Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _seth_

    veterán

    válasz I_Am #2872 üzenetére

    Most komolyan: én az 1.3-asommal idegesítem az autóstársakat... utóbbi esetek:
    -Nissan 350Z (autóra volt pénze de sávot nem tud váltani valamit a visszaváltás is ismeretlen neki mert az, hogy 90-nél amikor mögöttem van jobban gyorsulok mint ő elég gáz... (90 előtt váltok fel kettesből hármasba, olyan 80-nál szal pont ott pont, hogy nem túl jó a gyorsulásom, olyan 5000-nél lehet szó szerint érezni, hogy megindul igazán... megindul a motor a bontó felé :D )
    -Merci E200 CDi
    -Merci Turbo Diesel (nem tudom, hogy milyen, olyan volt az eleje mint a 190-nek)
    -BMW E36 316 (na ő megjárta :) dragonfx: ne vedd magadra :) )
    -Ford Focus
    -SX4
    -Berlingo (megelőztem mutogatott, jött mögöttem majd egy vissza 3 padlónál intettem neki, hogy bye :) )
    -Ismeretlen (talán chevrolet lacetti???): lámpánál áll mögöttem, éppen, hogy sárgára váltott már dudált is rám... anyád... mutattam is neki mit hol merre...
    -Ford Mondeo (160-ig merte nyomni neki utána feladta de ő is csak azután gyorsított, hogy kb 90-el ment én meg 140-el megelőztem).

    Ez kb az utóbbi 1,5 hét... megelőztem és érdekes módon erőlködniük kellett, hogy visszaelőzzenek (már amelyiknek sikerült).

    Az E200 mercit pl 160-ig úgy tudtam követni, hogy cask a követési távolságot tartottam... utána ő még gyorsult nekem viszont már elfogy a kraft... (nem is csoda... beteges 1.3 75 pacival 22 évesen valami szelep vagy hidrotőke hibával... na de nem is csoda hiszen harmadikban 130-140-ig nyomtam neki mostanában ami már 7000rpm a végén).

    BMW-vel nem szoktam játszani egyébként, nekem a kedvenc márkám és pl az 525tds nagyon tetszett de már inkább 525d lenne + chip... ehh lenne egy kis szakadék a 75 paci után...

    Skoda Fabia: rendszeresen gyorsulnának, letolnának, versenyeznének de eddig még egyik sem volt képes rá.... meglátja az öreg kadettet és azt hiszi, hogy sportkocsiban ül :)

    Tegnap előtt este gyakoroltam a zero látási viszonyok melletti vezetést olyan zuhi volt... mondom barátomnak, hogy nem látom az utat sem, "kövessem a záróvonalat...", milyen záróvonalat? :) Tényleg alig lehetett látni mi hol merre ráadásul eltereléssel a szemközti sávban is lehet haladni szal totál káosz... de azért megoldottam a helyzetet, hogy ne legyen gond a két sávos úton behúzódtam középre így egy barom sem jött el mellettem/nekem...

    Siettünk, 1. piros megvan, 2. piros megvan, 3. meg lesz... áh mégsem előttem terepjáró satuzott, én is... szakadó esőben égett gumi szag volt... kb 1 órával később szintén satuztak előttem, haver kihúzódott a kocsijával a felező felé, hogy elférjek még mellette és ne toljam meg de simán meg tudtam állni szerencsére nem kellett húzódni sehova sem.

    Kézifékes megfordulás is volt esőben parkolóban, sikerült :) Előtte pár nappal körforgalomban mentem pár kört... nekem tetszett :) (este 9-kor, nem volt látóhatáron belül autó sem).

    Asszem az látszik, hogy mostanában egy kicsit eltértem a kresztől a rossz irányba.... mentségemre legyen mondva, hogy a piroson áthajtós este után fix 90-el jöttem haza zenét hallgatva énekelve full jókedvően :) (csak az a gáz, hogy városban is fix 90 volt...).

    Csináltam videókat is de egyik sem lett jó... pont csúcsforgalomban mentem és olyankor nem lehet gyorsan menni, vagyis van aki megy csak ők vannak az újságokban benne másnap... (lásd nissan 350z, ott előzött ahol ha jönnek szemből nem látja és a szalagkorlátnál így is ott a mécses... grat! egy nissan 350z-vel csak ilyen helyen tudott megelőzni... no comment).

    Este pedig semmi sem látszik a videón sajnos... max az, hogy áll a sor a pirosnál én meg a lekanyarodóba húzódva lassítás nélkül megyek el mellettük egyenesen... ejnye... változtatni kell :) (ez este 10 körül volt annál a lámpánál aminek értelme sincs... most írtak is róla, hogy minek is kell az oda? persze ez nem mentség).

    Végülis csak annyi történt, hogy az autóm eddigi kedvező 6-7 literes fogyiját mostanában inkább 8-nak vettem (vigyázat! havernak ugyanez a motor+autó csak 4-es váltóval 5 literhez közelít nekem 5-ös váltóval 7-8 volt mostanában), egy esti parkolós 12-14 centis padkás kiállásnál megsérült a kipufogóm (lyukas valahol) (rohadt civices beparkolt mögém...), a motor enyhén kerreg ha meghajtom (nem speed hanem magas fordszámfüggő értsd 4000 fölött) kb ennyi :)

    Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Új hozzászólás Aktív témák