A P4 proci tuning topikban bővebb infomációt találhatsz.
De mielőtt végigolvasnád a topicot, okvetlen és nagyon figyelmesen olvasd el a # 1 hozzászólást!

[ Szerkesztve ]
http://szjanos.atw.hu
Aerocool Extreme Engine 3T (black) -csere-> Thermaltake Armor a90, V9, V5; NZXT M59
Igazi ritkaság: Gigabyte GV-N26SO-896I SOC!! (Super overclock!!) 216sp, 448bit!
Eladó Seagate 2TB-os HDD SATAIII-as csatlakozóval, GARANCIÁVAL!
LCD kijelzők: 15,4" WXGA 1280x800 - 15.1" XGA 1024X768 - 14.1" SXGA 1400x1050 - 14.1" XGA 1024x768

A P4 proci tuning topikban bővebb infomációt találhatsz.
De mielőtt végigolvasnád a topicot, okvetlen és nagyon figyelmesen olvasd el a # 1 hozzászólást!

[ Szerkesztve ]

"Igen ahogy mondod,viszont erre tanácsolták vegyem ki az 512őt elég a giga és akor is jobb lessz de nem vettem észre külömbséget."
Ha azt akarod, hogy gyorsuljon a géped, akkor az első elengedhetetlen lépés, hogy dual memókat használsz !!! (Ajánlott a minimum 2×512MB!)
A gyorsulás mérésére/viszonyításához használhatod az Everest- progit is.
Ahhoz, hogy észrevehető gyorsulást tapasztalj szvsz az Everest olvasás/írás sebbességeinek nagymértékben kell javulnia.
"De valami nem tuti ugyanis amikor ál fel a rendszer az elején valami 170 Mhz ir .Amikor fut az Xp az everest 198 at (már eleve az feldobta a labdát ha 400Mhz a ram akkor miért ir 200at"
Talán érdemes lenne az elöző hsz-ban lévő link (P4 proci tuning) # 1-es hozzászólásnak a memóriákra vonatkozó részét (is) elolvasnod.
(Természetesen a többi hsz-ban is sok "okosság" található.)

Azt hiszem feldobbtad rendesen a házi feladatot,vagy megyek továbra is traktálni a haverjaim hogy ezt nézék meg azt nézzék meg vagy több éjszakás továbkébzést indítok magamnak.
Elkeztem olvasni de annyi további hivatkozás van benne,hiogy a héten kitart.
Megvan az alaplap könyve de szerencsére csak angolul az egész ez már eleve nagyon sokat segít. 
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.

Ha már lesz jó duál memód, és ha továbbra is érdekel a téma, akkor talán érdemes lenne megnézned a ezt a linket, mert a tiedhez hasonló lappal (AI7) "elég türhető eredményeket" lehet elérni.

az az igasszág fel sem merül bennem uj memók beszerzése mivel eleve az 1gigának is elégnek kellene lenni.(ddr1 menók mostmár drágábbak mint az uj okosabb memók)
Az viszont teljesen esélytelen találni másik 1G-sat pont olyant mint az enyém,+ még el is fogadják egymást
Azt hiszem ezt kár is eröltetni.

viszont a linket köszi mindenképp átolvasom mert továbra is azt gyanítom nálam az alapbeállításoknál van valami bibi.
Nem tudom mi az oka de élvezhetetlenül lassú a cucc pedig ahogy irtad is az alapok nem is túl rosszak.
Ha "lassan" is de ki szeretném kideríteni mi a gond.. 
[ Szerkesztve ]

Természetesen Te tudod, hogy mi a "jó" neked ....

Egyébként nagyon tetszik még amikor memo beszerzés előtt voltam és érdeklődtem 10ből 9ember azt mondta nem lehet komolyan észervenni ha ugyan az a mennyiségű memó egyben van vagy két fél és dualban fut.
Erre most ezzel kellene kezdenem az egészet ....
Ez a sorsa ha valaki nem saját maga tudja az infót hanem mástól kér segítséget ![;]](/dl/s/v1.gif)

szevasztok...kellene driver egy Abit k7d-hez...mondanátok egy helyet ahonnan letőlthető?...sürgös lenne nagyon...köszi
Nem KD7?
Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

Sziasztok! Szeretnék uj hütéseket venni az alaplapora és a procimra! Ezeken gondolkodok: ZALMAN CNPS 7000B ALCU és egy NB hütő Zalman ZM-NBF47 !!
Ezek elférnek egymás mellet?? Mármint van akkora hely a proci és a NB hütés közt hogy feltudjam rakni mindkettőt?

Próbáltam az Abit oldlán is böngészni....ha frissebb bios kerül a gépre az is befolyásolhat a sebességen?V.ha működik akkor nem szabad frissíteni? (enyémen még az eredeti van)

Az újabb BIOS-ok lényegesen gyorsíthatják a gépet, általában az eredeti BIOS-t frissíteni szokták. Pláne ha prescott-ot akar valaki használni.
De amúgy is ajánlott ....

Érdeklődnék!
Abit IC7 lapon FSB-től függetlenül állítható memóriaóraje?
Köszönöm.

Nem,az FSB-től függ a memória órajele,de állítható azért több órajelre is a memória.
FSB és DRAM arány.

Köszi.
Tehát a proci huzása nálkül lehet huzni a ramokat?
Jól értem?

Csak a proci FSB-jének emelésével húzhatók a memók.
Ez bármilyen CPU : DRAM arány esetén igaz.

Sziasztok!
Nekem 3 es fel eve van IC7 lapom, sosem volt gond. Nehany napja jott egy hang-problema.... Szoval bekapcsolom a gepet es egy darabig van hang (pl. messenger, skype, zene, ...) es ezek hasznalata utan nem hasznalom a hangot es egy kis ido utan mukodeskeptelenne valik, azaz nincs hang (vagyis nem ad hangot. Beleptem a tulajdonsagokba - ahol a beallitasok vannak - es ott azt irja ki, hogy nem letezik), csak az ujrainditas segit visszaadni a hangot..... mindig ujra kell inditani a gepet..... mi lehet ennek az oka?
Elore is koszi a valaszt!
Udv!
Ez lehet op.rendszer probléma is. (Nekem pl. nemrég egy hétig nem volt lanom, hiába próbálkoztam bármivel (még új hálókártyát is vettem), aztán egyszer csak meggondolta magát az XP és visszaadta amit elvett.
) Egy reinstallal könnyen tesztelhető ez e a probléma.
De ha esetleg mégis a hangkarid haldokolna arra azt mondom: könnyen (és viszonylag olcsón) orvosolható probléma, ez legyen a legnagyobb gondod a lappal még vagy öt évig. 
Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

Köszi a választ! Újratelepítést megcsinálom....
Van egy kérdés (igazából régen foglalkoztam hardverrel, azóta sajni nem), lehet, hogy hülyeség, amit most írok: müködik-e a DDR2-es memória IC7-es alaplappal? (4.00x200 FSB, 1:2 arány)??? Northwood proci van benne. (drága a régi DDR, bővíteni szeretnék, persze lecserélem, most 2x512 MB DDR, csere utan 2x1 GB DDR2)
Bár ebben én sem vagyok 100 százalékig biztos (én sem foglalkoztam már jó ideje memókkal), de úgy tudom a DDR2 más foglalat.

Rá lehet illeszteni az alaplapra Cooler Master Hyper TX ventillátort? (tönkrement már a Zalman. Most gyári hütő van, de az kevés - a felhúzott procihoz képes -)

Nem jó bele a DDR2, csak a DDR.

Köszi az infót! Cannibal-nak is!
A honlapja szerint LGA 775-re jó, s478-ról szó sincs. 

Sziasztok!
Tapasztalataitokról érdeklődnék, hogy USB2-t sikerült-e már használni vkinek ezen a lapon. Elvileg ugye minden gond nélkül, lap, driver, eszköz, oprendszer stb.. támogatja, de sebességben nagyon nem vagyok ott. Nézegettem everstet is, ha lehet hinni neki akkor nem használom.: [kép]
Megfejtéseket várom, előre is köszi!
Üdv!
.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -..--///... --- ... ... --- ... ... --- ... ... --- ...

USB 2.0-t engedélyezted biosban? Ha igen, és az USB eszköz csatlakoztatásakor nem kapsz "Ez az eszköz gyorsabb működésre is képes...." üzenetet, akkor használod az USB 2.0-t.
Ennyi. Vagy nem értem a problémádat.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

aktív usb 2.0 kontroller@bios
kikapcsolt usb2.0 kontroller <--ezt mutatja everest és hiszek neki, mert sebességben meg nem közelítem az usb2-t 
.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -..--///... --- ... ... --- ... ... --- ... ... --- ...

Konkrétan mennyi nálad a sebesség? Mert az USB 2.0 elméleti sebességét (480 Mbit/s) semmilyen eszköz nem közelíti meg.

Most 900kbyte/sec ami egész gyorsnak számít ideát (eddig feleekkora volt), viszont a sebesség nem változik, ha letiltom az usb2kontrollert, ha nem. Tehát az everest jól látja amit lát.
Nem is elméleti korlátot szeretnék, de azért a 3adát el kéne érnie. Egyenlőre az usb1 2/3adánál tartok 

Legalább annyit írjon valaki, hogy IC7 alatt működik az USB2 (esetleg vmi képi bizonyíték?
)
[ Szerkesztve ]

Egy pendrive-ról olvasás TC-ben:
Ezeket érdemes lenne csekkolnod: chipset driver, usb driver, bios legfrissebb legyen. Esetleg tápegységed elég szuflát ad? Milyen típusú a tápod 
[ Szerkesztve ]

uhh! Na ez a 3-ad sebesség lenne a cél! Táppal nincs gond, vmi driver hiba lehet csak már. Konfigom egyébként ott van leírásban. Bios legfrissebb, Op.rendszer is frissítve. Lehet a pendrivehoz kellene vmi driver, de ahhoz nem adtak és én sem találtam.
Köszi a képet!
[ Szerkesztve ]

Az USB-n csak ez a pendrive ilyen lassú? Milyen USB port: alaplapi, bővítőkártyás?

Ja, és még annyit, hogy a beszúrt képen egy A-DATA PD7 látható üzem közben. A "mezei" pendrive-ok meg sem közelítik ennek az írás/olvasás sebességét. Nem tudom, milyen típusú a tied, de ezt is vedd számításba.

Alaplapit használok, azért is hoztam fel a lap topicjában a témát. Kipróbáltam az "alaplapi tüskés" usbket is amik alapból nincsenek foglalattal ellátva, csak kivezethetők előre hátra stb.. Pendriveom valószínű nem képes egetverő sebességre, de 900knál azért többet várok mindenképp! Elvileg gyári sony 1gigás usb2.0 képes. Márkaboltban lett véve, csak nem hamisítvány. 
Azt szeretném elérni, hogy everestben, (eszközelőben) kerüljön be valahogy az usb2 kontroller alá. Tényleg!? neked ott van? (fentebb kép-linkek).
[ Szerkesztve ]

Halika az mitöl lehet, hogy Hawernak eladtam az Ic-7 es "Volt "Alaplapomat.
Ma Jött meg az Uj Gépháza(eddiga Rágijében ment)
Minden Franko volt.
Bekötötte az Uj Gépházba, és aVidikari nemad ki jelet magábol
(Gainward 6600Gt Ultra 256 Mb) utána visszarakta a az elözö karit (Ati 9600Xt) és már azzal sem indult el.
a Régi házban ment az Ati Karival, az Uj Házban 460Wattos Táp van,
Ja, és elindult akkor is a gép, ha a kiegészitö 4pines tápja nincs bedugva, meg akkor is, ha a Bios Jumper Clear re van állitva akkor is.
Ha jol emléxem, nálam kelett neki a kiegészitö 12Volt(4Pines), meg akkor nemindult el, ha a Biosz Jumper át volt Állitva.
Bocs az öszzeviszzaságért, csak gyorsan akartam Sokmindent kérddezni.
(Másik Lapban mindkét Kari megy)
Én nemvoltam a helyszinen, csak telefonon Kommunikáltunk.

" A Pokol Üres, mert Minden Ördög a Felszinen Van"
(#390) tigerscorpio válasza tigerscorpio (#389) üzenetére

Hella.Nlam. Itthon ugyanugymüxik a lap mint elötte csak tt nem...
Milehet?
Elöre isKöszi.
Ott két Táppal is kilett probálva..
Lehet azok a Tpok nemolyan Jok
Itthon egy Hypro tppal megy, az 460W asszem azoklmeg az egyik az egy 300Watts Cdegen a Msikatmeg Uj Géphzhoz adták--Gladitor
Elöre is köszi,

Köszi ezt a képet is! Tényleg nem tudom mit tehetnék még.. Alaplapon találtam jumpert(audio jack dugaszok mögött) amihez usb-s szöveg van írva "USB -PWR1" ill van ebből 2 is(talán power), de még nem néztem meg füzetben, meg nem is nagyon hiszem, hogy az lehet..persze ki tudja?!
((előkeresem majd füzetet valahonnan hátha meg van említve, csak hát az angol nem épp anyanyelvem))
Nekem (gondolom gyárilag) mind2 jumper az U-betű felől van lezárva a középső tűvel.
tigerscorpio:én sajnos nem tudok segíteni, de a tápra nem gyanakodnék, főleg ha 2vel is ki lett próbálva, viszont azt a +4tűs csatit kössétek be mindeképp!
Teljesítményben nem lehet hiba szerintem.
Olyan párszor előfordult, hogy ha kivettem egy karit, majd visszatettem nem látta a gép, de ekkor gondolom vmi érintkezési hiba lehetett, mert alaposabb fújás ill. áttörlés után helyreállt minden és ha jól veszem ki írásodból, egy párszor már ti is ki-be vettétek a vga-t..
[ Szerkesztve ]

Igen, minden kifujtunk, meg minden, és eeűgyszerüen nemértem,megprobltam aztis, hogy Rádugoma VGA-t TV-re, mert egyszer volt olyan, Hogfy Egyböl, Csak TV re dlgozott, Inditskor is,amig Winen belül átnemállitottam(Ez 1X)
De akkor nemaz volt, mert itthon meg Elindul Ugyanugy...
Köszi a Választ...
Majd ma Felviszzük Megint--> Proba Sokadik Indul,
[ Szerkesztve ]

Megnéztem a Manual-t. Az USB-PWR jumperekkel csak azt tudod beállítani, hogy az USB eszköz visszahozhatja-e készenlétből a gépedet. (wake up)
A driverek - amiket korábban említettem - a legfrissebbek?

Hello, van ott3 Olyan Jumper is (USB PWR)
Szerintem annak semmi öszzefüggése a Problémáddal (Az a Géped készenlétijével kapcsolatos illetve hogy az USB-k Kapjanak-e áramt kikapcsot Gépnél)
Én Nemszoktam Nézegetni, hogymennyivelMásol. Gyorsan oszt jolvan.
Küönben amit adtak a Laphoz Htlapi Iee1394, esKártyát azn is van 2 Usb Port, Nézdmeg hogy azok nem-e Gyorsanbbak, iletve hbogy aBioszba,Engedélyezve van-e a High Speed UsB,Bár asszem ezen az Abit Lapon olyan OpciNincsBiosz Frissités?
Üdv remélem Mondtam Ujat is
SokSikert hozzá...
Használ itt valaki Zalman7700-as hűtőt IC7 max3-on a nagyobbik csipszethűtővel együtt? 
A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949
7000(AL)CU, és az emeletes NB borda elfér.
MAX3-on is 
A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

Az USB 2.0 probléma nem az enyém, hanem zolisz83 kollégáé.
De azért köszi.

Hupsz,akkor Sorry.
Különben Hawertom 1 Alaplap Rögzitö Csavart Pluszba berakott, és az Rrhatott valami Áramkört.Megoldodott, és Köszi Mindenkinek
Üdv,

..jaja időközben én is megtaláltam, de azért köszi a megerősítést!
Viszont találtam itt ph-n a pendriveos topic sora között egy érdekességet - még nem próbáltam - de ha nem is ez a baj, gondoltam továbbosztom ide is:
"Ha Total Commanderrel másolsz, akkor jöhet elő ez a probléma. A menüből
Configuration->Operation->Copy/Delete-nél, a Use compatibility mode...-ot becheck, és beírod a pendrive betűjelét, ezzel sokat javul az USB-s eszközökre az írás sebessége.
Ha nem ezzel másolsz, vagy már beállítottad, akkor passz. (Beáll.->ált.beáll.->másolás/törlés->kompatibilis mód...)
(((Mondjuk ettől még valószínűleg nem kerül be a 2.0-s vezérlő alá
)))
Üdv!

No ez a total commanderes dolog valóban hasznos lehet, ha még régebb verziójút használ vki. 7.01-ben már automatikusan figyel az USB eszközökre. 6.51-esnél még nem..
Üdv!