Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#451) tupacamaru válasza Quan-Chi (#450) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Annak tényleg bírnia kell. Sajnos nekem nincs más ötletem. :( ABIT-nál nincs ilyen fjucsör hogy megpróbálja visszaírni a BIOS-t ha elromlik, floppy-ról vagy CD-ről?

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#452) Quan-Chi válasza tupacamaru (#451) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

azért köszi , nekem sincs túl sok ötletem, annyira nem értek hozzá, nekem soha nem csinált iet ... eddig jó volt!

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#453) ANT válasza Quan-Chi (#450) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Erre azért nagy összegben ne fogadj! Főleg ha az a táp már van jópár éves. Lásd: tápegység ajánló topik.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#454) Quan-Chi válasza ANT (#453) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

alap+proc+ram+7600gt+vinyó, semmi felesleges cucc, ezt elkéne bírnia még egy 400as codegennek is

(#455) tupacamaru válasza ANT (#453) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Akkor szerintem mégiscsak ki kellene próbálni első körben egy másik táppal. Hogy mit mutat, ha van rá egyáltalán lehetőség.

#454 Quan-Chi: Akkor is ezt mutatja ha mindent lehúz róla? Csak a videókari meg a memó maradjon benne. Esetleg egy gyengébb videókarival?

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#456) ANT válasza Quan-Chi (#454) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Végigolvastad, amit fentebb linkeltem? (Direkt kigyűjtöttem az "elcépóveres" post-okat.)
Szerk: és még talán nincs is benne az összes köpködés, mivel hiányoznak egyes válaszok - a keresett kifejezés hiányában. :U

[ Szerkesztve ]

(#457) Quan-Chi válasza ANT (#456) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

megoldódni látszik a problem :) kiderült hogy a srác valami flancos IDE kábellel próbálkozott, és már énis tapasztaltam h csak a sajátjával megy :)

(#458) ANT válasza Quan-Chi (#457) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Akkor elég finnyás lehet az az alaplap. Nálam pl. a DVD-ROM jelenleg is egy UV-s csőkábellel megy. De a lényeg, hogy mégse "égtél be" az áruval. :DDD

(#459) Quan-Chi válasza ANT (#458) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

jaja, az elég ciki lett volna, kifizetem a postát, lessz egy rossz lapom, mindez ingyen és még leis égetem magam! de szerencsére jó lett ! amugy annyira nem válogat, pl memóriába elég extrém1x 3különféle ram ment benne duálba :) pedig különböző csipesek voltak és ha jól emléxek az 1ik csak 333mhz-es volt :D:D

(#460) ANT válasza Quan-Chi (#459) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Sztem épp ezért bosszantó, ha egy nyavalyás kábel miatt meg kifekszik! :Y
Bár nem tudom, milyen típusú volt az az ominózus IDE mazzag, de nálam pl. Revoltec-et komálja az IC7-MAX3.

(#461) LOTR

LOTR
(PH! addikt)

Sziasztok!
Néhány topikban már kérdeztem, de ide is felteszem:
van egy leadtek a6200 td 128/128 vga-m, 6600-as biosszal, abit is7e lapban teljesen jól működik, az ég világon semmi baja, de az én ic7-esemben nem, nem ismeri fel valamiért a rendszer, nem lehet a képernyő beállításokat megváltoztatni, 4 bites színmélység, 640*480...
Semmi tippem nincs, összegasonlítottam a bios beállításokat az is7esével, de attól eltekintve, hogy ic7-es több mindent tud nagyjából azonosak.
Egy másik vinyóra tettem új rendszert, azzal is ugyan ez a gondja.
Valakinek valami ötlete?
Köszi!

One Ring to rule them all

(#462) Tüzi válasza LOTR (#461) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

load fail safe defaults?

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#463) pepe62 válasza canniball (#437) üzenetére

pepe62
(tag)

Sziasztok! Régi "jó" témában kellene egy kis okosság! :) Elolvastam sok hozzászólást, felhívtam jópár pc boltot is de nem találtam megoldást.
ic7-es chipset hűtő nagyon hangos. Milyen passzív hűtőt lehet rászerelni barkácsolás nélkül? Sajnos az ajánlott tipusok már nem kaphatók (pl: revolltec, zalman...)
Leszedtem a ventit, és a gyári hűtőbordával (vékony alumínium, ezüst színű) a hőfok terhelés nélkül 40-41 fok. (everest-el) mennyi az elfogadható? Még egy jó ideig szeretném használni, nem akarom, hogy megsüljön.
Köszönettel, pepe

Zene-letöltés legálisan,ajándékba.http://www.sebastianklarinet.hu/?module=letoltes

(#464) S4ND3R válasza pepe62 (#463) üzenetére

S4ND3R
(tag)

Szia!

Régen nekem is egy ilyen alaplapom volt, 2 évig nyúztam... :DDD
Nálam is cserére szorult a chipset hűtő, amit én egy zalman-ra cseréltem le.
Simán lehet még ilyent kapni. Például itt: [link]
Nálam bevált, de szerintem neked ez is elég:
ZALMAN ZM-NB47J

Üdv.

MW2/3 Field Marshal' <<{FMJ]_CLOS3COMB4T

(#465) pepe62 válasza S4ND3R (#464) üzenetére

pepe62
(tag)

köszi mindjárt nézem! :)

Zene-letöltés legálisan,ajándékba.http://www.sebastianklarinet.hu/?module=letoltes

(#466) pepe62 válasza pepe62 (#465) üzenetére

pepe62
(tag)

Amúgy szerinted használhatom a gépet ezzel az alaplap hőfokkal?

(#467) canniball válasza pepe62 (#463) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Régóta lehúzott ventivel használom a NB-bordát és soha nem tűnt fel, hogy ez bármi problémát okozna. (Igaz a proci-hűtő mindig kevergette arra is kicsit a levegőt.) Hagyd lehúzva, néha nézz rá melegszik-e jelentősen (szvsz nem fog) és ha nem problémázik használd egészséggel. :)
Ja és az enyém most épp 38°C-os.

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#468) dy_nmq válasza pepe62 (#463) üzenetére

dy_nmq
(fanatikus tag)

Én pillanatragasztóval felfogattam rá egy régi pentium2 bordáját. egész jó volt.

http://dy217.cgsociety.org/gallery/

(#469) pepe62 válasza canniball (#467) üzenetére

pepe62
(tag)

Köszi Canniball! Tudom, hogy így használod ezt sokszor tanácsoltad már néhány oldallal arrébb is a "lúzereknek" (engem is beleértve!) :D
Nekem egy zalmann 11-12cm-es procihűtő kevereget, valószínű akkor nem lesz gond!
Figyelni fogom! Kb. hány fok, ami szerinted jelentős melegedést okoz a chipnek,ami problémát okozhat? Most terhelés nélkül 42 C-os. (Nem megoldható a jobb szellőzés,mert asztal alatt van, balra meg az asztallap)

(#470) canniball válasza pepe62 (#469) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Kb. hány fok, ami szerinted jelentős melegedést okoz a chipnek,ami problémát okozhat?"
Az a helyzet hogy mivel nem hajtom a gépet én sosem figyeltem...amíg nem fagy nincs probléma.

"Nem megoldható a jobb szellőzés,mert asztal alatt van, balra meg az asztallap"
Ha a proci-hűtő (mint írtad) legyezi kicsit és van a házban venti ami csinál egy kis légmozgást az szvsz elég.

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#471) pepe62 válasza canniball (#470) üzenetére

pepe62
(tag)

Okés! Csak biztonsági kérdés! :)
Ha lefagyna, sérülhetnek az adatok, vagy az alaplap? Vagy egyszerűen csak érdemes a lefagyást figyelmeztetésnek venni, hogy na most (!!!) rohanás egy ventillátorért? :Y

(#472) canniball válasza pepe62 (#471) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szvsz nem (de száz százalékra persze nem merem kijelenteni). Egyébként volt már olyan kolléga, aki ilyen hűtés mellett tuningolt és neki sem volt problémája. ;)

(#473) pepe62 válasza canniball (#472) üzenetére

pepe62
(tag)

Úgy tűnik túl sok a pozitív példa a venti nélküli módszerre ahhoz, hogy aggódnom kéne.
Köszi a válaszaidat! :R

(#474) sz.j válasza canniball (#472) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

"Egyébként volt már olyan kolléga, aki ilyen hűtés mellett tuningolt és neki sem volt problémája"

Igaz, hogy egy Abit AI7-el, de évekig tuningoltam lehúzott NB-ventivel.
Gond egy szál se volt soha ....

;)

http://szjanos.atw.hu

(#475) pepe62 válasza sz.j (#474) üzenetére

pepe62
(tag)

:D Jó ilyen híreket hallani! :C

(#476) S4ND3R válasza pepe62 (#475) üzenetére

S4ND3R
(tag)

Menni fog az venti nélkül is... :DDD

MW2/3 Field Marshal' <<{FMJ]_CLOS3COMB4T

(#477) canniball válasza sz.j (#474) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy emlékeztem IC7-tel volt ilyen élményed... :B

(#478) sz.j válasza canniball (#477) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Nem IC7..., hanem AI7 volt.
Sok kedves élmény fűz hozzá :K

;)

http://szjanos.atw.hu

(#479) Vallard

Vallard
(újonc)

Sziasztok!

A következő a problémám: IC7 alaplapom van. Egy IDE és egy SATA1 winchester van beépítve. Oprendszer WinXP. A SATA1 winchester kb fél éves és két hete bizonytalan. Hol látszik a windowsban hol nem. Ha nem látszik többszöri újraindítás után látszik csak. És egyre többször fordul elő, hogy nem látszik. A szervizben azt mondták, hogy ez ennek az alaplapnak a hibája. Előbb-utóbb nem kezeli rendesen a SATA winchestereket.
Tápegységet már cseréltem.
A kérdésem az, hogy valóban igaza van a szerviznek? Ha nem merre induljak el a további hibakeresésben?

(#480) ANT válasza Vallard (#479) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Én inkább a vinyó állapotát ellenőrizném. Ajánlott progi a HDSentinel.

(#481) Vallard válasza ANT (#480) üzenetére

Vallard
(újonc)

Köszönöm a tippet meg fogom nézni.

Ma betettem egy másik gépbe a vinyót és ennek a gépnek a BIOS-a ezt az üzenetet írta: S.M.A.R.T. Capable but Command Failed és csak F1-re ment tovább.

Ha a program hibát jelezne, akkor érvényesíthetem-e a garanciát?

Kössssz

(#482) canniball válasza Vallard (#479) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"A szervizben azt mondták, hogy ez ennek az alaplapnak a hibája."
Kb. 5 éve használom a lapot, ezalatt 3 SATA HDD volt benne (most is erről fut a rendszer) és sosem volt ilyen problémám.

(#483) ANT válasza Vallard (#481) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Én úgy tudom, hogy csak a gyári tesztprogram által jelzett hiba esetén érvényesítheted a garit.

(#484) Tüzi válasza pepe62 (#473) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Enyém is húzott, 7700as Zalman kúler alapjáraton pedig szinte szobahőmérsékleten tartja a csipet. Igaz, nincs a házon burkolat.
Nem lesz annak semmi baja, nyugodtan szereld le a ventit, és kész.

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#485) Viperator

Viperator
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van egy kérdésem: működni fog-e 1:1 FSB/DRAM (250:250) arányban az alaplap a memóriával?

Előre is köszi a választ!

(#486) shteer válasza Viperator (#485) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha a proci és a memó is bírja :K

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#487) ANT válasza shteer (#486) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

És még akkor is csak két modullal.

(#488) mikesa válasza ANT (#487) üzenetére

mikesa
(lelkes újonc)

nem nem....4 modullal is menni fog, nagy szerncse kérdése! nekem ment 4x512-vel
2 kingmax 500 és 2 gagyi 400-al, dual chanelben!!!! azóta sem tudom hogy sikerülta gagyi 400-asokat 500-al tolni, igaz 4-4-4-8-ban mentek.

Nálam az NB venti nélkül load 51 fok általában. bírja

...már majdnem kész, de csak most kezdtem el... ASUS P5B, E6420 @3.2G, HyperTX2, GEIL ULTRA 2x1GB DDR2, Chieftech 550W 12cm Fan, Zafír 4830

(#489) Viperator válasza mikesa (#488) üzenetére

Viperator
(fanatikus tag)

Most látom az aláírásodban, hogy a procidat felhúztad 2.4-ról 3.7-re és az FSB pedig 1000 MHz-es, ez hogy lehetséges, ha a P4 proci szorzózáras?

(#490) mikesa válasza Viperator (#489) üzenetére

mikesa
(lelkes újonc)

őőő...most nézem Everestben:
Mező Érték
CPU típusa Intel Pentium 4, 3766 MHz (15 x 251)

CPU #0 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 3758 MHz

Front Side Bus tulajdonságai
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 251 MHz (QDR)
Effektív órajel 1004 MHz

Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa Dual DDR SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAM:FSB arány 1:1
Valódi órajel 251 MHz (DDR)
Effektív órajel 502 MHz

Javítom az aláírásom, a 2.4 még az elözző procim vót....Bocs

[ Szerkesztve ]

...már majdnem kész, de csak most kezdtem el... ASUS P5B, E6420 @3.2G, HyperTX2, GEIL ULTRA 2x1GB DDR2, Chieftech 550W 12cm Fan, Zafír 4830

(#491) Viperator válasza mikesa (#490) üzenetére

Viperator
(fanatikus tag)

Így már érthető (15x200 az 3.0 GHz), a 2.4 GHz egy kicsit megzavart. :)

(#492) mikesa

mikesa
(lelkes újonc)

Nah kipóbáltam a régi ramokkal, mindegyik 512-es:

DIMM1: Kingmax MPTC22D-38HT4-HGAH
DIMM2: Kingston K
DIMM3: Kingmax MPTC22D-38HT4-HGAH
DIMM4: ProMos/Mosel Vitelic (512 MB PC3200 DDR SDRAM)

Mint látható,a 2-es és 3-as dimmbe 200MHz-es ramok vannak. A Kingmaxok nélkül az istennek nem mennek 214 fölé....érdekes...

(#493) mikesa válasza Viperator (#491) üzenetére

mikesa
(lelkes újonc)

...én is meglepődtem...:)

(#494) ANT válasza mikesa (#488) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Akkor nekem rohadtul nincs/nem volt szerencsém. Négy modul semmilyen kombinációban nem ment 230MHz (DDR460) fölött. Van/volt 512-es, 1 gigás modul, DDR400, 466-os. Típus szerint OCZ, Supertalent, Corsair.
Úgyhogy neked erősen röfögő disznód lehet! ;]

(#495) mikesa válasza ANT (#494) üzenetére

mikesa
(lelkes újonc)

Póbálj meg adni egy kis kakaót a RAMoknak...

(#496) ANT válasza mikesa (#495) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Megtörtént. Csak az a gond, hogy a lapomból nem lehet kisajtolni 2,8V-nál többet. Ha ennél többet állítok be biosban, akkor folyton visszatölti a default beállításokat induláskor! :W A 2,8V pedig édeskevés ehhez a mutatványhoz. :(

Szerk: szóval ami eredményt elértem, az az adható max. feszültség mellett volt.

[ Szerkesztve ]

(#497) mikesa válasza ANT (#496) üzenetére

mikesa
(lelkes újonc)

Próbálj beszerezni két 500 MHz-es ramot, nekem is csak akkor működik 250-en.
2.8 bőven sok, 2.65 elég neki.

(#498) mikesa válasza pepe62 (#463) üzenetére

mikesa
(lelkes újonc)

Nekem Zalman passzív NB hűtő van rajta, hardcore tuning mellett full loadon max 53 fokig megy fel... 2 éve igy használom, bőven bírja!
Ne feledd, ezek a lapok kb. 6-8 fokot fölémérnek!

[ Szerkesztve ]

(#499) HartgeH3-2.8

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok

250es FSB-n jó hűtéssel elvileg lehet nyugodtan hagyni?

Abit IC7 + iNTEL Pentium 4 (HT) 2.8 @3.5 + Zalman 7700CU

Gép infoba

[ Szerkesztve ]

http://steamcommunity.com/groups/race07series - Ha itt nem érsz el akkor még ott az e-mail vagy a telefon! (Adatlap)

(#500) Tibi98

Tibi98
(tag)

hali!
úgy döntöttem, most hogy összeállt az új konfigom, megnézem, hogy mit bír a régi...:D
szóval a régi konfig:
IC7
P4 2.4GHz
Gigabyte Radeon 9800PRO
meg ilyen ram moduljaim vannak:
-1x512Mb Kingston 400MHz
-1x512Mb Samsung 400MHz
-4X256Mb Samsung 400MHz

szóval a kérdéseim...:
tudnátok-e linkelni ehhez a laphoz egy friss, jól működő bioszt?

valamint mitől lehet az, hogy a mostani bioszba (sztem még a gyári) nem tudom állítani a proci szorzót... :F nem az a baj, h nem engedi állítani, hanem ,hogy egyáltalán nincs is ilyen opció... pedig a könyvébe is ott van a képen...

mit ajánlotok, mely ramokat rakjam be, hogy a lehető leggyorsabb, és tuningolhatóbb legyen? (bát tudom, hogy a Samu ramokba nem sok tuningpotenciál rejlik...: ) )

jelenleg úgy néz ki, hogy 3230MHz körül stabil, de még majd futtatok rajta egy othors-t mer eddig csak 10 percet futott
viszont mivel a szorzót nem tudom állítani, most 179x18-ba megy és így még 200on se tudom hajtani a ramokat... szal most 1:1 be van, mer auto-n 217be hajtaná, azt meg nem igazán bírja...

még egy kérdés...
mekkora feszt adhatok max a procinak, és a ramoknak?
most 1,575/2,6volton járnak...

a prockót egy Zalman CNPS 7000-AlCu hűti jelenleg... eddig max 66fokos volt...
előre is köszi a segítséget :R

Az idő az, ami megakadályozza, hogy a dolgok egyszerre történjenek.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.