- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HP notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #3367 üzenetére
Most, hogy mondod én is kaptam valami elosztót a Swif2-ekhez.
Nem hangos a gyári venti csak hajtott a vágy, hogy lecseréljem.
Mostani 1201 hangosabb, de csak ami a szélzajt illet, mert amúgy igen csendes típus.
Köszi a tippet, megnézem délútán ezt az elosztós megoldást.Gyári venti + rács = 3 cm , szerintem ez a max, mert 1-2 mm van a hdd keret és a rács között.
(#3369) Geree
Azt meghagynám, végső megoldásként.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #3360 üzenetére
Jó lesz neked is az a ház, meglátod!
Én már egész megszoktam csak ne kéne mindig szétszednem valamiért.
Szerk: Esetleg kérdezd meg user137-et, mennyiért válna meg az SG05-től.Más:
Ma végre kicseréltem a gyári ventit egy Swif2 120P-re, de a lapomon csak egy PWM aljzat van ami a procié. Így három tűvel, volt ám hangja. ( 17xx körüli Rpm )
Szedhettem szét megint és lecseréltem egy Swif 1201-re (11xx - 13xx közti Rpm) plusz leszedtem a védőrácsot, ahogy sokan ajánlották már más tulajoknak.
Halkabb nem lett, de legalább törődtem vele.Viszont, ha már úgy is szétkap akkor az "elcseszett" visszajelző ledek közül kikötöttem a power-t, mert tényleg vakító a fénye. Így már sokkal jobb a ritkán felvillanó hdd led fényét, pedig kibírom.
Próbáltam okos lenni, de nem sikerült. Gondoltam, (sőt el is készítettem) sorosan összekötök két darab kék színű ledet és az lesz "Power led" helyettesítő ill. " csilli-villi, gépház design villágítás" is egyben, de tévedtem. Túl kevés a nafta hozzá arról az aljzatról és épphogy csak világítanak.
Alig látom, őket.
, de nem adom fel, talán usb aljzatról már megfelelő fénnyel fognak világítani.
Persze 3-4 led soros kapcsolására gondolok. -
user137
őstag
Na urak, lassabban olvasom mára a topikot, ellenben közben otthon összeállt a flotta.
1. Silverstone LC12 + paneltáp 120W - ITX, ez a mostanim, még kéne rá egy 6centis venti, mert így elég forrófejű, de azért bírja
ebbe egy jó Asus Deluxe Atom kéne igazából.
2. Silverstone SG05 - Gaming Rig lehetne, ha játszanék :-) kb 3 hónapos, és eladó, ha érdekel valakit.
3. Antec NSK1380 - mATX mindenes lesz "játszós vasnak", blikkre jól néz ki, jó anyagból van, a puding próbája az evés lesz.
4. Fractal Design Define R2 - ATX nagyágyú, tiszta bitumenlap belülről, nagyon minőségi, csodaszép letisztult cucc. High-End hackintosh vagy fejlesztő környezet lesz belőle, amint bejön az első megrendelt vas alapanyag
Ha bárkit érdekel valami (habár a 3-4 versenyző offtopic), kérdezzen bátran
-
McLaca
őstag
Nálunk van egy a múlt hét óta, de őszintén szólva nincs reprezentatív összehasonlítási alapom, mert én 5 éve notebook-ban utazom, a gép meg anyáméknak lett összerakva, egy majd' 10 éves, az évek alatt toldott-foldott, a lehetőségein belül tupírozott konfig helyett. Ahhoz képest csendesebb, de hogy ma mi számít rezonanciamentesnek egy vinyónál egy asztali gépben, azt passzolom. Érzésre a tápot elnyomja a procihűtő légzaja és a hdd motorzaja, de fogalmam sincs, mit is hallok pontosan.
(Egy noteszből más hangok jönnek.)
A hdd fejmozgását érzésre nem erősíti, lehet hallani, ha seekel, de szerintem nem erősebben, mintha kiraknám a hdd-t az asztalra. Hely a hdd mellett kétoldalt nincs, szinte teljesen passzos, szóval gumi és egyéb rezgéselnyelő használata nem lehetséges.
A tápot elindítottam szólóban, de úgy tűnik, PWM-es a venti, így nulla terheléssel nem nagyon zörgött, levegőt is alig mozgatott. Élesben már fickósabb, érezhetően több levegőt nyom, de az egyéb zajforrások miatt nem lehet megállapítani, mit hallok épp. Majd megpróbálom valahogy hangtalanságig lassítani a procihűtőt és ráfülelek a tápra.A hdd-t win7 alatt megállítani viszont mission impossible asszem... Hacsak nem pendrive-ról indított linux... Na majd talán a hétvégén.
Üdv!
-
-
kisza25
félisten
még nincs meg, csak ezt fogom venni, 21-22.-e körül lesz meg minden a gépemhez,
2*2GB DDR3 holnap postázva lesz 16eFt,
1TB Hitachi17eFt megvan,
PC HD4670 GDDR4 17eFt megvan,
most tárgyalok egy i5- 650 ügyében 31eFt,
SILVERSTONE SST-SG05B 300W ház+táp 24eFt,
XIGMATEK DURIN D982 CPU hűtő 5,5eFt,
GIGABYTE GA-H55N-USB3 lap 28eFt,
LG GT20N DVD-RW slim 8eFt
a végösszeg pedig: 148eFt (a meglévő alkatrészekkel együtt)
ha egy Lian li házat vennék 17eFt, amibe belemegy az ATX táp és a normál ODD(amik vannak itthon) akkor a végösszeg 15eFt-al csökkenne: 133eFt,
gyári ventivel meg 128eFtmég gondolkozom rajta
-
dni
őstag
Szaisztok!
Van valakinek személyes tapasztalata a Chieftec BT-02B házról? (Az ipon tesztet már olvastam) Elsősorban a táp hangja, és a hdd rezonancia mentes rögzítése érdekelne.
kisza25: Amennyiben még nem írtál beszámolót, véleményt a lapról légy oly kedves és írj pár sort, ha időd engedi. A CPU venti vezérlése érdekelne elsősorban.
-
kisza25
félisten
erre a lapra lenne
ahogy elnézem mind a 4 irányba lehet fordítani, valamelyik csak jó lesz
köszi a linket
"Magasságával szerintem nem lesz gond, be kell férjen az SG05-be.a legutolsó képen látszik hogy ebbe a házba került a cuccos
itt a kép van még bőven hely -
zhagyma
őstag
" ... Fölöttébb kíváncsivá tettél, magad hogyan állítanál elő hatszögletű lukakat? Készítenél présszerszámot? ..."
Erre Én is kíváncsi lennék.
Igazából megkérdeztem a mechanika üzemben a fiúkat, mit lehetne tenni. Válasz "Ha nem boldogulsz megcsináljuk egy sörért". Villamos ember lévén innentől kezdve mengyugodtam ...
#3351 Szóval ügyes vagy. Köszi a linket
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #3348 üzenetére
Nem hallottam még róla, de találtam egy élmény beszámolót.
Kérdés, hogy milyen lapra lesz, mert kissé nehézkes a rögzítése, ha jól látom.
Magasságával szerintem nem lesz gond, be kell férjen az SG05-be.(#3351) HookR
Nem tudtad!
Nekem tetszik ez a Méhsejt mintázat. -
HookR
addikt
Nocsak, van itt a PH-n minden, mint a búcsúban.
Méhsejt perforált lemez ház moddinghoz, Kábelharisnya táp modding -hoz!
"Natúr acél lemez, 1,5mm vastag, 6mm beírható körátmérő és 7,5 mm-es körközéppont távolság"
-
HookR
addikt
A Silverstone honlapján a PT-09 specifikációi közt szerepel, hogy "Heatsink Limitation - 127mm(Height)", amikor a ház magassága 135 mm, illetve a PT-07-nél, hogy "Heatsink Limitation - 70mm(height)", amikor a ház magassága 85 mm. Talány számomra, hogy ezek a számok pontosan mire vonatkoznak
, mert az acéllemez burkolat vastagsága alul-felül 1-1 mm (és akkor még nem esett szó az alá, tehát nem síkban elhelyezett rács vastagságáról), az alaplapi távtartó legalább 8 mm (de inkább 10), az alaplap rétegszámtól függően 1.5-2mm, a proci teteje meg onnan 8 mm. Tehát jóindulattal is legalább 20 mm-t ki kell vonni a ház magasságából, hogy megkapjuk mekkora léghűtő fér rá a procira.
-
HookR
addikt
user137:
# "ellenben ezeken a szellőzőkön nincs igazán tervezett légáramlás. csak úgy megy benne a levegő, aztán majd elmegy "valahova". arról nem is beszélve, h mennyi por jön be 3 oldalról." #
Pl. olyat lehet csinálni, hogy a rácsot a burkolathoz alulról átfedéssel, ragasztás útján rögzítő 'keretbe' belülre (kívül ugye a porszűrő szövet feszül rá a belevarrt gumimadzaggal, mint melegítőnadrág az ember derekára) egy megfelelő formára vágott, műanyag, teljesen áttetsző, viszonylag merev, de azért kellően hajlékony, egészen vékony (0,25-0,5 mm) lapot vágni, amit csak bele kell feszíteni. Ebből egy körző és körömolló segítségével tetszőleges helyre és átmérővel ki lehet vágni a venti fölé eső lukat, hogy a házon a felső szellőzőrács csak ott engedje át a levegőt, ahol a ventilátor beszívja. Ily módon biztosított a légáram útja, a levegő kényszerűen az oldalsó szellőzőn távozna. Alaplap/hűtő csere esetén könnyen lehet készíteni másikat az új méretekkel.
Pl. irattartó mappa is készül ilyenből, így iratszerboltban biztos könnyen fellelhető.# "custom kábelek mindenből, lehet a rögzítő csavarok sem lesznek mindegyek." #
Pico- és paneltáphoz eleve nincs akkor tápkábeldzsungel és igazából nem nagy ördöngösség rövidíteni rajtuk. A SATA adatkábel az, ami különböző, de fix hosszúságban kapható. Ebből a 3.5"-es HDD-hez könyökcsatlakozós kell, a hosszával meg lehet játszani extra 'hurok' beiktatásával az alaplapi csatlakozó előtt és/vagy szándékosan hosszabb úton vezetve. Nem hiszem, hogy ez komoly probléma lenne.A rögzítőcsavarokkal kapcsolatban hogy érted?
# "ellenben még mindig 1 a kérdés ezrek ajkán: mennyibe kerül?!" #
Azon vagyok, hogy a végére járjak.Néhány részösszegnek, irányadó árnak már utánajártam... szóval folyamatban.
zhagyma:
# "Ha az opcionális 1x 3,5" / 2 x 2,5" HDD-ból csak egyet használnék és tovább "legóznék" talán nagyobb hely maradna a vezetékekre / levegő áramlásra ..." #
Igen, több hely marad a vezetékeknek, tiszta sor, ám a szellőzés tekintetében a ház két részre osztható, az alaplap fölötti és alatti szekciókra. A procihűtő érdemben csak felül mozgatja meg a levegőt, ami alul van, az passzívan szellőzik a nagy rácson keresztül, akkor is, ha kevesebb a behelyezett alkatrész.
Éppenséggel a ház amúgy is betervezett 200mm-re szélesítésével jutna hely az oldalsó szellőzőrács elé is egy 100x100x12mm-es Scythe ventinek, aminek folyománya, hogy az ODD-t a másik oldalra kell kivezetni, azaz az ODD/SSD kombináció elfordul 180 fokot. Ez a venti az alsó szekcióból szívná ki a meleget, amellett, hogy a procihűtő ventinek is besegít. Azért itt felteszem a kérdést, valóban szükség van egy ekkora házba 2 ventilátorra?Mondjuk nem kötelező kihasználni, a rögzítési pont meg nem kér enni...
# "Vásárolható valahol "méhselyt szerkezetű" (hatszög alakú lyukak) acél / aluminium lemez vagy magamnak kell előállítani?" #
Perforált lemezt, így külön táblában, eddig csak kör és négyzet alakú lukakkal láttam, de persze ez nem jelenti azt, hogy nem fellelhető. Bp.-en biztos nagyobb választékú, erre szakosodott fémkereskedések vannak, mint itt Miskolcon.Fölöttébb kíváncsivá tettél, magad hogyan állítanál elő hatszögletű lukakat? Készítenél présszerszámot?
# "...milyen anyagból vagy miből-hogyan és mennyiért arról még valóban nem volt szó" #
Biztos, hogy nem említettem?Aluból.
-
kisza25
félisten
Erről a cpu hűtőről van valakinek tapasztalata?
XIGMATEK DURIN D982 Heatpipe Cooler 92mm
ez elvileg beférne a SILVERSTONE SST-SG05B-be
mert 65 milliméter magas és elvileg van 85mm hely -
-
zhagyma
őstag
Nekem tetszik az 5 literes koncepciód. Ha az opcionális 1x 3,5" / 2 x 2,5" HDD-ból csak egyet használnék és tovább "legóznék" talán nagyobb hely maradna a vezetékekre / levegő áramlásra ...
Vásárolható valahol "méhselyt szerkezetű" (hatszög alakú lyukak) acél / aluminium lemez vagy magamnak kell előállítani?
-
user137
őstag
ez a kis ház szép elgondolás (vö: Silverstone PT09)
ellenben ezeken a szellőzőkön nincs igazán tervezett légáramlás. csak úgy megy benne a levegő, aztán majd elmegy "valahova". arról nem is beszélve, h mennyi por jön be 3 oldalról.
az 5 liter az challenging. custom kábelek mindenből, lehet a rögzítő csavarok sem lesznek mindegyek.
ellenben még mindig 1 a kérdés ezrek ajkán: mennyibe kerül?!
-
HookR
addikt
toldy: "a középső és a 3. első ránézésre q08 beütése volt,de jóval kisebb ( nyugodtan felrakhatod róluk is a képeket)"
Kissé talán pongyolán fogalmaztam, a 3-ból csak a két kisebb képviseli az új csapásirányt, a 15 literes az a már korábban a #3188-ban bemutatott, variálható változat.
De rendben, rakok fel a 10 (a képen a középső) és 11 (Ez még eddig nem volt látható) literesről is képeket."1, letisztult fém pl Silverstone PT-07, és egy konfig róla."
Nini, ez sok tekintetben emlékeztet az enyémre. Persze nem is csoda, hiszen ilyen kis méretben már erősen korlátozottak a lehetőségek. Látom, csak OEM-ként forgalmazza a Silverstone."2, szép fa ilyen Inwines, ehhez hasonlóan kidolgozva."
Hűű és wow, ez a fa/alu/plexi burkolat igazán első osztályú iparos munka. Lenyűgözően szépre sikeredett.Geree: "-lehetne álló (bár ezt talán a legkönnyebb kivitelezni
)"
Ezek az arányok nekem is jobban tetszenek állva. Ám ellene szól, hogy úgy a magasabb súlypont miatt borulékonyabb, illetve valószínűleg más fajta gumitalpat kellene találnom. A mostaniakat a rögzítésükből fakadóan nem lehetne nagyon a ház szélére helyezni."-panel helyett PicoPSU-val (már amúgy is van)"
A választási lehetőség adott. Csak tervezésnél mindig a legrosszabb (ez esetben legtöbb helyet igénylő) eshetőséget kell figyelembe venni."-lehetne kicsit nagyobb (min. lc12 méret), de ne legyen ennyire "bonyolult" a szerelése, kábelezése"
Igen, talán a szélesség 190-ről 200mm-re növelése még belefér a kitűzött 5 literbe (5.28), amit meghálálna a kábelezés, illetve úgy az oldalsó, kisebb szellőzőrácsot is meghosszabbíthatnám. Az vizuálisan arányosabb, laposabb megjelenést kölcsönözne a háznak.
A szerelés egyszerűsítése már nehezebb dió, az bonyolítana és vagy előnytelenül nagyítana a konstrukción, márpedig annak egyszerűsége fajsúlyosabb érv, mint hogy 8 perc helyett 5 alatt lehessen kicserélni az SSD-t. Most őszintén, milyen gyakran kerül sor ilyesmire?
...
Hmm... Jobban belegondolva sem a 3.5"-es HDD, sem a slim ODD miatt nem kell eltávolítani az alaplapot (csak a ház elejét), egyedül az SSD-k miatt, mert azoknak a csavarjához lehet csak felülről hozzáférni. Talán még komolyabb bonyodalom nélkül orvosolható, hogy alulról lehessen csavarozni, az alsó rács eltávolításával.
...
Sőt, magához az alsó rácshoz, az semmilyen bonyodalmat nem jelent.
Na, szerelés egyszerűsítése megoldva."...nem gondolkodtál pl. egy antec isk-300 féle mod házon? "
Nem, mert a meghatározott alkatrészek elhelyezését a helykihasználás - lehetőségek szerinti - maximalizálásával szeretném megoldani, amihez célravezetőbb, ha az alapoktól építkezem."...nekem szimpatikusabb az olyan ház aminek nem csupa méhecskeluk az oldala, hanem van egy átgondolt szellőztetési irány mondjuk 2 ventivel és az átfújja az egészet- lehet, hogy valamivel hatékonyabb a lyukas, de ennyi erővel az asztalomra is kitehetem az alkatrészeket..."
Ilyen kis méretben az elsődleges szempont, hogy egyáltalán hogyan férnek el az alkatrészek, utána jöhet a szellőzésen való töprengés. A CPU hűtő fölött szükségszerű ez a nagy rácsfelület, mert a különböző alaplapokon máshol helyezkedik el a processzor foglalata és így maga a hűtő is. Bárhova is kerüljön a ventilátor, fölötte rácsnak kell lennie. Ezért nagyobb, mint a 120mm-es venti, ami a modellen látható.
Az oldalsó, kisebb rács pont arra kell, hogy a szellőzésnek legyen egy jellemző irányultsága, a venti ne (csak) ugyanúgy felül nyomja ki a levegőt, mint ahol beszívta.
Az alsó, egész oldalt kitöltő rács létjogosultsága pedig az SSD-k és a paneltáp szellőzésével indokolható, még ha azok nem is tartoznak a 'forrófejűbb' alkatrészek közé.
Egész oldalt kitöltő mivolta a konstrukció egyszerűsítése okán ilyen (és nem pedig a 'lemezben kisebb rács' irányvonalat követi). Ti. rácsot elhelyezni a burkolati lemezen trükkös feladat, ha nem akarjuk, hogy csavarok éktelenkedjenek körülötte. Tehát ahova nem muszáj, ott egyszerűbb mellőzni.A szellőzőrács amúgy lehetne:
- magából a burkolati lemezből kipréselve (hatszög lenne az ideális), vagy fúróval kifurkálva a kívánt mintázat, de előbbire nincs lehetőségem, utóbbi meg sokáig tart és nagy a hibalehetőség, hogy megszorul a fúrószár és szétroncsolja a vékony falu mintázatot.
- előre gyártott perforált lemez a burkolati lemez síkjában, a számára kialakított kivágásba illesztve (ilyen látható a képeken). Ezt valahogy rögzíteni kell, lehetőleg a csavarkötés mellőzésével. Ezt eddig egy fém 'tartókeret' (lemez) alulról, átlapolással történő hozzájuk ragasztásával oldottam meg. Ez rögtön a lemez vastagságának megfelelően el is vesz a belső térből (jellemzően 2mm-t), de cserébe remek rögzítési lehetőséget nyújt olyan vékony, mosható porszűrő szövetnek, aminek a kerületébe gumigyűrűt varrva, egyszerűen csak ráhúzhatok. Két legyet egy csapásra.
- előre gyártott perforált lemez a burkolat síkja alatt, alulról hozzáillesztve (mint a Silverstone PT-07 esetében). Ehhez ugyan nem kellene külön rögzítőkeret, ám ugyanúgy elvesz a belső térből és ráadásul megköveteli, hogy a burkolati lemez kivágásának pereme/éle is le legyen törve, hogy nézzen ki valahogy."...de ennyi erővel az asztalomra is kitehetem az alkatrészeket..."
A porszűrő szövet + perforált lemez kombináción az alkatrészek legfeljebb alig-alig látszódnak át, tehát sokkal egységesebb, rendezettebb képet sugall a 'csupa rács' burkolat, mint az alkatrészek szabadon az asztalon. Ebben az elrendezésben nehéz lenne olyan szellőzőcsatornát kialakítani, ami 1 vagy 2 ventivel az összes alkatrészt átszellőzteti.zodo: "Esetleg magamból kiindulva, nem egy hamar lesz sdd-m, pláne kettő...
...Cserébe szívesebben látnék még egy hdd helyet."
Végül is, ahova ilyen elrendezésben befér 1db slim ODD, meg 2db 2.5" SSD, oda 1db 3.5" HDD is, tehát a variációs lehetőség itt is adott.
A 2 keresztben lévő alu tartóprofilt kell kicserélni 2 másikra, amin a HDD-nek megfelelő rögzítési pontok vannak kialakítva.=============================
Oké, akkor hamarosan jön a 10 és 11 literes is - miután még picit gatyába ráztam azokat.
-
zodo
nagyúr
Szakrajz, 5-ös!
Nekem a Nexus Psile ház ugrott be első ránézésre a slim odd és ssd elrendezését illetően.Ez az 5 literes verzió pofás darab
, talán egyetlen hátránya, hogy csak low profile kártyákat támogat.
Esetleg magamból kiindulva, nem egy hamar lesz sdd-m, pláne kettő.
(kettő árából már már egy Mac mini-t is le lehet vadászni)
Cserébe szívesebben látnék még egy hdd helyet., de összességébe véve tetszik!
Nem tudom, mert nem volt még panel vagy pico tápom, ezért csak félve említem meg azok szellőztetésének hiányát, hátha melegszenek.
Jöhet a 10 literes versenyző!
-
Osibaa
senior tag
Silverstone LGA1156 hűtő - olyan, mint a stock cooler, csak 1 cm-rel alacsonyabb és valszeg halkabb.
Ajánlott házak: Silverstone LC12, LC19, ML02
-
Geree
senior tag
még annyit tennék hozzá magamhoz, hogy nekem szimpatikusabb az olyan ház aminek nem csupa méhecskeluk az oldala, hanem van egy átgondolt szellőztetési irány mondjuk 2 ventivel és az átfújja az egészet- lehet, hogy valamivel hatékonyabb a lyukas, de ennyi erővel az asztalomra is kitehetem az alkatrészeket... Lyukak nélkül viszont kevésbé porosodik, elég csak pár helyre porszűrőt tenni (és szerintem szebb is).
-
Osibaa
senior tag
Nagy nehezen találtam egy Core i3 vs 45W AMD proci tesztet. Viszont ilyen elcseszett tesztet rég láttam, az idióták számítási teljesítményben mérték össze a procikat, ami teljesen értelmetlen egy 15eFt-os és egy 45eFt-os proci esetében, majd diadalmasan kijelentették, hogy bizony a jóval drágább proci gyorsabb.
Az viszont nem fordult meg a fejükben, hogy azt nézzék meg, hogy hogyan teljesítenek (funkcionlitás, teljesítmény, fogyasztás, hőtermelés) a konfigok olyan helyzetben, amire az ember egy mITX-et használ, se netezős, se office, se HTPC, se játék körülmények nincsenek benne.
Mindegy azért belinkelem, talán lesz benne pár használható infó valaki számára: [link] -
Geree
senior tag
nekem tetszik a kicsi kuckó, pár elgondolás, amitől -nekem. jobban megfelelne...
-lehetne álló (bár ezt talán a legkönnyebb kivitelezni)
-panel helyett PicoPSU-val (már amúgy is van)
-lehetne kicsit nagyobb (min. lc12 méret), de ne legyen ennyire "bonyolult" a szerelése, kábelezéseegyébként jó elgondolás, a bővíthető perifériák száma szerintem ideális
ja és még egy tipp... nem gondolkodtál pl. egy antec isk-300 féle mod házon? szerintem az is ötletes, méretei már most nem rosszak, kicsit rövidebbre kéne faragni, a paneltáp helyett szintén pico-t és valahova elsuvasztani még egy 3,5-ös hdd-t és kb. ugyanott vagy mint a mostani...
-
toldy
őstag
Akkor megint én kezdem,
1, a legkisebb határozottan tetszik, bár nehezebb beszerezni, de jobban passzol bele egy pico.
2, a középső és a 3. első ránézésre q08 beütése volt,de jóval kisebb ( nyugodtan felrakhatod róluk is a képeket)kisza25: jó-jó de az nem ér. gyári megoldás azon mit szereljek?
Saját: HookR kedvét látva, az én igényimet figyelembe véve napok óta is saját kuckót tervezek ( egyszerűen megint elkapot a láz). 2 stílus közt gondolkodom.
1, letisztult fém pl Silverstone PT-07, és egy konfig róla.
2, szép fa ilyen Inwines, ehhez hasonlóan kidolgozva. én utóbbira hajlok mert fához értek és ahhoz vannak itthon gépek,szerszámok. -
kisza25
félisten
na és ez milyen ACER mini szerver
ilyennel már találkoztam isha jól emlékszem 300€ volt
-
HookR
addikt
A múltkori össze-vissza variálható ház erősen megosztotta a közvéleményt, ezért okulva a visszajelzésekből - miszerint az elhelyezhető alkatrészek számosságát és a megcélzott széleskörű felhasználhatóságot és az ezekből fakadó befoglalóméretet inkább hátrányként, a mini-ITX filozófiájától idegennek értékeltétek -, ezúttal többféle, az adott felhasználási terület igényeire szabott, kisebb házikókat vetettem
papírramonitorra.Mindenek előtt egy kis vizuális összehasonlítás (Méretek bejelölve. A gombok/LED-ek/IO portok egyiken sem a végleges elrendezést tükrözik):
15 (14,6), 10 (kisebb, mint az SG05, de a CPU hűtő magasságát leszámítva több minden fér bele) és 5 literesek.
Mint az látható, igyekeztem az utolsó cm³-t is kihasználni.
Aminek persze ára van. A kábeleknek megszabott helyeken, katonás rendben kell lennie, illetve az alkatrészek beszerelése is megkívánja az előre meghatározott sorrendet. Gyakorlatilag - ahogy az utolsó képen is látszik - szét kell szedni néhány nagyobb darabra a házat, hogy mindenhez hozzá lehessen férni.
Pl. maga az előlap a HDD keret.Specifikáció:
- 220x190x120 mm (H x Sz x M) (5 liter) (viszonyításképp a Silverstone LC12 5.16 liter)
- mini-ITX alaplap
- Panel / Pico PSU
- Max. 62mm magas CPU hűtő
- 1db fél magas bővítőkártya
- 1db 3.5" HDD
- 2db 2.5" SSD/HDD
- 1db slim ODD===============================
Érdeklődés esetén a 10 literest is megmutathatom. (miniITX/DTX; SFX táp a CPU fölött, mint az SG05-ben; max. 240 mm-es dupla slotos VGA; 2db 3.5"-es HDD, 2db 2.5"-es SSD, 1db slim ODD; 1db 140x25mm venti.
Illetve a 10 literes projekt keretében egy másik irányba is elindultam, az 290x170x230mm (11 liter), 270mm-es VGA-val és az alaplap alapterülete és a VGA által behatárolt, max. 132mm léghűtővel. -
Osibaa
senior tag
-
kelzsoca
félisten
Urak!
Van egy eladó mini ITX lapom: Asrock A330GC+hozzá 512mb samsung ram, ha valakit esetleg érdekel, keressen meg priviben.
-
Osibaa
senior tag
válasz
zhagyma #3324 üzenetére
Jah, viszont pár napja néztük, hogy az Intel chipes lapok nem támogatják az alulfeszelést. Mondjuk valamilyen szoftveres megoldás biztosan elérhető erre.
45W TDP-s AMD procis konfig? Állj át a sötét oldalra!
15 perce keresek valamilyen tesztet, ahol összehasonlítják az i3-at a 45W-os AMD procikkal, de nem találok. -
chesterboy
tag
Hat a haz lehet akar mATX is , az lenyeg hogy min 6 vinyo elferjen benne es hutheto legyen, a wakeon lan mindenkepp kell, nem akaron hogy egesz nap menjen csak ha dolgoznia kell. Ja vmi Atomos konfigra gondoltam en is, legyen rajta 2-3 sata meg a PCI csati, pont mint a mostanin.
-
zhagyma
őstag
" ... HTPC-be nem gondolkodtál az ION + Atom megoldásban? ..."
Természetesen előszőr Atom 330 + ION összeállításra godoltam az előnyös fogyasztás miatt. Viszont jelelegi ismereteim szerint az 1920x1080i@50 anyagok deinterlacing és az egyéb képjavító eljárásai már meghaladják az "erejét" (jelforrás: digitális adás streamelve). Az ION2 megoldásokat ugornám ...
Az i3-530 / H57esetén talán alulfeszelés / működési frekvencia csökkentés mellett is elegendő teljesímény maradna némi hőmennyiség megtakarítás mellett. Ezt még körbe kell járnom ... Sejtésem szerint az ION1-t hőtermelés tekintetében így semt utolérhető.
-
Osibaa
senior tag
Tudtommal gyárilag panel táposból a legnagyobb a Modecom ház 96W-tal, a következők pedig az LC-Power házak 75W-tal. Ezek mind 60-65 mm magasak, 1 db 5-6 cm-es ház hűtővel, szal neccesen férne bele egy S775 konfig.
Amit tudok esetleg javasolni, az az Inwin BP655, 200W TFX táppal (8cm hűtő) és hűtött HDD kerettel. [link]
-
Osibaa
senior tag
válasz
chesterboy #3315 üzenetére
Egész olcsón össze lehet rakni egy NAS-t, ha beéred mATX házzal. Nekem volt korábban (több, kis méretű 160-250 GB HDD miatt) és egy Intel D201GLY2-vel (1,2 GHz mobil Celeron) 512 MB RAM-mal nagyon jól működött. Ha wake-on-lant szeretnél használni, akkor viszont ezt a lapot nem ajánlom, lehet én voltam láma, de lekapcsolás után azonnal indult is újra. Egy egymagos Atom konfig is elég rá sztem, nagyobb NAS gyártók is azt használják (pl. Synology).
-
Osibaa
senior tag
-
toldy
őstag
Nekem egy 2,5" 120as van a gépben ezen 40 még szabad, ill van egy 500gb külső ezen is van még 200gb üres.
Hamár hdd és homeserver/nas. Íme egy újabb remek kuckó ami sajna itthon nem beszerethető, és a gyártó.
Ja a héten megveszem a chiftec házat.
Utoljára, nem tud valaki kicsi házat 3,5" hdd-vel, panel táppal? Egy e1200/e3200/e2140, 2gb ram, zotac lap, és 3,5" hdd lesz benne, ennek kelene olyan 100-120w legalább, nemde? -
user137
őstag
1x128GB SSD az milyen?
80G-n rendszer meg programok, 40G "sratch disk" torrentre, az egész egybepartícionálva, minden korábbi elvet meghazudtolva.
csak a shuriken a mozgó alkatrész a gépben, 800as fordulaton szinte számolni lehet ahogy forog...
meg van egy 1.5TB vinyó a NAS-ban, fél éve kétharmadig, leginkább csak backupnak.
-
user137
őstag
válasz
Nyugdíjas #3298 üzenetére
ilyenem van, jó cucc. a külső 90W-os táp nem zizeg, szerintem a 120-as sem zizegne, amekkora a külső brick...
képeket találsz feljebb Silverstone LC12-re keresve. az ár relatív. egy ocsmány nagy ház egy FSP HEN-el szumma 7k, ebből meg a panel 7k, de hát ugye kinek mi kell, a kicsi méret sajnos árérzékeny dolog...
-
Osibaa
senior tag
válasz
Nyugdíjas #3308 üzenetére
Velem valami komoly gond lehet, mert még nem sikerült kinőnöm a 640GB-os HDD-m.
Legutóbb is csak kapkodtam a fejem, mikor egy topikban mindenki írta mennyi TB HDD figyel az otthonában (az volt a topik témája, hogy miért nem jönnek ki a 3 TB-os HDD-k). Mondjuk ez valszeg azért van, mert csak azokat töltöm le HD-ban, amit úgy érzem megéri, pl. vígjátékokat tipikusan nem. Másik, hogy 5.1 hangcuccom van, így a DTS-MA, DD-THD verziókat se "gyűjtöm". Nem vagyunk egyformák. -
Nyugdíjas
nagyúr
Most egy régebbi 300-as FSP-vel szalad, amiben ventit cseréltem, dehát csak 8cm-es az a venti, meg ugy nézem nem is nagyon szabályozgatja. Dehát akkor tényleg marad ott, ahol van.
Egyébként csupa WD Green van benne, most csak 3,de már nagyon kilóg a lóláb a maradék kettőnek. Plusz a rendszerHDD.
Nameg tényleg nagyon kis költségből hoztam ki anno, ez is volt a cél, hogy ami otthon volt abból gazdálkodtam. -
Osibaa
senior tag
válasz
Nyugdíjas #3305 üzenetére
Szerintem nem éri meg ebbe ennyi pénzt ölnöd, ha a gép a sufniban van. 80W egyébként sztem nem is lenne elegendő, mert egyrészt nem tudja leadni az egészet a 12V ágon, illetve a peak is jóval magasabb 5 lemeznél. Akkor már inkább egy jó hatásfokú és halk 250W-os FSP HEN-t vegyél, párezer forintért megy az aprón.
-
zodo
nagyúr
Én se vágom, látod.
Arra gondoltam, ha már veszek egy külső hdd házat, miért ne tudjon kicsivel többet a jövőre nézve. Egy jó külső hdd ház árának a duplájából már tudnék venni ilyen media bigyót.
, de most, hogy mondod, lehet, hogy tényleg hülyeség még ilyet vennem, ha úgysem használnám ki ill. a pc-m bármit lejátszik.
, majd ha lesz normális tv-nk akkor már talán elgondolkozhatóm rajta.(#3304) ZCoyote
Semmi gond, nem írtam.
Válság van elvitte a vga a keretet.
Viszont, lehet, hogy csak egy külső hdd ház lesz, mint olvashatód.
Abból kellene egy jót vadászni és örülnék.
Lehet magnak kéne összedobnom egyet, mert akkor némi moding is beleférne. -
Osibaa
senior tag
Azt nem vágom, hogy miért akarsz egy média lejátszót venni és azt használni, mikor a PC-d is mindent le tud játszani és ugyanarra a monitorra van kötve. Arról nem beszélve, hogy ezeknek az olcsóbb lejátszóknak a tudása meg sem közelíti a PC-d tudását.
Nem lenne egyszerűbb vagy egy külső HDD keret, vagy egy nagyobb merevlemezt venni a két kisebb HDD árából?
-
zodo
nagyúr
válasz
chesterboy #3292 üzenetére
Köszi a linkeket. Az első tesztjét elolvastam, nem rossz. Ára még épp a felső határt surolja.
Inkább az olcsóbb 15-20k környékieket nézegettem eddig, mint pl. a Raidsonic Icy Box IB-MP304S-BMondjuk az is a gondom, hogy nem tudom, hogy hogy is fogom csatlakoztatni a monitorommal. Ugye hiába van két aljzat Dvi és D-sub a monitoron, egyszerre csak egy használható gondolom.
Szóval még okosodnom kell a témában mi is a jó választás. Szép nagy lapos tévénk sincs hozzá, filmeket se igazán nézünk. Viszont a másik szobában lévő hangcucchoz már jó lenne és itt a pc-nél meg a külső merevlemez ház funkcióját töltené be amit így is úgy is kellene vásárolnom. Ha megoldható a pc monitor csatlakoztatás, hogy azért lássam is, hogy mit csinálok a menüjében akkor vennék csak ilyen kütyüt, amúgy elegendő a külső hdd ház. Aki jártas a témában, dobhat egy privit, ötletekkel!
(#3293) ZCoyote
Tudom, hogy egy jó márka és nagy tudású gépek készülnek náluk, de az árukon is meglátszik. Nekem az drága.
-
Osibaa
senior tag
válasz
zhagyma #3297 üzenetére
HTPC-be nem gondolkodtál az ION + Atom megoldásban? Keveset eszik, mindent lejátszik és egy panel táppal + csendes hűtővel is elmegy. Vagy lenne esetleg más felhasználás is, ami igényli az erősebb procit?
Egy i3 konfig passzív hűtéséhez én nem fűznék komoly reményeket (max TDP 73W), amit valahogy el kell vezetni; ha a procira ráraksz egy méretes bordát akkor is kell egy izmosabb ház/táp hűtő, ami kitolja a tetemes hőt. Még az Atom konfigok is igényelnek valamilyen aktív hűtést, igaz jóval kevesebb CFM-mel is beérik.
-
montezuma
tag
válasz
Nyugdíjas #3298 üzenetére
Salve,
www.adapter.hu, 120Wos van hozzá 60-120as ACDC is.
Érdemes felíratkozni a hírlevelükre.(#3251) user137 válaszát nézd meg, ő a nagymester ebben a témában.
A gondolatom inkább az, hogy ha van hely a házban normál tápnak, akkor nagyon halk tápokat is ki lehet hozni 4-10K között, és valami hűtés úgyis kell, tehát nem lesz hangos, és passzív sem, akkor minek a paneltáp. (Csak egy újonc gondolhat ilyet . . )
-
Nyugdíjas
nagyúr
Áve!
Van nekem egy ITX-es gépem, - mondjuk besirnátok, ha látnátok hogy néz ki
- és fileszervernek használom, csak sosem szerettem a zúgó dolgokat,de nagyon minimál költségvetésből hoztam ki annak idején. Naszóval... Ha a tápot kidobom, nem lesz ez hangos. Arra gondoltam beujitok egy ilyen adapteres megoldást, amit szoktak is némelyik ITX házhoz adni.
Valami ilyet. (Persze a hozzávaló AC-DC is kellene, szerintem 80W körül elég leszek, csak 4-5 vinyó megy, meg egyszem Gigabyte lap.)Van erre tapasztalat, hol érdemes, hol lehet jó áron venni? Kissé ódzkodnék 15k-t kiadni, mert ilyesmi árakat már láttam erre-arra.
-
ZCoyote
őstag
2,5" v. 3,5":Popcorn Hour NMT A-200
-
chesterboy
tag
3,5: A.C.Ryan Playon!HD
Xtreamer Pro
2,5: Xtreamer -
zodo
nagyúr
Rendben. Nem tudtam.
HookR
Jó kis kütyü
nekem is valami ilyesmi kellene. Egyelőre a normál media playereket kezdtem el nézegetni amibe belefér a 3,5" hdd-m, mivel helyhiánnyal küzdők ilyen téren.
Viszont gőzöm sincs, hogy tudnám összehozni a monitorral ill. hogy hogy is működnek ezek. -
HookR
addikt
-
törölt tag
válasz
Roberto_ #3275 üzenetére
Igen, csak LGA775-re jó. [link]
toldy: "q8200 lecserélem egy q9550s-re, remélem sikerül."
Szép és jó procik ezek a gyárilag alacsony fogyasztásúak, de pofátlan felárral bírnak és ritkák is, szerintem ugyanúgy jól járnál egy "sima" Q9550-nel is, amit mondjuk 1V alá feszelsz és még olcsóbb is.
Bár a Q9550 nem éppen olcsó.
-
user137
őstag
-
user137
őstag
válasz
canniball #3270 üzenetére
kiraktam az asztalra, azóta békében van, meglássuk. ha szétszedem, akkor kap egy hatcentis leszabályzott hűtőt oldalra, meg beforgatom 90 fokkal a shurikent, hogy irányba legyenek a bordák (most pont merőlegesen van a szélső szellőzőrácshoz képest. vágni nem akarom, annál talán többet szoptam érte, h meglegyen karcmentesen
-
user137
őstag
válasz
user137 #3251 üzenetére
na, csak nem jó a kitervelt terv, és amire a jó kis oldalasztalkát vettem az ikeában a pici fiókkal, arra az LC12 nem jó (habár beférni befér).
elborul szegénynek a hőháztartása úgy 30 perc után, a shuriken felkapcsol maxra és abba sem hagyja. kellene rá egy hatcentis hűtő oldalra, levegőt kihúzni. egyelőre inkább kivettem a fiókból és most az asztalon van, mint az eddigiek. kár érte. (majd télen visszamegy
)
-
canniball
nagyúr
válasz
chesterboy #3218 üzenetére
Nini, ez kisebb mint a Feel202...pont amilyet akartál.
Jó mozizást!
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #3264 üzenetére
Nem.
Ezt írtam volna.
Szerk: Amíg működik, életem végig jó lesz ez a táp. Így ok?toldy
Akkor jó.
Nem áll szándékomba ma holnap fejleszteni, mert nekem nem éri meg, de később még szóba jöhet. Ha az Itx jó felé halad annak csak örülni tudok.
Az alapkövek már megvannak és meglátjuk, mit hoz a jövő.Neked meg sok sikert a proci cseréhez!
-
Osibaa
senior tag
Szerintem a felső kategóriát kivéve azért ez az asztali gépekre is igaz... pl. az AMD procik TDP-je immár 6 éve 90-95W, csak kezdetben 1 magos volt, most pedig 4 magos.
Az alsó-közép kategóriás vidikártyák is egész jól tartják magukat.
Én is úgy értettem, hogy behalt zodo FSP tápja.
-
toldy
őstag
Én egy hardvertől a mostani konfigot alapul véve 2 dolgot várok el.
Azonos teljesítmény alacsonyabb fogyasztással ( és jobb hatásfokkal) vagy azonos fogyasztás nagyobb teljesítménnyel. Szerencsére az ITX ezeken az ösvényeken halad, a sokkal kompaktabb méret meg "csak" hasznos plusz. Ennek a jegyében csak annyit fogok változtatni hogy a q8200 lecserélem egy q9550s-re, remélem sikerül.McLaca:: a chifibe odd nélkül milyen magas hűtő fér max? Ha elviszik a másik gépet akkor olyan kuckót akarok venni. Ami abba a gépbe lesz: a régi zotac 9300 lapom, egy e1200/e1400/e1500/e3200/e2140 ( amelyiket sikerül szereznem) valamint 2gb ram. És késöbb szeretném valami 4670-5670 el bővíteni. Egyébként nagyon hajlok a chifi moddolására, és ahogy számoltam egész nrmális áron kilehet hozni ( nem vicc a cél a pc-style.hu)
kisza25: nem romlott el neki
, feltételes mód ( ha egyszer véletlenül, neagyisten elromlik)
-
zodo
nagyúr
Nekem, akárhogy is, de tetszenek az értékek!
Kb. azt vontam le (számomra) , hogy ha nem romlik el a tápom ( ua., mint toldy-é) akkor a világ végéig elegendő teljesítményt nyújt.
Az energiatakarékosság jegyében egyre jobban előtérbe kerülnek a nagyobb teljesítményű, de kisebb fogyasztással bíró hardverek. Jól gondolom? -
toldy
őstag
Igen, ezek a konnektorbol felvett, én értem mit mondasz, igaz is ,a hatásfokot elfelejtettem.
McLaca: Samsung B2030, nem tudom megmondani hogy milyen panel mert semmit nem találtam róla. árából kiindalva szerintem TN-es, a gyári max fogyasztás 25w ban van megadva ( én 75% fényerőn használom), a blogomban van róla kis szösszenet.
-
Osibaa
senior tag
válasz
kisza25 #3258 üzenetére
Valszeg rosszul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy ha figyelembe veszi a táp hatásfokát, úgy az idle nem 62W, hanem kb. 50W, ami nem olyan vészes egy teljes felszereltségű gépnél és valszeg közelebb van ahhoz is, amit előtte becsült. Arra próbáltam választ adni, hogy miért tűnik olyan magasnak az idle érték. Mindegy, túlragoztuk, ennyit eszik.
-
McLaca
őstag
Attól függ, mit mér a mérő. Nekem egy Düwim van, az méri a látszólagos (VA) és a hatásos (W) teljesítményt is, és a "cos fi"-t (a hatásos teljesítmény az a látszólagos × cos fi), ami nem teljesen helyes megfogalmazás, de ez legyen az elektrós topicoc témája.
Viszont aktív PFC-s tápoknál garantáltan nem helyes az eredmény, mert azokat ezek az elektronikus mérők nem igazán tudják helyesen mérni (jellemzően többet mérnek). PFC nélküli, vagy passzív PFC-nél már helyesebb az eredmény, de egy számítógép teljesítménye túl gyakran változik ahhoz, hogy jól mérhető legyen, ezeknek a kütyüknek a mintavétele szerintem max. 10-20db/mp, a helyes méréshez kéne vagy 100.toldy: LED, vagy CCFL monitor?
Üdv!
-
toldy
őstag
HAHA, és most lehult a lepel. Sikerült szereznem egy fogyasztásmérőt ( nem egy márka,de ismert fogasztóknál az értéket mutatta így egész megbízhatónak tartom), így elkezdtem mérni, nem azt jött mint amit vártam. A procit kicsit tuningal haszbálom így azzal mértem ( 2,33 helyet 2,48 ghz)
-leállítva: 1-2w
-boot: 115w
-idle: 62w
-netezés közben: 70-72w
-full HD+vga: 94-98w
-játék (GTA IV): 150-170w
-cpu load: 135w
-gpu load: 158-160w
-cpu+gpu load: 214wEközben gpu load 64c ( 60% venti), a cpu load magok 70-66-68-68c.
Én alacsonyabb idlere és magasabb loadra számítottam, ami jobb is lenne hiszen mostanában keveset megy load alatt. A gépen csak egér,bill van kötve.
Közben megmértem a monitort:
-kikapcsolva: 0-1w
-használat közben: 20w
-full fekete: 22w -
McLaca
őstag
válasz
kisza25 #3227 üzenetére
Nekem az intel gyári hűtője kellemes meglepetés volt mind zajra, mind teljesítményre (51°C fölé nemigen ment még a proci, persze 65W a TDP-je), a vinyó motorzaja simán elnyomja. Gyakorlatilag a táp-gyári procihűtő-vinyó hármasból a vinyót lehet hallani, de így is kb. harmada a hangja az előző ős pc-hez viszonyítva (abból is a vinyómotor hallatszott ki, mert a táp zajtalan volt, a procihűtő meg csak minimálisan hallható).
Ja, és az általad linkelt hűtőt szántam én is a masinába, de az intel hűtő meglepetései után jegeltem a dolgot.
Persze kinek mi az igénye, nálam nem volt cél a néma gép, csak a kellemesen halk, agresszív motorzaj nélküli.
Üdv!
-
user137
őstag
válasz
zhagyma #3231 üzenetére
köszi mindenkinek
a táp az adapter webáruházból van, a belső 6800Ft, a külső változó, nekem a 90W-os elég, mert az SG05 tápjával 85W-ot mértem maxra, a paneleknek meg jobb a hatásfoka. szumma 13600Ft volt bruttó (a 120-as külső táppal +4k) mindenképpen reálisabb ár, mint egy picopsu, még ha ennek kell is a hely. sajnos a LIDL-ös mérő azóta elpukkant, így nemtom, h ez mit fogyaszt, de a power brick 12VDC-7A, szóval 84 wattnál semmiképp sem többet.
nos, ami a meleget illeti, nem állunk jól
a big shuriken hamar felszökött 1800rpm-re, itt már hangja is van sajnos. a proci stabil állapota (10 percet toltam vele 4 szálon torture testre) 75C volt. Ez persze ritka terhelés, idejének 1%-ban sem kap ilyet. a külső brick nem zizeg, kellemes kézlangyos volt (25-30C).
még egy érdekesség: a stress test leállítása utáni 2. másodpercben 20C-ot esett a procihőmérséklet (55C). szóval az a winbond lehet nem a legpontosabbViszont a nagy különbség az az, h ez a picike ház nagyon nehezen szabadul meg a hőtől, az SG05ből csak úgy elillant a hő, itt meg küzd a szerencsétlen shuriken a zárt dobozból kitolni... ráadásul beraktam egy nyitott fiókba, felette kb 6 centi terület van. Az alumínium ház teljes egészében szépen átvette a hőt, egy 10p alatt visszahűlt a proci, de a ház még mindig kézmeleg. Mindenesetre nem egy ipari munkára való setup ez, viszont nem is arra lett kitalálva. Még oldalról kihúzhatnám a meleget egy 6 centis hűtővel, de ha a meleg nyáron így bírja, én elégedett vagyok (ambient: 27C). hadd izzadjon, ez a dolga
-
Zefír
őstag
Na mi történt velem..
Tegnap kapcsoltam be a gépet, levágta a biztosítékot, kapcsolom megint, nem ad képet
Az alaplap bemondta az unalmast, felhívom Ramirist, ment a kavar.. nm gyártják alapot, amíg a gyártó meg javítja az 6 hónap.. Na aztán mondtam a srácnak, hogy ez nem pálya..
Végül ki egyeztünk 2gb 800mhz kingmax ramban+ egy gigabite g41m-es2h-ban.
A lap matx-es, de m1, mert ha most sikerül megcsinálnom a házikót
Ugyebár, alapból gondolkodtam hogy mtx-re váltok, és akartam még venni 2gb ramot, így 1 délután alatt elintéztem mindentSzóval, ami először elszomorított, az végül feldobott
Persze azért fáj a szívem a kis zotac után
-
zodo
nagyúr
Végre megérkezett az új vga karim!
toldy tagtársat, koppintom.Épphogy csak beszereltem a kuckójába, de már most szeretem.
2D-ben hangja sincs!toldy!
Ha lesz kedved és időd írnál nekem egy privit a gyári cd-n lévő progikkal kapcsolatban, mit érdemes feltenni, mert egyiket sem ismerem.
Gondolom, ha meg leszek elégedve a hőfokokkal akkor az Afterburner-t sem kell feltegyem?
Esetleg más okokból, még is ajánlott a használata, stb. -
Roberto_
csendes tag
A Gigab H55 ITX lapjára a Prolimatech Samuel 17 [link]
megy rá úgy, hogy a memória foglalatokat+ a PCI-e foglaltot is tudod használni.Vagy veszel rá Corsair Hydro H50 -t. Én az utóbbit teszem egy I5 650 -re.
Kíváncsi leszek mekkora lesz a magasság vele, a hűtőbordát lehet házon kívül helyezném el. Így talán egy laposabb házba is bele lehet illeszteni.
-
toldy
őstag
Anno már linkeltem érdekességképpen, de most engem is érdekelne, EZ milyen hűtő?
Mert széllességben ugyan elfér de magasság sokaknál biztos nem jó. -
vitar100
tag
user137: Grat! Nagyon tetszik!
kisza25 / toldy: Én is ezen filózok már régóta, hogy mi lenne a legmegfelelőbb CPU hűtő... A VGA-CPU foglalat elhelyezése tényleg nem a legjobb procihűtő szempontjából.
(Nekem Zotac H55ITX van)
Sokat keresgéltem a cpu-hűtők között, de gyárin kívűl- és olyat, ami kifújná a házból a meleget- csak egyet találtam, amit persze szintén nem lehet kapni kicsiny hazánkban.
Ugyanakkor nekem/nekünk számít a magasság is, azaz 11-12cm-nél nem lehet magasabb.
AKASA CCE-7201CPEz azt hiszem jó lenne, uhogy ha valaki tud olyat, hogy itthon, vagy szomszédos országban beszerezhető, szóljon PLS!
-
HookR
addikt
Osibaa: "Egy SSD beférne az SFX táp alá is"
A rögzítés problémás lehet, de amúgy jó ötlet."Keresgéltem a neten, sokféle intel hűtőt találtam, ha minden igaz a Tiéd 6,5 cm magas."
A képen látható inkább a 46mm-es, nem a 63mm-es. (+ a proci teteje és az alaplap nyákja közti 8mm). Konkrétan ennek a hűtőnek a méreteit - részletes műszaki rajzokkal illusztrálva - az Intel LGA1156-os foglalatra vonatkozó Thermal Design Guidelines-ában találod meg (80. oldal).
Ugyanezen doksi 70. oldalán a gyári ajánlás szerint 3.2"-et (81.3mm) kell szabadon hagyni a procihűtő felett, a nyák síkjától számítva (Mint emlíettem, a procitól számítva ebből lejön 8mm). Az persze más kérdés, hogy melyik háznál mennyire tartják be.Zodo: "...180 fokkal elforgatva..."
Igen, lehet, hogy azt kellene.vitar100: "Fractal Design Array" ... "NAS-nak tényleg tökéletes! Sőtt!"
Nem mondhatni, hogy túlbonyolították.Mint, ahogy az értékelésben is utalnak rá, a letisztult, minimalizmus kívül erény, belül ellenben meglepő. Sok minden más is elfért volna benne (nem csak ODD), vagy ugyanez kisebb méretben.
kisza25: "akkor marad egy big shuriken proci hűtőnek, valaki esetleg használ ilyet Giga GA-H55N USB3 lappal?
elfér tőle minden?gondolok itt VGA, RAM..."
#3188-as hsz.-ban láthatod a képeken, hogy belelóg a VGA terébe, a memóriákkal nincs gond (amíg nem extra magas hűtőbordával ellátott példányokat szeretnél alá begyömöszölni). -
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #3225 üzenetére
Hehe, lehetett párszor olyan pillanat, mikor lesápadtál, hogy ez most befér vagy nem fér be?!
A hátulján ugye Te vágtad azt a csinos kis rést a jobb hűtés miatt? Mikor arra jártál, a tápcsatinak már nem volt kedved fúrni 2 pici lyukat?
Milyen teljesítményű panel táppal hajtod?
A 100% load hőmérséklet engem is érdekelne. -
kisza25
félisten
ajaj akkor valami más hűtőt kell keresnem, mert a VGA az nekem mindenképpen kell, nem szeretem a gyári hűtőket, de lehet egy darabig az marad majd
user137:pfű szép ház ez is, hát ez a hűtő ippen, hogy befért
nem tudjátok ez az AC hűtő rámegy 1156-ra, vag csak 775-re nem vágom intelnél a felfogatást -
toldy
őstag
válasz
kisza25 #3224 üzenetére
Sajnos gondok lesznek. A nagyón jó lap ( nekem is tervben van egyszer majd) de a proci foglalat az el van tolva a pci-e csatihoz, így nem mindegy milyen hűtőt raksz rá, mert vagy nagy jó hűtő vagy vga. A legjobb megoldásnak a Cosrair H50 hydro tűnik ( csak az meg drága).
user137: Gratula, tök jól néz ki. Load milyenek a hőfokok?
-
user137
őstag
kész a build
nem lett hűvös (CPU 45 fok idle), de pici és teljesen csendben van, és gyönyörűszép!
-
kisza25
félisten
válasz
ZCoyote #3221 üzenetére
köszi a válaszokat
hm az 1200 fordulatból meg a 19dBA-ból azt gondoltam semmi hagja, de láttam van rajta rács lehet az miatt, akkor marad egy big shuriken proci hűtőnek, valaki esetleg használ ilyet Giga GA-H55N USB3 lappal?
elfér tőle minden?gondolok itt VGA, RAM...
toldy: -
toldy
őstag
válasz
chesterboy #3218 üzenetére
Ez milyen ház? Olyan kellemesnek tűnik.
-
ZCoyote
őstag
válasz
kisza25 #3220 üzenetére
A táp ventije nem egy lopakodó de nem is túl hangos. Elég jó a ház szellőzése a fronton lévő 12 cm-es ventinek hála meg a sok liknak a házon, (front venti kelt némi szélzajt).
Szerintem elég masszív a ház bár volt itt valaki aki találkozott már masszívabbal is. Ha 82 mm-t adnak meg mint legmagasabb elhelyezhető hűtő akkor azon nem tudsz csalni mert pont a hűtő felett van a táp, azzal meg nem tudsz mit csinálni. -
kisza25
félisten
már elolvastam, az a vicc, hogy pár napja kezdtem összeszedni, egy itx- hez valókat és miután mindent megtaláltam hozzá, utánna találtam ezt a topikot
SilverStone SST-SG05B 300W táppal 24eFt+2*2GB DDR3 1333Mhz RAM18eFt+i5-650 30eFt+Gigabyte GA-H55N-USB3 29eFt,PowerColor HD4670(8W idle)+LG DVD-RW slim 8k HDD meg van 2TB
láttam itt több embernek is van ilyen háza, kérdések:
mennyire halk a gépben a táp venti és mennyire melegszik a cuccos?
masszív a gép felépítése?
mekkora a max CPU hűtő magasság ami befér?valóban csak 82mm, vagy lehet csalni kicsit -
Osibaa
senior tag
Hihi, Celeroncs után felüdülés lehet a szülőknek ez a kis gép.
Keresgéltem a neten, sokféle intel hűtőt találtam, ha minden igaz a Tiéd 6,5 cm magas. Eszerint rosszul becsültük korábban a max. magasságot, Zalmanok is vannak már ebben a méretben.
"intel+intel=stabilitás" - volt már AMD-s géped mondjuk az AthlonXP korszak óta?
-
McLaca
őstag
Semmi komolyra nem kell gondolni, csak a szülőknek kellett egy új és mindenekelőtt kicsi masina a kiöregedett, nagy böhönc helyett (celeron 900
), mivel azon már a youtube videók se mentek rendesen, úgyhogy kaptak egy E5400-ast egy Intel DG41MJ-ben (intel+intel=stabilitás - általában
), 2×1GB RAM-mal, tehát egy nagyon alap netezős-office gép, ami bírja a win7-est, viszont az X4500-as integrált VGA-val (meg a 22"-es 16:10-es monitorral - ami szerintem natívtól kisebb felbontással lesz hajtva, mert olvasószemüvegesek
) apám is fog tudni Tomb Raiderezni az Anniversaryval bezárólag. Emiatt lehet, hogy kéne egy kis légkeverő is a passzív bordára.
Üdv!
-
kisza25
félisten
nahát csak most bukkantam rá erre a fórumra, én is éppen mini ITX-es gépet építek, majd jövök tanácsokért, de most csicsika van
-
McLaca
őstag
Uraim (és esetlegesen hölgyeim
), hiánypótló fotók következnek:
Látható, hogy a sima, mezei Intel gyári hűtő van benne (olyasmi, mint az ipon tesztjében, csak ott a fotó lett elég béna), amit azt hittem, megy a sufniba, mert biztos hangos, erre kiderült, hogy egyáltalán nem az. Legalábbis nem nagyon hallatszik ki belőle semmi a házból. Kb. 50mm magas, amennyire le tudtam mérni (nem volt kedvem a tolómérőért lemászni az alagsorba) és mint látható, van még felette hely. A merevítő alá tényleg éppenhogy nem férne be, szóval olyan deszkáknál, amiknél balra orientált a CPU foglalat, gondot okozhat a kasztni (de akinek van kedve vágni, reszelgetni...
)
Ha cserélem a hűtőt, akkor max. a hatékonysága miatt, majd meglátjuk, megy-e a 65W TDP-jű proci 70°C fölé. BIOS-ban 50 körül mocorgott, és a BIOS elvileg maximumon hajtja.
Egy Shuriken valószínűleg nem férne be, vagy ha mégis, nem sok hely maradna felül, friss levegőt szívni. Bár úgy volt, hogy a gép ma még csak félkész lesz, mert majd másik procihűtő, meg ventilátorok kerülnek bele, de a gyári intel hűtővel mégis összeraktam, viszont aggasztó, hogy semmi nem szívja ki a levegőt a házból, szóval így lehet, nem állnék neki Win7-est telepíteni, amíg meg nem jön a 2×6cm+1×8cm venti (meg kell kábelkötegelő is, mert a kicsi vékony eltűnt, csak vastag van, a házban meg így kupi van.).
Apropó, nem akármilyen nehézségek árán tudtam lefotózni, oldalról csak telefonnal ment, az fért be a kasztniba.
Üdv!
-
vitar100
tag
Talán kapható lesz hazánkban is. Szép kis kuckó!
NAS-nak tényleg tökéletes! Sőtt!(No ODD
)
-
zodo
nagyúr
Igazad van az Antek ház esetében, pro és kontra érveket tekintve.
, de ezek szerint nem voltam érthető.
Ezt ill. a Windy házat csak példaként, (elrendezéseiket tekintve, általam kb. jónak titulált házak, amin kell egy keveset igazítani) említettem.
Ezekből kiindulva és a te terveidet, igényeidet figyelembe véve kialakítani a tökéletes házat. Szóval, mint alapötlet és egy kis fúrás faragás.
Nem azt mondtam, hogy ilyeneket vegyél.Windy ház valóban nagy és igen a szekciók elrendezéseire gondoltam.
Némi kiegészítéssel:
" Elrendezés 5-ös , de lehetne akár alacsonyabb is max. a vga kari magasságáig kellene, hogy érjen ill. a fenti 5,25" helyeket kellene még átalakítani ( ha kell) slim odd vagy további kiegészítők fogadására.
Szerintem, ebből te is meríthetsz ötleteket, bár tudom, hogy te nagyon jártas vagy a mini témában és lehet, hogy már láttad e remeket."Azt nem tudtam, hogy csak álló ház lehet, de ebben az esetben én a 003-at választanám csak 180 fokkal elforgatva.
A vga miatt.
A hdd-ket ill. az őket hűtő ventit, pedig lapjára állítanám vagy is fektetném.
Mint ahogy a Windy házban látható, úgy hogy a hdd venti a proci ventivel megegyező oldalára kerüljön.
Tehát ha a házat 180 fokkal elforgatom akkor a hdd+venti párost még 90 fokkal kellene, elforgatni.
Bocs én nem tudok neked ilyen kafa modelleket mutatni. -
HookR
addikt
Zodo: "Vga szellőzése szerintem fojtva lesz, ha így marad."
Talán. Ennek a kérdésnek leginkább kipróbálással lehetne utánajárni, de tény, hogy fektetve valóban akadálytalanabb lenne a légáram. Cserébe egy szélesebb és alacsonyabb házat kapunk, mely esetben én személy szerint nem vagyok kibékülve az arányokkal."Kábelezés.
"
Aránytalanul sok munka lenne a lemodellezése, ezért a képeken nem látható, de persze azt is átgondoltam minden alkatrésznél."pl. az Antec NSK 1380 kockája sem nagyobb annyival"
3.2 literrel.
Pro:
- mATX alaplap
- 1db 5.25"-es nagy ODD
- 3db 3.5"-es HDD (vs. 4x HDD + 4x SSD)
- 120mm-es venti a kis méretű tápon.Kontra:
- Szellőzés teljesen le van fojtva (Pl. Mi van a HDD-kkel? Vagy a VGA honnan kap hűs levegőt?)
- CPU hűtőből csak nagyon apró fér be a táptól
- Egyedi tápot nem pótolhatod akármivel, ha meghibásodik.toldy: "Azt a hosszanti távtartó/merevítő, a táp tartóját -amire függesztve van- illetve a venti tartó füleket pl kilehetne maratani -én a helyedben minden elemet cnc-vel vágatnék- egy anyagból ( pl 4-5mm alu) ezzel nyerve pár mm-t illetve kellő merevség megmarad és kevesebb elemből épül fel."
Mennyi kiforgácsolt hulladék árán? Szerintem a CNC megmunkálás drágább, mint L-profilokból levágni megfelelő darabokat, kifurkálni, lereszelni/csiszolni a sarkaikat, amit SK is meg tud csinálni az ember.
De lehet félreértem, amit írsz.Osibaa: "Egy 17x17 cm-es lap tényleg annyivel csábítóbb egy 24,5x24,5 cm-es lapnál, hogy emiatt zéróról építs fel neki egy házat?"
Micsoda kérdés!?Még szép!
Nem az a gond, hogy zéróról felépíteni, mert nincs olyan gyári ház, ami maradéktalanul tetszene, hanem hogy már elvesztem a sok lehetőség közül, s már-már magam sem tudom milyet akarok.A bőség zavara. Ezért is vagyok hálás minden építő jellegű kritikáért, ami segít kijelölni a helyes irányt.
"Egy dolgot érzek úgy, hogy gondolkodni kellene rajta, a merevlemezek elhelyezését. Értem én, hogy az ATX táp miatt nem fér sehova, de a ház oldalára "akasztást" nem tartom jó megoldásnak. Egyrészt így növeli az egész ház méreteit..."
Amit már csak az ATX táp szélessége is indokol, ha még az ODD-t is mellé vagyok kénytelen helyezni. Alternatív megoldásként az ODD lehetne elől keresztbe, úgy hogy az előlapja vagy oldalra, vagy felülre néz. Ha oldalra, az nem a legszerencsésebb az U alakú, felfelé levehető burkolat szempontjából. Ha felülre, akkor a ventilátorok helyigényével kell összehangolni (ház hosszának növekedése)."...másrészt ilyen közel az oldallaphoz szerintem felerősödik a zörgése..."
Talán igen, nem tudom.
Amúgy amit eddig még nem említettem, hogy nem véletlenül olyan trükkös a kivágás az alaplapi tálcán, mint ami egy kicsit a 18-as képen is látható. A 'Barbatrükk' az lenne, hogy egy hosszabb (8-10mm-es menethosszú) csavarra lenne felfűzve 3 gumialátétből álló szendvics (két nagyobb átmérőjű fog közre egy keskenyebbet), s ezzel együtt lenne a HDD-be csavarozva. A HDD-t így csak az előre kialakított helyre kellene beakasztani úgy, hogy a nagyobb alátétek közrezárnák az alaplapi tálcát is. Egyszerű, felhasználóbarát rögzítés rezgéscsillapítással társítva."...harmadrészt a hűtés szempontjából sem tűnik optimálisnak."
A fent elhelyezett ventilátorok egyúttal lehetővé teszik az alaplapi tálcára erősített HDD szellőztetését is. Nem véletlen az sem, hogy a ház teljes alja szellőzőrács."Ezeknek kellene még valami jó kis helyet találni a ház belsejében, lehet az általad is írt SFX táp a jó megoldás erre, nem tudom."
Mindig a nagyobb alkatrész elhelyezésén múlik, hol marad hely a kisebbeknek. A VGA után a táp (legalábbis ATX/SFX méret esetén) a soron következő, majd az ODD, HDD, SSD... stb. A méreten kívül persze további függőséget jelent a kábelezés, szellőzés, ventik elhelyezése. A táp eredendően 4 helyre kerülhet:
1.) A procihűtő fölé a hátlapra (pl. SG05)
2.) Az alaplap elé a ház elejébe (már csak a VGA túlnyúlása miatt is)
3.) Az alaplap mellé (hagyományos tornyok elrendezése)
4.) Az alaplap mögé (pl. 003, 004).
- Ha kordában akarjuk tartani a ház méreteit - márpediglen ITX esetén ez ugye sarkalatos pont -, akkor a 3-as megoldás kilőve.
- Ha nem szeretnénk flexibilis riser card-ra költeni és bonyolítani a szerkezetet egyedi kártyarögzítéssel, akkor a 4-es is kilőve.
- Ha szeretnénk valamirevaló CPU hűtőt, akkor az 1-es sem feltétlenül ideális, de az legalább már vállalható kompromisszum, főleg ha a táp ventilátorát használjuk a hűtőborda szellőztetésére (két legyet egy csapásra). Nem utolsó sorban így az alaplap előtti, VGA túlnyúlása által mindenképp ott tátongó tér helyet biztosít a HDD-knek.
- Ezen kívül a 2-es lehetőség marad még, ami erősen leszűkíti a HDD elhelyezhetőségét, noha azért akad néhány alvariáció."Van esetleg olyan rajzod, ahol SFX táp van bent (és mondjuk nem függ a ház oldalán a két lemez)?"
Pl. ezek, bár SSD azért függ az alaplapi tálcán:
A: mDTX-Box_004, mDTX-Box_005
B: mDTX-Box_009, mDTX-Box_010, mDTX-Box_011"Mekkora lenne úgy a ház teljes mérete?"
184mm helyett 165, vagy 160mm lenne a ház szélessége, attól függően, akarunk-e helyet SSD-nek az alaplapi tálcán. De inkább 165, hogy a ház esetleges rövidítésével az ODD is mögé férjen.
A hosszt pedig a VGA nyákhossza, illetve a táp/HDD kombináció határozza meg. Pl. 270, 290, 305mm.
A felső ventik elhagyása 230mm-re csökkenti a magasságot.zodo: "...hogy kb. el tud képzelni mire is gondoltam itt egy házikó ami szerintem, majdnem tökéletes."
Mármint, hogy a szem számára tetszetős, áttekinthető módon, funkciók szerinti szekciókra van felosztva a belső tér?
Akkora befoglalóméretben nem ördöngösség.22.4 liter
És még így is csak 1 slotos VGA-nak biztosítottak helyet..."Elrendezés 5-ös , de lehetne akár alacsonyabb is max. a vga kari magasságáig kellene, hogy érjen ill. a fenti 5,25" helyeket kellene még átalakítani ( ha kell) slim odd vagy további kiegészítők fogadására.
Szerintem, ebből te is meríthetsz ötleteket..."
A már korábban linkelt variáció (003, 004) lényegében ilyen, csak a VGA-t felxibilis riser card-dal az alaplap mellé helyeztem, hogy annyival is keskenyebb lehessen a ház. Eleinte tetszett, hogy szemre minden elkülönülve, pedánsan a helyén van, de aztán a ház arányai (hosszú és keskeny) és a bonyolultabb szerkezet miatt továbbléptem.
Mondjuk rövidebb VGA-val és kevesebb HDD-vel sokat javulnának az arányok..."félre ne értsd csak segíteni próbálok!
"
Minden észrevételt örömmel fogadok. Még ha nem is értek minddel feltétlenül egyet. -
gproject
aktív tag
Nox IT'X Fantastic case
Review
végre egy ház ami tetszik és még árban is megfelel(17k a szomszédban) -
McLaca
őstag
Ha megvárod, amíg összerakom, akkor lemérem.
Holnap megyek az alkatrészekért, hűtőt még nem vettem, mert majd a mérés után fogom tudni, a 4-5 esélyesből melyik jöhet. Persze kérdés, lesz-e kicsiben csendes, de majd meglátjuk.Osibaa: számolgattam, szerintem kényelmesen egy 50mm alatti hűtő fér el úgy, hogy ne hangosítsa a ventilátort a légáramlás gátlásával az ODD vége.
Üdv!
-
Osibaa
senior tag
A merevlemez problémádat egyébként megoldaná, ha hajlandó lennél megválni tőlük, ugyanannyiért kapnál egy dupla méretű HDD-t.
Mondjuk részben megértem, én az Asus A8N-SLI Premium lapomba voltam "szerelmes", végül sikerült egy barátomnak eladni, így néha még találkozunk.
Amúgy milyen videokarit keresel?
-
zodo
nagyúr
Nem tudok neked olyan "tervrajz képeket" mutatni, mint a tieid.
, de hogy kb. el tud képzelni mire is gondoltam itt egy házikó ami szerintem, majdnem tökéletes.
Elrendezés 5-ös , de lehetne akár alacsonyabb is max. a vga kari magasságáig kellene, hogy érjen ill. a fenti 5,25" helyeket kellene még átalakítani ( ha kell) slim odd vagy további kiegészítők fogadására.
Szerintem, ebből te is meríthetsz ötleteket, bár tudom, hogy te nagyon jártas vagy a mini témában és lehet, hogy már láttad e remeket.Van egy kisebb ( alacsonyabb ) tesója is ennek a háznak, (mint ahogy a linken is olvasható ) JULA GLX néven , de arról csak borítással ellátott képet találtam.
Nem akarok beleszólni
, félre ne értsd csak segíteni próbálok!
Tudom már kis helyen szerelni és az sem utolsó szempont, ha nem kell sz...ni vele amíg összerakod.(#3200) Osibaa
Ez tényleg kihívás!
Napokig nem aludni, hogy hogy is lenne a legtutibb.
Nekem nem sikerült, megtalálni, részben az anyagi vonzata miatt.
, de ha már meg volt a jó kis lapom akkor inkább áldoztam rá egy keveset és jelenleg is ezt használom, még ha némi kompromisszummal is jár.
Lásd: 3,5" hdd hely és a ku..va vga-mat se akarják már behozni az országba. -
Osibaa
senior tag
OFF:
ATX táp, 2 slotos 27 centi hosszú vidikártya, több darab 3,5" HDD... nem egyszerűbb ezt egy mATX házba berakni? Egy 17x17 cm-es lap tényleg annyivel csábítóbb egy 24,5x24,5 cm-es lapnál, hogy emiatt zéróról építs fel neki egy házat? Értem én, hogy kihívás és hasonlók... jól van, befogom, nem vagyunk egyformák.
ON:
Alapvetően tetszik a koncepció.
Ha jól értem, akkor 2 hőzóna van benne, az egyik a vidikártya, ami a ház alsó részében elintézi magának a hűtést (alul beszív, hátul kifúj), illetve van a ház + táp, ahol a tápot is az alaplap hűtésére használod, és az egész felső zónából kiszippantja a meleget a két felső brutál venti. Egy dolgot érzek úgy, hogy gondolkodni kellene rajta, a merevlemezek elhelyezését. Értem én, hogy az ATX táp miatt nem fér sehova, de a ház oldalára "akasztást" nem tartom jó megoldásnak. Egyrészt így növeli az egész ház méreteit, másrészt ilyen közel az oldallaphoz szerintem felerősödik a zörgése, harmadrészt a hűtés szempontjából sem tűnik optimálisnak. Ezeknek kellene még valami jó kis helyet találni a ház belsejében, lehet az általad is írt SFX táp a jó megoldás erre, nem tudom. Van esetleg olyan rajzod, ahol SFX táp van bent (és mondjuk nem függ a ház oldalán a két lemez)? Mekkora lenne úgy a ház teljes mérete?
-
-
canniball
nagyúr
Le vagyok maradva egy körrel...
-
toldy
őstag
Ezzen a képen lévőkre gondoltam hogy lehet egyszerűsíteni. Azt a hosszanti távtartó/merevítő, a táp tartóját -amire függesztve van- illetve a venti tartó füleket pl kilehetne maratani -én a helyedben minden elemet cnc-vel vágatnék- egy anyagból ( pl 4-5mm alu) ezzel nyerve pár mm-t illetve kellő merevség megmarad és kevesebb elemből épül fel.
szerk: Itt vannak olyan ventik.
-
HookR
addikt
válasz
canniball #3192 üzenetére
A Silverstone 180mm-esei tűnnek megfelelőnek. Pl. amilyeneket az SG07-be is raknak.
-
zodo
nagyúr
Gratula a tervezéshez és a megjelenítéshez.
Viszont, ha már kérdezted akkor nekem nem tetszik valamiért.
Kicsit "túl tervezettnek" tűnik.Csak pár gondolat, hirtelen:
Nem értem minek a 2 db 14-es venti felülre. => Ok. akkor inkább hdd-t oda.
Inkább fektetném a házat, mondjuk a jobbra. => Vga szellőzése szerintem fojtva lesz, ha így marad.
Kábelezés.Na, szóval csak annyi lenne a lényege, hogy pl. az Antec NSK 1380 kockája sem nagyobb annyival és ha az odd+ hdd keretet megdolgozod* kicsit akkor kb. ugyan itt vagy.
* slim odd felülre alá pedig 2 db 3,5" hdd vagy 4 db sdd vagy ezek kombinációja
Esetleg az én SG05-et is el lehet így képzelni, ha átdolgoznám a te kb. terved alapján.
pl.
Kicsit szélesítek, hosszítok rajta.
Tápot előre teszem.
Alaplapot kicsit megemelem, hogy alá férjen egy slim odd.
Ház, jobb oldalára a beállítom egymás mellé a 2 db 3,5-ös hdd-t vagy 4 db sdd-t.
Ventik a ház tetejére és kész.Szvsz.
Amúgy, tényleg örülők, hogy nekiállsz és csinálod a saját elképzelésednek, igényeidnek megfelelő házat!
-
HookR
addikt
Szó szerint több, mint egy tucat variáción rágtam át magam. Minden méretében kisebben; hosszabb, de keskenyebben; a már korábban vázolt egészen lapos fektetetten; flexibilis riser card-dal VGA-t a lap alá helyezősön (003, 004), de mindegyik esetén volt valami komoly kompromisszum. Vagy a ház szerkezete lett bonyolult, vagy nem fért el benne kellő számú HDD, vagy a szellőzés nem volt kielégítő... stb. (Vagy ezek kombinációja)
Persze, lehet kisebb házat készíteni, de nem mindegy, hogy milyen áron. Eredendően azon múlik, hogy mekkora VGA-nak és tápnak kell helyet biztosítani, minden más majdhogynem tetszőlegesen variálható. Minél kisebb az alkatrész (pl. SSD), annál könnyebb számára alternatív helyet találni és/vagy a számát növelni."lehetne faragni"... ..."anyag mennyíségen,szerkezet lehet egyszerűsíteni hasonlók."
Hát, kíváncsivá tettél.
A ház fő szerkezete 1db előlapból, 1db hátlapból és 4db négyzetrúdból áll. Ezen kívül burkolati elem (U lemez, szellőzőrácsok), vagy az alkatrészek rögzítési pontja (alaplapi tálca, L-profilok, távtartók) és nélkülözhetetlen kiegészítők (talpak, gombok, LED-ek, I/O portok, porszűrő szövetek) alkotják."Nem érzem az egységet a házban"
Ha arra célzol, hogy a megszokottnál variábilisabb, az elvileg az egyik fő erényének lett szánva. -
toldy
őstag
A túl rugalmast úgy értem hogy van lehetőség 2,5 és 3,5 hddre, sfx vagy atx táp, ekkora és akkora venti. Ha leadnád a voksod bizonyos méretkre akkor szereintem lehetne faragni a méreten,anyag mennyíségen,szerkezet lehet egyszerűsíteni hasonlók. Nem érzem az egységet a házban, bár élőben látva lehet nem ezt gondolnám. Remélem sikerült jól megfogalmaznom hogy mire akarok rávílágítani.
-
HookR
addikt
A 180x180x32mm-es venti is előre kerülne, tehát a táp szellőztetésébe az is besegítene.
Mármint, hogy az ilyen hátlapi USB kivezetést szedjem le a fémlemezről és rögzítsem a ház elejébe? Jó ötlet.
Azért talán egy slim ODD férőhely nem árt, ha már a bővíthetőséget is 'kitűztem a zászlóra'.
Na meg nem utolsó sorban a ház szélességét amúgy is az alaplap mögött elhelyezett HDD és a 270mm-nél rövidebb VGA-kon oldalra néző tápcsatlakozó szabta meg, illetve időközben már a 180x180x32mm-es venti elhelyezhetősége is. Ha elveszem az ODD-t, a helyére olyan vastagságban csak SSD fér, azt meg majd minden HDD helyére lehetne tenni 4db-ot... ...feleslegesen.
Magamnak és néhány darabot eladásra, hogy visszajöjjön a sajátom ára.
Hogy érted azt, hogy túl rugalmas? Milyen paraméter rovására?
-
toldy
őstag
Szia
Az elgondolás jó csak van pár dolog, dekezdem elöbb a válaszaimmal.
1,reset gomb szerintem nem de power led igen
2, szerintem nem, elegendő ez a magasság. Mivel a kártya hossz max 29 centi egy nem nagyon van szükség nagyobb tápra ( 120mm ventis tápok is van 600w az meg mindnere elegendő)
3,szerintema 2db venti jobb mert így jobban kitölltik illetve a táp levegőét is egybül küldi ki.Előlapi csatlakozókból szerintem a 2db usb verzió elegendő ( vannak olyan hátlapi usb kivezetések amik alaplapra köthetőek). Valamint szükség van odd-re? És végül: ezt a házat magadnak csinálod vagy ilyen kis szériásnak? Mert kicsit túl rugalmas és ez szerintem sok.
-
HookR
addikt
Hosszas töprengés és a legkülönbözőbb variációk próbálgatása után talán végre sikerült megtalálni az egyensúlyt méret, bővíthetőség, variálhatóság, szellőzés és az egyszerűségre törekvő konstrukció között. Éppen ezért eljött az idő, hogy ismét elraboljam picit a figyelmetek és szondáztassam a közvéleményt az alábbi tervvel kapcsolatban, munkanevén egyszerűen csak a 'lehetőségek kicsiny tárháza'
.
Számtalan kombináció után arra jutottam, hogy képtelen vagyok eldönteni mire helyezzem a hangsúlyt, minden esetben kellett valami kompromisszumot kötni, s egyikkel sem voltam maradéktalanul elégedett. De talán pont ez a lényeg, hogy mindenki maga döntse el mi fontosabb, a ház pedig eredendően erre biztosítson lehetőséget.
Külső:
Alul, felül és oldalt is található szellőzőrács (porszűrő szövet mindenhol), a levegő útja alul és oldalt be, fent ki. Ha találok eloxálásra lehetőséget, akkor szálcsiszolt, feketére eloxált lesz az előlap. Ha nem, akkor mattra színterezett, mint a ház többi része.Variálhatóság:
- A felső részben elfér 2db 140x140x25mm-es venti, vagy 1db 180x180x32mm-es venti + 1db HDD.
- A ház elejében 1db ATX táp, vagy 1db SFX táp + 2db HDD helyezhető el.
- A CPU hűtő méretétől függően a hátlapon 0-2db SSD.Specifikáció:
- 305x184x265 mm (H x Sz x M) (14,9 liter) Viszonyításképp az SG07 350x222x190 mm (14,8 liter)
- mini-ITX / mini-DTX alaplap
- SFX / ATX táp (Max. 150mm hossz)
- Max. 128mm magas CPU hűtő, akár 140mm-es ventilátorral.
- 2 slotos VGA (Max. 290mm nyákhossz) (A képen 270mm-es van)
- 2db 140x140x25 mm-es / 1db 180x180x32 mm-es ventilátor
- 4db 3.5"-es HDD (ATX táppal max. 2db)
- 4db 2.5"-es SSD
- 1db slim ODDRészletmegoldások:
A modell néhány részlete még finomításra szorul, de eredendően már mindent átgondoltam.
- A 140mm-es ventiket egyszerűen csak műanyag távtartókra kell felülről ráhúzni, így könnyen eltávolíthatók a jobb hozzáférhetőség érdekében.
- Lényegében majd minden alkatrész rögzítése távtartók és L-Profilok kombinációjával lesz megoldva, így házi barkácsolás keretében is könnyen kivitelezhetők.
- Előlapi I/O portokat már beszereztem korábban, de nem biztos, hogy nekiállok vesződni a nyáklapra forrasztásukkal, ti. PC bontóban láttam kábellel, burkolattal készre szereltet (2x USB, 1x audio in, 1x mic in), amit csak simán rögzíteni kell. Több tucat van belőle, ezért az utánpótlás is biztosított. A modellen szereplővel ellentétben ezek egy vonalban vannak, tehát a VGA nyákja fölé kerülnének vízszintesen. Az előlapon a jobb alsó rész így megmaradna kizárólag Power és Reset gomb, illetve 2db LED számára.Kérdések:
1.) Kell-e egyáltalán reset gomb és PowerON LED, gyári házakon sem feltétlenül van.
2.) Érdemes-e megnövelni 10mm-rel a ház magasságát, hogy 160mm hosszú ATX tápok (140mm-es ventivel) is beférjenek?
3.) Van-e értelme a 2db 140x140x25mm-es ventis variációnak, ha elfér 1db 180x180x32mm-es venti is?VGA:
Végeztem egy kis kutatást nyákhossz ügyben, hogy lássam mire érdemes méretezni és arra jutottam, hogy a realitás talaján maradva tökéletesen elegendő a 270mm-es nyákhossznak helyet biztosítani. A HD5970 310mm-e már az ágyúval verébre kategória.GeForce GTS 250 230 mm F (9"/229mm)
GeForce GTX 260 267 mm F
GeForce GTX 275 267 mm F
GeForce GTX 285 267 mm F
GeForce GTX 295 267 mm F (10.5"/267mm)
GeForce GTX 465 250 mm (9.5"/241mm)
GeForce GTX 470 240 mm F (9.5"/241mm)
GeForce GTX 480 270 mm F (10.5"/267mm)
Radeon HD4670 180 mm -
Radeon HD4770 207 mm H
Radeon HD4850 230 mm H
Radeon HD4870 240 mm H (220-242 mm)
Radeon HD4890 244 mm H
Radeon HD4870X2 270 mm O
Radeon HD5670 190 mm -
Radeon HD5750 185 mm H
Radeon HD5770 205 mm H
Radeon HD5850 240 mm H
Radeon HD5870 270 mm F
Radeon HD5970 310 mm FVárom az észrevételeket.
-
Osibaa
senior tag
Hát a Lian Li táp nélkül annyi, mint a Chieftec. Ha nem raksz bele DVD-t, akkor a Chieftec kényelmesebb, szellősebb is.
dni:
McLaca-t várjuk, mint a messiást, hogy beszámoljon a Chieftec házzal szerzett tapasztalatairól.
Ez eldöntené azt is, mekkora hűtő fér be a DVD alá, mindaddig csak becsléseink vannak (kb. 60 mm).
Zefír:
Sejtettem, hogy ez lesz a vége, mert nagyon nem találtunk Neked alkalmas mITX házat.
kelzsoca
Ahogy caniball is írta, a többi gyártó megoldotta egy nagyobb passzív bordával ezek hűtését; az Asrock mindig különc volt, de ez most nem szimpi
-
toldy
őstag
válasz
kelzsoca #3180 üzenetére
Köszönöm segítséged,
chieftec házat 15800ft a lian li pedig 14700ft tudok magamnak. Ami megint fogalkoztat hogy a chifi ház kialakítása miatt lehet fektetve is használni illetve ekkora terhelés mellett jobb hatásfokkal üzemel a táp. Egyik sem tökéletes mégi nehéz dönteni.Esetleg van még olyan ház ilyen árban amibe lehet rakni 3,5 HDDt?
kérdésemre válaszolva:
Codegen ház egész kellemes, ára is jó, táp miatt is oke csak nagy
Antler házak ( a szokásos téglatest házak sfx táp az alaplap felett)
és az Inwin házak ( csak ezek már drágábbak)Szóval még mindig q07 és ft02 közt agyalok.
-
Osibaa
senior tag
2. gen. Atom aktív hűtéssel
-
toldy
őstag
válasz
kelzsoca #3178 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, a proci ami bele kerülne az m430/e2140/e1200/e3200 amelyiket sikerül szerezeni olcsón. Ami miatt örlődök a 2 ház köszt hogy 15e ház és egy 180w táp ami egybe van vagy 14e ház amihez kell táp, és van itthon egy nagyon jó kis fsp táp amitől nem szeretnék megválni.
-
toldy
őstag
Ugyebár tudjátok hogy van elfekvőben egy zotac lapom. Ma felmerült bennem hogy kiváltom a nagy gépet is ( ez csak nagy nem erős). Ami van hozzá a lap, 3,5"hdd, 256ram, fsp táp ( atx ). Melyik házzal járok jobban? a chieftec vagy a pcq07 ( mivel egy árba van). Ami kell egy proci és még ram.
-
toldy
őstag
Szia, más lényeges különbséget nem vélek felfedezni, így ha neked megfelel az intel lap akkor szerintem nyugodtan megveheted. Egyébként az intel lapon ugyan úgy van elhelyezve a proci foglalat mint a giga lapján így biztos hogy itt is gondok lennének hűtő+odd párossal. Olyan lapos hűtő nem jut eszembe ami befér oda ( bár biztos van).
-
dni
őstag
Sziasztok!
Megtudnatok mondani, h milyen lenyegi kulonbseg van az Intel DH57JG es az uj Giga H55 USB3-as mobo kozott? (USB3 es tuningon kivul).
Megeri-e plusz 5K-t radobni egy uj Gigara egy alig hasznalt Intellel szemben (apron lattam)?Milyen proci hutot tudtok ajanlani a Chieftec BT-02B hazban levo i5 650-re amennyiben tenyleg nem fer el a gyari, ha benne van az odd?
Mielobbi valaszaitokat elore is koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Házimozi haladó szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Gyúrósok ide!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest