Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

válasz interstate76 #4993 üzenetére

Megjött az MK808B Plus-om. Első tapasztalat: wifi gyenge, a LAN adapteremmel adagolt netet pedig állandóan eldobálta. Kicsit idegesített, de nem nagyon, mivel számítottam rá, hogy ROM-cserére lesz szükség, ahogy az a mini pécéknél és a kínai telóknál megszokott. Feltettem Finless 1.1-es verziószámú alkotását és azóta nincs gond a nettel (az elején ezzel is eldobálta, de aztán átállítottam fix IP-re, majd rögtön vissza, nyomtam egy mentést és azóta vígan üzemel - ki érti ezt?).

Az irányításával viszont egyelőre komoly problémáim vannak:
    1. Nem tudom vezérelni egy olyan távval (LC Power RC1000MCE), ami eddig mindennel működött és amivel a nappaliban a legkényelmesebb irányítani (nagyon ritkán net, sokszor xbmc).
    2. A bt-s egeremet látja, de a billentyűzetet nem. Pontosabban utóbbira is kiírja, hogy csatlakozva van, mégsem tudok vele gépelni. Minden eszközöm, amin kipróbáltam őket, látja mindkettőt, csak az MK808B Plus nem. WTF?
    3. RKRemote itt ugyebár kilőve, de van helyette a RemoteIME.apk, amit viszont egyrészt szokni kell, másrészt csak akkor működik, ha mindkét eszköz wifin van, márpedig én egyrészt szívesebben használom LAN-nal ezeket az eszközöket, másrészt pedig ez a RemoteIME nevű program nem is tetszik. RKRemote akkor is ment, ha a mini PC LAN-on kapta a netet, tehát ez nálam nagyon nagy mínuszpont - ha valaki tud jobb távirányító applikációt, szóljon!

Namost az új mini pécéket én a monitoromon szoktam belakni, bluetooth-os egérrel és billentyűzettel, majd később azokat, amik átkerülnek a nappaliba, az LC Powerrel vagy okostelóval szoktam irányítani (xbmc-hez és archos playerhez is ez a legjobb, netezni meg továbbra sem a nappaliban fogok). E 3 irányítási lehetőség közül jelenleg sajnos egyik sem működik.

Jelenleg fut rajta egy FTP szerver, a Flud torrent progi seedel egyetlen egy állományt és ha elindítom az XBMC-t, akkor a rendszerinfónál 84-88%-os memóriakihasználtságot ír ki. Ez így még elmegy, a működés folyamatos, ha XBMC-ben a Mike88 által linkelt Movie Shark kiegészítő segítségével elindítom pl. a The Walking Dead egyik részét, akkor a lejátszás szép folyamatos, viszont ha megnyitom a Dolphint, akkor már az egér mozgása is annyira belassul, hogy az Exit-ig alig jutok el.

Konklúzió pár órás használat után: sajnálom, hogy 30 USD-ért nem vettem belőle többet, de ha valaki netezni szeretne a mini PC-jén, akkor az ne vegyen 1 GB RAM-mal szerelt eszközt, csak akkor, ha a böngészés ideje alatt hajlandó minden mást kilőni. A fenti megállapításban semmi meglepő nincs, csak szerettem volna leírni, hogy a gyakorlati tapasztalat sem mutat mást, mint amit korábban már átbeszéltünk, szóval a ketyere tökéletesen használható TV-okosítónak és XBMC-zni, meg mindenféle, nem túl memóriaigényes alkalmazást futtatására.

Szerk.: lehet, hogy nem ebben a topikban kellett volna leírnom az első tapasztalataimat. Mindegy, most már itt hagyom.

Új hozzászólás Aktív témák