Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) Laca 012 válasza PLacc (#200) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Nem lennék én ''nagy hacker'', ha ez a ..... Hp nem kényszerítene rá a jellemtelen üzletpolitikájukkal. Szeretem ezt a notit. 1,5 éve kísér európában. 9 órában megy rajta az autoroute 2006 egy micronet gps-el, este meg dvd-nézés a kamionba. szal megbízható és ami nekem lényeg : halk. a venti alig megy. de ez volt az utolsó HP laptop amit vettem! Rabló banda! Azt hittem az a pár ember, aki ilyen bővítésre adja a fejét, nem a hp ellensége. de azt csinálnak belőle! Az újakban benne van. most arra akar kényszeríteni, hogy ezért vegyek új gépet? Mert ha ezért vennék újat,akkor sem Hp-lenne pont emiatt. És nem hiszem, hogy a ''nagy és gigantikus'' HP fő profitja a wlan kiegészítők eladásából lenne...
És ha már mocskos üzletpolitika:
Akkor már lehetne annyi sütnivalójuk, hogy ne csak matricába, és sorozatszámban ''brand-elje'' a kártyát , hanem vegye a fáradságot, és adjon neki saját nevet, és akkor nem az jön ki az egészből, hogy a....HP 30 ezerért akar eladni nekem egy 8 ezres kártyát (2915).
Ezt most jólmegaszontam!!!
Fuck HP!!! Megoldjuk, és tanultunk belőle! Így lehet rossz marketingstratégiát választani!!!
Elnézést ha a hp-n kívül valakit megsértettem volna!

Üdv!

Rászántam magam.. Ami nem kell eladjuk.. :) http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Laca+012&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#202) chilli_ válasza Laca 012 (#201) üzenetére

chilli_
(lelkes újonc)

RESPECT !! :R :R :R

(#203) Laca 012 válasza chilli_ (#202) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

THX!!! :DD

Rászántam magam.. Ami nem kell eladjuk.. :) http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Laca+012&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#204) Emitel

Emitel
(tag)

Megvettem a HP nc8230-as laptopot.
Király noti. Szerintem veri az IBM T43-at.
Előtte olyan notim volt, de a HP veri anyagminőségben, dizájnban.
Most formázom a hdd-t, de semmi hang. Van benne hdd??? :F
Csak ajánlom mindenkinek.
Ennyi pénzért ajándék.

(#205) PLacc válasza Emitel (#204) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Szerintem mondjuk az nc8230 nem egy kategória a T43-mal, mert az egyik 15,4-es wide, a másik meg 14-es sima. Az IBM párja inkább az nc6220. Mondjuk azt nem tudom, hogy jobb-e a HP anyagminőségben, de az tény, hogy nagyon jó az újabb nc/nx széria. :)

Hol vetted/mennyiért, ha nem titok? :)
THX

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#206) PLacc válasza PLacc (#205) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Közben megtaláltam, hogy shift+Ő-től vetted. :) Grat!

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#207) Emitel válasza PLacc (#206) üzenetére

Emitel
(tag)

igen, tőle vettem.
;)

(#208) luzerboy

luzerboy
(újonc)

azzal lehet vmit kezdeni, h ha lecsukom a notit, akkor ugye kikapcsolja a képernyőt, de legalábbis leveszi a fényt. viszont, ha megmozdítom az egeret, azonnal világít.

másik kérdésem is ehhez kapcsolodik: játék közben, ha megnyomom a képernyővilágítás-lekapcsoló-pöcköt (mintha lecsuknám és kinyitnám a notit) általában szinte azonnal visszajön a kép. viszont windózban ugyanekkor felvillan egy pillanatra, utánna kicsit elsötétül, és ezután jön vissza a kép.

nna, ezek mitől vannak? :F

(#209) Emitel

Emitel
(tag)

Hol kapható magyar billentyűzet a hp nc8230-es gépemhez?

(#210) xcbiker válasza Emitel (#209) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

pl. nálunk.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#211) Emitel válasza xcbiker (#210) üzenetére

Emitel
(tag)

Az szuper.
Árat tudsz nekem írni? kb. mennyi idő a beszerzése?
Postai uv. megoldható?

(#212) PLacc válasza Emitel (#209) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Nc6120-nak nem olyan a billentyűje, mert az 8300 a notebook.hu-nál

(#213) xcbiker válasza Emitel (#211) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

elég drága.

[Szerkesztve]

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#214) xcbiker válasza PLacc (#212) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

nem ugyanaz.

(#215) Emitel válasza xcbiker (#213) üzenetére

Emitel
(tag)

megrendelés után mennyi idő még megérkezik?
Valamennyiért beszámolod a német billentyűzetemet?

(#216) Emitel válasza PLacc (#212) üzenetére

Emitel
(tag)

nem is 6120-hoz keresek, hanem nc 8230-hoz.

(#217) xcbiker válasza Emitel (#215) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

nem tudok mit kezdeni a némettel.
www.hpworld.co.hu ---- itt lehet megvenni (egyébként postázunk is)

[Szerkesztve]

(#218) Emitel válasza xcbiker (#217) üzenetére

Emitel
(tag)

nem találok hozzá billentyűzetet a termékek között.

(#219) xcbiker válasza Emitel (#218) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

mert azt meg kell rendelni.
kb 1-2hét mig jön.
Ha tutira kéred hivj és felveszem neked megrendelésre!

(#220) csontika válasza Laca 012 (#199) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Nem hibernálásról csak felfüggesztésről volt szó, mert ugye hibernálásnál a bios megint lockolja a notit...
Itt nics semmilyen firmware frissítés az csak egy sima hackelt linuxos driver betöltése:D
Az unload upload parancs azért ír ki hibát mert a 2915 más driver kell. Az már érdekes dolog hogy ugyanezzel a driverrel (firmware-rel) más gépen működött, valószínű a kártyák hasonló felépítéséből, de sok minden közrejátszhat, pl rádugod az antennát stb. Mostmár nem emlékszem pontosan de mintha én is alakítottam volna át 2915 karit nc6000 en de ott nem volt semmi hiba, pedig ugyanazt a drivert használtam:D, el is indult de sajnos a gép nem látta mert gyárilag nem passzol, egyszerűen nem látta.
Kódokat meg frankon ki lehet szedegetni a gyári driver *.inf filejából, csak ott a bitek bárosával fel vannak cserélve.
Végül nem teljesen egyezik meg a sima inteles wifikari a HP-sal, mivel a HP-sat felkészítették a bluetooth együttes működésére (közös LED és gomb) tudtommal a sima intel karikal nem megy a Bluet.

[Szerkesztve]

A rendszeres tanulás a tudás egyik rokona!

(#221) PLacc válasza Emitel (#216) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Tudom, csak azt reméltem, hogy esetleg ugyanaz a kettő... :) De sajna nem...

(#222) Emitel válasza PLacc (#221) üzenetére

Emitel
(tag)

sajna nem jó hozzá. A billentyüzet matricázás mennyire gagyi megoldás?

(#223) PLacc válasza Emitel (#222) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Kicsit. :)
De szerintem elég hamar rá fog állni a kezed a külföldi billre, addig esetleg meg lehet rá tenni matricát. :F Gondolom, a magyar bill. olyan 20k magasságában van. :(

Milyen egyébként a gép? Én is nagyon mofondírozom rajta. :F Mennyit nyom a VGA 3DMark2001/2003-ban?
Akksiról meddig húzza?
Ez is WVA paneles kijelzős (széles látószögű)?

[Szerkesztve]

(#224) Emitel válasza PLacc (#223) üzenetére

Emitel
(tag)

.Egy picit szokatlan. 17 eFt a magyar bill.Az a baj, hogy nekem szükség lenne a magyar kiosztásra.Raktam bele még 512Mb ramot.
Nem futattam le rajta teszteket. Nem játékra vettem.Akksiról 4-4.5 órát megy.Igen, széles látószögű.1680X1050-be használom.
Jó a gép, de lehet , hogy lecserélem egy új hpnx 6125-re. (SVGA+).
Eladó ha érdekel....

(#225) PLacc válasza Emitel (#224) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Bakker, én a héten adtam el az nx6125-öm (SXGA+). :(
Shift+ő ígért nekem 1 héten belül nc8230-at, de mehet a dolog, ha olcsóbban adod. :D
Vagy adok helyette egy Dell D610-et (2008 szeptemberig garis). :)

(#226) Emitel válasza PLacc (#225) üzenetére

Emitel
(tag)

Olcsóbban nem tudom adni,mert már raktam bele 512MB Ramot(gyári HP). De 230eFt-ért elviheted.
Csak új gép érdekel.

(#227) Emitel válasza PLacc (#225) üzenetére

Emitel
(tag)

Szerintem Shift+ő az én gépemet igérte, mert mondtam neki, hogy lehet visszaadom,

(#228) PLacc válasza Emitel (#226) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Hát az kicsit sok... :(
Miért nem tetszik egyébként (játékon kívül, jöhet privibe is)?

(#229) Emitel válasza PLacc (#228) üzenetére

Emitel
(tag)

Sok? Vegyél olcsóbban.Eredeti Ram-ot sem egyszerű találni hozzá.
DDR2 400-as való hozzá, mivel a benne lévő modul is ilyen.
Miért nem tetszik? Mert a garanciát Magyarországon nem lehet érvényesíteni. Ausztriában igen.+ a bill. csere sem olcsó.
De ha megarad akkor sem gáz. Shift+ő akár holnap is visszaveszi tőlem az eladási áron. Persze akkor memcsi kivesz.Még lehet, hogy ez a gép jut el hozzád. Persze csak ha eladom.
Az apronetre felraktam 280eFt-ba. Már volt érdeklődő.

(#230) PLacc válasza Emitel (#229) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Effektíve nem sok, csak tudom, hogy 210-ért vetted, én meg 1G-s DDR2-es RAM-ot vettem 19k-ért. :) Az 533 egyébként megy a 400-assal még duálban is a D610-emben.

Hát legyen szerencséd vele 280-ért! :) Majd akkor beszélek shift+ő-vel, ha visszakerül hozzá...

(#231) Emitel válasza PLacc (#230) üzenetére

Emitel
(tag)

Ha gyorsba eljössz Bács megyébe ,akkor 512Mb Rammal megkapahatod 210eft-ért :)

(#232) Emitel válasza PLacc (#225) üzenetére

Emitel
(tag)

A dell-ről mit lehet tudni?
Paraméterei?Monitor?
Billentyüzete?
Magyar garis?

(#233) PLacc válasza Emitel (#232) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Privi ment.

(#234) xcbiker

xcbiker
(PH! addikt)

Következőt tapasztaltam: HP NX6125-ben nem megy az ilyen módon hackelt 2200bg.
Tud valaki infot, hogy mit kell tenni, hogy mégis menjen?
illetve IBM hack is érdekelne.

Ha ez összejönne adok a segítségért 1-1 2200bg-t.

(#235) Laca 012 válasza csontika (#220) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!
A tapasztalatom a következő:
Valamit a firmware-be is beletúr, mert ha az eredeti ''ipw2200.tar.gz''-t használod, akkor a knoppix a következő indulásnál eth0 firmware error5-ből több sornyit ír.
viszot ha a kibontás után patch file-t cserélek (2915-ösére) akkor hiba nélkül indul bármely sorszámmal, max nem 2915-ös-nek, hanem 2200-ásnak ismeri fel.Különben nem voltam biztos benne, hogy antenna nélkül nem röppentettem el az rf végfokát, és visszaütöttem eredetire. garban bevizsgálták, és tesztlapot adtak róla, amin minden ''pipálva'' volt.(rf tx, rf rx, firmware...)Tehát biztonságosan vissza is lehet ütni.
Teszem hozzá, hogy eredeti állapotában is hiába ismeri fel 2915-nek, amikor telepítem a drivert automatikusan nem talál drivert a gyári cd-n, és nekem kell kiválasztanom a helyes drivert, mert felajánlja mind a 2-t!(2200-2915).Van egy gyanúm, hogy a 2 kártya ugyanaz, csak bitátbillentésen múlik az 5GHz-es működés(is).Egyébként láttam eredeti kártyával nx9030-ast, és azon sincs gomb, mint ahogy a 9020-asomon sincs, és a fedelet levéve ugyanilyen kártyát találtam benne, még a címke is ugyanez volt, csak egy pici HP emblémával több...
Egyszer összefuthatnánk akár msn-en, skype-on, vagy akárszemélyesen egy ''hotspot alatt'' valami kávézóban! :)
Üdv!

(#236) Laca 012

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Ma vettem az nx 9020-hoz antennát,amit moddolni kell, mert nem pont bele való. a mod-ról készült képeket miután kész belinkelem ha érdekel valakit!
üdv!

(#237) indianka

indianka
(tag)

szerintetek ez jó vásár ennyiért?:???
[link]

[Szerkesztve]

(#238) Sosy

Sosy
(újonc)

Hali mindenki!

Kérdésem lenne hogy mi a véleményetek az alább megnevezett géről
HP Compaq nc6120
processzor
Intel® Centrino® mobiltechnológia
• Intel® Pentium® M 740 processzor
• 1,73 GHz , 2 MB L2 gyorsítótár, 533 MHz FSB
• Intel® Wireless LAN 802.11b/g Mini PCI-kártya, Bluetooth technológia

Telepített operációs rendszer
Microsoft® Windows® XP Professional

Lapkakészlet
Mobile™ Intel® 915GM Express lapkakészlet

Szabványos memória
2 x 256 MB PC2700

Maximális memória
2048 MB-ig

Memória bővítőhelyek
2 SODIMM memóriahely

Memóriabővítés
Maximum 2048 MB-ig bővíthető

Belső merevlemez-meghajtó
60 GB

Merevlemez-meghajtó sebessége
7200 fordulat/perc

CD-ROM és DVD
DVD­+-RW/CD-RW (beépített)

Képernyő típusa
TFT-képernyő

Képernyőméret
15,0 hüvelyk (38,10 cm) képátmérő

Videokártya jellemzői
Intel® Graphics Media Accelerator 900 UMA

Videofelbontás – leírás
1024 x 768 képpontos XGA,16 millió szín

méretek (sz x mé x ma)
3,0 (elöl) x 32,8 x 26,7 cm

Tömeg
2,75 kg (15 hüvelykes TFT-vel és optikai meghajtóval)

Energiafelhasználási jellemzők
Hatcellás belső lítiumion-akkumulátor

Áramellátási követelmények
65 W-os külső váltóáramú tápegység

Hang
ADI AC '97 CODEC, integrált 16 bites Sound Blaster Pro-kompatibilis hangvezérlő, beépített sztereó hangszórók, sztereó fejhallgató/vonal szintű kimenet, sztereó mikrofonbemenet

Vezeték nélküli technológiák
Intel® Wireless LAN 802.11b/g Mini PCI-kártya, Bluetooth technológia

Vezeték nélküli használat
Igen

modem
56 K

Hálózati csatoló
NetXtreme Gigabit (10/100/1000) PCI Express hálózati csatolókártya

Bővítőhelyek
2 Type I/II PCMCIA bővítőhely vagy 1 Type III PCMCIA bővítőhely, digitális memóriakártya-nyílás: hat különböző típust támogató memóriakártya-olvasó

Külső I/O portok
4 USB 2.0, VGA, mikrofonbemenet, vonali kimenet, 1394, táp, RJ-11, RJ-45, zár, S-Video, párhuzamos, soros, FIR, dokkolócsatlakozó, HP Extended Life Battery csatlakozó

A válaszokat előre is köszönöm! :R

ASUS A6Vm Q064; SonyEricsson P1i

(#239) xcbiker válasza Sosy (#238) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

jó, bár nekem nc6400 van Core Duo-val.
Egyébként tudok egy eladó nc6120-ast.

(#240) vatomi válasza luzerboy (#174) üzenetére

vatomi
(fanatikus tag)

Pavilion ze4900-em van. Hiaba teszem be a bios boot utan a 2915 wlan karit, ''no wireless extensions'' uzenetet kapok 3 peldanyban az iwconfig parancsra Linux alatt. Win alatt felismeri a minipci karit, szoval ez nem lehet gond. Lehetseges, hogy az 5.0 Knoppix miatt van ez? Keressek egy regebbit?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatomi

(#241) technoboy_

technoboy_
(fanatikus tag)

help..

történ egy kis baleset az nc6000-mel. A tesomnak adtam a gépet /szőke nő/ aki sikeresen kinyirta msn közben.
állitolag irogatott amikor a gép csak ugy kikapcsolt.belenéztem a tápbemenetnél fura sipolo hangot ad, abszolut nem kapcsol be a gép se akksirol, se áramról...
Valami 5let hogy ne kelljen alaplapot cserélni?

www.ideabuda.hu

(#242) technoboy_

technoboy_
(fanatikus tag)

na valaki?

www.ideabuda.hu

(#243) xcbiker válasza technoboy_ (#241) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Ha gondolod átveszem egy bevizsgálásra.

Egyébként eladóvá vált a nagysikerű nc6000 CoreDuo-s utódja: [link]

(#244) luzerboy

luzerboy
(újonc)

üdv!

már vagy egy éve megvan az nc6000-esem, de csak nemrég vettem észre, h az egyik USB aljzat mellett van egy kis + jel, meg egy lyuk.
ezeknek van vmi jelentőségük, v értelmük?
esetleg itt kép is:
http://img523.imageshack.us/img523/64/usbhd4.jpg

[Szerkesztve]

(#245) xcbiker válasza luzerboy (#244) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Ez a lyuk az usb-hez tartozik.

A HP külső CD-házát lehet ide csatlakoztatni. (usb+kis lyukba)

(#246) luzerboy válasza xcbiker (#245) üzenetére

luzerboy
(újonc)

thx! jó tudni :D

azzal esetleg lehet vmit kezdeni, h ha lecsukom a notit, akkor az egér megmozdítására ne kapcsolja be a világítást?

(#247) luzerboy

luzerboy
(újonc)

lehet h hüle kérdés, de nc6000-be jó a 400-as v esetleg 533-as memória?
mert ugye a 855-ös chipset 200/266/333-on megy. tehát mennek, csak ugye 333-ra belassulva, vagy egyáltalán fel sem ismeri?
thx!

(#248) peterkeT válasza luzerboy (#247) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

DDR 400-as memóriák mennek, de csak 333MHz-en. DDR2 memóriák értelemszerűen nem. Sima DDR-ből van egyáltalán 533-as? :F

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#249) luzerboy válasza peterkeT (#248) üzenetére

luzerboy
(újonc)

jja, igen, jó az észrevétel, az 533-as az már tényleg ddr2 :B
kösz a választ :)

(#250) xcbiker válasza luzerboy (#247) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Üdv.
Nem minden 400-assal megy azért. Erre érdemes odafigyelni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.