- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
danih
veterán
Sziasztok
Olyan programot keresek ami webdav-on keresztül tud sync-elni egy irányba (mentés gyakorlatilag). Ideális ha sevice-ként fut és új/módosított fájlok esetén azokat azonnal nyomja fel. -
racskobalazs
senior tag
válasz
genndy #53466 üzenetére
Szia,
Megnézegettem őket, fel is raktam, viszont olyan amilyenre gondoltam nincs köztük. Az egyiknél az ütemezéshez licenszkulcsot kér, a másik pedig csak minimum napi szinkronizálást csinál, egyik sem "real-time".
Ha nincs, akkor jó lesz ez is (SyncBackFree) aztán kibékülök a napi szinkronnal -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Akkor most én is kérdeznék. Ez a képes téma beindított nálam egy ilyen "na akkor essünk neki rendszerezni a filejaimat" dolgot, és a következőre gondoltam:
Mindent felköltöztetek OneDrive-ra, és akkor az lenne az "etalon" onnan kéne még tovább 1-2 backup helyre szinkronizálni. Jelenleg 2 copy van a dolgokból, de egyik sincs beszinkronizálva, így egyikben x hótól nincsenek meg a dolgok másikban y-tól.
Valami olyan program kéne aminek mondjuk megadom forrásnak az OneDrive mappáját, és bármi változás van ő szépen csendben ezt elintézi a többi célként megadott mappákba is.(Akár oda vissza is jó lenne, ha módosítok valamit az egyik syncelt offline mappápan, syncelje le onedrive-ba)
Van ilyesmi ingyenesben? -
BitRider
senior tag
válasz
makoss #53125 üzenetére
Semmiben sem jobb a pro, a 2.0 sima az újabb, de már az is sok éve elavult. Nálam most a színállítás se jó már, de a 60 Hz-re simítás működik. Poresznál tök jó.
Ennek ellenére nem egy jó lejátszó, mozifilmekhez én nem használnám, artifact-ol és csúnyább a képe, mint egy normálisan sync-es monitorra beállított MPC-HC + MadVR kombinációval (K-Lite Codec Pack Full ugyebár, ami ezt tudja).
BiP: Szerintem pont ezért nem foglalkoznak már vele, mert a sync-es monitoroknál már eleve nincs az a durva laggolás, mint a 60-asokon. Remélhetőleg ki is kopnak lassan, bár a 24 képkockát is elfelejthetnék végre, semmire sem elég az akciódúsabb jeleneteknél.
-
BiP
nagyúr
válasz
#79484416 #52970 üzenetére
Én is felhoztam korábban a Teamviewert, #52940 BiP pont azért, mert hogy tud ilyet.
Csak tartózkodik tőle, mert hogy üzleti felhasználásos blabla. Azért említettem most, hogy ad-hoc megoldásra viszont jó lehet. Csak akkor kezd el nyaggadni, ha túl gyakran használják. Nekem pár hetente kell anyám gépére ránézni, eddig még nem szólt.
Pedig hozzá nem értőknek kb. az egyik legegyszerűbb megoldás.#52971 BitRider : Jól hangzik. Kérdés, mi fér bele a free verzióba, mennyire van lekorlátozva.
De felfedezőbb kedvűeknek egy gyűjtés:
The Best Free Resilio Sync Alternatives -
BitRider
senior tag
válasz
SunMount3r #52959 üzenetére
Resilio Sync +1
Telepíted, a felületére húzod a fájlt, generál egy linket. A túloldalt is kell a progi, illetve engedélyezni kell, hogy a böngésző átdobja a link alapján feladatot a kliensnek és ennyi. Torrent alapon max sebességgel fog menni. Ha bármelyik eszközöd is 100 megabites, akkor max annyival. UPnP nélkül max egy szimpla port forward kell nálad. A Win 7-et meg felejtsd el!
-
kivlov
aktív tag
válasz
SunMount3r #52934 üzenetére
Syncthing
Biztonságos, tisztább szárazabb érzés és van androidra is.
Csinálsz egy mappát amit megosztasz vele és ő is csinál egy mappát amibe felveszi a megosztást, mert ez egy file szinkronizáló app igazából de erre is jó.
Tud verziókezelést is és egyszerű használni, kilát a netre is NAT mögül is. -
dqdb
nagyúr
válasz
SunMount3r #52934 üzenetére
Resilio Sync
-
atoszmester
tag
Ezt írtad: Ha több lefuttatott profil fájljait szeretnéd egyetlen ZIP-be rakni, ahhoz külön létre kell hozni egy profilt és azt kell utoljára futtatni. Az egyetlen ZIP-be tömörítés is legyen bepipálva értelem szerűen.
Lehet, hogy láma kérdés. Te lemented a profilokat is (Profiles Backup mappa) és a program beállításait is külön-külön? Mert a program beállításai (sok-sok kis fájl, tele ini fájlokkal) a mentés közben is folyamatosan változik, tehát amikor lementem, nem a végleges beállítást menti el. Remélem érthetően írtam. Profilok mentésénél ha csak futtatom a profilokat és nem változtatok rajtuk semmit azok talán nem változnak, de ezt nem figyeltem még.
Igazából az lenne a kérdésem, hogy Te hogy mented el a SyncBackPro/Free beállításait, milyen beállítást használsz erre a profilra?
A többi program AppData cuccait azt tudom, ugyanúgy csinálom én is mint amit linkeltél az IrfanView-nál. -
kivlov
aktív tag
válasz
BitRider #52755 üzenetére
Én kérek elnézést hogy élek és mertem egy alternatívát ajánlani
7z ben tud tömöríteni ?
mert ilyen opciót nem találtam syncback-ben és azért a régebbi verziót említettem a cobain-ból mert abban még benne van ez, hátha másnak is fontos lehet mivel az újban már nincsÍrtam hogy kerülendő az újabb?
vagy ezen a fórum is csak a kötekedés megy meg az EGO hogy itt egyesek felsőbbrendűnek érzik magukat és csak az jó amit ő használ?amúgy sima zip-et ezer éve nem használok, mivel nem túl hatékony...
ugyanazt a mappát a 7z kb 30%-al jobban tömöríti nekem és ez hosszútávon nagyon nem mindegy mikor több tucat webszerverről csinálsz mentést napi szinten pl...De elnézést kérek ha belegázoltam a nagyok világába
-
BitRider
senior tag
válasz
TigerCat #52753 üzenetére
De ha ismered a fenti megoldásokat, és amúgy is néha szükséges a manuális beavatkozás, akkor nem tudom, mi kellhet még. Ez úgysem lesz még egy darabig kikerülhető és örülj, hogy ismered a legjobb szoftvereket a témában.
kivlov: Na, meg hogy lehet egy szoftvert úgy ajánlani, hogy a legújabb verziója eleve kerülendő?Amit a SyncBack progikban nem tudsz beállítani, olyan nem létezik. Csak egyszer kell eljutni odáig, hogy áttekinted a beállítási lehetőségeit.
-
kivlov
aktív tag
válasz
atoszmester #52738 üzenetére
Én anno elengedtem ezt a Syncback progit mert ugyanerre volt igény de nem tudtam megugrani vele ez a kritériumot, ellenben ezzel igen
Cobian Backup 11 (Gravity)
az új verzióval nem ment minden így ezt a régebbi verziót ajánlom figyelmedbe ez tud zip be de jobban jársz 7z -el mert kevesebb helyet foglal és hatékonyabb
lényegesen egyszerűbb kezelőfelülete és beállítási lehetőségei vannak
szerintem de ha valaki tudja a megoldást akkor sorry... -
atoszmester
tag
Sziasztok,
SyncBackFree programmal mentem a fontos adataimat több profilt használva tükörként.
Heti rendszerezett mentéssel, többek között a program beállításai és a profilokat is. Speciel ennek a profilnak a neve SyncBack.
Hogyan tudnám ennek a SyncBack profilnak kb 50-60 db fájlját úgy menteni hogy a program 1 db zip fájlként mentse egy külső tárhelyre? Most egyenként menti el, de így elég lassú míg végez a sok kis apró fájllal.
Tudom, hogy be lehet állítani, de nem találom. Ha valaki le tudná írni részletesen azt megköszönném! -
BitRider
senior tag
válasz
wrongduke #52733 üzenetére
Ez esetben én egy szimpla külső meghajtót használnék egy beállított SyncBack Free-vel, ami automata szinkronizálná a beállított mappákat és ennyi. Nem ismerem a mentendő környezetet, de jó eséllyel fölösleges a többszörös mentés, elég a sima tükrözés, vagy max az inkrementális mentés (utóbbit nem tudja a free).
-
BitRider
senior tag
válasz
wrongduke #52731 üzenetére
• A SyncBack valamelyik változatával az összes mappa-mentős feladatot el tudod végeztetni, de a Free-vel is jó eséllyel menni fog.
• A Google Drive katasztrófa, legalábbis a Dropbox-hoz képest még mindig random káosz az, ahogy szinkronizál. Szerintem azt sem tudják, hogy mit fejlesztenek, akkora fos. A Microsoft cuccal nincs tapasztalatom.
• Rendszermentés Macrium-mal, igen.
• Nem tudom, milyen hardver fér bele 40 ezerbe, vagy egyáltalán mire van szükséged, ezt majd te kiszámolod. Ezek csak random gondolatok, nem kívánok kész tervvel előállni helyetted.
• Nem lenne célszerűbb egy NAS beszerzése hosszú távon? Egyszer kell rákölteni 200-250 ezret HDD-kkel együtt (Synology DS224+ / 2 x WD Purple 4 TB). Úgy a klienseik kezelnék a mentést, ami pedig redundánsan ment, így semmilyen egyéb szórakozásra, előfizetésre és hardverre nem lenne szükség.
-
dqdb
nagyúr
válasz
BitRider #52696 üzenetére
Resilio Sync, leánykori nevén BitTorrent Sync
-
BitRider
senior tag
Nekem azt mondjátok már meg légyszi, hogy melyik a legegyszerűbb módszer arra, hogy nagy fájlokat peer-to-peer küldjünk egymásnak? Próbáltam a Rymdport-ot, de lassú, a SyncTrayzor-t pedig nem tudtam 10 perc alatt beállítani, pedig még port forwarding-oltam is. Furcsa, hogy ez még mindig ilyen nyögvenyelősen megy, pedig elég alap lenne.
A vége az lett, hogy RustDesk fájlküldés részt használtuk, ott a 125 MB/sec feltöltési sebességemet ugyan nem használta ki, de legalább 30 MB/sec-kel stabilan átment a 10 GB-os fájl. Szóval keresnék még valami célprogramot, mert rendszeresen szükség lenne erre. Egy FTP szervert fogunk rendszeresíteni, de ettől függetlenül érdekelne az ötlet.
-
BitRider
senior tag
válasz
Geresics #52235 üzenetére
Én a K-Lite Codec Pack Full-t tudom javasolni, mert az arra szolgál, hogy telepítse és konfigurálja a folyamatosan fejlesztett MPC-HC-t. Még a konfiguráció során ki tudod választani a MadVR-t, ami szerintem nagyon szép képet ad – természetesen jóval nagyobb számítási teljesítményért cserébe. Utánanézéssel elérhető vele frame-simítás is, azaz a 60 Hz-es képernyőkhöz tudod igazítani a képkockák megjelenítését, hogy ne legyen olyan darabos a mozgás, de a G-Sync / FreeSync-es képernyőkön sokkal jobb a helyzet.
Nekem ez az alap lejátszóm egy ideje. Az MPC-BE-t kukáztam anno, mert volt egy fél éves szünet a fejlesztésében. De azóta újra nyomják, így ha nem szeretnél a K-Lite-tal szórakozni, akkor azt is bevetheted.
Ezeken kívül van még az SMPlayer, amit mpv motorra átállítva érdemes használni. A felületét kicsit normalizálni lehet, mert az alap kinézete hányinger, de sokat tud a lejátszó és jól beállítható.
A VLC ezekhez képest egy őskövület, ami igazából csak arra jó, hogy tényleg minden francot lejátszik, sok esetben még a sérült fájlokat is, de modern lejátszó már nem lesz belőle; jó, ha fél évente még hozzápiszkálnak valamit.
-
Geresics
addikt
Kukucs!
Van egy 29.5" ASUS ROG Strix XG309CM IPS Gaming monitorom IPS, 21:9 ultrawide képaránnyal (2560x1080, 1ms válaszidő, 220Hz képfrissítési gyakoriság, G-Sync) és HDR-rel.Filmekhez milyen lejátszó ajánlott ilyen képarány esetén?
Az a bajom, hogy a legtöbb film alapból nem 21:9-es képarányra lett valamiért renderelve, holott maga a kép eredetileg az volna, csak a francos 16:9 miatt hozzárenderelik az emberek az alsó és felső fekete csíkot is, ami tök baromság, hisz akinek 16:9 van, annak úgyis ott lesz, de így akinek 21:9 van, annak meg körben ott van a fekete csík! Fent és lent kb. 5cm, oldalt pedig van az 12cm is!VLC-t használok, ott: jobb klikk->Videó->Levágás->2.39:1 kb. működik, de nincs erre valami kényelmesebb megoldás lustáknak?
-
BitRider
senior tag
Pont a minap akadtam bele a SimplySync Backup-ba. Több mappát bekonfigurálhatsz mentésre vagy tükrözésre (utóbbi esetén törli azt, ami nincs már jelen a forrás mappádban), és egy klikkel vagy automatizálva tudod futtatni. Ennél egyszerűbb progi nincs a témában.
Ha ennél komolyabb kell, akkor SyncBackFree.
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #51951 üzenetére
SyncBackFree valóban. Az összefoglalóban is ott van ezer éve. Minden egyes ütközés-típus egyedileg lekezelhető. Meg ebben van megoldva az normálisan, hogy ha nem akarod, hogy az újabb mappákat, vagy fájlokat magában foglalja a szinkronizáció, akkor ezeket a fájlok kijelölésénél jelezheted (pl. egy portable program mentésekor a cache folder tartalma). Messze a legjobb ilyen jellegű program ingyenesen.
-
válasz
aquark #51551 üzenetére
SyncBack Free (Neked a Tükör lesz a megfelelő mód)
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Egy egyszemélyes vállalkozásról van szó, aminek gyakorlatilag egyetlen laptopon vannak a legfontosabb adatai, és úgy 2-3 mappáról, cirka 10-15GB adatról kéne folyamatosan biztonsági mentés. A Windows 10 beépített biztonsági mentés funkciója + egy nagyobb (128,256GB) pendrive volt az első ötletem, mondjuk 4-5 óránkénti mentéssel, és a korábbi verziók tárolásának beállításával, de asszem nem ártana egy felhős vagy még egy tartalék. (nincs tapasztalatom, h mennyire megbízható a windowsos). A Onedrive és a Google Drive nem jó, mert almappákat egyik se tud kizárni a szinkronizálásból (pedig az egyik programnál kéne), a Drive elődje, a Backup and Sync még asszem tudott, de azt kinyírták... Erre kérnék ötleteket. Előre is köszi!
-
Macrium Reflect Home vagy SyncBackPro.
Mindkét szoftver alapvetően megfelel a kitételeidnek, saját formátumban mentenek, de bele lehet kukkantani az adott progikkal
Az egyetlen "szépséghiba", hogy csak a fizetős verziójukban van incremental/differental mentési opció, ingyenes-t nem ismerek, amik ennyire jók és mindent tudnak, amit szeretnél.
(Mindegyiknek van 30 napos trial változatuk, esetleg próbáld ki őket) -
kivlov
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete milyen alternatívája lehetne a CobianBackup 11 programnak amit frissítenek is még manapság?
Amire kellene:
Távoli FTP, FTPS (TLS explicit) módban csatlakozni az adott szerverhez, azt ott tárolt fájlokat letölti, betömöríti (7zip formátumba) akár jelszóval ellátva, titkosítva, mindezt ütemezetten, több különböző helyről. Azaz akár napi backupot készít, több helyről egy adott helyre.
Az sem lenne hátrány ha kezelne esetleg felhő szolgáltatásokat is, de ez nem annyira fontos.Sok programot kipróbáltam már de ezt egyben szinte egyik sem tudja a CobainBackupon kívül, de sajnos az utolsó változat ami még nem BETA az nem kezeli jól az FTPS szervereket, ezt a volt fejlesztője is leírja, de az új fejlesztő BETA-ja pedig már sok dologban ki lett herélve pl: 7Zip sincs már benne...stb
Amiket néztem már de nem jók:
Duplicati
GoodSync
SyncBack
iperiusbackup
Aomei BackupElőny ha free de ha van olyan ami profi akkor érdekel más is.
Köszönöm ha valakinek van ötlete -
SpaceJam
aktív tag
válasz
Rodzser Mór #49962 üzenetére
Az, hogy mi marad belőle ingyenes, az AOMEI-nél pont semennyire sem biztosított. Épp a rendszer klónozás részét emelték át a fizetősbe. 1-2 év és lófaszt sem tudnak ezek még akkor sem, ha trial verziózol. Pláne nem ütemezést és társait.
Én ezt tudom javasolni, ez valóban free:
SyncBackFree
A schedule benne van a free-ben is. -
Met
nagyúr
Fájlszinkronizáló programot keresek.
Ahogy vissza olvastam SyncBackFree és Iperius Backup Free ami szóba jöhet.
Windows szerveren futna, időzítve naponta (jó lenne ha lehetne hogy csak hétköznap) fusson, 1-2 könyvtárat kellene egy másik könyvtárba mentenie növekményes mentéssel (éjjel futna de sok adat), x számú verzió megtartással (törölt és változott fileok).
Ha jól olvastam a SyncBackFree nem tud növekményes mentést és az Iperius Backup Free the freeware version cannot be installed as a service and cannot make file synchronization ezt viszont nem tudom értelmezniMelyik lenne jobb nekem?
-
válasz
enginev3.0 #48681 üzenetére
1. Először elindítod a FreeFileSync-t (asztalon lesz az ikonja), beállítod a forrás- és célkönyvtárat, meg hogy milyen módon szinkronizáljon (balról jobbra, tükrözve stb), sync-kor feldobjon ablakot avagy sem, meg minden egyebet, amit csak szeretnél.
2. Ezt követően "Mentse kötegelt fájlként" opció (Állomány menüben vagy kis fekete lemez ikon) és ments el az asztalra például
3. FreeFileSync-t bezárhatod, indítsd el a RealTimeSync-t (szintén asztalon lesz az ikonja) és fogd és vidd módszerrel húzd rá a korábban az asztalra mentett kötegelt állományt a parancssor mezőbe és indítás. Leteszi magát a tálcára és így a háttérben fut és -alapbeállításban- 10 másodpercenként megvizsgálja a szinkronizálandó mappákat (kisebb időközökre is lehet állítani) -
-
Sziasztok!
Az összefoglalóban lévő SyncBackFree alkalmazás tudja azt, hogy a PC-n lévő egy mappában lévő adatokat egy NAS-ra mentené (PC-vel azonos helyi hálón van), de csak ha változik valamelyik file (tartalma, neve), vagy új file keletkezik, azonban a törléseket nem. Mindezt csak PC --> NAS irányba végezné el és ezt tudná háttérben automatikusan, rendszeres időközönként futtatni?
Köszönöm a segítséget
.
-
Olyan opció szokott lenni a szinkronizálókban, hogy a 0 byte hosszú fájlokat kihagyja, de ez nem mindig járható út, mert ez attól függ, hogy az adott progi milyen módon hozza létre a fájlt.
A legegyszerűbb, amikor másoláskor létrehozza a fájlt, 0 byte hosszúságú méretbejegyzéssel megjelenik a célmappában, a fájl lezárásáig 0 byte hosszú is marad, csak azt követően jelenik meg a mérete. Ez esetben a fenti módszer működik, viszont az olyan elvű copy-nál, amikor ún. buffered olvasás-írás van, ekkor a másolás alatt a fájl mérete folyamatosan változik a lezárásig, egy progi sem tudhatja ily módon, hogy mikor is kész a másolás.
Ettől függetlenül kipróbálhatsz pár progit, mert amíg a videófájl épp készül (amíg nincs lezárva), addig a sync progik nem férhetnek hozzá a fájlhoz.
-
Kempetlen
tag
válasz
janos1988 #47514 üzenetére
Akkor tudunk megfelelő módszert javasolni, ha pontosítasz, de leírok pár ötletet, hátha..
Egy mappán belül több mappát vagy fájlt is ki tudsz egyszerre jelölni bal klikkel, ha a
Ctrl
gombot nyomva tartod. Ha megvan a kijelölés, akkor csak egyCtrl
+C
-t kell ütnöd, átkattintasz a cél mappába, ott meg böksz egyCtrl
+V
-t. Ezt minden forrás mappában el tudod játszani szépen sorban.Ha nagyobb mappákról van szó, és nem szeretnéd, hogy egyszerre induljanak a másolások, akkor a megoldás az, hogy felrakod a TeraCopy-t, ami átveszi a Windows-tól a másolási folyamatokat, amik így egymást követve futnak majd le. Én Windows 10-en a 2.3-as Pro verziót használom, mert felbecsülhetetlen számomra, hogy pontosan kiírja byte-ra ütközéskor, hogy mekkora a forrás- és a célfájl. Nem nagyon tudnék nélküle meglenni.
Ha rendszeresen kell másolnod adott mappák tartalmát, arra pedig a SyncBackFree-t tudom javasolni. Abban forrás-mappánként beállítasz 1-1 feladatot, ahol csak a szükséges elemeket választod ki, beállítod a szabályrendszert, hogy a cél-mappában felülírja-e a fájlokat, vagy pedig kérdezzen rá ütközéskor, hogy mi történjen, és ha elkészültél, ezeket a feladatokat akár egyszerre is le tudod futtatni.
-
Kempetlen
tag
válasz
King Unique #47418 üzenetére
Nade ez hányszor történik meg? 3 évente egyszer? Akkor nyilván újrahúzza az ember a Win 10-et, nem egy poros, rég nem használt programokkal teli rendszert húz elő a fiók mélyéről... legyen már ízlése az embernek.
Zola007 #47415: A kitanulást úgy értem, hogy minden program különböző, ezért egyesével kell kitapasztanod, hogy melyik hol tárolja a beállításait, vagy melyek azok a fájlok, amik viszont kihagyhatók a mentésből. A kiforrott praktika részemről az, hogy ezekre én beállítottam a SyncBackFree-t, programonként 1-1 profilt, így ha nincsenek elindítva, gyakorlatilag 2 klikkből lefut az összes mentése fölöslegek nélkül (Opera, foobar2000, qBittorrent, Net Meter statisztikák, WinSCP). Visszafele is jól működik, a profilokat a helyükre rakva fél óra alatt belakom a rendszert. Kezdők szórakoznak csak rendszer-mentéssel.
-
iguana
őstag
hasonló lehet a [SubSync]. én ezt szoktam használni.
két lehetőség van a programon belül:
1. megadod a magyar feliratot, ami nincs szinkronban, kiválasztod, hogy magyar.
majd megadod a referencia feliratot, ami szinkronban van az adott videóval, kiválasztod, hogy angol, majd start és kész, elmented. (a max késleltetést én 5 percre lehúztam.)2. megadod a magyar feliratot, ami nincs szinkronban, kiválasztod, hogy magyar. majd megadod a referencia videót(!) és kiválasztod, hogy referencia típus audio és abból hozza szinkronba. ez ám a királyság
alap beállításon az angol felirat <-> magyar felirat szinkronizáció nagyon jól működik.
az angol audio <-> magyar felirat szinkronizációhoz túl szigorúak lehetnek az alap beállítási értékek, ha kevés dialógust tartalmaz a videó, (pl.nem egy szószátyár a film, vagy rövid) ezért sokszor nem tudja szinkronizálni. ilyenkor lazítani kell kicsit a szabályokon:
a Settings->Synchronization fülön a minimum points numbert visszább venni pl. 15-re, a minimum correlation factort is csökkenteni pl. 0,9-re, és remekül működni fog.egy ~1 órás, átlagos dialógussal rendelkező filmet is jól képes szikronba hozni az alap, szigorúbb feltételekkel, nem kell állítgatni a pontosságot.
batch műveleteket is tud, portable verzió is van.
nagyszerű cucc, ajánlom. -
válasz
enginev3.0 #45889 üzenetére
free file sync
-
PistiSan
addikt
válasz
tordaitibi #45666 üzenetére
Nálam több szintű backup van, otthon a Free File Sync-el szoktam pár hetente szinkronizálni a változott fájlokat, illetve 6 havonta külső hdd-re, (fizikailag más helyen tárolt) szoktam mindig egy full mentést csinálni, amíg van hely a HDD-n addig egy fájlból lehet 2-3 mentés is 6 hónap eltéréssel.
Csak mentésre használom ezt a HDD-t, csak ilyenkor van használatban. -
válasz
kezdosql #45664 üzenetére
Okes de szamomra a novekmenyes mentes azt takarja,
van 100 .txt fajlod, 1 honapja volt mentesed.
A 100bol 90 erintetlen, 10 tartalma valtozott, akkor a 90 marad a backupba, hozza se nyul, a tizet meg felulirja az ujabbal ha ma mentesz.
A szinkronizalason sem azonnali online szinkront kell erteni.
Nekem ha eszembe jut, ugy 1-3 havonta raeresztem a Free File Sync nevu progit a az M es az F meghajtomra es a valtozasokat raszinkronizalja a backup 2 teras kulsore. Van kb. 10000 olyan fajl ami evek ota nem valtozott, evek ota beken hagyja oket, csak a valtozast szinkronizalja.
Ha felreertettelek elnezesedet kerem. -
[Free File Sync]
Neked a Tukrozes kell. -
pc360
addikt
Igen, ezt olvastam, de még mindig nem frissít fel 1809-esre, és ezért nem szeretném újratelepíteni a gépeket. Így, hogy hivatalosan se elérhető még 1803-ra az update, nem forszíroznám a helyben frissítést csak emiatt.
csicso82: Nem fájlokat, hanem szöveges clipboard tartalmat szeretnék szinkronizálni. De ha már: a FreeFileSync-nál sokkal jobb a SyncBackFree.
-
spe88
senior tag
Olyan programot tudnátok ajánlani, ami két mappát csekkol egyet a PC-n, egyet a Gmail Drive felhőben és amikor azonos nevű fájlt talál megvizsgálja melyik az újabb és arra lecseréli vagy a felhőben vagy a PC-n attól függően melyiken frissebb. Illetve a hiányzókat meg feltölti.
Elvileg egy sima szinkronizálós program, de a gyári Google sync and backup nem úgy teszi a dolgát, mint kéne.
Köszi
-
pc360
addikt
Jah, és még a sync errorokat is dobálja. Ez egy fos.
Zaja2: Ez a szélesvásznú képek jellemzője egy nem megfelelő képarányú monitoron. Sok értelme nem lenne összenyomni a filmet csak azért, hogy kihasználd a maradék sávokat. Különben online lejátszásról van szó, deal with it! Állítgatni asztali lejátszóban lehetne bármit is.
-
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #43994 üzenetére
Milyen formában? Növekményes legyen a mentés tehát CSAK a két időpont között változást mentse?
Az AOMEI tudja ezt:
Schedue backups or syncs for your most important files and folders.
Set and forget with automatic backups or incremental/differential backups to save time and storage.AZ EaseUS Todo Backup Free is tudja:
File/disk/partition/system backup & recoveryIMPROVED
Complete backup mode Full/incremental/differential/schedule backupA Macrium Reflect Free is:
Schedule your backups with flexible templates Browse backup contents in Windows Explorer.
Ezen 3 progin kívül nem is nagyon van ami:
- ingyenes
- fejlesztik még
- bevált/régi stb. -
PistiSan
addikt
válasz
AeSDé Team #43780 üzenetére
Syncthing amit keresel, nekem nincs szükségem a folyamatos szinkronra, ezért úgy állítottam be, hogy amikor töltöm a telefont és otthoni wifire vagyok kapcsolódva, akkor szépen át szinkronizálja a képeimet, vagy az utolsó módosításokat a nasra. Multi platform, mindenre fel lehet rakni.
-
pc360
addikt
Ha a programban beállítható egyéni mappa a szükséges adatoknak, mentéseknek, akkor semmi akadálya annak, hogy a Drive mappájában legyenek szinkronizálva. Ott lehetne kezelni az egyéb fontos dolgokat is, amennyiben az egész belefér a 15 GB-os Google-fiók keretbe (az adott Gmail leveleivel együtt).
Ha nincs egyéni mappázás, akkor olyan program kellhet, ami össze tudja szedni a cuccokat pl. FTP-re, vagy épp a Drive mappájába: SyncBackFree. Ez manuálisan használható, automatizálni a fizetős SE vagy Pro verziók tudnak.
Fontos tudni, hogy bírja-e a realtime szinkronizálást a működő program, és nem okoz galibát, ha hirtelen - tegyük fel - több ezer fájlos cache-el kell elbánnia a szinkronnak (fölöslegesen). Ha mégis, akkor érdemes inkább a manuálisan, vagy a Windows indításához/leállításához kötve alkalmazni a backup-ot.
-
pc360
addikt
G@ben: A leírásból kiderül, de a SyncBackFree lesz a jó, ha manuális indítású szinkronizáció, vagy tükrözés kell. Ha nem, akkor pontosíts majd!
Zola007: Nem néztem a pontos feature-listát (elvégre minden videoszerkesztő hasonmás), de a VSDC-t mondanám, mint használható ingyenes.
-
Redneck
nagyúr
Köszi a gyors választ! Szerintem félreértettél, offline dologról van szó. A helyi eszközök közt akar másolgatni, de nem mappákban turkálva, vagy egy logikátlan MS felületet használva.
Azt szeretné hogy a csatlakoztatott eszközről beolvassa a képeket, és másik adott helyre importálja őket. Mindezt egyszerű, felhasználóbarát, magyar nyelvű felületen. Ezért hajlandó fizetni is, kérdés van e ilyen program.
Szerk:
Értem hogy a SyncBackFree jó erre, de kifejezetten fotós/videós alkalmazás kéne. -
pc360
addikt
válasz
Redneck #43143 üzenetére
Fájlszinkronizálásra pedig: SyncBackFree
-
pc360
addikt
* Mindehhez pedig a SyncBackFree az egyik legjobb eszköz - hogy mégis legyen programajánló.
-
pc360
addikt
válasz
ViZion #42836 üzenetére
A progiajánlat erre is hasonló, de neked valamelyik fizetős verzióra van szükséged. A SyncBackSE és a SyncBackPro automatikus figyelésre is képesek (összehasonlítás), a pontos szabályrendszer pedig ugyanúgy beállítható. Minden variációra és szűrésre képesek, szóval a példádban szereplő sima mentés az elég alap.
-
pc360
addikt
válasz
Joker88 #42816 üzenetére
SyncBackFree egyértelműen (magyar infó).
Nem a lehető legegyszerűbb, de cserébe jól beállítható, és megbízható. Én is ezzel szoktam az egyik oldalt tükrözni a másik felé.
-
pc360
addikt
Itt van egy feature lista és összehasonlítás a SyncBack programokról.
Ha a telefon mappáját lekezeli, akkor külső winyóra is minden további nélkül menni fog a szinkronizálás vagy türközés, hisz utóbbi semmi különbséget nem jelent a többi, betűjellel ellátott meghajtódhoz képest. Amúgy is millió protokolt kezel.
Egy appot tudok, ami az automata kérdést is tudja P2P alapon:
Resilio Sync (leírás és letöltés) + Play appEz mindig üzemelne, ha mindkét masina egyszerre a netre csatlakozik. Amint a teló felmászik a wifire a helyi hálózaton belül, máris elvileges LAN sebességgel közlekednének az adatok a teló és a külső HDD közt. Béta korában próbáltam, amikor még BitTorrent Sync volt a neve, azóta nem tudom, mennyire stabil a stabil.
Személy szerint nem szeretek ilyen programokat állandóan futtatni, főleg telefonon, inkább a beavatkozást igénylő megoldásokat szeretem. Illetve a SyncBackFree-ben biztos, hogy jobban beállíthatók a szinkronizálásra vonatkozó szabályok.
-
válasz
MPowerPH #42306 üzenetére
"Eddig ez visz mindent, tetszik, mert agyon tudom konfiguralni, nulla minosegromlassal."
Transzkódolás... veszteséges formátumból, veszteségesbe... szóval igenis van... és nem is kevés minőségromlás. Aztán, hogy megfelelő beállítások mellett a végeredményt a megfelelő távolságból nézve észreveszed-e... Na az már más dolog.
A Handbrake CPU-ra és az Intel IGP-re van optimalizálva.***
Több erőforrást is megmozgató mediacoder (amiből van gyári portable is) szintén jó. Jellemzően gyorsabb a Handbrake-nél és többek között támogatja a GTX 7xx kártyáktól felfele (Kepler,Maxell,Pascal) az NVENC-et és számos más GPU gyorsítást. A Mediacoder a beállítása és használata sem egyszerű. Ha youtube-ra, indavideo-ra vagy más nem túl minőségi oldalra kell valamit feltolni , azaz online megosztásról van szó, akkor inkább a mediacoder, ami jóval gyorsabb tud lenni hasonló minőség mellett.
Ha archiválási céllal vagy stúdiós célra kell a végeredmény, akkor inkább handbrake. De akkor ott ki kell kapcsolni az QSV-t, (intel quick sync video), mert az összes gyorsítás közül annak enkódolója rontja le a legjobban a minőséget és a legkevésbé elfogadott ezért a stúdiós körökben.
(1) Az NVENC (korábban CUDA... de az utoljára az 5xx-es GTX alatt volt támogatott a videós rendszereken)
(2) AMD féle OpenCL... elég erős és még nem annyira észrevehető a minőségromlás az enkódolásnál.
(3) Intel IGP-je, azaz quick sync video... Sajnos itt már nagyon is látható, hogy nem csak only CPU volt a kódolásnál. De videómegosztókra, Viber-es küldéshez tökéletes...
De azért jó képben lenni, hogy éppen használatban van-e...pl. a Handbrake beállítást meg kell nézni.
-
csferke
senior tag
Egy kis kiegészítés.
Leszedtem a Backup and Syncet és újratelepítettem.
És láss csodát, A HIBA MEGMARADT ! -
csferke
senior tag
Sziasztok!
A Google Backup and Sync-el van gondom.
Már feltettem a kérdést a Google Drive fórumban is. Ott eléggé lagymatag az élet és nem kaptam választ. Ezért próbálkozom itt is.Amikor felkapcsolom a gépet a Backup and Sync leellenőrzi/összehasonlítja a gépemen lévő adatokat a felhőben lévőkkel. Egy ideig forognak a nyilacskák és egyszercsak megjelenik ez a hibaablak
és alatta/mögötte ez isA Backup and Sync-ben a nyilacskák tovább forognak és befejezi az ellenőrzést. Nem tapasztaltam semmi hibát.
A napközbeni munkám során is hibátlanul teszi a dolgát. Viszont zavaró az induláskori hiba.Tudtok-e erre megoldást?
köszi
-
pc360
addikt
Ez a növekvényes backupot tudja ingyen, de nem a kétoldali szinkronizálást. Jó kiegészítés a SyncBackFree mellé, ami meg pont fordítva fizetős (vagyis van olyan verziója), és az szinkronizálni tud ingyen. Szerintem ez a 2 legjobb progi a témakörben, de az Iperius-t még nem volt alkalmam sokat tesztelgetni (úgyhogy jöhet majd róla visszajelzés), eddig csak ennyit írtam róla:
Az Iperius-ban egyedül a két oldal mappáját volt nehezebb összepárosítani; ki kell kapcsolni azt, hogy a mentés közben a célhelyen a forrás teljes útvonalát újrakreálja.
-
pc360
addikt
válasz
Soma01 #41769 üzenetére
A SyncBackFree (+ infó) szerintem a legprofibb az ingyenesek közül, kezeli az ütemezést is.
-
pc360
addikt
válasz
Lowgain #41719 üzenetére
legelek (#41716): A rendszerezéshez és szinkronizáláshoz: MediaMonkey. A duplázásokat te magad tudod kiszűrni, de segítség lehet ehhez az Audio Identifier, illetve a Duplicate Cleaner fizetős verziója, ami megtalálja az egyezéseket akkor is, ha más-más minőségben leledzenek. A médiamajom és az androidos pluginje helyett az is megoldás lehet, ha Resilio Sync-el szinkonizálod a mobil és a desktop közt a zenéket.
ALFA (#41717): Bármelyik lejátszóprogram, ami támogatja a különböző sebességű lejátszást: MPC-HC, SMPlayer, VLC. Az akadozás a képkocka / mp hiányából származik értelemszerűen, vibrálni viszont nem vibrál.
Lowgain (#41719): Ha nincs profi felszerelésed, akkor esetleg Audacity. Ha egy kicsit is komolyabban foglalkoznál a témával, akkor bújd a Google-t a témakörben!
-
-
pc360
addikt
Ezen kívül 1-2 program van, ami registry-ben tárolja a beállításait, mint pl. a már említett Net Meter (az AppData-ban csak a statisztikái vannak). Abból exportálok egy REG fájlt, amit az új rendszeren applikálni lehet egy szimpla futtatással.
Van olyan is, ami önmaga tud beállításokat, vagy profilokat exportálni/importálni, mint pl. az X-Mouse Button Control, vagy maga a SyncBack... Szóval, fogd a fáradtságot, egyszer keresgess utána, hogy miből mire van szükséged, ne egy külső programban bízz, hogy az majd kitalálja helyetted, és olyan dolgokat is áthurcolásszon, amire semmi szükség nincs.
A Firefox és a Chrome teljes mértékben szinkronizál az accountoddal, a qBittorrentnél az esetleges porton kívül nem nagyon van mit állítani stb. A portable progikat pedig lehet csomagolni közvetlenül. Egy CloneApp-nak fingja se lenne ezekhez.
-
pc360
addikt
válasz
Zola007 #41520 üzenetére
Manuálisan fogom, és kimentem az AppData-ból azt, ami kell. Opera, Trillian, Net Meter statisztikák, ilyesmi.
Erre be lehet állítani egy SyncBackFree-t, ahol programonként megadhatod, hogy mit mentsen, figyelembe vegye-e az újonnan létrehozott fájlokat és mappákat, vagy sem stb. Ezzel 10-20 program egy szempillantás alatt menthető. Nem bíznám külső programra. Én tudom, hogy mire van szükségem. Nyilván ilyen mappákat, mint cache és társai nem nyomok a mentésbe.
-
pc360
addikt
válasz
tordaitibi #41462 üzenetére
Egyszer már belefutottam az SMPlayer-be, de most utánaolvasva - és tekintettel főleg a magyar gyökerekre - megint ránézek, köszi.
Az fps-simításra bárkinek akad ötlete? Illetve a szinkoronizálásra képes monitorokon (FreeSync, G-sync) való korrekt lejátszásra mely szoftverek alkalmasak? D3D módban az MPC-HC?
-
vipisti
tag
Most volt időm szórakozni ezzel, rövid beszámoló. Kösz a tippeket!
@dqdb: A Genie9 Timeline profinak tűnik, még tesztelnem kell mit csinál majd, mert 8 óránként próbál backupolni, és az időzítésen nem lehet változtatni. Hasonló az EaseUS Todo Backup, és annak most olcsóbb ($17,40 vs $40) a home verziója. Egyik sem tud magyarul, ami engem nem zavarna, de az igen, hogy userünk fel fog hívni, ha felugrik neki valami
@pc360: A SyncBackFree megfelel a célnak. Sokkal több beállítása van a fenti 2-nél. Alacsony prioritással 1-2 percenként futtatom, vagy csatlakoztatva van a vinyó, vagy nem, a user semmit nem észlel a folyamatból. Mellesleg magyarul is tud (nagyjából)
@bluemirage: Mint kiderült, üzleti emaillel kell regelni a Veeam free-hez is. Ez még menne, de nem próbáltam ki, egyértelműen cégeknek szánt termék.
-
pc360
addikt
válasz
tordaitibi #41416 üzenetére
Resilio Sync - Nem tudom az ingyenesen szinkronizálható mappák számát pontosan, és azt sem, hogy mostanában mennyire stabilak a kliensek. Illetve, hogy megoldották-e a felülírt, a másik eszközről már eltávolított, de rejtettként még megtartott fájlok automatikus takarítását, de elméletben ez lenne az ideális program. Felhő nélküli, közvetlen, bittorrent alapú fájlcserélő rendszer, belső hálózaton a wifi sebességével, azon kívül a legkisebb sávszél korlátaival. Egy próbát megér.
Telepítők pl. innen, ha nem találnád a hivatalos oldalon. Hátrány lehet, hogy a szinkronizálandó eszközöknek azonos időben kell bekapcsolva lenniük. A legjobb megoldás egy bittorrent alapú fájl-disztribúciós megoldás lenne mondjuk egy HTPC-re kötve, ami az adattárolásért felelne (NAS-jelleg). Pont azt néztem, hogy ilyesmi, admin résszel megtoldott szoftvert is kínálnak már. Pár éve léteznek már, a BitTorrent, Inc.-től vásárolták fel a projectet, azoktól, akik a BT protokollt eleve létrehozták.
Rickboy: Nekem nincs.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy valamilyen úton módod lehet lockolni játékoknál az fps-et meghatározott értéken?
Tehát adott egy 60fps-es monitorom, de ezt OC-al fel tudom vinni akár 90fps-re is (vagy 100-ra), de nincs hozzá freesync se g-sync, tehát erős VGA-val nem szeretnék tearinget látni, de ezt a 90fps-st is szeretném kihasználni, noha erős VGA-val akár jóval több is kihozható.Lehet valahogy előre meghatározott értéken lockolni 30 és 60 helyett? Mintha V-sync lenne.
Köszi
-
pc360
addikt
válasz
szbalogh #40653 üzenetére
A "részletesebben" leírásod nem tartalmaz számomra értelmes információt. Tudnál mondani példát?
Egyébként akár komolyabb adatmentő feladatokra a SyncBackFree-t, vagy a SyncBackPro-t tudom ajánlani (összehasonlítás). Az, hogy végül másolja / tükrözze / szinkronizálja FTP-re az elkészült anyagot, még az ingyenes verzió is tudja. Minden feladatra, így az FTP-re másoláshoz is külön "profilt" kell létrehozni, ezeket a feladatokat pedig egymás után le lehet futtatni; majd meglátod, jó kis rendszere van.
-
pc360
addikt
válasz
Keef_Lee #40231 üzenetére
Igazából sima, kódolt 7z-ket gyárt a cuccokból, és ha valami kódolatlanul felbukkan a "titkosított" mappában, akkor simán átdobja a kódolatlanba (aztán persze vissza is megcsinálja ugyanezt, immáron kódolva). Ez se rossz végülis.
Kipróbáltam, hogy magam gyártok ugyanazzal a kóddal egy 7z-t valamilyen fájltartalommal, azt a sync után kicsomagolva megjelenítette a forrás mappában.
Viccesen egyszerű app, de hasznos lehet. Előnye, hogy program nélkül is hozzáférhetünk a jelszavazott fájlokhoz.
Lehet, inkább a titkosítás kategóriába rakom - az egy program egyszerre több kategóriába felvétele még nincs teljesen kidolgozva az oldalon, az inkább címkéző rendszert kívánna.
-
pc360
addikt
válasz
kezdosql #40155 üzenetére
Hát, amit írtam, azt jelenti.
A keresés nem mindenkinek jó barátja... A fogalom meghatározása: incremental backup.
Ilyen mentés tipikusan az operációs rendszer mentése, ami nem fogja minden futtatás alkalmával átmásolni az összes fájlt, ezzel pazarolva a tárhelyet. Azt csak az első alkalommal teszi meg, utána pedig csak a változtatásokat jegyzi meg, minden addigi különbözeti fájlt megtartva. Az ilyen mentésből lehetséges az, hogy egy régebbi kiválasztott állapotot is teljesen visszaállítható, nem csak a legújabb. Ugyanitt van leírva a differential backup magyarázata is. Na, ezeket nem tudja a free változat, viszont a legtöbbeknek nincs is rá szüksége. Ha mégis, akkor ott a másik jelzett program.
Az, hogy mi hiányzik a SyncBackFree-ből, azt az oldalon szépen jelzik.
-
pc360
addikt
Kicsit nekimentem az általában ajánlgatott fájlszinkronizáló / adatmentő programok ingyenes verzióinak, és nem meglepő módon ezt koronáznám: SyncBackFree
A legjobban beállítható és kezelhető darab, ha adatmentés, szinkronizáció, vagy tükrözés kell. Már a profil beállítása közben szépen látni, hogy a forrás- és célmappákban mik kerülnek összevetésre, és ugyanott mappánként / fájlonként állítható a mentésbe foglalás szabálya, szóval profi cucc. Nagy különbséget jelent a FreeFileSync-hez képest; azt még az oldalról is kinyírtam, annyira béna...
A SyncBackFree az ingyenességéért cserébe inkrementális mentést (és pár finombeállítást, protokollt) nem tud. Azt viszont prímán pótolja a tiszta, egyszerű Iperius Backup Free, ami pont a tükrözés / szinkronizálás képességének kihagyásával van ingyenesítve (céges környezetben is!). Így ez két app le is fedi a témakört.
Az Iperius-ban egyedül a két oldal mappáját volt nehezebb összepárosítani; ki kell kapcsolni azt, hogy a mentés közben a célhelyen a forrás teljes útvonalát újrakreálja.
-
pc360
addikt
válasz
havri1 #39872 üzenetére
Fájlszinkronizáló programoknak hívják a kategóriát, népes családdal.
• FreeFileSync
• SyncBackFree (SyncBackPro)
• Iperius Backup Free
• stb. -
spe88
senior tag
válasz
DrojDtroll #39832 üzenetére
Syncback Pro-val szerintem megy.
-
spe88
senior tag
A RAID-be kötött HDD pusztult meg épp akkor! De jah hát simán lehet, hogy a MEGA meg társai behalnak azért is írtam, hogy több helyre még jobb. De ha nem találok megoldást, ahogy írtam is nyilván kompromisszumot kötök, aztán dugogatom rá a cuccokat, csak jó lett volna mindig update lenni telefonról is, ez lenne az indok egyébként, de tény, hogy azt annyira sűrűn nem használom, néha akartam egy-két doksit megnyitni, meg egy-két képet megmutatni haveroknak stb.. Úgyis veszek egy NAS-t már tervezem egy ideje, aztán a backup külső HDD-t meg néha frissítem, hogy azért több helyen legyen meg az adat ne csak a NAS HDD-n és kihagyom az ilyen mocskos felhőszolgáltatásokat, meg imádkozom, hogy akkor ne legyen valami áramlöket, kicsit paranoiás vagyok, de tényleg potyogtak, anno az elektronukis cuccok. Nem mindenhol van olyan stabil hálózat, mint a városokban, de már azért jobb a helyzet, mint 10 éve. NAS-sal is az a baj, hogy nem tudom belerakni a HDD-imet, anélkül, hogy ne formázná le nekem saját kis rendszerére, vagy építek egyet, azt meg nem szeretnék. Szóval ez is olyan, mint sok minden az életben: állandó akadályokba ütközés, meg kompromisszum-kötés.
Bár az otthoni netnek meg a feltöltési sebessége nem valami gyors, de az nem izgat. Ha meg valamit kitanulok (valami app) arra mindig szívesebben szánok időt, mint a sipifuszi dolgokra, ami csak az energiát, időt viszi, tudást, élményt nem ad.
A syncback amúgy nagyon király kis progi, csípem, azt még te ajánlottad anno. -
pc360
addikt
Akkor lenne macera, ha még egy appot is ki kellene tanulnod hozzá, de így, hogy használod is az egyik legjobbat (SyncBack...), nem az. Ahhoz azért igen durva túlfesz kell, hogy a gépre alapból rá se dugott backup HDD-d tönkremenjen.
Ne haragudj, de nem tudom komolyan venni azt, hogy egy USB gépre dugása, és egy programindítás pár naponta macerásabb lenne, mint szar, limitált kliensekkel szenvedni, miközben nincs külön semmi indok arra, hogy a netre nyomd a dolgaid. Nagyobb rizikót látok abban, hogy pl. egy ilyen kétes multú MEGA egyik napról a másikra elérhetetlenné válik, vagy feltörik a szervereit / hozzájutnak a jelszavadhoz / fájljaidhoz. A backup a lokál mentésnél kezdődik. Ha az valamiért nem elegendő, akkor lehet másfele kacsintgatni.
-
spe88
senior tag
Tök igazad van az Appdata az egy amit pont szinkronizálom emlékeim szerint havonta SyncBack-kel, szóval az rossz példa volt,zipet csinál aztán úgy megy fel felhőbe. Igazából annak csak az a lényege, hogy ha esetleg újra kell raknom a gépem, akkor ne kelljen minden appot újra beállítgatni. Klónozni meg nem fogom havonta minden új frissítésnél a gépet. Inkább újra rakom egyszer évente, vagy ha épp letolta a nadrágot a win.
A külsős vinyós megoldás nekem macera, túl kényelmes vagyok, igyekszem az életemből mindent kiiktatni, amit lehet automatizálni és nem kell vele foglalkozni, mert rühellem azokat a dolgokat ami csak az időm viszi, de kell, inkább egyszer belerakok pár órát, hogy megtaláljam a tuti megoldást és hosszú távon behozza az időt.
Meg a másik, hogy azt is tárolni kell valahol, nekem már mentek tönkre vinyok-RAID-ben túlfesztől, nem vétte meg a túlfeszvédő sem. Egyik ismerős a házát égette le az összes digitális emlékével együtt szóval a felhő az egyetlen út nálam. Az biztosabb, főleg ha nem egy helyre megy.
Paranoiam nincs, hogy másokkal megosztom a dolgaimat, nem vagyok én senki, hogy ez érdekeljen is valakit.
Na, de kompromisszumot azt kötnöm kell az tuti. -
pc360
addikt
Appdatát nem szinkronizál az ember fia automatikusan, mert iszonyat nagy baromság. Ha használod közben az adott programot, akkor a kliensnek folyamatosan újra kell hash-elnie és töltögetnie a változó fájlokat, ami a program működését is hazavághatja...
Neked egy külső HDD kell, meg egy egy USB-s tok hozzá. Egy bekonfigolt szinkron progi ZIP-eket tud készíteni a szükségtelen almappák és fájlok kihagyásával. TMP fájlokat és cache-eket minek is szinkronizálnál ezerszámra...
Ez lenne a backup lényege, nem a felhő. Nem muszáj kényszeresen mások elé tárni a dolgaid, ha az adatmentés olchool módon, sokkal normálisabban megoldható, amihez véletlen se fér hozzá más. Rádugod kétnaponta, lefuttatod a sync-et 1-2 perc alatt, ennyi. Egyszer kiadsz rá egy 10-est, és meg van oldva a dolog.
-
pc360
addikt
A MEGA-nak is az a gondja, mint megannyi, itthon nem érdekelt szolgáltatásnak, aminek a közelben sincs szervere: lassú szar.
Most a free tárhely mérete a probléma, vagy a soft linkelés lekezelésének hiánya? Mert az utóbbi egészen egyszerűen megoldható: ha nem (vagy fordítva - lásd a köv. bekezést) alkalmazod. Annyi szabad helyed csak van a HDD/SSD-n, mint amit a szolgáltatás nyújt. Összegyűjtöd egy helyre a dolgokat, és máris mehet a dolog.
Ha a lementendő mappáid tartalma változó, használj egy sync progit, amivel össze tudod őket boronálni arra az egy helyre. Vagy még egyszerűbb, ha a mentésre szánt dolgaid eleve a szolgáltatás mappájában használod / tárolod, így duplázni se kell a dolgokat. Ha muszáj, akkor vissza-irányban már működni fog a soft-linkelés. A szolgáltatás is feltölti a fájlokat, és az eredeti elképzelés is megmarad.
Nem hiszem el, hogy egy ekkora cég ezt adja ki a kezéből.
Amennyiben elég a Google tárhely mérete, nem hiszem, hogy ne oldaná meg a szinkronizáló feladatot, ha a helyükön vannak a fájlok. Mégiscsak ez az alapvető funkciója.
-
BullZeye
veterán
2) Csak annyit szeretnék elérni, hogy:
PC=Master
LAN=SlaveHa SLAVE-ről törlök fájlokat, akkor az visszaíródjon sync után, ha viszont belemásolok, akkor MASTER-be is másolódjanak bele az új fájlok. HA MASTER-ről törlök, törlődjön mindenhol, ha átnevezek, nevezzen át mindenhol, a lényeg, hogy MASTER-nél fájlok ne vesszenek el SYNC-nél, viszont SLAVE másolja az új fájlokat MASTER-be.
Nem kell online tárhely meg semmi, saját NAS-on tudjon mozgolódni SMBn keresztül. :\
-
pc360
addikt
válasz
BullZeye #39576 üzenetére
1. VeraCrypt-tel (TrueCrypt utód) tudsz egy olyan méretű titkosított konténerfájlt készíteni, amiben elfér a mappa tartalma. Ha a tartalom bővülne még, akkor érdemes eleve nagyobbnak meghagyni ezt a fájlt létrehozáskor. Azon a gépen, ahol telepítve van a program, be lehet mountolni új (virtuális) meghajtóként, és módosítható a tartalma az adott "partícióméreten" belül.
Arra érdemes figyelni, ha ez a konténerfájl esetleg egy felhő-szolgáltatásban is cserélődne, hogy a tartalmának módosítása után az egészet újra fel kell töltenie a sync kliensnek. Ha kisebb méretű a fájl, ez még nem probléma.
2. Ilyen jogosultságrendszer pl. csak Dropbox előfizetésnél elérhető, ahogy a Resilio Sync (BitTorrent Sync) esetén is csak a fizetős verzióban.
És milyen szempontból legyen megbízható? Kevés az olyan, ahol ingyen normális méretű tárhelyhez jutsz, ahol titkosítva tárolódnak a fájlok. A SpiderOakONE-nál azt hiszem, 2 GB-od lehet, és az se biztos, hogy túlzottan gyors itthonról. De már az se biztos, hogy egyáltalán a try módon kívül van bármi náluk ingyenesen. Ellenben a fizetős verziónál gyanítható, hogy szintén lenne jogosultság-kezelés.
-
BullZeye
veterán
1) Külső HDD-n szeretnék 1 foldert-t encryptelni, melyik a legmegbízhatóbb program erre a célre? Több HDDn használnám családi képek levédésére.
2) Melyik a LEGMEGBÍZHATÓBB sync program, amivel hálózaton keresztül tudom családi képeket szinkronizálni. FŐ gépen megmaradjon minden, kivéve amit a FŐ gépen törlök, és a többi gépre menjen minden és törlődjen is amit a FŐ gépen törlök, viszont ezeken ha törölnek valamit szóljon Fő gépen mely képeket törölték, hogy meg lehessen nézni, hogy valóban törölhető, vagy csak véletlen volt
-
pc360
addikt
válasz
sigidi #38833 üzenetére
Resilio Sync (régebbi nevén BitTorrent Sync)
P2P megosztás mappák közt. Jogosultságokat lehet, hogy a fizetős szolgáltatásban tudtok csak állítani, a többi megy ingyenes accounttal is.
-
Kernel
nagyúr
A robocopy.exe hálózatra is megcsinálja a /mir paraméterrel (mirror), de az parancssori. Esetleg létezik hozzá GUI is.
Vagy van például a MS SyncToy, annak egyszerűbb a használata (valójában a robocopy is egyszerű):
https://prohardver.hu/tema/milyen_program_ami/hsz_29570-29570.html
-
cigam
titán
De miért nem adsz meg neki dátumot?
Pl.csak azokat a fájlokat mozgatja át, ami ma 12:00:00 előtt keletkezett.Vagy pl. a synkron ezen opciója nem azt csinálja ami neked kel?
Move contents to folder 2, leaving folder 1 emptyThis feature replaces the synchronisation with moving the contents of the first folder into the second one. That means that files and folders in the first folder will be synced with the files in the second folder or copied to the second folder (if they don't exist there) and then deleted from the first folder, leaving the first folder empty and the second folder up to date.
Sőt! egy ügyesen felparaméterezett robocopy is jó lehet.
-
pc360
addikt
Közben talán leesett: olyan szinkronizáló program kell, ahol automatikusan ki tudsz hagyatni mappákat, fájltípusokat a másolásból?
A SyncBackPro biztosan tud ilyet, de talán az ingyenes változata is. Illetve van még sok egyéb ingyenes szinkronizáló app, amiben ennek alapnak kell lennie, pl. FreeFileSync (Include and exclude files via filter).
-
törölt tag
Sziasztok,
Eszembe jutott, hogy talán tudnátok ajánlani Firefox helyett egy böngészőt, ami kevesebb memóriát használ és nem fagy le több nyitott lapnál. A legfontosabb az lenne, hogy egy ugyanolyan RSS olvasó legyen benne + a Sync funkció, és lehessen alatta használni reklámblokkolót.
Van ilyen böngésző még, amit rendszeresen frissítenek és megfelel ezeknek az igényeknek? -
pc360
addikt
válasz
rokendrol #38165 üzenetére
Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Az osztott.com egyre szarabb. Semmit, keress másik megosztó-oldalt, vagy használj felhő-tárhelyet. Vagy ha ennyit használnád a dolgot, bérelj klasszikus tárhelyet, 5 giga 10 ezer egy évre, de biztos vannak olcsóbbak is. A felhő tárhelyek is elég olcsón fejleszthetők, a Dropbox-nál pl. havi 10 dolcsiért 1 terát kapsz.
Ahhoz, hogy a fiadnak át tudj dobni zenéket, egyébként teljesen fölösleges az egész szenvedés. Mindkét oldalon fel kellene telepítenetek a BitTorrent Sync-et. A közös megosztott mappák közt bármennyi anyagot tudnátok cserélgetni felhőmentesen, és ZIP-ezgetni sem kellene az albumokat.
-
Rimuru
veterán
válasz
smallmer #37542 üzenetére
Egyszeru symlinkkel csinalnam.
A mostani mentest berakod felhobe (pl Dropbox sync mappaja), es onnan csinalsz egy symlinket az eredeti eleresi utvonalhoz mind a ketto gepen.dying_star: ott se tamogatja minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest