- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
BT/WiFi modul helyére lehet rakni:
- két ssd-t meghajtó modult: "M.2 A+E key sata" aliexpress-en;
- vagy sima M.2 nvme átalakítót is: "M.2 A/E key to M key adapter" szintén alin.
Nem minden alaplap bios tudja ezeket felismerni, tehát nem minden tud erről indulni. Pl. Gigabyte AB350N tud az A+E -> M key átalakítóról bootolni.Házról nekem csak a Jonsbo N széria ugrik be ami jelenleg kapható és NAS-ra értelmes, de az nem olcsó. Majd valaki kijavít, de azok is csak 4-5 vinyósok asszem.
Szerintem Node 304 az egy jó cucc. Régen volt egy Fractal Design Spare Part webbolt, ha még üzemelne, azt mondanám a 15-ért aprón lévő Node 304 best buy, de nem tudom lehet-e bele szerezni pluszba keretet most.Lassú voltam.
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58473 üzenetére
Nem tudom, milyen ventit tettél mellé, de nekem a hét elején megjött a fractal design node 304-es ház, volt benne elől két noiseblocker, gondoltam biztos jók, de nem jöttek be, mivel 3 pinesek, magam se tudom, hog ykellene jól beálítani őket, de szerintem sose lesz igazán jó a vezérlésük, úgyhogy ment befelé két arctic p8 pwm pst, és szépen mennek 800-as fordulaton, ha a proci melegedne, 5°C-onként gyorsítja szépen a ventiket, és persze 800-nál az egész kócerájnak nincs hangja.
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #58464 üzenetére
Ez nem időzítés, ez módszer. 10-kor leülök a gép elé, átnézem a leveleimet, felnézek a fórumba, végigpötyögöm az aprót keresőszavakkal, de csak azokkal a termékcsoportokkal, amik érdekelnek, nem feltétlenül vásárlási szándékkal. Most is megcsinálom, ahogy ezt a hozzászólást elküldtem. Ha van valami, ami érdekes, írok, csörgetek, mailezek, melyik eladó hogy szereti. Így is rengeteg jó dologról lemaradok, ami ennyire időzítés kérdése volt, az a kedden érkezett fractal design node 304 volt egy marék plussz ventivel 17.5K-ért, ott 1 percen belül láttam a hirdetést, 1 perc alatt utánanéztem, j-e nekem, 1 perc alatt megírtam a privátot, szóval 4 percen belül írtam, hogy fixre kell, de amúgy minden más olyan volt, hogy fent volna fél napja, 3 napja, két hete, és mégse kelt el. Érdekes ez, hónapokig semmi értelmes itx lap vagy ház, most felkerült több is, két napja linkeltem, pofás itx házakkal is megszórták a hardveraprót.
HUN-Sector: Nem ez volt 65 euró még két napja?
-
Rick4
félisten
A Fractal Design Node 304 egész jó, persze ttól még olyan fractal design-osan sehogyse néz ki, viszont ennél is ugyanaz a "hiba", mint minden, nem szervernek szánt háznál, simán csavarozd be a vinyót, és nulla zaj vagy rezgéscsillapítást kapsz, mindez 50 ezerért még elviselhető is lenne, de akkor már tényleg csak egy tyúklépés a jonsbo n2, vagy veszek egy sima kolink satellite-ot, és mivel az egyszem vinyómből se fogok kettőt csinálni, a későbbi cserénél a bukófaktor is kisebb lesz, a kolink csak 19 ezer.
A CFI A-7879 V2-t már megtaláltam én is, ez is dizájnra egy arany középút, nem szép, de jó, viszont annyiért, amennyit ezért kérnek, még mindig a Jonsbo a nyerő, az Eolize SVD-NC11-4 már 12 éves fejlesztés, eladót se találtam, és akkor jön a következő faktor, asszony mondja, nem érti minek vergődök ezekkel, mivel házfelújítás van, és az ilyen eketronikai cuccok átkerülnek egy dedikált helyiségbe sokminden mással együtt, elvi lényege van a kinézetnek, és méginkább elvi lényege a hangnak. Ennek ellenére még mindig a Jonsbo a nyerő, egyelőre aközött, meg egy sima kolink között vacillálok.
Viszont utóbbiba mehet jó magas cpuhűtő, sima atx táp, amivel kibékülök, és kész. Amúgy meg egy alis, delock vagy egy chenbro 4-es hdd caddy kell csak, és utána olyan házba vágom be, amilyenbe szeretném, szóval valahogy csak meg lehet ezt oldani... -
Tarokk79
aktív tag
Gondolkozom egy csendes és alacsony fogyasztású gép összerakásán. Terveim szerint leginkább NAS-nak használnám OMV-vel. Gondolkozom azon is, hogy mITX a jó megoldás, vagy nyissak mATX felé. A következőeket néztem:
Alaplap:
- ASRock H370M-ITX/AC
- ASRock J5005-ITX - procival
- ASRock B250M-HDV - Ez mATX-es alaplap
Proci:
- Intel Celeron G4900T
- Intel Pentium Gold G5400T, G5420T, G5500T
- Intel Core i3-8100T
- Intel Core i5-6400T
Memória:
- Kingston HyperX Impact 4GB DDR4 2400MHz *2
Ház:
- Fractal Design Node 304
Táp:
- PSU120W 120 W-os paneltápegység
- be quiet! Pure Power 11 300W Bronze
HDD:
- Western Digital 6TB SATA3 WD60EFAXSok gondolkodás után a j5005 felé hajlok. Jól gondolom, hogy olcsóbb, kevesebb fogyasztással csak kevés teljesítményt bukok?
Érdemes lenne egy SSD-t belerakni a rendszernek? -
válasz
Project: A #47317 üzenetére
Szerintem Fractal Design Node 304 ezek közül a legcsendesebb.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Project: A #47308 üzenetére
Kolink Satellite, Antec ISK 600, Fractal Design Node 304 vagy Core 500
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Ahogy a topic-ot nézegetem egyre jobban nekem is ingerenciám van házat cserélni
, igaz nekem a NAS-nak kellene valami frankó házikó. Régi hsz-re igaz kaptam választ de most tovább kutakodom.
Konfig:
- Asrock J4105-ITX
- 8GB Ram (2x4GB 2400)
- SSD (32-es m2-es sata átalakítóval/adapterrel)
- WD Purple 6TB + WD 2TB Purple
- FSP350-60APN tápegység
HÁZ: Corsair 250DVan olyan ház, mely jól szellőzik, méretben ekkora6picit kisebb/nagyobb és belefér 2db 3,5-es HDD?
Természetesen a nagy klasszikusokat néztem, de viszont valami pici kompakt jó lenne, de az alábbiakat gyűjtöttem össze:
Amik nem annyira tetszenek:
CM 110/120/130 (igaz itt nem tetszik az a konstrukció a 3 házból valamelyiknél ahol felülre vagy balra jobbra szerelem a HDD-t.)
cougar qbx (oldlara szerelt HDD-k)
Bitfenix Prodigy vagy PhenomAmi tetszik: (és van hardverapro-n)
Corsair 380T => 20k(ph!)
Corsair Air 240 => 15k(ph!)
Lian Li PC-Q34A => 28k (merlinhardver)
Thermaltake Core V21 => 23k
Phanteks Enthoo Evolv ITX => ~20k2HDD kell,nincs és nem is lesz izom konfigom a NAS-nak soha, azért tudtok valami frankó házat 30k-ig bezárólag?
A Bestbuy és tuti NAS háznak gondolom ajánlani is fogjátok az a Fractal Design Node 304, melyben 3 HDD is elférne.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
duo
addikt
Sziasztok!
Bő két éve jártam itt utoljára. akkor a rendszeremnek a segítségetekkel találtam egy fractal design node 304-et egy be quiet pure power 300W táppal megtámogatva, és egy alpenföhn ben nevissel hűtve. Ez egy valamilyen - azt hiszem asrock i81m meg egy 4460S processzornak ad otthont. van még benne egy laptop vinyó és egy SSD.
teljesen elégedett vagyok vele. 30-40 fokos a proci. és nyáron sem érte el az 50-et. hangtalan. nem porosodik. az asztal alatt, de a talajtól 45 cm-re egy falra szerelt polcon van.annyi a probléma, hogy így sajnos nem maradhat. a konfig a nappali része, minél rejtettebb, minél minimalistább megoldás kell. és ennek a fenti cucc meg is felelt eddig. most viszont a munka miatt elengedhetetlen lett egy nyomtató beszerzése.
Na ha valami akkor az belerondít a képbe. asztalon nem fér. asztal alatt max a földön de az olyan koleszos megoldás és ráadásul porosodna mint a fene. takarítás ide vagy oda.Arra gondoltam tehát, hogy a számítógép ház helyére menne, a nyomtató. Ennek megfelelően házcsere szükséges.
A következőre gondoltam: a monitort egy konzollal falra szerelem.és a monitor helyére egy meglehetősen kis méretű fekvő ház kerülne.ebbe költözne a konfig. Mellett csak egy külső USB interfész, illetve egy külső vinyó lenne. De lehet, hogy azok is egy keskeny fapolcra kerülnek.
Szerintem egy fractal design 202 akár jó is lehet. csak körültekintően kell hűtést választani. és hajlandó vagyok tápot is cserélni.viszont ha lehet inkább előre lépnék.
megoldható hogy hasonlóan csendes hűvös legyen?
fő célom a helytakarékosság mellett az alacsonyabb fogyasztás azonos vagy jobb teljesítmény mellett.
mindent meghallgatok köszönettel. -
törölt tag
Ezekbe a házakba belefér a tápom?
Táp: Corsair VS550
A kinézett házak: Fractal Design node 202 / Fractal Design Node 304
-
hegegabi80
addikt
válasz
KaiotEch #44023 üzenetére
Cooler master Elite 110, 120, 130
Corsair Obsidan 250D
Fractal Design Core 500
Fractal Design Node 304
Silverstone SG13
Thermaltake Suppressor F1Talán ezek hasonlítani rá kicsit, na de tudni kéne mire is kell. Nem mindegy mennyi hdd stb.
Találtam egy ilyet is. -
válasz
Neil Watts #42775 üzenetére
Hátöö... eszembe jutott pár kocka ház, de a 17x17 cm-es ITX deszka + erős proci + a hűtője + egy GTX960 + az 5db háttértár + valami házhűtés... ez tuti nem fér bele egy 20x20x20-as kockába.
Fractal Design Node 304, LianLi PC-Q25, PC-Q28 esetleg?
-
DrDante666
tag
Köszi, ez hasznos információhalmaz volt. Ezek a mini ITX házak kerültek még a figyelmembe, amik hasonló méretűek:
- Fractal Design Node 304: ez tetszett leginkább a hűtési rendszere miatt és mert nincs ODD rész
- Antec ISK600: bár slim ODD fölösleges, de szerintem egész jól néz ki
De ezek sajnos már csak nehézkesen, előrendelésre szerezhetők be, továbblépve, amik még kaphatók:
- Sharkoon QB One: tetszett, hogy nincs ODD kivágás, de ahogy látom csak a kivágás, bár az ODD helyére mehet más is gondolom
- Fractal Design Core 500: az ODD kivágás/hely fölösleges, viszont már gyárilag van benne hátul egy jóval nagyobb hűtő. Illetve a proci hűtő magasságára és a táp hosszára sincs akkora megkötés.
Utóbbit tegnap szúrtam ki, jól gondolom, hogy célszerűbb lenne azt választani a QB One-nal szemben? -
HookR
addikt
válasz
Apollyon #40979 üzenetére
Az ATX táp mélysége jellemzően 140-220mm közötti, de akadnak kuriózumok rövidebb és hosszabb változatban is.
(#40982) tomic: Ennél a két háznál annyival jobb a helyzet, hogy a megkötések csak hosszú nyákos VGA használata esetén értendőek. A VGA terének rovására lehet hosszabb a táp. A QB One esetében az alaplap van útban.
- Antec ISK600 "Compatible with all ATX standard power supplies (140 x 150 x 86mm)"
- Fractal Design Node 304 "ATX PSUs, up to 160mm in length (To fit in combination with a long graphics card, PSUs with modular connectors on the back typically need to be shorter than 160 mm)"(#40986) Iginotus: Autodesk Inventort használok. Ha csak hobbi tervezgetésre kell, akkor a Sketchup egyszerűbb, gyorsabb beletanulni és mivel egy rakás, már lemodellezett hardverkomponens tölthető le hozzá, elindulni is könnyebb vele. A Modding és házépítés elméletben - 3D, tervek, ötletek, skiccek topikban segítenek, ha kérdésed akad.
(#40988) Mercutio_: Csak hobbi.
-
jokeph
nagyúr
válasz
#16939776 #40269 üzenetére
Hát, ha nem gond a közel 300*300*300mm-es "cube" megoldás, akkor Thermaltake Core V1-et....
Sokkal olcsóbb, mint a Silverstone (bár nem tudom, azon mi 50e ft majdnem, lehet csak nekem nem tetszik, de úgy néz ki mint egy háztartási kisgép
)
Vagy Cooler Master Elite 110,120,130... a 120-ból van fehér is.
Ha nem riadsz vissza egy kis esetleges "szabdalástól", akkor a Rajintek Metis is lehet a választottad, ebből aztán van mindenféle színben
Esetleg még egy Fractal Design Node 304, mondjuk ez egy közel 40 cm hosszú téglatest, viszont nagyon jól építhető.
Lian-Li Q széria
-
Patice
nagyúr
válasz
megema #39987 üzenetére
Nekem a NAS-nak épített gépemnél bevállt a Fractal Design Node 304. Jelenleg 6 lemez pörög benne és max. a lemezek hangját hallom belőle, a ventiket nem. Semmilyen rezgés hangja nem hallható, talán a házon sem érezhető, hogy áttevődne rá rezgés, de ha hazamegyek, akkor lecsekkolom.
WD RED 8TB: épp ma megyek egyet átvenni és másik kettő is tervben. Kíváncsi vagyok mennyire remeg. Este beszámolok róla.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #39658 üzenetére
Úgy látom a VGA bracket-et be lehet rakni fordítva is, hogy a VGA szellőzésének ne az alaplap* legyen az útjában, hanem az oldalablak. Illetve az oldalra mozgathatóság lekorlátozódik hosszabb VGA esetén (amelyik elér az SFX táp mellé).
*Az alaplapi tálcán nyilván nem csak a CPU-hűtő szerelhetősége, de a VGA szellőzése miatt is ilyen nagy a kivágás.
"...vastagabb, 3 slot-os VGA-k beférnek egyáltalán?"
Nem.(#39666) Melorin: Aprón van egy Fractal Design Node 304, ami bár nem annyira kicsi, hosszú VGA-t is tehetsz bele és igénytelennek sem mondható, de jó áron van, gyárilag egyszerre akár 6db 3,5"-es + 2db 2,5"-es meghajtó is elfér benne és az előlapja is szép szálcsiszolt alumínium.
-
HookR
addikt
válasz
Kvelstadt #39268 üzenetére
Ezeket lesd meg:
- Antec ISK600
- Cougar QBX
- Cougar QBX KAZE
- Fractal Design Core 500
- Raijintek Metis Plus
- Sharkoon QB ONE
- Thermaltake Core V1
- Thermaltake Suppressor F1Mivel előnyben részesíted a letisztult, egyszerű megjelenést, ezeket is érdemes fontolóra venni:
- Jonsbo (Cooltek) U1 Plus
- Jonsbo (Cooltek) U2Ha megvan a ház és az alaplap, akkor lesz mihez hűtőt választani. Személy szerint az U1 Plus-szal szimpatizálok. Lehet nem szellőzik olyan jól, mint egyik-másik ház, de kicsi, letisztult, minőségi benyomást keltő, szép kuckó. Amúgy sem kazán dVGA-t szánsz bele és a CPU-ra is kerülhet relatíve combosabb toronyhűtő (pl. Alpenföhn Atlas).
(#39272) Kvelstadt: "Vagy itt van ő. 184mm. azt sem tudom hogy ilyen játszik-e itx házban de próbáltam minden méretben összeszedni egyet."
Low profile kártyát csak akkor van értelme választani, ha nem fér be teljes magasságú, amin nagyobb/csendesebb hűtés van.(#39294) cain69: Praktikus dizájn, mert ha nem lenne elég 1db CR2032-es elem, akkor rögtön van az alaplapon egy tartalék foglalat is.
Fektetve.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a sok infót, amit folyamatosan kapok!
Az igény nem változott, továbbra is a Blizzard-összes, esetleg a felújított Skyrim maxon való futtatása lenne a cél FHD-n, lehetőleg egy kicsi, jó hűtésű, halk házban.
Keretet azért gondoltam 300ra, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötni a minőség rovására sehol, egy időtálló kis kockát szeretnék építeni, amihez mondjuk 3 évig nem szeretnék hozzányúlniTermészetesen ha sok, akkor nem kell mindet elkölteni, legalább marad egy billentyűzetre is tőke
Tehát akkor az eddigiek alapján az ajánlott konfig általatok:
i5 6500 / 6600
GTX 1050ti / 1060 3GB
Corsair SF450
16GB HyperX 2133MHz DDR4
Samsung Pro 840 250GB + 500GB 850EVO (ez van itthon)
Raijintek Metis / Fractal Design Node 304 (nem fontos, hogy nagyon kicsi legyen, lehet egy kicsit nagyobb ITX is, csak az Enthoo-nál azért legyen kisebb, mert az már nem férne el magasságban)
Lapot milyet ajánlanátok, illetve proci, ház hűtőt? -
Yiggdrasil
aktív tag
Nézegetek házakat, ezekről mi a véleményetek?
- Corsair Obsidian 250D
- Corsair Carbide Air 240
- Corsair Graphite 380T
- Fractal Design Node 804
- Fractal Design Nano STetszik az a kicsi Raijintek ház is ami sokaknak van itt, de félek, hogy a 1050Ti nem lenne elég, és akkor már olyan házat néznék, amibe belefér egy rendes méretű VGA, de mégis kisebb méretű.
Jókat néztem, vagy totál elvagyok tévedve? -
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Én is mini erőművet szeretnék építeni, legalább 5-6 évig szeretném használni, a mostani asztali konfigom végső határait elértem és már rég elavult (775-ös platform). A gépház nagy és sok helyet foglal az asztalon...
Nézegetem a házakat, tetszik a Fractal Design node 304, de nagy gondom, hogy a háznak tőlem jobbra van helye. Azért gondoltam ilyesmi házra, mert a lehető leghalkabb gépet szeretném összerakni léghűtéssel... emiatt az amúgy nagyon tetszetős Node 202 kiesik, pedig Pöttön kolléga konfigurációja nagyon bejön.
Nem létezik balos USB csatlakozós, power gombos node 304 vagy hasonló házzal találkozott már valaki?
Lesz még kérdésem, de még a topic átolvasásánál tartok és 100x kibeszélt témát nem akarok felhozni.
-
Patice
nagyúr
válasz
Fleto93 #34439 üzenetére
Ha passzív megoldásban gondolkodsz, akkor miért az alapból 3 ventis Fractal Design Node 304-re esett a választásod?
Akkor inkább a DC-s lap + Cooler Master Elite 110 ház, az optikai kimenetet meg egy alaplapi S/PDIF tüskére köthető hátlapi kivezetéssel oldanám meg, nem külön hangkártyával.
+ Az a két 7200-as HDD lesz így a leghangosabb a gépben. Nem fog zavarni a hangja?
Én egy nagy, de csendes ventit raknék a rendszerbe, alacsony fordulaton nem fogod hallani, de mindennek jót tesz hosszú távon, ha van mesterséges légmozgás és hűtés.
-
Fleto93
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy Mini-ITX konfig összeépítésén az alábbi cuccokból:
- ASROCK Q1900-ITX/ASROCK Q1900DC-ITX
- FRACTAL DESIGN Node 304 fekete
- KINGSTON 8GB Notebook DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR13S9S8K2/8
- ADATA 64GB Premier Pro SP600 SATA3 2,5" ASP600S3-64GM-C
- 2x TOSHIBA Desktop 3TB 7200rpm 64MB SATA3 DT01ACA300 (ezek már adottak)A dilemmám a tápellátással van, ugyanis mindenképp passzív megoldásban gondolkodom - HTPC + home server kombó lenne, 24/7-es készültséggel, fontos, hogy csöndes és megbízható legyen.
Két lehetséges utat látok:
1, ASROCK Q1900DC-ITX alaplap valami 19V-os laptop táppal
Ebben az esetben drágább az alaplap kb 6000Ft-al, és még durván 5k-ért kell vennem egy hangkártyát amin van optikai kimenet (a házimozimon nincs HDMI, az analógot pedig lehetőség szerint kerülném).
2, ASROCK Q1900-ITX alaplap picoPSU-val. Ezen van optikai kimenet, tehát nem kell hangkártyát betenni, és az alaplap is olcsóbb.picoPSU-val semmilyen tapasztalatom nincs, tehát lenne vele kapcsolatban pár kérdésem:
- Melyik verziót érdemes venni?
- Milyen "kockát" érdemes venni hozzá?
- Érdemes itthon venni valahol, vagy külföld? Külföld esetén úgy láttam, hogy horribilis összeg a posta sokszor, hogyan lehet megoldani, hogy ne legyen drágább a leves mint a hús?
- Ez a kombó esetleg elég lenne nekem:120W PicoPSU + 102W DC táp?Abban az esetben ha eleve a DC-s alaplap a javasolt, akkor ahhoz milyen "kockát" érdemes venni?
Előre is köszönöm!
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #34276 üzenetére
A kört szűkíti, hogy nem jók az olyan házak, ahol a táp közvetlenül, közel az alaplap előtt van, mert az arra is túlnyúlik a Mini-ITX méreten. Példa kedvéért:
- Cougar QBX (Kaze)
- Fractal Design Node 304(#34273) s10: Inkább fordítsuk meg a dolgot, válassz ki 2-3 házat, ami tetszik, és megmondjuk jó-e! #energiatakarékosmód_ON
-
HookR
addikt
válasz
#20655360 #33380 üzenetére
"Rem a pcx-nél lehet kapni keretet. (csak az a bolt játszik)"
Így is van választék:
- Cougar QBX* Ebbe és a testvérébe tehetsz 2-2db 120mm-es ventit alulra és felülre.
- Cougar QBX Kaze*
- Fractal Design Node 202*
- Kolink Satelite (alias Spire Powercube 712)
- Sharkoon QB One / Xigmatek Octans / Xigmatek Eris Ugyanaz a belső szerkezet különböző burkolati elemekkel. Megemlítendő, hogy a Sharkoon QB One-hoz adnak adapterlemezt SFX táp fogadására, a másik kettőnél nem látom a képeken, azoknál nem biztos.
- Thermaltake Core V1* Ezek a korábbi listából kimaradtak.
"A Core V1 szép kis kuckó, de rosszabbul hűt."
Ezt miből gondolod?"A deszka am nagy valószínűséggel egy AsRock H110M-ITX lesz."
Az ASRock-on nincs M.2 foglalat. H110 esetén inkább Gigabyte GA-H110N, vagy MSI H110I Pro, ezeken van. -
HookR
addikt
válasz
#20655360 #33362 üzenetére
Helyedben inkább olyan házat választanék, amiben a táp nem a CPU-hűtő útjában van. Ezeket lesd meg:
- Antec ISK 600
- Sharkoon QB One
- Silverstone SG08-Lite
- Spire Powercube 712
- Thermaltake Core V1Ha netán később kiadnának rövidebb GTX 470-est, akkor ez egy jó kis kuckó:
- Jonsbo U2 (alias Cooltek U2) Max. 220mm hosszú dVGA-t fogad.Hűtőajánláshoz először jó lenne tudni, hogy milyen alaplapra kell.
-
HookR
addikt
válasz
eMPet72 #32851 üzenetére
Darude - Sandstorm... mármint Cooltek U2
Vagy a pár hozzászólással feljebb linkelt fehér színű Fractal Design Node 304. -
HookR
addikt
válasz
Xalonna16pro #32451 üzenetére
Ha tetszenek a dizájnos, ám túlméretezett mini-ITX házak, akkor érdemes meglesni például ezeket is:
- Corsair Graphite 380T
- NZXT Manta
- Zalman M1Reális méretűeknek például ezeket mondanám:
- Antec ISK 600
- Sharkoon QB One (CPU-hűtő max. magasság csak 150mm)
- Silverstone SG08-Lite -
duo
addikt
válasz
AxBattler #32206 üzenetére
hajjaj az probléma- mármint hogy a CM a masszívabb. pedig erről ódákat zengett a youtube.
(rendelést visszamondtam.) de akkor mi a fene legyen? fractal design node 304? themaltake core v1?az viszont tök jó hogy elsőkézből tudtál ilyen infót adni köszönöm szépen!
szóval mi legyen?
össze vagyok zavarodva mint Ádám anyák napján. -
HookR
addikt
válasz
bombibmw #31956 üzenetére
Feltételezem az a szempont, hogy nagy méretű léghűtő elférjen benne, és a CPU-foglalat fölött ne legyen útban a tápegység. A vízhűtés kapcsán eddig felsoroltak eredendően ugyanúgy megfelelnek e szempontnak, rajtuk kívül ezeket is érdemes meglesni:
- Antec ISK 600
- Jonsbo U2 (alias Cooltek U2) **
- Lian Li PC-Q07N **
- Lian Li PC-Q33
- Silverstone SG08-Lite
- Spire Powercube 712
Némelyik erősen korlátozott VGA hosszban.** Azon kevés gyári házak egyike, amik helyett nem feltétlenül akarnék sajátot tervezni.
-
törölt tag
válasz
Pete55555 #31351 üzenetére
Jobban utánanéztem és aludtam is rá egyet, és átgondolva amit írtál, alighanem tényleg érdemes lenne egy H81-es lapban és egy Pentiumban gondolkodni. Ez alig drágább mint az integrált Braswell, de sokkal erősebb.
Amire nem gondoltam tegnap, hogy:
- Egy Raijntek Mantis, Fractal Design Node 304 vagy BitFenix Phenom házban egy nagyobb hűtő is elfér. Így bőven mehet gyári beállításokkal az egész, ráadásul ott lenne mögötte a ventilátor is. Nálam egy i3 is szépen működik így egy Scythe Ninja Minivel.
- Nem kell ATX táp, pico/paneltápot ebbe is lehet tenni. Egy PicoPSU-160XT esetén még a szerelés is leegyszerűsödik, és ahogy nézem, nagyjából ez az egyetlen ilyen egység ami tényleg ajánlott.Ez az elképzelés nagyobb és drágább az eredetinél, de jóval erősebb is, és éppúgy néma. Ami kérdésem maradt, hogy a DC in 5/2,5 mm csatlakozót hogyan kell rögzíteni? Ha megfúrok egy filléres PCI takarólemezt, arra rá tudom csavarozni? Azt jól látom, hogy a DC kábel elég hosszú, csak a képen össze van fogva a műanyaggal?
-
sad_Vamp
őstag
amúgy ennek a Fractal Design Node 304-nek nincs vlmi hasonló olcsóbb alternatívája?
-
Patice
nagyúr
válasz
bozont #28319 üzenetére
"Viszont kérdés, hogy milyen ház az amibe elfér 6x3,5"-os vinyó (vagyis 5, mert a rendszernek egy SSD lesz)."
Én a Fractal Design Node 304 mellett tettem le a voksomat.
Ha a TV mögé akarod berakni, akkor én elgondolkodnék egy ATX/mATX méretű, hagyományos álló házon.
Szerintem ennyi vinyóval felejtős a passzív gép. A NAS-nak pont az a lényege a szememben, hogy egy deidikált gépbe rakom a vinyókat, aminek van aktív hűtése. Így a kliens gépek lehetnek kicsik, csendesek, akár passzívak. A NAS-t meg olyan helyre rakhatom, ahol nem látszik, hallatszik.
Amúgy az aktív hűtés is lehet csendes. Nálam a Node 304-ben is inkább a WD RED-ek hangját hallom, mint a ventikét.
Előző hsz.-emben az utolsó linken megtalálod az én gépem leírását, benne a tápot is.
-
HookR
addikt
válasz
AusWolf #27955 üzenetére
Ha ragaszkodsz a Coolermaster Elite 130-hoz, akkor hűtőnek a Thermalright AXP-100 Muscle-t mondanám (Még inkább az AXP-200 Muscle-t, vagy a Raijintek Pallas-t, csak azok sajnos nem férnek el a táp alatt.). Amúgy itt találsz egy listát a szóba jöhető hűtőkről.
A helyedben inkább olyan házat választanék, amiben a táp nem a processzorhűtő fölött van. Például:
- Antec ISK-600
- Enermax Minimo.Q / Raidmax Element / Sharkoon QB One / Sharkoon Shark Zone C10 / Xigmatek Eris / Xigmatek Octans (Ugyanaz a belső, eltérő burkolattal)
- Fractal Design Node 304 (Ha fontos a megjelenés: szálcsiszolt alu előlap)
- Silverstone SG08-Lite (A 'Lite' a táp nélküli verzió)
- Spire PowerCube 712Hozzá hűtőnek pedig a Thermalright True Spirit 120i-t. (Mondjuk az SG08-ba 'topflow' hűtő illik, abba mehet az AXP-200 Muscle / Pallas)
-
HookR
addikt
Casepro SFF6 hivatalos oldal - [link]
Fellelhető még NODE6, illetve CK52 neveken. Érthető az identitászavar, elvégre így ránézésre a Fractal Design Array és Node 304 szerelemgyereke, némi Lian Li beütéssel.===========================================
Lian Li PC-Q17WX - cowcotland.com
Végre újabb Lian Li kuckó, amiben a táp nincs a léghűtő útjában.===========================================
EVGA Z170 Stinger - tomshardware.com / pcgameshardware.de
===========================================
Deepcool Nephrite és egy még nevesincs házikó - prohardver.hu / cowcotland.com
===========================================
-
tomic
addikt
Használ valaki közületek Fractal Design Node 304 házat? Ha igen mik a tapasztalatok vele? Pro-kontra érdekelne.
Megtetszett a fehér színben. -
HookR
addikt
Ha zavar a Prodigy hajlékony fogantyúja, ugyanaz a belső szerkezet kapható Colossus- és Phenom mini-ITX néven, más burkolattal. Illetve hasonló behemót még a...
- Corsair Obsidian 250D
- Jonsbo W1 (alias Cooltek)
- Lian Li PC-Q36
- Phanteks Enthoo Evolv ITX
...is.A Thermaltake Core V1 egy jól átszellőztethető köztes méret a két csoport között.
Ezeket is érdemes meglesni (a táp nem az alaplap fölött van, így nagyobb léghűtő is elfér bennük):
- Antec ISK-600
- Enermax Minimo.Q / Raidmax Element / Sharkoon QB One / Sharkoon Shark Zone C10 / Xigmatek Eris / Xigmatek Octans
- Silverstone SG08-Lite
- Spire PowerCube 712Itt találsz közvetlen linkeket hozzájuk: (Thin) Mini-ITX házak listája
=========================================
(#27675) tthom: Ezeket találtam hirtelen: [link_1], [link_2]
=========================================
-
mrbig25
őstag
válasz
Chesterfield #27084 üzenetére
Ami most így hirtelen fejből beugrik:
Fractal Design Node 304
Raidmax Element
Xigmatek Eris / Octans -
Mercutio_
félisten
válasz
somasz #27031 üzenetére
Ez privát vélemény, de ha a gtx960 hűtése nem olyan ami a keletkezett hőt kitolja a házból, akkor a mITX méretű ház egyszerűen nem fog tudni megbírkózni a keletkező hőmennyiséggel, vagy csak nagyon komoly -ezáltal nem túl csendes - ventilátorok használatával.
Esetleg a Fractal Design Node 304-et nézd meg. -
pigster
senior tag
Próbáltam összeszedni egy otthoni NAS / visszafogott torrent / HTPC géphez valókat. Az alábbiak működőképesek illetve megfelelnek a célra ebben az összeállításban?
AM1H-ITX
Athlon 5350
CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1600MHz CL9 CMX4GX3M1A1600C9
Fractal Design Node 304
Cooler Master G450M+ HDD-k persze.
-
rewolt
csendes tag
Sziasztok
Szeretném megköszöni az eddigi segítségeteket , végre nagyjából összeállt a rendszer. Fotót majd teszek fel ha valakit érdekel csak még a tápkábeleket fogom méretre vágni, és harisnyázni.
Olyan kérdésem lenne hogy milyen professzor hűtőt tudnátok ajánlani? Én eddig a noctua nh-d9l/s-t nézegettem.
Intel i5 4690k
Msi z87i ac gaming
asus r9 280x dcII
corsair xms3 ddr3 2x4GB 1600MHz
kingston v300
corsair cx600
fractal design node 304 black -
HookR
addikt
válasz
DarkByte #25446 üzenetére
A gyárilag kielégítő teljesítményt nyújtó pico- és paneltápos megoldások sajnos mind a mai napig a már eleve rétegigényt képviselő Mini-ITX témakörön belül is amolyan mostoha területnek számítanak. Nem jellemző, hogy akár több 3.5"-es HDD-t fogadó NAS házikót építsenek köréjük. Az általad linkelt Chenbro ház a ritka üdítő kivételek egyike (és nem, most hirtelen nem tudnék másikat mondani).
Ha nem riadsz vissza a barkácsolástól, azaz a pico/paneltáp és a 3.5"-es HDD-k (ATX és SFX tápok helyén történő) rögzítésének kialakításától, akkor máris reménytelibb a helyzet. Jó lehet például:
- 2db esetén a Silverstone ML05 és ML06
- 3db esetén a Chieftec BT-02 és BT-04
- 4-6db* esetén a Cooler Master Elite 110 és Cooltek V6. Ezek mellett szól továbbá, hogy a 4-6db HDD-t egymás mellett könnyen át lehet szellőztetni 1db 120/140mm-es ventivel, pláne, ha a ház elől és hátul is perforált.Vagy ha nagyon nem akarsz barkácsolni és nem gond, ha nagyobb térfogatú, mint ami feltétlen kellene, akkor a Fractal Design Node 304-et érdemes szemügyre venni.
* esetleg kis kreativitással még több
-
Patice
nagyúr
Fractal Design Node 304-ben elöl van két 92 mm-es venti + hátul egy 140 mm-es. Szerintem elég jól összedolgoznak és szépen áthúzzák a levegőt a házon.
Max. 165 mm-es torony hűtőt lehetne ebbe a házba szerelni és valami magasabb toronyra gondoltam, ami belógna a nagy 14-es venti elé. Csak ezek elég drágák.
Ezért nézegetem most a használt piacot hűtő után.
-
Patice
nagyúr
A múltkori problémámra kaptam egy-két választ.
Aprót figyelve találtam most ezt. Szerintetek a nem túl magas borda elég lenne venti nélkül? + a hozzá való két 92 mm-es ventit betehetném a ház elejébe és akkor a problémám meg is oldódna + lenne elég levegő előröl is csendesen.
Mit gondoltok? Fractal Design Node 304-es házban üzemelne, Pentium 3450-es CPU-val, NAS-ként.
-
Patice
nagyúr
Még egy problémám lenne.
Tegnap éjszaka észrevettem, hogy a Fractal Design Node 304 házamban a front ventik a legcsendesebb beállításban (amit ugye a hátlapi kapcsolóval lehet állítani) nem pörögnek fel?
Ez normális, vagy csak a legalacsonyabb állásban nem kapnak elég feszt az elinduláshoz?
Mert ha megindítottam kézzel, akkor elindultak + ha már egyel feljebb vettem (közepesre) a ház szellőzést, akkor is elindultak.
Ill. ugyan ebbe a házba milyen torony hűtőt javasolnátok (ami nem túl drága), ha a proci hűtőre nem akarnék ventit rakni? (Max. 165 mm-es fér el.)
Az új proci ami belekerült egy Pentium G3450-es.
-
H.Kornél81
tag
Sziasztok!
Abban szeretném a tanácsotokat kérni, hogy milyen alaplapot ajánlanátok a következő konfighoz:
I5 4690
Thermaltake smart sps 530 táp
Kingston 120 gb ssd
2x4 gb 1600 Mhz corsair ram
Fractal design node 304 ház
Nem kell, hogy z-s alaplap legyen, csak bírjon el egy jó videókarit, amit pár hónap múlva raknék bele. Előny, ha wifis a kártya.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Fractal Design Node 304 tulajokhoz lenne egy kérésem;
lemérné valaki a VGA nyákja és a ház (távolabbi) oldala közötti távolságot?Köszi előre is.
-
SPQR
tag
Sziasztok!
Van egy Fractal Design Node 304 házam, benne egy THERMALRIGHT AXP-200.
Az utóbbira a ventilátort csak 1 csavarral tudtam felfogatni kissé elforgatva mert belelógna hátul a házventibe.
Arra lennék kíváncsi, hogy valaki járt -e hasonló cipőbe, és ha igen akkor azt, hogy oldotta meg.
Vegyek hátra egy 120mm x 120mm x 25mm -es ventit?
Vagy a procihűtőre egy 120 mm x 120 mm x 15mm -es ventit 140 mm -es felfogatással (Létezik ilyen egyeltalán)?
Egyéb ötleteket is szívesen fogadok.Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Grave_444
nagyúr
Ha a szellőzés és a halkság lenne fő szempont milyen alternatívák vannak most?
A mostani SG05-nél kéne jobban szellőző, de nem egy Corsair 250D vagy Prodigy nagyságúra gondolok.
Tehát jó lenne 15-20L alatt maradni. Fractal Design Node 304 a befutó eddig. Cooltek U2 is jó lenne, de pont nem fér bele a kártyám.
(Csak olyat tudok venni, amit aprón vagy magyar boltban kapni.) -
Aryan
senior tag
Nekem ez üzemel a gépbe. Egy problémám van vele, hogy 1200rpm-nél lejjebb nem lehet venni a venti
fordulat számát. Fractal Design NODE 304-ben az összes ház venti 5v-on megy, a táp és a procihűtő passzív, de sajnos a vga így már hangos.Holnap megpróbálom majd a vga biosoában átírni a ventivezérlést.
-
agent_k
őstag
Sziasztok!
Én is beálltam a sorba. Lejárt a cafetéria határidő valamit venni kellett. Mivel a 4magos Bay-Trail mégsem jelent meg, illetve a gigabyte-nak van valami fáradt gereblye alaplapja amiről nem beszélnék, így maradt a két mag.
NAS-nak, film kiszolgálónak nagyon elég lesz szerintem így is.4GB 1600MHz DDR3L 1.35V Notebook RAM Kingston (KVR16LS11/4)
Asus J1800I-C alaplap
Processzor foglalat: Intel DualCore Celeron J1800 SoC 2.41GHz
1TB WD 3.5" SATA-III 64MB cache 7200rpm Red NAS winchester (WD10EFRX)
Fractal Design Node 304 táp nélküli fekete ház (FD-CA-NODE-304-BL)Hozzá:
PSU120W + ACDC12060 paneltápos megoldás (adapter.hu)
Gondolom elviszi a konfigot. -
Patice
nagyúr
Köszönöm a választ!
És a többieknek is!
Kicsit tisztul bennem a kép, hogy mi az amire mindenképpen szükségem van és próbálom leszűkíteni a kört, kompromisszumokat kötni, hogy ne szálljon el a költségvetés.
A Fractal Design Node 304-es ház marad, mert elég kompakt és szerintem NAS-nak ideális választás. Másrészt, ha később tovább bővítenék, akkor marad még két lemeznek hely és akkor csak lapot kell max. cserélnem.
De ha azt nézem, hogy most egy 2 lemezes NAS-ról akarok váltani, akkor lehet a 6 lemezre ugrás most kicsit sok lenne. Itt kötném az első kompromisszumot: limitálom magamnak 4 HDD-ben a dolgot, azaz így elég olyan ITX lap, amin 4 SATA csati van. Az csak jobb, ha mind SATA3-as, és tud a lap kezelni 3-4 TB-os (vagy akár a későbbiekben nagyobb) HDD-ket.
A másik kompromisszum, amit kötnöm kell, hogy milyen erős gépet akarok.
Mert ha azt nézem, hogy 4 SATA csati a 4 HDD-nek, akkor már egy Brazos E350-es Asrock lap is elég nekem, ami biztosan erősebb a jelenlegi Synology NAS ARM alapú chipjénél.Ja igen, a terv szerint XPenology menne a gépre, így nem kell hardveres RAID meg semmi ilyesmi, viszont az itteni XPenology topikban olvasottak alapján lehet jó lenne olyan lap, amin Intel-es a hálózati vezérlő. A komolyabb Synology vasakban is Atom proci van.
Viszont ha erősebb procis gépet rakok össze NAS-nak, akkor a kihasználás miatt HTPC-t is lehetne csinálni belőle, mert egy jobb lap és IGP-s procival már a NAS funkciók mellett szerintem elgrurulna egy XBMC is.
A jelenlegi max konfig:
ASUS H87I-PLUS lap + Intel Pentium G3220. 4 GB RAM szerintem egyelőre elég.
Az XPenology-t állítólag lehet futtatni virtualizálva is, mai prociknak ez már nem nagy teljesítmény, nem tú megterhelő szerintem. Arra gondoltam, hogy alapnak egy Win Server 2012-őt felraknék, kigyomálnám, hogy csak a szükséges szolgáltatások fussanak, így zenére is egész használható lesz. Grafikus felületet azért hagynék rajta + egy 13.3-as XBMC-t ráraknék az XPenology meg mehetne rajta virtualizálva.
A rendszer 24/7-ben menne, így a médialejátszás + távvezérlés is megoldható lenne könnyen, mert nem az XBMC-t futtatnám virtuálisan, hanem csak az XPenology-t.
Viszont így egy SSD nem árt majd a rendszernek + programoknak, virtuális gép képfájljának, így ez elvinne egy SATA csatit, de mondjuk maradna 5 a HDD-knek.
A minimálabb konfig:
Asrock E350-es lap, csak XPenology natívan futtatva (USB-ről), csak NAS-nak használva 4 HDD-vel. Ebben az esetben már lehet elég lenne egy paneltáp, vagy egy picoPSU is, mert induláskor sem lenne olyan nagy az áramfelvétel egy ilyen konfig esetén.
Mit gondoltok?
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
NAS építésen agyalok, egy Synology DS213-at nyúzok már másfél éve, de kezd kevés lenni a 2 lemez, a több lemezes NAS-ok meg nagyon drágák. Arra gondoltam, hogy kb. 60-65.000-ért el tudnám adni a DS213-at, így ebbe a keretbe, vagy mondjuk 10-zel többe bele kellene férnie az utódnak.
(HDD-k megvannak.)
Amit eddig kinéztem:
Ház: Fractal Design Node 304 az akár 6 3,5-es HDD helymiatt. (PCX-en most kb. 20e)
Alaplap: mivel a házva csak mini-ITX méretű megy, ezért nézelődtem és Intel-es lapokon általában max. 4 SATA csati van. AMD alaplapokon (FM2) már találtam 6 csatlakozósat is.
Proci: az alaplapi SATA csatik száma miatt AMD is szóba jöhet, viszont nem kell integrált grafika, mert csak NAS-nak használnám a gépet, szóval csak a procierő és a fogyasztás a fontos.
RAM: 4 GB szerintem egyelőre elég lenne, akár egyben. Dual KIT szerintem itt nem olyan fontos. Mit gondoltok?
Táp: nem akarnék ezen sprórolni, 24/7-es igénybevételre kellene, tetszenek a félig fanless megoldások, amik csak akkor használják a ventit, ha kell. Milyet javasolnátok ATX méretben?
Szóval milyen alapon legyen szerintetek?
Procit ~10 körül jó lenne, alaplap max. 20, táp is jobb lenne, ha 10-hez lenne közelebb, mint 20-hoz, a RAM meg sajnos annyi most amennyi.
Használt cuccoktól sem zárkózom el költségcsökkentés szempontjából. Szerencsére az idő sem szorít.
Mit javasolnátok?
Előre is köszi!
-
válasz
Polllen #21337 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék valami izmosabb gamer Mini-ITX gépet összerakni! Előre is elnézést,de nem vagyok otthon a témában és szeretném ehhez segítségeteket kérni!
Kezdésnek kinéztem egy Fractal Design Node 304 házat [link] ! A kérdésem az lenne,hogy milyen alaplapot ajánlanátok ebbe a házikóba ,amibe 1 középkategóriás vga (7970?) normális hűtéssel+ valami erősebb cpu szintén valami normálisabb hűtéssel belemegy?
Táp is kérdéses lenne...úgy tudom ebbe a házba még belemegy a normál atx táp,de lehet tévedek. Ebből mi tudnátok ajánlani?
A keretem az egészre kb 180-200k. Előre is köszönöm a válaszaitokat.Szerk. Bocs Polllen nem neked akartam címezni a kommentet!
-
TrYoL
csendes tag
Sziasztok!
MESE###
Egyszer volt, hol nem volt… volt egyszer egy Acer Aspire 5520-as 5 évet használt laptopom.
Elég rossz állapotban volt már, a videó kártya rosszalkodott, stb..
Windows volt rajta azalatt az 5 év alatt, de már nem láttam értelmét hogy továbbra is kínozzam őt, meg magamat is a lassú grafikai interfésszel.
Felraktam inkább rá egy Debian Szervert, hogy kipróbáljam magamat a hosztolásban.
Haveroknak volt mindenféle játékszerver, TS szerver, Web szerver, FTP szerver és sokkal hasznosabbnak tartottam úgy, mint azelőtt.
Történt egyszer, hogya legkisebb kirá..hibás lett az alaplapja és teljesen feldobta a talpát.
Azóta is Linuxozok, virtuálisan rendes PC-ről, de mégsem az igazi… és sokat fogyaszt, ha megy éjjel nappal. Elhatároztam, hogy építek egy rendes szervergépet, ami kis helyen is elfér, és keveset fogyaszt, így berakva a ház egyik elrejtett zugába nem zavar senkit hogy továbbra is hosztolhassak.
MESE VÉGE###Egy Mini-ITX-es gépet szeretnék építeni hely és energia megtakarítás szempontjából.
Kisebb játékszervereket futtatnék rajta egy időben a WEB és FTP szerverrel.
Eddig ezt a konfigot sikerült összeraknom:Alaplap: ASROCK FM2A88X-ITX+ 28.119 Ft
Processzor: AMD A10-6700T 2,5GHz 35.809 Ft
Ház: FRACTAL DESIGN Node 304 fehér 20.010 Ft
Tápegység: BE QUIET! TFX Power 2 300W Gold 20.180 Ft
HDD-t és RAM-ot már "beszereztem" (van itthon használatlan)
Ez így összesen ~110e Ft-ba kerülne.
Van valakinek tapasztalata ezekkel az alkatrészekkel? Esetleg valami jobb javaslat? -
mrbig25
őstag
válasz
anytime #20035 üzenetére
Talán a Fractal Design Node 304 lenne még az a ház, amibe a mostani összes cuccod beférne. Ez nagyjából 5kg.
A Prodigy olyan ~7-8kg körül van.Vagy ha a Thermalright Macho Rev.A-t lecseréled egy Macho 120-ra, akkor beférsz a Cubitek Mini Cube-ba is. Ez aluház, szóval a súlya 2,3kg.
-
HookR
addikt
válasz
Grave_444 #20002 üzenetére
10,8l körüli más gyártótól nem nagyon van, amibe komolyabb VGA is elfér. nCase M1 hivatott trónfosztásra, de az is nagyobb 2 literrel (Persze cserébe sokkal többre képes). A reális alternatívának ezeket mondanám, amikre inkább a 14-20l a jellemző:
- Antec ISK 600
- Cooler Master Elite 130
- Cubitek Mini Cube
- SG08-Lite (Ennek mondjuk nem tudom az árát. Lehet ez sem annyira reális alternatíva)Vagy a fektetett:
- Silverstone RVZ01 (Vagy ML07 változata, ha valaha forgalomba kerül)Ha meg nem annyira szempont a hosszú VGA, de pl. a plexi igen, akkor a Cooltek házikókat érdemes nézegetni.
-
HookR
addikt
válasz
llacee #19936 üzenetére
Ha ragaszkodsz a dVGA-dhoz, akkor az ISK 600-ason kívül az alábbi házak jutnak hirtelen eszembe:
Cubitek Mini Cube - [link]
7cm-rel rövidebb, térfogatra nagyjából ugyanakkora (+0,5l), 280mm-es dVGA-t fogad. Kérdés, hogy megér-e neked +10e Ft-ot.Codegen MX-31 - [link]
4cm-rel rövidebb, 8l-rel kisebb, 6-8e Ft-tal olcsóbb. Potenciálisan problémás lehet a táp és a dVGA viszonya. Van a topikban, aki tapasztalatokkal is szolgálhat.Fractal Design Node 304 - [link_1], [link_2]
Ennek igazából csak az előlapja szebb, de 0,5cm-rel mélyebb, 1l-rel nagyobb és lehet, hogy drágább is 5-6e Ft-tal. Illetve itt is oda kell figyelni a tápkábelek és a dVGA viszonyára.Jonsbo U3 (alias Cooltek U3) - [link]
Kakukktojás, mert microATX házikó, 1,5l-rel nagyobb az ISK 600-nál és 3-6e Ft-tal drágább, de cserébe 10cm-rel rövidebb és 260mm-es dVGA-t fogad.Ha rövidebbre cserélnéd a dVGA-t, úgy máris lehetne érdemben kisebb térfogatú házakat ajánlani.
-
sirdond
őstag
Tegnap megérkezett a C1037UN-EU giga lapkám. Gondolkoztam rajta, hogy ez legyen, vagy várjak e még tovább egy normális mITX alaplapra Haswell-hez,de így elsőre nem bánom,hogy nem kellett várni.
Ráadásul pont volt fent egy Fractal Design Node 304 ház is,úgyhogy az is egy jel volt
NAS + szerver funkciókra lesz, meglátjuk hogyan teljesít. -
törölt tag
Természetesen ITX-re
Köszönöm, a Fractal Design Node 304 tökéletes, ráadásul 6 HDD beépíthetőséggel.
-
Üdv!
ITX konfigra váltanék, ebben kellene némi segítség! A ház előre láthatólag Fractal Design Node 304 lesz.
Processzor, RAM, SSD és a táp az adatlapomon található konfigból lesz.Amire szükségem lenne: Z77-es alaplap a hozzá passzoló CPU hűtővel.
Tudom hogy vannak a ,,milyen ...akármit vegyek" topikok, de itt azért csak jobban értetek hozzá!
-
HookR
addikt
- Antec ISK-600 (Előrendelésre. Picit még várni kell rá.)
- Bitfenix Prodigy (Ugyanaz a belső, mint a Phenom esetében)
- Bitfenix Phenom (a kisebbik, nem a 'Phenom M')
- Cooler Master Elite 130
- Fractal Design Node 304Esetleg, de ezek már drágábbak:
- Lian Li PC-Q08
- Lian Li PC-Q18
- Lian Li PC-Q25
- Lian Li PC-Q28Ezeknek meg inkább ne is nézd az árát:
- Silverstone SG07
- Silverstone SG08
- NCASE M1 (Ennél kisebbet nehéz lesz találni az adott megkötésekkel.)=============================================
(#18733) FlasH-BacK: ASRock FM2A85X-ITX. Vagy ha belefér a költségvetésbe és szempont a jövőállóság (FM2+ foglalat):
- ASRock FM2A85X-ITX
- Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI=============================================
(#18743) bads1: Sajnos nincs túl nagy választék. Be Quiet! 300W, vagy ha olcsón szeretnéd megúszni: Seasonic SF-300TFX
-
mrbig25
őstag
Jó lehet a Fractal Design Node 304 is, ha nem kell később dualradis vízhűtés.
Illetve ennél a háznál fontos még, hogy milyen hosszú a moduláris Corsair tápod. Ha 14cm, akkor jó...de ha 16cm, akkor lehet, hogy a moduláris kábelek ütközni fognak a VGA-val.FlasH-BacK
Ha Asrock-ot veszel, akkor az R2.0 verziót vedd, mert az első változatnál elég soknak elfüstölt a VRM-je integrált VGA-s APU használata esetén. -
mrbig25
őstag
-
wAfu
tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom rajta, hogy a jelenlegi konfigomat (i5-3350p, 8gb ddr1600, hd7850 dual slot, 128 gb ssd, 1 tb hdd, corsair hx520) átköltöztetném egy kisebb házba. A Fractal Design Node 304 házat nézegettem, valamint a Shuttle XPC-ken is gondolkodom, de húzom a számat az ára miatt, ezért csak a legvégső esetben választanám. Pláne, hogy annyival nem is kisebb a Node-nál, hogy megérje kifizetni a különbözetet. A teljesítményről nem szeretnék lemondani, viszont az lenne a kérdés, hogy egy ilyen teljesítményű gép életképes lenne-e miniITX formában, mert gondolom elsősorban nem erre van kitalálva? Nem kellene-e túl nagy kompromisszumokat kötnöm a váltás közben?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani olyan processzorhűtőt, ami elbírna egy teljesen alap i5 2400-al passzívan egy Fractal Design Node 304 házban? Asrock B75M-ITX a kiszemelt lap, fontos lenne az is, hogy a VGA és a normál méretű (HyperX Grey) memóriák elférjenek alatta/mellette.
Vagy ez eleve kizárt, mindenképp kell oda venti? -
HookR
addikt
Xigmatek Nebula további képek - coolaler.com
==============================================
SilverStone Raven RVZ01 további képek - cowcotland.com / akiba-souken.com
Jópofa fotó Fractal Design Node 304-ről - [link]
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
törölt tag
heheheh
mindenki okulására
Gigabyte GA-B75N-re NEM megy fel a Scythe Ninja 3 rev. B
túllóg a 120mm-erével, majd 5+ mm-nyire belóg a PCI-E slot érintkezőinek a síkjába ...
nos, az intel dobozos hűtő sacc/kb 95mm széles, és négyzetes. A Scythe Ninja 3 rev. B is négyzetes, 120mm hosszú négyzet oldalhosszakkal. tehát 105 (110?) mm volna a max, négyzet oldalhossz, ami még befér a PCI-E slot mellé (úgy hogy középen van a proci, és nem asszimetrikus a hűtő/CPU felvekvőfelülete)
és akkor még nem beszéltem az olyan VGA hűtőkről, amiknek a bordái ugye mindkét oldalra lelógnak ....
namost vagy marad a mod ... (levágok 5-10mm-t szépen addig amíg a VGA belóg ... mind a 20 lemezen
) ... vagy valami más hűtő kell ... irgum-burgum.
Fractal Design Node 304-be néhány tápnak gondja lesz beférni. A Be Quiet 400Wos L8-asa pl, mivel a tápkábel profilja pont úgy áll, ahogy (szétszedni még nem akarom, hogy megfordítsam), ezért a Node 304-hez adott táp-hosszabbító-kábel profiljából adódóan pont a ház elülső paneljának feszül a vezetékével ... kicsit erőltetni kell hogy beférjen. Érdekes, a Codegen MX31nél két irányú profillal adtak belső tápkábel hosszabbítást. Ez itt hiányzik (arra is gondoltam hogy a használaton kívüli Mx31ből kiszedem... ).
-
törölt tag
sziasztok, engedelmetekkel, kérhetek commenteket a következő összeállításra?
Jelenleg egy fekete Lian Li Q07-esben van egy J&W Minix 780G-128MB (első legéett ... második meg pár hónap után elkezdett cincogni
)/AMD 235e/single slot xfx HD5670 512MB/4GB DDR2/Intel SSD 80GB config, egy samsung syncmaster 2243-as megjelenítőt meghajtva. Ezt szeretném leváltani.
cél: relatíve kicsi, erős, lehetőleg minél halkabb (minél kevesebb számú ventilátor a házban, jó helyen elhelyezve a megfelelő levegőáram céljából), designos kinézet (ami nem rondítja el egy nappali kinézetét),
ár: mondjuk jó minőség/teljesítmény/ár arány
lista (passzív CPU hűtő széles lamella-közökkel amin a házhűtők könnyedén keresztültolják a levegőt még kerestetik)(tegnap esti árak):
Sapphire HD 7870 2GB GDDR5 (11199-16-20G) // 53975 HUF // hardverker
Fractal Design Node 304 táp nélküli fekete ház (FD-CA-NODE-304-BL) // 20390 HUF // bluechip
2x 8GB 1600Mhz DDR3 RAM Samsung // 33780 HUF // AQUA
ASRock H77M-ITX alaplap // 25290 HUF // AQUA
Intel Core i5 3GHz dobozos Socket 1155 i5-2320 /BX80623I52320/ // 47390 HUF // AQUA
Samsung SSD 840 EVO 120GB (MZ-7TE120BW) // 25000 HUF // AQUA
Be Quiet! Pure Power 400W BQT L8 tápegység // 14990 HUF // AQUAzusammen kb 220e HUF.
nagyon elrugaszkodott a fenti config vagy lehet valahol jóárasítani mondjuk nem funkció/teljesítmény rovására?
tuningolva nem lesz. Ha hangos lesz, lehet hogy kap egy Twin Turbo II-t a VGA - és a CPU is egy nagy széles lamellaközű hűtőt a dobozos hűtője helyett.
előre is köszönet!
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani olyan itx-es házat amibe belemegy sima atx-es táp és egy 23cm es vga ,de bitfenix prodigy-től kisebb?
Nézegettem a CM Elite 120 Advanced-t de az eleje nem nagyon jön be, Cm Elite 130 már szimpatikusabb de még nem kapható, és jó lenne valami más alternatíva is.
Fractal Design Node 304-t is nézegettem.
Árba kb 30-35 ig gondoltam.
5.25" hely nem szükséges. -
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
MontyCrew #16559 üzenetére
Szia! Richlandet ajánlom, én is hasonlóban gondolkodom. A10-6700 kitűnő választás, de ha egy árban van az A10-6800K-val, akkor azt javaslom. Az órajelét visszaveheted kisebbre, így kevesebbet fogyaszt. Az IGP részének pedig adhatsz magasabb frekvenciát, és azzal már jó grafikus teljesítményhez jutsz. Külön dVGA-t csak akkor javaslok, ha már tesztelted az APU-val a játékokat és több FPS-t szeretnél. Első körben érdemes kipróbálni önmagában. Ha már van tápod, akkor az egyik legolcsóbb mitx ház a Codegen MX-31. Azt nem tudom, hogy belefére-e. Ennél komolyabb a CoolerMaster Elite 120/130 Advanced, vagy a kedvencem a Fractal Design Node 304. Számolj vele, hogy fél év múlva jön a Kaveri APU, ami remélhetőleg megeszi reggelire a mostani APU-k teljesítményét, és sok alsó/közép-kategóriás dVGA-t is. Memóriának Kingston LOVO 8GB Kit-et tervezek rakni a saját gépembe. 1600Mhz CL9 alapbeállításokkal és 1,35Volt, ami CL10-es késleltetéssel szépen fut 1866/2000Mhz-en. Ez jót tesz majd a grafikus APU-nak.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Kitűnő választás! Fractal Design Node 304 4EVER!
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
szente #16407 üzenetére
Fractal Design Node 304- ezt fogom használni Macho 120 HR-02-vel.
■Tower CPU coolers, up to 165 mm tall
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest