Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Mangerd

    aktív tag

    válasz jorden06 #4510 üzenetére

    minden natívnál kisebb felbontásnál homályosabb lesz a kép, mert 1 pixel nem 1 pixelt jelenít meg. (kivéve ha beállítod, hogy 1-az-1-ben jelenítse meg, de akkor meg fekete keret lesz az éles kép körül) De ha még más képarányú felbontást is választasz, akkor nem csak homályos, de még torzított (nyomott) is lesz. Ami még kevésbé zavaró, mint a homályosodás, ha nem köröket nézel és nincs viszonyítási alapod.

    Tehát FullHD-t 1680*1050-ben futtatva picit homályos, picit torz képet kapsz, de tökéletesen játszható. Ha viszont szép képet akarsz, akkor 1920*1080-ban játszol kisebb részletességgel, kompromisszumokkal. Ugyanis natív felbontáson egy alacsonyabb részletességű jobban nézhet ki, mint egy alacsonyabb felbontásún a magas részletességű (persze ez játéktól is változhat)
    Olyan játékot viszont, ahol sok a szöveg (főleg apró betűs) csakis natívon érdemes játszani, mert nehezen (rosszul) olvasható lesz a szöveg, ami zavaró és fárasztó a szemnek. (Pl: RPG, Manager játékok, egyes stratégiai játékok, de ilyet nem láttam a felsorolásban :) )

    A fejmozdítás a TN átka. Függőlegesen minimális mozdítástól is változhat a szinek tónusa, oldalra már jobban ki kell hajolni, de ott is változás van. Persze csak akkor lényeges, ha fontos, hogy milyen színt látsz és milyet fog látni a másik fél (kép, video, honlap, kiadvány stb) átlag felhasználás során annyira nem zavaró (ha csak nem lóbálod állandóan össze-vissza a fejed)

Aktív témák