Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#151) asadasad22 válasza cor (#150) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

Aham. Mennyi körül van a kritikus érték? Hol tudom ellenőrizni, hogy mennyinél indul újra/ez beállítható vagy fix? A hűrom állíthatós amúgy és mindig le van csavarva kb 2000rpm-re, mert ha felcsavarom 4-5000re, olyan hangos mint azállat :) Nincs valami olyan progi ami figyeli a hőmérsékletet és egy elmenti naplószerűen, hogy nyomon lehessen követni és legközelebb amikor újraindul meg lehessen nézni, hogy mennyi volt közvetlenül az újraindulás előtt?

(#152) cor válasza asadasad22 (#151) üzenetére

cor
(őstag)

passz,a biosban is van valahol mmint az h hany fokon lovi le a gepet, de igy hirtlen nemtom hol s nem is szoktam bizgeralni...

a ''gyari'' abiteq van nalam fent,de nem lehet visszanezni meg nem is egy nagy eresztes,error logja van

[Szerkesztve]

...gyenge kezdés után erős visszaesés...

(#153) asadasad22 válasza cor (#152) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

Ok, majd keresgélek ilyen progikat.

(#154) canniball válasza asadasad22 (#153) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én a SpeedFant használom; be lehet állítani min/max értékeket, hogy mi között állítsa a venti(k) fordulatát, de ha túl forrónak érzi a ''talajt a lába alatt'', akkor automatikusan 100%-ra állítja a fordulatszámo(ka)t.

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#155) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem a lapomon (is7-e, tudom de oda rég nem írtak) milyen normális hűtő fér el? A proci 3GHz prescott.
Kérek tipusokat és boltos linkeket.

Köszönöm. :R

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#156) canniball válasza Gyuri27 (#155) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hogy érted azt, hogy rég nem írtak? A legutolsó post még csak egy hetes. :F

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#157) Gyuri27 válasza canniball (#156) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

:F
Azért kössz. :R

(#158) asadasad22

asadasad22
(PH! addikt)

Közben nézegetem, hogy mit bír az újonnan beszerzett RAM-om, nem a MHz-et emelem, hanem csak állítgatom a Turbo-Streeat Racer módokat és bizony Street Racer-en is bebootolt szépen, pedig úgy hallottam, hogy azt csak CL2-es RAM-ok szokták bírni. Az időzítések átálltak 3-3-3-8 -ról 2-3-2-5-re, az olvasási sebesség megnőtt 5300-ról 5500-ra, a másolás 4100-ról 4500-ra, latency 82-ról 71-re ment le. Ez így eléggé jónak tűnik, a kérdésem annyi lenne, hogy ha így hagyom, annak lehet-e valami negatív következménye is hosszútávon?

[Szerkesztve]

(#159) asadasad22

asadasad22
(PH! addikt)

up

(#160) asadasad22

asadasad22
(PH! addikt)

Közben az újraindulgatással kapcsolatban: most megint csinálta böngészés közben, újraindulás után kb 20 másodperccel a bios 50 fokot írt rá, tehát a cpu hőmérséklete sztem kizárható, 80 felett lehet max kritikus, és nem hiszem, hogy csak úgy lehülne 10-20 mp alatt 30 fokkal. Windows eseménynaplót megnéztem gyorsan és a rendszeren belül (forrás: service control manager) találtam egy 7000-es eseményszámű hibát. Ezzel lehet vmit kezdeni?

(#161) asadasad22

asadasad22
(PH! addikt)

két klikk rá és ezt írja bővebben:

A szolgáltatás (Cardex) a következő hiba következtében leállt:
Nem lehet fájlt létrehozni, ha az adott fájl már létezik.

Mi is az a cardex? mi akar ez lenni?

(#162) asadasad22

asadasad22
(PH! addikt)

Sry a spam-ért de amúgy meg nem is lenne itt élet. Naszóval rátaláltam egy fórumra ahol ugyanez a hiba volt (csak ott a gyerek azt írta h neki előtte 1 másodpercre kékhalál is megjelent és aztán indult csak újra), aztán kiderült, hogy Gainward GeForce-ja van (mint nekem!) és állítólag annak a segédprogija a hibás (EXPERTool). Most uninstalláltam, ha nem lesz több újraindulás, hálás leszek, de nem fordult elő sűrűn ezért nem pár óra amíg kiderül, ha mondjuk 1 hétig nem csinálja akkor tutira megoldódott.

(#163) Fboy

Fboy
(fanatikus tag)

Hello!

A Zalman cnps 7000 cu kompatibilis a lappal? Sima Ic-7-ről lenne szó. Vagy ha nem kompatibilis akkor milyen egyéb halk és nem túl drága hűtőt tudnátok ajánlani?

[Szerkesztve]

(#164) Gorneck23 válasza Fboy (#163) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Anno nekem az volt rajta...de a zalman oldalán van fent lap lista...ellenőrizd azért...

(#165) ANT válasza Gyuri27 (#155) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Mit értesz normális hűtő alatt? Mert elfér azon a Ninja is. Annál meg szinte már csak kisebbeket találsz.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#166) Fboy válasza Gorneck23 (#164) üzenetére

Fboy
(fanatikus tag)

Néztem zalman, oldalát, ott csak interfere lista van, de ott nincs abit lap, tehát elvileg jó, de azért biztosra próbálok menni :)

(#167) Gyuri27 válasza ANT (#165) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Az előbb vázolt zalmi 7000 pl. De már mindegy megoldom.
Köszönöm! :R

(#168) Fboy

Fboy
(fanatikus tag)

Hi!

Most van 2*512 geil ramom és ha azok mellé vennék még 2*512 -t az menne dualban? vagy csak 2 db?

[Szerkesztve]

(#169) cor válasza Fboy (#163) üzenetére

cor
(őstag)

zokszó nélkül felmegy :)
Zalman Cnps7000A-Cu ez volt rajta egy jo darabig :DDD

[Szerkesztve]

(#170) asadasad22

asadasad22
(PH! addikt)

Hali! Adott egy IC7 lap, és egy északi hídnál néha eléggé idegesítő hangokat kiadó ventillátor. Mintha azt olvastam róla, hogy elég lehúzni, mert különösebb szükség nincs is rá ott, anélkül sem melegszik fel. Namármost lehúzam, de úgy vmilyen biztonsági okból nem indul el a gép csak sípol. Visszateszem, megint megy csak hangos és idegesítő. Vegyek rá vmi profibb úújat vagy mit tegyek?

(#171) canniball válasza asadasad22 (#170) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézz körül a BIOS-ban, lehet ott van beállítva valami ''biztonsági opció'' arra a ventire. (Nálam gond nélkül megy lehúzott csatival és ahogy olvastam nem én vagyok az egyetlen.)

(#172) sz.j válasza canniball (#171) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Valóban az egyik lehetőség az általad is említett BIOS-beállítás, de lehet más is ....

Ha esetleg az Abit EQ-ját használja, akkor annak beállításával is megszüntethető a sípolás.
Ezeken kivül nagyon eredményes az a megoldás is ha a Rendszerleíró adatbázis-szerkesztőbe belépve beállítjuk(csökkentjük) az aktuális ventik fordulatát, valamint ha szükséges akkor más egyebet is

Nálam Abit AI7-es lapnál így sikerült a sípolást megszüntetni:.
Belépve a renszerleíró adatbázis-szerkesztőbe (Start-Futattás-regedit->OK-Sajátgép-HKEY_LOCAL_MACHINE- Software- Abit- HardwareMonitor-AI7preference)
a Beep Enable-t ''0'' kellett állítani
a LoLimit-et csökkentettem a szükséges mértékben.

FIGYELEM!!!
LoLimit-nél 100 a váltószám!!!
Pl. 100.000 ---> 1.000-es fordulatot jelent, vagy pl. 80.000 ---> 800-as fordulat.

BeepEnable-nél:
0 = kikapcsolva
1 = bekapcsolva

[Szerkesztve]

http://szjanos.atw.hu

(#173) Fboy válasza Fboy (#168) üzenetére

Fboy
(fanatikus tag)

erre nem tudja senki a választ? :R

(#174) cor válasza Fboy (#173) üzenetére

cor
(őstag)

gyakorlatilag nemtom :B
manual szerint mennie kéne :F
azt h most elég ha páronként egyformák a modulok v mind a 4nek egyeznie kell végképp passzolom

(#175) asadasad22 válasza sz.j (#172) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

Nah, megnéztem, a regedit-ben nem találtam az Abit mappát, csak ASUS-t, vszínűleg azért, mert alaplapcsere óta nem volt OS reinstall, ezelőtt Asus lapom volt. A bios-ban megnéztem, de nem nagyon találtam ilyen opciót, pontosan nem tudjátok, hogy merre találom?

(#176) canniball válasza asadasad22 (#175) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A PC Health Status-ban nézz körül. (Nem biztos, hogy ott van ilyen opció, de ha van ott kell lennie.)

(#177) sz.j válasza asadasad22 (#175) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Akkor talán nem ártana az xp-t (vagy bármit ami fent van) újra rakni .....
(Ha kell itt van egy kis segítség: [link] )

Persze Te tudod, hogy neked mi a jó.

;)

[Szerkesztve]

http://szjanos.atw.hu

(#178) cor válasza sz.j (#177) üzenetére

cor
(őstag)

na igen ez egy nem rossz gondolat
én nem váltottam soxor alaplapot de ha igen,biztos ami biztos alapon inkabb egyböl uj rencert pakoltam fel :)

(#179) asadasad22 válasza sz.j (#177) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

Nyugi, csináltam én már wintelepítést vagy 40szer, csukott szemmel is megcsinálnám :) Csak lusta vagyok, annyi minden fent van a gépen, hogy egy év lenne mindent lementeni és felinstallálni :) De előbb utóbb muszáj lesz. Főleg, hogy a kékhalálos probléma még most is előfordul időnként (elég ritkán, de előfordul), ráadásul régebben egy nagyon csúnya spyware-t is bekaptam (szinte kiírthatatlan volt, system32 mappába ásta bele magát) amit eléggé barbár módon tudtam csak kiírtani de még nincs teljesen rendben az egész rendszer, hijackthis is ilyeneket talál:

''O2 - BHO: (no name) - {D651AFF4-9590-424d-BD1E-8E33E090DFB3} - C:\WINDOWS\system32\wscqjpdt.dll (file missing) - Must be fixed!
Unnecessary (deactivated) entry that can be fixed. tmp*.tmp.dll, [random filename] - VirtuMonde/Vundo,''

''Winlogon Notify: gebyw - C:\WINDOWS\system32\gebyw.dll (file missing) - Extremely nasty - Unnecessary (deactivated) entry that can be fixed.''

''C:\WINDOWS\system32\jkhhg.dll - Unnecessary (deactivated) entry that can be fixed.''

(#180) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

lehet h feltették már a kérdést de egyszerűbb újra feltenni mint átolvasni a topikot....
szóval: adott egy IC7es és rajta van az Ethernet csatoló, de a BIOSban nincs benne a menüpont amivel aktiválni lehetne, így pedig használhatatlan... ezzel mit lehet csinálni? vagy fordult már elő mással is?

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#181) oettinger01

oettinger01
(őstag)

megfordult egy olyan gondolat a fejemben, hogy nem válok meg a jó kis 478as agp-s rendszeremtől hanem kihozom belőle a maxot ;] keresek most egy gallatin extreme editiont csak a memókkal vagyok bajba milyet kellene vennem. 2x1 gb vagy 4x 512? szerintetek milyen tipussal járnék jól?

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#182) oettinger01 válasza Lenry (#180) üzenetére

oettinger01
(őstag)

ha sima ic7esed van akkor azon nincs gigabites lan ahogy az enyémen sincs ;) csak ic7 g és max 3asokon van.

(#183) Loretto válasza oettinger01 (#181) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Én 2*1 gigát vennék, valami kellemes Corsairt, de az eléggé aranyáron mérődik, ha találsz.

Soirée...

(#184) oettinger01 válasza Loretto (#183) üzenetére

oettinger01
(őstag)

jó lenne valami használt cuccost kifogni csak szerintem ezek nincsenek annyira elterjedve de szétnézek mi kapható és mennyiért :U

(#185) Lenry válasza oettinger01 (#182) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a problémám nem a gigabites hanem a LAN hiánya... de utána néztem, sok helyen azt írják h egyáltalán nincs is rajta a csatlakozó... nekem rajta van csak épp használhatatlan

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#186) Protezis válasza Lenry (#185) üzenetére

Protezis
(őstag)
LOGOUT blog

Tudomasom szerint nincs olyan IC7, amint 10/100-as integralt halo lenne. Ha van rajta, az csak gigabites lehet. A sima IC7 lapon ott az UTP aljzat, de azzal nem ersz semmit.
Szoval egy teljesen szokvanyos sima IC7 lapod van, lan nelkul.

The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX

(#187) Gorneck23 válasza Lenry (#185) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Van olyan lap amin ott a lan csati, de lehet az összesen így van nem csak a régebbi verziónál...csak épp a vezérlő chip nincs sehol...1k-ért lehet venni hálókarit...

[Szerkesztve]

(#188) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem az az 1k... hanem h a S478 korszak legjobb alaplapja, és egy ilyen triviális dolgot hagynak le róla mint a LAN... :((( LOL
na mindegy... már szereztem be hálókártyát, de azt hittem h csak az én lapom hibás... már látom h nem :) köszi a segítséget mindenkinek :R

(#189) Djuree

Djuree
(PH! nagyúr)

hello.

na lett egy ilyen IC-7 alaplapom és azt szeretném kérdezni hogy az integrált hálókarihoz hol találok drivert?
az abit honlapon nem volt külön hálókari driver.
volt viszont chipset driver, ez tartalmazná a hálókari drivert is ezért nincs külön?

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#190) canniball válasza Lenry (#188) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem hagyták le róla, készítettek IC7-G-t is (sőt még MAX3-at is). Ha ragaszkodsz/nál az integrált lanhoz olyat kellett volna venned. :U

Djuree!
Az oprencer nem ismeri fel magától?

(#191) greatchaos válasza Djuree (#189) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

a 8139-s chip a lapról hiányzik, csak az rj45-s csatlakozó van a lapon... kis átverés, egy pci-os kártya segít

(#192) Djuree válasza greatchaos (#191) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

ezt a faszságot! :Y
bekaphatja az abit... :U
most vennem kell egy hálókarit :W

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#193) Lenry válasza canniball (#190) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

amikor megvettem nem gondoltam volna h ilyen probléma lesz vele... örültem a fejemnek h végre van egy IC7-esem (még össze akarok rakni egy RAMBUSos konfigot, és S478as álmok letudva) első ránézésre rajta volt az RJ-45 csatoló, ki gondolta volna h csak dísznek van rajta (meg hogy ne kelljen külön hátlapi takarófémet gyártatni hozzá)...

[Szerkesztve]

(#194) greatchaos válasza Djuree (#192) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

tok adni/eladni egyet kicsi pénzért(van sima realtek, vagy 3com is)

(#195) canniball

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem értelek titeket: ti nem néztetek utána annak, hogy mit is vesztek pontosan, erről miért az Abit tehet? :F

(#196) Gorneck23 válasza canniball (#195) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Semmi köze hozzá...
3 verzió jött ki...sima, G, Max3....azt kellett választani ami megfelelt...

Nemtom manapság a 25 féle verzióból hogy is döntenének az ilyen emberek....lehet külön topikok is nyílnának...

(#197) greatchaos válasza canniball (#195) üzenetére

greatchaos
(PH! addikt)

sokan nem szoktak

(#198) Gorneck23 válasza greatchaos (#197) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

De a boltosnak felkéne nyitnia a szemüket...

(#199) Djuree válasza canniball (#195) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

akkor azt mondd meg ha ilyen nagy okos vagy, miért raktak rá mégis rj csatit :F
azért hogy átbasszanak!!!
én használtan vettem semmi doboz csak a lap. álmomban sem gondoltam volna hogy a csati csak dísz :Y
ráadásul én direkt úgy vettem hogy legyen ajta integrált hálókari és hangkari, ezt kaptam.
mondtam a gyereknek akitől vettem és ő is csodálkozott.
de adott inygyé egy halókarit utána :)

[Szerkesztve]

(#200) Gorneck23 válasza Djuree (#199) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Olcsóbb volt így legyártani, mint átállítani a sorokat...az IC7es lap gyártása amúgy is hamarabb szűnt meg, mint a többié...

Egyébként elsőre ki lehet szúrni, hogy nincs rajta a vezérlő...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.