Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
skroy
senior tag
válasz
Winnie The P #113578 üzenetére
Ha tudsz, kérj kölcsön hosszabbítót, ha lehet többfélét próbálj ki, nem tudni melyik fog működni normálisan. Nálam is van amelyik egyik tv-n megy, a másikon már nem. És szinte ugyanaz a tv.
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok!
A legújabb webOS-ben mire érdemes állítani a lokalizációt, hogy az EPG a jó karkterket jelenítse meg?
A Developer mode-ot használókhoz lenne egy kérdésem.
Feltelepítettem ebben a módban a Kodi-t, működött is megfelelően, amíg bekapcsolva volt ez a mód. Ahogyan kiléptem a "Developer mode"-ból a Kodi eltűnt.
Ez így normális? -
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Vettem egy 86 Zoll LG NanoCell 4K TV-t.
A lényeg hogy először foci meccs közben tapasztaltam hogy függőlegesen vannak sötétebb csíkok. Zöld színnel ütött ki a legjobban. Kijöttek garanciaba. Megnézték majd mondta a szerelő hogy nem normális. Kicserélték a komplett kijelzőt (helyszínen végig néztem). A három panelon kívül és a hátlapon kívül mindent kicseréltek. Valahogy viszont nem látok nagy változást. Sőt mintha rosszabb lenne. Már a fehér alapszinen is kiűt. Elég élvezhetetlen nézni. Holnap ismét felhívom hogy vigyék el aztán meglátjuk.
Szeretném megkérdezni hogy tényleg ennyire rossz a képe mint tapasztalom vagy hibás.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szép estétA képek nem teljesen adják át. Ettől sötétebbek kicsivel a csíkok.
-
z0lt3n
csendes tag
Olvastam közben egy ilyen hozzászólást a következő készülékről:
LG NanoCell 43NANO763QAHatalmas csalódás ez a Nanocellás modell. Korábbi LG és egyéb TV-im messze felülmúlják ennek a képminőségét. Szemből még csak-csak megfelel a képe, sőt akár jónak is mondhatnám, de ha már akárcsak 45 vagy 60 fokos szögből is nézed oldalról a képernyőt, kritikán aluli lesz a képminőség. A színek fakulnak, tompulnak, az apróbb részletek eltűnnek, homályosodik, mosódik a kép, egyszerűen élvezhetetlenné válik. Kizárólag merőlegesen szemből nézve "tökéletes" a kép, így ha több ember nézi a tv-t, akkor azok, akik oldalról nézik már sokkal rosszabb képminőséget látnak. Az LG weboldalán azt írják, hogy a nanocell technológiának éppen az lenne a lényege, hogy oldalról is élethű színeket élvezhet a néző... na hát pont' ez nem valósul meg. Érdekes módon az ennél régebbi technológiát használó készülékek esetén nem tapasztalok ilyen mérvű problémát, sokkal kevésbé szembetűnő ez az eltérés.
Mire vélje ezt az ember?
Tényleg nem működik ez a technológia normálisan?
Köszi. -
LouiS22
veterán
válasz
janaman01 #112279 üzenetére
Az, hogy csak azt tudod felvenni, amit épp nézel, teljesen normális, ugyanis egy tuner van a tévében, értelemszerűen ha azt foglalja a felvevő, akkor nem tudsz elkapcsolni (illetve igen, csak akkor megszűnik a felvétel is).
Egyébként tudsz időzíteni is: az EPG-ben a kívánt tartalomra ráböksz és ott tudsz előre felvételt is beállítani, sőt, arra is van lehetőséged, hogy mondjuk fix időpontban (mondjuk minden hétfőn 22 órakor) felvegye az épp futó tartalmat. -
Petyku
csendes tag
Sziasztok,
pár napja vettem LG 75UR81003LJ-es tévét.
Viszont feltűnt, hogy világos háttérnél függőlegesen “sávok” találhatóak a képernyőn.Ez mennyire normális jelenség?
Köszönöm előre is segítséget!
Üdv,
Péter [kép] -
Picurika
friss újonc
Segítsetek legyetek kedvesek!
Vásároltam egy új LG tévét, de a korábbi tv-vel használt Chromecasttal gondjaim vannak (legalábbis úgy gondolom azzal). Random felugrik a tv képernyőjén alul egy üzenet “A(z) Google most már elérhető”. Van hogy 10 másodpercenként, van hogy csak egyszer-egyszer, de az esetek többségében normálisan működik. Azonban mikor beindul, őrjítő.
Először azt hittem a tévével van gond, de az LG szerviz szerint vagy a YouTube miatt (az most már kizárt, mert ezután a kapott infó után kiléptem a YouTube alkalmazásból a tévén) vagy a Chromecast miatt, mert szerintük így jelzi, amikor az felcsatlakozik a netre. Persze a tévén nincs olyan opció, hogy felugró üzenetek kikapcsolása és “agyon bújtam” a Chromecast beállításait is (amennyire hétköznapi felhasználóként csak tudtam), de semmit nem találtam, hogy hogy lehetne megszüntetni ezt a problémát azon kívül, amit most alkalmazok. Kihúzom a chromecastot az áramból.. segítsetek kérlek.
(Chromecast topicban már falakba ütköztem.) -
blakey
titán
válasz
fujitsu97 #111803 üzenetére
Ez valami szándékos LG dolog? - nem hiszem, nem találkoztam ilyennel. Kábel rendben van? Ha nem működik megfelelően, akkor mindenképp szerviz, nem normális. De nagyon gyanús, hogy nálad 3-ból, 3 rossz, inkább kábelre gyanakodnék, de beállítási gond is lehet, mondjuk a cucc nem kezeli az eAC3-at, ezért az Automatikus mód nem jó neki. Próbálgasd egyéb módokban is, pl. pcm.
-
ggabor02
aktív tag
válasz
mobilizmo #111588 üzenetére
Az előző tv után borzalmasak a színei. Gyakorlatilag beállíthatatlan. A piros az rózsaszín, vagy lila. Például bármely filmben egy autó világító hátsólámpája nem piros, hanem lila. Sehogy sem lehet beállítani normálisan. Sem tv adásnál, sem YT-n, sem pedig külső eszközről lejátszott tartalomnál. Gyakorlatilag a barna és a lila különféle árnyalatai dominálnak. Valamint eléggé zajos a kép. Előtte Sony tv-m volt, ugyanekkora méret, ugyanez az árkategória. Az fényévekkel jobb volt.
A másik a lassúság. Megnyomom a csatornalista gombot, 7-10 sec alatt tölt be. Sajnos azt az infót kaptam, hogy ez a lassúság már nem jellemző az LG-re. Ezek szerint semmit sem változott. -
hgaspar
újonc
Sziasztok!
Lg 50nano763qa.
Esetleg van valakinek tapasztalata?
kb. 5-6 hosszanti sötétebb sáv a képernyőn.
az lg szerint teljesen normális, látják ők is.
Szerintük ez ilyen. Ez nem garanciális probléma. -
bea1
csendes tag
válasz
creed33 #111216 üzenetére
Szia! Nekem is ilyen TV.-m van, de egyszerűen nem találom a megfelelő beállításokat.A nappaliban van a tv., ami elég fényes és egyszerűen alig látni valamit a képből. Amikor a gammát csökkentem akkor meg homályosnak tűnik a kép. Sok mindent próbáltam már, nagyon örülnék egy normális, élvezhető beállításnak.Előre is köszönöm, ha segítesz.Üdv.
-
junior19
senior tag
válasz
Dnalorr #111181 üzenetére
Bár konkrét típusokat nem írtál, így tippelni lehet csak, hogy inkább a háttérvilágítás megoldása miatt látható összességében gyengébbnek a va paneles tévék.
A másik pedig, hogy semmit nem írtál, hogy milyen képmódokat használsz, miket állítottál egyik készüléken, illetve másik készüléken, így nem lehet véleményt mondani. Attól még, hogy mindkét készüléken ugyanolyan beállításokat használunk, még nem jelenti azt, hogy a két készülék megjelenítése azonos. Így simán számodra tetszetősebb lehet az egyik, mint a másik. Ezért találták ki a megjelenítésre a szabványokat, így csak ezekre beállítva van értelme két megjelenítőt összehasonlítani.Végül pedig nem veled van a baj, kifogtál két gyengébb háttérvilágítással rendelkező va paneles tévét, amiket nem lehet normálisan beállítani, legalábbis az általad leírt jelenség alapján. Ebből még nem jelentkezik az, hogy minden va paneles tévé ilyen, nekem is volt va paneles lg-m, s tökéletes volt a háttérvilágítás, az egész panelen egyenletesen sötét volt a fekete.
Nem a va panelest szoktuk itt sem ajánlani elsősorban az ips panellel szemben, hanem a felhasználási szokásoknak megfelelően ajánlunk megjelenítőt.
Ha valaki inkább csak este vagy sötétben filmeket nézz, s szemben tud tartózkodni a megjelenítővel, akkor számára jobb választás a va paneles( természetesen egy jó va paneles).
Ha általános felhasználásra, nagyobb szögből többen nézik, s mindig van valamennyi környezeti fény, akkor jobb választás az ips panel, hisz a környezeti fény miatt úgyis bukjuk a fekete közeli részleteket, cserébe viszont nagyobb szögből, többen nézhetik. -
BPeter01
tag
Évek óta nem használtam az 55UH6157-es tévém, kért néhány frissítést, ami engedtem (lehet hiba volt?)
Minap valami műsort szerettem volna rögzítnei egy külső HDD-re, kiírja, hogy "A felvétel elkezdődött", de amikor visszanézném semmi sincs. Rögzít fileokat a lg_dvr mappába, (Pl.:0000000100000011STR), kiterjesztése is normálisnak tűnik, de a tévé mégis azt mondja, hogy a "tárolóeszközön nincs fotó, videófájl vagy mappa."
Nem üres a wincseszter más mappában vannak filmek, azokat simán játsza.
Mit ronthatok el? -
mobilizmo
Topikgazda
-
junior19
senior tag
válasz
Gabesz87 #111066 üzenetére
HDR-ben fog menni a DV anyag. De ebben a kategóriában a kb. 300 nits csúcsfénysűrűség értékkel még a HDR sem lesz az igazi. Ez a kategória tulajdonképpen csak kezeli a HDR-t, de igazából normálisan megjeleníteni nem tudja. Bár a fekete szint értéke elég kicsi, így a kontrasztja 8000:1-hez környékén van, ez valamelyest segít a HDR megjelenítésen.
-
Gömbike
senior tag
válasz
dorika87 #110964 üzenetére
Én inkább a képminőséget helyezném előtérbe. A Dolby megoldható egy normális erősítővel. A tv- hangszórói amúgy is marketing és hitvány kategória. Jó hangzásért fizetni kell, de ez szerintem nem újdonság.
Sokkal olcsóbb egy jó erősítő. Legalábbis nekem, mar több mint 20:éve csak és kizárólag erősítőn jön a hang. Nem használnék mást, nem kívánom magam kínozni. -
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #110701 üzenetére
A kattanás teljesen normális dolog bekapcsoláskor.
Az Olednél kétféle pixel frissítés van, a menüben indítható, hosszabb idejű, ez korábbi modelleknél kb.2000 óra után fut le, az ujabb modelleknél 500 óra után. Erre figyelmeztet a tévé is felirattal, illetve a menüben is indítható.
Van egy másik, rövidebb művelet, ez 6-7 perces. Ez nem kapcsolható a menüben, figyelmeztetés sincs rá. Ez akkor fut le, ha a kikapcsoláskor már eltelt legalább 4 óra az előző művelet óta. Ezért nem is szabad közvetlenül a kikapcsolás után áramtalanítani az Oledet, mert akkor ez a művelet sosem fut le.
Egyébként az optikai kimeneten is látható kikapcsolás után, vagy egy usb lámpával, vagy olyan hdd-vel, amin van visszajelző. Ezek ha fut ez a rövid karbantartás, még mind áram alatt vannak. Ahogy végzett kikapcsol a készülék, hallható a kattanás, s megszűnik ezen pontok áram ellátása is.
Ez már a 7-es sorozatban is volt, így működött, a mostaniak is így működnek. -
htc07
addikt
válasz
cross56 #110694 üzenetére
először a régi katódsugárcsöves tévére emlékeztetett, megvan a nosztalgiafaktora, már csak az hiányzik, hogy középre egy vonalba összezsugorodjon a kép.
gondolom a feszültséget így veszi el teljesen, vagy fogalmam sincs miért csinálja, de engem nem zavar.
tldr: szerintem normális
-
cross56
senior tag
válasz
htc07 #110688 üzenetére
Pont ma olvasgattam egy angol fórumot c2-vel kapcsolatban.
Ott is írta valaki, hogy kikapcsolás után szokott pixeltisztítást csinálni a tv, ez kb 5 perc.
Miután végzett akkor adja ezt a kattanó hangot. Úgyhogy ez teljesen normális.sityupityu: Azt is írták a pixeltisztítással kapcsolatban, hogy nem szabad manuálisan elindítani, a tv elvégzi magának automatikusan 4 óránként azt hiszem.
Úgyhogy ezért van az, hogy néha egyből kattan a tv, de van h csak 5 perc után a kikapcsolást követően.
Elméletileg… -
cross56
senior tag
válasz
sityupityu #110685 üzenetére
Ja igen bekapcsoláskor is van egy kis kattanó hang.
De akkor ez normális lesz ezek szerint.
Köszi -
mobilizmo
Topikgazda
válasz
SztiviVander #110341 üzenetére
Kobold problémája más jellegű, akadozik a lejátszás. Amit te írsz olyan nálam is előfordul a hanggal, ha valami tv által nem támogatott formátumban kódolt. Ettől még a lejátszás megy "normálisan", kiírja hogy valószínűleg nem támogatott a hang és ennek megfelelően némafilmet tudok nézni, de nem akadozik (mondjuk az érdekes, hogy kb. az esetek felében amikor kiírja, hogy nem támogatott hang, mégis minden rendben, lejátsza hanggal, megjegyzem minidlna-t használok ott nincs transzkódolás).
-
Kobold666
tag
Sziasztok! Van egy LG 65UP75003LF tv-m és egyszerűen nem bírok normálisan dlan-n keresztül filmet nézni. Próbáltam már lassan mindent, de egyszerűen nem akar jó lenni. Akadozik a videó. Olvasgattam már itt, de nem jöttem rá hogy lehetne normálisan használni. Tud valaki segíteni?
-
p-rolee
tag
Sziasztok!
Nemrég frissítettem egy 49UF680V (oct. 2015), hosszú idő óta most jött ki rá gyári firmware - vélhetően az HBOGO és társai tartalom egyebek miatt főként.
Viszont azóta egy nagy hulladék az egész, belassulva, főleg a YouTube nem üzemképes, lefagy, fekete képernyő, stb.(Történt gyári visszaállítás újra, maradt a szr.)
Adalékként jó idő óta jelenség, hogy a Wi-Fi hez nem kapcsolódik automatikusan, azt manuálisan kell neki megmutatni...
Mint LG TV, elrúgta Nálam a pöttyöst, de a Media Martk-ban nyomkodva az új WebOS-t ugyanazzal az átgondolatlan, gyatra szoftverrel találkoztam. Vajon melyik gyártó szoftvere manapság a megbízható?
A kérdésem az lenne, hogy barátkozzak meg vele, hogy ez egy "öreg" készülék, vagy létezik egy normális firmware hozzá, ami nincs tele ilyen bugokkal?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
apholyon
aktív tag
Sziasztok!
43UK6300MLB probléma: BT fülessel nézek streaming szolgáltatást (Netflix, HBO Max, Disney+) WiFi-n keresztül, egy ideig megy normálisan, majd elkezdi ledobálni hol a fülest, hol a WiFi jelet veszti el. A füles és a router kifogástalanul működik minden más eszközzel, a TV OS a legfrissebb, ami elérhető.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
sgergi
veterán
Sziasztok!
LG 49LH630V költöztetés után (saját dobozában, normálisan becsomagolva) full kék képet ad, illetve a háttérvilágítás is foltos lett. 1-2 kisebb pontban van olyan színe, amit elvárnék tőle, a legtöbb helyen teljesen kékes. Nem csak a bemenetekkel van gond, hanem mindenhol ilyen (böngésző, appok stb.)
Mit gondoltok mi lehet a gond, lehet-e vele kezdeni valamit?Köszi előre is.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Van egy 43NANO753PR, teljesen elégedett vagyok vele.Második TV-nek keresek olyat, ami szoftveresen ugyanez, ugyanúgy magic remote-os, de 32"-es méretben. Mit tudtok ajánlatni?
Nézem a 32LM és 32LQ szériát, de azt nem látom mi a különbség, azt sem hogy melyik újabb, az LG oldala pedig rettentő béna, nincs valami normális összehasonlítás az egyes típusokhoz? Akár olyatmi mint itt a topiknyitóban (ami 2017-ig volt karbantartva.)
-
SztiviVander
addikt
válasz
junior19 #110131 üzenetére
A 75UPA ami a tesztben van) és a 753PA között akkor az U az IPS panelt jelentené míg a 3 meg VA-t? Nálunk viszont ilyen UPA modell nem is kapható, ez mintha csak usa-ban létezne.
Nem nagyon lehet ilyenre keresni hogy IPS panel, kinézek valamit ami méretben, tudásban oké, nagy nehezen megtalálom valahol a gyártói specben a kijelző típust és VA...Egyébként még a TCL 55C728-at néztem még ki (igen, láttam hogy az is VA paneles), annak találtam olyan tesztet amin oldalról is mutatják (konkrétan pontosan ezt a típust), nyilván az is torzul valamennyit de az LG ilyen -nem extrém- szögből már a nézhetetlenné fakult kategória, szóval ezért gondoltam arra hogy esetleg csak konkrétan ezzel a példánnyal van valami gond mert oké hogy az IPS 170 fokon is ugynaazt a képet adja, de én nem is 170 fokon akarok normális élvezhető képet hanem csak kb 130-on (vagy a tv sikjára merőlegestől számítva mondjuk 30-40 fok). Azt gondolnám hogy ez azért még a VA-tól is elvárható.
-
SztiviVander
addikt
Sziasztok,
Vettem egy 55NANO753PR -t ami hát khhmmm. Néztem előtte videókat, többek közt megnéztem az itt korábban belinkelt összehasonlításban a betekintési szöget is. Na most a videón látható és a nálam látható kép köszönőviszonyban sincs. Nálam konkrétan ha nem pont szemből nézem hanem a pont szemből állástól kb 45 fokkal jobbra vagy balra megyek (ami azért szerintem még nem egy extrém tv nézési szög hogy a nappaliban az asztaltól is normális képet szeretnék látni nem csak szemből a kanapén) akkor nem a sötétedik a kép hanem konkrátan elkezd kifehéredni, 60 foktól már egy emberi arc (pl az M1-en ami azért legalább egy fél-fullhd) úgy néz ki mint valami hulla. Ez így mi? Értem én hogy VA panel de ez akkor se gondolom hogy így normális, legalábbis ezt sehol senkitől nem láttam leírva. Bármit bárhogy állítok be akkor is ez a jelenség. Vigyem vissza 14 napon belül mert lehet hogy hibás? -
vj0c1
aktív tag
Ezt árukeresőn, az 55NANO753PR-nél olvastam:
„A tv kikapcsolt, alvó állapotban gyorsan kattogó hangot ad ki, ami 3-4 méterről is hallható. Nappal annyira nem zavaró, de ha valaki egy szobában alszik vele és nem süket, akkor zavarni fogja. Rengeteg fórumot olvastam emiatt, nincs rá megoldás (kivéve az ha kihúzod az aljzatból) , az LG szerint ez normális, szerintem 2 kilóért ne kattogjon a tv.”
Akinek szintén NANO-ja van, ez más típusoknál is tapasztalható? -
benooo360
csendes tag
válasz
Croft-21 #109908 üzenetére
Köszönöm a válaszod. És ez így normális működés? Nem lesz gond belőle hosszabb távon? Mert én nem szoktam áramtalanítani, ha nincs bekapcsolva, csak amikor hosszabb ideig nem vagyok itthon.
Azért az LG ügyfélszolgálattal felvettem a kapcsolatot, ezt írták:
Lehetséges a táp, de még akár alaplap is lehet. Ezzel kapcsolatban kérem keresse munkalap felvétele céljából telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06-1-54-54-054-es számon. -
AeroDesignhu
csendes tag
válasz
rainman72 #109770 üzenetére
Szia!
#LG 65NANO793PB mizéria folytatása#
Ugyebár megjött a csere tv pár napja. Közben tegnap a kalibrációval megdolgoztam kicsit a tv-t. Minnél kevesebb fényerőt kap a panel annál kevésbé látszik, de amikor eltünik a folt akkor már vagy 30as fényerőnél jár és nem látom a képet. Komoly...Hát öszintén kicsit elkeserítő. Pont ezért vettem életemben először új tvt, mondom ezzel nem lesz gond. Most írtam LG nek meg Aquanak is hogy ez most akkor így normális és ezek ilyenek el kell fogadni azt meglátjuk mi lesz a válasz. Küldenek még egy csere tvt? Imádkozom hogy a következő jó legyen.
Tényleg nem akarok genyózni de azért mégis csak egy 260.000ftos tv és foltos a sarka?
Sziasztok.
---
Ilyen a cseretv backlight bleedje (ennyire nem intenzív de látszik rendesen sötétben) jelenleg:
-
asdf_
veterán
válasz
cidalain #109797 üzenetére
Nem plusz 3 dollár. A 3 dollár az a gigabites chip ára. A 100-as legyen mondjuk 1 vagy 1,5 (most nem keresek árat). Két verziót meg nyilván nem gyártanának mert értelmetlen (sw-esen amúgy nem kellene illeszteni, mert már megvan egymillió éve, linux alapú ugyebár a cucc). Az újratervezéseket meg megcsinálják évente (tökfölöslegesen), amikor kijön az az évi új modell, a flagship modellen kívül halál fölöslegeses évente új tv-t tervezni és kiadni.
De én mondjuk sokkal előbb kérnék egy normális SOC-t, mint gigabit lan-t. -
-
Kátai
senior tag
Ide is, hátha:
Egy korábbi hozzászólásom margójára:
"Nem tudom, hogy ki szerkeszti, készíti az utóbbi időben az az EPG felirat tartalmát, de, hogy nem normális az biztos! Pl,director1..2..3..4..a szereplők helyett."Na ezt még fokozták! Most már szereplők sincsenek feltüntetve, csak egy rövid tartalom. Néha még az se, csak pl.akciófilm.
Nem tudja valaki, hogy hol, kik szerkeszti ezeket? -
herdsman12
őstag
2020-as LG NANO903-on láttam párszor, hogy a világos hátterű, LG webOS képpel indul a TV, nem egyből adásra ugrik.
Automata frissítés kikapcsolva, nem emiatt van.
2015-ös évjáratnál nem rémlik ilyen.
Normális ez, másnál is ez van? -
morgulfz
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 48 C1 et. De engem zavar a szaga. Nem megy a Tv sokat de olyan gyenge bakelit szaga van. Ez normális és elmúlik, vagy az ellenkezője? Hiába szaglászom a tv környékét, ott úgy nem érzem, de a szobában szinte mindehol. -
Kátai
senior tag
Nem tudom, hogy ki szerkeszti, készíti az utóbbi időben az az EPG felirat tartalmát, de, hogy nem normális az biztos! Pl,director1..2..3..4..a szereplők helyett.
-
Macccy
senior tag
Sziasztok
Olyan kérdést tennék fel, tapasztalt e már valaki ilyesmit, a jelenség : azt hiszem Direct LED LCD paneles LG 50UM7450PLA tévén a szürkés, kékes színeken, pl. a szürke LG logos képernyőn (vagy akinek ismerős, Elden Ring játék, felhők pl.) észrevehető egy olyan vízszintes sáv, ahol mintha a sáv aljáig nagyon picit világosodna a szín, aztán egy határvonallal lentebb újra normális minden. Ez a sáv mintha véletlen szerűen hol a kép közepének magasságában, hol a felső ötödénél van, úgy láttam kikapcsolás és bekapcsolás után volt, amikor máshol jelent meg. Akkor ott is marad. Nagyon halványan látszik, de azért kiszúrom, pont játék közben tűnt fel, a szürkés kék égbolttal a háttérben. Annyit próbáltam még, hogy ha a Backlight -ot felnyomom 100 -ra, akkor tűnt a legkevésbé láthatónak, mintha a vízszintes sáv ekkor zsugorodna a legkeskenyebb magasságúra. Csökkentve a fényt a sáv kicsit terjeszkedik.Remélem el tudtam mondani értelmesen, bocs, ha valaki kiégett ...
Láttatok már ilyet? Normális lehet ez? Azért annyit tudok, hogy ez a panel, ez a tévé nem egy felső kategória és habár ez most tűnt csak fel, de nem teljesen kizárt, hogy régebb óta jelen van a szürkéken. Vagy esetleg valami panel betegség ? .... Van még gari nyárig ...
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
egy LG C1 kapcsán lenne kérdésem, bár a képalkotás nem lényeges talán annyira, webOS-t érint a téma. AndroidTV-ről jövök és nincs LG fiókom. nem is szerettem volna csinálni. Netflix van gyárilag, de HBO és Plex nincs. ezeket az Apps menüből nem tudom leszedni, mert mindenképp fiókot akar csináltatni velem. jól sejtem, hogy ezt nem lehet megúszni, a normális használhatósághoz LG account szükséges?
köszi előre is!
-
cidalain
veterán
jaja, erre gondolok. nálam UPC/Vodafone.
ha belépek, akkor az aktuális csatorna bélyegképe megjelenik, majd kiírja, hogy nem tudja megjeleníteni. le kell OK-zni a hibaüzenetet - addig nem tudok navigálni a guide-ban. utána bármelyik csatornára kattintok már normálisan megjelenik (rákattintva meg is nyílik persze).a hibaüzenet zavar: miért írja, hogy nem megy, mikor megy? a leokézás meg extrán zavar, mert megakasztja a műveletet, oda kell vinnem a kurzort, le kell nyomni a gombot, ami +x másodperc.
UPC-nél további extra hülyeség (talán valami csatornamódosítás során jött elő), hogy ha HD csomagom van, akkor azok az adások normál ahol van sima és HD adás is, a sima nem elérhető, de a beszkennelődik az elérhetők közé, és ha P+ P- gombokkal lépkedsz, akkor rálép, majd kiírja, hogy nincs hozzáférés, és megintcsak hibaüzenet okézással lehet továbbmenni.
(ok ezt kiiktattam, hogy a csatornaszerkesztőben kihagyásra állítottam ezeket a csatornákat)régebbi LG tévénél pattogott a nincs jel felirat ilyenkor, de nem volt leokézandó hibaüzenet, így a P+ gombbal simán mentem tovább. ezt most nem lehet, mert kurzort oda kell vinni, nyugtázni a hibaüzit.
-
asdf_
veterán
válasz
eddie17 #109275 üzenetére
Ilyen elvileg elő sem fordulhat, mert ha normálisan csinálja az ember, akkor hibás alkatrész ki, régi forraszanyag rézfonattal eltávolít, nulla ólommentes forraszanyag marad ott és a direktben a nyák rezére viszed fel az ólmosat, majd erre forrasztod az új alkatrészt. Ez SMD-s IC-knél tök standard módszer. Egy ellenállás cseréjénél mondjuk biztos nem csinál az ember ekkora tisztogatást (de ott akár hozzáadni sem kell forraszanyagot), de nem hinném amúgy, hogy bármi alapja lenne ennek a dolognak, van két forraszanyagod, az egyik 0% ólom, a másik x% ólom, ezek forrasztás során vegyülnek (lévén ugyanaz az anyag) és az ólomszázalékod a keverés arányának megfelelő y% lesz. Szerintem. (meg az ólommentesnél szarabb úgysem tud lenni
)
-
Delirious
tag
Vettem egy 65NANO923PB-t, igazából meg vagyok vele elégedve kivéve a Media Playerével. Gondoltam, mivel ez már nem egy nagyon olcsó TV, így valami fasza MP került bele. Rögtön egy 1080p mkv, dts hanggal ki is fogott vele, a hang nem támogatott. Nem hittem volna, hogy elő kell szednem hozzá az Alfawise Z1 TV boxomat, hogy Kodival normálisan tudjak filmezni. Komolyan csak ennyire futja? Legalább tenné lehetővé az LG, hogy lehessen telepíteni rá valami jobb MP-t.
-
válasz
junior19 #109093 üzenetére
Az itt is ajánlott szakértői mód van beállítva, fényerő nappali viszonyokhoz maradt az eredeti 100-on. Akkor ez sok? Nem szeretném állítgatni reggeltől estig. És azt hiszem teljesen normálisan kérdeztem valamit nem tudom mi ez a lekezelő stílus egyesektől.
Gondoltam ez is valami csodajó funkció amit kikapcsolhatok mert eszméletlenül idegesítő… Na de akkor lépjünk tovább -
-
aradebil2
senior tag
válasz
Indiant #108793 üzenetére
A Chromecast nem streamel, hanem castol, nativan fut a kis kütyün a HBOGo. Nekem a nano753 az első okos tv-m, és elég nagy csalódás egy chromecasthez,de még a vodás boxhoz képest is.
Egyszerűen venni kell egy normális tv okositót a tv árának töredékéért, és kész. Kinek éri meg szenvedni a már újonnan is fos rendszerekkel? És erre panaszkodnak Samu és TCL topikban is, nem csak az LG-sek. -
blakey
titán
válasz
janaman01 #108745 üzenetére
Igen, bizonyos szempontból normális, ha közelről, 5cm-ről hallani lehet valamilyen hangot, a legtöbb TV-nél hallottam, de csakis közelről, ha már 2m-ről is hallani akkor az nem normális. Vedd ki a kártyát és úgy is hallgasd meg. Egyébként sokan nem hallják, mert olyan frekvencián szól, hogy nem mindenkit zavar. 2cm-ről hallom, 10cm-ről nagyon oda kell figyelnem, fél méterről már semmi nem hallható és nem csak LG TV esetében.
-
janaman01
addikt
Sziasztok itt is megkérdezem.
LG43up78003 tv
a tv hátuljából a bementeknél alig hallható, de hallható berregő hang jön ki, ha be van kapcsolva a tv ha ki...csak akkor szünik meg ha áramtalnitom
kérdés , ez normális jelenség?
kép hogy honnan, meg a hangfálj.hang : https://drive.google.com/file/d/1NWcfRsRXzrr6AehVS8LG6gQC7nl0TZOB/view?usp=sharing
-
csk0612
újonc
Sziasztok!
Segítsetek légyszi! Nemrég vásároltam egy LG43NANO753PR tipusú tv-t. Az a gondom vele, hogy sötétebb sávokat látok a tv adásban. Főleg akkor zavaró, ha valamilyen világosabb háttér van a képernyőn, vagy pl. foci közvetítésnél. Ez normális ennél a készüléknél, vagy beállítás kérdése, esetleg hibás a tv?
Köszi. -
dezfafara81
csendes tag
Köszönöm mindenkinek. Hát még gondolkodok rajta, mi legyen a megoldás.
Más. Szóval ez a LG 43UP76703L az első okostévém, az normális, hogy a TV bekapcsolása után ha bekapcsolom rögtön a PS5-öt és elindítok egy játékot, mintha kicsit sötétebb lenne a kép... De pár perc múlva tökéletes. Kipróbáltam, ha várok a TV bekapcsolása után pár percet, nincs gond. Ez normális az okostévéknél, hogy kell valami "bemelegedési" idő?
Köszönöm! -
farkas-j
őstag
Van egy kis gondom az LG OLED48C11LB OLED Smart TV-m hangkezelésével.
A TV készülékbe HDMI-n megy bele minden külső jelforrás (Médiabox, MI TV box stb). Mindegyik eszköz HDMI kimenete RAW vagy bitstrame módra van állítva, mint ahogy a TV HDMI bemenetei is. A TV digitális (optikai?) kimenete "áthaladásra" van állítva, így csatlakozik a házimozihoz.
A gond az, hogy a TV-n nem "megy át" dekódolatlanul a hang. Bármilyen DTS vagy Dolby Digital jelet kap külső hangforrásból, a házimozira más nem így megy tovább. (A házimozi erősítő kijelzi a bejövő hangformátumot.) Ha a külső eszközöket direktben kötöm optikán a házimozira akkor rendben vannak a hangok. (A házimozinak sajnos nincs HDMI bemenete.)
Mi a túrót állítsak be a TV-n, hogy normálisan, megfelelő formátumban mennyen ki a hang az optikai kimenetén, azaz a TV ne nyúljon bele?
Ha a TV saját Netflix-es appjával nézek 5.1-es filmet, akkor sem így adja ki a TV az 5.1-es hangot az optikán. -
válasz
Suineg #108564 üzenetére
1 hónapja toltam fel a win11-et,előtte win10 pro volt.
Ahogy írtam,nekem semmi bajom nincs a 4K filmek lejátszásával a 2018-as LG és transzkódolás nélküli Serviio párossal.Qtyiii:
Nem azt mondom,hogy biztos ez a gond,de ez is lehet.Ugye nem egy izomproci és azért egy magasabb bitrátájú 4K HDR film transzkódolásához kell a teljesítmény.Elég ha a proci hangyaf@sznyit megakad a folyamattal és máris jöhet a puffer a a tv-n a nem folyamatos adatfolyam miatt.
De mint írtam,nem biztos hogy ez a probléma,de benne van a pakliban.
A hálózat is lehet a nyűgje.Vehetsz sokszázezres routert is ha nincs jól beállítva és olyan helyen laksz,ahol körülötted nagyon sok wifi hálózat van (jobbára szintén normális beállítás nélkül).
Ezek tudják egymást zavarni,ami szintén okozhat anomáliát.
Wifit érdemes fix csatornára állítani,leginkább olyanra ami nincs agyonterhelve.
Faluhelyen nekem könnyű dolgom van,3wifi van csak hatótávon belül.Mesh hálózat miatt nagy eséllyel az enyémet jóval több szomszéd látja mint fordítva. -
Croft-21
őstag
válasz
PTomi92 #108478 üzenetére
Én is ezt a tv-t vettem egy hete és nekem is feltűnt, hogy kikapcsolàs után halkan zúg. Neten rà kerestem, ezt találtam: Normálisan működik. Ha a tápból nem veszel fel elég nagy teljesítményt, akkor búg, sípol. Ez a rendeltetésszerű működése. Általában a tévék egy relével lekapcsolják a fő trafót és egy alacsonyabb teljesítményű standby trafóval várják a bekapcsoló jelet a távirányítótól, ezzel energiát takarítanak meg, mert a fő trafó és a tévé szinte minden komponense nincs áram alatt ilyenkor.
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy LG nanocell 55nano753pr-t. Szép és jó a TV, viszont kikapcsolt állapotban egy idő után furcsa halk gyorsan pattogó-kattogó, elektromos kisülés jellegű hangja van a TV-nek
Ahogy bekapcsolom ez a hang elmúlik, és kikapcsolás után csak egy bizonyos idő elteltével jön elő. Ez mennyire normális? Az előző LG tv-mnél nem hallottam hasonlót.
-
asdf_
veterán
válasz
cidalain #107842 üzenetére
Nemtom mid van, a Word nálam 1.5 sec (5 éves gép, nvme ssd). És ebben már benne van felkínált sablonoknál az üres dokumentumra klikkelek is.
egy streaming appnál amúgy is magyarázható azzal, hogy az indításkor az app konnektál a szerverre, ellenőrzi a felhasználói logint, frissíti a központi profilt (pl Netflixnél tipikusan).
Ennek adatigénye 100 kbyte alatti, a ping 20ms, a response time szerveroldalról 2-400ms. A maradék +2-3sec honnan? Tetülassú SOC, onnan.
ellenben a kétszer olyan erős hardver +100 USD mondjuk.
Lófenéket. Csak ahol olyan szinten cseszik a forintot, hogy egy jack alzatot lehagynak, majd pont normális SOC-ra meg elegendő ramra fognak költeni. $100-ból olyan külső dobozt veszel, hogy magad alá vizelsz.
-
cidalain
veterán
válasz
asdf_ #107837 üzenetére
Pedig az okos rész normálisan megy. Összehasonlíthatalanul smoothabb egy webos 1.0-ás LB szériás LG-nél. Szóval a vas bőven jó arra, ami a tévében van. Pedig én nyúzom a smartot rendesen (90%-ban azt), streamek, külső winyóról lejátszás, felvevés, youtube, de még ilyen nézzélfilmetonline.hu oldalról is simán megy a fimezés, pedig azok tele vannak reklámmal.
-
asdf_
veterán
válasz
sztomi1981 #107836 üzenetére
Nem hinném, a tv-ben levő vas arra is kevés, hogy a tv okos része normálisan menjen alatta, nem hogy hangot transzkódoljon.
-
dennis.nol
tag
Nos. Kérlek segítsetek.
Volt ez a hibám: #107608.
Tegnap ki is cserélték a fentebb említett tv-t. Beüzemeltem/felraktam.éééééés uganyazt csinálja ez is
Ma kipróbáltam másik konnektorban, a saját állványán, de ugyanúgy ciripel/kattog/pattog amikor standby-ba teszem.
Kb. 3-4 ciripelés/mp. (Az előző tv már ~10 éve ott volt, de ilyet nem tapasztaltam.)
Ez lehet "normális" működés, ahogy más helye(ke)n olvastam???
Nem tudom mi legyen. Tudtok valami tanácsot még adni, mielőtt teljesen hü**ét csinálok magamból a telekomnál?
Előre is köszönöm. -
cidalain
veterán
válasz
vargalex #107678 üzenetére
volt már korábban máshol is anomália, és akkor megfogalmazódott bennem az, hogy a panel betűkódja lehet hogy önmagában nem értelmezhető, hanem csak a mérettel együtt. szembejött már egyértelműen VA és IPS tévé és a panel betűkódjuk ugyanaz volt, a típusuk is, csak a méret volt más.
de ezt mivel az LG nem bírja ezt normálisan közzétenni, gondolom a bolgárok is (ahogy itt mi) tapasztalati úton tudnak valamit kisilabizálni. ami nem feltétlenül rossz, de előfordulhat hiba, hibás beazonosítás. -
dennis.nol
tag
Sziasztok!
Tegnap megérkezett a Telekomtól (részletre) vett LG 50UP78003LB.
Amikor standby módban van ciripel/kattog valami benne. Falra szerelt, csak a közelében hallani (főleg hátul). Ha bekapcsolom vagy kihúzom a konnektorból megszűnik.Egy helyen olvastam, hogy ez "normális", "mivel a táp átvált valamibe és az adja a hangot".
Szerintetek be kellene jelentenem és/vagy visszaküldeni?
Avagy tényleg nem kell vele törődni.
Előre is köszi. -
rainman72
nagyúr
válasz
Boss81 #107329 üzenetére
Ez annyira kifutó,hogy má kifutott
Ilyet max outletben ha találsz,normális áron garival nem lesz sztem.Vagy szintén bemutató darabot.Ilyen szintű tvk már nem jöttek,ez is 2019s model.
Ha lenne is oled árban,vagy drágábban mint az idén megjelent mini ledek 4K-8K változatai QNed néven. -
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég kaptunk vissza az 55UN710003LB TV-t garanciális javításból. Mivel tele ujnlenyomattal hozta vissza a szaki, így letisztítottam. Az normális, hogy a TV felső sarkainál az üveg lötyög, mondhatni ha hozzáérek már beesik? Alul fix mindkét sarok.
Kép rendben van, csak fekete képnél több a világos folt a szélein a két hónapos bontatlan állapothoz képest. -
pecccccccca
őstag
Üdv mindenkinek!
Remélem jó helyen járok.
Van egy LG50NANO753PA készülék a családban. Az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy egy 11 pro max telefonról 4k 60fps videót akadozva játszik le?
Van erre valami beállítás esetleg? Vagy ennyit tud a két készülék kapcsolata? -
mobilizmo
Topikgazda
válasz
asdf_ #106706 üzenetére
(Nem) kicsit túl van fetisizálva ez az egész tökéletes képminőség téma. Nyilván ahány felhasználó annyi igény (nem biztos, hogy mindenki olyan tartalmakat néz ahol létfontosságú a látvány), meg relative kevesen vagyunk itt, akik még fekete-fehér szinte kör alakú képcsöves tv-n szocializálódtunk. De az elmúlt 30 évben olyan óriásit fejlődött a képminőség, hogy az szinte leírhatatlan. Egy többé-kevésbé normális készüléket a felhasználó bekapcsol, kiválasztja a neki tetsző előre beállított séma valamelyikét és teljesen jó.
-
Attila432
tag
válasz
rainman72 #106335 üzenetére
mrptomi és rainman72
Köszi a segítséget, végül azt mondták a blacklight elszállt. Az az érdekes, hogy szinte az elejétől kezdve ilyen volt a tv, csak mivel egy majd 10 évest váltottam azt hittem ez a normális és csak be kell állítanom jól.Szerencsére végül ma elvitte a szervizes és az üzlet vissza is adta a pénzt, most keresek újat.
-
Carline
őstag
válasz
szimszonos #106626 üzenetére
A fényerővel nincs gondom elég sötét a szobám.
Most épp ipadról nézünk HDR appletv adást és ahogy átvált a tv hdr profilokra egy sokkal szebb színvilágot ad és a betekintési szög is sokkal jobb mint sima tv box (nem hdr profil) esetén. Így azt mondanám hogy közelíti a plazmát, de ugye azzal minden adás ilyen normális volt. Mindegy ennyi pénzért ez van, meg kell szoknom.
Vagy eladom és veszek használt plazmát.. -
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis érdekesség...
Van egy 55UM7450PLA Tv-m.
Kb. 1 hónapja vettem észre, főleg fekete háttérnél, hogy a képernyőn, "U" alakban bevilágítás van. Nem tudom úgy lefényképezni, hogy normálisan látszódjon,így csináltam egy paintet, hogy értsétek miről van szó. Mintha ott kicsit erőssebb lenne a háttérvilágítás. (Próbáltam mindent állítani,levenni,felvenni,ki-be kapcsolni, de semmi se segített, nyilván valamelyest halványult, de mindig látható maradt.)Nagyon zavaró, főleg még kék,zöld háttérnél, ha kameramozgás is van. Bejelentettem a hibát, látatlanban az LG azt mondta kijelzőhiba. Jött is a szerelő kicseréltea kijelzőt, de ugyanolyan. Állítólag ő nem látja, mutattam neki tesztábrákkal,videókkal, de szerinte ezek a tesztek nem erre a tv-re optimalizáltak,így ez nem mérvadó, meg ő amúgy se látja... Mutattam neki egy filmet Netflixről,amit pont előttevaló este néztünk, meg is jegyeztem egy jelentet ahol durván látszik, odatekertem neki (ahol biztos látni kellett!!), erre azt mondta akkor OLED-et kell venni...
Én mondtam neki, hogy nem lehet hogy a háttérvilágítás a szar? De mintha meg se hallotta volna... Annyit mondott, még max a mainboardot-t kicseréli, de mást nem tud tenni.
Szerintetek?
-
válasz
Frozen #106513 üzenetére
Maga a 2,4 lesz a gond szerintem.
2,4-en nálam minden borzasztó lassú és akadós pedig rendesen be van lőve a router.5GHz-en semmi gond nincs,jobbára minden megy flottul a 60UK6200-n,csak a legdurvább 4K filmek pufferelnek néha amiket pc-ről streamelek.
Ha nincs 5GHz-ed,akkor próbálj meg kábelt húzni a tv-hez (ha lehetséges) mert az a legjobb és legstabilabb.Ha nincs kábeles lehetőség,cserélj routert,nem nagy pénz egy normálisabb AC-s router. -
ripla
addikt
Az miért van, hogy a tévé nálam sem képes normálisan kezelni a beépített browserének megadott linkeket? Pl. beírnám az M4 Sportot, és csak tölt és tölt a végtelenségig, (LG 75UN71003LC, 2000/1000 gigabites nettel).
-
fede94
tag
LG Un8103 hoz nem kaptam a tv hez magyar nyelvü leírást. Ez normális? Valahonnan letölthető?
Pl nem jövök rá, hogy ha miért ugrik vissza mindig az alapbeállításra, miután személyre szabtama képet/hangot. Pár másodperc és újra a gyárira visszaugrik.
És jó lenne a gombok nélküli remote controllt is kikapcsolni.
Köszönöm előre is -
szab13
aktív tag
válasz
szab13 #106228 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos ismét elmásznak az átrendezett csatornák.
Ami érdekes, hogy ki-be kapcsolás után minden megmartad, de ha elkezdem léptetni a csatornákat, akkor 10 után ugrik egyet és az összes sorrend eltűnik, és a 37-es csatorna következik.
Visszafelé léptetve 37 után nem a 36,35,34.... jön, hanem a 178 az utolsó csatorna.(ami ugye 1-től visszafelé lenne normális)1 és 37 közé nem lehet kapcsolni
Szűrés nincs beállítva, (vagy nem vettem észre)
Valkainek van ötlete?
Köszönöm
-
rainman72
nagyúr
válasz
OPiiPO #106131 üzenetére
Az az idegesítő hogy kezd elérhetőbb árban lenni az oled és akkor jönnek ezek a képek.Meg a màsik,hogy szabályosan sajnálom azt aki nehezen össze gyüjtögeti a tvre a pénzt aztán kap egy ilyen szemetet.
És nem 10ezerből 1 az arány.
Ez nem normális dolog hogy ezt meg lehet csinálni minden köv.nélkül -
blakey
titán
válasz
MasterHUn #105892 üzenetére
Ennek egyik megoldása a Plex Pass, a transzkódolás "átalakul" hardveresre és nem lesz ekkora terhelés alatt a gép, a másik megoldás, hogy kipróbálod az XPlay-t vagy DLNA-n a Serviio-t, illetve a legjobb megoldás egy normális külső lejátszó, a Plex szervertől nem kell megszabadulnod, nekem is az a központi adatbázis, viszont megszűnik a pufferelés, a felesleges bosszankodás a múlté lesz és Plex kliensen kívül sok más programot is használhatsz Plex-el, pl. Kodi, MrMC, Infuse meg ugye egyéb platformokon futó Plex kliens ami néha jobb a TV-ken lévőnél.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
AxBattler #105853 üzenetére
FI relé földelt eszközöknél működik.
A megoldás amit Catman topiktárs linkelt a II. érintésvédelmi osztály.
Manapság már normális II. érintésvédelmi osztályú hajszárítóval például nem tud áramütés érni, ha fürdés közben beejted a kádba. Persze ettől még nem kell így csinál... -
webb04
csendes tag
válasz
rainman72 #105819 üzenetére
Köszönöm.Megint egy infóval közelebb vagyok.Alapvetően a 3 HDMI elég.A DVD már nem játszik.Egy kell az IPTV-nek,egy meg az erősítő fele,hogy ha filmet nézek,akkor legyen normális hang.
Így viszont egy mérettel nagyobb is belefér(ne) - 60UN - de ott meg igen rosszak a vélemények.És ahogy nézem,ott nincsen 8-as széria.Ahogy látom,még futni fogok pár kört. -
válasz
forras2 #105755 üzenetére
Még mindig nem rendes böngésző az ami az okostvken van,csak raktak valamit rá ha már "okos",teljesen mindegy hogy 150k-s,vagy 800k-s tévéről beszélünk.
A tv még mindig nem pc/tablet/telefon ahol egy Chrome/Safari/stb normálisan van fejlesztve,plusz maga hardver is lepkefing ezekben a tvkben.
Több vele a szenvedés,a használatuk borzalom.
Ha böngészőből akarsz filmezni,akkor vagy egy pc/laptop hdmi kábellel a megoldás,vagy egy androidos TV box.Ez utóbbi egy idő után úgyis kelleni fog,mert ahogy öregszik majd a tv,úgy lesz egyre semmitérőbb a webOS rajta.
Okos tv szerintem semmi másra nem jó,mint filmezésre (usb-n,vagy hálózatról),YT,meg streaming (HBO Go,Netflix),esetleg netrádió,de a netezést szerintem el kell felejteni rajtuk,ha csak nem mazohista valaki. -
asdf_
veterán
válasz
mobilizmo #105474 üzenetére
Szerintem irtóztató sok pénz, őszintén nem értem.
Pedig nincs az egyáltalán elszállva. Egy 43-as TV legyen 120e Ft. Egy 86"-os panelből HAJSZÁLPONTOSAN 4 db. 43"-os méretűt lehet szeletelni.4*120=480e Ft. Add hozzá, hogy ez nem a fapad 7300-7400 hanem 8500 (tehát nem ugyanaz a vas benne, 100Hz, HDMI 2.1 stb.) valamint azt is, hogy méretéből adódóan sokkal kevesebbet lehet belőle eladni, sokkal lassabban, a szállítási sérült is több lesz belőle, meg vond le, hogy 4 helyett csak 1 mainboard kell bele), emiatt magasabb haszonkulcs kell rá. Az 550e épphogy a reális ára, teljesen rendben van, és a 780e volt a nem normális.Ha ekkora TV-t akarnék, azonnal megvenném (bár inkább a 82-est a VA panel miatt, csak 9 centivel keskenyebb észre sem venném
).
Ráadásul az, hogy te hosszú távra tervezel a piac nagy ívben letojja, 2 év alatt az eszmei értékét teljesen elveszti. És 5 év alatt teljesen elavul, szinte használhatatlan lesz.
Ezzel nem feltétlen értek egyet, Az árát elveszti persze, de ameddig a HDMI inputja működik és ad képet, addig semmi baja, egy 20-30e Ft-os dobozzal bármikor nulláról, aktualizáltan indulhat újra az okos része, annyit kell csak megszokni, hogy onnantól kezdve csak kijelzőként van használva, az meg nem kaland, sem a 4K 120FPS-t, sem a H.265-öt nem fogjuk átugorni 5 év múlva, az apptámogatás az egyedüli probléma, arra meg csak egy HDMI inputot kell beáldozni.
-
dchard
veterán
válasz
asdf_ #105303 üzenetére
Próbáltam már többféle kombinációval is: DD+DTS, DD+AAC, EAC3+DTS, egyik sem működött. A közös pont az volt, hogy mindegyik filmben volt támogatott és nem támogatott hangsáv is. Ilyenkor az elindított film teljesen néma, és a hangsáv választó gomb kiszürkül, tehát nem tudom kiválasztani a támogatott hangsávot sem. És ahogy elnézem, ugyanaz a szoftver fut a komplett 7 és 8000-es szérián is, tehát a jelenség biztosan nem egyedi.
castiels:
Ha a 8 éves WDTV live-om le tudja ezeket játszani hiba nélkül, akkor egy vadiúj okostv is tudja már legalább ugyanezt a szintet. Az, hogy nincs normális hálózati lejátszás benne, csak ez a DLNA-s szar, már meg sem említem. Komolyan mintha visszafelé haladnánk az időben és nem előre.
Jut eszembe: nincs ebből a WebOS-ból ami ezeken a TV-ken fut valami feltört, root-olt verzió esetleg SDK? Az alapja biztos linux, majd fordítok bele amit a gyártó kihagyott belőle. Nem ez lenne az első eset...
-
dchard
veterán
válasz
OPiiPO #105297 üzenetére
Legközelebb majd azt is megnézem, MP3-mat tud-e? Egyáltalán minek van benne TV tuner, ha mindenki IPTV-t néz meg stream-el? Elavult szarok ezek is, nem?
Persze a valóban kellemeltne részre senki nem válaszol: hogy van az, hogy a támogatott hangsávot sem játssza le? Ez egy sima bug, de biztosan erre is lesz valami a gyártót védő magyarázat.
Mondjuk 8 éve a Pana topikban pont ugyanígy jártam: megmagyarázták a plazma fanok, hogy a ditherzaj, a ventillátor zúgás, a homogén felületek villogása és a panelt meghajtó PWM ciripelése tök normális az éppen aktuális évi csúcs 2D-s plazmánál, és én vagyok a hülye, hogy ezek engem zavarnak.
-
asdf_
veterán
válasz
SaltyDave #105291 üzenetére
Mi a forrás? 700 megbyte-ra zsugrított kétórás film 720p-ben h264-ben (tehát egy agyontömörített szemét, ne csodálkozzunk, hogy blokkosodik), vagy valami normális minőségű?
A fényerőt kellene lejjebb venni amúgy szerintem.
A beállítást követni meg nincs értelme, azt írják, az 55-ösön csináltak (zárójelben meg az 50-esen, gratz, most akkor melyik?), de ha ők tényleg az 55-ösön, akkor neked egy IPS paneles beállítást teljesen értelmetlen egy VA paneles készüléken alkalmaznod (de úgy in general, az ilyen valaki bekalibrált egy tv-t és azerint beállítom én is az enyémet, az is nettó hülyeség). -
castiels
addikt
[kép] ez normális jelenség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest