Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    A problémám a következő:

    A firefox egyenként dolgozza fel a dinamikus script tagokat.
    Ha valamelyik tag src-je elérhetetlen (pl:szervere leállt ), akkor emiatt 21 secet várakozik (timeut), mielőtt feldolgozná az összes többi elhelyezett script tagot.

    Ha törlöm a script tagot a DOMból (saját időtúllépés figyelő eljárással), akkor is folytatja a letöltését. Ugyanúgy kivárja a 21 secet. (A törölt script taghoz tartozó onload event is lefutott, mielőtt onload=null -lal megoldottam).

    Sajnos az src-t hiába változtatom futási időben bármire, az nem változtat már utólag azon honnan töltsön. (ha ez menne, akkor simán csak src="javascript: void(0)" megtenné, vagy ilyesmi)

    Fontos, hogy a html lapon lévő fix script tag tartalma rendesen fut, és a várakozás közben létrehozott script tagok tartalmát is betölti azonnal (szinte párhuzamosan, firebugban látni, hogy megjött a válasz), viszont nem dolgozza fel :(
    Példa kép róla, hogy már megérkezett a válasz, de fel nem dolgozza míg vár a másikra

    Mivel egy XMLHttpRequest -hez hasonló objektumban hasznláom a dinamikus script tagot, így komoly fennakadásokat tud okozni, ha egy elérhetetlen cím miatt minden más címről jövő adat is megakad feldolgozás előtt.

    Két megoldás is elfogadható út:

    - Van mód arra, hogy egy script tag betöltődését megszakítsuk? Ezesetben a saját időtúllépés eljárásommal tudnám szabályozni, hogy mennyi ideig akadhasson meg a többi kérés.

    - Rávehető a firefox arra, hogy minden dinamikus script tagot párhuzamosan kezeljen, úgy mint ahogy az IE, Safari is teszi? Az opera határeset, de jól működik ott is... mert nem vár tovább, mint az általam megadott timeout.

    Természetesen minden esetben valamilyen javascriptes megoldásra lenne szükség, az ff beállításainak módosítása nem jó alternatíva, mert a látogatókat nem kérhetem arra, hogy állítgassák a böngészőjüket.

    Minden ötletet szivesen fogadok :)

    hopp a lényeg majdnem kimaradt:
    ez egy egyszerű teszt oldal

    a 192-es cím direkt van, arra nem jön válasz és az időtúllépéses lesz

    üdv
    azbest

Új hozzászólás Aktív témák