Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    Sziasztok!

    Utoljára talán 6-7 éve fejlesztettem a gépem, úgyhogy eléggé kiestem a számítástechnika világából. Úgy adódott, hogy hamarosan aktuálissá válik a régi gép lecserélése, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Leírnám, hogy mire lenne szükség, és ha már támpontokat tudnátok adni az induláshoz, azt is nagyon megköszönném.

    Ami adott, az a ház (Chieftec Dragon DA-01-BD) , a táp (SilentMaxx 500W), a DVD író, a floppy meghajtó és a komplett vízhűtés blokkokkal, hőleadóval, pumpával. Az alapkoncepció a régi, ventilátor nélkül, passzívan fogom hűteni az összes alkatrészt, beleértve a chipsetet, a winchestereket, a VGA-t, a procit és a tápot (a memória még kérdéses). A blokkok és lefogatók cseréjét megoldom, azzal nem lesz problémám.

    A gépet elsősorban játékra fogják használni, de nem szeretnék vagyonokat költeni a legjobb VGA és CPU párosításra. Igazából jó tuningpotenciállal rendelkező alkatrészeket keresek, amik ki fognak szolgálni 4-5 évet.

    Tehát:
    1. Szükségem lenne egy alaplapra. Itt érdekelne, hogy a mai alaplapok chipsetét hogyan érdemes hűteni. Kell-e rá külön vízhűtés blokk, vagy megteszi a gyári?
    2. A második a processzor. Jelenleg egy 2500 Barton van a gépben 3200-ra húzva, ami azért termeli a hőt. Gondolom ezt felülmúlni nem nagyon fogják a mai processzorok még tuninggal sem.
    3. VGA - passz, hajtsa ki a proci maximálisan, ne forrjon fel játék közben.
    4. Memória: 2 GB-ra gondoltam
    5. HDD: jelenleg 4 HDD van a gépben egyenként 250-320 GB kapacitásokkal. Ezeket szeretném maximum egy, esetleg kettő másikra cserélni, hogy az összes tárhely 750 GB - 1 TB körül legyen.

    A szűk keresztmetszet a hőtermelés. A mostani konfigot elviszi a passzív vízhűtés (Abit NF7-S chipset, Radeon 9600 Pro, Barton 2500+@3200, 4 db HDD, 500W-os SilentMaxx táp). Semmiképpen sem szeretnék olyan alkatrészeket a gépbe, amik túlhevítenék a rendszert. Valami ésszerű kompromisszumra törekszem, de lövésem nincs, hogy hol álljak neki. A hőleadót nem tervezem bővíteni, inkább akkor kisebb teljesítmény mellett döntök.

    Köszönöm a segítséget előre is!

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Aktív témák