Új hozzászólás Aktív témák

• Flashcash

Közösségépítő

válasz none #410 üzenetére

A garit nem veszted el a fimrmware frissítéssel tekintve hogy az eredeti firmware-t visszateheted bármikor.

-Maga a firmware frissítés sem egy bonyolult folyamat, arra figyelj hogy a megfelelő verziójú firmware-t tedd fel. Ez a Tomato honlapja: [link]
    A tömörített zip-en belül pedig a ''G'' könyvtárban levő bin fájlt kell feltenned mert a GL verzió a régi G átnevezésével jött létre, a verziótörténetet itt olvashatod el: [link]

-A firmware frissítés folyamata: A felhasználói tapasztalatok meg a dd-wrt wiki alapján én így szoktam frissíteni tettem már fel dd-wrt,tomato és gyári firmwaret is.
    1, Hard reset a routeren azaz a reset gombot 30 mp.-ig nyomvatartod ekkor a router kap egy hard resetet és újraindul, ez azért fontos hogy a frissítés előtt lereseteld a rádiót és a többi részt beleértve a beállításaidat is.
    2, Belépsz az admin felületre, a firmware frissítésnél megadod az új firmware-t, (csak lanon kersztül frissíts mert a wlan rész nem annyira stabil) majd vársz amíg lezajlik a folyamat. Ezután ideális esetben a router újraindul, és eléred az új adminfelületet. Nem árt előre megnézni hogy az alternatív firmware mit kér a bejelentkezéshez. A tomatonál a bejelentkező név: 'root' a jelszó: 'admin'.
    3, Mielőtt beállítanád az új firmware-t (vagy ha az új fw-t nem éred el) ismét kell egy hard reset az 1, szerint. A dd-wrt fórumán is többen írták hogy enélkül bizonytalanul működött nekik az új fw.
    4, Ezután be lehet állítani az új firmware-t. Ahhoz hogy a Tomato grafikont tudjon rajzolni explorer alatt is ezt még fel kell tenned: [link]

Új hozzászólás Aktív témák