Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz DeFranco #44544 üzenetére

    Nem a parketta a drága. Egy szép küllemű, nem is piszkafa méretű tölgy csaphornyos parketta mondjuk 6 k/m2 leszállítva. A meglévő parketta felszedését akkor is ki kell csengetni, ha kidobod, akkor is, ha újra rakatod. A parketta rakásánál is mindegy, hogy újat, vagy régit raknak, csiszolás, triózás, tömítés, lakkozás dettó.
    Ami biztos: az új parkettának 100 % lesz a kopórétege, a régi ugye már legalább a 2. csiszolást kapja. A régi parkettán a fugatömítések egy része a fán marad, ettől elállásos lesz, több fugatömítés kell majd átrakás után. Ott van még a káló kérdése. Ugye, a fa az idővel érik, változtatja a színét. A franc se tudja előre megmondani, mennyi újonnan gyártott pótlásra lesz szükség, de egy biztos: drága lesz. Ha sok kell, azért, ha kevés, akkor azért. És jó eséllyel az évtizedekkel ezelőtt divatos méretek mára már kikoptak, egyedi gyártás is lehet a vége.

    Fontold meg a szalagparkettát. Telibe is leragaszthatod, kész felülettel érkezik. Összességében olcsóbbra jön ki, mint a meglévő parketta újra rakása.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák