Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • roxan

    senior tag

    Üdv!

    Gépfrissítés előtt állunk, és mivel nem nagyon vagyok naprakész, meg túl nagy a választék, a segítségeteket szeretném kérni: processzor-memória-vga kártya

    Építészirodába kéne gép, munkára. Elsősorban CAD (ArchiCAD-leggyakrabban 2D, de 3D-s modellezés is), renderelés, és ritkán videoszerkesztés.

    Ami adott: Win XP 32 bit oprendszer, és ésszerű ár/érték arány (hajlandó vagyok többet adni a jobbért, de elszállni nem akarok).

    Processzor: először ezt szeretném kiválasztani, ettől függ majd a memória és az alaplap.
    Csak nem tudom, AMD vagy Intel, 2 vagy 4 magban gondolkodjak.
    Az Archicad- ből csak a legfrissebb verzió használ ki több magot, de csak pár alkalmazásnál. viszont hosszabb távon lehet megéri ebbe fektetni.

    Memória: min 2GB, de talán 4. Csak nem tudom, a 32 bites oprendszer elkezeli-e a 4-et (emlékeim szerint csak 2-t tud megcímezni), mert a CAD elvileg 4-et is tud, de gondolom csak akkor, ha az oprendszer is.

    Videókártya: NEM JÁTÉKRA KELL! 2D-ben legyen gyors, meg 3D-s látványtervezésnél. Több monitor támogatása nem suükséges. DVI legyen.
    NÉztem Ati FIre GL-t, meg nVidia Quadrokat. de ezekből csak a belépőszintűek lennének megfizethetőek nekem. Ezek is megérnék a "gamer"-kártyák helyett?

    ELőre is köszi!

    Üdv, Rox

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák