-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #45496 üzenetére
Sokkal több a különbség: Revo Uninstaller - compare prices & features
A pro javára az említetten kívül:
"Quick\Multiple Uninstall - quick
Extended scanning for leftovers - more advanced scanning algorithms
Real-Time monitoring of system changes - during install of programs
Logs Database - database integration of installation logs for better uninstall
Multi-level Backup system - including full Registry backup
Print and Export of installed programs - in TXT, HTML and MS Excel
Customizable and flexible User Interface
Visual themes support
Command line program uninstall support"
-
alpihun
senior tag
Sziasztok!
Utóbbi pár évben ilyen rendszertelen rendszerességgel rádobáltam a telóról a dcim mappámat a laptopra, backup néven, pontos becsléseim nincsenek, de sajnos mostmár lassan minden képem 3 különböző helyen van meg, ami külön tárhelyeken nem is lenne rossz, de ez egy darab hatalmas dcim/cam/photos/pics nevű mappák végtelen egybeágyazása.
Most újítok egy külső HDD-re, normális backup miatt, de szeretném előtte kiszűrni az összes duplicatet.Szóval milyen program, ami ilyen?
Gondoltam, hogy előhozná nekem, hogy milyen fájltömbök clashelnek (mert ha clash van, az esetenként nem egy kép, hanem legalább 100db egy helyen), s én kiválaszthatnám, hogy melyik mappában tartja meg.
Meg ha nem zavarodna bele az eltérő fájlnevekbe és modified dátumokba, gondolom pretty basic.
-
spe88
senior tag
Olyan programot tudnátok ajánlani, ami két mappát csekkol egyet a PC-n, egyet a Gmail Drive felhőben és amikor azonos nevű fájlt talál megvizsgálja melyik az újabb és arra lecseréli vagy a felhőben vagy a PC-n attól függően melyiken frissebb. Illetve a hiányzókat meg feltölti.
Elvileg egy sima szinkronizálós program, de a gyári Google sync and backup nem úgy teszi a dolgát, mint kéne.
Köszi
-
milu
aktív tag
válasz
sfdrakex #44774 üzenetére
De, mindig letöltöm gépre a leveleket, de időközönként a levelek mappát még elmentem!
Erre keresek olyan programot, amivel az automatikus, általam meghatározott időközönként a mentés mehet!
Most a Cobian Backup-ot nézem!
-
Ha nincs szükséged az extrákra (kép, mailcím stb. csak a telszám-névre), exportálod .vcf fájlba, valahogyan átjuttatod az új telóra és importálod. Ezt a formátumot minden kezeli visszamenóleg is, remélhetőleg a jövőbe is így lesz. Én ebbe a primitív formátumba backupolok évek óta, párszor már jól jött.
-
pc360
addikt
válasz
KisApám #44569 üzenetére
Milyen telefonok, milyen rendszerekkel? Feltételezem, hogy mindkettő Android.
A névjegykezelőben mentsd át a számokat a Google accountod alá, így a további teló váltásokkal nem lesz baj! Onnantól fogva ha egy új készüléken megadod az accountod, azzal együtt érkeznek a telefonszámok is. Ezen a felületen tudod őket szerkeszteni, ami innentől fogva szinkronban lenne a telefonoddal. Itt képeket is könnyen bevághatsz a fontos kontaktokhoz.
Ha offline szeretnéd megoldani, akkor Super Backup-al elvileg át tudod zúzni a telefonszámokat. De ha csak nem szándékos a Google-kerülés, sokkal kényelmesebb a fenti módszer, még ha elsőre szét is zilálja a névjegyeket, és foglalkozni kell velük a webes felületen. Amennyiben a progi nem jön be, akkor az összefoglaló első mondatát ajánlom figyelmedbe.
-
dqdb
nagyúr
Titkosított felhős backupra még a restic is jó móka, bár ez már eléggé kis célközönségnek szól.
Notepad++-nál létezik gyorsabb és jobb megoldás (főleg akkor, ha esetenként 1-2 GB-os fájlokkal is boldogulni kell), de az fizetős, az ingyenes változatából pont azokat a feature-öket hagyták ki, amelyekben jobb a többieknél. Ingyenesben ott van még a Notepad2, vagy a nehéztüzérség kategóriában a Sublime Text és VS Code.
PistiSan: adatbázisban kompatibilisek, de pluginekben nem, ez kimaradt az imént. Szóval ha használsz valami extra plugint, akkor meg kell nézni, hogy az XC támogatja-e adott funkciót.
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #44157 üzenetére
Kinek melyik, de szerintem nem különösebb bonyolult a Macrium használata és a kezelőfelülete is kellemes, sok minden beállítható rajta. Az AOMEI Backupper viszont nekem kevésbé áll úgy készre és a nem full screen megjelenés, illetve a GUI sem tetszik annyira. A particionáló programjuk viszont már inkább, de azoknál meg a MiniTool az egyik személyes kedvencem.
A visszaállításnál normál esetben eleve a célmeghajtót kell csak kiválasztani és a többit elintézi a program. Ha le lettek mentve a szükséges partíciók (C + a kicsik), akkor azokat visszaállítja rá, kialakítja ugyanazt a partícióelrendezést. Arról pedig már volt szó, hogy lehet ilyenkor teljesen üres és particionálatlan is a célmeghajtó, sőt akár célszerű is a visszaállítás előtt teljesen törölni. Max. akkor nem, ha van külön adatpartíció is a lemezen, rajta fontos adatokkal. De a Windows partícióit nyilván ez esetben is lehet törölni, illetve a visszaállítás előtt akár manuálisan a program kezelőfelületén. A Macrium a felsoroltakat tudja, azzal simán megoldható. Ha az AOMEI nem, illetve a mentésnél a lemezképfájlba az 500 MB-os partíciót sem foglalja bele, akkor az kicsit izé...
-
GEPESZ66
veterán
AOMEI Backupper segítségével visszatöltöttem egy korábbi mentésemet.
A 2-es lemez a HDD, amin tárolom az adatokat.
Az 1-es lemezen van a rendszer, C-meghajtó.
Visszaállítás után több ilyen közel 500MB-os rész lett, ami a rendszer számára fentartott.
Az AOMEI Partition Assistant-al tudnám törölni, ami nem kell.
Egyáltalán szabad valamelyikkel csinálni valamit?
Ha igen, melyikkel?
Ha legközelebb csinálok egy rendszermentést az AOMEI-vel, akkor csak a C-ről kell csinálni, vagy amit az AOMEI az USB-ről történő bootoláskor felhoz, mindegyikről? -
pc360
addikt
válasz
Wolfskin #44102 üzenetére
Tehát csak nagyobb problémát generálnál magadnak a programmal. A megoldás az, hogy beírod a kinullázott címtárba azt a 100-200-at, amire valóban szükséged van. Ha segít valaki a folyamatban a felolvasással, akkor 1 óra alatt lehet végezni úgy, hogy a fontos embereknek kisképet is bevágtál. A többi 100%, hogy fölösben maradna meg, ez ilyen idióta gyűjtögető szokás, amiről érdemes lekattanni. Sokakat a backup nélküli teló elhagyása/tönkretétee ébreszti rá erre. És nem, nincs az a szitu, hogy 200-nál több kelljen ezek közül. Szóval címtár, aztán ne sajnáld, hulljon a férgese! Ha már elgondolkozol rajta, hogy vajon jól jöhet-e még az adott kontakt, akkor az del, és ennyi. Az maradjon, akinél valóban megvan az esély, hogy fel is hívd a következő pár év során... Ha pedig mégis ők csörögnének, akkor képességektől függően majd jól bemutatkoznak.
-
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #43994 üzenetére
Milyen formában? Növekményes legyen a mentés tehát CSAK a két időpont között változást mentse?
Az AOMEI tudja ezt:
Schedue backups or syncs for your most important files and folders.
Set and forget with automatic backups or incremental/differential backups to save time and storage.AZ EaseUS Todo Backup Free is tudja:
File/disk/partition/system backup & recoveryIMPROVED
Complete backup mode Full/incremental/differential/schedule backupA Macrium Reflect Free is:
Schedule your backups with flexible templates Browse backup contents in Windows Explorer.
Ezen 3 progin kívül nem is nagyon van ami:
- ingyenes
- fejlesztik még
- bevált/régi stb. -
enginev3.0
félisten
Tudtok olyan programot ami megadott mappát x időnként backupolja egy másik meghajtóra?!
-
válasz
tknof1871 #43860 üzenetére
Eseti, vagy manuálisan indított és úgynevezett ütemezett backup-hoz és úgy általában otthoni körülményekhez nem kell és nem is illik fix-en backup HDD-t rakni a gépbe. Másrészt ilyenkor a Backup második ismérve, azaz a decentralizált mentés elve sem érvényesül. Elég egy túláramos vagy más gikszer és mindkét beépített HDD elszállt. A Raid az nem backup, hanem egy technikai megoldás a műszaki hiba esetére, a redundancia elvét követve. Azaz ha valamiből kettő van egymás mellett és mindkettő egyszerre elérhető, akkor a rendelkezésre állás és az üzembiztonság megfelelő.
Mentésre egy ilyen vagy ehhez hasonló
A HDD-t ezután pl. ilyenben tárolni valahol a HDD-t
Egyszerübb backup megoldásra esetenként jó lehet paracsoros megoldás is, de ha már szinkronizálni kell több helyről adatok és csak a változásokat menteni, akkor innen is tudsz próbálkozni.Szerk: A felhős mentés csak akkor jó, ha kis mennyiségű adatot kell mozgatni és nem kényes' adatokról van szó. Továbbá van megfelelő feltöltési sebességed hozzá.
Szerk2:
Én a Total Commander Mappa szinkronizálás parancsát használom a zenék és egyszerűbb dolgok szinkronizált mentésére és van néhány parancssori megoldás is ami saját FTP szerverre is feltölti a AES256-os jelszóval ellátott és 7zip-be tömörített anyagot. -
tknof1871
őstag
Üdv! Adatokról biztonsági másolat készítése.
Hogyan kellene biztonság másolatot csinálnom a HDD-imről? Telepítsek valami szinkronizáló programot vagy elég a Total Commanderrel?
Most van a PC-ben 2 HDD tárolóhely-ként (lényegében RAID 1) D partíciónak (adatoknak, néhány program is oda van telepítve de foleg adatok vannak a D-n, a C egy SSD-n van). Amik nincsenek mindig a gépben: 1 régebbi HDD C és D partícióval (onnan persze csak a D-ről szeretnék biztonsági másolatot, 2 másik HDD adatokkal amiknek a tartalma más mint a tárolóhely tartalma. Ezeket mind szeretném menteni 1 db nagyobb HDD-re.
Tehát itt vannak HDD-k amiket nem is teszek be mindig a gépbe. Ezt hogyan kellene csinálni? Nekem a TC egyszerűbb mert azt ismerem és használom de az meg néha feldob olyan üzeneteket, hogy valami fájlnak túl hosszú a neve és megáll a másolás. Én meg persze nem akarok készenlétben lenni a másolás közben és várni mikor függeszti fel az üzenettel a másolást.Másik kérdés. Ha van egy backup HDD ami (hát nyilván) csak alkalmanként van a gépben, akkor kellene valami ami ellenőrzi, hogy épségben maradtak rajta a fájlok, mikor legközelebb beteszem? Nem értek hozzá. Mondjuk úgy kellene másolni, hogy minden fájl kap egy CRC-hez hasonló fájlt és ha beteszi az ember a backup HDD-t a gépbe akkor azon lefut egy ellenőrzés és minden fájlt ellenőriz? Arra gondolok kb. mint egy torrent kliensnél-nél, ha egyszerre minden letöltésen elindítunk egy kényszerített újraellenőrzést és akkor minden letöltött fájlt ellenőriz a torrent kliens, hogy a fájl épségben van-e. Vagy backup HDD-hez nem kell ilyesmi és elég azt nézni mit mond a backup HDD-ről a Hard Disk Sentinel? Tehát ha Hard Disk Sentinel azt mondja már nem 100% a meghajtó állapota csak akkor jön el az ideje, hogy lemásoljuk vagy tükrözzük a tartalmát egy másik egy második backup hdd-re?
-
pc360
addikt
Ez lenne az alap, de ahány nagykerrel találkoztam (én éppenséggel kerékpárosokkal), annyiszor nem sikerült ez a procedúra. Sokszor azt sem tudták, hogy miről van szó, hisz ott van a weboldalon, töltsem le onnan! Jah, persze, akinek a 400*600-as, katasztrófa minőségre állított, vízjelezett JPEG a jó felbontás...
Volt, ahol egészen a gyártó eredeti fényképészéig, és az ő saját backupjaihoz vezetett a kutatásom (mert épp szerencsés voltam). Feltétlenül kalandosabb, mint egy unalmas FTP címről lerántani a ZIP-et.
-
pc360
addikt
Ha a programban beállítható egyéni mappa a szükséges adatoknak, mentéseknek, akkor semmi akadálya annak, hogy a Drive mappájában legyenek szinkronizálva. Ott lehetne kezelni az egyéb fontos dolgokat is, amennyiben az egész belefér a 15 GB-os Google-fiók keretbe (az adott Gmail leveleivel együtt).
Ha nincs egyéni mappázás, akkor olyan program kellhet, ami össze tudja szedni a cuccokat pl. FTP-re, vagy épp a Drive mappájába: SyncBackFree. Ez manuálisan használható, automatizálni a fizetős SE vagy Pro verziók tudnak.
Fontos tudni, hogy bírja-e a realtime szinkronizálást a működő program, és nem okoz galibát, ha hirtelen - tegyük fel - több ezer fájlos cache-el kell elbánnia a szinkronnak (fölöslegesen). Ha mégis, akkor érdemes inkább a manuálisan, vagy a Windows indításához/leállításához kötve alkalmazni a backup-ot.
-
Mikso
tag
Sziasztok!
Egy olyan programra lenne szükségem, ami készít naponta, jobb esetben egy napon többször folyamatos backupot egy adott céges számítógépről, ami egy szerver gépre van csatlakoztatva. Fontos dolgok pl, a vendéglátó program adatai, amik ha elvesznek akkor az előző hónapok információi is, amik számunkra fontosak. Továbbá képek, visszaigazolások, stb... lenne, szóval teljes mértékben mindent kellene mentenie.
Néztem a Google felhő alapú szolgáltatását, nem tudom hogy azzal mennyire lehetne kompatibilissá tenni a vendéglátó programunkkal. Továbbá itt a cloudba dobja fel a dolgokat, és nem a szervergépünkre, viszont ez is egy megoldás, és hajlandóak vagyunk erre pénzt áldozni.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Gergő
-
pc360
addikt
Igen, komolyan. A 7 úgyis lejárt lemez (másfél év még, és kuka), a fent lévő szoftvereiről pedig mit sem tudunk. Ezért írtam azt, amit. A 10 normális szoftverekkel nem egy XP, aminél lassulással kell számolni. Az image mentésről is megvan a véleményem, hiszen ha mégis szükséges az újratelepítés, úgyis az aktuális builddel érdemes kezdeni a dolgot, nem pedig egy előző lementett verzióval, hogy aztán azt órákon át update-elgesse. Persze, a backup nem árt, de ez már végképp nem kapcsolódik a témához.
A defrag meg eleve halott ügy, pláne, hogy se régi, se új gépben nincs értelme HDD-re pakolni a rendszert. Ahol már csak defraggal lehet épkézláb működésre bírni a rendszert (de mint jól tudjuk, a defrag még placebó-effektestül se képes erre), ott SSD-re kell váltani. Ezen nincs mit ragozni.
A PeaZip amúgy egy lassú vacak emlékeim szerint. Helyette ott van a 7-Zip, ami jobb tömörítésre képes (7Z és ZIP esetén is), vagy a Bandizip, ami meg kényelmesebb.
-
RudyD
tag
Komolyan, akkor már tisztességesebb azt ajánlani hogy rakjon fel egy linuxot. Bár bevallom nálam a mint kde is hasonlóan viselkedik pár hét és óvatos használat után. Itt a helyes válasz nszvsz, rendes backup és reinstall.
Lehet még próbálkozni defraggal, driver frissítéssel, miegyebekkel, pucolással, aztán megint defrag, meg 3x csökkentett mód, de a végén az esetek 90+% ban a vége úgyis reinstall.
Friss reinstall és adatvisszaállítás között pedig egy image mentés, hogy a következő kör már gyorsabb legyen. -
ViZion
félisten
Sziasztok!
Fentebb volt hasonló kérés, nekem is "backup" progi kellene. A feladat némileg eltér. Adott egy mappa, amibe kerülnek fájlok (A mappa), ezeket kellene hálózati helyre (B mappa) menteni, megőrizve a dátumot. Viszont A mappában a törléskor ne törölje B-ben a mentést, illetve B-ben törléskor se törölje A-ból. Illetve A mappát folyamatosan figyelje.
Köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
Joker88 #42816 üzenetére
A külső HDD pontos típusát nem említetted, de a gyárilag összeszerelt típusokhoz szoktak mellékelni többek között akár backup programot is. Így van ez a Sony egyes modelljeinél is (példa). Vagyis a másik válaszban javasolt program mellett a Backup Manager / Backup Manager 2 is alkalmas lehet az említett feladatra.
-
moma
őstag
Köszönöm
. Az még nem teljesen világos a weblapról, hogy ezzel a mobilt is lehet kényelmesen backupolni? szóval, hogy ha be van dugva mindkettő a laptopba, akkor megy az hogy a telóról is a külső vinyára?
vagy lehet ehhez valami mobilos app kellene és valahogy rácsatlakoztatni a winyát közvetlen a telóra? ti ezt hogy csináljátok? vagy csak felhőbe?
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy mit ajánlnátok egy mini PC 32GB-os eMMC tárhelyének a particionálásához?
Jelenleg egy Android 5 és egy Windows 10 van rajta. Egyenlő arányban azaz, 16-16GB-os a felosztás.
Szeretném ha az Android-nak csak 4GB maradna, annak szerintem elég lesz, és a Windows 10-nek meg 28GB-ot adnék. Viszont nem szeretném újraformázni a partíciókat, úgy kellene átméretezni mind a kettő partíciót, hogy ne vesszenek el róla az adatok.
Teljes backup-ot már csináltam Acronis True Image-el és Macrium Reflect Free-vel is, ha netán kellene.
De remélem, hogy nem fog kelleni!Windows 10 alól jól gondolom, hogy nem tudja egy program se átméretezni azt a partíciót, amiről éppen fut?
Ha ez nem lehetséges, akkor maradnék a live CD-USB-s megoldások:
Ezt néztem ki: GParted Live on USB https://gparted.org/liveusb.php
Ez vajon tud átméretezést az adatok megtartása mellett? A Windows NTFS-en van, de az Adnroid-ról fogalmam sincs.A másik program a MiniTool Partition Wizard 9.1 Pro és a Paragon Partition Manager Free.
Ezekhez a programokhoz férek hozzá. A kínai programokat, azaz az Aomei és az Easeus csak akkor választanám, ha a nincs jobb alternatíva.
-
GIJoe
addikt
Tudnátok ajánlani free backup szoftvert, (bootol is) ami ismeri az új vezérlőket, és tud tömöríteni is?
Régen a hirent, használtam a legújabb gépeken már nem tudok IDEre váltani ahci helyett h tudjak hdd képet menteni, most az 5. appot próbáltam, de ez sem az igazi...
-
King Unique
titán
válasz
#74220800 #42397 üzenetére
Direkt azért linkeltem így egybe mindent és nem szimplán csak a szoftver oldalát, mert az előbbinél minden lényeges infó benne van a leírásokban. Tessék elolvasni!
A biztonsági mentés (backup) opciónál egy lemezképfájlt készít a program a kijelölt célmeghajtóra, ami nyilván USB HDD is lehet. Illetve ilyenkor nem piszkálja a már meglévő partíciót, nem formázza újra, hanem csak egy fájlt hoz létre a meghajtón a megadott helyen. Aztán, hogy ez esetedben pontosan mekkora méretű lesz, az nyilván függ attól, hogy mennyire van telemásolva az a rendszerpartíció. De amúgy a lemezképfájlt alapértelmezetten is tömöríti a program és ezáltal rendszerint kisebb méretű lesz, mint az eredeti partíció(k) (nettó) mérete.
-
pc360
addikt
válasz
#74220800 #42397 üzenetére
Az elkészített image file biztos, hogy nem lesz nagyobb a lementendő partíción megtalálható fájlokénál. Tehát a partíción lévő szabad terület nem növeli a backup méretét. Megjegyzendő, hogy a Win számára fenntartott, 100-500 MB-os partíciót is a mentésbe kell foglalni.
Ha nincs a rendszer különválasztva a cuccaidtól, és az az 500 GB egy egybefüggő partíciót jelent jól megpakolva, akkor nem biztos, hogy kényelmes lesz a mentése... Működni bárhogy működik, ha van annyi szabad helyed a külső winyón, és ha az NTFS-re van formázva.
-
törölt tag
Hi,
Win7 rendszermeghajtot szeretnem backupolni. A beepitett mindig hibat dob. Mit ajanlottok helyette?
A hatekonysagon tul preferalom az egyszeruseget is. -
csferke
senior tag
Egy kis kiegészítés.
Leszedtem a Backup and Syncet és újratelepítettem.
És láss csodát, A HIBA MEGMARADT ! -
csferke
senior tag
Sziasztok!
A Google Backup and Sync-el van gondom.
Már feltettem a kérdést a Google Drive fórumban is. Ott eléggé lagymatag az élet és nem kaptam választ. Ezért próbálkozom itt is.Amikor felkapcsolom a gépet a Backup and Sync leellenőrzi/összehasonlítja a gépemen lévő adatokat a felhőben lévőkkel. Egy ideig forognak a nyilacskák és egyszercsak megjelenik ez a hibaablak
és alatta/mögötte ez isA Backup and Sync-ben a nyilacskák tovább forognak és befejezi az ellenőrzést. Nem tapasztaltam semmi hibát.
A napközbeni munkám során is hibátlanul teszi a dolgát. Viszont zavaró az induláskori hiba.Tudtok-e erre megoldást?
köszi
-
Drughi
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, délután tudom megnézni az ajánlott programokat.
A konkrét helyzet:
64GB-os MicroSD a teleofnba volt, egyik napról a másikra nem látta, formázni nem tudta.Kártyaolvasóval beraktam win10-es laptopba, ami ugyan látja fizikailag a kártyát, de olvasni és formázni sem tudja.
Easeus data wizard(?) nevű program, látja a kártya tartalmát (~40GB fotó), le is tudtam menteni vele gond nélkül, viszont a kártyát nem tudtam vele használhatóvá tenni.
Az adatokért amúgy nem kár, van backup mindenről.
-
sfdrakex
nagyúr
-
pc360
addikt
Igen, ez a sima backup, és szerintem nem lesz gond vele, de próba ki! A szinkronizálás eleve minimum csak kétoldalú lehet, úgyhogy kicsit pontatlanul fogalmaztam. Az az, ami mindkét oldal változását figyeli, és ha az egyik oldal változik, akkor a másikon is elvégzi ugyanazokat a módosításokat. Lásd: helyi mappa <-> Dropbox szerver.
-
pc360
addikt
Ez a növekvényes backupot tudja ingyen, de nem a kétoldali szinkronizálást. Jó kiegészítés a SyncBackFree mellé, ami meg pont fordítva fizetős (vagyis van olyan verziója), és az szinkronizálni tud ingyen. Szerintem ez a 2 legjobb progi a témakörben, de az Iperius-t még nem volt alkalmam sokat tesztelgetni (úgyhogy jöhet majd róla visszajelzés), eddig csak ennyit írtam róla:
Az Iperius-ban egyedül a két oldal mappáját volt nehezebb összepárosítani; ki kell kapcsolni azt, hogy a mentés közben a célhelyen a forrás teljes útvonalát újrakreálja.
-
Met
nagyúr
Cobian Backup helyett milyen alternatíva van?
Ingyenes, tudjon növekményes mentést és lehessen időzíteni.A Cobiannal csak annyi a bajom hogy hiányoznak fileok miután visszamásoltam egy mentést, a könyvtár megvan de üres. Tehát valami ott nem jó.
-
Met
nagyúr
Köszi, ezek között vergődtem de akkor a TB lesz.
bluemirage Igen, tudom mit kellene de én csak egy alkalmazott vagyok. Mondtam már nekik kéne szerver, kéne NAS, a grafikáknak felhő (ez mondjuk a T-s nettel annyira nem jó)stb. de nem, nem azért mert nincs rá pénz mert lenne, csak egyszerűen valahogy nem fontos nekik, nincs "idejük" vele foglalkozni.
Jó pár éve volt az első adatvesztásük, azóta van külső hdd-re backup, eleinte hozták minden héten, most februárban volt egy mentés és a múlthéten megint. A leveleim nem fértek fel már rá, grafikákból "csak" két napnyi ugrott. Majd ha az ők szarjai vesznek el majd megkérdezik mit csináljunk -
Soma01
veterán
válasz
vipisti #41419 üzenetére
Én is ilyen megoldásokat keresek. És jó volna ha figyelmeztet, hogy nem volt mentés x ideje. De ez az idő beállítható legyen.
Tehát olyan Backup, biztonsági mentés program kell, ami x időnként kéri a felhasználót, hogy dugj be a biztonsági mentésre fenntartott USB meghajtót (tehát nem egy akármilyet) és ne zavarja, ha egy másik usb meghajtó már be van dugva. Miután ez megtörtént, a program észleli, hogy a meghajtó jelen van és elkezdi rá a mentést, ha készen van jelzi. Ha lehet, legyen ingyenes és ne egy több száz megabájtos program legyen.
Mondjuk ha egy gombot meg kell nyomni, az nem baj, de a mentést a program kezdeményezze azzal, hogy szól, hogy itt az idő menteni. -
brd
nagyúr
válasz
King Unique #41731 üzenetére
Folyamatos build upgrade: legalábbis ezt mondják, csak nem igazán látni, hogy ettől folyamatosan javulna az OS, ez a bajom. Aktuális konkrét példa: a kollégám vett 2 db pontosan ugyanolyan USB-s hangkártyát 2 db Win10-es géphez, az egyiken a kártyán nem működik a mikrofon (de csak az, hangot ad), a másikon igen. Az eszközöket megcserélve is ugyanazon a gépen nem működik a mikrofon (tehát nem a HW rossz). Mindez egy mostanában kijött
frissíbuild upgrade miatt van, mert előtte működött. De ez csak példa, számtalan ilyen megmagyarázhatatlan, addig működő, aztán elromló dologról olvashatsz a mai napig Win10-zel kapcsolatban, keressek még? Az meg, hogy kijött egy SP1 és kész, attól még jönnek rá javítások még mindig. USB 3.0 és UEFI is támogatott Win7-en (az én otthoni gépem is UEFI-vel bootol, valamint használom az USB3-as portot rajta), nem tudom, miről beszélsz, kérlek konkretizáld! 8-8.1: Ott kezdte el a Microsoft ezt az agymenést, hogy azért, mert belekerült pár új feature, külön OS-nek kommunikálja. Ugyanakkor pont ugyanazt a megközelítést használta a supportra, mint a többi esetben, ami valahogy úgy szól, hogy 2 évvel a következő SP (8.1) megjelenése után megszűnik az SP telepítése előtti verzióra (8.0) a support.Nem tudom, szerinted mit kellene várni egy Windowstól, "otthoni" címszó alatt. Játszom, fejlesztek, Internetezek rajta, hónapokig megy újraindítás nélkül (frissítés telepítésekor, ill. ha elfelejtem a hálókártyát időként letiltani/engedélyezni, mert kehes a drivere és BSOD-ot okoz bizonyos idő/átmenő forgalom/egyéb után). Az UASP annyira hiányzik, hogy most hallottam róla először, és nem is rázott fel. A WTG tényleg tud hasznos lenni, de saját célra még nem merült fel, hogy használjam (ha használnám, azt annyira eltérő HW-ekkel tenném, hogy kétlem, hogy működne mindkettővel, de tervezem kipróbálni). ReFS: nyerhet, vajon eddig miért nem? Mióta is létezik, úgy 5 éve legalább? A ködös megfogalmazású magasabb biztonság (konkrét példa van-e?) hidegen hagy, én felelősségteljes felhasználó vagyok, ez mindig többet ért eddig, mint bármi más. Szerencsére a vakok és gyengén látók számára kitalált Gépház használatát eddig szinte minden Win10-es gépen el tudtam kerülni, így a reset opciót csak sejtem, hogy mi lehet és arra én a mindig, minden körülmények között működő backup-restore funkciót használom, az még nem okozott vérnyomás emelkedést, a Microsoft egyéb, valamilyen képességet csak hazudott megoldásai ellenben többször. Szoftveráruház, Microsoft tálalásban, szintén vakoknak és gyengén látóknak, opciók nélküli programokkal és semmitmondó hibaüzenetekkel? Kösz, de kösz nem.
Automatikus drivertelepítés, felülírva kérdés nélkül a jól működőt, azt sem kérem, kösz. WSL? Minek guminő, ha van igazi? Hogy a Win8-tól megjelent "menü" kényelmes-e, az ízlés kérdése, így nem is nagyon mennék bele, csak annyit, hogy nekem pl. a hajam égnek áll tőle (a kereső pl. tök szupi': a keresés után még külön gondolkodni kell, hogy akkor ez most vezérlőpult elem, vagy program-e, aha, tényleg kényelmes). A többi felsorolt dolog lehet, hogy az életét menti meg, nekem egyik sem hiányzik (de ha hiányozna is, akkor is felmerülne, hogy ahhoz Win10-et kellene használjak, amire még mindig nem tudtam magam rávenni). Majd ha esetleg nagyon fognak, jöhet az újabb OS, ami tudja (és máshogy nem lehet megoldani) és akkor valószínűleg azt fogom használni. A kényelmet egyébként nekem pl. az fokozná, ha nem 2 db színből készülnének az ikonok, nem lenne ocsmány a felület, az OS nem nézne hülyének, és nem tűnnének el korábban létező beállítások, de ezt Windowstól elvárni egyre kevésbé lehet. Mondjuk ez megint ízlés kérdése, így hagyjuk is. Igen, sajnos ezen idő lejártával csak remélem, hogy készül majd még kevésbé hülye Windows OS, mert ha nem, akkor a Windows nekem megmarad játékra (ennek megfelelő összeget fordítva magára a Windowsra), minden másra más OS-t fogok használni.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, valami olyan kónozó vagy backup szoftvert keresek, amivel egy friss bekonfigurált windowst lementve vissza tudok állítani? Van egy ismerősöm aki 1 hónap alatt szétcseszi a windowst, többet nem segítek neki. Egyszer felrakom, lementem, aztán megmutatnám neki, hogyan tudja vissza állítani.
-
vipisti
tag
Most volt időm szórakozni ezzel, rövid beszámoló. Kösz a tippeket!
@dqdb: A Genie9 Timeline profinak tűnik, még tesztelnem kell mit csinál majd, mert 8 óránként próbál backupolni, és az időzítésen nem lehet változtatni. Hasonló az EaseUS Todo Backup, és annak most olcsóbb ($17,40 vs $40) a home verziója. Egyik sem tud magyarul, ami engem nem zavarna, de az igen, hogy userünk fel fog hívni, ha felugrik neki valami
@pc360: A SyncBackFree megfelel a célnak. Sokkal több beállítása van a fenti 2-nél. Alacsony prioritással 1-2 percenként futtatom, vagy csatlakoztatva van a vinyó, vagy nem, a user semmit nem észlel a folyamatból. Mellesleg magyarul is tud (nagyjából)
@bluemirage: Mint kiderült, üzleti emaillel kell regelni a Veeam free-hez is. Ez még menne, de nem próbáltam ki, egyértelműen cégeknek szánt termék.
-
dqdb
nagyúr
válasz
vipisti #41397 üzenetére
A Genie9 Timeline Free pont azt tudja, amit szeretnél: ha csatlakoztatja a backup HDD-t, akkor elindul a mentés, ha régóta készült mentés, akkor reklamál ezért. Sokszor elérhető ingyenes promóban a Home változat, az sokkal inkább testre szabható, a Pro változat általában ezzel párhuzamosan 2-3e forintért érhető.
Hátránya, hogy nem magyar nyelvű.
-
vipisti
tag
Helló! Olyan usernek keresek backup megoldást, aki az online megoldásokban nem bízik, és max annyira hajlandó, hogy bedugjon egy drótot a laptopjába. Tudtok olyan win10 backup progit (ingyé!), amelyik usb vinyó csatlakoztatásakor (esetleg kikapcsoláskor, alváskor stb) automatikusan backupol? Úgy tűnik, az EaseUS Todo Backup Home tudja ezt 30 doleszért. (jelenleg nem tudom kipróbálni sem, nincs kéznél win) köszi
-
Sziasztok!
Összegyűlt több 10-100GB-nyi backupom az évek során, amiben valószínűleg rengeteg duplikált adat van. (inkább a biztonságra mentem) Milyen programot tudnátok ajánlani ennek a kezelésére és kitisztítására? Szinte minden fájltípusból előfordulhat több is.
-
Kékes525
félisten
Két programot keresnék.
1. Olyan backup programot, ami kiváltaná a Windows 7 rendszer visszaállítását, mert sokszor még csökkentett módban sem müködik. Nem teljes backupot szeretnék.
2. Az alaplapon lévő kártyák, vezérlők, biosának verziószámát szeretném megnézni. Konkrétan a Marvell 88SE91xx/92xx Sata 6G Controller biosának verziójára lettem volna kíváncsi, de másnál is hasznos lenne. Aidában nem találom.
-
k-adi
nagyúr
Hello.
Szeretnék csinálni egy win+data backup image-fájlt a gépemről... nemrég meghalt, most újra van rakva, minden szép és jó, ezért még most szeretnék csinálni róla egy image-t amíg tiszta.
Milyen programot ajánlotok hozzá? A beépített win-esen kívül persze., -
pc360
addikt
válasz
kezdosql #40155 üzenetére
Hát, amit írtam, azt jelenti.
A keresés nem mindenkinek jó barátja... A fogalom meghatározása: incremental backup.
Ilyen mentés tipikusan az operációs rendszer mentése, ami nem fogja minden futtatás alkalmával átmásolni az összes fájlt, ezzel pazarolva a tárhelyet. Azt csak az első alkalommal teszi meg, utána pedig csak a változtatásokat jegyzi meg, minden addigi különbözeti fájlt megtartva. Az ilyen mentésből lehetséges az, hogy egy régebbi kiválasztott állapotot is teljesen visszaállítható, nem csak a legújabb. Ugyanitt van leírva a differential backup magyarázata is. Na, ezeket nem tudja a free változat, viszont a legtöbbeknek nincs is rá szüksége. Ha mégis, akkor ott a másik jelzett program.
Az, hogy mi hiányzik a SyncBackFree-ből, azt az oldalon szépen jelzik.
-
pc360
addikt
Kicsit nekimentem az általában ajánlgatott fájlszinkronizáló / adatmentő programok ingyenes verzióinak, és nem meglepő módon ezt koronáznám: SyncBackFree
A legjobban beállítható és kezelhető darab, ha adatmentés, szinkronizáció, vagy tükrözés kell. Már a profil beállítása közben szépen látni, hogy a forrás- és célmappákban mik kerülnek összevetésre, és ugyanott mappánként / fájlonként állítható a mentésbe foglalás szabálya, szóval profi cucc. Nagy különbséget jelent a FreeFileSync-hez képest; azt még az oldalról is kinyírtam, annyira béna...
A SyncBackFree az ingyenességéért cserébe inkrementális mentést (és pár finombeállítást, protokollt) nem tud. Azt viszont prímán pótolja a tiszta, egyszerű Iperius Backup Free, ami pont a tükrözés / szinkronizálás képességének kihagyásával van ingyenesítve (céges környezetben is!). Így ez két app le is fedi a témakört.
Az Iperius-ban egyedül a két oldal mappáját volt nehezebb összepárosítani; ki kell kapcsolni azt, hogy a mentés közben a célhelyen a forrás teljes útvonalát újrakreálja.
-
pc360
addikt
válasz
havri1 #39872 üzenetére
Fájlszinkronizáló programoknak hívják a kategóriát, népes családdal.
• FreeFileSync
• SyncBackFree (SyncBackPro)
• Iperius Backup Free
• stb. -
spe88
senior tag
A RAID-be kötött HDD pusztult meg épp akkor! De jah hát simán lehet, hogy a MEGA meg társai behalnak azért is írtam, hogy több helyre még jobb. De ha nem találok megoldást, ahogy írtam is nyilván kompromisszumot kötök, aztán dugogatom rá a cuccokat, csak jó lett volna mindig update lenni telefonról is, ez lenne az indok egyébként, de tény, hogy azt annyira sűrűn nem használom, néha akartam egy-két doksit megnyitni, meg egy-két képet megmutatni haveroknak stb.. Úgyis veszek egy NAS-t már tervezem egy ideje, aztán a backup külső HDD-t meg néha frissítem, hogy azért több helyen legyen meg az adat ne csak a NAS HDD-n és kihagyom az ilyen mocskos felhőszolgáltatásokat, meg imádkozom, hogy akkor ne legyen valami áramlöket, kicsit paranoiás vagyok, de tényleg potyogtak, anno az elektronukis cuccok. Nem mindenhol van olyan stabil hálózat, mint a városokban, de már azért jobb a helyzet, mint 10 éve. NAS-sal is az a baj, hogy nem tudom belerakni a HDD-imet, anélkül, hogy ne formázná le nekem saját kis rendszerére, vagy építek egyet, azt meg nem szeretnék. Szóval ez is olyan, mint sok minden az életben: állandó akadályokba ütközés, meg kompromisszum-kötés.
Bár az otthoni netnek meg a feltöltési sebessége nem valami gyors, de az nem izgat. Ha meg valamit kitanulok (valami app) arra mindig szívesebben szánok időt, mint a sipifuszi dolgokra, ami csak az energiát, időt viszi, tudást, élményt nem ad.
A syncback amúgy nagyon király kis progi, csípem, azt még te ajánlottad anno. -
pc360
addikt
Akkor lenne macera, ha még egy appot is ki kellene tanulnod hozzá, de így, hogy használod is az egyik legjobbat (SyncBack...), nem az. Ahhoz azért igen durva túlfesz kell, hogy a gépre alapból rá se dugott backup HDD-d tönkremenjen.
Ne haragudj, de nem tudom komolyan venni azt, hogy egy USB gépre dugása, és egy programindítás pár naponta macerásabb lenne, mint szar, limitált kliensekkel szenvedni, miközben nincs külön semmi indok arra, hogy a netre nyomd a dolgaid. Nagyobb rizikót látok abban, hogy pl. egy ilyen kétes multú MEGA egyik napról a másikra elérhetetlenné válik, vagy feltörik a szervereit / hozzájutnak a jelszavadhoz / fájljaidhoz. A backup a lokál mentésnél kezdődik. Ha az valamiért nem elegendő, akkor lehet másfele kacsintgatni.
-
pc360
addikt
Appdatát nem szinkronizál az ember fia automatikusan, mert iszonyat nagy baromság. Ha használod közben az adott programot, akkor a kliensnek folyamatosan újra kell hash-elnie és töltögetnie a változó fájlokat, ami a program működését is hazavághatja...
Neked egy külső HDD kell, meg egy egy USB-s tok hozzá. Egy bekonfigolt szinkron progi ZIP-eket tud készíteni a szükségtelen almappák és fájlok kihagyásával. TMP fájlokat és cache-eket minek is szinkronizálnál ezerszámra...
Ez lenne a backup lényege, nem a felhő. Nem muszáj kényszeresen mások elé tárni a dolgaid, ha az adatmentés olchool módon, sokkal normálisabban megoldható, amihez véletlen se fér hozzá más. Rádugod kétnaponta, lefuttatod a sync-et 1-2 perc alatt, ennyi. Egyszer kiadsz rá egy 10-est, és meg van oldva a dolog.
-
spe88
senior tag
Az a baj olyan dolgokat is szinkronizálok, amit nem szívesen mozdítok el a helyéről (AppData stb.). Viszont lehet rápróbálok a MEGA-ra, mert a lassúság annyira nem zavar, mint a fő funkció hiánya, főleg, hogy kis fájlokat mozgatok általában. Kár, hogy GDrive nem támogatja ezt a soft linkelős dolgot. Duplázásra gondoltam, de az adathalmaz viszonylag nagy helyet foglal, sok a fájl, de azok kicsik, emiatt próbálom meg a MEGA-t.
Azt meg végkép nem akarom, hogy minden 20 helyen legyen szétszórva az SSD-n, mert egy dokumentum mappából sem fogom felpakolni az összeset csak, amik változnak... Mindegy.
Képtárolásra meg a Flickr azért nem jó, mert nem mappa struktúra szerint pakolja fel, tehát gyakorlatilag backupként nem használhatod, mivel azt sem erre találták ki. Nem hiába, érzem én régóta, hogy ami nekem kell egy igen drága havidíjas szolgáltatás lenne. Nem úszom meg.
Kár, hogy olyan nincs, hogy valahol veszek 1TB tárhelyet egy nagyjából ugyanilyen HDD árán és a forgalom arányában fizetnék, arra még talán be is ruháznék, de az megint csak nem éri meg nekik.
Ilyen ez...
-
BullZeye
veterán
válasz
vgyuri #39585 üzenetére
Sajnos van egy rakat videó is meg RAW fájl. Inkább azt szeretném, hogy saját gépeken legyenek tárolva 4-5 helyen, de lassan 3 órás próbálgatás után azt hiszem ez még senkinek nem jutott eszébe, mert az a pár program amit próbáltam még hírből sem tudja azt amit szeretnék.
Valamint van egy _munka_ mappám is amit hasonló elven szeretnék biztonsági menteni (bár itt a mezei BACKUP elég, mert nincs másik fél aki szerkesztené a fájlokat)
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Van olyan program, amivel megoldható, hogy minden egyes alkalomkor egy backupból visszaállított rendszer induljon el. Tehát ha valamit felrak a user, a következő indításkor már ne legyen fent. Update-t, programok frissítését csak én tudjam megcsinálni.
-
arpii
tag
Sziasztok,
Olyan programot keresek, amivel katalógust tudok csinálni a HDD-k tartalmáról és működik ütemezve. A Supercat tud ütemezést, de csak akkor, ha fut a program és elég lassú is. A Wincatalog gyors és ha már volt előzőleg katalógus a lemezről, baromi gyorsan tud frissíteni, de a command line nem működik, máshogyan pedig nem lehet ütemezni. A cél az lenne, hogy naponta be tudjam frissíteni a katalógust.A másik, amit keresek egy backup alkalmazás, ami egyszerű, nem kell hogy fusson folyamatosan, hanem ütemezetten naponta egyszer több cél lokációra kimentse a kijelölt mappákat (esetleg tömörítve), amiket később bármikor elő tudok varázsolni.
Az is jó opció lenne, ha a backup szoftver katalógust vezetne a HDD-kről, amit le is tárolna, de tényleges mentést csak a kijelölt mappákról készítene.
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Milyen ingyenes progi van, ami a háttérben futva menti egy mappa tartalmát egy másik, hálózati mappába? A lényeg, h beavatkozás nélkül tegye, minden új fájlt másoljon át, de NE szinkronizáljon, tehát ha a kiindulóban törlöm, a backup-on ne törölje. Ha azonos fájlnév lenne, akkor azt is mentse akármi(2).kit vagy vmi néven. guglidrájvos sajna nem jó.
Mit javasoltok? -
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy olyan programot, amivel DVD lemezből lehet ISO fájlt csinálni?
Van egy DVD, amit egy ilyen DVD-kazetta kombós gép digitalizált kazettáról. Arról szeretnék backupot csinálni, lehetőleg ingyenes programmal, ami nem éget a felvételre semmiféle vízjelet vagy ilyesmi.Próbálkoztam Google első találataival a "DVD to ISO" keresésre, de egyikkel sem sikerült használható eredményt produkálnom. Vagy fizetősek, vagy valamilyen korlátozott funkciója van az ingyenesnek, az egyetlen teljesen ingyenes által készített ISO-t pedig nem sikerült lejátszanom. (Az eredeti DVD-t lemezről egyébként pedig igen.)
-
Sky85
tag
Sziasztok!
Most telepítetem újra egyik ismerősöm laptopját 0-ról, nincs kedvem megint összeganézni majd a drivereket ha kellenek.
Tudnátok nekem olyan progit/kat mondani amivel egyszerűen tudok csinálni backup lemezt csinálni a rendszerről minden feltelepített progival együtt? Amivel újra lehet majd telepíteni!
Köszi előre is!
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Backup programot keresnék, amellyel több gépről (nem a teljes gépről, vagy partícióról, hanem csak adott mappákról) szeretnék mentést készíteni egy külső HDD-re. Amire szükségem lenne:
- legyen ingyenes, mivel kis irodáról van szó, céges környezetben is
- tudjon növekményes vagy differenciális mentést (az FBackup itt bukott el)
- ütemezhető legyen a mentés időpontja
- magyar nyelv előny, de nem feltétel (nekem bőven jó az angol is, másoknak nem tuti)
- tömörítés jó, ha van, de szintén nem feltétel.Az fBackup mellett a Cobiant néztem, de ott az első mentés elkészítése valami cefetlassú volt nálam, és nem tudom megoldani, hogy manuálisan másoljam fel a fájlokat. Na meg a honlapjuk is egy jó ideje nem frissült, bár ha maga a szoftver jó...
Köszönöm a segítséget
-
pc360
addikt
válasz
andatti #37210 üzenetére
Amúgy nem PC-s programokban kell gondolkozni. Fotók mentése: Google Drive vagy Dropbox. Ezek automatikusan áttolják WiFi-n a PC-re a dolgokat és nem kell velük foglalkozni. A telefonról akár mindig törölhetők a képek a feltöltés befejeztével.
Biztonsági mentés - ilyen root-engedély nélkül úgysem igazán van, de talán Helium-mal, ha appbeállításokkal akartok varázsolni. Én nem tenném.
SMS mentése: SMS Backup & Restore, névjegy és SMS mentésre: Super Backup. Ezek egyfájlos mentéseket készítenek, az előbbi akár időzítve is, felhőbe. Ezeket a telefon tárhelyről pedig USB-vel, vagy akárhogy át tudod rakni a gépre, csak az elérési utakat is jegyezd fel (visszaállításnál jön jól, ha tudod, hova kell őket visszarakni bizonyos programoknál).
De a névjegyeket tényleg a legjobb a webes címtáron keresztül csesztetni, képeket szúrni a kontaktokhoz stb. Úgyis az lesz az, ami egy következő telefon beállításnál elsőként felkerül a gmail címed megadása után. Ezért valójában általános mentési feladatokra nem kell más, csak a képek szinkronizálása, és az SMS Backup & Restore, mint megbízható megoldások.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
A "Milyen program, ami...?" kérdésre nekem már megvan a válasz, inkább ezzel a programmal kapcsolatban kérném a segítségeteket, mert külön topicot nem találtam. A merevlemez titkosításáról van szó, és erre a Windowsba épített BitLockert terveztem használni. (Ha már úgy is Pro verziójú Windowst kaptam az egyetemtől, nem akartam third party szoftvert használni erre)
A gépemen 2 nem rendszer partíciót már titkosítottam. Ennek ellenére a OneDriveomon, amikor a recovery keyt megnézném, csak egy kulcsot látok. Ez normális? Egy ilyen recovery key egy gépre való, nem partíciónként? A gép újratelepítése esetén, amennyiben ezen háttérpartíciókat békén hagyom, az újratelepített Windowson is gond nélkül tovább használhatóak, unlockolhatóak lesznek ezek?
Ez inkább mérgelődés, mint kérdés: kedves MS miért csak a Pro és Enterprise verziójú Windowsokhoz adja ezt a lehetőséget?!
Milyen egyéb kockázatai vannak a HDD titkosítás használatának azon a magától értetődőn kívül, hogy ne felejtsem el a jelszavam? Nagyobb eséllyel okozhat így gondot bármiféle HDD szektor hiba, adatsérülés, akármi? Backupolni mondjuk terveztem, de azért viszonylag ritkábban.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Sziasztok!
Olyan programot keresnék, ami két könyvtár tartalmát hasonlítja össze. NAS-on tárolt képeimről hetente készül automatikus backup. Időnként (mondjuk havonta) szeretném az utolsó mentést összehasonlítani az eredeti állományokkal, hogyha egyezik, akkor a korábbi mentéseket törölhessem.
Köszönöm a segítséget
.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
juharsirup #36473 üzenetére
Ja tényleg, az EaseUS Todo Backup Free is van, ráadásul ingyenes.
Jó, hogy megírtad, hogy bevált.Nincs mit, majd ha esetleg kipróbálod a többi ajánlottat, tényleg megírhatnád, mit tapasztaltál velük.
-
juharsirup
csendes tag
Macrium +1
Az előbbiekhez kapcsolódóan egy extra kérdés... Mivel tudnék olyan meghajtóról (jelen esetben egy pendrive) image filet készíteni, amin Ubuntu terpeszkedik?
- A Macrium Reflect-nek már nincs Linux alapú Rescue Media-ja, a WinPE verzió természetesen fel sem ismeri a kütyüt. A telepített verziót meg sem próbáltam.
- Az AOMEI Backupperrel készíthető Linux alapú Bootable Disk, azzal viszont csak klónozni lehet a partíciókat vagy drive-okat, és nincs benne képfájl készítési lehetőség (eléggé wtf, de ez van). A telepített verziója felismeri ugyan a drive-ot, de mindig hibába ütközik a lementés (The backup driver works improperly...).
- Az EaseUS erre szolgáló termékét csak most fogom kipróbálni...
- Másik Ubuntu alól nem akartam szórakozni, de lehet, hogy az lesz.
-
Met
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #36123 üzenetére
-
éN79
addikt
válasz
MaxxDamage #35929 üzenetére
Most én is felfrissítettem az újabb verzióra, de én nem látok változást a felületen (lehet, hogy már eleve újabb volt). Pár hete költöztettem a hdd-n lévő oprendszert a notibavett ssd-re, és elég gyorsan és érthetően megtette, hiba nélkül persze.
A DiskImag az aktiv fül bal felül, a középső nagy képernyőben a Create Backup az aktív.
A felső részében van az MBR Disk 1
ebből bepipálod, amit át akarsz költöztetni az ssd-re (én a rendszer számára fenntartott 100 mega körülit és persze a rendszer particiót pipáltam be, és ezen képernyő alatt található Clone this diskre kattintasz.
A felugró ablakban ugyanúgy látod, hogy miket választottál ki mint klónozandót és meg tudod adni a Select a disk to clone to... -ra kattintva. Én mindenféle formázás nélkül itt kiválasztottam anno az ssd-t, és egy az egyben átmásolta ugyanazzal a mérettel, amivel a korább C: meghajtó volt. -
Dragon27
senior tag
válasz
MaxxDamage #35929 üzenetére
EaseUS Todo Backup Free 8.9 [link] + videó [link] cloneozni nem használom... de szerintem jól működhet...
Ha megnyitod a programot rámész clone kiválasztod mit szeretnél klónozni Hard disk0 tovább Itt kiválasztod mire szeretnéd áttenni pl. Hard disk1/ D-re ha ez ssd akkor pipáld ki optimize for ssd és Proceed
Tovább nem néztem... én nem szoktam klónozni, de Backup az jól működik...
Találtam 1 jó videót [link] remélem ez segít
-
akaido
addikt
válasz
Márton #35872 üzenetére
Pl: [EaseUS
Todo Backup Free 8.8] Ajánlott a Disk Clone opció. -
Pgraph
aktív tag
Üdv.!
Megbízható, kiforrott, egyszerűen kezelhető, lehetőség szerint free BACKUP programot keresek. Kisirodai NAS-ra kellene dolgoznia 4 gépről (Windows 8.1 és XP-s gépek).
Környezetemben Cobian Backup neve merült fel legtöbbször, de a honlapjuk 3 éve kihalt (persze, ettől lehet még jó a programjuk).
Ha tud növekményes mentést és magyarul is beszél, az nem baj.
Köszönöm! -
haxiboy
veterán
válasz
qwertly #35448 üzenetére
Windowsban lehetséges beállítani mappát, és ütemezni is a biztonsági mentést is.
Amire szükséged van az valamilyen ne-way file sync szerintem. Rsyncet használtuk régen ilyen esetre, de szerintem a windows beépített is teszi a dolgát.
Az is kérdés milyen mószerrel szeretél mentést csinálni. Különbségi/Növekményes/Teljes ?Feltétlen szeretnéd ki-be dugdosgatni a pendrive-t állandóan? Szóval a munkádat szeretnéd magaddal vinni vagy csak biztonsági másolatot készíteni amihez csak szükség esetén nyúlsz?
Ha csak backupot szeretnél erre megfelelő lehet egy RAID 1 tömb is, így rendundanciát viszel a rendszerbe, és ha valamelyik drive meghal attól még a másikon ott vannak az adatok.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Predator2 #35442 üzenetére
Drive to Drive gyalul, a biztonsági mentés nem is a legjobb szó rá. Például HDD-csere esetén szokás használni, amikor a cél a másolat további használata. Lassúsága miatt sem célszerű biztonsági mentésként alkalmazni.
Más esetben a Backup menüpont megfelelő, ami fájlba ment. Konkrétan 2 db fájl keletkezik, egy kisebb és maga a lemezkép. Többi adatot nem takarítja le:
Drive_C.xml
Drive_C.datJavasolt beállítások, ha egy feltételezett D: meghajtó gyökerébe történik a mentés:
Mivel nálad külön van egy 100 MB méretű bootpartíció, azt is célszerű lementeni, bár elvileg anélkül is meg lehetne csinálni.
Azt is megteheted, hogy a nagyobb biztonság érdekében készítesz egy mentést a Windows saját lemezképkészítő programjával is. Win7 topikban ha visszaolvasol, épp nemrég volt róla szó: [link]
Ez eleve úgy csinálja a mentést, hogy ilyenkor két lemezkép lesz. A mentendő Windowson belül indítható ez is, nem gond, hogy fut közben.
Visszaállítás viszont csak úgy lehetséges, hogy egy másik, működő Windowsban kell indítani a DriveImage XML-t, vagy a Windows backup a telepítő segítségével használható: [link]
Bootjavítás egyszerű, a telepítő pendrive vagy DVD-ről kell indítani a gépet, ahogy itt mutatják:
http://www.sevenforums.com/tutorials/668-system-recovery-options.html
Jó esetben ez a kis ablak hozza helyre az indítást:
Itt látszik, hogy "megtalálta" a rendszert, a betűjel lényegtelen, mert a telepítő azt másképp is kioszthatja, nem ez lesz a végleges.
Ha visszaállítod a 100 MB-os bootpartíciót is, akkor az legyen aktívként megjelölve, ha nem akkor a Windows partíció. Lehet, ezt is elvégzi a program, de az biztos, hogy az indításhoz szükséges fájlokat létrehozza akkor is, ha hiányzik, az aktív partíción. Ezért is célszerű ilyen módon irányt mutatni neki.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Predator2 #35439 üzenetére
Shadow Copy csak azért merült fel, mert korábban volt szó hozzáférhetetlen, védett fájlok másolásáról.
Ez megoldja, sőt az ajánlás szerint komplett Windows másolására is alkalmas, de nekem a linkeket (ami látható pl. a Users mappában is) nem vitte át eredeti formájában. Vagy üres mappa lett helyette, vagy a Parse Junctions opcióval elkezdte bemásolni a link célmappáját, ami sehogy nem jó.
Úgyhogy teljes Windows mentésére továbbra is a DriveImage XML alkalmas. Vagy még sokféle program, illetve maga a Windows is tud menteni lemezképbe.
A Backup menti fájlba a rendszert, tömörítve.
Drive to Drive partíciót másol, közvetlenül partícióra. A célmeghajtónak azonos, vagy nagyobb méretűnek kell lennie.
De soha nem próbáltam még dinamikus lemezről készült képet MBR-lemezre visszaállítani, tehát ilyen szempontból járatlan úton haladsz.
Mindamellett a múltkori hozzászólásodban szereplő linkről letöltöttem a Partition Wizard zip fájlt, ez alkalmas konverziók végzésére.
-
Predator2
addikt
válasz
Kernel #35249 üzenetére
Helló
Most van időm szórakozni az átkonvertálással.
Két programot is ajánlottál nekem, gondolom biztonsági másolat céljából.
Melyik használjam: ShadowCopy vagy a DriveImage XML?
A DriveImage XML feltelepítettem, abban több lehetőség is van melyiket lenne érdemes?
Backup vagy Drive to Drive?A backup inkább op rendszerhez volna a Drive to drive pedig adatokhoz?
THX
Ha esetleg más is tud válaszolni az is megfelel.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Cobian backup helyett van valami más lehetőség?
Külső vinyóra kellene menteni és tudjon növekményesen is, tehát hogy csak az új vagy változott fileokat mentse második indításra.A Cobiannal az a bajom hogy az első mentés iszonyat lassú, tudom az usb sebesség (2.0) is a szűk keresztmetszet, és hiába másolom fel manuálisan a fileokat érzékeli hogy ez az első mentés és az egészet akarja menteni. 1 óra alatt valami 13%-ot mentett le. kb. 100 gigáról van szó.
-
htc07
addikt
Sziasztok!
Az évek alatt lett 5 partícióm, reinstalloknál össze-vissza lett backupolva minden.
Tudtok egy olyan szoftvert, ami felkutatja a duplikált fájlokat a partíciókon (és törli is őket ha azt mondom)?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
andatti #34822 üzenetére
Úgy tűnik, ez tényleg nem túl jó módszer az esetedben, mert rengeteg levél van, és ezek szerint tényleg lassan húzza le, úgyhogy azt a módszert javaslom inkább, amit dqdb itt említett: telepíts egy jófajta levelezőklienst, ami támogatja az IMAP-ot, állítsd be mindkét fiókot (az eredetit és a backupnak szántat), és húzd át az eredetiből a backup-fiókba a leveleket. Persze legyen mindenről backupod először (arról is, amiről backupot akarsz készíteni, hiszen azt át akarod mozgatni
)! (Bár ha jól vettem le, már letöltötted azt az mbox-fájlt, amiről szó volt.) Ez is tényleg el fog szüttyögni jódarabig, de gyorsabb lehet így is - indítsd el az áthúzást, aztán hagyd ott a gépet, hadd dolgozzon (vagy csinálj mást közben a gépen).
Egyébként ja, a POP3 protokoll ilyen szempontból "buta", a címkéket (vagy épp mappákat, ha olyan a levelező, itt épp címkékről van szó) nem is tudja megtartani. Ha az IMAP-klienst konfigurálod, akkor a Gmail-címkék mappaszerűen fognak megjelenni, tehát az elvártak szerint, szeparálva látod majd a leveleket, úgy is tudod átemelni. A címkék egyesével történő létrehozását nem tudom, megúszod-e, attól is függ, a használt levelezőkliens támogatja-e azok létrehozását, ha áthúzod.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #34807 üzenetére
Még megoldás lehet egy IMAP-ot támogató levelezőkliens ideiglenes telepítése (Thunderbird, Windows Live Mail), a két Gmail fiók felvétele, az elsődleges fiókban összes üzenet kijelölése, majd egy elegáns drag and drop segítségével azok átdobása a backup fiókba. Egy ideig el fog szüttyögni vele a program, de a kívánt eredmény garantált.
CCC: ne offoljunk többet, inkább privát.
-
válasz
jaja1981 #34508 üzenetére
A leírás alján van egyszerű egy soros command prompt... Ahogy írták már az előbb is.
Megnézni, hogy pl. az 5 napos szabállyal mit törölne
forfiles -p "C:\Backups" -s -m *.* -d -5 -c "cmd /c echo @file"Adott mappában törlés 5 napos szabállyal
forfiles -p "C:\Backups" -s -m *.* -d -5 -c "cmd /c del @path"Ez pedig a forfiles leírása, hogy értsd, ha valami nem úgy megy:
https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753551.aspxHa nem értesz így sem hozzá, akkor ezeket a hozzászólásokat megmutatva egy közepes hozzáértő havernak kell szólni. A Windows feladatütemezőjén keresztül kell meghajtanod és akkor megy... utána már nélküled.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Windows vistárol állnék át a windows 7-re,mert noti váltás van.Nem tudom miképpen tudnám a vista levelezéseimet amely windows mail át vinni a windows live mail-ra.Ugyan ez igaz lenne a böngészőnél is amelynél vannak jelszavak előzmények kedvencek.probáltam a KLS Mail Backup de nem megy ha mail-ról állok át a windows live mail-ra.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok valami egyszerű, magyar nyelvű watermark-készítő programot Windowsra (7)? Képek sarkába kéne égetni egyszerű szöveget a dátumozáshoz hasonlóan, semmi több nem kell.
szjoci: Próbáld ki a StarDock-féle Fences-t, van az asztalhoz backup/restore funkciója.
-
somasz
addikt
Paragon Backup and Recovery 11 Compact Edition-höz nagyon hasonló programot tudtok mondani, ami működik win8.1-en is? Elszáll kompatibilitási problémával.
Most jutott eszembe, hogy nézek frisebbet belőle, ránézek a 14-re.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
LonGleY #33368 üzenetére
Köszi, megnéztem a progit, de én valami backup/fájlszinkronizáló progira gondolnék. Használtam korábban M$ eredetű progit, amiről a használat során kiderült, hogy nem megbízható teljesen, mert nem szinkronizál minden fájlt.
Egy kipróbált, működő, free progit várnék erre a feladatra. -
brd
nagyúr
válasz
LonGleY #33345 üzenetére
Viszont arra is ügyelni kell, hogy a pendrive mindig ugyanazon az elérési úton legyen[...]
Nem feltétlen, ha a mentőprogram tud menteni az aktuális elérési útra, akkor egyszerűen a ..-t (két pont, az aktuális könyvtár) kell megadni célnak (ha a pendrive-ról indul). Vagy ahhoz képest relatív útvonalat, pl. a \backup az aktuális drive főkönyvtárában lévő backup könyvtárba ment.
Ha nem, akkor némi parancssori bűvészkedéssel megoldható, így kell kezdeni a futtatandó batchfile-t, ha az a pendrive-ról indul, és pl. az i: jó lesz célnak (ez lesz a fake betűjel):
cd >%temp%\backuppath
set /p backuppath=<%temp%\backuppath
del >%temp%\backuppath
set bpath=%backuppath:~0,3%
subst i: %bpath%
set backuppath=
set bpath=
backupprogram.exe
subst i: /dHa nem biztos, hogy szabad a betűjel, akkor így lehet találni egy szabad betűjelet (de ilyenkor a backupprogramnak kezelnie kell a környezeti változókat):
for %%a in (D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) do CD %%a: 1>> nul 2>&1 & if errorlevel 1 set freedrive=%%a:
backupprogram.exe
set freedrive=Ez a freedrive nevű környezeti változóba beleírja az első szabad betűjelet, visszafelé nézve (tehát, ha pl. a Z: szabad, akkor Z: lesz a változó tartalma, ha az foglalt, de az Y: nem, akkor Y: lesz). Elindítja a backupprogramot, amelyben pl. a %freedrive%\backup (ha pl. a Z: szabad, akkor ez Z:\backup útvonalra oldódik fel) útra kell menteni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #33054 üzenetére
Kipróbáltam, de nem kezeli az ultrium drive ot
kiírta, hiogy a drive nincs felkészítve hozzá.Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy marad második rendszernek egy server op rendszer és rá a Symantec Backup Exec 2014.
Ebben legalább lehet használni a drive tömörítő képességét is. -
looser
addikt
válasz
mclaren777 #33060 üzenetére
Esetleg ő?
De ha neked az elegendő, hogy egy bizonyos adattartalmat mentsen (mondjuk meghatározott mappákat), akkor azt be is ütemezheted windowsban pld. egy egyszerű xcopy-val.
Végül is a backup nem szól másról :-) -
Core2duo6600
veterán
HEllo
Adatmentő progit keresek
A cél a szalagos meghajtó LTO 3, annyit kell tudnia, hogy kijelölök egy mappát, vagy file-t és azt kiteszi kazettrá, majd ha szükséges visszolvassa onnan.Jelenleg a Symantec Backup Exec cel próbálkozom, de amiket találtam eddig mind sokkal többet tudnak, mint ami nekem kell.
Ezáltal lasabbak is.
Semmi időzítés nem szüséges az asztali gépemben van a drive, előny lenne ha nem kellene hozzá server oprendszer, hanem menne win 7 ill 8 alol. -
Core2duo6600
veterán
Hello
Melyik az a program amivel a szalagos egységre ki tudok jelölni mappát fájlokat, és szükség esetén vissza is tudom olvasni ?
Sima win 8.1 es gépről van szó, csak erre nem tenném fel a Symantec vagy más gyártó komplett server backup progiját.Kinek milyen 5lete van ?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy olyan programot keresek, ami feltérképezi egy mappa/meghajtó tartalmát és azt le lehet menteni. Egyfajta backup készülne a fájlokról, de csak a fájlnevek, mérettel és kiterjesztéssel együtt, maguk az adatok nem kerülnének mentésre.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest