Hirdetés

Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    HTC Desire vs Nokia N8
    Szervizben volt pár napig az N8, kölcsönbe tudtam keríteni eaddig egy Desiret, pár tapasztalat:

    Sokat vártam a dézitől sense ui meg froyo meg minőség meg hátécé meg minden; sokak szerint sokkal jobb mint a S^3, stb, stb.

    Böngészés:
    Azt olvastam dézin gyorsabb; szerintem dettó. Tördelni nem igazán jól sikerül neki, híreket, fórumokat nem ritkán elrontja (dupla tappnál). Zavaró, hogy amikor írok egy szövegmezőbe, nem látom sokszor hogy mit írok, vissza kell cibálnom a képet hogy lássam (amíg újra le nem mászok a képről). Ph hszeim nagyja így írodott.

    Szövegbevitelnél furcsa hogy nincs kurzormozgató nyíl - igaz, van trackpad; erre amúgy is sokszor van szükség - nem tudom más froyos gépeknél ez hogy van megoldva.
    Marhára zavar hogy magyar területi beállításoknál nem QWERTZ hanem QWERTY a kiosztás. Ékezetes betűket bitang lassan lehet elővarázsolni, az éppen most használt N78al ua gyorsan írok ékezetes szövegeket. Pl egy Ő betűhöz az egész kijelzőn át kell húznom az ujjam.

    Ahogy zavar az is hogy a ui angol. Ok, céges gépem is angol, ott nem zavar; telefonnál nem sikerült ezzel pár nap alatt megbarátkoznom.

    Billzároldás furcsa, fogást kell váltani, idegesítő jobbkezesként a bal legtetejét megnyomni, lezárásnál megint. Illetve oldásnál egy hw gomb, majd kijelzőn csúszkát húzni - N8nál vagy fogásváltás nélkül oldalsó gomb azonnal old-zár, vagy menügomb nyomása után kell megérinteni egy pontot oldáshoz, szintén fogásváltás nélkül.

    Furcsa, hogy sokszor menü gombot kell nyomnom, hogy a a sűrűn használt gombok (pl levélírásnál küldés) előjöjjenek, vagy a trackpadot kell simogatni hozzá - miért nincs alapból kint? Ez Sense ui-s tulajdonság?

    Furcsa, hogy wifi és apn vagy ki, vagy be, mert a szükség esetén be gyakorlatilag nem működik (nem is ajálnja). GPSnél is szokni kell (ugye ki nem tudok lépni a térkép programból, és x ideig még használja a gps-t).

    Ez a kilépni nem tudok eredendően nem zavart (azért nem 100%androidszüzen álltam neki), de előfordult párszor hogy nyitottam meg a böngészőt, és a mögöttem/mellettem állóval nem szerettem volna megosztani hogy utoljára mit néztem :U .

    Volt olyan pofátlan hogy Roamingnál kikapcsolt adatforgalomnál azért is nekiálljon adatot forgalmazni(szolgáltatótl kapott sms ezt támasztja alá); ill nem sikerült kézi hálóválasztásba állítani - elég kellemetlen mikor otthon a lakásban orange sk tornyán lógok és fizetek a hívásfogadásért szépen :((( .

    Hangerő gomb is esetlen helyen van; a hangszórót pedig mindig eltakarom ha fektetve fogom a telefont.

    Fogyasztás: Reggelig estétől 15%ot esik a töltöttség, 2 helyett 1-1,5 napot bír kb ua használattal a desire mint az N8.

    Érdekes hogy az N79/X6 is jobb képeket csinál, főleg kiexponálás/makró tekintetében.

    A telefon színe elmegy; de azért mikor egy nap a harmadik hölgy jegyzi meg hogy cuki (rózsaszínes) a telefon külseje azt azért nem csíptem.

    Az hogy nem fordul a főkép az csak autóban hiányzik, de hogy email íráskor a fektetve fogott telefonnál ahogy rábökök a címzettekre elég furcsa hogy álló helyzetben jön fel a névjegyzékem :( .
    Jut eszembe névjegyzék; jobb híján gmailes fiókra felszinkronizáltam a kontaktokat; ezek után desireben nem a szokásos név alatt találtam meg a kontaktjaimat, hanem a gémélben megadott név alatt; nem tudom hogy ezt hogy lehetne átállítani :U .

    Furcsa hogy milyen forró játéknál vagy töltésnél.
    Angry birds zsír hogy ingyenes (N8ra is több része), de nem bejövősek a belügü reklámok, illetve engem zavart hogy felbontásban messze van a játék a kijelzőtől (S^3on gondolom natív felbontáson megy, szép éles).

    Rádiója (meg wifi és gps is) elég lassna kapcsol ki/be; legalább vmi animációval átvághatnának kicsit. A rádió app konkrétan elég béna lett.
    Ha már zene; a tartozék füles elég gagyin szól sajna, fele ennyibe kerül telefonokhoz sem illene ilyet adni.
    Ja, tartozék; ennyiért gúvadjon meg aki 1 szem kábelt ad (töltéshez meg adatkelnek) :(( .

    A background data use-t mikor kikapcsolom, marhára örülök neki hogy közli hogy de ettől ám egyes programok ugyanúgy szó nélkül forgalmaznak; köszi.

    Hiányzott a hívó nevének (szép magyaros) bemondása.

    Értesítő terület elég makacs, nem sikerült mindig eltüntetnem mindent ahogy szerettem volna, pl letöltött dolgok amíg nem nyitottam/indítottam őket addig ott dekkoltak.

    Leveleket elég lassan szedi le amikor a mél alkalmazásban vagyok.
    Furcsa hogy szinte mindenre egy jelzés hang van, kész (sms, naptár, stb).
    Ja, küldött sms-eket nem sikerült külön megnéznem (hogy mi az ami tuti elküldött; ömlesztve vannak egy helyen).

    Hívásfogadás után párszor zsebrerakás közben sikerült olyat tennem amit nem akartam, mert nem zár rögtön vissza :U . Igaz, a trackpadhoz is nem ritkán hozzáértem akaratomon kívül, idővel ez gondolom nem jelentkezne.

    Most kéne valami ami jobban tetszett benne mint az N8ban: Öhm, ilyen nem igazán jutott eszembe, egyedül az óra+időjárás widget tetszett, de ilyen N8ra is van (ok, nem gyárilag). 1 valami még tetszett az elején, de nem jut azóta sem eszembe, akkor még nem jegyzeteltem :B .

    Az oldás/zárás, gyenge füles/akksi, szövegbeviteli problémák(nem csak az ékezet, az írásjeleket is sokáig nyomva lehet előhozni) és a roamingos hívásfogadással, és hogy zsebből előszedéskor többször kinyomtam embereket (nem tudom hogy, elvileg nem húztam felfele a félkört) pár nap után inkább átköltöztem N78ra.

    Pár dologban tuti én bénáztam, de telefonnak nekem nem nagyon jött be ez a készülék; még X6 helyett sem nyert volna meg magának, N8hoz képest meg... és és föld. Szvsz :R

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Aktív témák