Ha kevesled, vegyél ilyet pl: [link]
vagy ilyet: [link]
De xerintem is elég a gyári venti nélkül, csak csavarozd le róla a ventit, ha nincs bedugva, annyival is jobb a ''szelőzés''
30/412-14-13
Aerocool Extreme Engine 3T (black) -csere-> Thermaltake Armor a90, V9, V5; NZXT M59
Igazi ritkaság: Gigabyte GV-N26SO-896I SOC!! (Super overclock!!) 216sp, 448bit!
Eladó Seagate 2TB-os HDD SATAIII-as csatlakozóval, GARANCIÁVAL!
LCD kijelzők: 15,4" WXGA 1280x800 - 15.1" XGA 1024X768 - 14.1" SXGA 1400x1050 - 14.1" XGA 1024x768

Hehe frankón nem megy a gép, előszőr csak a kép fagyot ki és az egér meg a bill, mosmá a bisoig sem megy és visit, mint atom.
Betettem egy másik vga-t, annál nem visit, de a monitor nem kapcsol be. Már CMOS reset is volt.
Most vissza rakom megint az alap vga-t, ami eddig is benne volt és ha nem indul, akkor kidobom a kukába.
Két dolog végtelen, a VILÁGŰR és az EMBERI BUTASÁG, de az előbbiben nem vagyok biztos!

Nem lehet, hogy elbillent a borda rajta miközben a csavarral harcoltál? Mert ha igen, könnyen lesarkazódhatott a chipset... 
30/412-14-13

tom, már késő, de a fenének levenni azt a ventit!
nekem már évek óta üzemel, tartósan húzva álló NB ventivel!
igaz, a felette lévő 7700cu-ból kapja az áramlatot rendesen!

Gondoltam hallgatok itt a fórumosokra, gondoltam nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, mint én...
Gondoltam én. A lapom frankón behalt, most pótlapon vagyok, király. 
Soha többet fórumkérdés, inkább magam megoldok mindent. 
Két dolog végtelen, a VILÁGŰR és az EMBERI BUTASÁG, de az előbbiben nem vagyok biztos!
Ki mondta, hogy erőszakold meg azt a bordát?! Hisz a többség csak lehúzza...mindig ezt szoktam tanácsolni...

Milyen bordát, a ventit csavaroztam ki, enyi 3 csavar tartotta. 
Plömplöm írta, hogy ő le is szedné a helyemben, ennyi. 
[Szerkesztve]

De ha közvetlen a csavarozgatás után már fagyott a lap, akkor lehet megsértetted a chipsetet... Ha kb fél-1 óra üzem után jöttek a problémák, akkor lehet hogy túlforrósodott a híd. De nem jellemző, valóban elég(nek kéne lennie...) passzívan.
30/412-14-13

Áh, hogy sérthettem volna meg, nem a bordát csavaroztam meg a lapot, csak a csavart, simán kitudtam csavarni, még a 3.at is. Valamint meleg sem volt, pedig már 15-20 perce nem ment rajta a venti.
Igazából mindegy, van pótlapom, az IS7-et meg használtan, nagyon jó árért, 8k-ért vettem
Szóval nem halok bele... 
Úgy is lassan új gép lesz 

használ valaki 2 giga ramot ic7be?
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!
nem hinném, hogy probléma lenne vele, vagy mi a kérdés?
más: szép az élet 4GHZ felett, dögös is az a lap az már biztos, már nem is tudom hány éve van meg. I love it! 
G1-es 3.4-es Prescottot sikerült beszerznem, brutális, már alapjáraton is félkézzel lenyomja a tuningolt nortit....
csináltam teszteket, hogy érzékeltessem a váltást..., majd beszúrom...
[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

nekem 2*1 giga + 2*256MB ram van az ic-7-ben. nincs vele gondom.
a max3-nak lenne valami tipushibája?
[Szerkesztve]

az a kérdés, hogy ha beszúrok még 2 x 512 a deszkába hogy fog tetszeni neki
mert mintha korábban azt olvastam volna itt valahol, hogy nem szereti ha mind a 4 slot foglalt. az az igazság, hogy pl: test drive-ban szaggatva megy a rendszer és nem értem mi lehet a konfigomban a szűk keresztmetszet, igy már csak erre tudok gondolni, hogy ez a baj. de lehet valami más a hiba csak nem jövök rá, de amig ezt ki nem próbálom nem tudok másra gondolni.
akkor előtte kérdezz ;)
nekem 1GB RAM-om van és szaggatás nélkül, highon, 2xszűrés, HDR off. megy a TDU.
A 3GHz-es Nortimat lecseréltem egy G1-es 3.4-es Prescottra és tovább 5FPS-t hozott. alapjáraton.
a TUD val az a helyzet, hogy realtime nyomatja a dolgokat, mozog minden kis faág, levél, mozog minden, nagy memóriasávszélességet igényel.
nekem 2.5-ös Kingstone-ok vannak 2x512MB, a vidkarim egy 6800GT, szvsz az sem mai darab de semmi gondom a gémmel.
legfrisseb, hivatalos! driverek vannak fennt a legújabb április directX-el.
mond a konfigod hátha kiokoskodunk itt valamit.
ezért csak azért írtam le, mert 1GB is elég a játéknak.
szerintem a 4x512-vel sincsen semmi gondja a lapnak, az inkább alpavetően igaz, hogy jobb a 2x1GB, mint a 4x512, de ezt csak úgy hallottam.
teszteket nem láttam még az esetleges különbségekről, egyeltalán ha van ilyen.
[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
nem hinném...

a konfig leirásom az adataimnál szerepel.

Két napja csatlakoztam az IC7-esek táborához, megelégedésemre.
Egy Asus P4P800SE lapot cseréltem, le, mivel nem bírta ellátni elég teljesítménnyel a tuningolt processzort és az újonnan beszerzett, nagy teljesítményigényű X1950PRO-mat.
Az volt, hogy ha 1,6 v-ot adtam a procinak, akkor ment a kártya (nem kapcsolta le a monitort), ha 1,625-öt, akkor már nem ment a kártya - ez sajnos elég gyakran előfordul az 1950PRO-knál
. És sajnos 1,6 kevésnek bizonyult a tuning számára, meg hát idegesített, hogy ennyire ki van centizve a rendszer. Nem táp volt a gond, ezt kiteszteltem, és más asusosoknál is előjött ugyanez.
Az IC7-el ez a gondom megoldódott. Viszont valamit nem értek. A bioszban megadtam a vcore-nak 1,625-öt, de az Everest ennél jóval kevesebbet mutat (1,55-1,58), és az Abit EQ is 1,6-ot ad ki, bár gyanítom, hog ez kerekített érték.
Mi a hiteles adat, mennyi a vcore? Azt tudom, hogy egy korábbi Abit lap, a TH7-II elég rendesen csalt a vcore-al, jóval alacsonyabbat adott a processzornak, mint amit beállítottam. Itt is ez lenne a helyzet?
(Bocsi, ha már ezt kiveséztétek korábban, de kissé megilletődtem a 4 archívumtól.
)

UP a topicnak...
(meg a kérdésemnek.)

Ki kell mérni a pontos értéket, amúgy a lap alulfeszel emlékeim szerint.
Soirée...

Bocs a láma kérdésért, de hogyan kell lemérni?
Külsö eszközzel (voltmérővel)? Ha igen, hová kell illeszteni?
Multiméterrel...
Hová kell illeszteni? Google.com segít...
ui: Kevés lap létezik ami nem feszel alul...szal sztem ennyire azé nem kell foglalkoznod vele.
[Szerkesztve]
Adott az adataimnál lévő konfig, ami egy ma történt rövid (1-2 mp) áramszünet óta nem indul. Hosszú (kb 5mp) síp szünet (kb 3 mp) váltogatják egymást, gépet lecsupaszítva másik vga/ram/táp-al ue. a helyzet, illetve a ramok és vga másik gépben jó, sajna másik 478 lap/proci nincs a közelben. Kérdés a lap vagy a proci szállt el, esetleg mindkettő...
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
Bios reset? Elem ki/be?
Proci simán elképzelhető, ahogy a lap is...
Bios resettel kezdtem, de semmi, elemet még megpróbálom, esetleg tudja vki., mit jelent az előbbi postban leírt sípolás...
pl: [link]

hát a ''sipjelek'' megfejtése,amit sajna nemtok
közelebb vihetne a hiba forrásához/elháritasahoz
cmos reset gondolom volt, procit kivetted megsasolni?
szerk : latom Gorni mar megelözött

[Szerkesztve]
...gyenge kezdés után erős visszaesés...
Proci ki/be rakás is megvolt, de se a lapon (kondik épek, égési nyom/szag nincs), se a procin nincs külsérelmi nyom...
Elem ki/be?
Esetleg proci vagy ram nélküli indítás utána mehet minden vissza!?
[Szerkesztve]
Sajna ez ezekre sem reagál, nyagyon úgy fest, hogy megadta magát 
Vagy lap vagy proci...bááár inkább lap...ezé van nekem szünetmentesem egy ideje...
A lapnak nyagyobb a valószínűsége, már csak azért is mert ha proci dög lenne, akkor mégcsak nem is sípolna, de persze a procihibát sem lehet kizárni. Közben a másik topicban megfejtették a sípjelet ami azt jelenti, hogy a proci indul, de nem sikerül inicializálnia a memóriát, úgyhogy szvsz jó eséllyel alaplapi memvezérlő...
Már fentebb linkeltem neked mit jelent.. 
Proci nélkül is sípol egy lap...ez mondjuk nemtom...
De amúgy igen...valszeg lap lesz a hunyó...
[Szerkesztve]

Hello!
Szerintetek a céges ABIT IC7-es alaplapom látni fogja ezt a vinyót? Most tettem fel a legújabb BIOS-t (BIOS ID:28 - 2004/12/28)
[link]
Köszi! 
GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

Időközben meglett a vinyó. Tökéletesen látja.
Azért köszi! 
GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

Sziasztok! Abit IC7-G-t keresek, megköszönném ha tudnátok segítteni. Előre is kösz.

Minden proci füsttel működik, akkor van baj ha ez ki is jön belőle !!!!!

Hali! Most váltotam ilyen alaplapra, 2 gyors kérdésem lenne:
-miért nem megy a dual channel, ha az előző lappal (P4P800 SE) ment? 2 db 512 megás ram, egyik pc2700, másik pc3200, Asus-ban 320-on futottak dual channelben.
-cpu-z szerint a pat nem aktív. hoygan tudom aktiválni? Vagy csak dual channelben lehetne azért nincs?

A PAT, ennél a lapnál is, nagy valószinűséggel csak dual-ban menő memók esetén működik . (Két egyforma memó!)
Azt viszont megpróbálhatod, hogy sz N/B Strap-ot átrakod 667-re, hátha így müködik a PAT.
Persze az igazi az lenne, ha nem manuálisan kapcsolnád be, hanem a lap automatikusan csinálná ezt.
[Szerkesztve]
http://szjanos.atw.hu

Azt meg hogy is rakom át 667-re? 
szerk: Már látom, a softmenu-ben van és azt mondják, hogy ez a bus speed. Viszont nem lesz vmi hátrányom belőle ha 800 helyett csak 667 a bus speed?
[Szerkesztve]

És lenne közben még1kérdésem: Meg tudnám oldani, hogy veszek egy giga DDR400 ramot (tök új, 9k-ért). És egy másik gépben meg itt szintén van egy 1gigás DDR400 ram. Talán más időzítésűek és márkájúak lennének, de mind2 1giga és DDR400 lenne. Így már tutira menne a dual channel? Sztetek megéri 9k-ért egy ilyen bővítés?

Biztosra nem lehet, ki kell próbálni, de ezért érdemes egyforma modult, vagy dulakitet vásárolni.
Soirée...

Ejha, CPU-Z azt írja a performance modra h disabled, everest memtesztnél azt írja h i875 + pat. Akkor most van vagy nincs? 
én megvenném 
Sztem van...

''És lenne közben még1kérdésem: Meg tudnám oldani, hogy veszek egy giga DDR400 ramot (tök új, 9k-ért). És egy másik gépben meg itt szintén van egy 1gigás DDR400 ram. Talán más időzítésűek és márkájúak lennének, de mind2 1giga és DDR400 lenne. Így már tutira menne a dual channel? Sztetek megéri 9k-ért egy ilyen bővítés?''
Ez így lutri, nagy valószínűséggel nem mennének dualba ...., inkább add el a mostani memóidat és vegyél egy jóminőségű kit-et.
Megéri, föleg akkor ha tuningolni is akarsz. Lásd: [link]
[Szerkesztve]

Na ne csináld már 
És ha mondjuk tudom, hogy nekem Kingston DDR 1GB/400 ValueRAM-om van és ugyanilyet veszek mellé? 

Annak nagyobb az esélye. Inkább a chipet nézd meg, hamár mindenképp venned kell a mostani mellé.
Soirée...

Az, hogy még egy ''Kingston DDR 1GB/400 ValueRAM''-ot veszel önmagában semmit nem jelent, mert köztudottan a Value ramokat, egy-egy gyártó, épp olyan chippekből késziti amit éppen kapott vagy raktárján van.
Ez akár négy-öt fajta is lehet, de ennél a memónál tíz fajta chipből gyártják!!!
Arról már nem is szólva, hogy ritkán bár, de előfordult már az is, hogy az egyszerre vásárolt teljesen azonos (nem KIT) memók sem mentek duálban.
[link]
Ha esetleg vásárláskor ki tudod próbálni (mert van ilyen bolt) akkor nyert ügyed van.
A döntés a Tiéd, természetesen azt csinálsz amit jónak látsz ..., én csak infót próbáltam részedre adni ....
[Szerkesztve]

Aham. És a chipet hogyan tudom ellenőrizni?

Még1 kérdés: bios-ban érdemes megemelni a vidkari/proci feszültségét? 1,55v-on van és 1,65ig emelhetném ha jól látom. Érdemes? Jobban tudnám tuningolni tőle a dolgokat? Most vettem FSP 350-es tápot, ezért azzal nem lenne gond sztem.