Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szasza_1

    senior tag

    válasz copass #27286 üzenetére

    Elkezdem leírni a teszt eredményét, hosszú lett, feladtam, meg nem untatok vele senkit. Aztán akartam kérdezni a fáziskülönbség af-el kapcsolatban, az is túl hosszú lett. Röviden:
    Fáziskülönbség af-nél mennyire gyakori, hogy hibázik? Ha jelez, hogy van fókusz, az adott ponton tűélesnek kell lennie a minden esetben?
    Pl erre a fenyőfára 10-ből 5x rosszul fókuszál. 35 mm-en végtelentől egy picit közelebb (ha nincs is 25 méter, 20 biztos van (MF-be végtelenben már homályos, egy picit visszatekerve jó)). Ha hibázik, elé fókuszál, mindig tőlem kb 5-8 méterre, szóval nagyon mellé). Egy AF ponttal is, és ha többet kapcsolok be (mindegyik jó fókusz pontnak, a tárgyon van rajta), akkor is. Ismétlődő minta miatt lehet?
    Viszont 450 képből 10 darabnál arcokon sem volt tökéletes a fókusz, nem voltak teljesen élesek. Mindegyiknél a megfelelő AF pont volt. Mind beltérben készültek, nem túl világos helyen. Ez szerintetek belefér a statisztikába? (ezeket a képek 100%-on nézve látni a hibát)
    Arra még gyerekkoromban is figyeltem, hogy jó helyen legyen az AF pont. Mindegyik gépnél. 70D-n is elég gyorsan lehet állítani a két tárcsával. Meg ez tetszik, hogy portré és fekvő állásban megjegyzi az utolsó AF beállítást, és átfordításnál mindjárt átlép. (hú, így is hosszú lett)

    Ha már itt beszélgettek erről, megkérdezem, létezik, 18-135 is stm obim 35mm-en (tehát a Wide-ot állítva) közelre -2 távolra fókuszálva pedig +4 af microadjustment beállításnál lenne tökéletes (így meg csak átlagot lehet megadni)? Ettől az obitól gondolom nem kell többet várni. Gondolom az is belefér, hogy a jobb széle (eléggé a széle) egy picit torzít, és homályosabb? A bal oldala nem olyan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák