Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#251) Gorneck23 válasza Lenry (#249) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Annyira nem...bemész a boltba és kijössz egy 50k-s géppel...sorry ezért.

Szed szét az egészet, majd rakd össze...fentebb tanácsolták az elem kivétet 3-4 percre...ezt is érdemes kipróbálni...

(#252) Lenry válasza Gorneck23 (#251) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

gép szétszedés darabokra és összerakás megvolt, elemes módszert mindjárt kipróbálom...

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#253) Lenry válasza Lenry (#252) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kipróbáltam az elemkivételt... sajnos eredmény ugyanaz... az IC7es megy a falra dísznek... :O :(

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#254) Fboy válasza Lenry (#247) üzenetére

Fboy
(fanatikus tag)

Ilyen problémám nekem is volt. Újrapasztáztam a procit és nem indult a gép, csak a ventik pörögtek fel. Cmos resettel aztán feléledt (igazából cmos resetből is cska a 2. segített)....

(#255) Lenry válasza Fboy (#254) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az a baj, hogy a 20. cCMOS sem segített... én már lemondtam róla. már meg is van rendelve a köv lap: rolkotól egy IS7, és thug fórumtárstól is egy IC7 (az egyik öcsémnek megy)

(#256) Djuree válasza Lenry (#255) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

hú nekem is7-e2-őm volt. ennél szarabb lapot még nem láttam, minden baja volt, ha jót akarsz magadnak ezt add öcsédnek :DDD

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#257) livin

livin
(újonc)

Sziasztok!

Azt szeretnem megtudni hogy a satas dvd irokat kezeli-e a lap?

(#258) T.Robin válasza livin (#257) üzenetére

T.Robin
(lelkes újonc)

Szerintem kezeli
Én is tervezem egy ilyen vásárlását ,és nekem is jó lenne biztosra tudni.
Pár hete szereltem be egy ilyet, egy Asus P35-ös lappal és nem emlékszem,hogy külön fel volt tüntetve rajta,bár az SATA II volt.
Most saját magamt bizonytalanítottam el :B

(#259) Chatman1224

Chatman1224
(újonc)

Üdv!

2 dologban kérném segítségeteket.
1, A 3dmark06-ot ha futtatom (mind XP, mind VISTA alatt) lefagy a gép (megmered). Régebben nem volt ilyen problem.
450-es Chieftech tápom van, és HIS Radeon X 1650XT-vel rendelkezem, melyet tuning nélkül járatok. Mi lehet a fagyás oka?
2, ABIT IC7-G alaplapomon 1,5 - 1,65-ig engedi szabályozni az AGP feszültségét.
Csak manuális mód van, DEFAULT nincs. Kinek mi a tapasztalata a feszültség beállítással?

Chatman

(#260) Wajk válasza Chatman1224 (#259) üzenetére

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

1. semmi tuning, hőm-el minden rendben, ha igen, akkor én a memóriára gyanakodnék. Ha két RAM van a gépben akkor vedd ki az egyiket úgy teszt majd a másikat és úgy teszt.

2. hát, eddigi ismereteim alapján ahhoz pont nem jó nyúlni csak ha nagyon tudod mit csinálsz. Én speciel tuningnál mindig fixen hagyom az AGPt-t Mhz-et is. a karik feszemelés nélkül is lehet huzatni. de csak a memet érdemes, azzal látványosabb gyorsulást lehet elérni.

3. az is lehet, hogy esetleg elállítottál valamit a BIOS-ban valami feszt esetleg, szóval a default BIOS-al is bepróbálkozhatsz...

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

(#261) canniball

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Működésre tudom valahogy bírni ebben a lapban a mobilP4-em SpeedStep-jét? Anélkül csak fix 1.6GHz-en hajlandó pörögni a proci és néha jól jönne a magasabb órajel...

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#262) Jodanovich

Jodanovich
(fanatikus tag)

hello mindenki régi hőn szeretett abit ic7 max3 at eladnám akit érdekel írjon pü t doboza is meg van!

Life is Short... Ride Hard!!!

(#263) T.O.M.M.Y. válasza Jodanovich (#262) üzenetére

T.O.M.M.Y.
(újonc)

Első jelentkező... :)

:R

(#264) canniball

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Legyetek szívesek ezt máshol megbeszélni! Pl. itt. Köszi!

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#265) d33jay

d33jay
(újonc)

Sziasztok!
Van egy Abit IC7-G alaplapom. Nem boldogulok az előlapi panel bekötésével. Leginkább 1 M/B SW nevű kábellel. Ha valaki tudna segíteni, megköszönném!

(#266) Jodanovich válasza canniball (#264) üzenetére

Jodanovich
(fanatikus tag)

nagyon vicces vagy!!!!

(#267) canniball válasza Jodanovich (#266) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én ebben semmi vicceset nem találok... :U

(#268) Khelben

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv! Van egy IC7 G-m (amúgy eladó) ami nem látja a saját hálókártyáját, olyannyira nem, hogy biosban sem jelenik meg a sora az onboard devices vagy milyen menüben. Ötlet?
Ja és prescott procival ha bemegyek a biosba majd rámegyek a beállítások mentésére, lefagy a gép. Ugyanez northwooddal működik, de lan egyiknél sincs.

(#269) Khelben válasza Khelben (#268) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Na, közben utánaolvastam, csak kivezetés van rajta, a chip hiányzik. Lan probléma megoldva.

A prescott procival mér fagy le a bios? :F

(#270) Jodanovich válasza Khelben (#269) üzenetére

Jodanovich
(fanatikus tag)

frissíts bios t!!

(#271) pumpido1

pumpido1
(lelkes újonc)

Lenne egy kérdésem! Van egy Abit IC7 max3 deszkám és valamiért nem müxik benne a 7300gt vga. Ati karival 9250 azzal meg jó. Felrakom rá az oprendszert és csak egy nagy mázga jelenik meg a monitoron!

privit irj!!!!

(#272) killipoly

killipoly
(fanatikus tag)

Sziasztok!Fellépett egykis probléma ami elött értetlenül állok!3d mark 05 és 06bol kilép ezzel a hibaüzenettel,beugrik 800x600as felbontásba,majd amikor bezárom a programot visszaáll 1280x1024be magátol.[link]
Anno volt egy 6600gt-m,semmi ilyet nem tapasztaltam,vettem egy Galaxy 7300gt 128mb ddr3as karit,annál jelent meg elöször ez a hibaüzenet,akkor is irtam valamelyik topikba--egyböl ezt tanácsolta mindenki:"drivert frissits,direkt x-et,xp-t.."minden megvolt, a hiba ugyanugy megjelent..betudtam a kártyának a dolgot..eladtam..vettem egy Leadtek 7600gt 256mb ddr3as karit!Új windows(nem az ami a 7300gt vel volt ha nem egy másik),tehát egy teljesen szűz rendszerbe pakoltam bele miután megvettem,3d mark futtat,jóóó eredmény:5800pötty(05ben),örültem mint majom a farkának h megoldódott a dolog..rá 2 hónapra megint lefuttatam..és megint megjelent ez a hibaüzenet!volt rá példa elötte hogy lefutott de akkor is kb 1000-1500 ponttal kevesebbet kapott..mi lehet a gond?talán a bios-t kéne frissíteni?(2004-04-27)
KÖSZI ELÖRE IS!! :R

[ Szerkesztve ]

(#273) Sonny

Sonny
(újonc)

Sziasztok!
Mondja már meg nekem valaki hogy miért nem tudok egyik usb porton sem az mp3 cuccomra rendes usb 2-nek megfelelő sebességgel másolni.A biosban engedélyezve van minden, az mp3 más gépeken jó sebeséggel másol de nálam max 80kb/s-al megy.

A másik kérdésem hogy 2 db 1GB kingmag +2 db 256Mb twinmos tud-e dual módban futni vagy a két kicsit vegyem ki belőle és csak a 2 db 1 gigás maradjon

Abit IC7 3GHz prescott 2Gb kingmax + 512 Mb twinmos GF 7600GT

(#274) killipoly válasza Sonny (#273) üzenetére

killipoly
(fanatikus tag)

Az alaplap cd-ről mindent programot feltelepítetél?nekem is volt ilyen aztán kiderült h az volt a baj!
Viszont énis fordulnék hozzád egy kérdésselMikori bios van fent neked a lapodon?Olvasd el légyszi az előző hozzászólásom,abban irok hogy mi a problémám.

(#275) killipoly válasza Sonny (#273) üzenetére

killipoly
(fanatikus tag)

ja és a 2x1gb tud dualban futni(ha a dualt támogató 2 slotba rakod),viszont a másik kettő az már csak a nem dualt támogató slotokba fog menni,tehát nem.

(#276) Sonny válasza killipoly (#274) üzenetére

Sonny
(újonc)

Szia
mindent felraktam az alaplapi cd ről de az usb2 driver telepítésnél azt mondja hogy SP1 kell hozzá.Maga a driver nincs rajta a lemezen és az abit ldaláról sem lehet letölteni.Ugyhogy nem tom mi lehet vele.

A lapon tudomásom szerint a 028-as bios van, ha jól tudom ez az utolsó kiadott.Sajna nem tudom a problémád okát.

Még 1 kérdés
ha a két 1 gigás a dual slotban van akkor a 2 kicsi nem fogja vissza őket a nem dual működés miatt?

(#277) canniball válasza Sonny (#276) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"azt mondja hogy SP1 kell hozzá.Maga a driver nincs rajta a lemezen és az abit ldaláról sem lehet letölteni."
Ez sajna általános az alaplap gyártóknál, nem egyedi Abit-eset. Rakj fel (minimum) SP1-et!

(#278) killipoly válasza Sonny (#276) üzenetére

killipoly
(fanatikus tag)

Erre viszont nem tudom a választ..:S

(#279) killipoly

killipoly
(fanatikus tag)

valaki a #272-re?köszi

(#280) gege71.hu válasza Sonny (#276) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Elvileg menne a 4 említett modulod dualban, pontosabban van rá esély. Kérdés , hogy van e értelme? Mire nem elég 2x1 gig ma?
A négy modullal elvben ugy megy, h az 1-3 slotba teszed a 2x1 gigát a 2-4be meg a 2db 256ost. (gondolom mind2 azonos típus ill a méretazonosak legalábbis.
AMi lehet ezután:
1-fut a gép, de a memók nem mennek dualban. Lehetséges felállás, marad a 2x1024.
2-fut a gép, dualban, a mem időzítéseket a gyengébb ill lazább időzítésűekhez veszi a gép (gondolom by SPd-n van a memóidőzítés a biosban beállítva)

A memódőzítést ha a gyengébbik modulpárhoz igazítja a bios, bár némi teljesítményveszteséget okoz ugyan, de kb annyit, h az inkább szintetikus teszteknél észrevehető, a nem-dual modeban hajtás viszont érezhetően rontja a gép teljesítményét mindennapos használat során is.
Javaslom, h hagyd dualban a 2x1024et és az időzítésükön próbálj feszíteni, azzal tudod kihozni memó oldalról a maxot.

Ja még vmi: 4 modullal nem megy a PAT (még akkor sem ha dualban megy is), ennek tul nagy jelentősége nincs ugyan.
Hogy mi a PAT?
Intel okosság a memó/cpu feladatütemezés-megosztás stb JEDI dolog témájában.
i865 chipsetektol feljebb (i865ön hivatalosan nem, bár pár gyártó kihasználta, h aktivizálható). i875ön (mint amilyen a topikcimadó lap is, van PAT)
Keress rá a guglin ha pontosabban akarod tudni.

http://diszkretseggcsik.blogspot.com/

(#281) gege71.hu válasza killipoly (#279) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Sztem vmi nvidia drivergány, probald meg több driverrel, hátha egy egyel/kettővel régebivel gond nelkul megy. Amugy meg ha csak a 3dmarkkal csinálja ezt...kiasz**t érdekel? :D

(#282) sz.j válasza gege71.hu (#280) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

"... Ja még vmi: 4 modullal nem megy a PAT (még akkor sem ha dualban megy is)...."

Két pár, azaz négy egyforma memo esetén nagy valószinűséggel megy a PAT, ha a BIOS-ban az N/B Strap CPU As 667-re van állítva.

Eltérő memópárok esetén ez már necces lehet.

;)

[ Szerkesztve ]

http://szjanos.atw.hu

(#283) Tüzi válasza sz.j (#282) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

IS7ben nekem már régóta így megy :)

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#284) sz.j válasza Tüzi (#283) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Bizony, ... ez már régi keletű "okosság". :D

;)

[ Szerkesztve ]

(#285) Tüzi válasza sz.j (#284) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Télleg, azt nem tudja valaki, hogyha 4 ugyanolyan (512es) modult rakok IS7be, akkor mié' generál memóriahibát a memóriavezérlő? (külön-külön hibátlanok a ramok)
Lefuttatom memtest-et, 3 modullal nincs baja, de amint berakom a negyediket, megdöglik :(
Bár, már eladtam a másik két ramomat, de ez roppant idegesít.
IC7-MAX3-ban ugye nincs ilyen "bug"? :W

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#286) sz.j válasza Tüzi (#285) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Nekem AI7-es lapom van (plusz még 939-es AMD-k :D ), abban nincs ilyen gond.

(#287) Tüzi válasza sz.j (#286) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

4db 512-essel megy?

(#288) sz.j válasza Tüzi (#287) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Igen.
Két pár 2×512MB A-DATA (azaz 4db 512-es) Vitesta PC4500 566MHz-es memó.

;)

[ Szerkesztve ]

(#289) Tüzi válasza sz.j (#288) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hmmm :F

(#290) gege71.hu válasza sz.j (#282) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Jaja,
rémlett vmi, hogy van vmi ilyen okosság :) Meg az is , h Te ezt jobban vágod, csak nem gondoltam, hogy még be-benézel a topikba ;]
üdv
gege

(#291) sz.j válasza gege71.hu (#290) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

"Meg az is , h Te ezt jobban vágod, csak nem gondoltam, hogy még be-benézel a topikba"

Á dehogy ...., csak véletlenül ráhibáztam. :D

Szia, rég láttalak itt a fórumon.

;)

(#292) smog86

smog86
(senior tag)

Hali!
Nincs valakinek eladó IC7-G-je?

RIP MALÉV

(#293) canniball válasza canniball (#261) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Erre valaki?

(#294) Jodanovich

Jodanovich
(fanatikus tag)

na senkinek nem kell a fajintos Abit IC7 MAX3 am (dobozában) ????

(#295) HIJ

HIJ
(senior tag)

Üdv!

Most gondolkodom DFI LanParty nf2 + AMD 2500+@231x8 Mobile barton -ról váltani egy ic7 -es lapra. A kérdésem az lenne, hogy mi az a proci ami ennek a lapnak a csúcsa? Illetve jók e a hozzávalóim : HIS x1650xt, 2x512 adata vitesta ddr500, 350 FSP bluestorm táp. A cél gyakorlatilag a jelenleginél nagyobb proci teljesítmény. Ez nem is volt baj, de a videókártyához kicsit kevés szerintem. Jelenleg egy 2400Mhz, 512kb l2, 800fsb, hyper threading proci van beszerzés alatt.

Mi a véleményetek?

HIJ

Semmisenemvan!

(#296) Tüzi válasza Jodanovich (#294) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De nekem még mindig kell :)
Ne add el, vevő vagyok rá!!!

Szóval, ha eladja, akkor részemre elkelt :))

(#297) Tüzi válasza HIJ (#295) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3ghz prescott?

(#298) Tüzi válasza sz.j (#282) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja, ez is vicces, hogy a mostani memóriáimmal nem tudom beállítani 667-re, mert nem indul el a gép...
Veszek valami rendes Kingston, vagy Geil memóriát, még egyszer ilyen gány ramot nem :( :( :W

(#299) gina100 válasza Tüzi (#298) üzenetére

gina100
(kvázi-tag)

Tedd alapra, 400MHz-re (200FSB) és úgy próbáld ki, ha megy (már pedig mennije kell), akkor kezd fokozatosan emelni az órajelet.

(#300) Tüzi válasza gina100 (#299) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Minden alapon van.
Ha failsafe def-ről, ha optim. def-ről állítom 667-re a NB-t, hogy legyen PATom, akkor sem indul el.
Szerintem ez egy határ szar ram, mint anno a hamisított samsung amit vettem, és 400helyett 266on is instabil volt :W
3éves 256-os 400as samsungal tuning után is ment 667-es NBvel a PAT, ezzel a fossal meg alapon sem megy... nocomment.

Amúgy, csak ez a bajom vele, ezt leszámítva tök jól megy.
Mindegy is, ha most meg tudom venni max3-at, akkor veszek bele 2*1giga geil-t vagy kingston-t, és ennyit a gépfejlesztésről 2-3 évig megint :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.