Hirdetés

  • Men of War II teszt

    gp Tankok, gyalogság, tüzérség – lehet még újat mutatni a második világháborús stratégiai játékok világában? 14 évvel az első Men of Wart követően az eredeti fejlesztők ezt is megpróbálták.

  • Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska

    lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)

  • Honor 200 Pro - mobilportré

    ma AI portrémóddal támad a Honor, csúcskategóriába kúszott árazással.

Új hozzászólás Aktív témák

  • biga

    senior tag

    válasz bitpork #32908 üzenetére

    Szerintem ugyan úgy fel vagyunk háborodva, csak itt emberek haltak meg, ezért a média is nagyobb visszhangot kelt az ügyben

    A dán tapasztalathoz egy kis francia: eddig két nagyobb régiójához volt mindennapi szerencsém, illetve a déli vidékekhez nyaralási idényben. Kelet Franciaországban elég fegyelmezettek a vezetők, gyorshajtás, durvább szabálysértés elvétve akad, és bár nem kifejezetten előzékenyek vagy udvariasak, alapvetően nem agresszívek, a besorolások zökkenőmentesek, hirtelen sávváltásokkor is viszonylag toleránsak (ami nem csoda, mert a franciák nem nagyon használnak sávelőjelzéseket pl városokban, ami sokszor meglepetéseket okoz ismeretlen helyen. Autóút felhajtóik is igen rövid, nem nagyon van lehetőség hosszas kigyorsításokra, muszáj besorolni).
    Északon már kicsit árnyaltabb a kép, bár durva szabálysértéseket itt sem sokat látni, azért néha tdnak cifrákat művelni. Errefelé nagy divat a "jobbkezes" kereszteződés néha elképesztő helyeken is (simán előfordulhat, hogy egy településen áthaladó országúton elsőbbséget kell adnod a jobbról jövőnek, illetve nagyobb terek körüli gyakran több sávos )de fel nem festett sávokkal!) utak nem körforgalmak (bár pl egy gyanútlan magyar pl esküdni merne rá, hogy az, ha nem figyeli, hogy nincs kint a körforgalom tábla), így azokon pl a bejövőnek van elsőbbsége. Komplett városrészek vannak végig jobbos kereszteződésekkel, így aki nem nagyon tapasztalt ebben eléggé meglepődhet, ha nem figyel. A gyalogosoknak itt kisebb az ázsiója, mint keleten (ahol megállt a forgalom, ha megálltam a zebránál, pláne gyerekkel). Itt már kicsit hasonló a feeling, mint otthon :P
    Dél (bár erről csak nyári tapasztalatom van): tragédia! Igazi közelharcok folynak. Ijesztő, bár valahogy működik.

    Az index használat viszont tragikus mindenütt. Nem, vagy kiszámíthatatlanul használják. Az utakon iszonyat mennyiségű fix trafi van telepítve, és bizony nem kell sokszor beleszaladnod egyikbe-másikba, hogy gorjon a jogsi. A rendőrök egyébként abszolut nem zaklatnak, nem nagyon láttam még ok nélküli ellenőrzéseket, inkább olyanokat szoktak, hogy pl körforgalmaknál (ahol úgy is lassabban haladsz) benéz, hogy öv, gyerekülés stb rendben van-e. Biztosítás, műszaki ki van ragasztva az ablakra, így azt egy parkoló autón is ellenőrizheti.

    ''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

Új hozzászólás Aktív témák