Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    válasz darál0w #25967 üzenetére

    Reggelt! :)

    Köszi ismét a választ, még egy utolsó információt kérnék.

    A helyzet a következő:

    Ha szembeállítjuk ezt a konfigot, amit itt ketten összehoztunk (Athlon X4) és szembe állítjuk egy Intel Core 2 Quad Q8400-al (amihez egy gigabyte ep-31-ds3l lap tartozna), akkor melyikkel járnék jobban?

    A számítógép szokásaim általában erre összpontosulnak: Netezés, Képszerkesztés, szoftver tesztelés (béta-tesztelés), HD filmek (720p és 1080i - csak megtekintés, nem konvertálás), alkalmanként játék (pl counter strike source, call of duty, 1-2 stratégiai.. meg ha megfelelő a proci kibővíteném a cod black ops-al és gta 4-el).
    Számomra fontos, hogy a felhasználói programok és a Windows 7, teljes aero megjelenítésel (64 bit) gyorsan tudjanak futni, a műveletek gyorsak legyenek.

    Anyagilag, ha összehasonlítom, akkor a Core 2 Quad proci belefér pont 40-be (39 egyik boltba nálunk) és a jelenlegi lapom is viszi. Viszont, olyan szempontból többlet kiadás lenne, hogy csak a jelenlegi procim eladási árát nyerném vissza (core 2 duo e4300 1.8Ghz), vagyis hozzávetőlegesen kb 10 ezer forintot. Vagyis, 30 ezer forintomba lenne.

    Ha átváltok AMD-re és belefér 40-be, akkor körülbelül 20-at nyernék vissza belőle (~10 a proci+~10 a lap), tehát az egész művelet 20 ezer forint többletkiadás lenne nekem. Viszont, még jobban tudok feljebb váltani processzor ügyileg később.

    Kérdés-e, hogy megéri-e? Kapok-e egy olyan teljesítményt, amit nem bánok meg? Mert pl a c2quad jobban teljesített volna?

Új hozzászólás Aktív témák