- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Androidos tablet topic
- Acer notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Beszéltünk róla korábban, hogy esetleg érdemes kijelző nélküli notit venni a kínai mini pécék helyett. Bepróbáltunk most egy ilyen Acer Aspire E3-112-t (a színét ne nézzétek, nem én fogom használni
). Kiszállítva lett 40 ezer Ft a vége, 1 év háztól-házig garival (utóbbi végül - önhibámon kívül, az eladó miatt - ugrott, én pedig visszakaptam 5 ezer Ft-ot, ami szerintem nem volt jó üzlet, mert nem szoktam konzumer kategóriás cuccokat gari nélkül vásárolni, de nem akartam visszaküldeni a kis gépet).
Előnyei (a Wintel W8-assal összevetve):
- picit erősebb CPU
- kijelző
- billentyűzet
- touchpad
- 3-4 órás akksi
- 500 GB-os, 100/100-as, keveset futott HDD
- plusz 2 GB, azaz összesen 4 GB RAM (bővíthető 8 GB-ra)
- gigabit LAN
- usb 3.0
- webkamera
- hangszórók
- mikrofon
- háztól-házig gari (legalábbis ez volt az eredeti csomagban, a 40 ezres ár mellett)
- Kodis filmnézés közben nem ment 50°C fölé a CPU hőmérséklete, pedig teljesen passzív hűtésű - ugyanezt úgy sem tudom produkálni a Wintellel, hogy most már majdnem több benne a hűtőborda, mint az összes többi része
- ha tönkremegy benne valami (pl. HDD, wifi modul, stb.), könnyűszerrel és olcsón cserélem, míg ha a Wintelben befosik az EMMC, akkor nem tudom, menthető-e egyáltalánHátrányok:
- nagyon minimális fogyasztási többlet (de ez is csak akkor, ha legalább 80%-on pörög a rendszer, ezzel szemben nem széthajtva, pláne üresjáratban, szerverként használva gyakorlatilag nincs különbség)
- nagyobb méret (de ha a Wintel mellé odateszek egy egeret és egy billentyűzetet, akkor inkább a laptop a kisebb)
- a HDD elvileg lassabb, mint az EMMC, de ez gyakorlatilag észrevehetlen használat közben, ill. könnyedén és pluszkiadás nélkül cserélhető kisebb SSD-reHa valakinek nem kell a kijelző, akkor eladhatja kb. 10e Ft-ért (annyit biztosan ér, ill. webkamerával és a kerettel együtt inkább 15-öt), a HDD-t pedig ugyebár le lehet cserélni egy kisebb SSD-re, és 25 ezer Ft-ból van egy olyan teljesítményű mini PC-nk, amilyet mindenki csak szeretne, de még nem kapható, továbbá ha kapható lesz, akkor is jóval többe fog kerülni 25 ezer Ft-nál.
Számomra annyival jobb vételnek tűnik a Wintelnél, hogy ha beválik, akkor keresek még egy ilyesféle cuccot (ha lehet, akkor N2940-es CPU-val), a wintelt pedig eladom.
Tudom, hogy vannak, akik szerint hülyeség a "mini PC kontra alacsony fogyasztású laptop"-összevetés, de én nem tudok jobb viszonyítási alapot. Meg nem is akarok
, ugyanis egy ilyen kis gépet lazán beállítok a Wintel helyére.
Ha valakit meggyőztem, akkor van egy hasonló gépecske, ráadásul fekete színben.Hopp, ezt közben elvitték (tegnap este még aktív volt a hirdetés, ráadásul eladási ár tekintetében is rugalmas volt az eladó). Na mindegy, a lényeg annyi, hogy nem egyszeri csodavétel volt a fenti, hanem szoktak lenni 35-40e ft ellenében ilyen kis gépek, hazai garival.(#2858) mntn Igen, mindarra alkalmasak, amikről írtál.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest