Ez a laptop egy katasztrófa...
Hétvégén került hozzám egy ilyen javításra. A hiba oka: nem kapcsol be.
Azaz bekapcsolt, de csak a töltésjelző villant fel (akkuról). Pár másodperc után kikapcsolt. Majd feltettem töltőre, akkor beindult rendesen. Pár perc után még mindig töltőn volt, de ismét nem indult be.
Kis kísérletezés után rájöttem, hogy ha lefele nyomom picit a töltőcsatit, akkor rendesen beindul, viszont ha felfele húzom, akkor a fenti hibát produkálja.
Nem is kellett más, kicsit megmozgattam... najó, nagyobb fizikai erőkifejtést gyakoroltam rá. Innentől kezdve 10-ből egyszer nem indul be, viszont megszűnt létezni a touchpad és a tolópöcök. Azóta sem sikerül életre kelteni őket.
A másik agyrém, a memória, illetve a kialakítása, meg a szomszédsága. Gyakorlatilag a felső memóriaslot fémpöcke belevág a touchpad szalagkábelébe, kicsit már meg is sértette az oldalát, de ez nem zárná ki a "csikló" működését. Szóval azóta egér csak USB-n van.
A harmadik állatsága, amit nem tudok felfogni, hogy menet közben, hol ötpercenként, hol óránként nekiáll pittyegni, mintha merülne az akku, miközben tápról megy. Hogy ezt miért csinálja, az sem érthető.
Egy biztos, nem járt jól a HP a Compaqkal...
SEria.hu - A Magyar Sony Ericsson Fórum - Smoothwall 3.0 Running on VIA C3 800 -