Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#651) MasterMark

MasterMark
(őstag)

Ebben tud valaki segíteni?

Valamint ezt lehetséges-e összekötni valahogy? (A bal oldalt egy Asus I-panel, jobbra pedig ami az alaplapon van)

[ Szerkesztve ]

- "We're at war. No one wants to admit it but Humanity is under attack." - Gamertag: IdnaMark

(#652) Balee_boy válasza MasterMark (#650) üzenetére

Balee_boy
(tag)

Túl magas az órajel és nem bírja emiatt betölteni az op. rendszert.
Valószínűleg "mezei" Hynix van rajta és emiatt a gyári órajel közelében kéne tartani.

(#653) MasterMark válasza Balee_boy (#652) üzenetére

MasterMark
(őstag)

Értem, akkor a RAM-okat békén hagyom :)

Köszi a sok segítségért. :R :R :R

- "We're at war. No one wants to admit it but Humanity is under attack." - Gamertag: IdnaMark

(#654) Szigli Szabi

Szigli Szabi
(újonc)

Sziasztok!

Nincs időm átolvasni az egész topicot, de van esély arra, hogy Win 7 alatt működjön rendesen ez az alaplap?
Az oprendszer már fent van, de az ethernet nem akar működni. Pontosabban egyik driver sem jó, mert telepítés közben, vagy előtt leáll. (ez a hardver nem felel meg...)
Természetesen próbáltam Vista és Xp kompatibilitással is.

Tudom, létezik wifis usb-s megoldás, de alapjáraton rá lehet venni, hogy legyen működjön az alaplapi internetcsatlakozás?

Válaszotokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#655) MasterMark válasza Szigli Szabi (#654) üzenetére

MasterMark
(őstag)

Nekem tökéletesen megy minden IC7-G-vel. Win 7 SP 1 alatt.

(#656) felho24

felho24
(újonc)

Sziasztok!
Van nekem egy IC7 esem NEM G !
És nem találom rajta azt a beállítást a BIOS ban ahol a HT-t lehet engedélyezni.
A havernak van szintén sima ic7 és ott a bios ban ahol a boot ot lehet állítani 2 lehetőséggel több van.
A Ht val kezdődik és alatta van még valami utána pedig a boot beállítások. Szóval nekem nincs ott ez a két opció. Viszont a procim HT-s.
Valami tippetek esetleg?

(#657) MasterMark válasza felho24 (#656) üzenetére

MasterMark
(őstag)

Milyen verziójú az a BIOS? Lehet, hogy frissíteni kéne.

[ Szerkesztve ]

(#658) felho24 válasza MasterMark (#657) üzenetére

felho24
(újonc)

A "legfrissebb " van rajta amit találtam 2004.12.28-as

(#659) MasterMark válasza felho24 (#658) üzenetére

MasterMark
(őstag)

Milyen a procid? Lehet mégse HT-s.

(#660) felho24 válasza MasterMark (#659) üzenetére

felho24
(újonc)

Szia.
Már semmi nem biztos! De elvileg egy intel(r) pentium(r) 4 2,4Mh 533fsb 1M l2 18xszorzó nothwod mag. szóval nem tudom. De elvileg a BIOS-ban akkoris ott kellene lenni annak a HT-opciónak max be lenne sötétedve. Vagy nem?

(#661) felho24 válasza felho24 (#660) üzenetére

felho24
(újonc)

Baromságot irok nem northwod hanem PRESCOTT magos.
De itt egy kép! vagyis lessz ha enged majd feltölteni

(#662) MasterMark válasza felho24 (#660) üzenetére

MasterMark
(őstag)

Pedig elméletben kéne mennie.

(#663) felho24 válasza MasterMark (#662) üzenetére

felho24
(újonc)

Igen kellene.
De nem megy!!

(#664) csixy

csixy
(lelkes újonc)

Hali

Létezik valakinek olyan tapasztalata,és tud-e valami gyógyírt a következő gondra?

ABIT IC7 alaplap + 2db 1gigás apacer ddr (8442)
+ 2db 1 gigás modecom (buffalo) ddr (7332)

Külön külön látja a 2 giga ramokat (2097152), de ha egyszerre teszem be mind a négyet páronként az egyforma színű slotba akkor csak 3407872 mega ramot lát és nem a 4194304-et.

BIOS frissítés segíthet-e?
Hogyan lehet előcsalogatni az alaplapi hálókarit , mert ennek nyoma sincs a BIOS Menüben?
Köszi CsI

(#665) canniball válasza csixy (#664) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem BIOS frissítés kell, hanem 64bites OS.

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#666) csixy válasza canniball (#665) üzenetére

csixy
(lelkes újonc)

Szia !

Akkor ezt úgy értsem ,hogy ez így normális , 32 biten ennyit lát a rendszer a 4 gigából , ennek is örüljek és ezt a rammennyiséget hibátlanul fogja felhasználni a 32 bites vista ill ubuntu?
Bátran folytathatom a telepítést és kész?

Az alaplapi hálókarira lehet keresztet vetni (?) , vagy ha felteszem a support drivereket akkor elő fog kerülni legalább vas szinten a hálókari is?

(#667) canniball válasza csixy (#666) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, normális; a 32bit 4GB-t kezel de ebben minden benne van.

A hálókártyát passzolom, ha nem látszik az eszközkezelőben és bekábelezve nem villog akkor lehet hogy halott.

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#668) Viktor77 válasza csixy (#664) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

IC7-en nincs LAN. Csak a foglalata van meg. Az IC7-G-n van gigabites LAN.

Bazinga!

(#669) csixy válasza Viktor77 (#668) üzenetére

csixy
(lelkes újonc)

Köszönöm kedves Mindnyájatoknak!

Akkor mostmár megnyugodtam, megborotválkozok, teszek bele egy hálókarit oszt hó-rukk esek neki telepíteni !
A v28-as bios a legutolsó úgy látom , ez van rajta.
Van hozzá egy 550wattos táp.

Még majd az .inf drivereket fel fogom tenni ,meg a hangkártya okosítót és kész.

hurrá

Ha ssd-re teszem a rendszert , akkor a BIOSon gondolom , hogy elég mindent alap beállításon auto módban hagyni?

(#670) canniball válasza csixy (#669) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A BIOS-t SSD miatt nem kell piszkálni, legfeljebb az op.rendszeren lehet állítgatni.

(#671) csixy válasza canniball (#670) üzenetére

csixy
(lelkes újonc)

Jó lett, mindössze a RAM feszkót megemeltem 2.65Voltra , igy 2,62Voltot mutat a BIOS helthy-ben és csak egy mobil rackos ide vinyó maradt benne, a másikat kidobtam, valamint a táphoz közelebbi SATA tápcsatlakozót dugtam az SSD-be , a távolabbit meg a régi SATÁs vinyóba mert amúgy fagyogatott, így már nem.
A másik enhanced-ide kábelen két DVD drive . Van egy ócska floppy is benne és egy Asus AH4650 Series (1024).
A Vista SP2 már kiírja, hogy 4giga ram van benne.

:DD :DD :C :R

(#674) vinikorn

vinikorn
(fanatikus tag)

Abit IC7-G alaplap BIOS-ában mit jelet ez: ACPI Suspend Type
Itt választani lehet a S3 (Suspend To RAM) vagy S1 (xxxx) lehetőséget.
Erre gondolok: [link]. Mi a jó választás?

---------------------------------------------

Másik, hogy olyan házat vettem, ahol nincs reset gomb. Hol kell beállítani, hogy a power gomb hosszabb nyomásával tudjak resetelni?

Köszi a választ!

(#675) canniball válasza vinikorn (#674) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A jó választás S3, ami a készenlétet jelenti.

(#676) MasterMark válasza canniball (#675) üzenetére

MasterMark
(őstag)

Hogy-hogy a jó választás? :D
Mind a kettő jó választás csak mást csinál.

S1, azaz a Power On Suspend mód. Ha S1 állapotot állítunk be, és számítógépünket készenléti állapotba helyezzük (például a Windows kikapcsolása helyett a készenlétet választjuk), akkor csak a merevlemezek, a grafikus kártya és a processzor kapcsol ki, a számítógép tápegysége továbbra is folyamatosan bekapcsolt állapotban marad és biztosítja az energiaellátást az alaplap, valamint egyes, főleg a visszakapcsolást kiváltó részegységek, például az egér számára.

Az S3 beállítás (Suspend To RAM) az S1-nél mélyebb alvási lehetőséget biztosít. Az S1-gyel szemben a gép látszólag teljesen kikapcsol, de a tápegység készenléti ágán keresztül az alaplap folyamatosan biztosítja az energiát a memóriamodulok számára, ami ennek hatására nem felejti el a benne tárolt információkat. Hátránya, hogy a tápellátás megszűnésével az aktuális állapot elvész.

(#677) canniball válasza MasterMark (#676) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Annyira volt konkrét a válasz mint a kérdés. :P

Amúgy szerintem az S3 szerencsésebb: mint az idézetedben is olvasható mélyebb alvási lehetőséget biztosít (márpedig ha nem használjuk a gépet akkor miért legyen kevésbé mély?) és legfőképpen nem pörgeti tovább a ventiket.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.