Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sensor060
aktív tag
Helloka !
ehhez a lemez-visszavételi dologhoz:
velem megesett az, hogy vettem egy dvd-t (film), nem is olcsón (3000Ft). Itthon vettem észre, hogy a lemez karcos egy helyen. Visszavittem, és nem cserélték ki, mondván, ezt a vásárláskor kellett volna ellenörizni.
Agyam majdnem eldurrant.........utánanyomoztam, és kiderült, hogy igazuk van.
Azóta, ha veszek ilyen lemezeket, akkor mindig megnézetem a pénztárossal, hogy jó-e, tehát celofán felbont, kinyit, megles. Azóta volt is egyszer gondom, a pénztáros kinyitotta, és a lemez le volt esve a helyéröl, és karcos is volt.
Csere, és kész, nem volt gond !-s-
-
sensor060
aktív tag
válasz
Jackie_Chan #196 üzenetére
Szia Jackie !
szerintem itt több info van magáról az irásról :
http://prohardver.hu/tema/blu_ray_iras_es_irasi_hiba/friss.html
-s-
-
válasz
IRON STORM #190 üzenetére
Szerintem sehol nem veszik vissza ha elrontasz egy lemezt, utólag nem is nagyon lehet talán bizonyítani hogy rossz volt a lemeze, én már elég sok lemezt megírtam, idáig csak a Maxel lemezekkel volt gond...
Kb egy 25-ös csomagból 1-2-nél olyan mintha nem ismerné fel az író, tehát nem lehet megírni őket...
Írás közben lemezt még sosem rontott el az íróm...
Én LG párti vagyok egyébként, ennek meg az a oka, hogy bajom még nem volt vele, most a legújabb LG-m van előtte is LG íróim voltak + ha jó helyen veszed meg akkor 2 év garit adnak rá... -
Jackie_Chan
senior tag
Tudna valaki nekem leírással vagy hun linkekkel szolgálni a Bluray írással kapcsolatban?
Az alapoktól kezdve!Köszönöm
-
DaleCooper
csendes tag
Én nálam is volt kölcsönbe egy LG 1.0-ás fw-rel, a gyári lemez (25GB) olyan 45 perc körül volt.
Van egy rossz hírem a Pioneer iróval kapcsolatosan, ugyanis megszünt a gyártása a DVD írónak, a Blu-Ray írónak, a TVk-nek, az asztali felvevőknek.
A Pioneer január óta csak és kizárólag autóhifit, cd lejátszót, sztereó és házimozi erősítőt, hangfalat gyárt. Az asztali DVD és Blu-Ray lejátszóit a Sharp gyártja, kivéve az LX sorozatú lejátszókat mert az saját gyártású.
A TV gyárat a Panasonic vette meg technológiástól,mérnököstől együtt. A plazma kijelzőt már az utóbbi 2 évben a Panasonic gyártotta nekik.
Blu-Ray íróban a Panasonic a legjobb, ezt több helyen is olvasható. Ezzel egyetlen probléma, hogy a Panasonic Európában nem értékesít ilyen eszközöket magán célokra, csak nagy cégeknek nagy mennyiségben. Ezt egy Panasonic képviselőtől tudom.
Panasonic írót az USA-ban Buffalo néven megvásárolható.
-
sensor060
aktív tag
Hello !
igy igaz, venni kell egy BD-RE-t, 1800Ft környéke jelen pillanatban, aztán azon lehet gyakorolni, föleg a BD-Movie irását. Könyvtárstruktura, feliratok, hangok, stb stb. Persze a PowerDVD is hasonló képpen játssza le a lemezt mint egy asztali, de a puding próbája...
Ugy láttam a legtöbb asztali blu-ray lejátszó ideges lesz arra, ha nem jó a könyvtárstruktura, aztán mindjárt nem játssza a filmet, erre figyelni kell, de itt is az van, hogy ki kell tapasztalni, meg kell tanulni, nameg a jó programot kell használni (pl.:TS-Muxer)BD-RE lemeznél egyedül a Nero-nál (nem is tudom miért próbálkoztam vele) volt gond, ö mindig csak 1x-esen akarta megirni, és a Windows-os, Linux-os verzió mindig ugyanugy viselkedett, miközben más programokkal, vagy Linux-on simán console-ból 2x-esen mindig meg tudtam irni.
-s-
-
gg72
veterán
Olcsóbb helyeken 600 Ft-tól indulnak a lemezek, Verbatimot pedig 1000-1100-ért kapni:
[link]Az biztos, hogy az első írásaim nekem is BD-RE lemezre lesznek, amíg bele nem jövök, de hosszú távon azért ez nem túl kifizetődő és az újraírható DVD-kből kiindulva nem is olyan tartósak.
-
jeni
félisten
válasz
IRON STORM #190 üzenetére
hát rizikó a BD írás otthoni környezetben
ha veszek egy ilyen írót akkor tutira csak BD-RE lemezre fogok írni -
jeni
félisten
válasz
IRON STORM #188 üzenetére
ha lemez hiba azt kicserélik?
tudom a DVD-R se cserélik ki,de az 60-100 Ft között van. ellenben a BD-R már 1500Ft körül van olcsóbb helyeken,de hivatalosan 3-4000Ft -
jeni
félisten
válasz
IRON STORM #186 üzenetére
kíváncsi lennék arra,ez esetben ha drága a BD-R lemez miért nem egy újra írhatóra irjátok a BD-RE típusra?
-
IRON STORM
őstag
válasz
sensor060 #184 üzenetére
ImgBurn-el írtam, a dobozból talán a 3-4 ik lemezzel kezdte a rontást, simán megállt írás közben és rövid idő múlva I/O error. Aztán megnéztem nem dobta le PIO módban, nem volt elvileg semmi hardveres vagy szoftveres gond, talán a silány lemezminőség. A többi az hibátlan azóta is.
-
sensor060
aktív tag
Hello !
én megadom a módját, tehát nem szeretem megnézni a rissz-rossz minöségü filmeket, ha filmet nézek, akkor azt nézem, és nem netezek, nem az asszonyt baszargatom közben. Ami tetszik film azt megveszem, vagy kiirom magamnak ha nem beszerezhetö (vagy marha drága), de az irás is szép kék tokban, boritóval, és polcra vele, üveg mögé, a lejátszó alá.
Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy aki nem igy tesz az nem normális, sööt, én érzem ugy, hogy sok ismerös szemében én nem vagyok normális, hogy minek egy filmre elpazarolni 25 gigát meg egy lemezt, amikor megvan az 700 megásban is, aztán ugyanaz van benne.
Azért nem teljesen...Kicsit megint más dolog : voltam Ausztriában, néztem filmeket, és meglepödve tapasztaltam, hogy a BD és DVD filmek között árban alig van különbség. Szeretném ezt mihamarabb látni itt is.
-s-
-
sensor060
aktív tag
válasz
IRON STORM #182 üzenetére
Hello IronStorm !
Miért lett kuka az a pár lemez ? Emlékszel még rá ?
Én régebben rontottam pár lemezt, de hamar rájöttem, hogy irás alatt nem jó quake-ezni, normális programot kell használuni (nem Nero), és iso-val dolgozok, semmi mással. Max legenerálom, nem gond.
-s-
-
gg72
veterán
válasz
IRON STORM #182 üzenetére
Kösz! A Liteon BD-írókról nem olvasok túl sok jót...
Én a saját igényeim miatt látom értelmét, ezért is vagyok itt. Nem szeretek filmeket vinyón gyűjteni, jobban mutatnak azok a polcon.
De ez nem ide tartozik, ízlések és pofonok, meg szokások...
-
IRON STORM
őstag
Minimális tapasztalatom van, egy Pio 203 járt nálam kb 3 hétig, 10 db Maxell lemezt hozott hozzá a tulaja. Rendes tokos kiszerelés Ritek BR2 kóddal 10 ből 3 lemez lett kuka a többi az hibátlanul olvasható PS3-ban.
Részemről meg sem fordul a fejemben hogy vegyek, nem sok értelmét látom, inkább veszek vinyót még ha elfogy a helyem, ill van kettő 1TB külső vinyóm is már.Még annyi hogy az új Plex PX-B950SA már Lite-On beles lesz ( Liteon iHBS112) talán érdemes rá várni kicsit. Vagy megvenni az eredeti Lite-On meghajtót.
-
sensor060
aktív tag
Hello !
nem vártam hétvégéig, csináltam egy sebesség tesztet, ImgBurn-nel.
elöször a patch nélküli firmware-rel olvastam egy adatlemezt, nem volt meglepi, itt ugye nem müködött a riplock:
Average read rate : 7.0x
Maximum read rate : 10.1x
Time : 12min38secEz egyébként egy 23 gigás adatlemez volt, tehát szinte teljesen teleirva (23.7 fér rá asszem), Omega Freestyle 4x lemez.
Ezután jött egy BD-movie lemez, 21 giga, itt már müködött a riplock :
Average read rate : 3.2x
Maximum read rate : 4.9x
Time : 23min46secEz egy Maxell BD-R 4x lemez volt.
Jött a patch, reboot, utána végigcsináltam ugyanezt, amiben az adatlemez sebessége semmit sem változott, nagyon hasonló idö jött ki (12min35sec)
A BD-Movie lemez viszont nagyon változott:
Average read rate : 6.7x
Maximum read rate : 13.8x (!!)
Time : 11min30secennyi...
-s- -
gg72
veterán
válasz
sensor060 #178 üzenetére
Ezt akár én is írhattam volna...!
Én Pesten lakom, de ne hidd, hogy itt sok téka tartana normális BD-választékot, pl. ahová én járok, ott összesen 3 film van. De azért van kivétel, csak sajnos nem a közelemben:
[link]Meggyőző az érved az LG mellett, végül is én sem az örökkévalóságnak veszem, 30ért jó árban van és egy évig biztosan meglennék vele, utána meg talán csökken a Pioneer/Plextor ára is.
-
sensor060
aktív tag
Hali !
egébként pont ezért szeretem a BD-t is, amiért a DVD-t is, hogy megirom, berak asztaliba, bekapcs, megnéz. Nincsen közben codec pack, hiba, agyontömöritettség, esetleg nem fullscreen, szar felbontás, rossz, vagy teljsen hiányzó felirat. Mindig jó a kép, mindig jó a hang, és egy lemez az egész. Ugy csinálom meg, ahogy én szeretem, nem kell az elejébe a reklám, menü, azerbajdzsáni szinkron és felirat, csak amit én szeretnék. Nem zug mellette a pc, nem fogy plusz 200watt óránként, stb.
Én ezért _is_ szeretem nagyon. Kényelmes, tökéletes.-s-
-
sensor060
aktív tag
Hello !
valóban jó dolog a lemezirás, egyfajta hobbi szerintem is, másrészt viszont kényelmes és praktikus. Szerintem tárolásra, archiválásra messzemenökig ez a legjobb megoldás, szemben a hdd-kkel, storage device-okkal. Megirom, elrakom, nem kér ott enni, nem sérül, nem hatja a mágneses tér, egyebek, és évek mulva is jó lesz.
Én mindenképpen ugy számoltam az LG vételekor, hogy nem ez lesz az elsö és utolsó BD iróm, biztos lesz csere, felesleges rá olyan sokat áldozni. Kicsivel lassubb az olvasás, ez igaz, de majd ha megcsinálom a riplock kiszedést, akkor azért kiváncsi leszek a különbségre, össze fogom hasonlitani, csak kell egy kis idö nekem hozzá (ez asszem hétvége lesz). Nameg kellene egy gyári BD, amim sajna nincsen (még).
Erröl jut eszembe (kicsit offtopic, de mégis blu-ray) :
elmentem itt a helyi egyik legnagyobb dvd kölcsönzöbe (megyeszékhelyen lakom, tehát annyira nem kis falu), és kérdeztem, foglalkoznak-e BD-k kölcsönzésével. Pont a tulajt kaptam ki, aki rögtön szinte nekemesett, és azt mondta, hogy "Addig nem lesz, mig a sok illegális letöltö el nem tünik a netröl!"..........mennyire szánalmas.....
Köpni, nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam neki, hogy szivesen otthagytam volna pár ezer forintot havonta, tutira veszem de akkor ez igy bukta.Tudom, Magyarország...........bocs az off-ért...
-s-
-
gg72
veterán
válasz
sensor060 #174 üzenetére
Igazad van sokmindenben, "sajnos" én is egy utolsó mohikán vagyok, aki ragaszkodik az optikai/lemezes adatrögzítéshez, pedig tudom, hogy talán nem ez a jövő... Csak olyan jó lemezeket írogatni, tesztelgetni őket, átkonvertálni anyagokat, megnézni őket asztaliban, stb, szóval ez is egyfajta megszállotság. Sajnos a BD azonban ehhez még mindig kicsit drága, s ezért is terjed lassan, főleg idahaza. De azért kezdenek az árak normalizálódni, lassan a Plextornak is követnie kellene a trendet, az lenne az igazi!
Rágódom az LG-n, mert nagyon vonzó az ára és a minősége is jónak tűnik azért.
Ha kipróbáltad a MediaCodeSpeed-es FW-t, írj már róla!
-
gg72
veterán
válasz
IRON STORM #173 üzenetére
Ezt tudom, de az is igaz, hogy nem minden a vezérlő chipen műlik sajnos, ahhoz kell a finomhangolás is, ami úgy tűnik, hogy jobban sikerült a Pioneer-nak (Plextor). Ezt támasztják alá pl. a myce oldalon található tesztek és fórumbejegyzések. Persze hazugság lenne azt állítani, hogy nem dícsérik (jó sokan) az LG-t, de a másik kettő azért általában több dícséretet kapott, főleg a folyamatos FW-frissítésnek köszönhetően, gondolom. Most már csak azt kell eldöntenem: vegyek egy LG-t 30ért, amit talán fél, 1 év múlva lecserélek egy újabbra, vagy egy Plextort dupla annyiért, ami talán kitart 1,5-2 évig is.
Amúgy van személyes tapasztalatod LG BD-írókkal, vagy bármilyennel? Örülnék neki, ha írnál néhány sort.
-
sensor060
aktív tag
Hello !
az érzések, észrevételeid nagyon jók, hasonlóak voltak/vannak bennem is. Ami miatt eldöntöttem, hogy kell az LG iró, az egyrészt az ára, másrészt pedig az, hogy már nagyon kellett az iró, hely szüke volt, meg amugy is azért jó dolog BD-röl nézni a filmeket.
Hasonlóan drágán vettem én is az elsö dvd irómat (PIO), de rájöttem, hogy ennyiért már tényleg sok. Amire kell arra pont jó ez a gazdaságos LG, és szerintem a lemezeket ugyangy megirja, mint a többi, Nekem sem tetszik ez a hozzáállás, de mérlegelni, majd dönteni kell.
Nekem mindig a jól bevált 2 kérdéses módszerem van ilyenkor ,legyen az a vásárlás bármilyen jellegü.
1 - mire kell ?
2 - mennyi pénzem van rá (amit ha elköltök késöbb nem lesz lelkiismeret-furdalásom) ?
Szal ennyi, nem több. Valahogy ez az egész blu-ray dolog fura, nem terjed, mintha valaki visszafogná az egészet. Alig van info, nem lehet megvenni, de egyáltalán, asszem összesen vagy 5 fajta iró van, amiböl 3 ugyanaz (sony, plex, pio), meg van a Samsung, meg az LG.
Az asztali lejátszóknál tapasztaltam hasonlót, amikor el kellett döntenem, hogy melyik legyen. Az nehezebb dolog volt azért, mert ott is nagyon eltértek az infok, melyik tud ntfs-t, melyik tud lan-play-t, melyik tud ujrairható BD-t lejátszani, stb...Asszem összességében nemjó felé halad a világ, hogy mindent állandóan kidobáljunk, mert jön az ujabb. Komplett rendszerek, illesztési felületek, technológiák haladnak el mellettünk ezerrel....Fél éve örültem, hogy végre összeállt a házimozi-rendszerem, mostmeg azt olvasom, elfelejthetjük a hdmi-t......hát izé, lassitsunk már
Ja, és köszi az infot a MediaCodeSpeed-röl !!!!!!!
-s-
-
gg72
veterán
Végre eldöntöttem, hogy eljött számomra is a BD-írók kora, de miután ma egy kicsit alaposabban körüljártam a témát, el is bizonytalanodtam... Minderről az LG BH10LS30 tehet.
Miért is?
A BD-írók ára átlépte azt a bűvös 30ezres határt, amiért már hajlandó vagyok áldozni rá (mondjuk az első Pioneer DVD-írómat kb. 8-10 éve 60ezerért vettem...), viszont ismét előjönnek bennem (persze lehet alaptalanul) a régi LG-ellenérzések. Rengeteg DVD-íróm volt az elmúlt években, néhány LG is, de mindig megmaradtam a jól bevált Plextor-Pioneer-NEC/Optiarc vonalnál. Már a DVD-írók esetében sem tetszett, hogy az LG miután piacra dob egy meghajtót, gyakorlatilag megfeledkezik annak a támogatásáról, hivatalos FW-frissítések ritkák, mint a fehér hollók. Sajnos úgy néz ki, hogy mindez igaz a Blu-ray-íróikra is. Itt van pl. ez a néhány hónapos BH10LS30 típus, ami a legtöbb LG-honlapon nem is szerepel (a magyaron sem), vagy ahol igen, ott már úgy, mint a piacról kivont termék: [link]. Aztán közben már felbukkan az új BH12LS30 modell, amiről még kevesebbet tudni: [link].
Az LG tehát ugyanazt csinálja, mint a DVD-íróinál: FW-frissítések helyett félévente új terméket dob piacra, ergo ha az embernek gondja van a régivel, vegyen újat.
Persze mindez nem azt jelenti, hogy a BH10LS30 rossz termék lenne, hiszen a neten többnyire pozitív dolgokat találni róla (a lustaságát leszámítva), de így már érthető az "olcsósága" is.
Sajnos a nagyobb nevű gyártók (Pioneer BDR-205 és klónja a Plextor PX-B940SA) írói 55-60ezernél kezdődnek, a Pioneert itthon nem is kapni. Ezekhez már most több FW-frissítés is kijött, alapból nagyon gyorsan olvasnak és a neten gyakorlatilag mindenhol 100%-os minősítést kapnak.
Itt aztán a nagy dilemma: maradjak az LG-nél és ha valami bajom van/lesz vele, váltsak néhány hónap múlva egy újabbra, vagy várjak egy kicsit, hátha esik a Plextor/Pioneer ára.
-
gg72
veterán
válasz
sensor060 #170 üzenetére
Szerintem nyugodtan megcsinálhatod vele, ezt a programot én már sokszor használtam más írókhoz és tökéletesen működik. Az LG BH10LS30 esetében nem is nyúl bele az írási stratégiába, egyedül a riplock-ot lehet kikapcsolni, a megfelelő négyzetet (Read Speed Incrase) kell csak kipipálni. Először persze be kell hívni az rpc1-es FW-t, majd a kipipálás után el kell menteni (automatikusan a BH10LS30_1.00-06_speedpatched nevű fájlt hozza létre), és fel kell tenni az íróra.
-
sensor060
aktív tag
Hello !
szerintem régiófüggetlen, mert valamelyik program be akarta velem állittatni a firm feltöltése után.
Ez a MediaCodeSpeedEdit viszont érdekes dolog, utánanéztem, de még nem mertem vele buherálni, de mindenképpen én is ki szeretném venni a firmware-böl az olvasási sebesség lock-ot, mert látszik rajta, hogy nagyon lassu.
Gyári BD-t még nem próbáltam vele végigolvastatni, de fentvan a listán, de mondom, látszik, hogy visszafogottan dolgozik, mert nagyon kis sebességgel indit, és onnan pörög felfelé. Ez azt jelenti, hogy kb. 2x-essel kezdi, és 6x-ossal végzi. Ez egy BD25-ös lemez, nem teljesen teleirva (21Giga).Szóval érdekel ez a riplock kiutálás, ha nem gázos, azaz nem teszem tönkre vele az irót.
Köszi!
-s- -
gg72
veterán
válasz
sensor060 #147 üzenetére
Ez a nem hivatalos FW a BH10LS30-hoz régiófüggetlen?
Még nincs meg az író, de ha meglesz, szívesen feltenném rá a MediaCodeSpeedEdit-tel a riplock-mentesített FW-t és hivatalos nincs ugye, csak ezt az rpc1-est tudnám vele módosítani. Azt viszont nem akarom, hogy ezután A/1-es régiós legyen a meghajtó...
Amúgy gyári FW-vel mennyi idő alatt olvas be egy gyári BD-t?
-
-
sensor060
aktív tag
Hello !
Eléggé leesett az ára, de az nem baj
Igen, erröl a Maxell-röl beszéltem én is, ilyet használok, TDK-t nem ismerem.
A blu-ray lemezekre UDF2.5-ös filerendszerrel kell irni, éppen ezért ha XP-d van, akkor azt fel kell rá telepiteni. Win7-ben asszem már benne van, Linux-ok régóta támogatják, többieket nem ismerem.
A sebesség különbség az jelentös szerintem, de olvass vissza kicsit a topic-ban, mert le vannak irkálva erröl a vélemények, észrevételek, milyen programokat nem érdemes használni a BD irás mellett, egyebek...-s-
-
gg72
veterán
-
sensor060
aktív tag
Hello !
Persze hogy megéri, mert jó dolog, eljött az idö egy kis upgrade-re. Persze nem azt kell nézni, hogy egy dvdiró 5000 forint, hanem azt, hogy a blu-ray lemezek olcsók, és 25 giga az nem kevés. Aki sok adatot ki akar irni lemezre, annak abszolute megéri, hogy nem döl rá a lemezfal
Van ismerösöm, aki most, hogy én tudok neki blu-ray lemezt irni, átnézegeti a régi dvd lemezeit, és ami kell róluk azt átiratja velem BD-re, mert neki is kevés a helye.
Nem utolsó sorban pedig ottvannak azok a file-ok, amik már egy dupla rétegü dvd-re sem férnek fel, és azokból csak egyre több lesz.
Én Maxell, és Omega lemezeket használok, a Maxel Ricoh alapanyagot használ, az Omega meg Ritek-et. Egyikkel sincsen baj. Ujrairhatót Maxell-t használok, azzal sincsen semmi gond sem.
-s-
-
gg72
veterán
Lassan elérkezettnek látom az időt arra, hogy befektessek egy Blu-ray íróba, hiszen az árak szépen esnek, egy dobozos LG BH10LS30 2 év garival 31ezer alatt megvehető. Mi a véleményetek róla, megéri? Verbatim lemezekkel használnám, esetleg TDK, Maxell.
-
sensor060
aktív tag
-
jeni
félisten
válasz
sensor060 #158 üzenetére
nekem a Philips BDP 7300-s van meg azon nem volt hivatalosan megadva az MKV lejátszás
a gyári oldalról frissítve már lejátssza de hang nélkül,csak a pc-n tudom hanggal lejátszani
itt a hangot hogy tudom változtatni rajta,hogy halható legyen a Blu-Ray lejátszón?
kétféle módon írtam megaviban minden ok
de MKV fájlban csak kép van
-
sensor060
aktív tag
válasz
Csabee1978 #155 üzenetére
Hello Csabee1978 !
BD-P1600-asnál több probléma is lehet, a legnagyobb, ha jól olvasgattam, hogy az amerikai változat nem támogatja az mkv, avi, mpeg file-ok lejátszását. Ezeknek a lejátszóknak a tipusa : BD-P1600-XAC. Az európai verzió lejátssza, ennek a tipusa : BD-P1600-XEF.
Másik dolog lehet a firmware kérdés is, asszem 2.02-estöl felfelé már van mkv support, és youtube video.
Gond azonban magával az mkv-vel is van, ugyanis ez egy container-file, vagyis mindenféle lehet benne. Tehát gond lehet a videocodec-kel, az audio codec-kel, AC3 5.1, DTS, stb. Nálam simán az is megoldotta a problémát, hogy az mkv-t beraktam MkvMerge-be, kiszedtem azt belöle, ami nem kell (azerbajdzsáni hang, stb.) és igy csináltam egy mkv-t, amit viszont már vitt a lejátszó. Nekem BD-P4600-as van, de talán ezek közül a gondok közül lehet valami.
Ami még gond lehet, az maga az adathordozó, illetve az azon lévö filerendszer. Nem tudom ebben otthon vagy-e, ha nem, akkor kérdezz !-s-
-
jeni
félisten
válasz
ez valóban igaz-e?
Nem lejátszható lemezek
DVD+RW/+R
DVD-RW(VR mód)mert nem valami kedvező hír,bár a többi márkánál nem tudom mi a helyzet
-
jeni
félisten
válasz
WinAVI Video convertert használd azzal ha kiírod és azt nem játssza le MKV fálj-t akkor valószínű,hogy hivatalosan nem tudja csak firmware cseréjével lesz jó
Amennyiben igaz a hír,hogy tudja kezelni a MKV fálj-t -
Csabee1978
csendes tag
Helló mindenkinek!
Egy kis info kellene!
Ma vettem egy Samsung BD-P1600-as Blu-ray lejátszót. Azt írja hogy lejátsza az mkw-t, de én nem tudom sem lemezről, sem usb-ről rábírni.
Ha valaki tudja, hogy lehet, akkor írja meg.
Előre is köszi!
További szép napot! -
sensor060
aktív tag
válasz
mokas_gizi #151 üzenetére
Hello !
Maximálisan egyetértek veled, ezt mintha én mondtam volna.
Ez a VHS-es dolog is nagyon igaz, erröl mindig csak egy mondat jut eszembe, amit nem én mondtam :"a virusokat a virusirtó programokat irók irják....."
-s-
-
válasz
mokas_gizi #151 üzenetére
és hogy mennyire igaz amit írtam azt abból lehet látni, hogy a torrent szerverek többségét a napokban foglalták le...
Ha a hatóság akarná, már régen az összes szervert elvihette volna, legyen az torrent vagy fizetős warez FTP...de ha jól megkenik akiket kell akkor nem viszik el a szervert, ha nem kened meg akkor túl sokáig nem működsz...
Valakiknek most az volt az érdekük, hogy a ingyenes torrentek megbukjanak...
Ezzel az egésszel a fizetős wareznak segítettek...
(Remélem a többi nagy torrent átköltözik Ukrajnába mint ezt egyikük már évekkel ezelőtt megtette...onnantól meg nem kell félniük a magyar hatóságoktól...)Egy csöppet sem feltűnő, hogy évekig működik egy szerver és egyszer csak lekapcsolják,
ilyen szinten már a nemzetbiztonsági szolgálatok nyomoznak azok meg nagyon jól tudják hogy hol mi van, bár laikusként sem kell hozzá túl sok ész, hogy mi hol van mivel adatforgalmak igen egyértelműen megmutatják... -
Ezt a programot meg ajánlom mindenki figyelmébe, a legjobb boot szintű titkosító program, ezt pl meg is vásároltam, mert ez egy korrekt cég, korrekt ügyfélszolgálattal...
DriveCrypt Plus Pack
http://www.securstar.com/products_drivecryptpp.php -
válasz
sensor060 #150 üzenetére
Itt az a baj, hogy sokan pofátlanok...olyan haszonkulcsal dolgoznak itt némelyek, hogy szánalom, külföldi ismerőseim mondják hogy kint olcsóbb sok minden mint itt, ott mekkora fizetések vannak és itt milyenek vannak...???!!!
Én üzletben tényleg csak azt veszem meg, ami nagyon muszáj és máshol nem tudom, ismerősömmel lementem ruhát nézni olyan árak voltak, hogy szánalom én annak a töredékéért ingen márkás jó minőségű ruhákat veszek, nem nike és társait...
Armani órámat Németországban 40.000Ft-ért vettem postával, számlával üzletben, itt 100.000 alatt nem kapod meg...
OK hogy már minden úgymond szabadáras,de azért nem kellene túlzásba esni...Rendben van a jogdíj, csak tudod itt az a hatalmas probléma, hogy a jogdíj pl BD lemezen 400-500Ft, ok legyen még 25%...
és akkor egy 2000-2500 lemezből hogyan lett 5000Ft, mert NEM egy helyen láttam hogy ennyi...?
Artisjus és az összes jogvédőszervezet szemét ingyenélő tetű banda...nem egy mostani vezető évekkel ezelőtt voltak a legnagyobb filmhamisítók szó szerint ipai mértékben másolták a filmeket még a VHS korszakba, most meg ők üldözik azokat akik régen ők maguk is voltak...!!!
A ásik nagy poén amit a DJ-knek vezettek be már ott is tanfolyam vagy mi kell, na ezt is a legnagyobb senkiháziak vezették be, hogy jól lehúzzák az emebereket, amatőr DJ-k már nem is igen tudnak fellépni, mert már szó szerint még nekik kell fizetni, hogy játszhassanak annyi jogdíj és társai van...!!!
-
sensor060
aktív tag
Hello !
az irható lemezek árát nagyban befolyásolja az is, hogy hogyan érkezik be az országba. Artisjus sajnos nagyban hozzájárul a lemezek áraihoz, iszonyatos áron lehet venni lemezeket például a MediaMarkt-ban, lehet menni röhögni az árakon.... ahonnan sokan beszerzik a lemezeket (ahogyan én is) az Szlovákia, ahol szintén van jogdij a lemezeken, de töredéke a magyarénak, emiatt jóval olcsóbb is. A jobb boltok mind igy csinálják, Szlovákiából, Romániából hozzák be, ittmeg továbbadják. Ennyi... ebben nincsen semmi rossz, egyszerüen kihasználják azt, hogy unio van, ott veszehetsz lemezt, ahol szeretnél, Artisjuj meg bekaphattya
Ez a dolog egyébként ugyanigy van más dologgal is, például a különbözö memória kártyák is olcsóbbak igy, mivel ezeken is rajta a jogdij rendesen, nemhogy már ingyen halgassál zenét, mert azt biztosan loptad.......xánalmas !
Amugy Maxell BD lemezek Ricoh, az Omega lemezek meg Ritek alapuak, gondolom ezek a nevek azért sokaknak ismerösen hangzanak.
-s-
-
Én ezt vettem:
LG BH10LS30 41.420 FtPár lemezt már megírtam vele nincs vele problémám...
amire szerintem érdemes lenne odafigyelned, hogy olyan helyen vásároljad meg a terméket ahol 2 év garanciát kapsz rá, aqua üzlet ezen kevés helyek egyike...Ha már veszek egy terméket akkor én az újabbat vásárolnám meg, ahogy ezt is tettem az a pár ezer forint szerintem nem jelentős árkülönbség érte...
Előtte is LG íróm volt azzal sem volt problémám, pedig nem 1-2 lemezt írtam meg vele, így vissza gondolva nem túlzok ha azt állítom hogy egyetlen egy lemezt sem tett tönkre... -
Azért mert úgymond olcsóbb egy lemez még közel sem jelenti azt hogy gyenge minőségű...
Traxdata nyomtatható BD lemezeknek igen jó media kódja van...
Magyarországon inkább az a probléma, hogy némely emberkék igen érdekes haszonkulccsal dolgoznak...
Lásd pl a TDK Blu-Ray 50GB 4x FULL PRINT lemezt melyet meglehet vásárolni 2500Ft-ért de ugyanezt lehet kapni 3000-5000Ft-ért is...Oda kell figyelni ha valaki vásárol egy terméket, hogy hol a legolcsóbb sokan átakarják verni az emberkéket...
-
sensor060
aktív tag
Hellóka !
LG BH10LS30-hoz van egy nem hivatalos, de teljesen jó, kipróbált firmware (1.00-06):
http://files.rpc1.org/index.php?act=category&id=1864
Csak ha valakinek esetleg erre lenne szüksége......
Mondjuk furcsállom, hogy még hivatalos firm nincsen, de ez jelentheti azt is, hogy jó a hardware-s-
-
bj13
tag
Sziasztok!
Most készülök BD író vásárlásra.
Melyiket érdemes megvenni:
LG GGW-H20LRBB 36.606 Ft
LG BH10LS30 41.420 FtKöszi a segítséget
-
sensor060
aktív tag
Hello !
A specifikációs pdf-et nézegetve, összehasonlitva ugyanaz a kettö darab mindenben, valószinüleg más kontinensen más lehet kicsit a jelölés. Nem is kapni nálunk sehol sem, legalábbis én nem találtam sehol sem. Valszeg USA verzió, vagy valami hasonló lehet.
-s-
-
sensor060
aktív tag
Hello !
A sebességre rossz hatással vannak a különbözö virtuális drive-okat létrehozó programok, ilyen az egyik legismertebb a Daemon Tools.
Viszont nem elég uninstallálni ezeket a stuffokat, le kell futtatni az SPTD install/uninstall-t, reboot, és utána lesz jó, vagy jobb a sebesség. Sok külföldi fórumon is találni erröl bövebb infot (videohelp.com például).
Jelenleg az egyetlen program, ami mellett marad a sebesség az a Slysoft féle Virtual Clone Drive, ami fizetös, ha jól tudom. Mindezeken kivül az irók firm-jeiben valóban van ilyen dolog, kiváncsi leszek mikor lesz hack-olt firm, amiböl kiütik ezt a baromságot.Duplex Secure download : http://www.duplexsecure.com/en/downloads
Az olvasási sebességröl kicsit : a négyszeres olvasási/irási sebesség BD-R-nél kb. 28 percet jelent, tehát a 10-15 perces olvasási/irási idö az a 8x-os sebesség lenne. Itt viszont már bejátszhat az átviteli sebesség kérdése, olcsóbb, régebbi pc-k, hdd-k sosem fognak tudni ekkora sebességgel stabilan olvasni/irni. A nyolcszoros sebesség az kb. 48 megabyte/sec. Iráskor segithet az, ha elötte legenerál a user egy iso-t, és azt irja ki. Mondjuk én mindig rühelltem azt a szokást, amikor láttam, emberek ugy másolnak dvd video lemezt, hogy file-osan lemásolnak róla mindent, aztán meg visszairják azt egy lemezre. Érdekes szokás.
Minden jót!
-s- -
Márton
nagyúr
üdv,
LG ggw-h20l-ben van valamiféle riplock?
Agyrém, hogy egy félig megírt 25-ös lemezt 40 percig tart beolvasnia,
majd mikor tenném be az üres, 500ft-os bd-r lemezt, a bevezető szakasznál
el is rontja az írást. Ok, olcsó lemez, de 3-at már megírtam e márkából.Mit ajánlanátok, ami 10-15 perc alatt beolvas egy 25-ös korongot?
Ez kb. a 4x olvasási sebesség?
Egy másik író Sony vaio laptopban van, talán matshita, az is fél óráig
küzd egy 15gb-t tartalmazó lemez beolvasásával.
Itt is le van korlátozva mint a dvd íróknál? Programmal kiüthető?thx
-
sensor060
aktív tag
Sziasztok !
Már egy ideje figyelem ezt a fórumot, gondoltam itt az ideje, hogy irjak valamit, hátha valakinek segitek ezzel...
szóval van egy LG BH10LS30BR iróm, dobozos.
Elöször ujrairható lemezzel próbálkoztam, nem volt sosem gond, bár az asztali lejátszó (Samsung BD-P4600) kissé nehezen olvasta a film (lemez) vége felé, de arra elé volt, hogy tanuljak.
Linux-ot használok inkább (Fedora12), itt viszont eléggé siralmas a helyzet, mert a GUI-s programokat nemigen tudtam rávenni BD irásra (k3b például).
Kipróbáltam a NeroLinux-ot is, de ott ugyanaz volt a probléma, mint a Win-es Nero-val is, hogy a 2szeresen megirható lemezt csak 1szeresen akarta mindig megirni (már az elsö iráskor is). Linux alatt console-ból, growisofs-sel szépen irogattam az ujrairhatót, semmi gond nem volt vele.
Windows alatt ImgBurn-t használok, azzal semmi gond, álomszépen dolgozik a program meg az iró is. Irtam már Maxell BD-R-t, 4szerest, és Omega Freestyle 4x lemezeket. Érdekesség, hogy az ImgBurn a Maxell-nél azt mondta, hogy supported write speeds : 2x, 4x, 6x, 8x. Én megirtam 4szeresen is, nem volt gond, meg irtam 8szorosan is, akkor sem volt gond. Ott már azonban volt rendesen átviteli sebesség, még az egeret is óvatosan tologattam odébb
Szóval eddig nagyon pozitiv a tapasztalatom vele, semmi rossz dolgot nem tudok mondani róla. A Plextor-okról ugye azt lehet tudni, hogy az Pioneer, de azt nem tudom, Blu-Ray-ban milyen a Pio.... dvd-ben jók, van egy Pio dvd iróm is, az is álomszépen muzsikál, de ugye ami jó egyikben, nem biztos, hogy jó a másikban is.
Ja a dobozos BH10LS30 tud lightscribe-ot, van hozzá mindenféle software, ha valakit ez mozgat.
Firmware még nem jött ki hozzá frissebb, mint ami van benne, de nem hivatalosan van egy ujabb firmware. Én beléje töltöttem, és tulélte, tulajdonképpen ezzel kezdtem, utána kezdtem csak el a gyakorlást, amit már fentebb irtam.No, ennyi igy hamarjában !
Remélem valami tudtam segiteni....
-sensor- -
-
Én már pár évek írók CD, DVD, Blu-Ray...
Szerintem a plextor annyival nem tud többet amennyivel többet elkérnek érte...
Sosem volt olyan írom, tehát tesztelni nem tudtam, de annyit szerintem nem érnek amennyit kérnek érte, baráti körben egyik ismerősömnek volt egy Plextor írója gyorsabban tönkrement mint az LG és semmivel sem volt jobb annál...
Bár ez csak a saját véleményem...Blu-Ray író kb 20.000 drágább mint egy LG... -
Jövőhéten veszek egy ilyet 2 év garival, kinek mi a véleménye...?
LG BH10LS30RB Blu-Ray író fekete Dobozos -
Márton
nagyúr
-
Paulo81
aktív tag
Számomra nem az írási sebesség fontos, hanem a minőség.
Azt mondják jó az lg, (de nem tud minőségellenőrzést), de a plextor az mégis csak plextor (és tud minőségellenőrzést is).
Jó lenne, ha lenne valamilyen összehasonlító teszt a két íróról...
Neked milyen információid vannak? -
QuToR
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Miért van az, hogy a 2x -esen újraírható BD-RW lemez első íráskor frankón 2x-eresen íródik meg de, az újraíráskor csak 1x-esen. 2 progival is próbáltam (nero, imageburn) illetve 2 fajta íróval is (ezért cseréltem le a jó kis Sony írómat Plextorra).
Fontos lenne számomra, ha valakinek van ötlete kérem írja meg?!
Maximális köszönet
Q -
Szerintem ez hülyeség...én már több éve használok LG-t bajom nem volt velük
Én még 105 Pioneer-al kezdtem egyébként abban az időkben pár gyártó termékei voltak elérhetők nálunk...Blu-Ray íróból most LG-m van, nem 1-2 darab lemezt írtam meg vele...
Arra figyelj oda, hogy olyan helyen vegyed ahol megadják a kettő év garanciát... -
ZaJanga
tag
válasz
Jackie_Chan #120 üzenetére
Igen anno az LG DVD írói elég silányak voltak. Erre most Blu-ray ből ő gyártja a legjobbat.
LG BH10LS30 ezt most a legjobb író -
TheLion001
tag
UP.
Vakali hozzáértő? -
Jackie_Chan
senior tag
Engem is érdekelne milyen Blu-Ray írót érdemes venni manapság!?
Én ezt néztem ki:Plextor PX-B940SA SATA BK BOX Blu-ray író
Sajna LG-ből van a legtöbb ,de avval a márkával igen sok rossz tapasztalatom volt így az eleve felejtős nálam!
Valami véleményt evvel kapcsolatban hozzáértőktől szívesen vennék!
-
TheLion001
tag
Ennyire lehallt a topic
-
TheLion001
tag
Hell!
Egy írót szeretnék venni, ám szinte mindehol LG van.
Sajnos eddig csak azt tapasztaltam, olvastam, mondták, stb. tehát mindenhonnan az jött visza, hogy az LG pár hónap után elkezd vacakolni az írott lemezekkel. (CD-DVD-nél így volt)
Elsőre nem látja a lemezt. Később már töbszöri betétel után sem.
Ez a Blu-ray-nél is lehet így?...sok haverom is vágta ki az ablakon az LG DVD írót. Az általa írt lemezeket pl. egy Pio, vagy asus beolvasta, csak az LG nem. Ja és volt aki vett mégegyszer csak, későbbi modelt.
Az is beolvasta... egy ideig.
Ezért vonakodom az LG-től.
Friss tanács esetleg? -
DuDieHUN
aktív tag
BluRay írót szeretnék vásárolni, két jelöltem van:
Pioneer BDR-205 - ez ami jobban tetszik, de sajnos itthon nem lehet kapni, Ausztriai ára 190euro környékén
LG BH10LS30 - ez az olcsóbb és könnyebben elérhető, csak valahogy az LG-be nem bízomvalakinek van tapasztalata ezekről? vagy jöhet más jelölt is
-
rii
nagyúr
50 GB-ot lemezt mennyi idő alatt lehet megírni?
az DL lemez?
2x-esen 25 giga az tényleg 40 perc?
-
sonykor
tag
Találtam egy USB csatlakozású LG blu-ray írót: LG BE08LU20.
Laptophoz is lehet csatlakoztatni? Laptop processzora (nekem Athlon QL-60) elég ennek a külső írónak?
Samsung BD-P1600 lejátszó gond nélkül lejátsza ezeket a megírt Blu-ray lemezeket?
-
kunuka
csendes tag
Nekem van 1 Samsung BD-P1400-as asztali lejátszom.Nem tudom mi lehet de amit megírok BD-filmeket nagyon lassan olvassa be vagy be sem olvassa.Ami még nagyon idegesítő,hogy van amikor szaggat is a film.Ha valaki ért hozzá légyszi irja meg nekem ,mit tegyek.Az iro amivel i rom a lemezeket LG BH10LS30-és TDK 25BD-RE lemez.Ja azt még elkell mondanom,hogy a gépem mármint a számító az simán és gyönyörűen viszi a megírt filmeket.
-
kosarob8
aktív tag
Sziasztok!
Lehet mostanában befektetnék egy blu-ray íróba, olvasgattam itt a fórumot látom az LG-ről jó vélemények vannak.
Ilyet tudnék venni LG BH10LS30RBB, van róla már tapasztalat? esetleg más típus is létezik ami jó és relatíve olcsó? illetve lemezben miket érdemes használni?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
LG BH 08 tulajok!
Kijött egy új fimware (2.0).Frissítettem, de a frissítés specifikációját nem látom, hogy mi változott.
Üdv.
-
levis4
tag
válasz
pernyehuszar #107 üzenetére
Nem, semmilyen HDD-t nem ismer fel!
Nekem is ilyen van.
Cak Pendrive-okat lehet vele játszani, nekem van 16 gigás NTFS-re formázva és arról játszik mindent.
HDD ügyben még esetleg lehet változás FW Update-tel.
Reménykedjünk, nekem is jól esne! -
pernyehuszar
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG BD-370 típ. Blu-Ray lejátszóm, és az a kérdésem, hogy az USB adathordozók közzül felismer vajon, mini HDD-ket? (1,8"-os 30 Gb Asus egészen konkrétan)
A mielőbbi választ előre is köszönöm! -
Skyhunter
őstag
Gyerekek,spanommal közösen szeretnénk egy Blu-ray írót venni....kérdésem,hogy milyet érdemes venni? Plextorba van beleőrűlve (és bár nekem a mai napig van egy működőképes kereken 10 éves Plexi CD-íróm),de hiába mondom neki,hogy itt azt írják a PH-n,hogy már nem a régi a Plextor....
Szóval milyen írót érdmes venni,és milyen adathordozót lehet/szabad mellé venni (Maxell 25 GB-os már van 990ft/db áron,vajon mennyire tartós?) ???
-
IRON STORM
őstag
válasz
mokas_gizi #97 üzenetére
jah érdekelne az író egyébként ami árulsz.
-
Szerintem sem olyan nagy számok a Plextor írók, ismerősömnek egyébként pont most krepált be egy vagyonért vette sokra ment vele...
Én úgy gondolom hogy annyira azért régen sem volt annyira jó a plextor hogy 2-3x áron megvegyem...nekem Pioneer és LG íróim voltak...
Bár első Pioneer meghajtók hűtése szar volt ér elég gyakran elromlottak ahhoz képest hogy volt vagy 50.000Ft azokban az időkbe... -
Nekem van egy LG-m azzal pl nincs bajom bár olyan sok lemezt nem írtam meg vele...
Van egyébként egy eladó Pioneer BD-R-203 8x SATA belső Blu-ray író-m teljesen új egy év gari van rajta azért adom el mert van egy LG-m kettővel meg nem tudok mit kezdeni... -
uszilard
tag
Ilyet nem vett eddig senki?
-
RiddleR
aktív tag
Nem tudjátok, hogy az LG BH10LS30-at mikortól lehet kapni?
Még külföldön sem látom, de karira akkor már olyat vennék, ha már bejelentették. -
Epic79
tag
Helló.
Nekem LG BH08 bluray íróm van. Tökéletesen megvagyok vele elégedve! Eddig minden lemezt hibátlanul megírt. Ezekkel próbáltam: Maxell BD25 BD-R/RE, Maxell BD50 BD-R, TDK BD25 BD-R
Sima dvd lemezzel nem próbáltam. Arra ott van az "öreg" Pio DVR-116D... "Bluray íróval csak bluray lemezt írunk" tendenciát követem.
ahhoz kicsit drága volt, hogy sima cd/dvd lemezzel szarakodjak.
Persze ennek semmi jelentősége sincs. De hát, kinek mi....
8x-os bluray írás is simán megy ha másik vinyóról írok. Tehát nem 1 vincsi és ketté particionálva, hanem 2 különálló vinyó. 1x írtam a rendszer vinyóról és a buffer ugrált... 70-90-98% de a lemezt nem ba...ta el. Másik, külön vincsiről stabilan 98%.
Kb ennyi.
-
VaMik
tag
Szerintetek blu-ray írók terén is igaz lesz az ami DVD írók terén volt? Ezen azt értem hogy az eddig bevált nevesebb gyártók meghajtói lesznek a jók vagy esetleg fordul a kocka. Nem nagyon hallottam még személyes tapasztalatokat egyikről sem. Kevés magyar embernek éri meg foglalkozni vele egyelőre.
-
Sziasztok!
Eddig minden tekintetben az elvárásoknak megfelelően dolgozik az LG BH08.
Gyorsan olvassa a lemezeket, filmnézés közben nem szaggat, a másolt, írott lemezekkel sincs baja.A Nero 9 Ultra eddig ismeretlen ok miatt, csak 1x sebességgel írj az újraírható BR lemezeket. Az újraírható lemezek mind 2x sebességűek (TDK, Maxell, verbatim).
Más íróprogrammal nincs ilyen gond.Szóval összefoglalva, hiba nálam még nem jelentkezett, remélem a tartósságával sem lesz gond.
Üdv. -
Márton
nagyúr
válasz
Balázs0916 #86 üzenetére
wow, ez tényleg nem rossz ár a 8x írásért cserébe!
várjuk a tapasztalatokat! -
Sziasztok!
Ma vettem egy Lg BH08 blu ray írót.
A hardverkerben 43-ért adják a dobozos verziót, ami szerintem nagyon baráti.
Holnap veszek lemezt is, aztán indul a teszt, remélem beválik!Üdv.
-
Márton
nagyúr
írt már valaki swissking nyomtatható lemezre?
meglepően olcsó philips alapanyag
vagy maradjak a tdk-nál?
erről meg épp ilyen képeket találok.videót írnék, fontos hogy a legtöbb asztali vigye.
köszi
-
Mateee
tag
Sziasztok
Valaki találkozott már Panasonic külső blu-ray íróval?
Panasonic External Blu-ray Writer, ez a pontos neve.
Ha van valakinek valami infoja felőle megoszthatná velem.Köszi
-
Robb202
tag
Valaki segítene a 77-es hozzászólásban?
-
Robb202
tag
Szeretnék érdeklődni, hogy a három blu ray író közül melyiket érdemes venni?
LG BH08 BLU-RAY
PIONEER BDR-203 SATAPioneer BDR-S03J - Ez miben különbözik a másiktól? Erről nem találtam leírást!
Amúgy már kezdenek egész elfogadható áruvá süllyedni a blu ray lemezek így néha-néha írogatnék egyet. Főleg film bd iso-k kiírására venném. a 25gb-os korongok már olyan 1200-1300ft-ért kaphatóak illetve az 50Gb-osok kb 2200ft-ba kerülnek az Óperenciás tengeren túlon, darabra leszámítva. Ha veszel egy 25-ös packot.
Ami még érdekes, hogy a BD íróknál a plafon a 12x-es sebesség legalábbis a wikipedia szerint. Így a mostani 8x-os íróknál max 2 generáció lesz amíg elérik a 12x-est. De úgy tudom a 10x-es sebességet egyből átugorják. 8x-os sebességgel 12 perc egy 25gb-os és egy 50 meg 23 perc. a most 12-essel 8 perc lesz egy 25gigás mígy egy 50gbos 15 perc. Ráadásul szerintem maxon írni eleve nem biztos hogy jó ötlet. ez nem lóverseny arra ott a hordozható 2.5"-es hdd
Szerintetek a fentiekből melyik éri meg jobban? Nem ár szerint. A Pioneerek DVD vonalon nagyon jók voltak. De most? Valaki tudna segíteni a döntésben? Melyik a jobb?
Illetve a 3. Pio az most pontosan akkor mi? Előre is köszi. -
opcsi
csendes tag
Ne szépítsünk, beszoptam a cumit kicsit...
De azért csak nem szállt el a gép, csak kicsit ki kell tisztítani az agyát.Mondjuk, érdekes, hogy sem CD-ről, sem közvetlen LAN-csatlakozással nem sikerült változást kicsikarni a gépből....
Na, hát akkor szerviz, ba*****ameg....
-
-
opcsi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem: egynapos az LG BD 370-es BR-lejátszóm, amit az LG-honlapjáról letöltött f/w-csomaggal akartam frissíteni. USB-ről ment az adatátvitel, ami elvileg sikerült is. Gépet kikapcsoltam, majd vissza, azóta viszont örökösen azt írja ki, hogy Please wait, és semmi más nincs, nem jön be a főmenü, meg semmi. Szépen villog a főkapcsoló kéken-vörösen, a lemeztálca gombnyomásra szépen megy ki-be, de ennyi. Mi lehet a probléma?
Köszi!
-
-
nóri93
csendes tag
nekem filmhez kellene, meg adatmentéshez.
De látom ez új technológia (magyarok számára)
és drága...Közben rájöttem, hogy ez a kék lézeres cucc, ami már vagy 5-6 éve létezik, ha nem több...
Csak most dobják piacra. Remélem idővel elérhető áron lesz a lemez, és az író is.Mégegy kérdés:
Mi lesz akkor a "normál" piros lézeres lemezekkel/írókkal?
Olcsóbb lesz, drágább, vagy nem lesz (mint a hajlékony lemez, a cd, a kazetta, stb.. eltűnik? -
L4D1K
őstag
Attól függ mire kell neked. Adatmentésre egyenlőre drága, mivel az írható lemez ára elég borsos. Ha elég neked az h dvd-re írhatsz, akkor 30e forint alatt már találsz blu-ray olvasó / dvd író-olvasó kombót.
Filmnézésre megint más a dolog. Ha szeretnéd kihasználni a blu-ray technológia előnyeit, akkor ugye ajánlatos egy 1920*1080 as kép megjelenítésére alkalmas monitor/tv, ill Dolby TrueHD , DTS-HD Master Audio dekódolására képes erősítő/hangkártya (és jobb hangrendszer). Itt mondjuk a kép a mérvadó sok embernek. Ha nincs HD erősítőd, akkor 32bit helyett 16 bit es LPCM hangot fogsz hallani.
UI.
Sztem még érdemes vele várni, ill megvárni a téli dömpinget. Az árak meg a forint erősödésével mérséklődnek idővel. Remélem.
Alternatív lehetőségként Sony PS3. Igaz blu-ray-t nem ír, de játszani lehet rajta addig amíg lesz olcsó író.
-
nóri93
csendes tag
érdemes e blue ray-t vennem?
a régi iróm azt hiszem kezd meghalni...
Helyete valami más kelene, de ezt nem ismerem milyen
-
L4D1K
őstag
Sziasztok, igaz én nem írót csak olvasót keresek, de remélem még belefér ebbe a topicba.
Ahogy látom még nincs tól sok BD lejátszó, nekem ő[link] tűnt ki a legjobban az árával. Kérdésem az, hogy ezért a pénzért mennyit lehet tőle várni minőség terén, ill. hogy mekkora olvasási "zajjal" dolgozik.
Aki használ ilyet, vagy halott róla jót/rosszat, kérem egy pár mondatban értékelje.
Köszönöm.
-
válasz
conanabarbár #66 üzenetére
Ha a lejátszó hardveresen támogatja az mkv-k olvasását (létezik ilyen, de kicsi a valószinűsége hogy neked épp ilyen van, hacsak nem direkt ilyet kerestél mikor vetted), akkor szimplán áthúzgálhatod egy UDF összeállításba az mkv-kat, és lefjátsza.
Ha sima blueray lejátszód van, akkor ki kell szedni az audio/video/felirat sávokat az mkv-ból, bluray felépítésbe kell rendezni, szintúgy UDF 2.5-ben kiírni, és meg tudja majd emészteni az asztali lejátszó is. Ehhez a TSMuxer nevű programra, és pl. nero9-re lesz szükséged. -
conanabarbár
aktív tag
hello. érdeklödnék,hogy mkv.fájlt hogyan kell felírni bluray lemezre,és milyen progival? több filmet is fel tudok írni egy lemezre,hogy lejátszható legyen?
-
Morden24
nagyúr
Sikerült megoldani, némileg balfék voltam.
Az update-et már jópárszor megnéztem, mire eljutottam oda, hogy írok a supportnak egy levelet, erre a honlapjukon találok márciusi frissítést (50 mega, szép kis pakk), amivel a telepítés után tökéletesen megy.
Mindazonáltal örülök, hogy a programban szereplő update funkció csak dísznek van
-
Frissítsd a Windvd programot netről. Esetleg próbáld másik lejátszóval is, pl Media Player classic, FFDShow kodekkel (az alternatív lejátszó ne a cyberlink kodeket használja). Ha így se, akkor próbáld ki másik lejátszóban (rokon, ismerős, műszaki boltban borravalóért a vevőszolgálatosnak), mert akár a korong is lehet hibás.
-
Morden24
nagyúr
Üdv!
Elnézést, ha rossz helyen teszem fel a kérdést, de jobb topikot nem találtam.
Szóval a lényeg, hogy PC-n egy BR/HD olvasó és a WinDVD9 Plus segítségével játszom le a BR/HD lemezeimet. Eddig rendben is volnánk. Az érdekesség az, hogy a múlt héten vásárolt James Bond - Quantum of Solace BR lemeznél elszáll a WinDVD egy "WinDVD MFC Application has stopped working" üzenettel.
6 másik BR és 3 HD gond nélkül megy. Bárkinek van valami ötlete esetleg?
Előre is köszönöm.
-
Kb. fél éve nézelődtem mennyi az írók és korongok ára, és úgy döntöttem napolom még picit.
Most megint szétnéztem, és a dupla rétegű újraírható lemezt is pörkölő LG-k már olcsóbbak mai forintba, mint a Pioneer DVD íróm volt akkori forintban, mikor ~6 éve megvettem. Igaz az LG-ről régen nem sok jót hallottam DVD-írók terén de ahogy elnézem blu-rayel most jól állnak, szóval az írót már megvenném akár holnap.Ellenben a korongok iszonyat árban vannak, sokkal drágábbak, mint annak idején a DVD-k voltak, és a legnagyobb "hengeres DVD-k tucatszámra fillérekért" helyeken se látok hengeres kiszerelésű 25Gb-os korongokat se, darabra pedig fajlagosan 6x drágábbak, mint a DVD-k (~6x-os tárkapacitás, ~36x-os áron már azt mondja, hogy az 1 bitre eső ár ~6x akkora).
Mi várható a következő fél évben? Az írók ára gondolom sokat nem fog esni, esetleg gyorsulnak kicsit, meg pár ezressel lentebb mehet. De mi várható korongügyben? Vagy én vagyok figyelmetlen, és lehet kapni 10-es, 20-as hengerben is kedvezőbb árú 25Gb-os blu-ray korongokat, csak keresni kell?
-
dilipok
veterán
-
Robb202
tag
Sziasztok!
egy olyan kérdésem lenne, hogy néztem két darab LG blu-ray írót. De úgy érzem hogy még a forgalmazók sincsenek tisztában a drive-al pontosan.
A Magyarországi LG oldalán belső ilyen íróból egyet tartanak számon ez pedig a : GGW-H20L link (részletekért lásd: specifikáció fül)
Viszont több helyen is láttam hogy vannak ilyen végződések a meghajtó után:
GGW-H20LRBB
GGW-H20LRB
Link itt itt 4-eset írnak
Link itt itt 6x-osat?Mi a különbség. Amit felfedezni véltem, hogy valahol ezekhez is 6x-os BD-R írási képességet jelölnek valahol csak 4x-eset. Teljesen bezavar ez.
Valaki tudna igazságot tenni és segíteni annak tényleg nagyon nagy hálám lenne, mert vásárlás elött állok de nem tudom most pontosan mi a helyzet.
Illetve mik ezek a kiterjesztések?
Még egy utolsó: jók ezek az írók?
Előre is köszönöm a választ. -
tomp
félisten
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő egy 25GB-os lemezt 4x-esen megírni? Ha jól tudom 2x-es sebességgel kb 45-47perc.
-
bozont
veterán
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy kb milyen ütemben várható a BD olvasók/írók árcsökkenése? Megfordult a fejemben, hogy beszerzek egy olvasót (az író még nagyon drága nekem
), de a legolcsóbbat 23k körül láttam. Ha valamennyire kiszámítható, mikorra várható 10-15k körüli ár?
-
Pitterix
őstag
Megéri már venni "blúréj" írót, vagy fektessek be még dvd íróba? Sajna kispénzű vagyok....
-
max-pain
senior tag
Panasonic SW-5584 Blu-ray Disc iro kaphato itthon? Vagy valami ami erre epul...
-
csutkaa
senior tag
hy
vagy egy ilyen Blu-ray lejátszóm!
A kérdésem az lenne hogy: hogyan tudom a HD filmeket Video DVD-ként kiírni??
mert ha adatként írom ki akkor a lejátszó Képként akarja megnyitni és nem videókéntelőre is köszi
-
Ottoka
őstag
Ezek a blu-ray lemezek tartósabbak, mint a dvd-k?
Archiválásra, hosszú távra?Arra gondolok, hogy a dvd lemezek élettartama ugye nem túl hosszú, mondjuk főleg a roszabb minsőségű és/vagy gyorsan írt lemezekről "tünt" el az adat.
-
PPeter
addikt
Úgy látszik a kereskedőket nagyon megkavarja, hogy a Blu-ray/HD DVD-olvasásra és CD/DVD-írásra képes modell jelölése szinte csak egy betűvel (GGC....) különbözik a Blu-ray írásra is alkalmas változattól (GGW...)
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Lehet szerintetek ekkora árkülönbség (60%) egy BD-író esetében, vagy csak elírás?
[link]
-
gandras
tag
Sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék egy BD írót rakni egy P4 es gépre van benne 1gb ram sata 1 es merevlemez és egy 3GHZ processzor, az lenne a kérdésem hogy el fog boldogulni egy ilyen gép a lemez írásával, vagy újabb gépre van szükség?
-
yo-co
csendes tag
Nagyon jó és hasznos topik lehet. Remélem visszatértek még! Upppp!
-
kjany
tag
Sziasztok !
A BR. irásnak milyen hardveres feltételei vannak ?
(minimum CPU, Ram, HDD stb ?) -
Davidsned
csendes tag
én egy Pioneer BDC-202-n gondolkodom. Csak olvasni tud, de 30k-val sokkal barátibb, mint az írók.
-
Sasfészek
tag
Senki így két hónap után nyomok egy UP-ot :d
-
Sasfészek
tag
Tényleg szívesen várom a meglátásokat tapasztalatokat, mégha kicsit új is a blu-ray!
-
Sasfészek
tag
Kicsit UP-olom a topikot eléggé lehűlt.
Nézegettem az LG GGC-H20L Blu-ray íróját és eléggé jók a specifikációban megadott adatok. A 6x BD-R írás egészen jól hangzik már, ez még a jövőben jól jöhet. Szerencsére ez a modell már kezeli az 50GB-os lemezeket is (BD-R DL) igaz csak 2x sebességgel de hát ez is valami.
Egy olyan kérdésem lenne hogy érdemes-e ezt a meghajtót megvenni? Nagyon sok vegyes hírt hallottam az LG-ről. Az ára már egészen barátságos 249 dollár ami 43.575ft átszámolva az USA-ban. Az 25GB-os lemezek már 8-10 dollár körül kaphatóak, ami egészen kezd barátságos lenni, de az 50GB-osak is szépen estek 45 dollárol 30-ra, ezért is gondolkodtam el a beszerzésről.
Vannak hasonló modellek amik ugyanilyen paraméterekkel kaphatóak? A többi gyártó írója többnyire csak az BD-R SL lemezeket kezeli!
PPéter örülnék ha tudnál segíteni! Gondolom te előre látod viszonylag a trendeket, idén több gyártó is beújít, várható hogy a BD-R DL is kap egy kis sebesség injekciót mondjuk 4x-esre? Mik a meglátásaid?
Még egy olyan kérdésem van, hogy a meghajtó ugye már nem régió független?
Illetve még egy utolsó kérdésA DVD korszakban ha vásárolt az ember egy teljesen új dvd meghajtót / írót akkor 3-5x megkérdezte hogy a lemez régió 2-es és akarom-e játszani a filmet, ezzel el is ugrott egy lehetőség a végén ez az érték lett beállítva az egységben.
Ma viszont bonyolultabb a dolog. Ez a meghajtó kezeli a Blu-ray, HD-DVD (csak olvasás) DVD lemezeket is. Mindegyik formátumnál külön számolja a régiókat vagy összesen van 5 lehetőségem és utána a meghajtó a legutoljára választott régióra áll be?
Ez még ma is így van? Vagy mostmár minden a szoftvertől függ?Elnézést ha hülyeséget írtam, szeretnék tisztán látni, ezért előre is megköszönném ha megtisztelnél a válaszoddal/válaszotokkal.
Ha jól értettem az előző hozzászólásokból akkor a Blu-ray ha optimális sebességgel van írva kibír(hat) akár 5-7 évet is?
-
Mr.Grincs
veterán
Viszont a merevlemez vagy a ram megoldás is jó lehet a jövőben csak nem annyira ismert, meg lassú is egy kicsit.. A ramot akkor írom meg törlöm amikor akarom és akárhányszor vagy ameddig meg nem hal a lemez.
-
PPeter
addikt
válasz
7Heads Drago #28 üzenetére
Ezt írtad:
"Én csak abban reménykedem hogy sokkal jobban bírják felületileg a strappát minta dvd-k!"
A lemez felülete a CD-n és a BD-n sokkal könnyebben sérül fizikailag, mint a DVD-n. Mit nem lehet ezen megérteni? A DVD adattárolási biztonsága más szempontból problémás (nem fejlesztették a hordozóréteget az egyre gyorsabb íráson kívül), de ezt meg ugye jól ki lehet védeni az épeszűen megválasztott lemez/írási sebesség kombinációval és megfelelő redundanciával. De ezek ugyanúgy vonatkoznak minden más kommersz, nem professzionális adattárolási megoldásra.
-
PPeter
addikt
válasz
7Heads Drago #25 üzenetére
Én csak abban reménykedem hogy sokkal jobban bírják felületileg a strappát minta dvd-k!
Olvass már utána, mielőtt zöldséget beszélsz. A DVD szerkezete sokkal inkább kedvez a biztos adattárolásnak, mint a BD-n alkalmazott rendszer.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Felhasznalo9 #21 üzenetére
"a két réteget tartalmazó (DL) lemezeket mintegy 93 perc alatt tudjuk majd leolvasni, illetve teleírni." - Ez nem gyenge!
De ne felejtsd el 10db lemezre kiírsz egy 500 gb-os vinyót!
Én csak abban reménykedem hogy sokkal jobban bírják felületileg a strappát minta dvd-k! -
-
Sasfészek
tag
Úgy tudom a DVD-vel ellentétben itt egy elég jó kis karcálló anyag került a BD lemezekre. A DVD esetében nem mindegyikre került ilyen.
Szóval a Lite-on jó? Én a NEC-el szemeztem
-
Mr.Grincs
veterán
Önmagában a dvd is nagyon sérülékeny és ez az egy átka van a BD nek is. Elfordul a tokjában, mint a dvd tokban hozzáér az aljához. Hiába a tokban van akkor is éri valami szennyeződés vagy behatás..kieshet a kezünkből..tudom most jön az hogy figyelni kell rá. Meg ugye poros lehet, azt meg levakarni róla művészet. Nincs választás haladni kell a korral de semmi sem tart örökké.
-
Felhasznalo9
tag
-
deicide
veterán
én Lite-On-t vettem, meg vagyok vele elégedve, eddig mondjuk mindössze olyan 10 BD-R lemezt irtam meg vele, de azok mind hibátlanok, játssza a powerdvd rendesen a filmeket róla.
-
Mr.Grincs
veterán
Épp egy ilyen totyikot kerestem. Nézegetem a BD írókat de istentelen drágák, lg-t néztem de attól elment a kedvem, tudom, hogy nagyon semmi köze a dologhoz, de játékot telepítettem fel 8,5 GB os lemezről amit ráadásul ő írt tele 2,4x sebességgel, mivel nem adott fel mást. De olvasási hibát írt ki. Philips lemez szerintem pedig elég jó.
Sony írót nézegetem, remélem előbb utóbb lesz majd az áruk. És a nyersanyag is elég húzós hozzá, igaz nem a meda marktban kell megvenni. -
PPeter
addikt
Mind a BD, mind a HD DVD a megszokott 2048 bájt/logikai szektor rendszerrel dolgozik, tehát az image ugyanúgy az úgynevezett "cooked" formátumú ISO lehet. Más kérdés, hogy az image-en belül az UDF fájlrendszer újabb, mint amit a DVD-Video lemezeken találunk. Ettől még ugyanúgy lehet ISO vagy NRG, vagy más szoftverspecifikus információkkal kiegészített image.
-
PPeter
addikt
válasz
Sasfészek #12 üzenetére
Mit jelent a 1x-es, 2x-es olvasási/írási sebesség, ha a Blu-Ray lemezekről beszélünk? A Blu-Ray esetén hogyan mérjük a sebességet? Mi várható a jövőben, meddig gyorsulhat a BD?
A Blu-Ray korongok a CD/DVD-lemezeknél már megszokott 12 cm-es optikai adattároló egységek, külső szemlélő számára nem térnek el a mostani CD-, vagy DVD-lemezektől. Egy oldalon 25GB (SL) vagy két rétegen (DL) 50GB anyag tárolására képesek. A Blu-Ray szabvány 1x-es CLV (azaz a lemez teljes felületén konstans adatátviteli sebességgel dolgozó) tempója mintegy ~ 36 Mbps adatátvitei sebességnek, bitrátának felel meg, amely adatátviteli sávszélesség a DVD esetén körülbelül 3.26x-os sebességnek felel meg (a DVD szabvány 1x-es sebessége a DVD-Video lemezek lejátszásához szükséges ~ 11,05 Mbps).
Az első generációs BD meghajtók már eleve a 2x-es sebességet ajánlják fel, amelyekkel az egyrétegű (SL) korongokat 46-47 perc, a két réteget tartalmazó (DL) lemezeket mintegy 93 perc alatt tudjuk majd leolvasni, illetve teleírni.
Az optikai adattároló eszközök és lemezek olvasási és írási sebességének feltornászása nem egyszerű feladat a fejlesztők és gyártók számára, egyszerre kívánja meg a hardveres és a lemezek felől a különböző alapanyagok párhuzamos fejlesztését. A lemezek fizikai paraméterei is korlátozzák az elérhető maximális sebességet, hiszen a fordulatszám nem növelhető a végletekig: a növekvő zajon kívül a rázkódás, vibráció egy szint után lehetetetlenné teszi az optikai adatrögzítést és dekódolást, valamint egy bizonyos fordulatszám felett a lemezek egyszerűen károsodnak, szétrobbannak a meghajtóban.
Az eddig használatos 12 cm-es optikai adatároló lemezeknél (CD/DVD) elért - még használható - maximális fordulatszámnak a 10800 rpm (fordulat/perc) bizonyult. A szintén 12 cm-es Blu-Ray lemezek esetén az 1x-es CLV adatátvitel (36 Mbps) megvalósításához a korong fordulatszáma az 1955-821 rpm tartományban változik, amint a belső peremtől a lemez külső széle felé haladunk az olvasással/írással.
Ha a CD/DVD-lemezeknél már megismert fizikai és technikai korlátokat vesszük alapul, akkor kiszámolható, hogy a Blu-Ray esetén valahol a 12x-es (CAV) írás lesz a plafon, ami még megvalósítható lesz - természetesen csak akkor, ha a lemez alkotóelemei (hordozóréteg, a lemez testét adó polikarbonát) minden más tekintetben megfelelnek majd az ilyen sebességű adatrögzítéshez.
Ez nagyjából azt jelenti, hogy az egy réteggel ellátott BD-R lemezeket (ha sikerül elérni a 12x-es CAV írási sebességet) a távoli (?) jövőben körülbelül 11-12 perc alatt írhatjuk majd tele, míg a kétrétegű lemezeknél minden bizonnyal (a kétrétegű írható DVD-k példáját látva) a 8x-os írási sebesség tűnik a megvalósítható maximális írási sebességnek, mivel jóval bonyolultabb, körülményesebb a több réteg kezelése az írási művelet során. Más kérdés, hogy a 12x-es BD-R íráshoz szükséges, 432 Mbps, tehát durván 54 megabájt/szekundum adatátvitelt a hétköznapi számítógépek merevlemezei nem igazán tudnák (ma még) folyamatosan kiszolgálni.
A Philips R&D (kutatási, fejlesztési) részlegéből eddig kiszivárgott információk szerint már a 7x-es CAV (4x-7x) írást sikerült megvalósítaniuk, ami igen jó jel, ám ehhez a sebességhez nem az eddig használatos szerves, vagy fázisváltáson alapuló hordozóréteget használták, hanem egy réz/szilicium kettős réteget, amellyel a Philips tudósainak sikerült megvalósítani a visszaolvasáshoz elegendő, 6,5% alatti jitter értéket.
-
ko1122
tag
Engem az érdekelne, hogy ezekről a blu-ray és hd-dvd lemezekről milyen kiterjesztésű image filekete lehet fabrikálni, illetve ezt milyen programmal lehet megtenni. Erről sehol nem tudtam olvasni még. Biztos nem . ISO meg .Nrg.... lesznek
-
Sasfészek
tag
Engem is érdekelnének a Blu-ray írók. Nem baj ha külföldön lehet csak kapni. Ami lényeg hogy, tudjon egy és kétrétegű lemezeket is pörkölni. Megbízható és minél gyorsabb legyen.
Aki jártas a témában kérem segítsen!
Az sem baj ha a régebbi formátumokat is kezeli.Illetve tudja valaki pontosan, hogy a Blu-ray írók mennyire fognak gyorsulni még, mennyi a maximum? Egy 4x BR írás milyen DVD írásnak felel meg körülbelül?
Esetleg itthon már vannak olyan helyek ahol jobb áron lehet lemezeket is szerezni?
-
7Heads Drago
veterán
Szerintem most, hogy így megcsappant a HD csapata drasztikusan hozzá kell neki nyúlni az árakhoz. Különben lemarad a buszról....
-
duron
tag
Samsung blu-ray iró az jó
-
7Heads Drago
veterán
Mennyire jók ezek a lemezek?
Hogy birják a karcokat?
Milyen minőségűre lehet megírni a lemezt? -
PPeter
addikt
válasz
7Heads Drago #1 üzenetére
Mivel öt író "kapható" a hazai kereskedelmi forgalomban (amiből a Sony, a NEC és a Plextor valójában ugyanaz a modell), így egyelőre felesleges topik. Ráadásul le sem tudod írni helyesen a Blu-ray nevét.
-
gardener
senior tag
Azt hitem,már én vagyok lemaradva...
-
7Heads Drago
veterán
A magyar piacon fellelhető írók érdekelnének és hogy ezek mennyire megbízhatóak.
Lévén, hogy csak egy kicsit tudok angolul (yes-no), a külföldi teszt oldalak kiesnek.
Biztos vannak már magyar honban is boldog blue-ray író tulajok!
Továbbá a lemezek megbízhatósága is érdekelne, mert nekem a dvd-k egyáltalán nem váltak be!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro M1 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest