Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#551) canniball válasza Integrale (#550) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ahhoz nem kell, SP-ban benne van.

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#552) Integrale válasza canniball (#551) üzenetére

Integrale
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Akkor NF7-hez mért kell?(ezt is ugyan azzal a windowsal használom, mint majd fogom az IC7-et) Ezt nem értem.

Lancia Dedra 1.9 TDs & Alfa Romeo 145 TS Vé-I-Ká-Té-O-eR

(#553) canniball válasza Integrale (#552) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A telepítő lemez XP+SP2 vagy csak "sima" XP és telepítés után teszed fel a SP2-t?
Mert ha jól tévedek ez nem lap hanem OS függő és míg a "csupasz" XP-ben nincs benne a sata driver a SP-kal bővítettben már megtalálható (hogy már a SP1-ben is benne van vagy csak a SP2-ben arra nem emlékszem).

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#554) Integrale válasza canniball (#553) üzenetére

Integrale
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A telepítő az XP+SP2, nem utólag rakom fel a Service Pack-et.
Ha tényleg benne van, akkor a következő telepítésnél kipróbálom az NF7-nél is,
ha az IC7-nél is kell a Floppy, akkor azt honnan tudom letölteni?

(#555) canniball válasza Integrale (#554) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Abit
gugli

(#556) cor válasza Integrale (#554) üzenetére

cor
(őstag)

SP2-vel már nem kellett külön semmi

...gyenge kezdés után erős visszaesés...

(#557) Integrale válasza cor (#556) üzenetére

Integrale
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na IC7-és sata vinyó párosítás sikerült, SP2-vel és floppy nélkül,
De NF7 nem. Ugyan az a Windows, de nyög a floppyért :F

(#558) prmcsk válasza Integrale (#557) üzenetére

prmcsk
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ebből egyértelmű, hogy chipset függő is a dolog...

Az mi a fucktól van, hogy a frissen vásárolt IC-7 lapom nem akar dual DDR-ben menni ?

Eddig két rampárt próbáltam bele, de egyik sem smakkol neki. Ennyire ramfüggő lenne dolog ? (Tudom hova kell dugni a dualhoz és no tuning)... :D

Próbált ramok: 2x256MB egyoldalas kingmax/2x512MB mushkin kétoldalas (BH6)

Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

(#559) prmcsk

prmcsk
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most próbáltam 2x512MB infineon rampárral (egyoldalasok), de így sem megy a dual... :O
Ez már a harmadik rampár, sz@r lenne a lap ? :F

Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

(#560) canniball válasza prmcsk (#559) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nálam 2x512MB és 2x1GB Kingston is gond nélkül megy dualban; egyik sem szett csak egyformák.

(#561) prmcsk válasza canniball (#560) üzenetére

prmcsk
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Közben kiderült, hogy az 1. és 2. mem port nem működik a lapon.
Megy vissza az eredeti gazdihoz...
:DDD

(#563) Azgard válasza hutoczky (#562) üzenetére

Azgard
(újonc)

Szerintem vegyél még bele ramot, azzal is gyorsabb lesz! :P
A 2db 512-es mellé még 2db 512-est, v. csere 2db 1024-re (sok pénzed van)

(#564) hutoczky válasza Azgard (#563) üzenetére

hutoczky
(újonc)

nincs nagyon sok , miért?

Hutoczky József OS: win7 32 bit hun. CONFIG: Cpu: Pentium4 (3GHZ) , alaplap: (IC7-G ), MEM: (1G) tuning ram . VGA:(BFG 6600OC)AGP

(#565) Tim82 válasza hutoczky (#564) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nézd meg a 2*1 GB DDR400 RAM árakat (tízezertől kezdődik, még használtan is, és akkor szerencsés vagy). Egyébként ezért tök fölösleges volt a komplett Everest-reportot bemásolni, elég lett volna az elejét. :) (No offense meant.)

[ Szerkesztve ]

"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale

(#566) NoLF válasza hutoczky (#562) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy pár sort még hozzászúrhattál volna, így nem teljes a kép... ;]

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#567) akom válasza hutoczky (#562) üzenetére

akom
(senior tag)

Csak ennyi infód van a gépről ? :F
Ez sajna kevés lesz ! :W :DDD

(#568) Moretimer válasza hutoczky (#562) üzenetére

Moretimer
(tag)

Huh!....nem hagytál ki semmit? :DDD
1ébként erre a választ ezekből az adatokból sem lehet megmondani pontosan.
A puding próbája az evés. ;)

Üdv: Moretimer ¤----------------¤ Profi honlapok készítése alacsony, baráti áron! Webhosting!

(#569) hutoczky

hutoczky
(újonc)

Értem , megérett a cserére , nem érdemes már erre kőlteni, ugylátom.
Újat érdemes venni.

Hutoczky József OS: win7 32 bit hun. CONFIG: Cpu: Pentium4 (3GHZ) , alaplap: (IC7-G ), MEM: (1G) tuning ram . VGA:(BFG 6600OC)AGP

(#570) Tim82 válasza hutoczky (#569) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kérdés, hogy mi éri meg jobban. Jó alaplap volt a maga idejében ez a lap, de az AGP és a DDR1 miatt ezt bővíteni, fejleszteni meglehetősen költséges. De még mindig lehet, hogy úgy jössz ki olcsóbban, mintha teljes konfigcsere volna.

Egyébként szerintem ~ 27 ezer a fejlesztése ennek a konfignak (mondjuk 2*1 GB DDR400 kb. 10 ezer, egy AGP-s HD3850, ami játékhoz a legjobb AGP-s kártya, pedig kb. 17 ezer Ft-ból kijön használtan, igaz, mindkettőnél feltételezem, hogy szerencsés üzletet kötsz). A P4-es proci lesz a rendszer leggyengébb pontja, azzal nem fogsz tudni mit kezdeni, de még 1-2 évig közepes-alacsony részletességgel el tudnál játszani az így bővített konfigon.

"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale

(#571) hutoczky válasza Tim82 (#570) üzenetére

hutoczky
(újonc)

Ez igaz ,de ha egy kicsit még hozzá tesszek a 27ezerhez akkor már van egy jóbb gépem.
Core2 es meg pciexpresz es agp, és az azért csak jóbb mint egy AGP-s vagy nem?

(#572) Tim82 válasza hutoczky (#571) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az AGP kihalóban lévő szabvány (bár még vannak gyártók, amelyek gyártanak AGP-s VGA-kat, pl. van HD4650 is AGP-ben), úgyhogy ha időtálló és tényleg érdemben fejleszthető konfigot akarsz, meg kell lépned ezt a váltást. :K

(#573) hutoczky válasza Tim82 (#572) üzenetére

hutoczky
(újonc)

szerintem is.

(#574) Szonyka

Szonyka
(újonc)

Sziasztok!

Van egy IC7-es lapom, már évek óta hűséges hozzám, és ez viszont is igaz, ezért megszeretném "ajándékozni" egy új (jobb) procival. Az érdekelne, hogy milyen procikat támogat? Most egy 2,66-os "szakít" benne, ezért csak az ennél erősebbek - min. 3 GHz - érdekelnek. Tehát milyen magtípust támogat és hány MHz, valamint az erősebb proci miatt, a gyári hűtőt is le kell-e cserélni?
Köszi a segítséget.

(#575) Viktor77 válasza Szonyka (#574) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

3.4-es P4 ami maximum belemegy. Inkább Northwood magos legyen, a Prescott sokkal jobban fűt, és szinte nem is gyorsabb.

MOD: Bár ilyet találni igencsak kétséges, jó kis proci az, kevesen adják el.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#576) canniball válasza Szonyka (#574) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bár Viktor77 postjában benne a válasz de hogy teljes legyen: Northwood és Prescott magot eszik, hűtőt teszteld és kiderül. :)

(#577) Viktor77

Viktor77
(MODERÁTOR)

Egy érdekes dolog történt velem.

Tegnap vásároltam egy IC7-G lapot. Ami az érdekes, hogy a ott a ramok mellett nincs -G jelölés, viszont ott lent a kis zöld matricán IC7-G van. És az Intel hálókártya is működik a lapon. Viszont a neten nem találtam olyan képet, ahol az IC7-G lapon nem látszik a -G jelölés.

Ki mit tud erről?

Bazinga!

(#578) zsoldi80 válasza Viktor77 (#577) üzenetére

zsoldi80
(tag)

Én is találkoztam ilyen lappal, nem is egyel, ne aggódj, attól az még G-s. Olyan gyorsan követelték a hálókártyát az IC7 után, hogy kénytelenek voltak a gyárban elkészült sima IC7 lapokra rátenni :B a gigabit ethernet controller chipet... Tehát a lapod eredetileg IC7 volt, de már IC7-G -ként adták el. Egyébként van ilyen kép a neten.

zsoldi80-nak 46 pozitív értékelése van és nincsen negativ értékelése a fórumon!

(#579) Viktor77 válasza zsoldi80 (#578) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Forbidden. :)

Bazinga!

(#580) zsoldi80 válasza Viktor77 (#579) üzenetére

zsoldi80
(tag)

Tényleg. Itt van egy másik.

(#581) Viktor77 válasza zsoldi80 (#580) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Na, ez már jó. Az enyém ráaádásul a nagyhűtős. Magasabb mint ami a képen van, és süllyesztve van bele a venti.

Bazinga!

(#582) plömplöm válasza Viktor77 (#581) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

azaz egy ilyen? :)

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#583) Viktor77 válasza plömplöm (#582) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Nyert! Pont ilyen lapom van. -G nélkül, nagy bordával, és integrált hálókarival.

Bazinga!

(#584) zsoldi80 válasza Viktor77 (#583) üzenetére

zsoldi80
(tag)

Olyat is láttam már, amin gyárilag ABIT feliratú passzív borda volt, mint amilyen pl. az IS7-E2-n is van.
:DD

(#585) devil666666 válasza zsoldi80 (#584) üzenetére

devil666666
(lelkes újonc)

Ez igy van,nekem is volt egy ilyen lapon anno...

Laci:06703408437

(#587) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

Hello!

Ha jár még valaki erre, tudna esetleg ebben segíteni?

Köszi!

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#588) Fishbed válasza Anubis_9 (#587) üzenetére

Fishbed
(újonc)

Szia!

Ha jól tudom, akkor a honlapról letölthető Catalyst driverek PCI-X-re vannak megírva. A VGA kari kártya honlapjáról lehet AGP specifikus meghajtó programot letölteni.

Abit IC7; Prescott 3,4; Sapphire X1950 PRO; SB Live!; Corsair VX450, ViewSonic PT813

(#590) LeC

LeC
(PH! kedvence)

Moddolt Bios-a van még valakinek IC7-hez?
Sajna neten már egy link se működik.

moddolt 28-as lenne a legjobb, de akinek a linken lévő van meg az is jó :R

Erre a tictac félére gondolok amit itt is van: [link]
(Viszont a link már nem működik) :(

◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

(#591) LeC válasza LeC (#590) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

:U

(#592) XIII Ramses

XIII Ramses
(tag)

Régi szép idők über lapja... Béke poraira :(

(#593) erdoke válasza LeC (#590) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hazaérek, megnézem. Sajnos már tartottam nagytakarítást a driveres könyvtáramban, úgyhogy az esélyek nem túl jók.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#594) LeC válasza erdoke (#593) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

nagyon megköszönném, ha sikerülne találnod :R

(#595) erdoke válasza LeC (#594) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sajnos semmit nem találtam már az IC7-G-hez, sőt, már az A8N Ultra-hoz sem. :(

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#596) LeC válasza erdoke (#595) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

na sebaj, azért köszi hogy megnézted :R

(#597) aszti93

aszti93
(tag)

Sziasztok! Van egy ic7 alaplapom. Olyan gondom támadt vele, hogy nem tudok rá op.rendszert telepíteni. Több vinyóval is kipróbáltam, volt köztük sata és ide is, de egyikkel sem ment. A memóriának és a processzornak semmi baja, hűtéssel nincsenek gondok és a biosban is minden rendben van. A windows xp telepítésének a felét végre tudja hajtani, vagyis bebootolt a cd-ről a rendszer, felmásolja a dogokat hibátlanul a vinyóra és miután újraindul a gép, szokás szerint megkérdezi hogy cd-ről akar e bootolni (nem), és rögtön utána kiírja, hogy "hiba a rendszer betöltése közben". ilyenkor mi a teendő? elképzelhető, hogy vmi bibi van a lappal?
Ja és még annyi, hogy volt egy ventillátor amit rákötöttem (szakszerűen, ahogy kell, mindent a helyére), bekapcsoltam a gépet, kb. 2mp-re bekapcsolt majd azonnal kikapcsolt. Ezekután átnéztem a 220-as csatlakozókat megmozgattam őket hogy biztosan a helyükre kerüljenek, és eljátszotta ugyan azt, amit az előbb. Miután kivettem a ventillátort a gépből, utána bekapcsolt rendesen, felált a win 7 de csak a fekete képernyőt mutatta ( meg a jobb alsó sarokban azt, hogy nem eredeti a windows :D), tisztáras mintha elfelejtett volna mindent a "C" meghajtóról. A "D" meghajtón lévő adatok megvoltak hiánytalanul. A ventillátoros eset óta csinálja, hogy nem rakja fel az OP rendszert. Tudnátok ebben segíten?

Válaszaitokat előre is köszönöm!!!

[ Szerkesztve ]

Üdv.: Aszti

(#598) aszti93

aszti93
(tag)

akkor mindegy. :F

(#599) LeC válasza aszti93 (#597) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

másik xp telepitővel esetleg?
nyomj egy cmos resetet mindenesetre.

(#600) aszti93

aszti93
(tag)

Szia!!! :D kipróbáltam 2-3 xp-vel mind más volt. a cmos resszet az mit tud? ja és semmilyen hardver nem volt hibás csak annyi hogy az alaplapon volt 2 púpos kondi meg elvileg egy színes csip. most Dhirulez kollégánál van. Lecseréli a hibás cuccokat rajta.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.