Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz margithid #34613 üzenetére

    Szevasz!

    milyen jó, hogy kifejtetted, hogy mit is akarsz tulajdonképpen, mert egyébként könnyen elmehettél volna valami 40K-s gémer alaplap irányába, pedig arra egyértelműen semmi szükség...

    Elsőre azt hittem, hogy valami szervert akarsz építeni, arra kell a dual gigabit és valamilyen megfontolásból NIC-Teaming-et akarsz konfigurálni rajta...

    1,
    Mivel alacsony a teljesítményigény, nem kritikusak az applikációk amelyeket futtatni akarsz, illetve a tulajdonképpeni gépen amin a VM-et futtatod fejleszteni szeretnél, ezért egyértelműen a legjobb megoldás, ahogyan tervezted, egy asztali PC, operációs rendszerrel illetve egy megfelelő virtualizációs plattformal (hypervisor ami itt most VirtualBox).
    ha fontos lenne a robosztusság, magasabb rendelkezésre állás, akkor olyan virtualizációs réteget ajánlottam volna, amelyik közvetlenül a HW-en fut, host operációs rendszer nélkül.

    2,
    Memória, a 16GB amit tervezel bőségesen elegendőnek tűnik 5x XP-nek, sőtt, talán kicsit túl is van dimenzionálva, mindenesetre ártani nem fog. Mivel 8GB-os a legnagyobb memória modul a "memory modul support" infó szerint az Asrock B75-nél, ezért két darabra lesz szükséged. Az, hogy dual channel módban futnak-e a RAM-ok vagy sem, _semmilyen_ mérhető teljesítménykülönbséget nem fog eredményezni, ha azonban úgyis két modult veszel, akkor miért ne kit-ben vennéd meg ezeket.
    Viszont: olyan memóriát vegyél ami gyakori, és nem kell attól félned, hogy egy esetleg kettő év múlva amikor bővíteni akarsz nem találsz ugyanolyat. (ki akarna két különböző memóriát futtatni egy valamennyire komoly gépben)

    Ha virtualizációról van szó, memóriából sosem elég, hiszen a futtatott VM-ek száma gyakorta növekedésnek indul :) így olyan lapot vennék, amelyben van hely még további moduloknak. (4db RAM slot)

    3,
    Hálózat. Itt első körben feltételezem, hogy a gépnek állandó internetkapcsolata van, nincs a gépben modem meg tárcsázószoftver stb.

    Az hogy a két darab GE-port az alaplapodra van-e integrálva, vagy az alaplapon csak egy van és 1x GE hálókártyát pluszba beraksz édesmindegy. mind a számítógép, mind a virtualizációs plattform számára (mivel ez hosted virtualizáció).

    Ha jól értem nincs szükséged sem 802.1Q -ra, sem NIC Teaming-re (ha nem tudod mik ezek, akkor nincs is rés szükséged), ezért megfelelne a legolcsóbb Gigabites kártya is, de ne a legolcsóbbat vedd meg :) Nekem olyan régen kellett hálókártyát vennem, hogy most ajánlani sem tudok. Egy Broadband chipes szerverkártya van éppen az asztalomon, de ezek valszeg nagyon drágák...

    A VirtualBoxot bár nem ismerem, de nyilván hasonló a VMware Workstationhöz, szóval a VirtualBox-ban majd tudod állítani, hogy melyik VM melyik hálókártyához férjen hozzá. Valsózínűleg a Bridged Networking opciót fogod használni, ekkor a VM közvetlenül hozzáfér a host hálókártyájához.

    Ha a gépben modemet használsz, mint például én otthon egy HSDPA modemet használok és a modemhez magához a virtuális gépen keresztül szeretnél tárcsázni nos szerintem ez nem fog menni, ezt mindenképpen ki kéne előtte próbálni.

    J

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák