Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
laychi #16417 üzenetére
Olyat nem tudom, tud-e a Giga lap, szerintem nem.
Offsetet tud, és ezt a fix fesz+üresjáratot. Ja, meg automatát, ami nem tudom, mit takar pontosan.
Még ki kellene ismerjem, vagy utánaolvasni.
Lehet, ezt most meg is ejtem...(#16419) mflex: Még csak próbálgatom tökéletesíteni, de amint lesz mit megosztanom, megosztom.
Jelenleg ennyi van kész, Linx AVX2-vel, minden ugyanaz, mint korábban, [link], csak most kapott egy 120W TDP limitet:
Így minden "normális" program fix 4500Mhz-en megy (régi Linx, BF4 multi, meg amit még találtam), ami meg ennél jobban terheli, azt 3500-as alapórajel és 4500-as max turbo között össze-vissza rakosgatott órajellel próbálja a fogyasztási kereten belül tartani.Így ~190Gflops helyett "csak" 160Gflops az AVX2-es Linx sebssége, de nem 100 fok, hanem 80, ami szerintem bőven vállalható kompromisszum, a 160Gflops is igen derék érték. A sima AVX1-es IBT pedig 4300Mhz körül tartja:
Amúgy világos, hogyha nem fix feszes lenne a tuning, hanem tudná az órajellel együtt csökkenteni a feszültséget is, akkor sokkal kevésbé kéne visszavegye az órajeleket, tehát ha ezt sikerül belőni változó feszekhez, akkor mégkisebb "áldozattal" meg lehet valósítani. Bár így se venni észre az égvilágon semmi változást sebességre.
(#16425) Joshi: Szerintem igen.
Egy jobb levegővel is.
(#16428) BomiBoogie: Mentsd el mindig profilokba. Nekem is mindig vannak BIOS-ban elmentett "ellenőrzőpontjaim", amiket aztán próbálgatok tovább. No, meg mindig van egy "alap" nevű beállítás, ami a tuningmentes profil.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest