Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    válasz Blackmate #118966 üzenetére

    Hát nem tudom, meg nem is értek hozzá, csak amatőrként beszélgetek itt. De ha az a svéd rendszer, akkor engem továbbra se győz meg.
    Alul-felül dupla levezetés, és tripla áthidaló, ez mind jó. De mik azok a feles átfedések?

    Ez azért jobban tetszik:

    b4lukapitany
    A kémény nyílását én téglával csinálnám, az félig-meddig kültér, és még a korom is "átázhat". Hőszigetelés az valószínű nem kell, a többi részen sincs. Esetleg a tetjén le lehet dugózni.

    Gravity1234
    Hát ez sok mindentől függ. Mondjuk a vályog önmagában nem egy rossz hőszigetelő és hatalmas a hőkapacitása is, kifűthető értelmes összegekből. De ha egy szigeteletlen kádárkockára mondják ezt, az azért gyanús. :D

    A korábban kérdezett házon gondolkoztam, és többek között azt érdemes nézni, nagyon új-e a gipszkarton fedés. Mert az estleg gondokat, főleg párásodást is elfedhet. Mert ezeket azért jobban kell szellőztetni, hiszen a falak nem eresztik át a párát. Aztán a sarkoknál ha hőhidas, mert ki tudja, hogy csinálta, akkor ott csapódik le a legjobban.

    És ismét mondom, hogy nem tartom rossznak magát a "faház" technológiát, de én csak akkor vennék ilyet, ha érdemben olcsóbb, mint egy elfogadhatóan leszigetelt téglaház. Valamint ha nem is tökéletesen, de normálisan építették meg. Azért a "tégla variációk" alapvetően időtállóbbak, főleg, ha vannak ilyen-olyan ázás- illetve páragondok.

    Atomgeszi
    Tippem szerint a két centi talán még sok is, valamiért vékonyabbra gondoltam, noha írtad, mennyi. Első körben én ilyen fél centivel próbálkoznék, persze nem garantálom, hogy jó lesz. De az ugye kevésbé nyomódik össze abszolút értékben. Mert azért nyomja a víz is, meg ahol a sarkaddal ráállsz, ott van súly.
    Az első úgyis próba lesz, majd a másodikat jól csinálod. :)

    tothjozsi96
    Az eternit csővel kell nagyon óvatosan, mert törik! Meg teli lesz üledékkel. Cserélni nem cseréltem ilyen régit, de a hátsó kifolyású ránézésre nem más. Gondolom az alsó se. Csak ma már sokkal könnyebben csatlakoztatható a gumimembránokkal.

    Z_A_P
    Amatőr klímaleszerelésre van olyan módszer, hogy elvileg nem nagyon menjen ki a gáz. Esetleg felajnálod őket valami FB csoportban, hogy ne a kukába menjenek.

    ctrlaltdel13
    Ha ilyen magasan képzett vagy, biztosan tisztában vagy vele, hogy régebben az amerikai házakat 2x5 colos fákból építették. Az névleges 5x10 cm, a gyakorlatban meg úgy egy centivel kevesebb. Akkor azok is csak garázsnak jók? :)

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák