Hirdetés

Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz atesss #2381 üzenetére

    az, hogy pontosan mennyiért tudod megszerezni, az attól is függ, hoyg mennyire tudsz alkudozni. legalábbis Kínában így megy :) szerintem az E51 az már elég jó árban lehet, de a netes árlisták ilyesmiben csak nagoyn hozzávetőleges árakat tudnak mutatni.

    amennyire néztem ezeket a netbookokat, a Wind meg az EEE az kb olyan áron volt kint is, mint nálunk, szóval azoknál nincs nagy különbség. legnagyobb eltérés a business class gépeknél található: az én laptopom egy éve 215ezerért vettem Pekingben, amikor itthon olyan 350+áfa körül lehetett kapni. ráadásul a bc gépekre világgarancia is kell legyen.

    a szoftver például abban más, hogy van benne kínai szövegbevitel és karaktertámogatás :) nekem ez az egyik legfontosabb eltérés.

    a 3G hálózat Hong Kongban és Szingapúrban olyan, mint nálunk, az én telefonom is működik itteni 3G-n, bár nem használom. Japánban meg Koreában más a 3G, meg Kínában csináltak valami TD-SCDMA hálózatot (ami lényegében semmire nem jó, de náluk valószínű nem is fejlesztenek semmilyen 3G-t, hanem egyből a 4G-re gyúrnak).arra figyelj, hogy bizonyos modellekben vannak letiltott feature-ök, mint például a hong kongi N78-ban nincs FM adó, a kínai kiadásokban meg nincs Wifi, bár néha az UMTS is kimarad.

Aktív témák