Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

Folytatom...
    Mplayerrel videó teszt:
    Beyond Black Mesa 720p letöltve... kodek kell. Egyelőre a VIA GFX drivert sem tudom telepíteni... OMG
    240p és 360p Youtube videket viszi így is szépen - kis pufferelés kell a net miatt, de utána fut teljes képernyőn is.
    480p fullon kicsit mintha kihagyna pár kockát...

Nah, most olvasom, hogy 11.04-hez nem tud az újabb kernel miatt telepíteni drivert, így HW gyorsítás nélkül ennyire futja. Elvérzett minden 480p feletti próbán, de akkor ez így van rendjén... majd 10.10-el teszek próbát

• ViZion

félisten

Na, összedobtam félig a gépet... ASRock PV530-ITX, 2 GB DDR3 Kingston, 250 W FSP táp, Kubuntuval. Egyelőre semmi tuning, csak a ramokat állítottam 1066-ra, de időzítéssel sem variáltam. Bios-ban a ventit akartam lassítani, kevés sikerrel, sztem nem lesz a barátom, lecserélem egy nagy csendes darabra.

Kubuntu frankón szétesett a kép induláskor USB-ről... de alig 10mp-ig tartott, összekapta magát. A rengeteg HW-hez pillanatok alatt alkalmazkodott, és indult szépen, akadás-mentesen. Persze a sebesség még nőni fog, régi 4 GB-os pendrive amúgy sem egy bajnok sebességben.

wifit nem próbáltam, mert még nem jött meg a nano usb-s cucc, ez kb. 4k, a nagy USB pöcök meg 3,5 k... a kis méret megéri a plusz fél hambi árát, de várni kell rá.

Kérte vki mailben a youtube tesztet... OK, de mobilnetem van, HD amúgy sem nyerő nálam. Tesztfilmeket próbálok minnyá' :DDD

Közben felraktam az Ubuntut a pendrive-ra, Kubuntu nekem túl sok a jóból :)
    CPU alapból 40 °C. Ventit 4400-on forgatja, pedig 45-re állítottam a célhőfokot, és legalacsonyabbra a ventit... ez nem jó így sztem, újabb bios nincs. Hangerőben a táp azért erősebb, tehát nem hangos, de akkor is...

2. start: Ubuntu 11.04 32 bit (csak 32 bit OS-t támogat): Unity nem fut, classic-al indul, meglepődtem, de jó így. Kubuntu nem látta a W7 megosztásait, ez símán. Gyengesége is megmutatkozik: az egy magos proc jó 5 évvel ezelőtti feeling, várni kell pl. ablak váltáskor, bezáráskor, de nem veszélyes.

Új hozzászólás Aktív témák