- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlyArkhon
őstag
Jó tudni hogy nem eszik olyan soakt a gép mint én
Viszont két ével ezelőtt miután a szüleim elmentek nyaralni összeültünk 3 haverommal lanoni eggyet . Olyan jól sikerült , hogy először két nap mulva mozdultunk ki a szabadba , akkor is csak annyira amíg leszaladtunk a kajáért , amit haveromnak az annya küldött nehogy éhen halljunk ,Ez így ment egy hétig még , majd amikor megint kimozdultunk , ránéztem a villanyórára , és majdnem dobtam egy hátast ..4 gép 10 napn keresztül ment megállás nélkül , plussz egy magnó
, uffff volt az első gondolatom ..
---- azzal a pillanattal véget is ért a hálózás ....
szerintetek letudtam tagadni hogy lanparti volt nálunk ?? -
Ribi
nagyúr
válasz
Szten Márs #195 üzenetére
Ok ok
Meg vagyok gyozve, csak kivancsi voltm. Viszont az idegesit a tapban, hogy bootnal meg teljesen kussbanvan, de rovid ido mulva felporog egy kicsit amikor mar zug. Ha procit maxra terhelem meg mar eleg idegesito, pedig full hideg levego jon ki belole. Tap a gep aljaban van szal hideget is szippant. Nemlehet valahol alitani a tap ventijet? Vagy kossem ra egy sima 5V ágra ?
-
Ribi
nagyúr
162-es linken levo W szamolo mennyire jo ? Mert nekem aszongya, meghuzatott állapotban( igaz általában csak 1 magot hasznal) 334W. Ebbol a proci csak 160W. Mindezt mennyire viseli el a 400W csifi tap ? Táp 2 ága elvileg 168W es 180W-t bir.
[Szerkesztve] -
DewiL
senior tag
Köszönöm!
-
DewiL
senior tag
egy igen vagy nem válaszra számítottam
esetleg indokolva a nemet
olvastam én is a #183 de ettől függetlenül bátorkodtam megkérdezni mivel a
''brutál tuning A64'' vagy ''HDD: db'' nemtudom pontosan mit takarhat
esetleg még az is érdekelne mennyi tartalék van a tápban tehát meddig tudom bővíteni vele a gépet majd -
DewiL
senior tag
hail!
az lenne a kérdésem hogy ez a táp [link] elég lenne-e a gépemhez (config az adatoknál)
előre is köszi!
[Szerkesztve] -
stol
addikt
Csinálok egy átlagszámolást, mert gépenként, nem fogok +/- 20W-al számolgatni
CPU: 3GHz Intel Prescot, vagy brutál tuning A64
MEM: 2 slot mindegy a mérete.
VGA: 7900Nv-ig, vagy x1800 Ati-ig.
ODD: 2db
HDD: db
Venti: átlag 4 venti, 80-120-ig
Ez a konfig, ~200W-ot zabál, 95%-ban 12V-ról.
Ezalatti, vagy +/-5%-ban eltérő konfigos júzerek NE kérdezzenek.
Fenti konfig, SLI/Crossfire VGA-val, ~230W -
Csaba_20_
őstag
Akkor én is megosztom veled az én, fogyasztásmérővel elkövetett mérésemet. Közel 2 és fél hónapon keresztül mértem a gépem fogyasztását úgy, hogy szinte soha nem kapcsoltam ki. Átlagra 300 Ft/hét összeg jött ki az ELMŰ honlapján szereplő díjszabással számolva. Ezt monitorral együtt kell érteni. Természetesen olyan szokásokkal együtt, hogy amikor elmentem itthonról, akkor a monitort kikapcsoltam azért.
-
orbano
félisten
ejj, 20wattot eszik a procim
hiába szenvedek a rendszerem nem akarja elérni a 200wattos csúcsfogyasztást -
didyman
őstag
150-160W-nál tartasz, odafér az SLI bőven.
Stol! A durva kirohanásodat töröltem.
A linkelt oldal mindenféle rászámolás nélkül 370W-os tápot ajánl az adataimnál lévő géphez, ha biztonsági tartalékokat is definiálok, akkor 554-et. Az UPS-em 400VA-es, ami 250W maximum terhelhetőséget ad. A tápom 300W-os Enermax, 22A-ig nyújtható 12V-tal. Az UPS monitorozó szoftvere (a mérés HW-es) maximum 65%-os terheltséget tudott eddig mutatni (amiben a táp hatásfoka is benne van már), akármit tettem vele. A dolog lényegének kiszámolását Rátok bízom.
-
kukucka
csendes tag
jaj, basszus igazatok van, sorry
, de hát nem akartam én senkit sem provokálni, tényleg
-
Hy !
Nekem is tudsz valami biztatót mondani ? #156 ill. #173 hsz-emre . -
kukucka
csendes tag
válasz
Szten Márs #170 üzenetére
Ja, ja, ez van...
A kolléga akart egy linket hát írtam neki egyet. Egyébként ha vkit érdekel leírom, (ha nem akkor is), hogy nálam mennyit eszik a gép. Tök hagyományos konfig, inkább alsó kategória:
P4 1.8@2.4, abit th7II, RDRAM egy pár, író, R9600 kari, 2 venti, 300W táp. Napi 15-20 óra átlagban amit megy a gép - saccra. A gép előtt 5200 ft villany havonta, most 13600 ft, azaz 8400 ft nekem havonként, beleértve a pár wattos olvasólámpát, kávéfőzést + miegymást. Ez a különbözet havira lebontva az elmúlt év alapján jött ki, igaz akkor még crt monitorom volt ami azért fogyasztott rendesen, most meg tft van, max 38W.
Azt, hogy mennyi watt össz. amit a gép eszik nem izgat, karácsonyig el leszek még vele, aztán úgyis ''energiatakarékos'' masinát veszek, kerül amibe kerül.
Kicsit OFF leszek. A minap láttam egyik német adón, hogy lemérték fogy.mérővel mennyit eszik meg egy év alatt egy mobilteló töltője, ha csak állandóan be van dugva az aljzatba. Durván 40 euróra jött ki, ott. Szal ha igazán fontos vkinek a fogyasztás, az nem árt ha jobban körülnéz otthon mi az ami feleslegesen fogyaszt, akár egy jó táp árát is meg lehet fogni egy-két év alatt. -
Mennyit eszik a konfigom ?
Lap : ASUS A8N Sli deluxe
Proci: 3500+@4100+ on
1db 250Maxtor pata
1db DVD olvasó
Venti 3db 5V-on
Video :6800GS 520/1200-on
1PCI-s Pinnacle pro PCTV
2*512 DDR1 460-on
A jelenlegi tápom egy ENERMAX 475 Noisetaker 1.:15A- 2.:16A 12V-os ágon .
A kérdésem hogy mellédobhatok Sli -be mégegy 6800GS-t 520/1200-on tápcsere nélkül ?
A választ előre is köszönöm Stol mesternek ! -
ANT
őstag
válasz
Szten Márs #170 üzenetére
Már bocsi, de én nem siklottam el!
Ezért előlegeztem meg neki a ''legyilkolást''.
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
válasz
sosperecek18 #165 üzenetére
Nagy valoszinuseggel (80%) eleg kell legyen, persze a proba az igazi teszt.
-
sosperecek18
őstag
HEllo a lenti konfighoz elég lesz a 360-as Chieftec tápom?
3700+@5000+
2*512/400@560 3.0v
7800gtx(ha lehet akkor tuningolva)
1db vinyó
1dvd meghajtó
2db venti
Előre is kössz! -
Skica
őstag
Mennyit fogyasztanak a gépeink?
1 konfig:
Gigabyte K8N51GMF-9 alaplap
AMD 64 3200+ (alapon)
2x1GB Kingmax DDR400 ram dual chanel
Gigabyte NX76G256-RH VGA (7600Gs) (alapon)
ATI 550 Pro TV Tuner
LG 4160 DVD író
2x160GB Sata Samsung HDD
1x160GB Pata WD HDD
1x160GB Hitachi HDD
1x9cm Cooler
2x8cm Cooler
1x12cm Cooler
Mindez egy Antec 380W táppal hajtva.
2 konfig:
MSI Neo2 Platinum alaplap
AMD 64 3000+ (alapon)
2x512 Kingmax DDR400 ram dual chanel
MSI 6600GT AGP 128MB (alapon)
1x160BG Pata Samsung HDD
NEC 4550 DVD író
3x8cm Cooler
Mindez egy CoolAP400DX 300W táppal hajtva.
A linkelt programmal nem tudtam pontosan beállítani a paramétereket. -
stol
addikt
válasz
Blackdeath #157 üzenetére
140/160W (üres/terhelt)
-
ttt1
őstag
Abit an8 ultra
Amd x2 3800+@4600
2x 512 MB A-data viesta 500 mhz
1x 36 GB WD Raptor Sata
1x200 Gb Samsung Sata
1x160 Gb Maxtor Sata
Saphire X850 XT Pci-e
1 Nec 3520A DVD iro
+ 1 160 w-ot zabáló 22 colos moncsi
A többi része mennyit eszik? -
Blackdeath
aktív tag
mennyit fogyaszt a következő konfig?
-Asrock 775V88+ deszka
-Intel Celeron D 336 2,8Ghz proci + AC Alpine7 cooler
-1db 512MB Kingmax SuperRAM DDR 400mhz memória
-Asus GF 6200 128MB/64bit AGP videókari
-Pioneer DVR-111D DVD/CD-RW
-Hitachi Deskstar 80Gb 7200rpm SATA2 vinyó
-1db AC Arctic Fan 8 házventi
-NEC floppy meghajtó
ezt a konfigot egy vidéki ismerősnek építettem, egy 350-es hiper power hajtja. -
Akkor és is kérdeznék .
Konfigom
Lap : ASUS A8N Sli deluxe
Proci: 3500+@4100+ on
1db 250Maxtor pata
1db DVD olvasó
Venti 3db 5V-on
Video :6800GS 520/1200-on
1PCI-s Pinnacle pro PCTV
2*512 DDR1 460-on
A jelenlegi tápom egy ENERMAX 475 Noisetaker 1.:15A- 2.:16A 12V-os ágon .
A kérdésem hogy mellédobhatok Sli -be mégegy 6800GS-t 520/1200-on tápcsere nélkül ?
A választ előre is köszönöm Stol mesternek !
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
Tudsz róla, hogy készült e valami statisztika arról, hogy azonos körülmények között a különböző tápoknak mekkora az élettartama?
Gondolok itt arra, hogy a különféle márkák közül van e kiemelkedően magas élettartammal bíró, illetve magasabb ''halálozási'' küszöbbel rendelkező ( és most nem a kodgány és társaira gondolok )?
Esetleg, mivel ''tápjavító'' vagy, neked van e ezzel kapcsolatban tapasztalatod ( kérdezek itt hülyeségeket, hiszen ezzel foglalkozol), illetve mik azok?
Előre is köszi.
Hopp, lehet hogy nem is ebbe a totyikba kellett volna írom.
[Szerkesztve] -
Troy.
addikt
Az lenne a kérdésem ,hogy mennyi rossz az ,hogy naponta nem többször kapcsolom ki-be a gépet , hanem folyamatosan megy több napot ,vagy akár hetet?
(per pill: 3 d 18 h ) ( Úgy gondolom ezzel lehet tesztelni a rendszer stabilitását )
[Szerkesztve] -
stol
addikt
válasz
FlasH-BacK #146 üzenetére
200W alatt kell lennie.
250-300W, max a táp veszteségeivel. -
stol
addikt
válasz
FlasH-BacK #145 üzenetére
Ha ezt mégegyszer belinkeled, megkereslek, és megfojtalak!
Az általa számított adatoknak, még véletlenül sincs köze a valósághoz.
Legalább vennéd a fáradtságot, és visszaolvasol, mielőtt ORBITÁLIS baromságot írsz!
[Szerkesztve] -
FlasH-BacK
senior tag
válasz
FlasH-BacK #145 üzenetére
Ja most nézem h ez csak a recommended minimum ps teljesítmény.. De egyébként ha van egy multimétered, akkor csak be kell lőni áramerősség mérésre, és a konnektorban meg tudod mérni hogy hány ampert vesz fel!
Mi régen néztük az enyémet (asszem barton+r9700 összeállításban), alapon evett olyan 120W-ot, terhelve meg 170W körül. Szóval alapon lehet h a tied is csak 150et eszik a cnq miatt, ami ellensúlyozza a többi cucc nagyobb étványát. Terhelve viszont meglehet a 250 elég könnyedén! -
Robaj
addikt
Csak úgy érdeklődnék kb mennyit ehet a gépen, olyan 150 körül alapon 250 körül fullon-ra gondoltam.
Tehát config:
A64 3200+, 2 ghz (alapon 5x200, maxon 10x200)
2 DB 512-es 400mhz ram
AC Freezer 64 PRO procihűtő, 900-on járatva
2 DB 120 ill. 80 gigás samsung spinpoint vinyó (P80-as család mind2) - a 80-as SATA-s
2 DB 12 centis 12V-os venti elől hátul
1 DB soundblaster live 5.1 hangkari
1 DB pioneer 109-es DVD író
MSI K8N neo 2 platinum alaplap, melyen a csipszethűtő le van szabályozva 5000-ről 1000-es fordulatra kb
na és egy nagyfogyasztó:
Asus Ati radeon x800provivo (XTPE-re moddolva), vagyis 520/560-on szaladgál, 16 pipával
rajta egy Zalman VF700alcu hűtő 5V-on járatva
Ezeken kívül van még egy Floppy meghajtóm is
Jah és egy ms optikai rágcsáló és egy A4 tech alap bill, meg egy micó
A táp meg egy chieftech 420-as -
Karr
tag
válasz
nemtommi #140 üzenetére
Köszi a segítséget. Egyszóval van egy 150W-os tápom. Klassz. Megvan a véleményem ezek után a Fujitsu Siemensről. Azért vettem márkás gépet, hogy jó és megbízható gépem legyen. Erre kiderül, hogy a táp egy szemét és valószinűleg ki kell cserélni az egész házat. Legközelebb leshetik, hogy náluk vásárolok. Nem baj, indulhatok a legkisebb táp tulajdonosa címért. Nem hiszem, hogy valaki überelni tud.
-
nemtommi
senior tag
Ezeket találtam az említett tápról:
Newton NPS-180DB A, 25-NPS180DBA-01, 180W Continuous (210W Peak) ATX12V for Scenic M12W-D1561, P300 Micro Tower, Passive PFC, 115/230V AC Slide Switch, AC In & Out on Back of Case, ADDA AD0912US-A70GL 9cm Internal Fan, 2x10-pin P1 on 33cm Cable, 2x2-pin P6 on 36cm Cable, 2 HDD/CD on 52cm Cable, 2 HDD/CD on 47cm Cable, 1 FDD on 35cm Cable, +3.3V 8A, +5V 8A, +12V 10A, -12V 0.3A, +5Vsb 2A, 102mm W x 100mm H x 180mm D -
didyman
őstag
A FuSi jellemzően nem rak szemetet a házaiba, de ugyanakkor nem is készíti fel a gépet jelentős bővítésre, sem tápegység, sem hűtés tekintetében. Az a 80W kicsit túlzás, egyébként még ebben az esetben sem kevés a 180W, kérdés, hogy ez a táp 12V-on milyen áramerősséggel bír és ezt a terhelési viszonyt képes-e megfelelően kompenzálni a többi ágon.
A proci hűtését ebben a házban a tápegység ventilátora közvetlenül végzi, így nem káprázott a szemed. -
Karr
tag
Segíts Stol mester légy szíves, baj van. Kedvet kaptam egy X1600 prohoz, mégpedig HIS, AGP változatban. Meg is rendeltem, a héten itt van. Azonban elkövettem azt a hibát, hogy nem olvastam elég behatóan a Prohardver oldalait, és csak későn eszméltem, hogy ehhez egy jó táp is kéne. Az egyik fórumban írták, hogy egy ilyen kari kb 80 W-t fogyaszt.
A gépem:
Intel Pentium 4A, 2400 MHz (18 x 133) Northwood
Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
1 db Micron 512 MB PC2700 DDR SDRAM
DVD, cd író, floppy.
A gép amúgy Fujitsu siemens név alatt jött ki. Gondoltam a Siemensnél csak válogatott dolgot tesznek bele, így a táppal sem lesz gond. Hát valóban nem lesz, mert már van. 180 W teljesítményű. Valami Newton Power nps-180DB A.
Az előző konfigokat elnézve neccesen, de talán belefér, mit gondolsz? Ha nem bírja a táp, szerinted tönkretesz valamit, vagy nyugodtan próbálkozzak nem lesz gond? A baj az, hogy a táp nem szabvány, teljesen furcsa alakja van, szóval nem tudnám kicserélni az fix, új házat kéne vennem, és egy szakival áttetetni mindent. Furcsa, mintha a táp és a proci hűtője egybe lenne szerelve, de biztos káprázott a szemem. Szóval a végén a gatyám ráfizetem, mert akartam egy új videókártyát.
Ha nem ideiilik a kérdés, akkor bocs, de nem találtam megfelelőbb topicot.
Elöre is köszi. -
stol
addikt
válasz
Blackdeath #133 üzenetére
bőven!
-
stol
addikt
válasz
Blackdeath #131 üzenetére
~120W/150W @ 85%-12V
-
Blackdeath
aktív tag
mennyit fogyaszt a tesóm gépe? itt a konfigja:
-Asrock P4V88+ s775 deszka
-Intel Celeron D 2,53Ghz s775 proci
-STLab GF MX440 64mb vga
-2*256MB Kingston DDR 400mhz ram (dual channel módban)
-WD 80Gb 7200rpm IDE vinyó
-2 ODD + floppy
-egy 8cm-s ősrégi Yate Loon tápventi (több mint 10 éves, és még mindig műxik!)
netezésen, zenehallgatáson, videónézésen kívül nem nagyon csinál rajta egyéb dolgot.
jelenleg még az én volt Gembird tápom hajtja (na, most kapok a pofámra!), de ha lesz zs-je a tesómnak, akkor majd veszek bele egy 350-es hiper powert.
-
X Factor
addikt
nem olvastam végig a topikot csak az első 50hsz-t. Szvsz a legegyszerűbb módsezr h. van ilyen konektorba dugható vmi és ha abba dugod bele a gépnek a csatlakozóját, akkor folyamotsan írja a felvett teljesítményt. A pontos nevét nem tudom, de villanyszerelő ismerősnek tuti van szal érdemes tőle elkérni.
-
neduddki
nagyúr
HI!
NA itt vannak erdekessegek:
Standby-ok:
Panasonic PS20P 2,60 12,00 0,22
Panasonic DMR-E60 4,90 10,60 0,46
Panasonic NV-SV121 6,90 12,00 0,58
Technics SL-SP770D 2,00 3,70 0,55
Videoton RA 6363 S 0,00 0,00 1,00 /mar amnnyire ez stanfby:- )))/
Samsung DVD-HD935 2,60 5,90 0,45
Belkin SurgeMaster 1,00 7,40 0,14
egyutt merve pedig: 17,60 32,60 0,54
innen: [link]
a PanaEH60-nat meg nem talalom, se a full xls-t:- (((
udv
neduddki
p.s. az 1.5W alattiertekekt tessek fentartassal kezlni, az dimenzik sorban [W] [VA] cos(fi) -
neduddki
nagyúr
HI!
Kimertuk, nem ezzel mert ez 1.5 alatt a gyartoszrtitn is folottebb pontatlan, de hozza a gyarto alatal igert ~1W kornyeket:- ))) eszt is kimertuk mindenfeelnagy es ronda multimeterek felhasznlasaval:- )))
udv
neduddki
mod: Magnat: amikro megvettemmine hujjesget kimertem en is az izzok kb hosztak aszt ami ra volt irva
[Szerkesztve] -
Magnat
veterán
válasz
Csaba_20_ #118 üzenetére
Én a hagyományos izzót csak max 1 percig mértem, a takarékosok meg noname cuccok voltak, jellemző pl, h 2 elvileg 1forma cső között is volt vagy 2-3 watt difi és színhőmérsékletben is szemmel látható a különbség. 1ébként ha van kedved (meg nem lakunk túl messze), 1szer kipróbálhatnánk, h van-e eltérés a két eszköz között, sőt, 1másba dugványozva a kettőt, még a fogyasztásuk is kimérhető
-
Magnat
veterán
Hi, ha vkit érdekel viszonyítási alapnak, kimértem a regemnél látható konfigot ezzel:
[link]
Nyugalomban 130 watt, megfingatva 220-240 watt a fogyija.
Ami off, de hasznos lehet, h az energiatakarékos izzók bőven a névleges érték alatt fogyasztanak (22 wattos 15-18wattot), míg a hagyományosok megközelítőleg annyit, amennyi rájuk van írva (100 wattos 103-at) -
stol
addikt
válasz
(Kolombusz) #114 üzenetére
Köbö ennyit.:[link]
-
(Kolombusz)
veterán
Hi!
Esetleg az adataimnál lévő gép fogyasztását meg tudná mondani valaki? -
Troy.
addikt
abit nf7s, Geforce 6600gt , 2500+barton, 1x1024mb samsung ram, 160Gb samsung sata vinyo, 40 Gb maxtor, wlan kártya, 450W chieftec táp.
kb mennyit fogyaszt? -
neduddki
nagyúr
HI!
Szakik! A voltcraf-tot ediig meg nem anyaztatok lenen ahooz is ehnay keresetlen szavatok, kivancsi vagyok hogy Ti mint mondtok, mert a itt benn nalunk a rtszcse-ben a merestechnikasokat mar kezem ravenni egy kis barteles elemzesre, d eattol meg kivancsi vagyok a tietkre is:- )))
udv
neduddki -
stol
addikt
Azért írok, már végleges, tápnélküli fogyasztást, mert nem tudom, milyen táppal eteti a júzer a gépet.
Itt, akár, 100-150W is lehet eltérés.
230W 80% hatásfokú táppal, konnektorból, 276W-ot jelent.
Ugyanez, egy PFC nélküli, és elavult táppal, ami 60%-on ketyeg hatásfokilag, 322W-ot kajál a konnektorból.
Kapisc? -
Csaba_20_
őstag
A topicot valóban elnéztem. Amire én gondoltam, az a következő : [link]
Stol egyébként a gép fogyasztása alatt a tényleges konfiguráció fogyasztását érti. Nem számolja bele a tápegység veszteségét. A méréseknél egyébként szerencséd volt, hogy a valóságnak közeli értékeket kaptál. De nem megyek bele a téma bővebb fejtegetésébe. -
jerry311
nagyúr
válasz
Csaba_20_ #88 üzenetére
Hát, volt egy 350-es Enermax, azzal 3D-s játékokban legalább 1-szer fagyott minden 1-2 óra játék után. Aztán kerestem nagyobbat, nem akartam ekkorát mint most van (550 W Enermax), de ahoz meg túl jó volt az ajánlat, hogy otthagyjam.
Újraolvastam az 1. hsz-t, elég villanyóra (havi költség) szaga van
Sziasztok.Az lenne a kérdésem ha napi 8 órát van a gépem bekapcsolva mennyit fogyaszt egy honap alatt?A táp CODEGEN 400W.?
Amire te gondolsz, az szerintem inkább a milyen tápegységet vegyek topic...
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Milyen tápod van?
Egyébként a topic arról szól, hogy ''Mennyit fogyaszt a gépem?''. Leginkább a konfigurációk fogyasztását hivatott megfelelően betájolni, hogy mindenki megfelelő értékek ismeretében tudjon tápegységet vásárolni és ne 600W-os tápot vegyen egy 100W-ot fogyasztó számítógéphez, mert felesleges. Természetesen lehet úgy is értelmezni a kérdést, ahogy te értelmezted, villanyszámla felől nézve, de Rudit ismerve nem ez volt a főbb szempont, amikor megnyitotta ezt a topicot.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
válasz
Szten Márs #83 üzenetére
Np. Jó éjt!
-
jerry311
nagyúr
válasz
Szten Márs #80 üzenetére
5k, 500 és 50k szerepel, sorban 5000, 500, és 50000. Mi ezekkel a probléma? Mit lehet ezen félreérteni? Ezt magyarázd el mégeccer, mert nem értem, mit akartál kihozni a hozzászólásodból.
UI: Kérem tegye fel a kezét, aki félreértette amit írtam! -
jerry311
nagyúr
Újramértem én is...
A hiba oka: méréshatárváltáskor, csak a tuzedesvesszőt tolja el a műszer, a számok maradnak ugyanúgy... No comment...
Masina:
0.07 A - stand by, 16 W, szerintem sok.
0.74 A - nyugi, windows elindult, minden betöltés befejezve. Ez kb 166 W. Ezt 7-27 W-tal dobja meg egy másolás 2 vinyó közt.
0.98 - 1.07 Ampert zabál a kicsike 3D-vel, ami kb 240 W.
Monitor:
0.02 A - stand by
Teljesen fekete és fehér kép közt csak 0.02 A különbséget mértem, így lett a fekte 63 a fehér pedig 67 W.
És hogy használni is lehessen valamire a fenti eredményeket itt a fogyasztó:
CPU AMD Athlon 64, 2250 MHz (9 x 250) 3500+
Alaplap neve Asus A8N-SLI Deluxe (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce4 SLI, AMD Hammer
Rendszermemória 1 GB DDR1, A-Data Vitesta, 500MHz
Videokártya1 NVIDIA GeForce 6600 GT (128 MB)
Videokártya2 NVIDIA GeForce 6600 GT (128 MB)
Képernyő LG StudioWorks / HiSync 900B [19'' CRT]
Hangkártya Creative Audigy 4 Audio Processor
SCSI/RAID vezérlő ST380013AS
SCSI/RAID vezérlő ST380013AS
Floppy meghajtó Floppy disk drive
Lemezes meghajtó Maxtor 6Y120L0 (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Lemezes meghajtó SAMSUNG SP1614C (160 GB, 7200 RPM, SATA)
Lemezes meghajtó SAMSUNG SP1614C (160 GB, 7200 RPM, SATA)
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082B
Optikai meghajtó TOSHIBA DVD-ROM SD-M1612
Optikai meghajtó YAMAHA CRW3200E (24x/10x/40x CD-RW)
Billentyűzet Genus SlimStar
Egér Razer Diamondback
Játékvezérlő Logitech Dual Action USB
TV tuner Terratec Cinergy 600 TV kártya. -
stol
addikt
Hi!
Nekem, a szerver, melósgép ennyit fogyaszt.(nagygépen, wav enkódolás OGG-ba)
[link] ~250W-ot. -
jerry311
nagyúr
Relative occsó műszer vót!
(5k HUF, az 500 HUf-os hoz képest drága, a 50k HUF-oshoz képest olcsó). Ilyen extra dolgokat nem mér mint cos fi és társai...
Mellesleg én is arra tippelek, hogy valami nem gömbölyű itt a méréssel.
A monitor, nos hát igen, elég változatos képek voltak rajta, gondolom ezért ingadozott az áram 2-3 tizedet. -
stol
addikt
Táphatásfokot, Teljesítménytényezőt, és cos-fi-t is tudsz mérni
Ejj de jó műszered van
Nekem, eddig csak hivatalos fogyasztásmérővel sikerűlt!
A monitor felvett teljesítménye közben, sötét, és világoskép között, akár 64-80W is lehet akülönbség, a sugáráramok miatt(nem paksnál, hanem a képcsőnél..).
Szerk.: a mértékegységátváltásokat, nem is néztem
[Szerkesztve] -
biga
őstag
13A
Ezt te sem hiszed el! Ott valami nagyon el lett mérve, vagy el lett nézve. Vagy rajta volt e mérőműszeren egy hűtő, egy mosogatógép meg egy klíma is? E szerint ha betennél még egy-két vinyót a gépedbe, akkor leoldana a legáltalánosabban használt 16A-es kismegszakító, ha bekapcsolod a gépedet! Szerintem mérd újra valami hiteles műszerrel. (ha a tizedesjel arrébb van, akkor hihető talán)
-
jerry311
nagyúr
Na rávettem magam egy kis méregetésre...
Hálózati feszültség: 223-224 V
Gép + monitor, nyugalmi állapotban: 10.7-11.0 A
Gép + monitor, 3D alkalmazással: 13.1-13.5 A
Gép + monitor, másolás két HDD közt: 11.0-11.1 A
Igazán hajmeresztő számok ezek alapján nyugalmi állapotban eszik a masina bő 2.3 kW-ot...
Ennél csak az a viccesebb, hogy a 2 db 6600GT simén megzabál 268 W-ot, mert ugye ennyi a különbség a nyugalmi állapot és a 3D közt...
No comment. Nem nem néztem el a tizedesvesszőt a műszeren...
De majd még megnézem mi van, ha a szünetmentes táp nincs a műszer meg a gép közt... -
jerry311
nagyúr
válasz
Blackdeath #69 üzenetére
Általában elég hozzá egy-egy 300-400 W-os jó táp, de jó ha van tartalék, nem kell rögtön tápot is venni, ha bővítesz valamit.
Nekem pl. 350-as enermax-volt, megvettem a második 6600GT-t és rögtön nagyobb kellett, mert néha-néha (napjában legalább egyszer) újraindult, mióta erősebb táp van, nem csinál ilyet a masina. -
neduddki
nagyúr
HI!
tok jo ez atotyik:- ))) nem is emlekeztem hogy vlt egy ijjen:- )))
mingart megkeresem az enadataimat is vhol a x800gto totyikaban:- )))
sajna a tftpanel.hu szerveratallasi dogok miatt nem erheto ahol a cuccaim vannak:- )))
udv
neduddki
p.s. na itt van idezve innen [link]
''Na belenesztem egy x800gto-ba megnesesre, az eddigi idle /gep/9600pro/+monitor+zajdoboz/ ~160W-ja felmaszott ~185W-ra, a max. pedig ~230W-rol 300W-ra hmmm minth ahogyasztan az a dog:- )))''
a cucc:
i875pbz, 3.2nw, 1G Twinmos 2.5, 4*250 t7k250, Toshi1612, lg4167, pana621, Aud2Plat, +maxtor ide, via1394,4*8Enermax, Chiftek420, NEC1880sx, 250d , dualoptical, internet nav SE /aszem nincs mas/
es amero: [link] ENERGY MONITOR 3000
mod: ja eszt emg la akartam: mapower 5 1/4 combo benen 200 hitachi ugy ~15w-ra konvergal
ja es a voltraft es a powerware 9120-as egeszen ossze tud csengeni:- )))
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
Egy saccot pls mennyit ehet
Foxcon K8MRS S754 intVGA
Sempron 64 2600+ 1,3V
Hitachi 160GB SATA
Hitachi 250GB SATA2
DVD-RW Benq
CD-r Plextor
DVD-ROM Toshiba
Táp Enermax noisestaker 375 -
stol
addikt
válasz
Blackdeath #55 üzenetére
160(0%)/180W(100%), de függ attól, hogy húzod-e.
Akkor sem mehet 210W felé.
98%-ban 12V. -
Blackdeath
aktív tag
Üdv!
akkor én is kérnék egy ilyen saccolást, hogy mennyit fogyaszt körülbelül a gépem.
az aláírásomban lévő gépről van szó, + egy-két egyéb cucc:
-2db 8cm-s Arctic-Cooling Arctic Fan Pro 2L venti (teljes fordulaton)
[link]
-8cm-s Yate Loon venti (teljes fordulaton)
-Primecooler PC-HDC golyóscsapágyas HDD hűtő
-Zalman CNPS7000-AlCu procihűtő (teljes fordulaton)
-Teac 3,5-es floppy meghajtó
[Szerkesztve] -
Met
nagyúr
Én is kérnék egy fogyasztás saccot
Samsung 710N 17'' TFT
Chieftech 420-as táp
Asus P4P800 E-Delux
P4 3G 800 Prescott
2x512 MB Ram
2db 120 gigás PATA Samsung vinyó
Radeon 9600 Pro + Zalman OP1 venti
Creative SB Live 5.1 Digital
SMC hálókari
NEC DVD RW
LG DVD RW
8cm-es Zalman venti lassú fordulaton
12cm-es venti
[Szerkesztve] -
polip
addikt
Asus A8v
3500+ s939
2x512 geil
Gigabyte x800 Silent Pipe Edition
Samsung SP2514N (250gb PATA)
Samsung SP1614C (160gb SATA)
Samsung SP0812C (80gb SATA)
Pioneer 108 DVD-RW
Pioneer 110 DVD-RW
LG Flatron L1750S TFT monitor
a tápom egy Antec Truepower 2.0 480W
a házban 1 db 12cm-es Silent Blade megy, a táp ad neki 5V-ot (Antec FAN ONLY csatin) -
stol
addikt
Felbontás, frissítésfüggő.
~100-150W, Sony-csöves monitor esetén. -
stol
addikt
Ámberek!
A teljesítmény kalkula, egy rakás szar, semmit se ér.
A gépem:
ASUS K8N, 1GB DDR500 Kingmax.
2500+ Sempron @ 3400+ (300MHz FSB, 1,5V_VCC)
9600XT-vé moddolt 9550 (400/250)
4 vinyó (1pár raidben)
3optika
Kieg-Raid-vez, TV-tuner, kieg.-SB-Audigy.
4db venti.
Kalkula szerint, 420W-os táp kéne, hoy megindúljon a vas:[link]
Ehhez képest, fogyasztásmérővel, teljes terhelés alatt (prime, 3DMark, CD-DVD-írás) a rendszer teljes fogyasztása, 213W a táp veszteségeivel együtt... No comment.
350W-os FPS-ről üzemel a gép, előtte, egy 5éves 250W-os FSP vitte, ami tovább üzemel a szerveremben.
[Szerkesztve] -
polip
addikt
üdv!
létezik valami proggi vagy egyéb, ami az általam leírt hardverek alapján kiszámolgatja nékem a fogyasztást?
thx!! -
Liberator
tag
Hi! Mennyit eszik egy HP 21 colos monitor? nem sík
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
5-10 W... + monitor 5-10 W
--------------------------------
Fenti mérési módszerekhez...
Minél hosszabb ideig gyűjtitek az adatokat, annál pontosabb lesz az átlagolás.
Szóval ennek fényében talán Loha mérési módszere adja a legpontosabb értéket, ott volt a leghosszabb a mérés ideje, többi inkább egyszeri fesz és áram leolvasásról szólt. -
Husky
aktív tag
Ha pontos értéket akarsz, a legegyszerűbb módszer valószínűleg az, ha kerítesz egy szünetmentes tápot... az utilja általában kiírja a terheltséget, innentől meg már nyert ügyed van.
(1 voltamper az kb. 0.625 watt, az eredményt osztod ezerrel hogy kilowatt legyen, s szorzod huszonnéggyel - ennyi kWh-t fogyaszt a géped 1 nap folyamatos üzem alatt...) -
PePe G
tag
Nekem 415W-os tápot ajánl minimum! A gépemben egy Cooler Master Real Power 450W-os tápegység van ami méri a terhelést! Most hogy írok a forumba olyan 220-240W körül mozog, míg amikor pl. doom3 fut akkor kb. 390-400W körül van! Szóval szerintem reálisat számol az adott weblapon, csak az full terhelésre értendő!
-
Watt a teljesitmeny mertekegysege.
Az energiat a villanyorak meg (k)Wh-ban merik (vagyis a W es a h kozott szorzas van, nem osztas)
Ha altalaban beszelsz egy gep fogyasztasarol, akkor a teljesitmenyerol beszelunk, ha arrol, hogy x ido alatt mennyit eszik, akkor a felvett energiarol.
Ehhez kepest korrelalj ;-) -
Loha
veterán
Akkor leírom mindenkinek, hogy hogyan lehet a legegyszerübben megmérni a fogyasztást...
Mindent ki kell kapcsolni a lakásban, legegyszerübb, ha lenyomjuk a biztosítékokat, csak a gép maradjon bekapcsolva...
szépen kimegyünk a villanyórához, és megmérjük, hogy mennyi idő szükséges, ahhoz a fogy a nagy kerék megtegyen egy fordulatot...
Ezután megkapjuk, hogy mennyi idő alatt eszik meg a gép 10W/h-át..
Nekem pl 3 perc 3 másodperc...
Ez 183sec, akkor egy sec allatt 10/183, aztán ezt meg kell szorozni 3600-al és akkor megkapjuk, hogy mennyi a fogyasztása W/h-ban... -
vjannus2
aktív tag
Your Recommended Minimum Power Supply is 387 Watts!!* na azt meg nézem a konigomba szereplő gép ami online megy ennyit fogyaszt
, csak akkor miért volt mindíg olyan nag a villany számla
[Szerkesztve] -
válasz
kapcs-ford #21 üzenetére
Ja, ha ejjel-nappal be van kapcsolva, akkor ropke ot-hat ev alatt, persze egy atlag noti ennel hamarabb feldobja a tappancskait
-
Vangelis
félisten
válasz
kapcs-ford #21 üzenetére
én is inkább a notiról fogok nyomulni, eddig nem így tettem és most jött ki +26k fizetni való
-
Frosty
aktív tag
Vegyél egy hosszabítót, vágd szét, hogy látszon a drót, majd szigetelőszal(l)aggal rögzíts hozzá egy mérőműszert
Nekem 420-as Chieftecem van és az össz fogyasztás 0,86A monitorral=250Ft kb/24 óra (szorozd be 220-al és megkapod hány wattot eszik egy óra alatt). Szóval a gyártók szeretik terjeszteni, hogy nagy tápot a népnek, mert a gép kihasználja, de az egész csak parasztvakítás. És mikor kiszámoltam a villanyszámlán is kijött, szóval tuti biztos mérési módszer.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Úgy veszem észre hogy egy noti ára pár év alatt megtérül !!!
-
válasz
Mr.Skyline #17 üzenetére
1. A 270 W az teljes terheles. Nem hiszem, hogy napi 24 oraban irnal egyszerre CD-t, DVD-t, formaznal floppylemezeket, masolnal az USB-rol tapot kapo ket darab 2.5''-es USB-s vinyodra es kozben nyomnad az NFSU2-t max felbontasban. Ha csak a DC fut rajta, akkor a fogyasztas inkabb 100 W alatt van.
2. A villanyt kilowattoraban merik. Ennek ismereteben konnyu kiszamolni, hogy a havi fogyasztast ugy kapod meg, hogy osszeszorzod a geped fogyasztasat (ami wattban van, de viszonylag konnyu atszamolni kilowattba) az egy honapban levo orak szamaval (ennek meg ugye ora a mertekegysege), majd ezt ismet megszorzod a villany araval, ami kb 26 Ft/kWh. Jo szamolast!
-
Ben Cseng
tag
A Jedi mesterbótban (ben kenObi) lehet kapni fogyasztásmérőt 7-8000 Ft-ért. Nekem más miatt kellett, de lemértem vele az átlagfogyit normál munka mellett. Monitor nélkül 98 W/h. Konfig: Asus P4P800, P4 2400@3300, 1Gb RAM, Ati 9200, 2 HDD, CD-író, Tv tuner.
Természetesen folyamatos terhelésh alatt, mint pl amikor tv-tunerból veszek fel filmet és röptömörítést végzek, akkor ez az érték 140-150W körül van.
Néhány fogyasztási adat (normál/terhelt) azoknak, aki szeretnek számolgatni:
P4 2,4-2,8 ~ 40/80 W (Northwood magos)
1 db HDD ~ 8/13 W (Seagate,Maxtor)
Ati 9600 Pro ~ 9/19 W
Ati 9600 XT ~ 10/24 W
Ati 9800 Pro ~ 33/50 W
Ati 9800 XT ~ 42/65 W
Ati X800 Pro ~ 16/50 W
Ati X800 XT ~ 18/65 W
1 db hűtőventi ~ 3/5W
Ezeket különböző gyári oldalakról és külföldi számítástechnikai teszt lapokról vadásztam le, elég megbízhatóak.
Ha valakinek van pontos infója, hogy a RAM-ok mennyit szoktak fogyasztani norműl/terhelt állapotban írja be eme becses topicba.
Csősztök -
Mr.Skyline
senior tag
Nah erre én is kiváncsi lennék mert 15rugó a villanyszámlánk, a gép majdnem 24-24et megy!, a konfigom az adtaimnál!
Van egy oldal, aszerinti fogysztásaim:
Proci: 77W
VGA: 45W
Mem: 10W
Vinyó: 25W
CD rom: 20W
CD RW: 20W
DVD RW: 30W
USB Device: 5W
80mm System Fan: 2x2W
80mm Lighted System Fan: 3 Watts
Motherboard: 25 Watts
Floppy Drive: 5 Watts
Keyboard & Mouse: 3 Watts
CPU FAN: 3 Watts
ami összesen 270W, a tápom max 400W
akkor ezt most hogy számoljam ki, hogy 1 hónapban mennyi forint?
u.i.: a monitor egy 17'' LG CRT ami kb egy nap max 8h-t megy, szerintem max 50W eszik. ez még +
[Szerkesztve] -
mayerlaci
senior tag
A topic zárható.
-
D4v3
őstag
Van egy honlap, ahol szépen bepipálod, hogy mi van a gépedben és az kiszámolja mennyit fogyaszt...
A címét persze nemtom -
szerintem 8*400W
vagy pedig annyi wattal szorozd meg amennyit a géped felvesz. megnéed mennyit fogyaszt: alaplap+proci+vga+monitor+winyó+hangkari+egyéb... és megszorzod 8 -al. de biztosan nem 401w -ot mert akkor ugye kevés lenne a táp
. tehát így
remélem érted. de én 8*400-al számolnék.
-
mayerlaci
senior tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem ha napi 8 órát van a gépem bekapcsolva mennyit fogyaszt egy honap alatt?A táp CODEGEN 400W.?
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest