Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    válasz mutyi #32178 üzenetére

    azt se keverd össze, hogy az i3-as procikból a 2120-as HD2000-es gpu-t tartalmaz, de 3.3 GHz, a 2105 viszont HD3000-es gpu-val fut, de csak 3,1 GHz! mivel tuningolni nem tudsz majd, döntsd el, kell-e az integrált gpu a prociban! ha nem kell, mert úgyis akarsz vga-t, akkor az erősebb procit vedd, árban ugyanaz kb. ha viszont kell a HD3000, akkor a 2105-öst vedd. ennyi.

    tápcsere fölösleges, ha csak nagyobb teljesítmény miatt cserélnél, egy mai erős középkategóriás konfig még 300 wattot sem eszik teljes terhelésen... hálistennek a fogyasztás a teljesítménnyel nem egyenes arányban nő már... :C erősebbek az új procik, és kevesebbet esznek! a videokártya az, ami zabál, de ha csak egy lesz benne, akkor mindegy! nézz meg bármilyen vga tesztet!
    ha hatásfok és/vagy csendesség miatt cserélsz, akkor se vegyél szerintem 500 wattosat, teljesen felesleges! egy 80 plusszos 400-as bármire jó, ha nincsenek tuning és egyéb igényeid!

    szerk: egyetértek zka67 kollegában egyébként, ha a vga-t csak azért vennéd, hogy az is dobjon a PS-en, felesleges! akkor inkább az i5 2500K, és egy Z68-as lap, az a cpu bivaly erős, a HD3000 vga-nak tök jó, és még tuningolni is lehet, simán odaver szerintem az i3+dedikált vga kombónak PS-ben, bár azért ebben nem vagyok biztos, egy teszt jó lenne... de mivel én is sokat nyúzoma PS-t, nem hiszem, hogy van még mit lendíteni egy i5-ösön... :) az említett SSD viszont tutira megdobja, ha munkára kell a konfig, azt vedd!

    na... kiírtam magam.. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák