- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Chromecast topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Astro szériás Logitech gaming headset jön a felsőházba
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Ez a topic betelt, itt a folytatás: [link]
-
nfsu17
veterán
Vki egy picit help:
Sopron felé láttam egy óriásplakátot: Fuji laptop 111.111 HUF-ért.
Melyik cégnél, multinál? -
Declare
őstag
válasz
parandroid #4967 üzenetére
Nagyon jó, mindjár ki is próbálom, én is keresgéltem már ilyen progit thx
-
No M Tobi
csendes tag
hú nagyon tuti kis progi!
max performance-re állítottam és megy az ableton hibátlanul... nincs fagyás
örök hálám! -
No M Tobi
csendes tag
köszönöm a gyors segítséget
tesztelem is
-
igen csak néha nem jó... kb heti 1x mikor nincs a közelemben konnektor, de mégis rámjön a zenélhetnék -
atosz
őstag
Ez tenyleg nagyon jo es hasznos szoftver, meg en is remekul tudom hasznalni M PIII-val.
De sztem ha a kollega egyaltalan nem akarja hasznalni az energiatakarekossagi stuffokat, akkor sztem goto BIOS... -
No M Tobi
csendes tag
hogyan tudom kikapcsolni a notimon (dothanos) a speedsteppet, meg ezt az egész energiatakarékossági cuccot
néha nagyon nem jó, hogy visszaveszi a teljesítményt, ha lehúzom táprol....
előre is hálás köszönet -
WN31RD
addikt
válasz
Balage24 #4963 üzenetére
Nem mindegy, milyen játékokkal játszik. Ha nem kell komoly 3D grafika, akkor bármelyik modern laptop megteszi.
Egyébként a korrekt, becsületes válasz szerintem a következő: Ne vegyen (3D-s) játékra laptopot, ennyi pénzért főleg ne, ez ahhoz kevés, hogy nagy teljesítményű laptopból jót kapjon, ahhoz pedig sok, hogy gagyira szórja el. A laptop nem (3D-s) játékra való. -
Balage24
csendes tag
Szervusztok!
Van egy kérdésem ill nem nekem hanem egy haverom akar notit vanni úgy 300rugó körül vagyis e fölé nem akar menni! Igazából a gyereket ugy ismerem h eléggé szeret játszani tehát olyan gép kellene ebben az árban amin futnak!
Köszi a válaszokat -
WN31RD
addikt
válasz
Dr. Akula #4958 üzenetére
1. Soha nem próbáltam, de jellemzően lehet (Ilyen esetben mindenképpen ajánlom az egyébként kiváló Lenovo-féle Software Installert, ezzel kényelmesen le lehet tölteni minden gyári drivert, frissítést és segédprogramot.).
2. Nézd meg konkrétan azt a modellt, amit venni akarsz, ez változó lehet. (Egyébként egy apró trükkel utólag tetszőleges MiniPCI WLAN kártyát beleszerelhetsz.)
3. Az X31 sajnos főleg alulról szívja a levegőt, de szerencsére oldalról is, tehát nem döglik meg, ha puha felületre teszed (viszont érezhetően hűvösebb kemény felületen).
4. Feltételezem, aranyárban...(Ha hosszú aksiidőt akarsz, inkább az X40-et ajánlom a nagyobb aksival, az nem bumfordi, ellentétben mint az X31 + alulra szerelhető aksi párosítással.)
-
parandroid
félisten
válasz
Dr. Akula #4960 üzenetére
Ahogy nézem, az IBM (izé, lenóvó) oldalán betegeskedig a reseller-kereső funkció.
A magyar oldalak jó része azért működik. Egy jópont a HP-nek, náluk működik a HPShop magyarul is. Mondjuk az árak egyformán vérlázítóak, gondolom.
A táskás kérdésre: pedig ez megoldaná a fedél-merevségi kérdéskör problémádat.
p -
Dr. Akula
félisten
válasz
parandroid #4959 üzenetére
Googlet néztem, az ibm honlapon a magyar szekció be se jön, az angolon meg dolcsiban van minden, erre rájön még ez-az, én pedig arra kérdeztem rá hogy itthon mennyiért és hol tudok ilyet venni. Táskát most nem keresek, sőt nem is én hoztam szóba szerintem, csak leírtam nekem milyen van. Písz!
-
parandroid
félisten
válasz
Dr. Akula #4958 üzenetére
1. Minden gépre lehet...
2. Igen, de lehet kivétel, ha biztosat akarsz tudni, nézd meg a konkrét noti specifikációját, ill. kérdezd az eladót.
3. Passz, majd WN31RD megmondja.
4. Google, illetve www.ibm.hu ([link]).
Táskaügyben pedig nézz körül erre szakosodott üzletekben, általában a notebook-táskák minden oldala párnázott, az alja és teteje jó esetben keményített is. 12k-ért mindenesetre szívás, ha nem...
Hadd ne nézzünk már meg mindent helyetted - értsd nézd át magad a honlapot a kínálat és a specifikációk tekintetében, és a boltba sem fogunk lemenni, hogy keressünk neked egy szimpatikus táskát, ami kellően kipárnázott - bármelyik normális boltban 10 perc nézelődéssel találsz.
p -
Dr. Akula
félisten
IBM X31 kérdések:
1. Lehet-e mezei WinXP-t is feltenni, vagy csak a vele adott IBM-eset?
2. A benne levő WLAN 54 Mbites?
3. Ez is oldalról szívja / fújja a levegőt (IBM-nél úgytom ez a megszokott), vagy alulról mint a mezei notik?
4. Az alulra szerelhető pótaksi kapható Magyarországon? Ha igen, kb. milyen árban?
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
D610-hez hol és mennyiért lehet pótaksit kapni? Kerestem, de nem igazán találtam.
-
Dr. Akula
félisten
Samsoniteom van (valami 12 rongy volt), de az csak 4 oldalról van kipárnázva (a fogantyús oldalon körbe), a kijelző és az alja felől nem. És természetesen oda nyomják a táskájukat a kancsók a metrón, vagy csak simán elsodorják a vállamról, ott is kaphat minden jót a noti. Egy 50-es bicepszű kancigány meg garantáltan nem fogja kiperkálni az árát.
Elég ha annyira kemény a borítás hogy az ilyen belekönyököléseket, táskasarkokat kibírja. -
Dr. Akula
félisten
válasz
parandroid #4952 üzenetére
Meg egy lottó 5-ösre.
Nem dobálni akarom, csak ne kelljen a szívemhez kapni ha véletlenül mégis leesik. Jellemzően nem asztalon lenne használva.
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
válasz
Dr. Akula #4945 üzenetére
Tenyleg csak arra a par centire gondoltam. Nekem is egy magneziumos notim van Compaq EVO N600c, 14'' 30x25x3 cm, azaz epp hogy csak kisebb, vekonyabb kava mar tenyleg necces lenne, de nekem ennel a kategorianal pont szamit az a par centi. Amugy meg nem probaltam mennyire massziv, legfeljebb csak taskaban ejtettem el - vigyazok ra nagyon -, ami egy eleg massziv Samsonite, csak epp tul nagy szerencsetlen notihoz, de igy legalabb belefer minden.
Jahh es a jo tatyo tenyleg fontos, en is rengeteget hordozom, igy nem igazan kell aggodnom.
Brrr, ez a Pana T4 es W4 nagyon bejon nekem, csak az a kerek ize a tapipad korul, na mind1. A T4be kene az a kombo es akkor uber.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
parandroid #4952 üzenetére
Vagy inkább erre: [link]
-
parandroid
félisten
xedos (#4944): nem rád gondoltam, de tényleg...
Akula (#4946): bármelyik táskaboltban lehet jó darabokat találni, minél nagyobb a bolt, általában annál jobbakat. Gyakorlatilag minden igényt kielégítenek, ár 3000-től a csillagos égig. Ph!-s beszámolókat lásd: [link]. Nekem egy egyszerű Targus van, de bátran merném buszra vinni...
Akula (#4947): -
WN31RD
addikt
válasz
Dr. Akula #4940 üzenetére
Tényleg mintha lenne rajta némi merevítés (kerestem róla nagyobb képet, amelyen oldalról is látszik), de ez lópikula egy ThinkPad merevítéséhez képest (ami nem azt jelenti, hogy ez szar).
''az X-ek 1.6 kilójához képest nem''
Az az X31/32 volt... Az X40/41 alap aksival csak 1.2 kg.
''Azt mondod hiába magnézium-alu, hajlik mint az Acer műanyag?''
NEM! Csak azt, hogy nem annyira erős, mint a ThinkPad.
''nem árt ha atomvillanásnak is ellenáll''
Döntsd el, mennyire fontos neked, hogy ellenálló legyen, és mennyire fontosak az egyéb szempontok. A Latitude véleményem szerint nem rossz gép, nem különösen sérülékeny, de nem annyira strapabíró, mint egy ThinkPad T/X. Nézegesd meg élőben, és válaszd azt, amelyik jobban tetszik. Bármit választasz, mindenképpen valamilyen szempontból kompromisszumos megoldás lesz... -
Dr. Akula
félisten
válasz
parandroid #4943 üzenetére
Használt noti ez, lehet hogy szoftver sincs hozzá, nemhogy táska.
Majd felhívom a tulajt, csak előtte körbekérdezősködtem itt hogy kiderítsem megfelel-e egyáltalán az elvárásaimnak.
-
xedos
addikt
válasz
parandroid #4943 üzenetére
Jelen!
Kedves gyermekem lelökte a T20-ast az asztalról... A laminált padló felülete átszakadt. A noti egyben van. Még el sem repedt -pedig a sarkára esett... -
parandroid
félisten
Hasonló véleményen vagyok. Az, hogy egy gép jól össze van rakva, az egy dolog. Garanciát viszont senki nem fog vállalni, hogy kibír egy esést. Kedvesem Sony-ja túlélte, bár megsínylette a dolgot, ő kb az öléből ejtette le. Ha jól tudom, van itt valaki, aki tesztelte már az IBM-ek asztalról zuhanását, ő gyakorlatilag teljesen jól megúszta.
De ebben legalább akkora szerepe vana szerencsének, mint annak, hogy milyen felületre esik (nem mindegy, hogy szőnyeg, vagy járólap pl), és milyen szögben (a Sony-nk nagy pechje volt, hogy sarkára érkezett...
).
Ezzel együtt egyetértek abban, hogy egy T41-nek nagyobb esélye van túlélni egy ilyet, mint egy ACER 2413CML-nek (azért ezt írom, mert tegnap járt nálam egy, de bármi hasonló kategóriás modellt mondhatnék).
Egy notira vigyázni kell, és kész. Személy szerint különösebben még csak nem is vagyok kíváncsi a töréstesztekre, úgyhogy felőlem a notebook-EURONCAP sem szükséges, bár lehet, hogy valaki hamarosan megszervezi...
Akula: ha szerzel egy 10k körüli márkás táskát (Dellekhez pl eleve remek darabokat adnak, de akár az IBM-ekhez is), akkor nem kell ilyesmitől tartanod.
p -
Dr. Akula
félisten
válasz
sosperecek18 #4933 üzenetére
Nemcsak A-Dataval megy, de speciel nekem épp az volt.
-
Dr. Akula
félisten
Ezen úgy látszik mintha a kijelző felső részén lenne egy IBM szerű merevítés:
Vagy nem?
Először IBM-ben gondolkodtam, de valahogy egyik se tökéletes, az X és T szériát egybe kéne gyúrni (persze nem a rossz tulajdonságait). Ez a D610 270k-ba kerülne (használtan), van benne dvd író (ez nekem mindenképp kell, az IBM-hez külön kéne még venni egyet), ha nemis 12'', de 15''-nél kisebb, 2.2 kilóval még könnyűnek mondható (jó, az X-ek 1.6 kilójához képest nem
), szal ha megfelelően megbízható és strapabíró, akkor jobban megfelelne nekem. Nameg az üzemidő... Felszereltségben pont megfelelő, a ház anyaga is, de ezzel most elbizonytalanítottál. Azt mondod hiába magnézium-alu, hajlik mint az Acer műanyag? Az nem lenne nyerő, mert ezt hordoznám (BKV is), a közlekedési morál (lökdösődés, belekönyökölés, felrúgás) ismeretében nem árt ha atomvillanásnak is ellenáll.
-
atosz
őstag
válasz
Dr. Akula #4924 üzenetére
Na en nagyon elfogadnek egy ilyet!
Merete sulya mennyi pontosan? Tippem van ra mondjuk...
Amugy azt nehezen tudnam elkepzelni hogy barmennyire is hajlekony lenne, egy magnezium haz nem hajlik semerre sem...
Kozben megneztem: 312 x 262 x 34 mm es 2.2Kg. Sulyra jo, de a merete lehetne par centivel kisebb itt-ott.
Jahh errol jut eszembe, hogy sztem ez meg nem vedi meg a serulestol. Ha leesik vmi kemenyre, akkor az egy dolog hogy nem serul, de eppen amiatt, hogy kemeny-kemeny talalkozik, belul eleg nagy gyorsulasok johetnek letre, ami nem biztos hogy jot tesz nemely alkatresznek. De ez csak a szubjektiv velemenyem, amire jozan paraszti esszel jutottam el, hogy igy van-e azt nemtom... -
jakobkacsa
senior tag
válasz
sosperecek18 #4937 üzenetére
ezt így nem tudod linkelni, nem tudom, mire utalsz
az A6000 sorozatból bökd ki az A6L-t, majd a felbukkanó ablakban a BIOS -ok között keress (nincs nagy választék) -
sosperecek18
őstag
válasz
jakobkacsa #4936 üzenetére
Na akkor megint Ez jó az én A6l-emhez?
A Legfelső!
De miután elindítom a flash programot, akkor a6n-et ir ki, akkor most ez mégis jó?
[link] -
jakobkacsa
senior tag
válasz
sosperecek18 #4933 üzenetére
2x 512 elvileg belemegy, 1GB a max kapacitás
viszont a belső ramslothoz te nem férhetsz hozzá garanciavesztés nélkül. hivatalos szerviznél tessék próbálkozni, ők sztem megcsinálják neked, ha nagyon kell
BIOS frissítést pedig az ASUS support siteon keress [link] -
WN31RD
addikt
válasz
sosperecek18 #4931 üzenetére
Minden lehetséges.
A különböző komponensek nem feltétlenül igazodnak 100%-ig a szabványokhoz, ezért előfordul, hogy bizonyos alaplapok és memóriamodulok nem működnek együtt.
#4933: ''Akkor elvileg ha veszek egy a-Data-t akkor mennie kellene!''
Valószínűleg menni fog a te gépedben is, de az is lehet, hogy nem.
A BIOS frissítésére vonatkozó kérdést passzolom egy ASUS szakértőnek... -
WN31RD
addikt
válasz
Dr. Akula #4929 üzenetére
Nálam a robosztusság hiánya pl. ott kezdődik, hogy a kijelzőnek nincsen merevítő kerete, mint a ThinkPad-eknél, ezért hajlékonyabb. Hogy melyiknek milyen vastag az anyaga, azt nem tudom, de pl. a Latitude fedele jellemzően kevésbé merev (nem tudom, pont D610-es Latitude-ot láttam-e, de az összes Latitude-nak, ami megfordult a kezemben, kevésbé merev volt a fedele, ezért írom, hogy jellemzően). Egyik gépet sem potyogtatnám szívesen, de ha fogadnom kellene, hogy melyik él túl egy esést kevesebb sérüléssel, (úgy érzés alapján) a ThinkPad-re fogadnék (még akár az R-re is).
Hozzáteszem a fentiekhez, hogy szerintem alapvetően nincs gond a Latitude-ok robosztusságával, én pl. már az elfogadható kategóriának tartom (Latitude-ról nem szoktam lebeszélni senkit), csak a ThinkPad ilyen szempontból még jobb.
A Dell 1450 egy a/b/g WLAN kártya, tehát tudja a névleges 54 Mbit/s sebességet (ezt egyébként fél perc alatt ki lehet deríteni Google segítségével).
A Dell Latitude általános megbízhatóságáról nem tudok érdemben (sok gépes tapasztalattal a hátam mögött) nyilatkozni. Az a néhány, amellyel találkoztam, hosszabb távon is rendben volt. ThinkPad-ből sokkal többet láttam, arról tudom, hogy jellemzően igen megbízható. -
sosperecek18
őstag
Miért lehetséges, hogy nem fog menni együtt?
A másik pedig, hogy a mostani gépem egy A6Lb00
És biost akarnék frissíteni, de itt találtam is és amikor elidítom a flash progit, ezt irja ki!
PEdig innenlett letöltve a bios:
[link]
Tehát:
Bios Rom Information
Rom Type: PMC PM49lF004T
Model A6N
De nekem A6l-em van!
Akkor ezt most rátölthetem, vagy honnan szedjek le uj biost hozzá? -
Dr. Akula
félisten
válasz
sosperecek18 #4927 üzenetére
Én a kékhalban vettem egy 512/400-as noti DDR-t (A-Data), már 2 notit megjárt, mindkettőben tökéletesen üzemelt a gyári 333-asok mellett.
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Nem annyira robosztus, és nem annyira ergonomikus kialakítású
Ez mit jelent, vékony az anyaga, hajlik, benyomódik a kijelzőfedél? Vagy csak vékonyabb a burkolat, de ugyanolyan ellenálló? Az a lényeg hogy ha leesik a földre (asztalról, ölemből), ne legyen semmi baja. A jelenlegim nem hiszem hogy átmenne a teszten.
Windows futna a gépen, Linux kompatibilitás nem szempont, de erről a Dell WLAN 1450 WiFi-ről semmit nem hallottam, nekem kéne hogy tudja az 54 Mbites kommunikációt.
Megbízhatóságban van olyan jó mint az IBM? Vagyis hogy működik rendesen, nem fagy szanaszéjjel mindenféle rejtélyes hibákkal, nem kell állandóan valamilyen hibával szervízbe cipelni, tehát csak használom és működik ahogy kell, nem egy Gericom, Acer minőség (bár nekem a Gericommal se volt gondom, de elhiszem hogy sokaknak igen)?
Pótaksival ez is bír 8 órát (üresjárat, tudom, de más összehasonlítási alap nincs)? Egyébként ilyen integrált videós gépeknél az üresjárati és a rendes használat melletti üzemidő hogy viszonyul egymáshoz? Nekem csak külön videokártyások voltak, ott kb. a névleges idő felét alulról közelítette, itt jobb a helyzet, vagy nem? -
WN31RD
addikt
válasz
sosperecek18 #4927 üzenetére
Laptopba két módon érdemes RAM-ot venni: Vagy a márkakereskedésben illetve márkaszervízben beszerelteted (jellemzően így drágább), vagy pedig bemész egy ''egyszerű'' boltba, viszed a laptopot is, és mielőtt megvennéd a RAM-ot, belepróbálod a gépbe, hogy lásd, működik-e (én pl. így vettem Kingmax RAM-ot a ThinkPad-embe). Ha valahol nem engednék, hogy vásárlás előtt kipróbáld a RAM-ot, akkor menj máshova.
-
sosperecek18
őstag
Hello! Van egy Asus A6LBOO gépem, A6BOOL!
De csak 256mb-t ram van a gépben, szeretném bővíteni!
Ami most van benne egy noname Hynix H5-ős chippekkel Pc 2700-as!
Én egy 512mb-ost szeretnék mellé rakni, szerintetek menni fog igy a kettő együtt?
Ti milyen 512-es 333-as memóriát ajánlotok?
Előre is kössz a válaszaitokat! -
WN31RD
addikt
válasz
Dr. Akula #4924 üzenetére
''Van olyan jó mint az IBM T, X-ek?''
Nem annyira robosztus, és nem annyira ergonomikus kialakítású. De hogy melyik mennyire ''jó'', az ízlés dolga.
Viszont a 14'' + SXGA+ párosítás nagyon kellemes, feltéve, hogy nem zavarnak az igen apró pixelek. Jól elférsz rajta, és mégsem nagy dög 15''-os gépet kell hurcolászni. (Egy ismerősöm T4?p-jén próbálgattam ezt a felállást.)
''milyen az a Dell WLAN 1450 WiFi?''
Valami Broadcom chipes vacak, Linux alatt szívás van vele, ndiswrappert kell használni. Hogy egyébként milyen, azt nem tudom. -
WN31RD
addikt
-
Dr. Akula
félisten
Htx!
DELL Latitude D610 - 269000 Ft
Centrino 1866 Mhz (2Mb) Sonoma CPU
14.1'' sxga+ (1400x1050) TFT kijelző
DVD-író Dual Layer
Intel GMA 900 128 Mb vga
1024 Mb ddr2 533Mhz Ram
120 Gb Hdd
Gigabit lan
56k modem
4db USB 2.0
Dell WLAN 1450 WiFi
Bluetooth
TV-out, sorosport, infra, PCMCI
új állapot
3 hó garancia és 9 hó szervízgarancia
Erről mi a vélemény? Van olyan jó mint az IBM T, X-ek? A háza ennek is magnézium-alu-acél (usanoti szerint), viszont az aksis üzemidőről nem írnak semmit. Mennyit bírhat egy ilyen a 6-cellás 53WHr Smart Lithium Ion aksijával? Létezik ehhez is pótaksi? Milyen árban mozog egy ilyen (ha van)?
Ja, és milyen az a Dell WLAN 1450 WiFi? Máshol Intel Pro 2200-al láttam szerelve (pl. usanoti, depo.hu), ez is tud 54 Mbitet, vagy csak 11-et?
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
Dr. Akula #4914 üzenetére
Az X31-ben nincsen Active Protection System (vinyóvédelem). Egyébként az X40 helyett az X31-et akkor javaslom csak, ha szükséged van a gyorsabb vinyóra. Az X40-ben levő 1.8''-os elég lassúcska, viszont általános irodai használathoz az is elég. (Én pl. 7200 rpm-eset raktam az X31-embe.)
Igen, az X31-nek is titánötvözetes fedőlapja van. -
No M Tobi
csendes tag
válasz
No M Tobi #4800 üzenetére
Na rájöttem, hogy mi volt a baj... csak akkor fagy ha lehúzom adapterről, viszont akkor 2 perc alat... amúgy egész napos használat alatt sem fagy egyszese...
na most gondolom ez ellen lehet tenni... már csak arra kell rájönnöm, h hogyan
kezdő noti tulajdonosként ugyanis még nem vagyok e tudás birtkában -
BFeco
aktív tag
-
Dr. Akula
félisten
Htx! Akkor lehet hogy X31 lesz belőle, használtan (állítólag ''kifogástalan, szép állapotú'') 225k-ért jó, nem? Bár nemtom Dothanos nem lenne-e jobb (ez Baniasos).
Fogyasztásban a Dothan vagy a Banias a kedvezőbb?
Van még a HP nc6120 ami hasonló kategóriának tűnik, ez is van olyan megbízható, strapabíró (a házáról nem tudok semmit, az IBM viszont eléggé komoly), hosszú aksiidős mint az IBM T, X sorozat? És a Dell Lattitude D610?
[Szerkesztve] -
-
BFeco
aktív tag
válasz
parandroid #4910 üzenetére
Megoldás a ''titokra'':
Sonomás notiba való Dothan (533) min. 800 MHz
IBM T42-nél (i855G) Dothan (400) min. 600 MHz.
Körutazás Sonomában:
[link] -
xedos
addikt
válasz
Dr. Akula #4914 üzenetére
Szerintem a notiba van beépítve egy érzékelő. Amikor nagybb G-t érzékel, akkor a winyó fejét parkoltatja...
Kollégám ACER TM 800-as sorozatában valami gumi van a noti alatt a winyónál
Szerintem ez a sorozat volt az utolsó ami még jól összerakott volt!
Anyagában színezett műanyag és ALU fedél
zsimboj
Szia!
Én használtam vettem Magyarországon...
Ugyanakkor a Targa-tól ha jól láttam lehet rendelni!
Ugyanakkor itthon is lehet kapni -jóval drágábban és rosszabb felszereltséggel - MSI M635 néven.... -
Dr. Akula
félisten
Az IBM notik leejtés elleni vinyóvédelme (ha mittoménmekkora gyorsulást érzékel, lekapcsolja a vinyót) az külső elektronika, és bármilyen belevaló 2.5''-es vinyóval (X31-ben) együttműködik, vagy ez benne van a vinyóban, és csak az ilyennel szereltet védi?
Az X31-nek is titánötvözetes fedőlapja van a kijelző hátoldalán mint az X40-nek?
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
válasz
parandroid #4900 üzenetére
ULV procival kb. mennyi idővel növekszik meg az aksis üzemidő? Jelentősen vagy csak 10-20 perc?
Dothan vs Banias: a Banias biztos kevesebbet fogyaszt 600 MHz-en mint a Dothan 800-on? Elvileg ugye logikus lenne, de az utóbbi mégiscsak újabb, nem kizárt (annyira nem mélyedtem bele) hogy az energiatakarékosságon is javítottak, nemcsak a MHz-eken.
[Szerkesztve] -
Spada
tag
válasz
nem tudom, h ez a 800Mhz minden noteszre igaz-e, de az én 1.6-os Dothan-em 600-ra veszi vissza magát alapjáraton, sőt silent módban 510-re is képes redukáni a frekit. (Amilo M1450G)
-
_cirmos_
őstag
válasz
azt láttam hogy a sonoma erős visszalépés akkus idő terén, de a baniasra kevesebbet tippelnék mint a sima dothanra (lehet hogy +200mhz, de kisebb csíkszélességgel készül ha jól tudom).
a ddr2-ről meg áradoztak mikor megjelent hogy feleannyit fogyaszt mint a ddr. akkor nem bánom annyira hogy az én kis xp-m-em még sima ddr-rel lakik együtt.
btw most 2*256mb van bent. szerinted mennyit nyernék 1*512mb-os felállásban áramügyileg? érezhető lenne, vagy hagyjam a fenébe? -
sergio_
aktív tag
válasz
parandroid #4892 üzenetére
sok van/volt
-
c12v
csendes tag
Véleményeket szeretnék az alábbi notikról:
Toshiba M40-295 és Toshiba M70-122
vagy egyéb javaslatokat ebben az árfekvésben (br.270-310k között)
[Szerkesztve] -
zsimboj
csendes tag
Szia xedos!
Ahogy elnéztem talán neked van egyedül Targa notid.
Hogy lehet egy ilyenhez hozzájutni? Megnéztem a Targa honlapját, és elég jó gépek vannak rajta (pl: 826W T34) elég jó áron. Elvileg a Lidl forgalmazza? Csak németországban?
Te honnan szerezted? Van vmi magyarországi forgalmazója?
Köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple MacBook
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Akciós áron, Lenovo ThinkPad T14 Intel Core i5-1135G7/16GB RAM/512GB SSD/14" FULL HD IPS kijelző
- Dobozos Új gamer MSI Katana 15 /i7-12650H/16GB/1TB SSD/RTX 4070 8GB GB/144Hz/Gari
- ÚJ Lenovo LOQ /Ryzen 7-7840HS 16GB 1000GB SSD RTX 4060 8GB Garancia 2560X1600/165Hz
- Üzletből,garanciával Lenovo ThinkPad P1Gen2 workstation, i7/32GBRAM/1TBSSD/Quadro T2000/15,6" UHD
- HP Fibocom L830-EB 4LTE WWAN
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest