Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) mhif válasza Patrick (#39) üzenetére

mhif
(senior tag)

Ha kevesled, vegyél ilyet pl: [link]
vagy ilyet: [link]

De xerintem is elég a gyári venti nélkül, csak csavarozd le róla a ventit, ha nincs bedugva, annyival is jobb a ''szelőzés''

30/412-14-13

(#52) Patrick

Patrick
(PH! addikt)

Hehe frankón nem megy a gép, előszőr csak a kép fagyot ki és az egér meg a bill, mosmá a bisoig sem megy és visit, mint atom.

Betettem egy másik vga-t, annál nem visit, de a monitor nem kapcsol be. Már CMOS reset is volt.
Most vissza rakom megint az alap vga-t, ami eddig is benne volt és ha nem indul, akkor kidobom a kukába.

:D

Két dolog végtelen, a VILÁGŰR és az EMBERI BUTASÁG, de az előbbiben nem vagyok biztos!

(#53) mhif válasza Patrick (#52) üzenetére

mhif
(senior tag)

Nem lehet, hogy elbillent a borda rajta miközben a csavarral harcoltál? Mert ha igen, könnyen lesarkazódhatott a chipset... :B

30/412-14-13

(#54) padee válasza Patrick (#52) üzenetére

padee
(kvázi-tag)

tom, már késő, de a fenének levenni azt a ventit!
nekem már évek óta üzemel, tartósan húzva álló NB ventivel!
igaz, a felette lévő 7700cu-ból kapja az áramlatot rendesen!

(#55) Patrick válasza padee (#54) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Gondoltam hallgatok itt a fórumosokra, gondoltam nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, mint én...

Gondoltam én. A lapom frankón behalt, most pótlapon vagyok, király. :D

Soha többet fórumkérdés, inkább magam megoldok mindent. :)

Két dolog végtelen, a VILÁGŰR és az EMBERI BUTASÁG, de az előbbiben nem vagyok biztos!

(#56) Gorneck23 válasza Patrick (#55) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ki mondta, hogy erőszakold meg azt a bordát?! Hisz a többség csak lehúzza...mindig ezt szoktam tanácsolni...

(#57) Patrick válasza Gorneck23 (#56) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Milyen bordát, a ventit csavaroztam ki, enyi 3 csavar tartotta. :)
Plömplöm írta, hogy ő le is szedné a helyemben, ennyi. ;)

[Szerkesztve]

(#58) mhif válasza Patrick (#57) üzenetére

mhif
(senior tag)

De ha közvetlen a csavarozgatás után már fagyott a lap, akkor lehet megsértetted a chipsetet... Ha kb fél-1 óra üzem után jöttek a problémák, akkor lehet hogy túlforrósodott a híd. De nem jellemző, valóban elég(nek kéne lennie...) passzívan.

30/412-14-13

(#59) Patrick válasza mhif (#58) üzenetére

Patrick
(PH! addikt)

Áh, hogy sérthettem volna meg, nem a bordát csavaroztam meg a lapot, csak a csavart, simán kitudtam csavarni, még a 3.at is. Valamint meleg sem volt, pedig már 15-20 perce nem ment rajta a venti.

Igazából mindegy, van pótlapom, az IS7-et meg használtan, nagyon jó árért, 8k-ért vettem :D Szóval nem halok bele... :)

Úgy is lassan új gép lesz :D

(#60) oettinger01

oettinger01
(őstag)

használ valaki 2 giga ramot ic7be?

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#61) Wajk válasza oettinger01 (#60) üzenetére

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

nem hinném, hogy probléma lenne vele, vagy mi a kérdés?

más: szép az élet 4GHZ felett, dögös is az a lap az már biztos, már nem is tudom hány éve van meg. I love it! :))
G1-es 3.4-es Prescottot sikerült beszerznem, brutális, már alapjáraton is félkézzel lenyomja a tuningolt nortit....

csináltam teszteket, hogy érzékeltessem a váltást..., majd beszúrom...

[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

(#62) nTom

nTom
(tag)

nekem 2*1 giga + 2*256MB ram van az ic-7-ben. nincs vele gondom.
a max3-nak lenne valami tipushibája?

[Szerkesztve]

(#63) oettinger01 válasza Wajk (#61) üzenetére

oettinger01
(őstag)

az a kérdés, hogy ha beszúrok még 2 x 512 a deszkába hogy fog tetszeni neki ;] mert mintha korábban azt olvastam volna itt valahol, hogy nem szereti ha mind a 4 slot foglalt. az az igazság, hogy pl: test drive-ban szaggatva megy a rendszer és nem értem mi lehet a konfigomban a szűk keresztmetszet, igy már csak erre tudok gondolni, hogy ez a baj. de lehet valami más a hiba csak nem jövök rá, de amig ezt ki nem próbálom nem tudok másra gondolni.

(#64) Wajk válasza oettinger01 (#63) üzenetére

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

akkor előtte kérdezz ;)

nekem 1GB RAM-om van és szaggatás nélkül, highon, 2xszűrés, HDR off. megy a TDU.

A 3GHz-es Nortimat lecseréltem egy G1-es 3.4-es Prescottra és tovább 5FPS-t hozott. alapjáraton.

a TUD val az a helyzet, hogy realtime nyomatja a dolgokat, mozog minden kis faág, levél, mozog minden, nagy memóriasávszélességet igényel.

nekem 2.5-ös Kingstone-ok vannak 2x512MB, a vidkarim egy 6800GT, szvsz az sem mai darab de semmi gondom a gémmel.

legfrisseb, hivatalos! driverek vannak fennt a legújabb április directX-el.

mond a konfigod hátha kiokoskodunk itt valamit.

ezért csak azért írtam le, mert 1GB is elég a játéknak.

szerintem a 4x512-vel sincsen semmi gondja a lapnak, az inkább alpavetően igaz, hogy jobb a 2x1GB, mint a 4x512, de ezt csak úgy hallottam.

teszteket nem láttam még az esetleges különbségekről, egyeltalán ha van ilyen.

[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

(#65) Wajk válasza nTom (#62) üzenetére

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

nem hinném...

(#66) oettinger01 válasza Wajk (#64) üzenetére

oettinger01
(őstag)

a konfig leirásom az adataimnál szerepel.

(#67) bere

bere
(lelkes újonc)

Két napja csatlakoztam az IC7-esek táborához, megelégedésemre.
Egy Asus P4P800SE lapot cseréltem, le, mivel nem bírta ellátni elég teljesítménnyel a tuningolt processzort és az újonnan beszerzett, nagy teljesítményigényű X1950PRO-mat.
Az volt, hogy ha 1,6 v-ot adtam a procinak, akkor ment a kártya (nem kapcsolta le a monitort), ha 1,625-öt, akkor már nem ment a kártya - ez sajnos elég gyakran előfordul az 1950PRO-knál :Y . És sajnos 1,6 kevésnek bizonyult a tuning számára, meg hát idegesített, hogy ennyire ki van centizve a rendszer. Nem táp volt a gond, ezt kiteszteltem, és más asusosoknál is előjött ugyanez.

Az IC7-el ez a gondom megoldódott. Viszont valamit nem értek. A bioszban megadtam a vcore-nak 1,625-öt, de az Everest ennél jóval kevesebbet mutat (1,55-1,58), és az Abit EQ is 1,6-ot ad ki, bár gyanítom, hog ez kerekített érték.
Mi a hiteles adat, mennyi a vcore? Azt tudom, hogy egy korábbi Abit lap, a TH7-II elég rendesen csalt a vcore-al, jóval alacsonyabbat adott a processzornak, mint amit beállítottam. Itt is ez lenne a helyzet?
(Bocsi, ha már ezt kiveséztétek korábban, de kissé megilletődtem a 4 archívumtól. :R )

(#68) bere válasza bere (#67) üzenetére

bere
(lelkes újonc)

UP a topicnak...
(meg a kérdésemnek.)

(#69) Loretto válasza bere (#67) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Ki kell mérni a pontos értéket, amúgy a lap alulfeszel emlékeim szerint.

Soirée...

(#70) bere válasza Loretto (#69) üzenetére

bere
(lelkes újonc)

Bocs a láma kérdésért, de hogyan kell lemérni?
Külsö eszközzel (voltmérővel)? Ha igen, hová kell illeszteni?

(#71) Gorneck23 válasza bere (#70) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Multiméterrel...

Hová kell illeszteni? Google.com segít...

ui: Kevés lap létezik ami nem feszel alul...szal sztem ennyire azé nem kell foglalkoznod vele.

[Szerkesztve]

(#72) Fenyő

Fenyő
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Adott az adataimnál lévő konfig, ami egy ma történt rövid (1-2 mp) áramszünet óta nem indul. Hosszú (kb 5mp) síp szünet (kb 3 mp) váltogatják egymást, gépet lecsupaszítva másik vga/ram/táp-al ue. a helyzet, illetve a ramok és vga másik gépben jó, sajna másik 478 lap/proci nincs a közelben. Kérdés a lap vagy a proci szállt el, esetleg mindkettő...

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#73) Gorneck23 válasza Fenyő (#72) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Bios reset? Elem ki/be?

Proci simán elképzelhető, ahogy a lap is...

(#74) Fenyő válasza Gorneck23 (#73) üzenetére

Fenyő
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Bios resettel kezdtem, de semmi, elemet még megpróbálom, esetleg tudja vki., mit jelent az előbbi postban leírt sípolás...

(#75) Gorneck23 válasza Fenyő (#74) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

pl: [link]

(#76) cor válasza Fenyő (#72) üzenetére

cor
(őstag)

hát a ''sipjelek'' megfejtése,amit sajna nemtok :B közelebb vihetne a hiba forrásához/elháritasahoz
cmos reset gondolom volt, procit kivetted megsasolni?

szerk : latom Gorni mar megelözött :B :R

[Szerkesztve]

...gyenge kezdés után erős visszaesés...

(#77) Fenyő válasza cor (#76) üzenetére

Fenyő
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Proci ki/be rakás is megvolt, de se a lapon (kondik épek, égési nyom/szag nincs), se a procin nincs külsérelmi nyom...

(#78) Gorneck23 válasza Fenyő (#77) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Elem ki/be?

Esetleg proci vagy ram nélküli indítás utána mehet minden vissza!?

[Szerkesztve]

(#79) Fenyő válasza Gorneck23 (#78) üzenetére

Fenyő
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sajna ez ezekre sem reagál, nyagyon úgy fest, hogy megadta magát :(

(#80) Gorneck23 válasza Fenyő (#79) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Vagy lap vagy proci...bááár inkább lap...ezé van nekem szünetmentesem egy ideje...

(#81) Fenyő válasza Gorneck23 (#80) üzenetére

Fenyő
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A lapnak nyagyobb a valószínűsége, már csak azért is mert ha proci dög lenne, akkor mégcsak nem is sípolna, de persze a procihibát sem lehet kizárni. Közben a másik topicban megfejtették a sípjelet ami azt jelenti, hogy a proci indul, de nem sikerül inicializálnia a memóriát, úgyhogy szvsz jó eséllyel alaplapi memvezérlő...

(#82) Gorneck23 válasza Fenyő (#81) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Már fentebb linkeltem neked mit jelent.. ;)

Proci nélkül is sípol egy lap...ez mondjuk nemtom...:) De amúgy igen...valszeg lap lesz a hunyó...

[Szerkesztve]

(#83) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

Hello!

Szerintetek a céges ABIT IC7-es alaplapom látni fogja ezt a vinyót? Most tettem fel a legújabb BIOS-t (BIOS ID:28 - 2004/12/28)
[link]

Köszi! :R

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#84) Anubis_9 válasza Anubis_9 (#83) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Időközben meglett a vinyó. Tökéletesen látja.

Azért köszi! :D

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#85) Atyka66

Atyka66
(újonc)

Sziasztok! Abit IC7-G-t keresek, megköszönném ha tudnátok segítteni. Előre is kösz. :R :F :O :(

Minden proci füsttel működik, akkor van baj ha ez ki is jön belőle !!!!!

(#86) asadasad22

asadasad22
(PH! addikt)

Hali! Most váltotam ilyen alaplapra, 2 gyors kérdésem lenne:
-miért nem megy a dual channel, ha az előző lappal (P4P800 SE) ment? 2 db 512 megás ram, egyik pc2700, másik pc3200, Asus-ban 320-on futottak dual channelben.
-cpu-z szerint a pat nem aktív. hoygan tudom aktiválni? Vagy csak dual channelben lehetne azért nincs?

(#87) sz.j válasza asadasad22 (#86) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

A PAT, ennél a lapnál is, nagy valószinűséggel csak dual-ban menő memók esetén működik . (Két egyforma memó!)
Azt viszont megpróbálhatod, hogy sz N/B Strap-ot átrakod 667-re, hátha így müködik a PAT.
Persze az igazi az lenne, ha nem manuálisan kapcsolnád be, hanem a lap automatikusan csinálná ezt.

;)

[Szerkesztve]

http://szjanos.atw.hu

(#88) asadasad22 válasza sz.j (#87) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

Azt meg hogy is rakom át 667-re? :)

szerk: Már látom, a softmenu-ben van és azt mondják, hogy ez a bus speed. Viszont nem lesz vmi hátrányom belőle ha 800 helyett csak 667 a bus speed?

[Szerkesztve]

(#89) asadasad22 válasza sz.j (#87) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

És lenne közben még1kérdésem: Meg tudnám oldani, hogy veszek egy giga DDR400 ramot (tök új, 9k-ért). És egy másik gépben meg itt szintén van egy 1gigás DDR400 ram. Talán más időzítésűek és márkájúak lennének, de mind2 1giga és DDR400 lenne. Így már tutira menne a dual channel? Sztetek megéri 9k-ért egy ilyen bővítés?

(#90) Loretto válasza asadasad22 (#89) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Biztosra nem lehet, ki kell próbálni, de ezért érdemes egyforma modult, vagy dulakitet vásárolni.

Soirée...

(#91) asadasad22

asadasad22
(PH! addikt)

Ejha, CPU-Z azt írja a performance modra h disabled, everest memtesztnél azt írja h i875 + pat. Akkor most van vagy nincs? :)

(#92) t1 válasza asadasad22 (#89) üzenetére

t1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én megvenném :)

(#93) Gorneck23 válasza asadasad22 (#91) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem van...

(#94) sz.j válasza asadasad22 (#89) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

''És lenne közben még1kérdésem: Meg tudnám oldani, hogy veszek egy giga DDR400 ramot (tök új, 9k-ért). És egy másik gépben meg itt szintén van egy 1gigás DDR400 ram. Talán más időzítésűek és márkájúak lennének, de mind2 1giga és DDR400 lenne. Így már tutira menne a dual channel? Sztetek megéri 9k-ért egy ilyen bővítés?''

Ez így lutri, nagy valószínűséggel nem mennének dualba ...., inkább add el a mostani memóidat és vegyél egy jóminőségű kit-et.
Megéri, föleg akkor ha tuningolni is akarsz. Lásd: [link]

;)

[Szerkesztve]

(#95) asadasad22 válasza sz.j (#94) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

Na ne csináld már :)
És ha mondjuk tudom, hogy nekem Kingston DDR 1GB/400 ValueRAM-om van és ugyanilyet veszek mellé? :)

(#96) Loretto válasza asadasad22 (#95) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Annak nagyobb az esélye. Inkább a chipet nézd meg, hamár mindenképp venned kell a mostani mellé.

Soirée...

(#97) sz.j válasza asadasad22 (#95) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Az, hogy még egy ''Kingston DDR 1GB/400 ValueRAM''-ot veszel önmagában semmit nem jelent, mert köztudottan a Value ramokat, egy-egy gyártó, épp olyan chippekből késziti amit éppen kapott vagy raktárján van.
Ez akár négy-öt fajta is lehet, de ennél a memónál tíz fajta chipből gyártják!!!

Arról már nem is szólva, hogy ritkán bár, de előfordult már az is, hogy az egyszerre vásárolt teljesen azonos (nem KIT) memók sem mentek duálban.
[link]

Ha esetleg vásárláskor ki tudod próbálni (mert van ilyen bolt) akkor nyert ügyed van.

A döntés a Tiéd, természetesen azt csinálsz amit jónak látsz ..., én csak infót próbáltam részedre adni ....

;)

[Szerkesztve]

(#98) asadasad22 válasza sz.j (#97) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

Aham. És a chipet hogyan tudom ellenőrizni?

(#99) asadasad22

asadasad22
(PH! addikt)

Még1 kérdés: bios-ban érdemes megemelni a vidkari/proci feszültségét? 1,55v-on van és 1,65ig emelhetném ha jól látom. Érdemes? Jobban tudnám tuningolni tőle a dolgokat? Most vettem FSP 350-es tápot, ezért azzal nem lenne gond sztem.

(#100) sz.j válasza asadasad22 (#98) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Jó kérdés .... :F

Ha nincs rajta borda akkor egyszerű, viszont ha hűtőbordás akkor van a gond ...
Marad a próba.

;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.