viszont a maga a CPU hő az valodi lehet 
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
viszont a maga a CPU hő az valodi lehet 
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
az valódi! a bôröm nem csal.

általában a CPU hő, azaz a kupakhő szokott furcsa dolgokat mutatni.
ha biztosra akarsz menni, akkor hőmérő.
a magokat hogy mérjem hőmérővel? kapjam le a kupakot? 
vazz...kupakot mérj 
150ft-os vaterás pasztával hiába mérem a bordán a hőt, mert 100% hogy a proci melegebb..
meg lehet azt ugy is mérni...de mondok jobbat 
leveszed a hűtőt, meg a pasztát.
hőmérő rá, aztán nézed, h everest és a hőmérő mit mutat.
aha.. rendben. megcsinálom, de csak akkor, ha te is,és közben videóra veszed.. és elküldöd nekem. 
teljesen komolyan írtam...
nem fog megsülni, nem kell miatta aggodni
majd a P3-mason kipróbálom
az úgyis szívós. ma elázott üzem közben,és semmi baja 
szerintem a win logóig sem jut el,és nyekk.
elfog.

Hűtő nélkül mi értelme van hőmérsékletet mérni?
(#28010) BRIKLY
Ha jól emlékszem a P3-nak elég gyér az overheat védelme, úgyhogy én nem javaslom rajta végrehajtani a műveletet.
megállapítani, h mennyivel mér félre neki a softveres hőmérő.
csak annyi.
láttam pár videót a youtube-on...pár másodperc után felrobbant a proci.. szóval inkább nem játszok!

Ezt fejtsd ki, mert fogalmam sincs hogyan gondolod.
Pár másodperc alatt le fog kapcsolni a proci. Mit állapítasz meg ebből?
dehogy fog...
#28014) BRIKLY nyisd rá az ablakot.
[ Szerkesztve ]

Hűtés nélkül? Még a windows sem fog betöltődni....
De tételezzük fel hogy mégis, és el tudod indítani a monitorozó programot. Ott látsz mondjuk egy szép 90-95 fokot. Hogyan állapítod meg ebből, amit szeretnél?
[ Szerkesztve ]
nem 1x probáltam már 
nem lesz 90°C...főleg nem nyitott ablaknál.
hőmérővel méri a kupak hőmérsékletét, és mellette monitorozoval figyeli a hőt. így meg tudja majd később állapítani a rosszul mérő monitorozoval is, h pontosan mennyi is a hő.
[ Szerkesztve ]

Milyen procival?
e2180 , e5200.
igaz AMDvel még nem probálkoztam....

E4500 durván alulórajelezve és alulfeszelve. Ez utóbbi két műveletet azért végrehajtanám a biztonság kedvéért... Bár engem nem is érdekelne ez az egész ennyire
akkor itt az ideje
videót kérünk 
tudod mikor szerelem szét legközelebb a gépet? 
majd ha eladom. ![;]](/dl/s/v1.gif)

1.2GHz @ 0,8625V és idle 52 fok. Alap órajelen és feszen esélye nem lenne ...
Én sem próbálgatnám, és másnak sem javasolnám...
aztán rányitod az ablakot és legalább 10°Cal kevesebb lesz...
mind1...csak bátraknak 
-15°C-ban, kint a szabadban, talán ki merném próbálni...
nálam sem volt - a szobában.
de valoban télen probáltam 

Az igen, bátor ember 
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
de azt azért meg kell jegyezni, hogy az AMD sokkal forrófejűbb mint az intel. én is sokszor elgondolkodok,hogy lehet hogy azt kéne összedobni..

Akkor nem volt még 3.4-es prescottod

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn
neked meg athlon xp 2400+ od!
most is hajtok egyet,de nem birom 40 fok alá vinni. spire hûtô van rajta 8centis ventivel,ami pörög 3500at, a gépnek olyan hangja van mintha fel akarna szállni. ház is szellôzik rendesen!

Na megjött az AMD athlon II X4 640, be is raktam, és rohadt jól megy, hihetetlen gyors.
Megy fullon black ops, gta iv is sokkal jobban. 
Még egyszer köszönöm a segítséget darál0w ! 
nincsmit 
és akkor most jöhet egy komolyabb VGA is ![;]](/dl/s/v1.gif)

Szerintetek a 25-40e Ft-os kategóriában melyik a legkedvezőbb vétel ha a számítási teljesítményt (flops), a fogyasztást (watt) és az árat (Ft) is figyelembe vesszük?
Jó lenne egy matematikai mutató erre.....
Esetleg a FLOPS helyett más mérőszám a számítási teljesítményre?
[ Szerkesztve ]
Hozzászólásnál ha működő! linket akarsz beszúrni: nyomd meg a szövegbeviteli ablak alján található "Link beszúrása" gombot, és a megjelenő párbeszédablakba másold be a linkelendő oldal címét.

Ha számít a teljesítmény és a fogyasztás a kor Intel : Itt tudsz válogatni [link] akár melyiket választod biztos jól fogsz vele járni , de ha tudsz még pár hónapot várni jönnek AMD Bulldozer Papiron ígéretesnek tűnik , majd kiderül : ??
Érdekesség képen : én áprilisba tervezem gépet cserélni : nálam 70 % hogy ez lesz [link] De még változhat ?
Teszt :: [link]
[ Szerkesztve ]
milyen lapba? 

Lehet kivárom az AMD új prociait, de a kérdés akkor is fenn fog állni.
Mert ugye van egy un. ár/teljesítmény mutató, amit szerintem az AMD nyer, de a fogyasztás lerontja az összképet. Ezért érdekelt volna, hogy ha a a fogyasztást is belevesszük a képletbe, akkor mi lenne a "sorrend"
Elég sokat megy a gépem egy nap, és mert a BOINC kliens megy (menni fog) a gépbe, a proci így napi min 8 órát közel 100%-on tekerne, így a fogyasztás is fontos lenne.
A gép átlagfelhasználást kapna + BOINC.
A legolcsóbb, 1W-ra jutó legmagasabb számítási teljesítményűt keresem
Jól megfogalmaztam ugye?
Min. 3GHz alapórajel.
Akkor felsorolnám jelenleg mi a kínálat (szigorúan tartva a költséghatárt is):
i3 2100@3,1GHz 27800Ft
i3-2120@3,3GHz 32000Ft
i3-540@3GHz 28000Ft
i3-560@3,3GHz 33600Ft
AthlonII X4-645@3,1GHz 23900Ft
Phenomokból elég sok, de a legnagyobb ebben az összegben:
PhenomII X4-965@3,4GHz 33300Ft
...
darál0W: még nincs meg lap, így bármi lehet, de mindenképpen új vásárlása lesz, tehát: AM3, AM3+, LGA1155, LGA1156
[ Szerkesztve ]
Hozzászólásnál ha működő! linket akarsz beszúrni: nyomd meg a szövegbeviteli ablak alján található "Link beszúrása" gombot, és a megjelenő párbeszédablakba másold be a linkelendő oldal címét.
AM3+os proci még nincs. és nyár előtt nem is lesz.
így marad az 1155
[link]
40Ks kategoriába talán még belefér...
[ Szerkesztve ]

Ha belefér a keretbe, akkor szerintem is az a legjobb választás amit darál0w kolléga ajánlott. Ha nem, akkor inkább 4 magos AMD (esetleg 1156-os i5-750/760), mint 2 magos Intel (vagyis i3-at szerintem ne)

" mint 2 magos Intel (vagyis i3-at szerintem ne) " de mért ne ??
ezek a 2 magosak 4 szálon dolgoznak elég erősek játékra is megteszi ?
[ Szerkesztve ]

Azért a HT messze nem valós 4 mag. Nem rosszak ezek játékra sem akár, de a valódi 4 mag előnye egyértelmű.
Itt látható pl. hogy a 2 magos (4 szálas) i5-650 (aminek 3.2GHz az órajele), hogyan viszonyul a valódi 4 magos i5-750-hez (aminek viszont csak 2.66GHz)
[ Szerkesztve ]

Amit ajánlottál nagyon jónak tűnik.... A számolási teljesítménye nagyon jó, csak az a kérdés, hogy ez a teljesítmény minimum 25%-al több-e mint pl a PhenomII X4 955BE-nek, mert az ára kb ennyivel több. És a Phenomot még lehet húzni is...
Persze az AMD megint többet eszik...
Napi 8 üzemórával, kb. 40W különbséggel és 50Ft/KWh árral számolva, ez éves szinten kb. 5800Ft többletköltséget jelent fogyasztásilag...

Sziasztok ! Jó reggelt !
Mint ahogy írtam én is gépet szeretnék fejleszteni .Nálam is a fogyasztás volt a lényeg (a mostani gépem ( lassan 6 éves ) Pentium 4 , 3,06 Ghz cpu = kb 150 w az egész ( nem fogyasztásmerővel mértem hanem programmal úgy hogy ez nem pontos adat ) gondoltam újítok ( nem mintha a mostani nem tudna kiszolgálni ) de ha letudok csípni belőle pár W az már jó : gondolkoztam mi lenne ha Amd Brazos lapot vénék ( azok 18 w fogyasztás ) de csak 1,6 Ghz cpu van benne és az szerintem gyenge .
Ha Amd Athlon II X2 - X3 ( állítólag többet fogyasztanak mint az Intel cucok ) + ha ilyen procit veszel kell venned egy másik cpu ventit amit adnak hozzá az hangos . A ról nem is beszélve hogy 10x éve Intel konfim volt kicsit ódzkodok az Amd töl
Ezért mostani felállás szerint én INTEL Core i3-540 fogom venni ( 70 % ) ( mint fogyasztásba + teljesítménybe számomra megfelelő , csak az ára ami nem tetszik 28.000 Ft Az a baj ahogy mostanság olvasom nem hogy lefele fognak menni az árak hanem fölfele ( japán katasztrófa , réz ) miatt 

Gigabyte MA74GM-S2 alaplapba jó-e a AMD ATHLON 3200+ dual proci?
Valaki segitene??
Nem postázok,nem utalok előre!

Szerintem a legkisebb X2 a 3600+, de lehet hogy tévedek. Egyébként belemennek az A64 X2-k, igen.

THX!
Nem postázok,nem utalok előre!

Egyébként ha újonnan akarsz procit venni, és kétmagosban gondolkodsz, akkor inkább Athlon II, mint X2. Egy Athlon II 250 kb. 10K itt az aprón és sokkal erősebb bármilyen X2-nél.
Esetleg újonnan egy 240
[ Szerkesztve ]
bőven többet tud.