- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- Milyen házat vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Sharkoon megtáltosodik a mechanikus klaviatúrák tekintetében?
- Adobe Creative Cloud előfizetést kínál az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Van egy Sony KDL-32EX402 készülékem, kb 5 éves.
Ezen a készüléken a távirányítóval választható ki, hogy az analóg vagy digitális tunert (csatornákat) használom (tehát nem vegyesen-ömlesztve vannak). Ez az információ a hiba miatt fontos.
A hiba: Természetesen régóta csak a digitális csatornákat nézek, és pár hete már előfordult, hogy a távirányító jelére nagyon lassan reagált (értsd: lenyomtam a programváltó gombot, a zöld led megvillant a készüléken tehát vette a jelet, de csak kb 5-6 mp múlva kapcsolt át.). A távirányító és elemek tökéletesek, sőt másikkal is próbáltam...
A mai napon viszont teljesen "lefagyott" a kezelés: a bekapcsolás után az első pár nyomás a irányítón még lekezel a Tv, majd a következő parancsot már csak 5-10mp késéssel, majd a következőt már sehogy.
A TV saját hardveres gombjaival is ugyanez a helyzet, tehát azokra sem reagál.
Kép-hang tökéletes, csak éppen nem tudok programot váltani, hangerőt változtatni, illetve kikapcsolni sem (csak ha kihúzom a hálózatból). A próbálgatás közben volt olyan is hogy magától újraindult...
Érdekesség1: analógra átkapcsolva tökéletesen használható a tv, a hibákat csak a digitális tuner használatakor produkálja.
Érdekesség2: Amikor a digitális tunert használva "lefagy" a készülék, és kihúzom a koax (Digi kábelTV) kábelt belőle, akkor ismét lehet kezelni a tv-t.
Olyan érzés (konyhanyelven) mintha a TV processzorát valami 98-100%-on használná, így nem tudja a parancsokat teljesíteni, majd amikor a terhelés megszűnik, akkor visszaáll a normál működés.
Csináltam gyári visszaállítást is, az sem segített.Mire számítsak? Nagyon zsebbe kell nyúlni?
-
zsugabubus78
újonc
Szia!
Van egy LG 37lg2000 lcd tv-m ki be kapcsolgatja a menüt,a távirányitora reagál.
Javithato-e, ha igen megéri megcsináltatnom ? -
zozo305
újonc
Sziasztok!
érdeklődnék hogy valakinek van-e lg32lb75 típusú lcd tv hez alaplapja és invertere?
-
Gaben360
senior tag
Sziasztok!
Segítség kéne,ha valaki ért hozzá.
Van egy philips 47pfl 9664 lcd tv-m,és búg,elég hangosan.
Bekapcsolás után egyből lehet hallani,teljesen mindegy mi a tartalom,a búgás állandó és idegesítő.
Levettük a falitartóról és bedugtam máshová is,de hiába.
A hang a közepéből jön,előszőr azt hittem jobb oldalt,mert a helyén ott volt hangosabb,de így levéve egyértelműen a közepéről jön.Ambilightot kikapcsolom,akkor is búg.
ha megy 2-3 órát,akkor kicsit halkabb,de ez gondolom nem normális dolog.
mi lehet a baj és mennyi lehet a javítás?
A tv egyébként ezt leszámítva hibátlanul üzemel. -
cneref69
tag
2012 áprilisában vásárolt Samsung 40D5000PWRXU készülékem, olyat csinál, hogy a kép tetején kb 3-4 cm töri a képet vízszintes csíkokban, a kép többi részén is sötét háttérnél 3-4cm-enként néha, vízszintes csíkok futnak.
Mi lehet a hiba, mennyibe kerülne a javítása?
Ki tudna ebben nekem segíteni?Előre is köszönöm.
-
Mika1227
őstag
Van egy LG 42LN5400 tévém és néha csinál olyat, hogy pl. meg nyomom a csatorna váltó gombot és kikapcsol a készülék. Más gombal is csinálta már, ritkán de előfordul ez a hiba.
-
signac
újonc
Sziasztok!
Édesapám kb. 7 éves plazma tévéje egy áramszünet után elszállt.
Panasonic th-37px8es a típusa.
Bekapcsoláskor két vagy három kattanó hangot ad. Standby led zölden villog, ezt követően csak kétszer villog pirosan időközönként. A tv-n kép nem jelenik meg, hang sincs, csak a kikapcsoló gombra reagál. -
törölt tag
Sziasztok!A segítségeteket kérem egy SAMSUNG Syncmaster T240HD tv -vel kapcsolatban.Néhány napja ne m lehet a távirányítóval bekapcsolni,csak a tv központi kapcsolójával,és mikor bekapcsol a hangot 0-ra veszi.Ha felhangosítom a tv-n és elengedem a gombot egyből lehallkitja magát.A tv kb 6 éves,mekkora hiba lehet ez és érdemes-e javíttatni?
Köszönöm a segítséget!! -
surányi
újonc
Helló!
Segítséget kérek!
Van egy Philips Cineos 47PFL9732D/ 10
47"-os lcd tévém.
K. 2 hete kezdte csinálni,ha bekapcsolom nem jön be a kép ,csak nagyon halványan,és sötéten.foltosan és hang sincs.többszöri ki be kapcsolásra beszokott indulni!
Vagy ha hagyom,akkor bemelegszik és hirtelen beindul. Ha meleg a készülék, nem csinálja. akkor működik.
A Philips szervíz telefonon azt mondta,hogy nem érdemes megcsinálni. Vegyek újat.
Mondtam nekik hogy 8éve egymllió forint volt. Azt mondták ennyit bírnak!
És már nem éri meg javítani!
Igaz lehet?
Köszönöm. -
axlrose32
őstag
válasz
digikábeles #5177 üzenetére
Szia!
Fontos észnél lenni, sajnos Magyarországon az a mentalitás, hogy a vevő csak addig fontos, amíg meg nem veszi a legújabb "szuperdizájnos" lomot.
Aztán próbálják úgy csűrni-csavarni, hogy ne kelljen helytállni ..... -
oldmanoka
tag
sziasztok
továbbra is Samsung plazma szombaton megadta magát kikapcsolt egy relészerű valami kattog benne meg a kontroll led villog mintha valaki távirányítót nyomkodná
eddig a két viszintes fekete csikkal elvoltam de most végleg feladta vegul is 200 ezerert birt harom evet Gratulálok Samsung . -
Kernel
nagyúr
válasz
Bubunya #5171 üzenetére
Nem hinném, hogy a hangszóróval volt gond, ha azt nem is használták. A Jupiter egy régi, csöves TV, annál esetleg el tudnám képzelni, hogy a hangvégcső idővel kinyíródott, attól függetlenül, hogy hangszóróval nem volt terhelve, csak fejhallgatóval. De ez ma már nem így működik.
Felhallgatóval kevésbé melegszik, terhelődik a végfok, mint hangszóróval, vagyis kímélő üzemnek számít.
Nagyothallóknál sok esetben maga a hangszóró szokott kikészülni, az állandó nagy terheléstől. Az sem elhalkulásban nyilvánul meg, hanem zörög, torzít, megszakad végleg vagy időszakosan. De amikor a hangszóró le van választva, értelemszerűen nem használódik egyáltalán, attól nem lesz baja.
A Jack-aljzat szokott még meghibásodni, ha gyakran dugdossák. Jobb esetben csak kilazul a forrasztás.
-
Bubunya
csendes tag
A kérdésem az lenne, hogy a fejhallgató hangos használata mellett, nem romlik-e a tv hangszórója? Ugyanis idős édesapám régen ezt vette észre a Jupiter tv-jén és most attól fél, hogy ez megtörténik a Samsung 32EH5000-es tévéjén is. Állítólag a Jupiter hangszórója nagyon elhalkult a sok hangos fülhallgató használat után.
A fejhallgatós topikba nem mertem írni, mert ott már a bevezetőkben mindenféle kritériumok vannak, hogy miket lehet kérdezni. -
orimate86
tag
Hello! A beteg: LG 32LK450
Az alsó egy negyed halványabb, mint a többi. A határ éles nem átmenetes. Tudtok erre mondani valamit? Ha javítható akkor mivel kell készülni?
Előre is köszi! -
MADKING
tag
válasz
Spyke007 #5161 üzenetére
Szia
Altalaban kocsihoz adnak hasznalati utasitas, kezelesi konyveket, egeszet egy bor mappa tart, annak az egyik zsebebe kell lenni kartyanak, a mi a kulcs kodot es radio kodot tartalmaz. Radio hasznalati utasitasba megtalalod, hogy milyen gombokkal tudod beutni a kodot. -
Spyke007
csendes tag
Udv! Van 1 blau 7 612 002 071 bno 881 gps auto radiom ami akksi csere utan kodot ker ! Esetleg vkinek info ezzel kapcsolatban?? A valaszt elore is koszonom!
-
aszti75
senior tag
Udv urak!
Vettem egy Matsui 42P900(A) plazmat.A mellekelt kepen a hiba lathato.Miutan mar bemelegedett,akkor kezdi ennyire ezt produkalni.Hidegen alig eszreveheto.Fekete kepernyonel viszont szornyuLathato egy kis beeges is a kepen.
Erdemes javittatni esetleg hazilag megjavithato?Azt olvastam,hogy x,y,z panel valamelyiken elkezdtek kiszaradni a kondik es az okozza a szemcsesedest.Beeges nem zavaro annyira.
Nos akkor a kepek:Halas koszonet elore is.
-
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Toshiba 46TL933 típusú TV.
Hibajelenség: Bekapcsol, nem ad képet, csak bevillan egy pillanatra és ennyi.Ez alapján tud valaki valamit mondani rá? Mi baja lehet, mennyiért javítható?
Előre is köszönöm -
moonguru
őstag
válasz
GeneraL_XTX #5153 üzenetére
1. Korrekt megoldás 220/110 Voltos trafó (240/120) autótrafó is megteszi! (megfelelő teljesítményű)
2. Veszélyt keresőknek, de általában beválik: (kapcsoló üzemmódú tápnál)
A pufferkondenzátor cseréje 250 Voltosról 350/400 Voltosra + az esetleg beépített túlfeszvédő kivágása!
3. Amennyiben a készüléket gyártották Európai verzióban is, a kapcsolási rajzok beszerzése után a tápegység átépítése! (túlságosan sok alkatrészcserével jár)
-
moonguru
őstag
válasz
GeneraL_XTX #5151 üzenetére
Szia!
Jó lenne ha be se dugnád!
Mivel:
Power Source 120 V AC, 60 Hz!!!
Vagyis sok lesz neki a 240 Volt!
Ui:
Persze trafóval megoldható!
-
Zotyatv
tag
válasz
GeneraL_XTX #5146 üzenetére
Biztos, hogy Thomson?
Én ezt találtam: http://www.manualslib.com/manual/268076/Toshiba-32dt1u.html?page=7 -
pohicop
tag
Na most 10 percet bírt magas energiatakarékos módban és 20 fok van a lakásban. Most vagy a bemelegedés miatt kapcsolja le magát, vagy elfogy neki az áram..... nem tudom, de gondol egyet és lekapcsolja a csöveket, amik egyébként teljesen szuperül működnek.
-
pohicop
tag
Samsung LE46B650 tv fénycsöve egy idő után lekapcsol. Ha ki van kapcsolva az energiatakarékosság akkor pár perc után lekapcsolnak a hátsó fénycsövek. Ha az energiatakarékosság be van állítva magasra, akkor elég sokáig elvan, van, hogy le se kapcsol a fénycső. Szerintem a melegség is szerepet játszhat, mert múltkorában melegebb volt a lakásban és akkor a magasra állított energiatakarékosság ellenére is lekapcsolt 1-2 perc után. Az lcd-n a kép mozog tovább, közelről nézve látszik, a hang megy. Csak a fénycső kapcsolja ki magát.
Mi lehet a baj? Mennyibe fájhat a javítás?
-
GeneraL_XTX
veterán
Üdv urak! Ide irányítottak az LCD topicból
Ismerősöm szülei kaptak egy tv-t amerikából (Thomson 32DT2U név szerint) gyors google kereséssel azt sikerült kideríteni hogy valami régiecske LCD-ről van szó.
Ezt kéne beüzemelnünk, de nem tudom, hogy az hogy amerikából szármozik jelenteni fog-e itthon bármi problémát? Régen ugye volt a PAL meg az NTSC ennyit tudok, ezek lcd esetén is vannak még? Szerintem sima kábeltv-t szeretnének nézni rajta.
Eis köszi a segítséget
-
axlrose32
őstag
válasz
Tarlóbetyár #5141 üzenetére
Szia!
Tudom nehéz fotózni a jelenséget, de megpróbálod? -
axlfsi
veterán
Na ja!
Harom napja azt igerte, hogy utanajar es keresni fog telefonom, adjam meg a szamom... Azota is keres. Nem is ertem mit kezpelt... majd latatlanba utalok neki, ugy, hogy a hulye is tudja, hogy nem is tudnak Magyarorszagon ilyet legyartani? (arrol nem is beszelve, hogy meg Kinaban is dragabb...).
-
lehetek_én
újonc
függőleges csíkos Sony LCD-m van, de azzal sokra nem mész :-)
-
Tarlóbetyár
tag
Üdv Mindenki! Lenne egy kérdésem, adott egy Samsung ue46f6800 as Led tv mostanában világos háttérfelületeknél,oldalirányú mozgásnál olyan, mintha függőlegesen sötétebb elmosódott csíkok jelennek meg!
Olyan mintha maszatos lenne abban a sávban a képernyő!Ha áll a kép nem észlelhető a jelenség! -
axlrose32
őstag
válasz
lehetek_én #5137 üzenetére
Szia!
Engem érdekelhet, írj egy privátot! -
lehetek_én
újonc
válasz
axlrose32 #5136 üzenetére
Nos a feszültségek tökéletesek, mintha most jött volna ki a gyárból. Elég szerencsétlen kialakítás ez, hogy a main egyben van az interfészekkel, gondolom a gondos userek simán bekapcsolt állapotban dugdossák rá a kapcsolóüzemű tápos pc-t és egyéb vicces dolgokat, nem csoda ha hullanak a vezérlők. :-D
A gazdijának visszaadom, esetleg donorként érdekel valakit? Kijelzője LG PDP42V7
axlrose köszönöm a segítséget, ha valaha pesten járok jövök neked egy sörrel!
-
axlrose32
őstag
válasz
lehetek_én #5135 üzenetére
Szia!
Lehet szerezni maint, de én inkább egy törött lg donort keresnék és a kijelző át verziót választanám.
Sokkal stabilabb gépek mint ez a daewoo. -
-
axlrose32
őstag
válasz
lehetek_én #5131 üzenetére
Szia!
A VS 190 és a VA 65volt is feláll?
Sok volt ezekből a mainhibás, nem lennék meglepve ha ez is az lenne... -
lord_m
senior tag
Ezúton is köszönöm a gyors és szakszerű segítséget, axlrose32!
-
lehetek_én
újonc
Üdv! axelrose32-höz intézném a kérdésem leginkább, de természetesen bárkinek a válaszát megköszönöm.
Adott egy Daewoo 42" plazma, egész pontosan: DT-42A1 SP220P chassy. A hibajelenség: készenléti piros led világít, és itt véget is ér a tudománya, sem távval, sem gombokkal nem lehet bekapcsolni. Készenléti 5V megvan, a POWER jel 2V körüli. Ha a táppanelről lehúzom a MAIN PCB csatlakozóit és összezárom a POWER kapcsot a GND-vel, akkor a táp szépen elindul és minden feszültség rendben van /5V, 12V, 3.4V, 2.5V, 33V, 17V -17V, stb/
Állítólag úgy kezdte, hogy nem lehetett bekapcsolni, aztán egyszer csak elindult nagy sokára, jelenleg nem indul el nagy sokára sem. Ez sanszos hogy MAIN PCB hiba, vagy valamelyik remek kínai félvezető szívathat esetleg? Reset és NMI gombokkal lehet resetelni esetleg a drágaságot?
Válaszokat előre is köszi!
-
axlrose32
őstag
válasz
Frankónéró #5129 üzenetére
-
axlrose32
őstag
válasz
Frankónéró #5127 üzenetére
Szia!
Pedig úgy nyílik, de elég passzentos.
Én alul szoktam kezdeni.
De ha egy fotót mellékelsz, akkor megmondom pontosan melyik verzió. -
Frankónéró
újonc
Sziasztok4
Van egy LG flatron TV,nem tudom levenni a hátulját,se csavar se egy pattintó,nem mozdul rajta semmi,vékony plexi laptól kezdve már mindennel próbálkoztam ,elöl hátul,nem nem nem,mintha egybe lenne az egész,törést pedig nem szeretnék,nem merem elhinni mint ahogy mondják,hogy úgy nyilik mint egy 600-Ft-os távirányitó,(kiskés-csavarhúzó) kérem segitségeteket,elöre is köszi. -
Vangelis
félisten
válasz
axlrose32 #5123 üzenetére
Ki be kapcsolgat magától.
Aztán csak a led villog hosszan elől.
De tény, hogy megy néha elég sokáig is.
Most már inkább csak be és kikaőpcsol.
Aztánm átváltt villogásra.
Akkor hasonló a felállás mint a laptopoknál?
Van itt aki tud bga-zni. Aki nekünk is csinálja a laptopokat... -
Vangelis
félisten
Üdv öcsém LG 32ln575s tv-je azt kezde el csinálni:
Alúl a led villog és csak pár másodpercig megy. Néha kettő néha 8-10 vagy akár 1 órát is. -
axlfsi
veterán
válasz
axlrose32 #5120 üzenetére
Igen, koszi, erre gondoltam en is. Arrol nem is beszelve, hogy szerintem Magyarorszagra meg gyarto (LG, Samsung, stb) nem hozott gyarat, ami a kijelzoket is gyartotta volna (de lehet ebben most tevedek), viszont, akarhogyis, ezt egy magyar "kisiparos" NEM fogja legyartatni. Ez nem egy cipo vagy taska...
-
lord_m
senior tag
Üdv axlrose32!
Írtam egy privátot képekkel, egy SAMSUNG LE40A656 1FXXH Serial No.: ALS53SKQA00017 lcd hibajelenségével kapcsolatban.
Megtennéd, hogy ránézel és mondasz egy szakvéleményt?
Köszönöm szépen előre is!
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Valakinek ismeros az lsellp nevu elado az OLX-rol? Egy 107-es fullHD LG LCD panelt keresek hirdetesemre jelentkezett, hogy Ők gyartatnak ilyeneket es az utangyartott (uj) 17ezer a "gyáriba legyártott" (igy fogalmazott) az nagyjabol a duplaja...
Ez most komoly? Legfeljebb kinaban gyartjak le ennyibe, de lehet tevedek... Szerintetek?
-
Zekkk793
csendes tag
Sziasztok! A napokban vásároltam egy Samsung 32 H4000-es LED TV-t, azonban máris felmerült pár probléma illetve kérdés. A szolgáltatóm Telekom, tányérról jön a jel, HDMI kábelen keresztül megy a készülékbe. Az első és legnagyobb gond az hogy néha csak úgy magától kikapcsol majd egyből vissza, ezt abszolút nemtudom hová tenni, minden energiatakarékossági beállítás kivan kapcsolva, nincs kikapcsolási időzítő, hatszor végigzongoráztam minden beállítást mégsem találok semmit ami okozhatja.. Van ötletetek? felraktam a legfrissebb firmware-t is az sem segített...
-
hiresj
újonc
Sziasztok! Segitsetek légyszi. Samsung ldc tévében az utobbi hónapokban csikok jelentek meg. Olyan mint mikor az ember rosszul törli le a port, és félig ottmarad. De ez sajnos nem por
Lefényképeztem ,hogy miről beszélek. Fent egy hosszú csik van kb 2cm-re a tetejétől, meg baloldalt , meg középtájon is sötét csikos foltok. Nem egyenes csikok.
Mi lehet? Javitható? És vajon mennyibe kerül. Előre is köszönöm a segitséget.
Probálom mellékelni két képet is. -
janihunk
senior tag
Üdv nemrèg vettem használtan egy samu lcd tv monitor kombót. Az a hiba jött elő hogy hol normális a kèp hol pedig sötèt. Látni a kèpet de sötèt nagyon. Tud valaki szervizt ahol ki is jönnej èrte meg meg is csinálják normálisan. Garancia sajna nincs rá.
-
TecK
tag
Hali!
Eladtam egy Telefunken LCD TV-t, és nálam tökéletesen működött.
A srác bekapcsolta, megnéztük a menüt, oké azt mondta biztos működik, oda adta a pénzt, eldumálgattunk és leléptem.
(szitálás volt, és egy tetős, nem teljesen fedett teraszon álldogált a TV nála, kocsival vittem oda az árut)Erre felhív pár órával később, hogy a TV folyamatosan kikapcsol.
Állítása szerint rádugja a DVD lejátszót, és amikor meg akad a lemez, fogja a TV és standby-ba rakja magát, nemrég sikerült egy órát néznie folyamatosan, de valamiért megint kikapcsolt mikor kicsit megakadt a lemez.
Illetve volt amikor csak a csatornát próbálta állítani de akkor is ezt csinálta...Egy-két perc után kikapcsol magától ha nem használják.(állítása szerint ugyebár)Mielőtt eladtam, itt volt két srác és 10 percig állítgatták a TV-t illetve néztük rajta a Sport 1-t is és semmi probléma nem volt vele.
Valakinek valami tipp?
-
Frankónéró
újonc
Szia! LCD inverterem egyik oldala megy egyenlöre csak(2 tanyó hiányzik még) az is kikapcsol,a FET-et cserélném mert kukás de 600 V 8A helyett ,4 A van hirtelen ,ebben az állásban a FET kibir csö nélkül müszerrel egy üzempróbát? Elöre is köszi.
-
oldmanoka
tag
Samsung plazma PS51D550C1WXXH
a jelenség a következő vízszintesen jelentkezett rövid időn belül kettő vékony fekete csík a képernyő alsó harmadában lehet javítani vagy érdemes vele foglalkozni mit tanácsoltok . -
maglew
aktív tag
Üdv Urak!
Nem tudom jó helyen vagyok-e egy tanácsot kérnék.
Adott egy asztali számítógép és egy Okos TV. Mindkettő egy UPC modemre van kötve.
Az okos TV hálózati hibát, meg néha DNS hibát jelez a földgömb-modem között, miközben a számítógépem zavartalanul üzemel.A UPC végignézte a vonalat, semmi hiba nincs.
A tévét a Samsungosok javaslatára reseteltem, érdekes módon hálózati hibát akkor is jelzett, de tudtam frissíteni a szoftvert hálózaton keresztül (na ez is egy rejtély)Szóval mi lehet a gond szerintetek, hogyan tudom használni az online tévét, ha nem ismeri fel a hálózatot?
köszi
-
-
ChipKng
aktív tag
-
Watt25
veterán
válasz
butácska #5080 üzenetére
Nem könnyű infót találni ehhez a tévéhez, a felhasználói doksiját is csak németül találtam meg, és a Google-el fordíttattam át angolra, hogy valamit értsek is belőle... Legközelebb vegyél valami népmárkát!
Szóval, csak a szokásos szövegeket látom benne, persze benne van, egy elvileg a szolgáltató tilthatja a rögzítést, de ettől Ci+ a CI+ , ezt eddig is tudtuk, de azt is tudtuk, hogy a Digi esetében nem szokott ilyen tiltás lenni.
Szóval, valamit még mindig a tévé nem csinál jól, ez tuti. Egy gyenge próbát megérhetne az, hogy a tévé régióját (nem a nyelvét (16. oldal 5. pont)) átállítod valamilyen másik országra és úgy megpróbálod. -
axlrose32
őstag
válasz
caius marius #5082 üzenetére
Szia!
Írj egy privát üzit!
Megpróbáljuk megfejteni, hogy most mi van és mi nincs.... -
caius marius
tag
Szaisztok!
Van nekem egy samsung ue40f6650 smart tv-m.
Egyszer csak önnállósította magát rajta a youtube applikáció. Minden bekapcsoláskor automatikusan beindult. Gondoltam, csinálok egy visszaállítást, hátha az segít. Viszont az általam használt kódot nem ismeri fel és a saját rég kódját sem. A samu központ megpróbált rácsatlakozni, de nekik sem sikerült mivel a pin kódot nem adta meg. Utána próbáltuk még a "mute" 824 "power off" kombinációt is, de ezen is elvérzett a cucc.
Időnként azt is hallom hogy bekapcsol illetve ki, de mindezt úgy, hogy a képernyő sötét marad.
Van valakinek ilyen tapasztalata? Tudtok valami megoldást?
A válaszokat előre is köszönöm! -
butácska
csendes tag
válasz
ChipKng #5075 üzenetére
Szia ChipKng ,értem,amit mondasz.Azt mondták a tv-vel kapcsolatban,hogy automatikusa formatál.Valóben nem találok a formázással kapcsolatban semilyen útmutatást. A Kaonnal , a Technisat-technistarral már formáztam külsö merevlemezt .Az Astraról tökéletesen felvesz,lejátszik. Tanácstalan vagyok ,köszönöm a segítségedet.
-
butácska
csendes tag
Szia Watt25 ,a készülékem : ( http://www.amazon.de/Grundig-40-VLE-7461-LED-Backlight-Fernseher/dp/B00ICKYH54 ).Ez a tv egy Kaon beltéri egységgel s egy Toshiba külsö merevlemezzel tökéletesen müködött.Kényelmi szempontból, meg " hogy haladjak a korral "kértem egy smart kártyát a megfelelö "összeházasított" modullal.Tökéletesen müködik,csak éppen nem ismeri fel a Kaonnal jól bevált külsö merevlemezt.A Juventus,Petöfi s egyéb rádióadásokat viszont rözíti,lejátsza , az Astraról is felvesz mindenféle szabadon fogható adást.A Digi Smart-kártya "viselkedésén" kívül nem találok hibás láncszemet.Tudom, vissza kellene cserélnem a Kaonra,de ez így olyan csodálatosan jó lenne..S már truccból,dacból is megpróbálok utánajárni a lényegnek,ha segítetek.Köszönöm.
-
axlrose32
őstag
válasz
#28671232 #5073 üzenetére
Szia!
Garancia persze hogy nem jár....
Miért járna?
Ezért érdemes vagy készülékbiztosítást vagy olyan lakásbiztosítást kötni, ami fedezi az alacsonyan repülő távirányítókból, hamutartókból, esetleg repülő csészealjakból adódó károkat...
143 alatt már kapsz hasonló méretű készüléket, tehát a kijelzőcsere mindenképp felejtős lenne. -
axlrose32
őstag
válasz
Frankónéró #5077 üzenetére
Szia!
Szerintem szerviz igénybevételével...
Ha gondolod írj privátot! -
Frankónéró
újonc
Van egy LG Flatron TV-,bekapcsolás után 3mp-ig van ké utána elmegy hang marad,hogyan kezdjek hozzá?
-
Kispotter
tag
Sziasztok! Van egy Philips 14PV375/ 01 típusú képcsöves magnós kombó TV-m. Anyukámnak kellene a konyhába megcsinálnom. Annyit csinál amikor bedugom hogy lemágnesezi a képcsövet ezen kívül se kép se hang a stanby LED sem világít rajta. Ötlet amit esetleg megtudnék nézni mi nem jó?? Biztosítékot néztem az oks.
A másik pedig egy Philips 14PV135/58 as típus ez pedig megy bekapcsol majd 10 másodperc múlva stanby-ba megy minden bekapcsoláskor ezt csinálja. -
ChipKng
aktív tag
válasz
butácska #5062 üzenetére
Van megoldas: Masolasvedett csatornakat is lehet rogziteni legalisan (ezt tamogatja a CI+ interface). Ehhez annyit kell tudnod, hogy csakis azon a TV-n jatszhatod le a felvett anyagot amin a rogzitest vegezted. Ahhoz, hogy ez megtortenhessen a csatlakoztatott merevlemezt a TV-d segitsegevel kell megformazni. Ezek utan ha felvetelt keszitesz az mind kodoltan lesz rogzitve amit csak a te keszuleked tud majd hasznositani.
Roviden ennyi. Gyanitom ha megcsinalod a formazast a TV-vel, a rogzites es a time-shift is mukodni fog.
-
butácska
csendes tag
Szia Karnel ! Abban bíztam,hogy a Diginél van a tiltás,mert a rádiókat (Juventus,Petöfi...) felveszi.Söt,egy Technisat TechniStar (S2 ,ci+ ) beltéri egységgel tökéletesen müködik a felvétel is (usb-külsö merevlemez ),de pont ettöl akartam szabadulni (fölösleges távirányító...) .Ezért bátorkodtam kijelenteni ,hogy számomra nem logikus a tiltás ,ha a tv-be (s2 ,c i+ ) helyezve tilt,hiszen éppen erre lett gyártva .No,de ettöl még lehet,hogy logikusnak kellene lennie...Köszönöm a jóhoszemü válaszod .
-
butácska
csendes tag
válasz
axlrose32 #5064 üzenetére
Szia axlrose32 ! Köszönöm,hogy válaszra méltattál ,de nem kérdeztem semmi "illegalisat". A DIGI smart cam modul smart kártyával szintén a Digi tulajdona,s számomra érthetetlen hogy míg minden más saját "készülékével" ,még a HD-s Kaonnal is (usb-külsö merevlemez) engedélyezett a felvétel készítése,addig az általam kérdezettel nem.Nekem ez egyszerüen nem tünik logikusnak. Abban bíztam,hogy butácska lévén esetleg valamit elhibáztam (65 éves vagyok s rendre elalszom az esti müsort,amit hajnalban felvételröl megnézhetnék) . Bevallom,háromszor megkiséreltem felvilágosítást kérni a Szolgáltatótól,ebböl kétszer nem értették a "Hölgyek" a kérdésemet utoljára pedig egy kurta" bariton -NEM" volt a válasz..Arra gondoltam,hogy egy ilyen Fórumon hozzáértöbb ,emberségesebb választ kapok. Mégegyszer elnézéseteket kérem,amiért idetévadtem.
-
törölt tag
Sziasztok. Van egy Sony bravia KDL32bx300 típusú tv-m, egyik pillanatról a másikra, elkezdett villogni, majd elmenet a piros szín, majd az egész kép egyszínű liláskék lett. mi lett vele, javítható?
-
Kernel
nagyúr
válasz
butácska #5062 üzenetére
Az általánosnak mondható, hogy a TV-k a rögzített anyagot más készüléken nem engedik lejátszani, mert úgy kódolja a titkosítást, hogy gyári szám, vagy valamilyen egyedi hardveres azonosító szerint társítódik hozzá.
Ezt a neves TV-gyártók kénytelenek így csinálni, ha nem akarják összerúgni a port a jogtulajdonosokkal.
De maga a felvétel és lejátszás alapesetben működni szokott, noha a digitális technika lehetőséget biztosít a szolgáltatónak a felvétel tiltására is, vagy akár lejátszás közben a reklámok átugrásának tiltására (vagyis ilyenkor kötelező megnézni a reklámot), vagy egyéb trükkökre.
De ez manapság még inkább csak lehetőség, legalábbis én nem hallottam róla, hogy a Diginél ilyen tiltás lenne. Pontosabban itt érdemes érdeklődni:
http://prohardver.hu/tema/digi_kabel_tv-digitalis_adas/friss.html
-
butácska
csendes tag
Sziasztok.Ùj tag vagyok,néhány oldalt visszaolvastam de nem találtam megoldást a gondomra.Digis Smart Card ,megfelelö TV (s2,ci+) ,tökéletes vétel ,de felvételt nem tudok készíteni (...másolásvédett ...) .A szabadon fogható Juventus s többi rádióról viszont igen .Van megoldás?
-
prakp
csendes tag
Sziasztok!
A DigiTV-s fórumból irányítottak ide:
"Egy hete szerelték be ezt a csodát. Kaon NA1000HD, csak éppen a lényeg nem működik, a HD. Amikor HDMI-vel kötjük a TV-re (Samsung LE42B530), kijelzi a felbontást/frekvenciát, de csak egy nagy büdös kékség van. A szerelő 3 beltérit is kipróbált, ugyanez. Más HDMI forrás hiányában azzal váltunk el, hogy szerinte a TV a rossz. Scart-on át működik. Azóta viszont számos más forrással ki lett próbálva a TV, minden működött (x360, miracast, egy PC-is, stb...) HDMI-n. A vicc az, hogy egy másik, Philips TV-n ad képet HDMI-n. Szerintetek mi lenne a megoldás?"
-
fedosa
csendes tag
Sziasztok!
Lenne két db törött samsung ps43d490 plazmába való törött kijelzőm.Kérdésem az lenne törjem össze és dobjam a kukába?A rajta levő széles kábelek nem jók semmire?Ezek a cof kábelek?Jók lehetnek valamire?Ha igen hogyan bontódjon?Köszi! -
axlrose32
őstag
válasz
The Panther #5054 üzenetére
Szia!
Írj egy privit! -
axlrose32
őstag
válasz
poll-parrott #5051 üzenetére
Szia!
Előbb-utóbb mindegyiknél.
Pontos típus?
Írj privit! -
poll-parrott
újonc
Sziasztok!
Most vettem egy használt projektoros tv-t.Ez tipikus, hogy mindegyiknél előjön a konvergenciahiba?Tök jó a kép, csak néha behajlik a széle.Csatornánként sem egyforma a kép,ez miért van?Mekkora költség kb ennek a javítása?Köszi a választ! -
Hope0628
újonc
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy vettünk egy Luxor tv-t a hibája annyi hogy mikor bekapcsolom hang van ám kép nincs párszor ki-be kapcsolgatom és utána bejön , de van hogy 20 percig semmi sem történik vele!
Köszönöm szépen a segítségeket!
-
Mayday001
csendes tag
sziasztok!
van egy samsung ue55f6500 tv-m olyat csinál most hogy 10percnél tovább nem lehet nézni mert l kezd ki be kapcsolgatni magától a távirányitora nem reagál csak ugy tudom kikapcsolni ha áramtalanitók de ami a legfurcsább hogy miutan kihuztam a tv-t még mindig ég a piros led söt villog egy darabig meg még a panel is illetve kattog valami a tvben ez milyen hiba lehet szerintetek?sajnos mar nem garis a tv...régen is csinált már ilyet 1-2x de ha kihuztam es par prc pihi utan vissza semmi baja nem volt de most mar max csak 10percet lehet nézni a tvt utana egyböl ujra kezdi ezt -
axlrose32
őstag
válasz
Jackie_Chan #5040 üzenetére
Szia!
Na ezekkel a főleg névtelen "angol betegekkel" azt szoktam csinálni, hogy a kijelző belepattan egy törött kontinensibe.
Donort be lehet már mérettől függően 5-8eFt között szerezni.
Ha megírod a Sanyo pontos típusát megnézem mi van benne és lehet, hogy tudok is valamit prezentálni -
Watt25
veterán
válasz
Jackie_Chan #5042 üzenetére
Gondolom a tuner + áthangolás nem 2 ft lesz.
Ilyen ma már nincs. De azért jó lenne konkretizálni:
Tévé pontos típusa?
Digi műholdas előfizetésről van szó, jól értem? Van hozzá Smart CAM-ed? -
moonguru
őstag
válasz
Jackie_Chan #5040 üzenetére
Szia!
Kábeles szolgáltató esetén Set-top box és nincs gond!
Műholdas esetén ua.
Egyéb esetben szívás... (szervizmenü esetleg segíthet de könnyen porul járhatsz vele)
Ui:
Anno az analóg időkben tunercsere és áthangolás volt a megoldás, de sokat csináltam!
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv mindenkinek!
A kérdésem amiben segitséget szeretnék kapni:
Adott 1 Sanyo LCD tv ami valószinüleg angliából lehet ,mert mikor bekapcsolom és mielőtt a csatornákat automatikusan elkezdi hangolni akkor UK és Ireland között lehet választani.Megtalálja a csatornákat,de hang egyik alatt sincs.
Lehet evvel valamit kezdeni,hogy legyen? Mennyi fáj az kb. ha lehet?Előre is köszönöm.
-
törölt tag
Üdv.
A következő problémám lenne. Adott egy Gaba KL32CS31Q típusú tv, ami Samsung LTA320AP02 kijelzővel van szerelve. Kb. a kép 3/4 részén vízszintes csíkok vannak. A csíkok mögött a kép tökéletesen látszik, csak persze zavaró a dolog. Táp hibával kezdődött, az megoldódott.
Lehet T-con hiba? Vagy kijelző?Köszi a válaszokat.
-
axlrose32
őstag
Szia!
Én pedig egy komplett háttér cserére. T420HW02 kijelző gondolom. Az IP boardnak semmi baja.
Ne használd így mert egyrészt, füstmérgezést kaptok, másrészt szarrá ég a nyák és a kijelző is károsodhat.
Ilyen szar konstrukciót keveset hordott a föld a hátán, a csövek nyáklapjára rakták az elvileg 6kV-os kínai kondikat, típushiba.
Van hátterem , gyakorlatilag 0 kilométeres, írj egy privátot! -
opti06
aktív tag
Szia!
Van nálam egy LG 42LG5000-es lcd, két hiba is van:
középen van egy sötétebb sáv (gondolom egyik ccfl fénycső szarakodik)illetve kicsit büdös is valami eléghetett, kb 5perc használat utána leesik fényerő lépcsőzetesen, először kb. 50%-ot utána még keveset, végül kb. 20%os fényerővel marad, ekkor viszont ami középen sötétebb sáv volt nem csökken fényerőben ilyenkor már az a sáv világosabb mint mikor még jó a fényerő.
javítható, illetve mennyibe fájhat? táp-inverterre gyanakszok -
törölt tag
Sziasztok van egy Sony Grand Wega40" lcd projektoros tvm(mármint t9bbvan):Az volna a problémám hogy szétszedtük kitakaritottuk.Takaritás közben sajnos az lcdpanel vezérlöjének az egyik csatijának a lábát letörtem sebaj van másik,kicseréltem nem is volt gond már többször csináltam.De most valamiért mikor összeraktam egybél kikapcsol bekapcsolom kb 1 mp után kicskapcsol.VAlami oka esetleg valakinek ötlet??Köszönöm előre is!
-
axlrose32
őstag
válasz
Steven1983 #5029 üzenetére
Szia!
Kijelzőhiba, keress meg privátban! -
Steven1983
csendes tag
Nappal világosban nem túl zavaró de este nagyon látszik.Ha videót nézek vagy Dvd filmet nézek ugyanilyen.Tehát nem a szolgáltatóm miatt van.
-
Steven1983
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy kb két napja vagy már nem tudom hogy pontosan mikor de a 7 éves Samsung LE32A330 típusú Lcd tévémen minden oldalon,alul-felül és a két oldalán egy sötétebb rész keletkezett nevezhető csíknak vagy nem tudom! Most lett csináltatva a tápja.Hátha valaki tud segíteni ebben hogy mi lehet a problémája? Teszek fel képeket róla de nem túl jó minőségű mert sima mobillal lett fotózva.
-
axlfsi
veterán
Szia axlrose32!
Irtam egy (tobb!) privatot, legyszives, majd vess ra egy pillantast. Koszonom!
-
axlrose32
őstag
válasz
szabolcs.sz #5017 üzenetére
Szia!
Gondolom valami outlet-es cucc, feltételezem az összes azonosító és vonalkód el van távolítva...
Vagy szerviz módban vagy a terméktámogatásnál megnézhető mi is ez az öszvér valójában. -
szabolcs.sz
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung PS50B560-nak vásárolt plazmám, ami a szerviz menüje szerint egy B650 modell. A menüben megjelenik a hálózat / DLNA opció, wifi vagy vezetékes is választható. A készülék kávája 560-nak néz ki, és nincs rajta UTP csatlakozó. Lehetséges ez ? vagy pl javítva volt, és kapott egy fejletteb vezérlőpanelt ? Ez esetben elképzelhető, hogy van a burkolat alatt egy ki nem vezetett UTP aljzat, vagy csak usb wifi adapterrel próbálkozhatok. Samygo-n is gondolkodom, de így nem igazán merek nekikezdeni, nehogy hazavágjam egy nem neki való firmware-rel. -
axlrose32
őstag
Szia!
Ma a plazmazúgás napja van....:-DDD
Minden plazmánál az y és z-sus modulok képtartalom függvényében, világosabbnál erősebben, sötétebbnél gyengébben de zúgnak.
Némelyik modellnél lehet némi javulást okozni a beégésekkel kapcsolatban is, de ami egyszer beég az ott lesz, teljesen nem fog eltűnni. -
axlrose32
őstag
válasz
giorgiosixx #5011 üzenetére
Szia!
Kezdeti kijelzőhiba is lehet.
Ha garos még akkor gyorsan! -
doni11
tag
Üdv!
2 éves plazmámnak (e sorozat) bekapcsolás után van egy zúgó alap hangja,de ha világosabb jelenet van, akkor kicsit erősebb a zúgás. Távolabbról nem annyira zavaró,de 1-2 méterről kicsit igen. Lehet ez rosszabb,vagy javítani kell
-
giorgiosixx
tag
Sziasztok,
olyat produkált eddig csak egyszer a Samsung 40F6500 LED TV-m, hogy a képernyő felső felében elmosódottan, szellemképesen jelenített meg bármilyen tartalmat, HDMI-ről és belső lejátszóval is. Fura, de az alsó részen jó volt a kép.
Egy ki-be kapcsolás megoldotta, de tartok tőle, hogy ez valami komolyabb hibának az előjele.Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Köszi!
-
törölt tag
Kedves szakértő Urak!
Engedjenek meg nekem egy amatőr kérdést! A Samsung plazmák tápegységei, konkrétan egy 50"-os ps50a410c1 -ben lévő bn44-00205a és egy 42"-os ps42a451p1 -ben lévő bn44-00204a egymással felcserélhető? Van köztük lényegi különbség? -
Steve 53
csendes tag
Hi!
Lg plazma, G1 kijelzővel. A gép elindul, úgy viselkedik mintha túlvezérelt lenne. A fény előjön, egyre erősödik, a menü alig olvasható. Ez kb 4-5 mp. Utána kikapcsol, a control panelt lehúzva a mainról normális fénnyel " üzemel". Persze nincs rajta kép, hang de nem kapcsol ki. Hogyan tovább? Köszönöm a figyelmet !
-
Expendable
aktív tag
Köszi a tippet nektek, kipróbálom!
-
axlrose32
őstag
válasz
Expendable #5002 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
-
Hsanyika1
senior tag
válasz
Expendable #5002 üzenetére
üdv!kapcsold ki az automatikus frissítés funkciót!
-
axlrose32
őstag
válasz
viperabácsi #5001 üzenetére
Szia!
Ment privi! -
Expendable
aktív tag
Sziasztok.
Mi lehet a baja akkor a tv-nek, ha teljesen random időközönként (van amikor óránként többször, van amikor napokig nem) "félig" bekapcsol. Nem tudom jobban leírni igazából. Olyan a jelenség, mintha bekapcsolna a tv magától, de mégse, mert nincs teljes fényerő, nincs adás, hanem olyan szürke képernyő. Utána ha kikapcsolom és be, akkor rendesen működik. Nem tudom, hogy sikerült-e valamennyire érthetően leírnom. A tv egy Samsung UE40ES5500WXXH.
Köszi. -
viperabácsi
addikt
Üdv lenne egy hibám ide írányitottak vele. A hibáról
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest