Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

IDE csatlakozós Thinkpad + microSATA SSD első kísérlet:

Thinkpad T42p + microSATA Toshiba SSD + notebook microSATA-to-IDE átalakító: operációs rendszer (Windows XP, Windows 7) nem hajlandó települni.

USB-s IDE külső ház paneljére kötve az átalakítót + az SSD-t látja másik gép, sőt, akkor is látszik BIOS-szinten, ha beleteszem NTFS-re leformázva a T42p-be. (Btw, mivel nincsen Shapeways-es caddy-m, minden egyes alkalommal fel kell az Ultrabay slot-ig nyitni a notit és úgy beletenni vagy kivenni.)

A telepítő is elindul, Windows XP esetén akkor hal meg, amikor újra kellene indulnia a rendszerpartícióra történő felmásolás után, hogy ténylegesen települjön a Windows.

Windows 7 esetében egyik alkalommal a telepítés 17%-ánál, másik alkalommal 30%-ánál döntött úgy a telepítő, hogy akkor most ő hirtelen nem látja az SSD-t. (Miután leáll, a BIOS sem látja - T42p-ből kivéve, USB-re rádugva másik gép perszel látja, az eddig rámásolt Win 7-es telepítőfájlokat is...) Ilyenkor kaptam hibakódot is, ha jól emlékszem, akkor 0x80007004. (Munkahelyen vagyok, így fejből mondom.)

Próbálkoztam ghostolással is (Acronis True Image segítségével a vinyóról USB-n az SSD-re), miután az Acronis újraindítja a notit és el kellene kezdődnie a partíció(k) klónozásának, se kép se hang (ráadásul ilyenkor az Acronis blokkolja a rendszerpartíciót is, tehát a vinyón lévő eddigi rendszernek is érzékeny búcsút lehet mondani).

Röpke egy teljes napom ment el erre (szombat délután + vasárnap majdnem egész nap). Még mielőtt megkérdezitek, a gépen Linux nem pálya (Win-es alkalmazások miatt, amik kellenek pl. tanuláshoz).

Az SSD HD Sentinel tesztlefuttatás alapján hibátlan, úgyhogy hajlok arra, hogy az óccsó kínai átalakító a szar. Nem mintha lenne nem ócsó kínai átalakító microSATA-to-IDE téren...

Új hozzászólás Aktív témák