Hirdetés

Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    Sziasztok!

    Megint mobiltelefon vásárlás elé nézek úgy látom.

    Előzmény:
    2009. júniusában megvettem életem első touchscreen mobilját egy T-s 5800-t. Idén júliusban kuka lett, a zsebemben hordás (tokban!) és így párásodás következtében (bringa) elkorrodált a panelje. Így visszaváltottam az immár 5. éves 6131-emre. A vásárlásra azért gondoltam, mert már viseltes szegény és hajlamos újraindulgatni, hívás közben akár, illetve a hangszórója sem valami tiszta, illetve hívás közben van, hogy fülsértő pittyegés-zörej jön elő belőle. Megérett a cserére na. Másodjára is :)

    Egyfelől van bennem egy kiábrándultság a full táccs mobilok felé, az 5800 a maga kategóriájában jó választás volt, de mindig recsegett ropogott, illetve a Nokia szokott kérkedni (melyik gyártó ne tenné...) a tesztjeivel, hogyan kínozzák piacra dobás előőt a készülékeket. Ez meg simán testpárától beázott, nevetséges. (Annyira azért nem szokott rólam folyni a víz. :) )
    Másfelől ha azt nézem soha nem hozta azt a "kapkodó" gyorsaságot amire számítottam egy ilyen árkategóriájú (új korában 90-100k környékén adták függetlenül) készüléktől. Jó, folyamatosan frissítgettem szervízben és gyorsult is, de soha nem volt az igazi. Főnökömnek amikor 1x-2x nézegettem az iPhone-ját azért látszódott, mi az hogy gyorsaság. Jó, az nem multitask és zárt rendszer, meg egy százassal drágább is. Ezt elismerem, nem is vitatkozok rajta.

    Harmadrészt jóanyám kanadai barátja a Blackberry-re esküszik, neki az vált be, természetesen így kapom a raklámot is :) Namost utánakérdeztem a BB telefonnak, erősen üzleti készülék, pl. a szolgáltató pop3 fiókján kívül másra nem is lehet beállítani az email klienst (?), vagy pl. nagy cégeknél ahol saját mail server van, ott lehet. Hogyisvanez? Ha jól olvastam, akkor a BB-nek saját zárt rendszere van, mégis mennyire?

    A telefontól amit elvárnék:
    - alapszolgáltatások jó minőségben (hanghívás, sms)
    - kamera
    - bővíthető memória
    - wifi
    - bluetooth
    - lehetőség szerint office dokumentumok normális sebességgel való kezelése (5800-n szörnyen lassú volt mind a word, mind a pdf reader...)

    Opcionális:
    - gps

    A qwerty és a hagyományos gombsor között vacillálok, a touchból kiábrándultam ilyen téren is, közel sem annyira kényelmes tapizva írni. Viszont az sem igazán tetszik, hogy ha aprók a gombok. Ezért is a kedvencem idáig a 6131, látható kijelző, normális méretű gombok.

    Márka terén nincs preferációm, bármire nyitott vagyok.
    Árkategória: max. ~100k HUF. Előfizetésre venném valószínűleg a T-nél. (8 éve ott vagyok már, igaz ez nem jelent semmit, de a szám- és szolgáltatóváltás macerás.

    Várom javaslataitokat, előre is köszönöm!

    www.vakbelmutet.hu

Aktív témák