Hirdetés

Aktív témák

  • tybsen

    addikt

    Háttérinfó: júniusban eladtam a Desire-met, mert gondoltam, inkább iphone 4-et veszek (nagyon gyorsan merült ill. melegedett a Desire, nagyon zavart). Addig pedig beszereztem egy LG GW620-at és azzal nyomom. Már kérdeztelek Titeket júniusban is, de azóta talán Nálatok is vannak új tapasztalatok, szóval hátha van valami jó tanácsotok:

    - Ár nem annyira szempont (összegyűjtök akármennyit, ha van értelme)
    - Új telefon függetlenül
    - Hosszabb távra tervezem megvenni, valami öszvér kéne, ami kibírja legalább 1 évig a technika fejlődése mellett
    - Amire kellene illetve ami fontos:
    1. böngészés napközben/útközben (nagy kapacitív kijelző, multitouch, gördülékeny és
    gyors rendszer), e-mail olvasás (mellékletek esetleges megnyitása, de ez nem
    szempont), RSS olvasó
    2. online rádióhallgatás / youtube / filmnézés (reggelente edzés/futás/stb közben)
    3. ritkán fényképezés vagy videó
    4. persze telefonálás :-))
    - Bármilyen rendszer megfelel, ha android, akkor már eleve szeretném, hogy a kiszivárgott 3.0-ás rendszerkövetelményeknek megfeleljen a hardware
    - Kialakítás: egy nagy darab kijelzőre van szükségem :-) és semmiképpen nem kell qwerty
    - Ami fontos: egy erős akksi, ami erős igénybevétel esetén nem merül le pár óra alatt.
    A jelenleg használt LG GW620-ról a mobilarena azt írta a tesztben, hogy "az Android rendszerű gépeknél nehéz bemérni egy átlagos használatot, ha mi nyúzzuk ezeket a telefonokat, akkor a WLAN és a HSDPA gyakorlatilag folyamatosan dolgoznak, netezünk, fotózunk állandóan, a GW620 nálam így is bírta három napig, ami mindenképpen dicséretes." - na nálam folyamatos 3G/HSDPA hálózaton, reggel 1 óra masszív online rádió és/vagy filmnézés/youtube, aztán napközben több alkalommal intenzív RSS olvasás, internetezés mellett bírja reggel 5-től délután 5-ig úgy, hogy 30%-ra csökken az akksi.

    A következők között gondolkodom:

    1. SGS (igazából minden szinten megfelel, árban és képességekben is - talán maga a Samsung felirat zavar, sosem voltam Samsung fan, érthetetlen is, hogy jelenleg gyakorlatilag ez az egyetlen telefon, ami konkrétan megfelelni látszik)
    2. iphone 4 (nagyon szerettem a 3G-met és talán e-miatt vonz még mindig a i4, viszonta 3,5" kijelző ugyanakkor a drágább ár visszatart, ráadásul június óta nagy megszoktam az androidot és lehet, hogy már zavarna a kötöttség és a kevésbé jó testreszabhatóság. Viszont az iphone 4 kezelhetőségben/gördülékenységben számomra minden eddigi készüléknél jobban tetszik - miért nem lehet egy iphone 4 szintű telefont androiddal csinálni?)
    3. HTC Desire HD (minimálisan nagyobb, mint az SGS de a kijelző 4,3". Viszont félek, hogy az akksi nagyon gyenge lesz és az én extrém használatommal 4-5 óra alatt lemerül - nálam az eredeti Desire sem nagyon bírta - . Ugyanebből a megfontolásból esett
    ki a HTC HD2 is, ami bár nekem külsőre nagyon bejön, de szerintem nem bírná pár óránál tovább)
    4. mivel a windows-os csodák is hamarosan jönnek, talán még érdemes lenne várni kicsit, hátha azok jobbak lesznek?
    5. Wave kizárva
    6. Meizu M9? Egyáltalán abból lesz valami?
    Szerintetek?

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák