Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#38001) kelzsoca válasza S40 (#37996) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nos ez olyan dolog mint az integrált hangkártya, nagyon faxán szól meg minden, de csak addig amíg egy minőségi kártyával nem találkozol, ez így van a házaknál is :)

Ezzel nem leszólni szeretném senki házát :R

(#37998) aero.

Tovább is van mondjam még?...... :DDD

(#37999) Szenya3

Igazábol véleményre vagyok kiváncsi, hogy jó befektetés-e ez a gép hosszútávon

Az első indításig biztos nem lenne gond, de ha egy mód van rá azt a ház+táp kombinációt felejtsd el=>veszélyes a géped többi alkatrészeire és rád is!!

Helyette inkább minőségi tápot és külön házat javasolnám (és szerintem nem vagyok egyedül)

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#38002) aero. válasza Szenya3 (#37999) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt a ház/táp kombót nagyon gyorsan felejtsd el :)

inkább:
- Cooler Master Elite 335
- Gigabyte Superb 460W

ez így 20k.

http://pc-style.hu

(#38003) S40 válasza aero. (#37998) üzenetére

S40
(kvázi-tag)

és ez a hosszú távú használatban nem fog kivenni semmit a prociból?

Steam: adamthes40 Origin: M1LLR

(#38004) vzsryl válasza kelzsoca (#37992) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk ez érdekes, mert nekem is az Asus TA-B71-es házamat csak fikázzák a komolyabb ház tulajdonosok, de 6k-ért olyan jó masszív, hogy csak néztem, amikor először megvizsgáltam. Annyi vele a gebasz, hogy 8cm-es venti megy rá, és a gyári porszívózik, tehát az egyből kuka.

(#38003) S40: Ha normális feszen (1,35V) alatt, és kellemes hőfokkal (max 70fok) történik a tuning, akkor 10-15 évig is elszalad az a proci. :)

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#38005) csoki válasza Szenya3 (#37999) üzenetére

csoki
(fanatikus tag)

egy normális táp nem ártana hozzá ha nem akarod hogy a 100E-es gép füstbe menjen :)
ill memóriák 1333-asat vegyél mert úgy biztos nem lesz inkompatibilitási problémád a ramokkal

(#38006) aero. válasza S40 (#38003) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem valószínű, a mostaniak már bírják tartósan, évekig nem lesz semmi baja, jó eséllyel menni fog alapfeszen.

vzsryl: Nem rossz házak ezek alapjában véve, otthonra átlag felhasználási célra tökéletes, mondhatni. De aki gyakran szereli a gépét, mániákus gépbarkácsoló-szerelő, arra a frászt hozza a rá a kis hely, a kábelek elrejthetetlensége, a nem teljesen stabil összeállítás ( gyenge popszegecsek pl. ).

[ Szerkesztve ]

(#38007) kelzsoca válasza vzsryl (#38004) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

de 6k-ért olyan jó masszív, hogy csak néztem

Nah ez a nem semmi hogy milyen áron, mennyire stabil kis kuckó :K

(#38006) aero.

A porszűrők hiánya, a huplis oldallap, ami már 2 levétel után 100 felé nyeklik, a rossz szellőzés, a gyenge anyaghasználat, rossz illesztések, rezonancia, gagyi anyaghasználat(műanyag elemek) csavar menetek "elnyalása" stb..

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#38008) S40 válasza aero. (#38006) üzenetére

S40
(kvázi-tag)

És arra lenne valamilyen tipped, hogy korrekt, teljesen pontos teszteket hol olvashatok erről? :)

(#38009) aero. válasza S40 (#38008) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miről is? bocs, már a nap végét járom :))

(#38007): többek között .... :DDD
de aki nem nyúl a gépéhez annak jó, csak egyszer kell megszenvedni vele.

sss: nincs mit!

[ Szerkesztve ]

(#38010) sss válasza aero. (#37975) üzenetére

sss
(senior tag)

Hmm thx. :R

(#38011) S40 válasza aero. (#38009) üzenetére

S40
(kvázi-tag)

arról, hogy hogyan és meddig húzhatom a 920ast, egy evga x58 sli lapom lenne hozzá :)

(#38012) aero. válasza S40 (#38011) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja, kapsz itt a fórumon ebben is segítséget, van topicja is az i7-nek.

de röviden annyi, hogy emeled az fsb-t, és ha túl sok a memória órajel, akkor visszaosztod.
a pcie frekit fixálni kell 100-ra, 3.4GHz-et minden 920-as megy alapfeszen, tehát azt nem kell annyira állítani.

biztos, hogy evga lapot akarsz?
nincs benne cfx, úgy látszik egyre több értelme lesz a közeljövőben.
mondjuk elég jó a tuningja annak a lapnak.

[ Szerkesztve ]

(#38013) S40 válasza aero. (#38012) üzenetére

S40
(kvázi-tag)

cfx? kezdek lemaradni? :)

egyébként az i7 alá milyen deszkát ajánlanál? asrock nálam kizárt, giga vagy asus érdekelne :)

(#38014) kelzsoca válasza S40 (#38011) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tuning, kezdőknek, szájbarágósan

egyébként az i7 alá milyen deszkát ajánlanál? asrock nálam kizárt, giga vagy asus érdekelne

Lol, akkor Asust se vegyél, mivel az Asrock az Asus leányvállalata :)

Az Asus P6T lapot veri ez az Asrock deszka.

[ Szerkesztve ]

(#38015) aero. válasza S40 (#38013) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 775-ös féle Asrock óta sok minden változott, az új x58-as lapnak nagyon jó a tuningja, a gigát is veri ( a P6T-t is - kösz kelzsoca ), hozzá kell tenni ez egy 38 ezer forintos lap, de nem akarom rád erőltetni.

ez esetben: Asus P6T Deluxe

nem maradt le senki a konfig-gyártásban? csak mert nagyon nyomjuk, nehogy kimaradjon valaki. :)

[ Szerkesztve ]

(#38016) S40 válasza aero. (#38015) üzenetére

S40
(kvázi-tag)

húha, köszönöm :)

(#38017) aero. válasza S40 (#38016) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

CFX = CrossFireX = három ATI Radeon kártyát köthetsz egybe.

SLI = 3 Nvidia kártyát köthetsz egybe, de elég kilátástalan most a gyártó jövőbeli termékpalettája. Persze ha olcsón szerzed akkor azt vedd, bőven elégnek bizonyulnak az ATI egy GPU-s megoldásai most ( 5870-5850 pl. ).

nádudvaron laksz? ( hardly-off )

[ Szerkesztve ]

(#38018) kelzsoca válasza S40 (#38016) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Továbbra számomra még mindig nagy kérdés ha ennyire nem vagy tisztában a hardverek képességeivel, akkor miért akarsz csúcskonfigurációt építeni?

Eleve hová kell neked SLI-s lap?

Nem lenne egyszerűbb egy playstation 3 konzolt venni csak játékra? :DDD

(#38019) S40 válasza kelzsoca (#38018) üzenetére

S40
(kvázi-tag)

Nem vagyok nagy konzolbarát :)

(#38020) kelzsoca válasza S40 (#38019) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezt a gépet mennyi időre vennéd?

(#38021) S40 válasza aero. (#38017) üzenetére

S40
(kvázi-tag)

ööö, igen mostanában elég sokat vagyok nádudvaron :)

(#38022) S40 válasza kelzsoca (#38020) üzenetére

S40
(kvázi-tag)

Több éves beruházás lenne... :)

(#38023) aero. válasza S40 (#38021) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

itt azért használni kéne a szerkesztés gombot, meg az off topic-ot.

(#38024) S40 válasza aero. (#38017) üzenetére

S40
(kvázi-tag)

bocsi, Miért kérded, hogy nádudvari vagyok-e? :)

(#38025) kelzsoca válasza S40 (#38022) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Több évre egy i5 is elegendő, és olcsóbb is, teljesítményben azonos, illetve játék alatt jobban is teljesít az i5 proci, ezen felül kevesebbet is fogyaszt, hátránya, hogy a 1156-os foglalathoz már kijött az összes felső kategóriás cpu, így ilyen irányú fejlesztésen nem kell gondolkozni :) csak ha alaplapot és procit cserélsz egyszerre, de hát egy lapnak átlagosan 3 év a garancia ideje szóval.........

(#38026) S40 válasza kelzsoca (#38025) üzenetére

S40
(kvázi-tag)

Nem kizárólag játékra használnám, flasht tanulok és most szeretnék elkezdeni még videoszerkeszteni és még ilyen designolós, alkotós cuccokkal szeretnék foglalkozni az elkövetkezendő években :)

(#38027) ígyvanferi válasza kelzsoca (#37718) üzenetére

ígyvanferi
(senior tag)

Ez jól hangzik, köszi.
Esetleg a Gigabyte táp helyett az itt is sokszor ajánlott Chicony Hipro 430-asát veszem, és akkor egy 320-as WD winchester is belefér.

(#38028) Kokszi001

Kokszi001
(újonc)

Kössz a válaszokat! :F

(#38029) aero. válasza Kokszi001 (#38028) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

fentebb írtam, hogy nem e hagytunk ki valakit, ha igen szóljon, mert kicsit megindultunk a hozzászólásokban, elnézést érte. :R

az összeállításod jó, viszont 1600Mhz-es ramokat ne vegyél, maximum 1333Mhz-eset.

[ Szerkesztve ]

(#38030) picur220 válasza kelzsoca (#37988) üzenetére

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondom, h nem tudom milyenek, csak tetszettek.
Kompatibilitási hibákról nem tudtam, sry.
Mondj már egy jól kinéző házat 15-ért! (+/- 1-2k) Ami szerinted jó is!
Más: az MSI 770-C45 és a Giga GA-MA770T-UD3P között van számottevő különbség?

[ Szerkesztve ]

LG Optimus 7 :)

(#38031) Kokszi001 válasza aero. (#38029) üzenetére

Kokszi001
(újonc)

Kössz aero. :R
Azért gondoltam 1600ra mert nem sokkal drágább.Jobb az 1333?
Videokártya jó(ár-érték-tudás viszonylatban),menni fognak a játékok(19" monitoral)egy darabig?Kb.5évre tervezem a gépet...

(#38032) kelzsoca válasza Kokszi001 (#38031) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha nem akarsz szívni a memóriával akkor 1333 és Kingmax, az OCZ memóriát meg nagy ívben elkerülöd.

(#38030) picur220

Mondj már egy jól kinéző házat 15-ért! (+/- 1-2k) Ami szerinted jó is!

Még a Raidmax házak is 20k körül kaphatók :)
A minőségi házak (kívül-belül) 20k-tól felfelé indulnak :)

Más: az MSI 770-C45 és a Giga GA-MA770T-UD3P között van számottevő különbség?

Az MSI lapba nem fogod tudni beletenni a jövőben megjelenő 6 magos processzorokat.

[ Szerkesztve ]

(#38033) odipapa válasza kelzsoca (#38032) üzenetére

odipapa
(fanatikus tag)

Miért nem jó az 1600. Ez engem is érdekelne.

(#38034) aero. válasza odipapa (#38033) üzenetére

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak tuningal megy annyin, ahhoz meg egy processzor hűtő is kell, csak ezért nem ajánlottam, amúgy lehet azt is venni.
de általánosságban bőven elég az 1333mhz.

[ Szerkesztve ]

(#38035) Kokszi001 válasza aero. (#38029) üzenetére

Kokszi001
(újonc)

Most jövök rá hogy ki sem jövök annyi pénzből amennyi van rá(70k.).
Nem tudnál ajánlani egy olyan videókártyát amin futnak majd a játékok(a jövőben is),de olcsóbb? [link]
Innen vásárlok.

[ Szerkesztve ]

(#38036) kelzsoca válasza aero. (#38034) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, nem ez a probléma, a processzorban található memóriavezérlő hivatalosan nem támogatja az 1600-as modulokat, ezt az AMD is kijelenti:

Az 1600-as modulok használata tuningnak számít, így a megbízható működés nem garantált!

Ez volt az elmélet, ami általában nem szokott bejönni, de sajnos sokan panaszkod(nak)tak fagyásokra, kékhalál, és egyéb anomáliákra az adott helyzetben, 1333-on járatva/vagy direkt ilyen modul használata mellett a probléma nem lépett elő.
Egyébként alapon használva 1333-ra állítja be a memóriákat a bios (de hát ha direkt 1600-as modulokat vesz valaki, nyilván ennyin is szeretné járatni azokat, és itt a probléma)

Ezen felül szintetikus testekben van csak különbség az 1333 és 1600-as modulok között, de a lényeg a játékok semmit nem profitálnak a magasabb órajelből.

(#38035) Kokszi001

Mégis hogyan gondoltad, ha nem látjuk az árakat? :)

[ Szerkesztve ]

(#38037) Kokszi001 válasza kelzsoca (#38036) üzenetére

Kokszi001
(újonc)

Az 1.oldalig van rá pénzem(videokártyaára)...
Egy másik dilema:melyik jobb? Kingston 2GB DDR3 1333MHz KIT CL9 Dual Channel vagy Kingmax 2GB DDR3 1333Mhz :F
Jobb a dual-os?

(#38038) kelzsoca válasza Kokszi001 (#38037) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Két lehetőség van, vagy veszel egy erősebb videokártyát és gyengébb processzort, vagy marad a 4 magos processzor, és lesz gyengébb videokártya.

Játékos gép esetén az első megoldás javasolt, tehát játékra.
5 évig szerintem nem tudod kihúzni, úgy hogy procit, vga-t vagy memóriát ne kelljen venni a gépbe :)

Memóriánál az egyik dual-channel, tehát 2x1Gb, ez akkor jó ha nem veszel a közeljövőben memóriát.
1x2Gb ez meg akkor jó, ha megtámogatod majd még egy 2Gb-os modullal, és akkor lesz 4Gb memóriád és dual-channel.

(#38039) kelzsoca válasza Kokszi001 (#38037) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egy Intel variáció a 70k árra való tekintettel:

Alaplap: GIGABYTE GA-P31-ES3G 12.212 Ft
Processzor: INTEL Celeron Dual Core E3200 2.40GHz 775 BOX 9.975 Ft
Memória: KINGSTON 2048Mb DDR2 800Mhz CL6 KIT 12.440 Ft
Vga: PALIT GTS250 Green 512MB DDR3 PCIE 24.113 Ft
HIS HD4850 512MB GDDR3 iCoolerX4 PCIE 25.999 Ft
Táp: FSP ATX-350PNF 5.724 Ft
Ház: XDL Happy ~5.000 Ft
----------
69.464 Ft árak az Iponból
71.350 Ft HIS HD4850 kártyával

(#38040) Kokszi001 válasza kelzsoca (#38038) üzenetére

Kokszi001
(újonc)

Kössz.
Hát inkább vennék most gyengébb videokártyát és majd ha lesz pénzem lecserélem egy erősebbre...Memoriában is maradok annál a változatnál hogy most 2gb kingmax.
Tudnál nekem egy olyan kártyát ajánlani amivel kihúzom azért kb. 1 évig?

(#38041) picur220 válasza kelzsoca (#38032) üzenetére

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tehát a gigába a nagyobb TDP-jű procik is belemennek.
Én nem szeretnék még 20k-t se szánni házra. Szóval esetleg még a CM Gladiator 600? Bár az anyira külsőre sem tetszik...

LG Optimus 7 :)

(#38042) Thewi

Thewi
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Alaplap ASROCK X58 Extreme 1 db 37.426 Ft
Processzor INTEL Core i7-920 2.66Ghz 1366 BOX 1 db 64.142 Ft
Memória KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT 1 db 31.175 Ft
Videókártya SAPPHIRE HD5770 1GB HDMI PCIE 1 db 39.586 Ft
Merevlemez HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2 1 db 11.750 Ft
Optikai egység LG GH-22NS40 SATA Fekete 1 db 5.250 Ft
Ház COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite 1 db 9.488 Ft
Táp COOLERMASTER eXtreme 500W 1 db 16.263 F
Összesen: 216.956 Ft
Szerintetek kellene még valamin változtatni?

Denon 1312, Eltax Experience

(#38043) vzsryl válasza kelzsoca (#38036) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha ennyit kell sz@rakodni a giga lappal, akkor nem azt kell ajánlani. Szvsz. az elég nagy gáz, hogy csak egy RAM-ot lehet már ajánlani bele, az 1333Mhz-es Kingmax-ot...
Ott van a jóval olcsóbb MSI és Asrock lap is, amik ugyanazt tudják, és minőségben is teljesen megfelelőek, továbbá az utóbbi szinte minden memóriát lenyel.

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#38044) carrot válasza vzsryl (#38043) üzenetére

carrot
(fanatikus tag)

Kicsit off, de nem csak az jó bele, de az egyik legolcsóbb. Jó még bele a corsair xms3 (1333, 1600) - igaz ez nincs a listán/kipróbálva, apacer 1333mhz, patriot viper egyes darabjai (lásd nálam), szóval azért van választék, Kingston is. Tessék átmenni aki ilyet akar megnézni a totyikját, sokszor megbeszélték ott.

[ Szerkesztve ]

Happy challenge based learning to me!

(#38045) LacKona86

LacKona86
(újonc)

Sziasztok!
Gépet szeretnék venni és ebben kérném a segítségeteket, mivel én nem annyira vagyok benne a hardware témába és nem igazán tudom, miből mit érdemes most venni.

1. A gépet első sorban gépészeti tervezéshez (3D, végeselem, etc.) szeretném használni, egyetemen, munkához, stb., meg persze a szokásos HD filmezés, zene… de ezeket úgyis viszi egy ilyen célú gép... a crisis fullos grafikán való futtatása nem szempont. Viszont jó lenne, ha nem lenne túl hangos.
2. Keret: ~300k (gép+monitor)
3. Meglévő alkatrészek: ebből nincs sok DVD írót tudom most megspórolni, meg az egér+billentyű párost.
4. lsd. lentebb
5. rövid időn belül szeretném megvenni
6. preferált gyártók: intel, nvidia bojkottált: samsung
+1. elképzelés:

Proci Intel i7-920 BOX
Alaplap Asus P6T valamelyik?
Videókártya GTX 260?
Memória DDR3, 1600MHz, 6GB
Táp ??
Vinyó WD vagy Seagate 1-1,5 TB
Ház ?? (feket)
Monitor: BenQ G2420HDB
+ az se lenne rossz, ha beleférne még egy Logitech MX1100es egér is
Előre is köszönöm a tippeket.

(#38046) kelzsoca válasza Kokszi001 (#38040) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem egy ATI HD4670-es kártyával még el lehet lenni akár 1-1.5 évig is egy 19"-os monitorral.

(#38043) vzsryl

Konkrétan nem a lappal van gond (bár kényesebb a memóriákra valóban, mint a többi lapjai) hanem az 1600-as modulokkal, és az bármilyen lapnál előjöhet, hogy problémák lesznek vele.
Az AMD szerint is tuningnak számít az ilyen órajelű modulok használata, és ezért a megfelelő működés nem garantált.

[ Szerkesztve ]

(#38047) vzsryl válasza carrot (#38044) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sok ram passzol bele, az rendben van, de attól még problémázik. Nem bírom a finnyás lapokat.

(#38045) LacKona86: Szia!

lap: Asrock x58 extreme ~38k (lenyomja az Asus P6T-t, és még olcsóbb is nála)
ram: CORSAIR TwinX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 TRIKIT ~42k
táp: Enermax 400W körüli elég. ECO80+, PRO/MODU82+ stb... ~20-25k
HDD: Inkább WD Caviar Black, a Seagate-kel mostanság csak a baj van. ~20k
Ház: CM Elite 331, vagy drágábban a 690 ~10-18k

[ Szerkesztve ]

(#38048) LacKona86 válasza vzsryl (#38047) üzenetére

LacKona86
(újonc)

Köszönöm a tippeket, nagyjából én is ezeket nézegettem. Csak az Asrock-ot egyáltalán nem ismerem, ezért nem mertem abban gondolkodni. Vinyóból meg van egy régi 4-5 éves seagate-em és még semmi bajom nem volt vele, ellenben a samsung-al... de akkor ezek szerint ők is alább adtak a színvonallal.

Videókártyára nincs esetleg valami ötlet? Mert igazából lövésem sincs, hogy milyet érdemes venni, még gtx260-on belül sem (Asus, XFX, BFGTech, Zotac, stb.) :F

(#38049) ShellKretor válasza Szenya3 (#37999) üzenetére

ShellKretor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

odipapa: igen, hivatalosan is támogatni fogják, volt itt egy cikk belinkelve. vmi iponos, abban olvastam.

[ Szerkesztve ]

ҳ̸Ҳ̸ҳ ELADÓ: Antec Twelve Hundred V3: 28k

(#38050) odipapa válasza kelzsoca (#38046) üzenetére

odipapa
(fanatikus tag)

A következő generációs AMD procik már fogják szeretni a 1600-as memóriákat?
Nyilatkozott már erről az AMD?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.