Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Winne #15481 üzenetére

    "...valószínű, hogy kérdezni fogok..."

    Nyugodtan, legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá. :)

    "A Canonnál a számozás úgy van, hogy minél kisebb a szám, annál többet tud, ha jól gondolom."

    Jól gondolod. :) A régi belépő szintű vázak a 3 számjegyűek (az újabbak 4), a régi félprofi kategória volt a 2 számjegyes (pl. a 40D is), az új már 1 számjegyes (7D, 6D) és az 1-es széria volt mindig is a profi kategória csúcsa (1D(s) Mk I-II-III-IV, meg most az 1Dx).

    "Van valami összehasonlító táblázat a típusok között, hogy melyik miben jobb, mint a nagyobb számú társa?"

    Kategóriák közötti különbségekre gondolsz? Félprofi kategóriában már időjárásálló magnézium ötvözet váz, nagyobb és világosabb kereső, több fókuszpont és pontosabb autofókusz rendszer, két tárcsás menükezelés (sokkal intuitívabb és gyorsabb), ilyesmik.

    "A 40D az már komoly technika lehet, csak az meg régebbinek tűnik, abban gondolom a proci is régebbi, bár biztos nem 100e Ft-os gép volt a maga idejében. :)"

    Igazad van: 350.000 Ft volt itthon, amikor az elsőt vettem. :)

    "Apropó egy DSLR vs. MILC összehasonlítást valaki írna nekem földi halandónak egyszerűen? :U"

    Nagyon nagy vonalakban: a MILC általánosságban kisebb, viszont ez a szenzorára is igaz, ami miatt rosszabb a fényhasznosítása, emiatt jobban zajosodik a dSLR-nél. Ha igazán részletgazdag és zajmentes képet szeretne lőni az ember, akkor nem tudja megkerülni a nagyobb szenzor adta előnyöket. :U Mielőtt valaki félreértené: a nagyobb szenzort általánosságban írtam, én is tapasztaltam amikor full frame-re váltottam. :U

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák