- Videós, mozgóképes topik
- TV antenna és jelerősítés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Monitor hiba topik
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz
jano_77 #159960 üzenetére
Égvilágon semmi gond nincs a hyperrel, csak helyén kell kezelni. Elavult, eljart felette az idő, már a maga korában is a "bare minimum" volt, és nem ajánlott modern hw-ek mellé, esetleg irodai és multimédia felhasználásra. Amúgy nem érdemes szerintem életben tartani, fogd fel lehetőségk~nt, hogy korszerűbb egységre (Haha, ez borzasztó) tudsz váltani. 🤗🤗
-
jano_77
nagyúr
válasz
CriticalHit #159965 üzenetére
és ez a megbízható JÓ típusa az FSP-nek?
-
jano_77
nagyúr
válasz
jano_77 #159963 üzenetére
A ház amibe kerülni fog: Phanteks Eclipse P350X
1. Seasonic 750W 80+ Gold Focus GX ATX 3.0
2. Corsair 750W 80+ Gold RM750x
3. Be quiet! 750W 80+ Platinum Power Zone 2Ezek ajánlottak-e és ezek közül melyik a legjobb?
Vagy esetleg ebben az árban ezektől jobb, ajánlottabb darab?
-
jano_77
nagyúr
válasz
CriticalHit #159962 üzenetére
Értem és mindenkinek tényleg köszönöm!
Milyen tápot ajánlanátok a MSI B450 Gaming Plus, AMD Ryzen 7 5700X, Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 8GB, 2x8GB Kingston HyperX DDR4-3200MHz gépembe? Procit most cseréltem, GPU-t nem tervezek egy darabig az árak miatt.Árat nem tudok mondani, mert sajnos nem tudom, hogy milyen árak vannak jelenleg. Mondjatok 3 terméket, amivel nem tudok mellé fogni és különböző árkategória és majd megnézem őket. Olyat szeretnék venni, ami tényleg megbízható hosszú távon is, jó minősítése van és nem elsődlegesen az árat nézem. (de persze azért nem mind1)
-
válasz
jano_77 #159955 üzenetére
2025-ben már a legijjesztőbb "F" besorolást kapta itt
... továbbá egy korábbi listában is az AVOID besorolást kapta itt
Örülj, hogy szerencséd volt vele... kiszolgált téged... Engedd el...
Senki nem akar rosszat neked. De végül is a Te géped... Te pénzed. Végül is... Nekem is mindegy, hogy mit csinálsz vele... -
válasz
jano_77 #159931 üzenetére
Aztán a ventit mire kötötted? El tudja egyáltalán indítani a tápegység? Ha nem, akkor mi lesz? Ki tudod vezetni az alaplapra, vagy máshonnan tudsz neki adni áramot? Stb.
Vegyél egy új tápegységet, mert ez amúgy is egy kerülendő típus. A ventilátor meg majd jó lesz valamire még. -
jozs6200ax
aktív tag
válasz
jozs6200ax #159947 üzenetére
Javítom * erre a tápra gondoltam [Seasonic focus 850w 2024]
-
kzkz
őstag
válasz
jozs6200ax #159947 üzenetére
Hát egy 5070 Ti a teljesítménycsúcsokban 430-440W-ot is megehet, a 4070 Super ennél 100W-tal kevesebb. Nézd meg, hogy max proci terhelésen és min GPU terhelésen mennyit eszik a gép. Ideális körülmények között (648-440)*1,1=187W tartalék kellene, hogy legyen benne, tehát ha kb.150W-nál többet eszik fentiekkel a géped, akkor már elég neccesen bírná el a mostani. 5070 Ti-hez 750W-es a minimum ajánlás.
-
-
jozs6200ax
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a jelenlegi tápom [Seasonic focus gx 650w] elbír e esetleg egy rtx 5070ti kártyát?
Jelenlegi konfigurációm:
B850 Tuf alaplap
7800x3d proci
2x16gb ddr5 ram
rtx 4070 super
4 házveti, 2ssd(m2) 2 hdd.
Amennyire gondoltam ha a csere szükségszerű lenne [link]Válaszotok előre is köszönöm.
-
4264adam
veterán
válasz
CriticalHit #159945 üzenetére
+1
-
kzkz
őstag
válasz
jano_77 #159942 üzenetére
Elvágod a vezetékeket lecsupaszítod, majd összesodrod őket polaritáshelyesen, szigetelő szalaggal leszigeteled, és kész is. Ez ráadásul csak két vezetékes, RGB nélkül, pikk-pakk kész lesz szinte ingyen, venti árban. Nem kell ezt túlgondolni, nem egy ilyet csináltam már én is.
-
Tussky
tag
válasz
CriticalHit #159941 üzenetére
Egyenlőre egy GTX 1060 fog menni a gépben, utána ha normális áron lesz akkor 9060 lesz tervben.
-
-
Tussky
tag
Sziasztok,
Új gép vásárlás előtt vagyok, ezt a tápot ajánlották nekem: FSP VITA GM 750W 80+ GOLD viszont ahol szeretnék vásárolni ott GM egyáltalán nincs csak GD széria, ott egy ilyet találtam FSP VITA GD 750W 80+ GOLD. Ahogy nézem árban 10k van köztük, nyilván valamivel gyengébb. Az alábbi konfig van tervben:
ASRock B650M-HDV/M.2
Ryzen 7 7700
1TB WD BLACK SN770 M.2
FRACTAL DESIGN POP AIR BLACK SOLID
G.SKILL 32GB / 6000MHz DDR5 Kit(2x16GB) Flare X5 CL32
ID-COOLING SE-224-XTSIgazából max 35-40-ből szeretném megúszni, amolyan best buyt keresek a kategóriában.
Inkább vegyek GM szériát vagy esetleg van más ajánlott táp ebben a kategóriában?
-
jano_77
nagyúr
-
4264adam
veterán
válasz
jano_77 #159931 üzenetére
Nem lesz melegedési gondod. A Be Quiet biztosan tudja ami rá van írva és sokkal jobb a légnyomás értéke.
Illetve azok az adatok mind a két esetben 100% RPM melletti. Ott már gond van ha 100%-n kell járatni a táp ventit. De még mindig kétségbe vonom Yate Loon légszállítását. -
jano_77
nagyúr
válasz
4264adam #159930 üzenetére
Szuper, akkor azt mondod, hogy nem lesz gond a melegedéssel ezzel a Silent Wings 4-el sem!? Csak windows és egyetlen játék (WOT), ami terhelést kap a gépem. Nincs videó szerkesztés/vágás vagy hasonló dolgok, nem bányászom, semmi extra - még a CPU és RAM is normálon megy.
-
jano_77
nagyúr
válasz
CriticalHit #159928 üzenetére
pupos kondikat nem látok illetve figyeltem arra, hogy miután kihúztam a kábeleket és hátul kikapcsoltam a gépet, még a bekapcsoló gombot megnyomtam - itt olvastam asszem az összefoglalóban vagy az egyik hsz-ban.
Most még azzal lettem bajban, hogy vajon elegendő lesz-e a Silent Wings4 levegő szállítási kapacitása a tápomhoz vagy sem!? Mert a régi Yate Loon ventié 88 CFM, míg a Be Queit! csupán 49? Ez lehetséges, hogy kevésnek bizonyul, mit gondoltok? Nézzek inkább egy nagyobb légszállítási kapacitással rendelkező ventit mint pl Arctic P12 vagy Noctua NF-A12x25? -
jano_77
nagyúr
válasz
CriticalHit #159895 üzenetére
Végül azt csináltam, hogy szétszedtem a tápot - jó poros volt, rengeteg kis cicával - kitakarítottam porszívóval és kis ecsettel, majd levágtam a ventit, ami valszeg csapágyas lett - simán kézzel megpörgetve is adott "zörgő" fura hangot - és rendeltem helyette egy Be Queit! Silent Wings4 3pin-es 120 mm-es ventit és azt majd egy vezeték toldóval beszerelem.
-
CriticalHit
addikt
+ alacsonyabb hőmérséklet=alacsonyabb venti fordulatszám = nagyobb csendesség
+ kisebb alkatrész terhelés = hosszabb élettartam
Ventilátor nélküli táp jól szellőző házat igényel.
"Vertex nem tudom mennyire van alatta minőségben."
A Prime a Seasonic csúcskategóriája, a Vertex pedig a felső középkategória. -
CMR
tag
Bennem most inkább az maradt kérdésként, hogy melyikkel jár jobban az ember
Seasonic Prime TX-750 vagy 700 fanless.
(Szerintem mindkettő elég lenne és mindkettő titanium minősítésü táp, árban nincs óriási különbség).
Illetve honnan látom, hogy ezek már tudják az ATX 3.0-t, hiszen ezek a tápok léteztek jóval régebben is (ne valami beragadt modelt vegyen meg az ember). -
CMR
tag
válasz
CriticalHit #159920 üzenetére
Kb 0.3% előnyről beszélünk a nagyobb táp javára
-
RobbyJr
addikt
válasz
CriticalHit #159920 üzenetére
Na de ez minden minősítésre igaz? Titánium táp is csak 40-60%-os tartományban jó?
-
CriticalHit
addikt
Seasonic Prime TX 850
Seasonic Vertex GX 850
FSP Hydro PTM PRO 850W
FSP Hydro G PRO 850
FSP VITA GM 850
Corsair RM850x
MSI MPG A850GS
ASRock Steel Legend SL-850G
Super Flower Leadex VII XG 850W
Super Flower Leadex VII PRO 850W
Endorfy Supremo FM6 850W
Montech Titan 850 Gold/Pla
Be quiet! Dark Power 13 850W
ATX 3.0/ATX3.1 verzió -
jeni
félisten
Amiket elsőre kérdeztél azok közt 2 ventis a 3. meg FANLESS! Nem egy kategória ilyen szempontból csak mint márka és mint céleszköz ami közös bennük vagyis milyen feladatra szánták.
pl.: hogy értsd mire is gondolt a Rowon
Audi A6
Audi E-Tron
Audi Pebble Beach - PB18Mi a közös bennük?
Mindegyiknek 4 kereke van,kormánya,ülések vannak benne,váltóval rendelkezik,illetve erőforrással és ilyet autónak hívják.
De mégsem sorolható egy kategóriába! Mindegyiknek más más az ára más a rtendeltetése.Az útsó kérdésedre pedig olyat keres ami 1000W-tól felfelé - ATX 3.1 PCIe 5.1 kihozatalú.
5070Ti-re nem vennék 750W tápot csak felette. -
Mans20
addikt
Erről lehet valamit tudni? azon kívül, hogy tajvani kondik meg 5 év gari. 17000Ft-től kapni .
ASRock CL-550B 550W 80 PLUS Bronze Challanger -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Az otthoni média szerverbe szeretnék hatékony és halk, új tápegységet vásárolni, mit javasoltok?
1.: Mennyit szánnál rá?
Legyen mondjuk 30k körül.
2.: Milyen gépre kötnéd?
Asus H110M-K, i3 7500, Corsair VENGEANCE LPX 2x8GB DDR4 2666MHz, 2db 2,5" SATA SSD, 2 db 3,5" SATA HDD, Cooler Master N200 ház
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Mivel jelenleg a nappaliban van a gép, jó lenne, hogy minél halkabb legyen, továbbá, mivel folyamatosan üzemel legyen minél hatékonyabb. Használt is jöhet. -
CMR
tag
Seasonicból most melyik az ajánlott kategória ezek közül:
Prime TX
Prime fanless
Verteg PX -
Csorbi
addikt
A gyártói garihoz az esetek 99,9%-ban - számla, vagy vásárlást bizonyító dokumentum hiányában - a gyártó jóindulata, méltányossága kell, hogy igénybe tud venni. Anélkül nem lehet rá építeni, mivel egy lutri. Vagy bejön, vagy nem. Persze biztos sokszor bejön, de azért, na....
-
-
deakzozo
csendes tag
válasz
Csorbi #159900 üzenetére
Köszönöm Csorbi!
Ezért is jó több ember véleményét meghallgatni!
..ne az én "érzelmi" kötődésem domináljon már az árában ha eladnám
természetesen úgy is annyit ér amennyiért elviszik!
szubjektív véleményem és az eddig olvasott vélemények alapján a 25k-s kezdő ár már elfogadható is lenne esetleg... (aztán az idő eldönti!) -
deakzozo
csendes tag
válasz
4264adam #159898 üzenetére
Igen valóban lehet a 40k -kicsit túlzónak tűnik a táp amúgy 2020.05.11-én lett vásárolva
de a a fórumtárs jól le írta a paramétereit a tápnak!
Minőségi gold táp ..ajánlott is volt!
Persze természetesen nem "aranyárban" akarok megválni tőle majd , csak érdekelt itt a táp-fórumban mások véleménye is! ami segít a beárazásban ha eladásra kerülne!
természetesen a te véleményed is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest