Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csakb

    őstag

    válasz Mukk #4802 üzenetére

    Legnagyobb eséllyel a mechanikai igénybevételnek kitett alkatrészek, mint a tükörfelcsapó mechanika és a zár halálozhatnak el idő előtt, esetleg a kábelcsatlakozások, kártya-slot, akkufedél, ilyesmik; valamivel ritkábban a szenzorral lehet valami problem. Elvileg olyan 50000 (jobb esetben 100000) expót minden gyártó minden gépváznak illik kibírnia (a felső kategóriás vázaknak ennél sokkal többet), és elég ritka, hogy ennél jóval kevesebbnél meghal valami. Az meg rajtad múlik, hogy ezt a mennyiséget mennyi idő alatt teszed bele.

    Gyári hibás sorozatok meg mindenhol előfordulhatnak, de elég gyorsan kiderül, ha valami gebasz van a típussal (l. zárprobléma a 40D-nél).

    Az én off vázam 2 év alatt több leejtést, bokáig érő porban elsüllyedést, esőt, -10 fokokat túlélt eddig, igaz, eleddig csak 9000 expót raktam bele.

    "ha nagyon biztosra akarok, menni Nikon, "

    Ne ez alapján válassz rendszert, az összes jelenlegi gyártó (Canon, Nikon, Sony, Pentax, Oly, Pana, Leica) megbízható vázakat dob ki. Öngyilkosság lenne rosszat árulni. Egyrészt inkább azt nézd, hogy az igényeidnek melyik gyártó termékei felelnek meg, milyen irányban fejlesztenél a jövőben, és az belefér-e a költségvetésedbe. Másrészt nagyon fontos az, hogy számodra ergonomikus legyen a cucc, és szeressed, mert az a legjobb gép, amelyiket szívesen veszed a kezedbe, szívesen használod. Nekem ez a saját tapasztalatom.

    A hosszú gyári garancia leginkább csak egy bónusz, és egy kis marketing, de kétségtelenül megnyugtató érzés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák