- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Hát... csajom meglátja besír.
Valami user frendlibb kéne. xfce-t nézem. Alul ez a panel, ezt hogy hívják?
-
Üdv. Windows alól hogyan tudnám elérni a Debian egyik mappáját? Meg kellene osztanom egyet?
-
Vladi
nagyúr
Netbookra (eee pc) milyen speciális guit javasoltok? Néztem a meego-t, de bedöglött. Van bármi más nem standard desktop?
-
Jester01
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
petiwr #20187 üzenetére
Nylít drivert, vagy zárt drivert használsz? A nyílt driverben kézzel kell engedélyezni az automata energiagazdálkodást, a zártnál meg passz.
Esetleg köss be egy potit, vagy kösd fix feszültségre a kari ventijét. Az én 7770OC-mon eddig még venti sem volt, egy felcsavarozható bordával hűtöm passzívan.Sub-ZeRo: azt hiszem ez kell hozzá: sudo blkid -o full -s UUID
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Win8 alat használtam az MSI Afterburner-t amivel tudtam fel le húzni a vga Mhz et illetve a ventilátor sebességét. Nekem Ubuntu 13.04 alá kellene hasonló program amivel tudom lefele húzni a ventilátor sebességét mivel zavar hogy hangos úgysem játszok linuxon.
-
MacCaine
őstag
válasz
sh4d0w #20182 üzenetére
Vagy Gentoo, Sorcerer, stb. Distrowatch-on van jópár.
-
Jester01
veterán
válasz
gery2123 #20180 üzenetére
De meg tudod. Csak:
1) discard mount opció kapcsolja be a köznyelvben trim-nek nevezett dolgot, tehát ez mindenképp kell. Minden partíciót ext4-re célszerű formázni és /etc/fstab-ba beleírni.
2) a partícióknak megfelelő helyen kell kezdődniük, 1MB-os határra igazítás jó szokott lenni (partícionáló eszköz akár magától is tudhatja ezt)
3) ha azt a swapot tényleg használni is fogod az komoly nyúzást jelenthet az ssd-nek. Ha lehet vegyél inkább ramot vagy tedd merevlemezre és/vagy használj memóriatömörítést. -
gery2123
őstag
-
törölt tag
válasz
Sub-ZeRo #20174 üzenetére
roviden :
man conkyhosszabban:
a conky telepitesevel jon egy minta konfig fajl: /etc/conky/conky.conf
ezt atmasolod a home-odba .conkyrc neven es elkezdheted szerkentgetni. ha a conky futasa kozben szerkeszted es mented, automatikusan ervenybe lepnek a beallitasok, nem kell ujrainditani hozza. -
gery2123
őstag
Hali mindenki! Itt is megkérdezem azért
Tervezem [link] ssd-nek a megvételét a laptopomba. Még viszonylag új vagyok linux terén eddig egy jó fél évet használtam. és a terminálos részhez annyira nem is értek, de nem is ez a lényeg
tehát a kérdés: csak simán formázom ugyan úgy ahogy a vinyót? Gondolom igen, de nem lesz emiatt kevesebb az élettartam? Vagy egyéb hátrány? A partíció így nézne ki kb: fő 15gb, a home: 35-40 gb, és a maradék ntfs lenne. Ja még a swap is ott lenne maga 1gb-vel .Illetve ennek az ssd-nek is hagyni kell ezt a bizonyos 10-20% os üres részt? Bocsi ha sok a láma kérdés de még nem volt ssd-m.
Köszönöm válaszotokat -
Jester01
veterán
válasz
Tuco Ramirez #20169 üzenetére
Attól függ mire akarod használni ... pl. egy ubuntu live cd is elfér 2 gigán és abban már egész sokminden van.
-
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni nekem grubbal kapcsolatosan. Eddig tökéletesen indult a Windows 7 prof a gépekem 3 vinyo van benne, egyiken van Windows csak, viszont most szerettem volna indítani es nem indult, azt írja ki, hogy boot failed, es grub jön ki utána. Nagyon nem értek sajnos ehhez. Mit kellene tennem, hogy elinduljon a gép, es ne jöjjön elő ez?Köszönöm!
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan Linux disztróról ami elfér max 2GB helyen? Lehet bármilyen fapados, csak használható oprendszer legyen.
Köszi! -
ceia
őstag
EarL 007 és rybank kösz a választ! Még nincs fent Linux csak gyűjtöm az infót, hogy egyből a legmegfelelőbbet próbáljam majd ki.
Persze az alapoktól való összerakás nagyon tetszene, csak ahhoz érteni is kell és annyira nem biztos, hogy érteni akarok hozzá.
Valószínű, hogy valamelyik MINT lesz, szerintem az eddigi legszebb Linux, de pl. a Zorin 6-ot nagyon dícsérik ha nem is a szépsége, de minden más miatt.
Ez a Systemback dolog jól hangzik, ha még egyszerű is, nagyon hasznos. -
Syl
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #20161 üzenetére
Systemback az egy ideje.
-
válasz
CPT.Pirk #20159 üzenetére
Igen de valami nem let jó. Most hogy már megszenvedtem vele, jó ez a manuális fstab szerkesztés, cask minden hdd-t rá kell dugni és akkor nem fog a következőkben átneveződni a dev/disk.
(#20160) rybank: Tudsz egy pontos nevet mondani, mert hiába kerestem angolul, magyarul a központban, semmi ilyet nem adott ki. :/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo #20158 üzenetére
Pedig az egyszerű mint a faék az fstab fájl. Nagyjából csak a mit, hova, hogyan elv alapján van benne pár sor.
Amúgy egy másik lehetőség, hogy már telepítés közben megadod, melyik Linuxos vagy nem Linuxos partíciódat hova csatolja a fájlrendszerben a disztró. Mondjuk erre nem ad lehetőséget minden telepítő.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Bussmann #20126 üzenetére
avg, clam, comodo. Hirtelen ezeket tudom javasolni. van nod32 is, azt szerettem régen, de fizetős.
(#20132) ZS3NI
Amennyiben van ilyen értékelése a szoftvereknek a tárolókban. Szerintem nincs. De amit a disztribútor kínál, abban általában megbízhatsz. Ha új vagy itt, akkor rakjad fel a csomagokat marokszámra és próbálgasd, hogy melyik program milyen.
-
válasz
joecontra #20154 üzenetére
Felraktam majd megcsináltam melyik meghajtókat csatolja. Megvolt, majd következő indításnál egy szép hibával megállt és a programban egyetlen egy hdd-t nem látott, de még belépni sem tudtam rá, mert fstab hibával elszált. Itt leszedtem a programot, hogy hátha, de megállt a rendszer. Ennyi a történet. Én meg inkább újra raktam és kész. Inkább megküzdöttem a terminállal és az fstab-bal és a végére nyertem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest