Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
Aktív témák
-
Batman
őstag
Itt a folytatás: [link]
üdv -
stangli
senior tag
-
dragonfx
veterán
válasz
szatocs #5009 üzenetére
nincs az annyi.
Max. 1-2 extrém verzió.
Olyan 12-14e környéke inkább.
Biztos brtuális és be se féne a kocsidba, max a bmw feeling jegyében a csomitartóba
Amugy azt is mondták már többen hogy eza gndozásmentes megnevezés is egy humbukk semmivel nem bír többet, a többinek ugymond a gondozása kb annyi töltesz bele 1 deci desztilált vizet évente. -
szatocs
őstag
Én akarok az utolsó hozzászóló lenni
Hol a télapó?
[Szerkesztve] -
bambano
titán
No, megint szétpofáztunk egy 5000-es topikot
-
bambano
titán
válasz
szatocs #5005 üzenetére
Ha jól tudom, a feszültségszabályzó a generátor gerjesztésének szabályozásával állítja be a a fogyasztás függvényében a megtermelt villamos energia mennyiségét. Konkrétan kiindulva egy egyensúlyi helyzetből, ha plusz fogyasztót kapcsolsz be, akkor csökken a rendszer ellenállása, ugyanannyi áram esetén csökken a feszültség, a generátor kapocsfeszültsége is. Ilyenkor a feszszabályzó megemeli kicsit a gerjesztőáram nagyságát, amitől több áramot termel a generátor, ettől megnő a feszültség és a szabályzó is megnyugszik.
Ez nem feltétlenül az utolsó elektronig pontos leírás, inkább csak szemléltetés.
A nagyobb akksinak meg kisebb a belső ellenállása, ezért több ampert kell belenyomni, hogy ugyanannyi feszültség essen rajta, ettől fog megtörténni, hogy nagyobb akksi esetén több energiát termel a generátor, hogy fel bírja azt is tölteni. -
hobizoli
nagyúr
válasz
szatocs #5005 üzenetére
A nem_klimas az altalaban 55-66A-s szokott lenni a klimas meg 90A, nagyobb autokban es/vagy nagyobb dizelmotornal 120A-s is akad, mindez 14.4V-n ertendo. Ez azt jelenti ennyivel terhelheto, azaz ha nem vesz fel az osszes fogyaszto annyi kakaot akkor termeszetesen nem fog tultermelni. De menet kozben ha a motor jar mar a generator latja elelektromos energiaval az autot, plusz tolti az akkut, ha abba meg fer szufla. Ha nem igy lenne, akkor reszben az akkubol menne kifele energia es elobb-utobb lemerulne az akku (lasd pl tbs esetet)
hobizoli
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
válasz
hobizoli #5003 üzenetére
De a generátornak mennyi a max töltése? Mindegy, hogy milyen mennyiségben tud visszatöteni? Mert van olyan pillanat is, amikor nem tud visszatölteni, viszont az is igaz, hogy nem is fogyasztjuk mindig teljesen, mert nem megy mindig a kondi, meg a lejátszók, meg a...
Ennek ellenére akkor is maxon tölt. -
Rick4
félisten
mondom én, Szegeden a gázos verdák a nyerők...lehet, látták, hogy hasít az űrsilkóm a sávok között, és elgondolkodtak, csak jó lesz ez nekünk is....
egyébként teszteltek E85tel működő buszt is, itt voltak kb 3 hónapig, nyilván azért vették ezeket, mert nem vált be...Szal csak jelent valamit, vagy olcsóbb, vagy jobb, vagy csak megvették a döntést kilóra...
[Szerkesztve] -
-
dragonfx
veterán
válasz
szatocs #4992 üzenetére
nincs.
Én is utánakérdeztem anno.Tölt ugyugy csak kicsit több kell hogy teljesne fullosan legyen.
Nekem azt mondta több akksi szakértő a töltés miatt ne aggódjak, egy félórás autópályázással már csutka fölé töltődik mindne akksi, mert ugye minél jobban pörög a motor annál jobban töltődik.Én az áram nagyobbsága miatt aggódtam de az csak ugymond biztosabb áramellátást eredményez. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
szatocs #4994 üzenetére
Teljesen valós. Párom apja egy Vectrat hajt, 2.0diesel, de a gyengébb változat...asszem olyan 110 ló körül van. Na, nála mindig megy a légkondi és hajt, mint az őrült. A központi számítógép szerint átlag 6.7 lityit eszik úgy, hogy 65% város-35%-autópálya.(Ezt már többször figyeltem)
-
lenox
veterán
válasz
bambano #4954 üzenetére
Ja jo, te a szamot ragadtad csak ki, nekem az volt a tetelmondat, hogy 'miert benzines, mikor a bmw 530d gyorsulasban, nyomatekban es fogyasztasban is jobb, mint az 530i'. Ami teljesen igaz. Mellesleg 7-es fogyasztast is lehet vele produkalni, bar meglepodnek, hogy aki ilyet vesz maganak, az nem elvezkedne vele, akkor meg inkabb 9. Na jo, tovabbra is csak oda jutottunk, hogy vannak a diesel fan-ek meg a benzines csavok. Es mindket csapat jol elvan a dontesevel. Amugy jo is ez igy...
-
szatocs
őstag
Na, most itt felteszem egy már régen lappangó kérdésem
Ha nagyobb teljesítményű akku - t tesz valaki az autóba, mint amennyi az alap, akkor nincs valami olyan, hogy nem tölt vissza a generátor? Nincs belőle ilyen probléma? -
Dumb
senior tag
Nem tudom felfogni a nagy BKV, miért nem ilyeneket [link] vett a Volvok helyett...........
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
Most mondjam azt ez írtó gáz
Egy új autóban lemerüla gyári akksi ha mindent használsz.
Amugy tényleg érdemesebb anygobb akksit a gyári ajánlásnál venni
Az 55ah-sal én is szívtam 2x, utána megkérdeztem már valakit ugyanmár mit tegyek, erre elkezdtek midnenféle okoskodássla jönni hogy zárlat meg mindne leszívja...beraktam 65öset azóta még 1 hét múlva is pöcre indula motor. -
knajf
senior tag
válasz
hobizoli #4956 üzenetére
és bejött
és amúgy most dicsekednék én 6literrel mentem most egy 2literes 17 éves opel vectrával...8v rulz? IGAZ HOBI?
tényszerűen: 1200ért tankoltam +5 literes kannából öntöttem ki mindent és páty dunaújváros odavissza a 6oson+7km ráadásautókázás újvárosban. lehet számolni
-
hobizoli
nagyúr
En ~40Ah-s (~340A) vettem anno (a gyari eloiras 55Ah klimasnal
), aztan hamar meguntam, hogy minden hideginditasnal (azaz naponta min 2x), ujra kell allitani a digit orat
, mert oninditozaskor akkorat esik a feszultseg, hogy elveszti a fonalat, meg az ABS+lufi check is ujraindult beindulas utan....ezzel (Exide 75Ah 760A) mar ijen ''veszely'' nem all fent, meg a radio sem kussol el. Nagyon draga sem volt (bar fel evvel kesobb tudtam volna egyeb forrasbol ugyanilyen Varta-t picivel ocsobbe', mint felaron), a hasonlo Banner kb ugyanennyi, de a Bosch ~ugyanijen az 25-30%-l dragabb
hobizoli -
tbs
addikt
válasz
hobizoli #4972 üzenetére
Jaja, projekt tervbevéve, csak kell még rá némi teheccség... $$$$
Valami jó kis spirálcellást néztem a kicsibe, elvileg van belevaló, ~30eFt. A méret elég necces, mert egy combos elektronika ül az akksi környezetében, max 1cm játéktér van minden irányba... Asszem 33Ah van benn gyárilag. (Ez lehet nem igaz, de semmi humorom lesétálni megnézni. Az biztos, hogy meglepődtem a ''teljesítményén''...)
-
hobizoli
nagyúr
Nagyobb akku kell, akkora amekkora befer, nekem 75Ah-s van
(es meg 3-4cm hosszabb is elferne az akkutalcan
)
En telen sokat jarok ha kell elol-hatul kodekekkel, meg eleve kis tavokra gurigazok (x<15-20km), de nem volt ijen bajom meg. Bar a klimas generatora ~1.5x annyira bivaj, mint a nem_klimase, meg nalam oldszkul hidroszervo vanik, a rovid valto miatt meg ugye porgosebben jar a motor.
hobizoli -
tbs
addikt
Egy könnyed reggel/délelőtt/kora délután egy autópályás balesetnél, tavaly nyáron... Nem voltam boldog. Araszolást megunva kiszálltam pipilni, fogyasztók kikapcsol, motor leállít... Oszt nem indul... Még jó, hogy tömeg volt a segítőkész emberekből. 10m-en belül volt bikakábeles furgon...
-
tbs
addikt
válasz
hobizoli #4962 üzenetére
Namost a verdád még eléggé oldszkúl... Jazziben lemerülhet az akksi dugózáskor. Kéziváltósnál nem szokott, de a cvt alacsony fordulaton tart. Én is rámértem, mert nem akartam elhinni (megszívtam egyszer), de tényleg nagyon ki van centizve. Lámpa + kemény légkondizás + elektromos kormányszervótekergetés + ~folyamatos féklámpa (automata ugye) és éppenhogy... 1000-es fordulat felett kezd annyi nafta jönni a generátorból, ami már tölt is... Cvt meg képes 6-800/perc környékén csorogni. A marha.
-
dragonfx
veterán
Nem kell ezen próblémázni, benzinest kell venni
A 1.9 passat sosem eszik 5 alatt, ez valami vicc?
Akkor én is 6ot eszek városban(mármint ebédre a mekis sajtburgerből)
-
bambano
titán
válasz
hobizoli #4956 üzenetére
Ha jól emlékszem, totalcaros autódoki írta, hogy nagyon alacsony fordulaton se jó járkálni a benzinessel, 2000-3000 közé illik vinni (szerinte), hogy legyen rendes olajozása a motornak. A töltés alatt most generátort értettem.
Ráadásul nekem városi sebességek között tökugyanannyit zabál az autó 3.-ban és 4.-ben, úgyhogy nem is szoktam 4-be felkapcsolni. -
bambano
titán
válasz
V.Stryker #4941 üzenetére
Nekem nem 1.4-es rönóm van, mégis visszapakolom, ha szükséges. Ha nem forog eleget a főtengely, se forgatónyomaték, se rendes olajozás, se töltés nincs. Még az is előfordulhat, hogy többet fogyaszt az autó.
Szerk: tényleg, azokról a turbódízelekről beszélünk egyébként, amiről azt írják a tesztekben meg a népítéletekben, hogy alacsony fordulaton halottak?
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
V.Stryker #4941 üzenetére
A szennyezesnek nincs igazan egzakt es szeleskoruen elfogadott mertekegysege, de azert ezek a ven gepek fustolnek ezerrel, ami egyreszt onmagaban is rossz, masreszt meg a zoldkartyanal is okozhat(na, ha nem lenne az egesz rendszer vmi korrupt vacak) problemat.
Szerk: azokon az emelkedokon egy ezereves kiskobcentis kis dizel se teljesitett volna jobban, sot (ugye most Kadett 1.6D meg tarsairol van szo, nem vadiuj 535D-rol v 2.0 HDi-rol).
[Szerkesztve] -
V.Stryker
nagyúr
válasz
dabadab #4939 üzenetére
Nem igazán tudom,hogy a szennyezést azt mi alapján mérik....g/km, g/l ?
Lehet szidni a dieselt, de hétvégén mikor a benzines(1.4) Renaultját hoztam haza anyámnak, akkor átkoztam, mert nagyobb emelkedőknél(Etyek-Székesfehérvár) harmadikba is vissza kellett dobni, hogy normálisan felmenjen....bezzeg a diesel.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
De jó hogy a City 5,8-as átlagával nem kell lódítani.
-
(Kolombusz)
veterán
Miért van az, hogy a 120 lovas dizel Primerank még nem fogyasztott 6.5 felett?
Csak értelmesen kell vezetni, nem gyorsitás, fékezés, gyorsitás, fékezést váltogatni.
A kedvenceim azok a barmok, akik felgyorsitanak mint az állat kanyar előtt, mikor megelőznek, aztán beleállnak a fékbe. Ha olyan fasza gyerekek, akkor menjenek be a kanyarokba is. -
dabadab
titán
Persze, ki lehet hozni, de azert ahhoz olyan utvonal is kell. A 2.2-es kezivaltos C5 nalam fouton, sok elozessel, ~110-es celtemponal eszik talan olyan 7,5 tajan (pluszminusz par deci, nyugodt, kilencvenes temponal minden valoszinuseg szerint het ala menne), autopalyan 150-es celtemponal 8,2 tajan, varosban, rovid utakon meg siman 9 fole megy (a kollega meg 200 folotti palyazasrol irt a 7 literes fogyasztas melle, hogy egeszen biztosan abszurd legyen az adat).
-
bambano
titán
Amennyiben igaz az, hogy egy mostani korszerű, másfél tonna körüli dízel motoros autó 7 litert zabál sík úton, 90-nél tempomattal, akkor megkérdezném, hogy a dízelfanok miért járnak ilyen üzemanyagtemetőkkel?
Kicsit komolyabbra fordítva a szót: az nem igaz, hogy egy bmw többet fogyaszt pusztán attól, hogy nem két literes hanem három. Mint ahogy a családi tapasztalat szerint az 1.8-as vectra se eszik sokkal többet, mint az enyém. -
Rick4
félisten
unokatesóm TDDI mondeo kombija, valamennyire hasonlít erre az 530as BMWre, legalábbis fejlettségi szintben majdnem ott van, mondtam a srácnak, hogy járjon szigorúan kilencvennel, próbálja ki, hogy mennyit eszik a 2.0-s, 115 lovas motor finoman használva. Így jött ki neki 7 liter, vagy fél decivel fölötte, többször nagy távolságokra utazva, tempomatos országúti 90-95tel....ezért sejtem, hogy a háromezres, kb 110 lóval több BMW se fog ennyit enni....
-
lenox
veterán
-
bambano
titán
válasz
V.Stryker #4918 üzenetére
Próbálok szövegértelmezni: azt írtad, hogy 240-es száguldozás meg városozás után az 530d-vel örülni fogsz, mert 7 literes átlagod lesz.
Ez van a hsz-ben. Ha nem ezen közlés webre vetése volt a szándékod, akkor fogalmazási problémák is felmerülhettek.
Az én szövegértelmezésemet nagyban segítené a helyesírási szabályok figyelembe vétele, a túlmozgásos vessző gomb megrendszabályozása, a szóközök megfelelő alkalmazása, ilyenek. De ez nem csak rád érvényes, mostanában sok olyan helyesírási hibát láttam, ami nemcsak értelemzavaró volt, hanem teljesen megfordította a mondanivalót. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
bambano #4916 üzenetére
Nem kell cinikuskodnod. Próbálj, akkor értelmezni:De mé benzinest??? Ma már a bömös jobb dieselt gyárt,mint benzinest. MIndenben jobb....gyorsulás(lásd 530i és 530d)Tehát itt nem volt konkrét adat,csak a két autó összehasonlítására mutattam rá.
A 7 literes fogyasztást nem konkrétan az 530d-re értettem.(Meg egyébként is nem 240 megy,mert simán megfutottak a 250-t is)
A 7 lityire példa lehet simán a 320d. -
deicide
veterán
-
bambano
titán
Nekem nem ezzel van gondom, hanem ha valaki 4881-ben elmondja, hogy közeli, megbízhatónak vélhető információforrásból van konkrét fogyasztási adata, akkor a 4874-ben mondott számot rögtön hiteltelenné teszi. Egyértelműen fogalmazva: kamuzás. Ha a 4881 nem születik meg, akkor legfeljebb elgondolkodunk a 7 literen, megcsóváljuk a fejünket, de nem kezdünk el röhögni, hogy saját maga cáfolja meg saját magát.
-
Viszlát
addikt
No hát ez az, tavalyi évben 48k-t mentem, de előző években is átlag 40k-t... jó az az automata váltó
Stryker: öcsém most tervezi eladni, ha gondolod
[Szerkesztve] -
V.Stryker
nagyúr
válasz
fokukac #4884 üzenetére
A bömösnél, pláne az 530d-nél nem fogod a sebváltót....ha fogod, akkor elhiheted,hogy nem rezeg.
Könyörgöm, mozduljunk már ki a régi Asconákban megszokott kétezres szívó dieseles világból!
Viszlát: Én is álmodom...Saxo 1.5DSajna úgy néz ki,hogy álom marad egyenlőre.
[Szerkesztve] -
lenox
veterán
Nem azert, de bmw-vel, kezi valtoval, 2 kerekhajtassal tok konnyen ki lehet hozni 7 liter alatt. Nem azt mondom, hogy sose fog fole menni, de ehhez nem kell nagyon vigyazni. Ne tevesszuk mar ossze a gagyi vw dizelekkel, persze, hogy az a6 automataval, 4kerekhajtassal, gagyibb motorral tobbet fogyaszt. Elmondanam, hogy az en gepem se fogyaszt varosban 11-nel tobbet, pedig 2 tonna feletti, 4kerekhajtasu, es automata, raadasul a szelet is fogja rendesen. Atlagban 9.5 korul van. Szal egy konnyebb bmw, 2kerekhajtassal, kezivaltoval, ami sokkal laposabb ugyebar, siman tud 7 koruli fogyit. Persze ha minden lampanal versenyzel, akkor nyilvan nem.
Amugy is vicces, hogy a benzines hosok mondjak meg, hogy mennyi a dizelhuszarok fogyasztasa... -
Viszlát
addikt
Komolyra fordítva, Ti mennyit autóztok egy évben?
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motoros topic
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Autós topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!