Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ottó58

    senior tag

    válasz maxika2004 #9340 üzenetére

    Figyelem ez érveket, (ellene-mellette) valahol mindenkiek igaza van.
    "szóval vannak itt is nyügök rendesen! ... persze aki egyszer rájött mit és hogyan, hogy jól mennyen,
    az örült....igy volt ez a mini-dv világában is !" - szóval jó sokáig én is elvoltam az sd-vel (közel 10 év), hamar rájötten a technikára, hogyan kell DVD-re szerkeszteni-írni, és akkor kezdtem én is HD-ben gondolkozni, amikor a HC5 kamerát megvettem a HD tv után. Ez csak megközelíti a HD-t, de már észrevehetően szebb volt a kép (1080i).
    Most is használok mini DV-t, mert ha a haver sd-ben vesz én is, nem mutat jól összevágni a kettőt (két kameraállás) és nem is akar kamerát cserélni. Tehát van aki elvan a "normál" kamerával és tv-vel.
    "Anno el voltunk ájulva a DVD től" - ez teljesen igaz, de csakis az tudja, aki már az elejétől használta e technikát, ez most így van a BluRay-l is, annak már elavult a DVD aki már rögtön ebbe cseppen bele.
    "Én nem látom értelmét ennyi pénzt MiniDV-be feccölni." sokan még hagyományos tv-t használnak, és nem mindenkinek alkalmas a gépe sem a HD-re, de itt jön az, hogy nagyon sok régebbi alaplapon volt Firewire aljzat, (már 8 éve csak olyanokat vettem, és nem is volt szükségem a külön kártyára) egy kábel kell hozzá, és már használhatja is a DV-t, a szalagon való archiválás pedig elég megbízható, azóta már több DVD is tönkrement, a kazetta pedig biztosítja számomra az eredeti felvételt.
    A HD világában ez teljesen más. A felvételeket eredeti, vagy közel eredeti minőségben archiválni TERRÁS vinyók kellenek, vagy esetleg memóriakártyák, de a DV kazetta 350Ft-tól kapható 1óra felvétel. Volt akinek vinyón vesztek el a dolgai.
    Ott kell kezdeni az ajánlást szerintem, hogy milyen géppel szerkeszti, milyen tv-n szeretné nézni, lehet sosem lesz plazmája, és eszerint már elfogadható a DV. Az más kérdés mennyit tar t.k.ni a másolással.

    [ Szerkesztve ]

    » facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

Új hozzászólás Aktív témák