Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) |ndavid42|

|ndavid42|
(újonc)

Üdv! Olyan kérdésem lenne, h NC6000 megeszik bármilyen márkájú ramot? Jelenlegi fél gigát akarom megduplázni, de boltban vmi 13-14ezres Integral (meg Kingston) memóriát ajánlottak, h az biztos menne. Namost találtam én 7-8e-ért pl Samsungot is (ilyen van jelenleg is).
Szóval csak a drága ramot akarják rámsózni? vagy jólesz a samsung is? :U

ne ess pánikba ! (42) --- Hibás, rossz Olympus C-370-es dig.fényképezőt keresek

(#302) csontika válasza knix (#293) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

OSX témához: [link] [link]
10.4.6 MyZo-t és a 10.4.8 JaS-t használtam elég hosszú ideig. Nem volt vele problema ment a 3D gyorsítás is valamelyik decemberi biztonsági frissítés telepítése után rendszeres hibaüzenetet kaptam indulás után, de ment a rendszer. OSX zabálja a ramot.. igaz nekem 512- vel elment de Photoshop és barátai elég csigák.

[Szerkesztve]

A rendszeres tanulás a tudás egyik rokona!

(#303) csontika válasza |ndavid42| (#301) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Odacipeled a notidat és kipróbálhatod:D de ha samsung volt benne akor jó az is.
Az értelmesebb memgyártók honlapján kint van a kompatibilitási lista.
[link]
[link]

[Szerkesztve]

A rendszeres tanulás a tudás egyik rokona!

(#304) |ndavid42| válasza csontika (#303) üzenetére

|ndavid42|
(újonc)

Naigen, az lesz. Kingmax-ot sikerült rendelni, egész tűrhető áron. Remélem gond nélkül menni fog.

ne ess pánikba ! (42) --- Hibás, rossz Olympus C-370-es dig.fényképezőt keresek

(#305) padreGregor

padreGregor
(újonc)

Hali mindenkinek!

Tudna valaki segiteni nekem?
A problemam hogy NEC Multisync LCD 1770NX flatscreen egyutt NC6400 laptoppal (docked) valamiert nem szeretik egymast van hogy a kep elkezd vibralni! Naponta tobbszor is es eltart nehany masodpercig! Kiprobaltam mar masik dokkoloval, masik nc6400 assal de mindegyiknel felmerul ez a problema! Mar updateltem minden drivert kiprobaltam minden beallitast megvaltoztatni, de nem valtozott a helyzet!

Ha valaki tudna segiteni annak nagyon orulnek! Elore is koszonom!

Hali

Gregor atya

(#306) xcbiker válasza padreGregor (#305) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

másik monitorral?

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#307) padreGregor válasza xcbiker (#306) üzenetére

padreGregor
(újonc)

Detto!
Mar tobb user jelezte ezt a problema, tobb monitorral! Lovesem sincs hogy mifranc lehet!

Gregor atya

(#308) xcbiker válasza padreGregor (#307) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

dvi vagy analog?

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#309) padreGregor válasza xcbiker (#308) üzenetére

padreGregor
(újonc)

DVI-D input! Valami otlet? Jovok egy sorrel ha tudsz valami megoldast :)

Udv Greg

Gregor atya

(#310) MakeSKA

MakeSKA
(újonc)

Hi all!

Most újítottam én is egy nc6000-est, SEGÍTSÉG kéne!!!!!!!!!!!!

Valaki találkozott már olyan problémával hogy a billentyűkiosztásban valamiért felcserélődött a bal oldali CTRL és az ''fn'' billentyű funkciója!!

A billentyűzet svéd, de ezenkívül nincs vele semmi gond,mindent felismer, még a hosszu i-t is, viszont ez zavaró kicsit. És ha átváltok angol kiosztásra akkor is!!!!!

Felraktam újra a win-t egy másik particióra hátha elrontottam valamit telepítéskor de nem...

Más...device listában ismeretlennek jelzett ''Base system device''??? Valaki tudja mi az és milyen driver kell hozzá?(sd kártyaolvasóm nincs)

előre is thx : Makesz

Respect to the King Selassie!

(#311) peterkeT válasza MakeSKA (#310) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

BIOS-ban állítható ez a felcserélés, de így vakon meg nem mondom, hogy hol. Nézz szét alaposan a beállítások között.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#312) MakeSKA válasza peterkeT (#311) üzenetére

MakeSKA
(újonc)

Köszi a help-et, ott volt bizony a BIOS-ban, Device Settings -> ''Swap the fn/CTRL key''

Respect to the King Selassie!

(#313) strar

strar
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Most készülök venni egy nc6000-est, és kiváncsi vagyok, mennek-e az x264-es 720p-s videók szaggatás nélkül? Próbálta már valaki ezen a szérián? (1.6-os Pentium M proci, 512 ram, 32 megás Ati 9600-as gépről van szó.)

(#314) xedos válasza strar (#313) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Hát... nekem 1.73-as gépen a H264is beszaggat egy-egy pillanatra...
1Giga RAM és Gef Go 6400

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#315) strar válasza xedos (#314) üzenetére

strar
(kvázi-tag)

Az szomorú, pedig ott már nem kéne neki, az biztos. Be kéne szerezned a CoreAVC kodeket, ha még nem tetted, és állítani a deblockingon, mert jellemzően amiatt szaggat be néha egy hd film indokolatlanul.
Elvileg a Pentium M proci, és a ram elég lenne hozzá, a videókártya is talán, ezért lennék kiváncsi arra, ha valaki kipróbálna pár videót pl az nc6000-ren, coreavc-vel.

(#316) xedos válasza strar (#315) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Jól látom, hogy fizetős a coreavc?

(#317) strar válasza xedos (#316) üzenetére

strar
(kvázi-tag)

őő.. igen jól... :U

(#318) strar

strar
(kvázi-tag)

Sziasztok! Most vettem egy nc6000-est, és sajnálattal tapasztaltam, hogy a dvd-cdrw meghajtó elég ramatyul olvas be dvd-ket. Ami különös, hogy a TEAC DW-224E-A típusú meghajtót az xp usb-nek látja, és akár le is lehet választani. Ez normális? Próbáltam frissíteni firmware-t, de a program egyáltalán nem találja a meghajtómat - lehet ezért. Mit lehet ezzel csinálni? (Biost frissítettem, így se lett más a helyzet.) Ötletek?

(#319) xedos válasza strar (#318) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Ha jól emlékszem, akkor multibayben van a DVD. Ezért látja USB-snek.
Esetleg vehetsz bele új DVD írót... a multibay keretet meg átrakod.

(#320) strar válasza xedos (#319) üzenetére

strar
(kvázi-tag)

mmm... és nem tudnám valahogyan frissíteni a firmware-t? Multibay-ról nem lehetne vhogyan beolvastatni?

[ Szerkesztve ]

(#321) strar

strar
(kvázi-tag)

Frissítettem a firmware-t (DOS-ban kellett), bár nem vettem észre eddig változást, a dvd olvasó így sem olvas be egy viszonylag új philips lemeztípust, ami baj, mert már bő fél éve ilyenre írok... na mind1. Amúgy a régebbi kérdésemet megválaszolva: Mint kiderült az én gépemben 64 megás videókártya van, így tökéletesen mennek a hd videók, kiváncsi lennék, mi lett volna 32 megás kártyával.

[ Szerkesztve ]

(#322) Mulderpapa

Mulderpapa
(fanatikus tag)

Van még itt valaki?Szeretnék venni két dolgot az NC6000-es notimba:
1.Memoria szam: KVR333X64SC25/512
Description: 512MB 333MHz DDR Non-ECC CL2.5 SODIMM
Detailed Specifications: Standard 64M X 64 Non-ECC 333MHz 200-pin Unbuffered SODIMM (SDRAM-DDR, 2.5V, CL2.5, Gold) (Datasheet)
2.Gigabyte GN-WI01GS MiniPCI Wireless Adapter

Ezek ugye jók lesznek bele?

"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"

(#323) xcbiker válasza Mulderpapa (#322) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

A wifi nem lesz jó bele. Csak hp-s jó.
De ha kell van eladó nekem.

(#324) Mulderpapa válasza xcbiker (#323) üzenetére

Mulderpapa
(fanatikus tag)

Ez gyors volt. :)
Veled azt hiszem már beszéltem régebben erről...A wifit már megrendeltem, elvileg holnap ér ide. :O Mondjuk 2k volt, tehát nem nagy összeg.Tutira nem lesz jó?Még mindíg annyiért adod? :))

(#325) Mulderpapa

Mulderpapa
(fanatikus tag)

És igazad lett.....unsupported wireless device :O Mennyi lenne a bele való. :(

(#326) peterkeT válasza Mulderpapa (#325) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Drága. Bontott gépek között érdemes körülnézni, bár valószínűleg azokat a kártyákat sem kapod meg sokkal olcsóbban.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#327) Mulderpapa válasza peterkeT (#326) üzenetére

Mulderpapa
(fanatikus tag)

A firmware-el nem lehetne trükközni?Eddig 6k volt a legolcsóbb, amit találtam.(NC6000-es bontásból).

(#328) xcbiker válasza Mulderpapa (#327) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

annyiba én is adok.

(#329) Mulderpapa válasza xcbiker (#328) üzenetére

Mulderpapa
(fanatikus tag)

És 5k-ba nem adnád?Esetleg nem tudnád beszámítani amit vettem?Zsír új.Pár hsz-el feljebb van a típusa.

[ Szerkesztve ]

(#330) peterkeT válasza Mulderpapa (#327) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

De lehet, de ennyiért má rnem éri meg. Amíg több tízezres tétel volt, addig volt érdemes (lásd a topik elejét).

p

(#331) Mulderpapa válasza peterkeT (#330) üzenetére

Mulderpapa
(fanatikus tag)

Hát, lehet nem szórakozom és veszek egy eredetit.

(#332) Mulderpapa

Mulderpapa
(fanatikus tag)

Na, sikerült wifit szereznem, ami megy is benne, és már 1GB ram van benne.
Vinyóból milyen kell neki?Ez lenne a következő project.
Meglepődtem, de a Test Drive Unlimited megy rajta low grafikán és játszható is. :))

(#333) takos

takos
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Egy barátomnak olyan problémája van, hogy csak a bios-ig látja a monitor képét, ha elndul a windows, akkor már csak külső képernyőn hajlandó megjeleníteni a képet.
Nc6000-es seriából van a készülék.

Üdv:
takos

A vasam? Hp-Compaq nx6110,Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533-1730 Mhz,1GB DDR333pc2700,Intel Video 8-128M w/DDR,80GB

(#334) cucmarek válasza Mulderpapa (#332) üzenetére

cucmarek
(újonc)

Hali!
Valszeg megkésve írok,de nem szoktál körül nézni az apróhirdetés rovatban?Naga fórumtárs már nagyon régen árul HP Ready Intel PRO/Wireless 2200BG mini PCI kártyákat 3.500Ft-ért,amik űber faszán mennek nc6000-ben.
Üdv.

(#335) Mulderpapa válasza cucmarek (#334) üzenetére

Mulderpapa
(fanatikus tag)

Szia!

Köszi, hogy szóltál, de már sikerült sergio-tól szereznem gyári belevaló wifit, sőt azóta már belecuppant egy 120-as vinyó is. :))
Már nem tudom mit lehetne upgradelni rajta.

(#336) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Szia.
1 hónapja vettem NC6000 laptopot Pécsen.
Nagyon jó ki gép.
Vettem bele 512MB ramot.
A proci bővitésen gondolkozok mert 1.4 Banias van benne.
Az új biost raktam fel, F.15-öst, ezzel menni kel egy Dothan magos procinak?

Retro nosztalgia: PIII 1133Mhz, ABIT VH6T, Voodoo3 3000, SB AWE32 8MB

(#337) xcbiker válasza batman777 (#336) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

dothanbol is csak a 4OOmhz-es fsbs
a pentium m 7x5-osok

(#338) batman777 válasza xcbiker (#337) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Tudom, egyet már vettem, de a posta jóvoltából megkoppant a felső része a procinak és mikor beraktam a gépembe, már nem ment a proci többet. Rendes volt az eladó, mert küld egy másikat helyette egy proci védő tokban, elméletileg az 725-ös számú proci.

(#339) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Hát, úgy néz ki marad a Banias magos proci. :O

Érdekes, hogy az NC6000 akkuja a windows XP szerint már 0%-osra kiemrült, és még kb 20-25 percig ment nekem word szövegirás és mp3 zenehallgatás alatt.

Az egyik sérülékeny pontja a laptopnak a billentyűzete, mert tisztogatás közben lepattant az egyik sarka, és több órás műanyag olvasztgatás, rácseppentés, eldolgozás után sikerült ismét használhatóvá tennem a billentyűgombot.

Van egy tuning program, amivel a proci feszültsgéét lehet változtani XP alól.
Nekem 1.1V-on megy 1400 Mhz-en. Igy sokkal ritkábban kapcsol be hűtője.

Nagyon tetszik, hogy CD-t, wincsit, akkut egy laza kézmozdulattal ki lehet venni, csak a hátulján lévő kapcsolót kell eltolni. Nem kell nekiállni csavarozni a gépet.

Ja, nem sok hővezető pasztát raktak a proci alá gyárilag.....

(#340) xcbiker válasza batman777 (#339) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

ha kell van dothanom is.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#341) batman777 válasza xcbiker (#340) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Köszi, de nincs rá 8.000 Ft-om. :O

(#342) dana79

dana79
(újonc)

Hello! NC6000-esbe milyen procit tudok belerakni? Pl. Celeron 560-ast? 2,13GHz / 533MHz FSB / 1MB Cache / FCPGA

(#343) xcbiker válasza dana79 (#342) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

nem tudsz olyat
3xO-es celeronokat es 7x5-os pentium m-eket.

(#344) fairflex

fairflex
(lelkes újonc)

Sziasztok!
nc6000-et szeretnék az én drága anyukámnak karácsonyra, mivel most ismerkedik az internettel. Csak netezni használná, arra meg szerintem tökéletes lenne ennyi pénzért. (XP-vel, táskával, stb Br 49.900Ft)
Akinek már van ilyen gépe, véleményt szeretnék jó lesz-e neki ez a gép szerintetek erre a célra? Köszönöm :R

(#345) xcbiker válasza fairflex (#344) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

boven jo, meg sok is...

(#346) peterkeT válasza fairflex (#344) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Teljesen jó lesz neki. Pillanatnyilag a legjobb ár/érték arányú noti a piacon. :D

Ha visszanézted a topikot láthatod, hogy régen volt egy nc8000-em, a lányomnak pedig nemrég vettem egy ilyen akciós nc6000-et. Internetezik (online flash játékok, kifestők, póni- és barbioldalak, jútúb), zenét hallgat, filmeket néz, és régebbi arcade-játékokat, no meg Simset játszik rajta - meg néha NFS U2-t és Flatout2-t. ;]

Érdemes rá figyelni, hogy wifi legyen benne, meg most már megjelentek ugyanebben az akcióban az 1,6-os első szériás (400MHz) Dothan Pentium M-es modellek is, azok azért valamivel gyorsabbak a Banias magos 1,4-es Pentium M-mel szerelteknél. No meg mindenképpen célszerű a RAM-ot bővíteni benne 1GB-ra, de szerencsére kis utánajárással még lehet találni emberi áron 512MB-os DDR modulokat. Ami még sokat dob rajtuk, az a vinyó kicserélése valami újabbra: a miénkben még 30GB 4200-as HDD van, ez azért eléggé visszafogja a teljesítményt.

Mindösszesen olyan 60-65-ből meg lehet állni (wifi, RAM, valami kisebb HDD), és ez még így is nagyon jó ár.

Hirtelen ennyi. Van még kérdés, vagy már megrendelted? :DDD

p

(#347) fairflex válasza peterkeT (#346) üzenetére

fairflex
(lelkes újonc)

Ez aztán gyors volt!!
Egyenlőre nincs egyéb kérdésem, kielégítő volt a válaszod!
köszönöm :K

(#348) lyzzard

lyzzard
(fanatikus tag)

Ez a laptop egy katasztrófa...
Hétvégén került hozzám egy ilyen javításra. A hiba oka: nem kapcsol be.

Azaz bekapcsolt, de csak a töltésjelző villant fel (akkuról). Pár másodperc után kikapcsolt. Majd feltettem töltőre, akkor beindult rendesen. Pár perc után még mindig töltőn volt, de ismét nem indult be.
Kis kísérletezés után rájöttem, hogy ha lefele nyomom picit a töltőcsatit, akkor rendesen beindul, viszont ha felfele húzom, akkor a fenti hibát produkálja.
Nem is kellett más, kicsit megmozgattam... najó, nagyobb fizikai erőkifejtést gyakoroltam rá. Innentől kezdve 10-ből egyszer nem indul be, viszont megszűnt létezni a touchpad és a tolópöcök. Azóta sem sikerül életre kelteni őket.

A másik agyrém, a memória, illetve a kialakítása, meg a szomszédsága. Gyakorlatilag a felső memóriaslot fémpöcke belevág a touchpad szalagkábelébe, kicsit már meg is sértette az oldalát, de ez nem zárná ki a "csikló" működését. Szóval azóta egér csak USB-n van.

A harmadik állatsága, amit nem tudok felfogni, hogy menet közben, hol ötpercenként, hol óránként nekiáll pittyegni, mintha merülne az akku, miközben tápról megy. Hogy ezt miért csinálja, az sem érthető.

Egy biztos, nem járt jól a HP a Compaqkal...

SEria.hu - A Magyar Sony Ericsson Fórum - Smoothwall 3.0 Running on VIA C3 800 -

(#349) xcbiker válasza lyzzard (#348) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Szerintem nincs baj az nc6000-el. Ilyen volt az első saját notebookom.

Mert te egyet kifogtál ami gáz volt, ez alapján nem lehet általánosítani.
Mindent meg lehet javítani...

(#350) lyzzard válasza xcbiker (#349) üzenetére

lyzzard
(fanatikus tag)

Ez igaz. De ha youtubeon rákeresel erre a típusra, elég szép videókat láthatsz ;) Köztük olyan hibát is, amivel én szembesültem bekapcsolás téren.

SEria.hu - A Magyar Sony Ericsson Fórum - Smoothwall 3.0 Running on VIA C3 800 -

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.