Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pc-csiga1

    csendes tag

    válasz bluyoo #66438 üzenetére

    Szia!

    Bocs, hogy már megint Téged, de azt hiszem Veled értek legjobban szót. (Ez nem a többiek bántása!)

    Szóval, igen. Úgy indult, hogy nem akarok, de látva, beleolvasva a Z-s lapok tudásába... hogy mondjam? Már elmúlt: Akarok, csak még nem megy. Kvázi úgy fogom csinálni, megveszem, használom simán, tanulgatom, szerzek még hozzá pár jó/jobb dolgot, és ha felkészültnek érzem rá magam, akkor egyszer csak majd SZERTNÉK/fogok. Már csak ezért is, mert " ... bajod nem lesz belőle. " amíg nem teszem. Ez nyílván hónapról hónapra fog menni. (Anyagilag kb olyan 20E-t tudok e célra fordítani havonta - amíg szükséges)
    Amit most rá tudok szánni az pedig 200E. (ez kellene lapra, házra, ramra, cpu-ram m.2 ssd-re, és egy filléres dvd rom-ra)

    Ebből lett végül amit megrendeltem: A MAXIMUS VII Hero lesz az enyém.

    "Ha tuningrendszert építesz, vagyis ha tuningolni szeretnél, a géped összes elemének tudnia kell azt (esetedben "K"-s CPU, "Z"-s deszka, ....). "
    Megértettem, már az elején láttam a lényeget :K (H-s lap sima cpu, Z-s lap K-s cpu) Gondolatban át is tértem. És tudom már -felvilágosítottak odaát- hogy fordítva léptem, de ez van, ezt már nem tudom vissza csinálni. A kérdés most már csak az, hogy a lehetséges 4db inteles K-s cpu-ból melyik lehet nekem elgendő a céljaimnak, illetve melyik lehet elegendő arra a lapra. ...őszintén nem is négy, mert azt nézem, hogy vagy i5 4690K, vagy i7 4770K -és ez már csak a pénztárca okán, mert a "hyper threading" amivel többet tud a 7-es társa az 5-ösnél, az kérdés bennem: megér-e annyi felárat ez az egyetlen egy funkció? Kell ez nekem? :F (Ha ebben tudnál segíteni, azt szívesen venném!

    "A tápügyben meg csak a lap ötvenezer forint, ha kedved van ennyi pénzt kockára tenni egy viszonylag megbízhatatlan táp miatt" Nem :(
    Na ná, hogy nem! Ezért kérdeztem, hogy vajon az amim van most LC power 420 (egyébként majdnem új) az képes lenne-e ezt a lapot amíg ki nem cserélem (1-2 hónap) BIZTONSÁGGAL kiszolgálni, szigorúan tuning nélküli üzemmódban!
    (Egyébként mitől megbízhatatlan ez a táp? Vagy mitől megbízhatóbb egy másik? Nekem egyik olyan mint a másik, csak zajosabb, csendesebb -ezt keresem- Egyáltalán, mitől megyt önkre tőle az alaplapom? Taníts! :R )

    "Ne kövesd el a sokak által elkövetett hibát, hogy a tápon spórol. Sok esetben jóval többe kerül, jobb esetben csak instabil rendszerrel dolgozhatsz."
    Nem eszem ágában sincs! Ezt :W nem akarom!
    A gpnd az, hogy most tényleg nincs több keretem rá, és azt gondoltam, hogy most megveszem amit tudok, és atáp az cserélhető később is anélkül, hogy meg kellene bontani az oprendszert, meg bármit.
    Ha ezt feladom, akkor most lehetne egy olyan, hogy az M.2 ssd árát megfogom, ez kb egy 20E. Ennek az árából néznék egy tápot, ami jó. Egy két hónap múlva pedig megveszem azt az M.2-est, és legfeljebb újratelepítem megint a rendszert. (Na ezt a telepítést akartam megúszni)
    Egy 20E-ből amúgy milyen tápot ajánlanál. Én a magam részéről a BeQuiet-eket néztem -már korábban is- mert csak egyetlen kikötésem van/volt vele szembe: legyen nagyon csendes a ventije! ...de létom kellen már más is, csak nem tudom mi. A 420W amúgy az kevés? Azzal van baj?

    A keret most ennyi, várhatnék még egy két hónapot, és gyűlne, de mindenki ismeri az embert, hogy milyen. Én is olyan vagyok -izgatott. És különben is: most lesz karácsony!!! Csak átcsoprtosítani tudok.
    "Egy normális ház," NA ez van/lesz már ha ez az: Coolermaster Silencio 550 -igaz használt, de jó helyről jön.

    ...hát ennyi, ha tudsz -még- rajam segíteni, várom!
    Köszönettel: Csiga :R

    u.i. akartam felét kijelölni, hogy off, fele pdig nem, de nem tudom hogy kell.

Új hozzászólás Aktív témák