köszi szépen!
És ezeket az árakat hol nézted??
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » PC, barebone, szerver » Milyen asztali gépet vegyek? - Archivum III. (téma lezárva)Hozzászólások

vbbm
(újonc)

Sickboy25
(PH! addikt)
na ez egy kemény konfig!!
ultrabrutál na ezt a szót honnan szedtem 
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

vbbm
(újonc)
azt olvastam is e a video kártya háát nekem az eléggé fontos. 

Sickboy25
(PH! addikt)
2x 8800 gts elég húzós kicsi tuninggal lenyomja az ultrát és olcsóbb is !!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

vbbm
(újonc)
én BFG-t nem eVGA-t találtam mi a különbség?? csak a gyyártó?? éss ha igen akk megbízhatóbb az 1-ik mint a másik??

Sickboy25
(PH! addikt)
ezt kérdezd meg a vidikari topicban ők a profik!!
amúgy a chipsett egyforma csak a gyártók mások!
Semmi különbség, talán BFG jobb is picit. 
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

johnny82
(senior tag)
Sziasztok! Nekem is egy kis segítség kéne! Most akarok gépet rendelni, kb. 1 hét múlva, a max keretem 150-155000 monitor nélkül. Amit eddig néztem:
Ház: Coolermaster RC331-KKN1-GP Elite
Táp: FSP BluestormII 400W
Winchester: Samsung sata2 200GB
DVD író: Pioneer DVR-212D sata
Memória: Kingmax DDR2 800Mhz 1GB->2db
Alaplap: Gigabyte GA-P35C-DS3R
Processzor: Core2Duo E6750
Videókártya: MSI RX3850-T2D256E-OC/DDR3 PCIE
Ez ki is meríti a keretemet! Az első kérdésem, hogy szerintetek milyen ez a konfig, a másik, hogy meg-e érné drágább memóriát(Geil Ultra kit CL4 2*1GB) venni és ez mennyit jelentene nekem teljesítményben, a harmadik pedig, hogy nem-e járnék jobban, ha vennék egy 2160-as processzort(amit 3Ghz-en járatnék) és többet tudnék költeni videókártyára(tudnék venni egy 8800GT-t).
Annyit hozzátennék, hogy a tuninghoz nem értek(még), de nem zárkózom el tőle, ha a 2160-at választanám a haverom tuningolná fel nekem. A gépet nem egy évre venném, hanem többre, mert nincs pénzem(sajna) minden évben újítani.Szóval egy gyors, de főként megbízható gépet szeretnék. Ti mit javasoltok? Légyszi segítsetek!
[ Szerkesztve ]

Sickboy25
(PH! addikt)
ez jó lesz nagyon!
a proci tutti ilyenem van és gyári hűtéssel 3,2 megy és egyáltalán nem melegszik olyan 4,1 giga a vége!!
a vidikarin azért gondolkodjál még egy kicsit!!ez a 3850 256mega nem hiszem ,hogy jó döntés hosszab távra

Sickboy25
(PH! addikt)
jah még vmi mit szeretnél vele csinálni?
Hát ha játék, akkor szerintem E2160, a Geil Ultra ramokkal, és tuning 3ghz-re kb, és akkor 8800gt, de csak 512-es. 
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

Sickboy25
(PH! addikt)

Mr.Grincs
(PH! addikt)
Hát hosszú távon nem tesz jót a procinak ha olyan magas órajelre van húzva. Lassan járj tovább élsz.. De titudjátok. Én nem vagyok híve a procihúzásnak.
Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.
Okosabb maradtál volna ha nem szóltál volna....... 

johnny82
(senior tag)
Játszani szeretnék vele leginkább, de csak 17-es LG CRT-m van, úgyhogy ahogy olvastam elég lesz a 3850 256 megás. Már csak arra szeretnék választ, hogy megérné-e drágább memóriát venni vagy sem. Akkor valószínűleg E6750-es lesz. Ez amúgy alapórajelen kihajta ezt a videókártyát, vagy tuningolni kell ezt is?
Tuning ramot mindenképp érdemes venend,2k-val több, és jobban húzható mint a kingmax, és hűtőborda is van rajta.
17"-es LG moncsi is bír 1280x1024-et, amiben sokkal szebb a kép, úgyhogy szerintem E2160 tuningolva. E6750 hd3850-el vagy E2160 8800gt-vel enm kérdés hogy az utóbbi. 

johnny82
(senior tag)
Sajnos ez a max összeg,amit fel tudok használni. Már így is karácsony óta nincs gépem, mert eladtam a 2 éves gépemet viszonylag jó árban (szerintem). Jövő héten mindenképp rendelés lesz, mert már rendkívüli elvonási tüneteim vannak!!! 

johnny82
(senior tag)
Köszi mindenkinek a segítséget! Bocs, hogy megkérdezem, csak nem értek hozzá: kibírja a 2160 tuningolva 3 évig? Mert a 8800GT nekem is nagyon bejön(ne), csak nem kicsi hozzá a 2160? Ja és hogy a 2160-hoz kell plusz proc hűtő a tuninghoz?
[ Szerkesztve ]
Kibiírja, mértne bírná, csak egy coolermaster hyper tx2 procihűtő kell rá, de az kell e6750-re is, hogy hűvös legyen. 

Sickboy25
(PH! addikt)
ha ez a felállás akkor persze hogy a 8800val szerelt gép lesz a nyerő választás

johnny82
(senior tag)
Hát most nagyon elgondolkodtattatok! Azt hittem az E6750-est jobban fogjátok ajánlani! Nagyon köszi mégegyszer mindenkinek a segítséget! Majd jövő héten megírom milyet vettem!

Sickboy25
(PH! addikt)
kevés a zséd egy két ezressel mert mondjuk 6750-es 3870-nel vagy 8800-val azért ütősebb képet adna 

Mr.Grincs
(PH! addikt)
Azért ez így nem feltétlen igaz
Én azért továbbra is állítom az igazam
Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

Sickboy25
(PH! addikt)
pedig így van minden procim húzva ment és megy is gond nélkül!!
semmi baja nem lesz

johnny82
(senior tag)
Azt tudom! Ahogy nézegettem a ti konfigjaitokat, bármelyiket szívesen elfogadnám! De sajna nincs több pénzem, ez is már kicsit sok nekem. Várni pedig már nem tudok többet!

Sickboy25
(PH! addikt)
ok így van akkor a a 8800 -ás konfigot nagyon jó kis kari

johnny82
(senior tag)
Vagy még egy kérdés: ha esetleg azon gondolkoznék, hogy 3 hónap múlva lenne +20 ezrem, akkor vegyek most E2160-at 8800GT-vel és később procit cserélek, vagy vegyek most E6750-et 3850-el és később VGA-t cserélek??? Szerintetek melyiken buknék kevesebbet? Mert az is lehet, hogy amennyit buknék 3 hónap múlva a procin/VGA-n(ha eladnám), annyival alacsonyabb lesz az ára a másik proci/VGA-nak?!? Na ezt remélem érthetően írtam le! 
[ Szerkesztve ]

Sickboy25
(PH! addikt)
hú ezt nem tudom ez már a jóslás kategóriája,de egyenes aránybann valszeg mind csökkeni fog!!
amúgy itt az apróban nézted a cuccokat én mindig itt vásárlok a lapon csk 10K-t spóroltam!
ha kell adok neked nevet akitől én vettem megbízható olcsó és garis cuccai vannak
[ Szerkesztve ]

johnny82
(senior tag)
Te melyik lehetőséget választanád?

johnny82
(senior tag)
Mindent az iponon néztem, kivéve a 8800GT-t és a kingmax ramokat, azt az idc-n, mert az helyben van->nem kell érte postaköltséget fizetni, míg az iponon bármit rendelek is 2400Ft-ért házhoz hozzák! A név jöhet, köszi!

sgergi
(PH! kedvence)
Szvsz a 88gt-s konfigot vedd, és rendesen rángasd meg a procit felfelé.

Mr.Grincs
(PH! addikt)
Legyen igazad
De azért nekem nagyon rosz érzésem lenne ha megadná magát az enyém a tuning miatt.
Évekóta tuningolom a procijaimat és eddig soha semmi bajuk nem volt pedig még feszt is emeltem olykor-olykor... Élettartam csökkenésként meg azzal kell számolni, hogy nem 100évet bír a proci, hanem csak 95-öt. Ami édes mindegy, mert még a tizedéstsem éli meg, hiszen nagyon gyorsan elavulnak.
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

Llew
(tag)
Sziasztok!
Február táján tervezek gépet venni, de amatőr vagyok így vannak kérdések, pedig igyekeztem okosodni. A célirány a film-játék-net trió (nem feltétlen ebben a sorrendben). Egy 20 vagy 22" monitorra kötném a gépet. Ezeknek a játékhoz elve van valami VGA igényük, de én főleg stratégiát játszok, meg egyébként is elvagyok maradva játék téren vagy 3-4 évet (régi (5-6 éves) gép korlátai, +idő hiány) így nem tudom eldönteni, hogy szükségem van e valami közép kategória feletti VGA-ra. A gépet egyébként nem tuningolnám, és jó lenne, ha piszkálás nélkül ellene kb. 2-3 évet. Az itt ajánlott gépeket nézegetve valami ilyesmire gondoltam:
Lap: Gigabyte P35-DS3 24200
Proc.: Core 2 Duo E6750 42900
Mem.: 2GB Kingmax 800MHz 8999 v. 2*1GB 10600 ha úgyse tuningolok a GEIL ULTRA felesleges nem?
Táp: Chieftec DT400A2 PFC 10900 v. Chieftec DT450A2 PFC 11700
Opt.: Pioneer 212 SATA 7200
HDD: 500 GB Samsung 7200 16MB 24600 v. 500 GB WD 7200 16MB 23940
Ház: CM RC690
VGA: 3850/3870/8800GT
A kérdés az, hogy ez így jó, kevés vagy sok a fent leírt kívánalmakhoz? Ezért is a három videókártya, meg mert remélem a vásárlásig, még megy le az áruk. A winchesternél nem tudom van e különbség, a ház csak szimpatikus, de lehet valami 10 alatti doboz is, a táp teljesítménye lehet sok, de csak ezt találtam a listában amit néztem, a többi meg olyan amit nem nagyon ajánlgattok.
Ezen kívül van egy olyan gondom, hogy amatőrségből nem nagyon mernék válalkozni egy gép összearkásra, így a neten megrendelem dolog eléggé kizártnak, tűnik. Ahol van ár az a környéken (Pécs) fellelt egyik üzletből van. Erre a gondra valami megoldást, vagy egy olcsóbb Pécsi üzletet valaki?
A procinak, meg a VGA-nak a hűtését, ha nem tuningolok érdemes bolygatni vagy maradhat a gyári?
A vége az itteni árakkal úgy 180 körül jön ki, ez a nagyon max összeg. Azért a 160-ba jó lenne beleférni. Előre is kösz.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

vbbm
(újonc)
hehe ha elolvasod a ház tesztjét akk kiderül h ASUS alaplapok nem jók bele

Symbio
(senior tag)
Az kicsit túlzás, hogy nem jók bele, egy rögzítő fül lenne csak útban (ami simán elhagyható ill. máshova helyezhető)
Teljesen jó kis ház a 690-es, egy erős konfigot is hűvösen lehet benne tartani.

donpel0
(fanatikus tag)
szia!
az adatlapomnál nézd meg a configomat, így egyértelmű, hogy melyikre szavazok
(nekem is e2160 + 8800gt van és fullos a téma. igaz a proci 3,2-n megy egy hyper tx2-vel, de ezt a hűtőt mindenképp érdemes megvenned. Szerintem nincs értelme nagyobb prockót tenni bele, ez is kihajtja a komoly tuningpotenciál miatt rendesen)
továbbiakban ha lesz zs-d, akkor meg monitort vegyél, és nem kell félned, nyugodtan mehetsz akár 22"-ig is.
üdv
mod: szerintem elég a 800as alap kingmax, ez a lap szereti és +1V-tal lazán megy cl4-et 800on. procit meg valszin tudod hajtani 8*400on, tehát nem kell nagyobb, vagy tuningosabb ram ezen cpu kihajtásához. szvsz, guruk írjátok, ha nem így van
[ Szerkesztve ]
"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface

donpel0
(fanatikus tag)
hi!
azzal azért legyél tisztában, hogy ez egy elég komoly gép lesz, tehát 3-4 (vagy 5-6) éves játékokhoz + filmhez nem hinném, hogy kellene ilyen config. arra a pénz ötöde is elég lenne kb.
az összeállítás zsír egyébként, ha kacsingatsz a latest játékok felé, akkor abból kiindulva, hogy 20-22"-es moncsi lesz hozzá mindenképpen 8800gt legyen. (egyébként videokareszban ez már nem középkategória, inkább performance).
c2d-t meg halálos vétek nem tuningolni! 

sgergi
(PH! kedvence)
Ha nem játszol a mai játékokkal, akkor nem kell ilyen erős konfig. Ezt figyelembe véve, amit le lehetne cserélni: 6750 helyett 4500 (esetleg, ha mégis tuningolnál, akkor 21xx), vidkari: 3850.
Vinyóból a WD-t vedd.

Kazimír
(őstag)
szerintem azt nem írta, hogy régi játékokkal akar (csak) játszani. Inkább olyasmit, hogy a mostani gépe ezt teszi lehetővé.
Be köll fizetni, azt' jólvan...

pap
(senior tag)
szerk: nemide kelett volna,sorry
[ Szerkesztve ]
HTC Sensation --Sense 4.0--

Vought
(újonc)
Van valakinek már tapasztalata az alábbi dvd íróval? A Media Markb-an láttam
ASUS AODRW 1814 BLB ----------------- 10 990 Ft
vagy
ASUS DRV 1814 ------------------------- 8 990 Ft
Mindkettő made in Kína.
Ami nekem új: a Light Scribe, ezzel a lemez másik oldalára lehet írni, képet felvinni és így nem kell cimkézni a lemezeket.
Üdv
vought
[ Szerkesztve ]
Üdv Vought

donpel0
(fanatikus tag)
valszin igazad van

donpel0
(fanatikus tag)
egyetértek, max az, hogy írja, hogy 2-3 évig nem akar hozzányúlni, akkor a 88gt indokolt lehet (meg a 20-22" miatt is). de kicsit ködös a megfogalmazása.
Llew: légy tisztába az igényeiddel, úgy többet tudunk segíteni!

Sickboy25
(PH! addikt)
rossz helyen jársz neem??
cd dvd írok topic az a te helyed 
[ Szerkesztve ]

Sickboy25
(PH! addikt)
vedd meg 8800gt-vel ez egy jó gép pár évig és ha igényeid változnak időközben játék terén akkor maximum már csak a geil ultrát kell beletenned a kingmax helyett

Llew
(tag)
donpel0:
Nem zárkózok el a mostani játékoktól, csak nem az az elsődleges szempont, hogy a Crysis fusson a gépen. Tudom, hogy ez nem egy alap gép, de én is úgy néztem, hogy ha nem akarok minden félévben fejlesztgetni akkor kell valami erősebb. A 20-22" -os monitorhoz ragaszkodom, és ha azon akarok játszani ahoz is kell a teljesítmény.
sgergi:
"Vinyóból a WD-t vedd" Azok jobbak?
Sickboy25:
Nem teljesen értelek, azt akarod mondani, hogy ha később fejlesztenék akkor cserélem majd a memóriát? Vagy tuningra gondolsz? Mert ahoz nem értek.
Egyébként kösz mindegyikőtöknek az észrevételt, javaslatot. A tápok amiket írtam jók, vagy feleslegesen nagyok? Illetve a proceszor és VGA hűtésével érdemes foglakoznom vagy maradhat a gyári? Meg a vásárlás összerakás gondom továbbra is fent áll. Ha pl. ipon-on megrendelem a dolgokat azt összerakják nekem valahol (persze pénzért), vagy nem szeretik az ilyen máshol vevős szerlős dolgokat a boltokban?
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
WD winyók a legjobbakközött vannak, azt érdemes venni.
20-22' monitorhoz mindenképpen 8800GT vegyél ha játszni is akarsz.
Ha nem tunigolsz akkor elég a gyári hűtés is, ha nem akkor CoolerMaster Hyper TX2-t vegyél kb 5k-ért.
Tápok jók, estleg hasonló teljesítményből 400-450W FSP-t vegyél inkább vagy Corsair VX450-et, mert azok halkabbak, mint a Chieftec tápok.
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn